Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

62,100
  • Verschill

    -0,220 -0,35%
  • Volume

    362.831 Gem. (3M) 448,5K
  • Bied

    62,000  
  • Laat

    62,340  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 20 mei 2017 10:16
    Overnamestrijd Akzo gaat nieuwe fase in
    Gepubliceerd op 20 mei 2017 om 10:14 |
    Akzo Nobel (19 mei)
    75,330 -0,320 (-0,42%)

    AMSTERDAM (AFN) - De overnamesoap rond AkzoNobel verplaatst zich komende week naar de rechtszaal. Het verf- en chemieconcern moet zich maandag bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam melden, in een zaak aangespannen door de activistische investeerder Elliott Advisors. Het belooft een rumoerige zitting te worden.

    Op AkzoNobel wordt al enige tijd gejaagd door de Amerikaanse verfproducent PPG Industries. Het concern uit Pittsburgh is inmiddels al drie keer door Akzo de deur gewezen. Dat is tegen het zere been van Elliott, de aandeelhouder vindt dat de raad van commissarissen en de raad van bestuur de voorstellen PPG niet serieus neemt. En dat is volgens Elliott de schuld van Antony Burgmans, de voorzitter van de raad van commissarissen. Elliott eist dan ook dat de rechter een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeenroept, waar de positie van Burgmans ter stemming wordt gebracht.

    PPG is dus al drie keer de deur gewezen, maar Akzo zat ook niet stil. De onderneming kwam zelf met een plan naar buiten om de divisie speciaalchemie af te splitsen en fors meer dividend uit te keren. Maar dat bracht Elliott, en ook andere aandeelhouders, niet op andere gedachten. Zij willen dat de bedrijven in ieder geval in conclaaf met elkaar gaan.

    Opmerkelijk

    Elliott liet het er niet bij zitten en kondigde een gang naar de rechter aan. Maar ook PPG heeft spreektijd gevraagd en gekregen bij de behandeling. Verder zullen andere aandeelhouders zich roeren, grote partijen als Franklin Templeton Investment Funds, Tweedy Browne en Dodge & Cox Funds. Zij zullen ook het woord voeren, of hebben processtukken ingeleverd. Ook het bestuur, de commissarissen en de ondernemingsraad van Akzo krijgen spreektijd.

    PPG is formeel geen partij in de rechtszaak, maar voert het woord als belanghebbende. ,,Wij erkennen dat dit een zaak is tussen AkzoNobel en zijn aandeelhouders. We kijken ernaar uit om feitelijke achtergronden te geven indien nodig", zo benadrukte het bedrijf. Maar dat de jagende partij zich in de rechtszaal voegt, is volgens kenners minstens opmerkelijk te noemen.

    Inmiddels dringt voor PPG de tijd. De verfproducent uit Pittsburgh heeft volgens bepalingen in de Nederlandse wet nog tot begin juni om een overnamebod direct aan de aandeelhouders van Akzo voor te leggen. Handelaren en analisten denken echter dat het zover niet zal komen, en dat PPG zich zal terugtrekken, in plaats van een vijandige overname uit te voeren.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-200517...
  2. [verwijderd] 20 mei 2017 10:28
    Wat een draadje dit zeg.... Een waar volksoproer. Kleine luiden die net als de grote roverhoofdmannen ook wel een graantje mee willen pikken en liefst zo snel mogelijk.
    Triest dat zo´n VEB zich omwille van het binnenhalen van zo veel mogelijk leden zo opzichtig laat kennen en meehuilt met de wolven in het bos. Ook flinkse media en her en der een anonieme hoogleraar doen hun best om op te vallen en lekker veel te schijten in eigen nest. Een Hollandse ziekte?
    Gelukkig zijn er dan nog wat mensen van echt internationaal niveau als de Hommens en de Van der Veers voor wat tegenwicht en de visie voor de wat langere termijn.
  3. [verwijderd] 20 mei 2017 10:30
    Home » DFT » Nieuws
    Demissionair minister Kamp
    Demissionair minister Kamp
    Foto: LIGTENBERG, SERGE
    Kamp: schrik aasgieren af
    Jaar bedenktijd bij overname multinational
    4 uur geleden Martin Visser en Lise Witteman
    DEN HAAG - Bedrijven krijgen van het kabinet een stok om ongewenste bieders van zich af te slaan. Nu de ene na de andere Nederlandse multinational ten prooi dreigt te vallen aan buitenlandse aasgieren, vindt minister Kamp (Economische Zaken) dat het tijd is om in te grijpen.

    In een exclusief interview met De Telegraaf legt de liberaal voor het eerst uit waarom hij vindt dat de politiek daar een rol heeft. „Wij komen op voor het algemeen belang.” De VVD-bewindsman stelt voor dat bedrijven wettelijk aanspraak kunnen maken op een jaar bedenktijd bij een vijandig overnamebod.

    ,,Als er een overnamepoging aan de orde is, willen we het bestuur van een bedrijf de kans bieden meer ruimte en tijd te nemen om de kortetermijnbelangen van meer activistische aandeelhouders af te wegen tegen de langetermijnbelangen van het bedrijf. Ook kan er dan beter gekeken worden naar de belangen van de werknemers, de leveranciers en de klanten'', aldus Kamp.

    Niet altijd
    De bewindsman benadrukt in het interview dat de bedenktijd niet wordt opgelegd maar dat er alleen een wettelijke mogelijkheid wordt geboden. Een bedrijf dat met een ongewenste overnamepoging wordt geconfronteerd kan aangeven dat ze ondersteuning vanuit de overheid op prijs stelt. Maar dat betekent niet dat er ook altijd hulp komt. ,,Ik maak altijd mijn eigen afweging. Daarbij kijk ik naar de langetermijnwaarde van het bedrijf en dat van andere belanghebbenden.''

    Het kabinet neigt naar een bedenktijd van een jaar, maar gaat volgens het ministerie daar nog over praten met experts en betrokkenen. ,,Daarnaast gaat het kabinet prioriteit geven aan het afronden van analyses van de vitale sectoren die worden uitgevoerd door de NCTV en de vakdepartementen. Indien nodig worden aanvullende maatregelen voorgesteld om de nationale veiligheid te borgen'', maakte het ministerie zaterdagochtend bekend.

    Lees hier het hele interview met Henk Kamp
    0 reacties
    Log in
  4. [verwijderd] 20 mei 2017 10:41
    Mensen ik heb op mijnb Facebook een artikel met foto van Kamp geplaatst en mijn ongenoegen geuit over deze man ik zou het fijn vinden als jullie een ongenoegen reactie plaatsen
    Ik sta onder de naam Dieter Ve
  5. [verwijderd] 20 mei 2017 10:44
    In het geval van AKZO zouden B&B in dat jaar dan snel hun (voor normale werknemers) