Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

61,680
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    454.524 Gem. (3M) 431,7K
  • Bied

    61,200  
  • Laat

    61,700  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 214 215 216 217 218 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geert07 8 mei 2017 20:22
    quote:

    willemn schreef op 8 mei 2017 20:20:

    [...]

    dan waren er heel wat eieren vandaag
    Maar die heten dan ook niet 'Moneymaker'...
  2. [verwijderd] 8 mei 2017 20:32
    quote:

    Iksnaphetwel schreef op 8 mei 2017 20:21:

    [...]

    Soms zeg en vraag je dingen....om het zodoende voor anderen ook duidelijker te maken.

    Pfieuw, laat me aub niet zo schrikken. Heb al een aandelendaling (100 stuks) voor m'n kiezen en daarboven op dat iksnaphetwel het eigenlijk niet snapt. Dat is teveel. Maar hopelijk heb je anderen iets duidelijk kunnen maken
  3. [verwijderd] 8 mei 2017 20:36
    quote:

    voda schreef op 8 mei 2017 20:09:

    Fusie tussen Akzo en PPG kan tot problemen leiden

    AkzoNobel wees eerder op de dag laatste bod PPG definitief af.

    (ABM FN-Dow Jones) Klanten zijn sceptisch over een fusie tussen AkzoNobel en PPG Industries vanwege de mogelijkheid dat een fusie tussen de twee sectorgenoten tot minder keuzemogelijkheden aan verf en coatings leidt. Dit meldde The Wall Street maandag na een interview met Ton Büchner, de CEO van AkzoNobel.

    "Ik heb met klanten gesproken die daarover hun bezorgdheid hebben geuit", zei de CEO maandag, nadat het Nederlandse verf- en chemieconcern bekendmaakte het laatste bod van PPG definitief af te wijzen. "Er zijn zeker gebieden waar de keuze zal worden verminderd en dat is natuurlijk iets wat toezichthouders zorgvuldig zullen onderzoeken", voegde hij toe.

    Büchner zei dat regelgevers zouden kunnen verlangen dat beide bedrijven zekere segmenten afstoten voordat uit een dergelijke fusie 's werelds grootste producent van verf en coatings zou kunnen ontstaan.

    Büchner zei dat werknemers van de Specialty Chemicals divisie hun bezorgdheid en twijfel hebben uitgesproken, ondanks de garantie van PPG dat zij hun banen zouden behouden. PPG meldde tevens dat lokale leveranciers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid zouden hebben om hun verkopen aan het gecombineerde bedrijf voort te zetten.

    Büchner heeft echter navraag gedaan en kwam tot de conclusie dat deze garanties via rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk zijn af te dwingen, maar in Nederland niet.

    PPG reageerde niet direct op verzoeken om commentaar. PPG heeft gezegd het bod van 61,50 euro in contanten en 0,357 aandelen PPG Industries niet te verhogen, maar gaf aan een vijandig bod aan de aandeelhouders van AkzoNobel voor te bereiden.

    Büchner weigerde te speculeren over de volgende stap van PPG.

    Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op een groen Damrak 3,2 procent lager op 76,85 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
    Haha. Bijzonder hoor. Welke klant gaat Büchner nu benaderen om zijn zorgen te uiten dat hij straks minder keuze aan verf heeft.
  4. [verwijderd] 8 mei 2017 20:37
    quote:

    Iksnaphetwel schreef op 8 mei 2017 19:01:

    Mooi verhaal en helder Bate....dus Ab.

    Wat ik niet snap.....Ja soms snap ik iets niet.....wie bepaald nou die drempel van aantal binnen te harken aandelen???

    95%....80%....70%???
    Dat bepaald PPG toch niet?

    PPG kan dat zelf bepalen. Echter alleen boven de 95% kun je de laatste 5% 'uitroken' met een procedure zodat je toch 100% eigenaar wordt. Dus bij 80% aanmelden en gestanddoen door PPG blijft PPG met 20% aandeelhouders in AKZO zitten waar ze jaarlijks bv een AVA en bestuurders voor moeten (aan)houden.
  5. d' olle grieze 8 mei 2017 20:38
    Akzo houdt de poot stijf

    Amsterdam - Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel trotseerde maandag opnieuw de druk van aandeelhouders door ook het laatste vriendelijke overnamevoorstel van belager PPG naast zich neer te leggen. Ook na een ontmoeting tussen de top van beide bedrijven, houdt AkzoNobel vol dat zijn eigen strategie ’superieur’ is.

    Aan PPG is nu de keuze of het voor 1 juni een biedingsbericht zal indienen bij de Autoriteit Financiële Markten voor een vijandig bod. Het nu afgewezen voorstel was door PPG-topman Michael McGarry omschreven als de laatste kans voor een vriendschappelijke deal, waarbij hij een vijandige overname expliciet noemde als optie voor een volgende stap. Maandag wilde PPG hierover nog geen uitsluitsel geven. Wel betichte het de top van AkzoNobel van een ’aanhoudend gebrek aan behoorlijk bestuur’.

    In een uitgebreid statement zette AkzoNobel maandagochtend nogmaals uiteen waarom het van mening is dat de eigen strategie meer voordelen oplevert voor aandeelhouders en andere belanghebbenden dan de overname door de Amerikaanse verfgigant. Meldt PPG zich niet voor 1 juni met een biedingsbericht, dan moet het AkzoNobel minstens een halfjaar met rust laten, voordat het een nieuwe bieding mag doen.

    De afwijzing kwam twee dagen na een ontmoeting tussen de topman Ton Büchner en president-commissaris Antony Burgmans van AkzoNobel met McGarry en non-executive director Hugh Grant van PPG in Rotterdam. PPG vertelde over deze bijeenkomst maandag dat die minder dan negentig minuten had geduurd en was voorafgegaan aan de mededeling aan de kant van Akzo dat de gesprekspartners ’niet van plan of gemachtigd waren om te onderhandelen’.

    Büchner op zijn beurt zei zich te hebben verbaasd dat de Amerikanen niet met nieuwe toezeggingen kwamen, in het ’hoffelijke’ en ’constructieve’ gesprek dat volgens Akzo puur bedoeld was om PPG’s voorstel te verduidelijkt te krijgen.

    „Dit was de eerste ontmoeting die we hebben gehad sinds 2 maart (toen McGarry Büchner overviel met zijn eerste bod-red)”, zei Büchner. „Sindsdien hebben we duidelijk laten weten waar onze bezwaren liggen. We hadden verwacht dat ze met nieuwe toezeggingen zouden komen, maar we hebben goed geluisterd en niets nieuws gehoord. Wat we ook misten in het laatste voorstel, waren onderbouwingen waaruit zou blijken hoe toezeggingen zouden worden ingelost.”

    AkzoNobel trotseert met de weigering van het voorstel een groep grote aandeelhouders, die zich de laatste weken in toenemende mate ergeren over de weigering om te praten over een bod dat inmiddels 50% boven de beurskoers van twee maanden geleden ligt.

    Voor hedgefonds Elliott Advisors was dit al aanleiding om een aandeelhoudersvergadering aan te vragen om president-commissaris Antony Burgmans te ontslaan, wat tot woede van het hedgefonds werd geweigerd. Een gang naar de rechter waarmee werd gedreigd, bleef daarop tot nu toe echter uit, in afwachting van Akzo’s reactie op PPG’s derde bod. Of Elliott daadwerkelijk naar de rechter stapt nu de Nederlanders opnieuw ’nee’ zeggen, is nog niet duidelijk. Maandag wilde het fonds nog niet reageren.

    Volgens AkzoNobel biedt hun voorstel aandeelhouders duidelijke vooruitzichten met betrekking tot wanneer zij kunnen rekenen op welke opbrengsten uit hun aandelen in het bedrijf. Zo voorziet het plan in uitbetaling van een miljard euro in november vooruitlopend op de verkoop van de chemiedivisie, een verhoging van het dividend met 50% en uitbetaling van een groot deel van de opbrengst van de chemietak bij het afstoten van dit deel. Het voorstel van PPG biedt deze zekerheid niet, betoogt Büchner.

    Veel aandeelhouders zien dit anders, aangezien zij bij een overname direct een prijs, deels in aandelen, krijgen die nog steeds hoger ligt dan de koers van het aandeel Akzo ooit heeft gestaan.

    Op de risico’s voor AkzoNobel die verbonden zouden zijn aan een biedingsoorlog wilde Büchner gisteren niet ingaan. „Dat zou speculeren zijn. Ik betwijfel dat het goed zou zijn als ik daar uitspraken over zou doen.”

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/28123...
  6. forum rang 8 lucas D 8 mei 2017 20:39
    Lees geregeld dat er rekening gehouden moet worden met beleggers/aandeelhouders.
    Nou die hebben hun kans gehad, en voorbij laten gaan, omdat ze nog meer wilden.

    Niemand van die aandeelhouders heeft ook maar één seconde niet alleen maar aan zijn eigen belang gedacht, werknemers, afnemers en toeleveringsbedrijven mochten het uitzoeken, als de aandeelhouder maar aan zijn trekken kwam, zo was het niet ongeveer, zo was en is het nog steeds.

    Dat de overname door PPG van meet af aan tot mislukken gedoemd was, wilde/konden ze niet geloven, laat staan begrijpen omdat ze enkel alleen maar aan zichzelf dachten.

    Nu het een feit is, en de piraat uit Amerika voor de 3e keer een bod inde prullenbak zag verdwijnen, zullen ze zich wel 3x bedenken om een vijandig bod uit te brengen. Doen ze dat toch, dan volgt een definitieve afstraffing en maken ze zich belachelijk in de hele Wereld.

    Maar ja, Amerikanen schijnen nog al een plaat voor hun kop te hebben, waar ze zichzelf nogal eens aan stoten dus je weet het nooit.
  7. [verwijderd] 8 mei 2017 20:40
    quote:

    Leon P schreef op 8 mei 2017 20:36:

    [...]

    Haha. Bijzonder hoor. Welke klant gaat Büchner nu benaderen om zijn zorgen te uiten dat hij straks minder keuze aan verf heeft.

    Allemaal uit de koker van de communicatie-adviseur. Eenzijdig aandacht geven aan zaken die je past en geen aandacht voor de zwakke punten van AKZO's eigen plan. Toch begint Ton al wat leugentjes om bestwil te uiten nu. Zo zag ik ergens staan dat hij zegt dat er geen ontslagen zullen vallen bij AKZO's eigen plan. Volstrekt ongeloofwaardig!
  8. ressiva_ 8 mei 2017 20:47
    quote:

    lucas D schreef op 8 mei 2017 20:39:

    Lees geregeld dat er rekening gehouden moet worden met beleggers/aandeelhouders.
    Nou die hebben hun kans gehad, en voorbij laten gaan, omdat ze nog meer wilden.

    Niemand van die aandeelhouders heeft ook maar één seconde niet alleen maar aan zijn eigen belang gedacht, werknemers, afnemers en toeleveringsbedrijven mochten het uitzoeken, als de aandeelhouder maar aan zijn trekken kwam, zo was het niet ongeveer, zo was en is het nog steeds.

    Dat de overname door PPG van meet af aan tot mislukken gedoemd was, wilde/konden ze niet geloven, laat staan begrijpen omdat ze enkel alleen maar aan zichzelf dachten.

    Nu het een feit is, en de piraat uit Amerika voor de 3e keer een bod inde prullenbak zag verdwijnen, zullen ze zich wel 3x bedenken om een vijandig bod uit te brengen. Doen ze dat toch, dan volgt een definitieve afstraffing en maken ze zich belachelijk in de hele Wereld.

    Maar ja, Amerikanen schijnen nog al een plaat voor hun kop te hebben, waar ze zichzelf nogal eens aan stoten dus je weet het nooit.
    Akzo heeft z'n kans gehad om een mooie deal te sluiten voor iedereen.
    Nu is het gelaat en komt er een openbaar bod!
  9. dirkschroot 8 mei 2017 20:57
    het verschil tussen de huidige koers en het bod is bijna 20 euri,
    ik denk niet dat de grote jongens dit laten lopen, want dit is toch wel erg veel geld,of kan ik nou niet REKENEN !!
  10. TheBateman 8 mei 2017 21:01
    Even over dat berichtje van ABM Financial News.

    PPG reageerde niet direct op verzoeken om commentaar. PPG heeft gezegd het bod van 61,50 euro in contanten en 0,357 aandelen PPG Industries niet te verhogen, maar gaf aan een vijandig bod aan de aandeelhouders van AkzoNobel voor te bereiden.

    Dit stukje hierboven. Waar halen ze vandaan dat PPG gezegd heeft een vijandig bod voor te bereiden? Directe quote graag.
  11. Executive 8 mei 2017 21:08
    Kan ik ook niet vinden Bateman...

    Zag wel deze langskomen.

    Early Monday, Akzo rejected PPG's latest offer. Mr. McGarry has said he was ready to go around the company's board and management and take his pitch directly to shareholders. Such a move would be highly unusual for big, cross-border deal making and could trigger a bitter battle for shareholder support. Even if PPG were to win over investors, Akzo's Dutch-based corporate structure could still allow a bloc of its current directors to thwart such a deal.

    news.morningstar.com/all/dow-jones/us...

  12. TheBateman 8 mei 2017 21:09
    quote:

    Executive schreef op 8 mei 2017 21:08:

    Kan ik ook niet Vincent Bateman...

    Zag wel deze langskomen.

    Early Monday, Akzo rejected PPG's latest offer. Mr. McGarry has said he was ready to go around the company's board and management and take his pitch directly to shareholders. Such a move would be highly unusual for big, cross-border deal making and could trigger a bitter battle for shareholder support. Even if PPG were to win over investors, Akzo's Dutch-based corporate structure could still allow a bloc of its current directors to thwart such a deal.

    news.morningstar.com/all/dow-jones/us...

    O okey, goede find. Maar ik kan het dus niet vinden op de website van PPG zelf. Dus dat heeft hij dan in een interview gezegd? corporate.ppg.com/Media/Newsroom/2017...

    Ik denk dat ze terug refereren naar zijn eerdere uitspraak dat hij maakte tijdens het 3e bod.

    Echter, als hij nu nogmaals bevestigd een openbaar bod te doen dan zie ik wel omhooggaande koerspotentie met een mooi mogelijkheid uit te stappen voor wie dat wilt.
  13. forum rang 4 Guus_Geluk 8 mei 2017 21:17
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 8 mei 2017 17:54:

    [...]

    Even afgezien van het feit dat er geen kopers zijn...
    Het volume vandaag is 2 keer het gemiddelde dagvolume dus kopers genoeg.
  14. Executive 8 mei 2017 21:18
    Zou kunnen.. Allemaal weinig concreet wat er precies door PPG is gezegd. Allemaal van horen zeggen.

    www.marketwatch.com/story/akzo-ceo-sa...

    PPG representatives didn't immediately respond to a request for comment. PPG has said it wouldn't raise its bid, but signaled that it is preparing a public tender for Akzo. The company said earlier Monday it would review Akzo's response.

    Nogmaals...

  15. Geert07 8 mei 2017 21:19
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 8 mei 2017 21:17:

    [...]

    Het volume vandaag is 2 keer het gemiddelde dagvolume dus kopers genoeg.
    Hij bedoelt waarschijnlijk geen kopers voor Specialty Chemicals.
  16. [verwijderd] 8 mei 2017 21:20
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 8 mei 2017 21:17:

    [...]

    Het volume vandaag is 2 keer het gemiddelde dagvolume dus kopers genoeg.
    ja maar een slot vlak boven DL, geeft nou niet direct koopkracht aan beste Guus (on)geluk
  17. TheBateman 8 mei 2017 21:28
    Klik op de link op het artikel te lezen:
    https://www.ft.com/content/8d48fc32-33f7-11e7-bce4-9023f8c0fd2e

    Hugh Grant must be feeling an uncomfortable sense of déjà vu. As chief executive of Monsanto, he staged a long but ultimately fruitless courtship of Syngenta, the Swiss crop science group. As senior independent director at PPG Industries, he is now having a similar experience with Akzo Nobel.

    Frustrated by its refusal to engage, key Syngenta shareholders formed a pressure group. They were eventually placated by a bumper cash bid from ChemChina, which is set to complete next month. Akzo on Monday rejected a third bid from US rival PPG. A section of its shareholders are similarly cross. PPG may come back with a fourth offer. But it is unlikely that it will go hostile. If it gives up its pursuit, then Akzo will need to think about how to mend fences with its investors.

    There seems little chance of engineering a higher bid from elsewhere. Two other big players in paints and coatings, Sherwin Williams and Valspar, are already in the process of merging. A surprise Chinese bidder may yet materialise, as it did for Syngenta. But the political climate in China has turned against overseas acquisitions since that deal (hence the plan to combine ChemChina and Sinochem). And the circumstances of the rejections of the PPG bids suggest Akzo’s managers simply do not want to sell.

    They should be careful. At €77, Akzo’s share price remains meaningfully below the €96.75 bid price (both include €6.47 per share of dividends that Akzo has pledged to pay). It runs the risk of an AstraZeneca-like situation. The UK pharma group’s shares have never traded above the £55 a share that Pfizer wanted to offer for them in 2014.

    Akzo does have an alternative plan ready. It plans to sell or spin off its specialty chemicals division, which should leave a standalone coatings group trading at a higher multiple of profits, and be quicker to execute than a merger. Investors get a €1bn special dividend in the meantime. But not all are convinced this plan will ultimately create more value than a takeover.

    The face-saving solution for all would be for Akzo to proceed with the separation of the businesses. An independent coatings group would re-rate, and PPG could come back for that alone in, say, a year’s time. Investors would likely get a higher price. Akzo’s managers could say they had done their duty. PPG — and Mr Grant — would finally get their prize.
  18. forum rang 7 bezinteergebelegt 8 mei 2017 21:30
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 8 mei 2017 21:17:

    [...]

    Het volume vandaag is 2 keer het gemiddelde dagvolume dus kopers genoeg.
    Als de koers met een factor 2 aan daggemiddelde, meer dan 3 procent daalt, dien je je zorgen te gaan maken.

  19. forum rang 4 Guus_Geluk 8 mei 2017 21:40
    quote:

    Voorkennis schreef op 8 mei 2017 21:20:

    [...]

    ja maar een slot vlak boven DL, geeft nou niet direct koopkracht aan beste Guus
    Kijken we naar het aandeel dan zegt het dagvolume genoeg. (Twee keer het gemiddelde dagvolume vandaag). Er zijn dus wel degelijk kopers. Echter zijn er partijen die gebaat zijn bij een lagere koers. (PPG?) Die hebben mogelijk hedgefunds de opdracht gegeven om de koers wat lager te zetten.
  20. forum rang 4 Guus_Geluk 8 mei 2017 21:42
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 8 mei 2017 21:30:

    [...]

    Als de koers met een factor 2 aan daggemiddelde, meer dan 3 procent daalt, dien je je zorgen te gaan maken.
    Ik maak mezelf totaal geen zorgen. Ik zit klaar voor een mooie rit naar boven. En geloof me, die gaat er komen. En m.i. sneller dan de meesten hier denken.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 214 215 216 217 218 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht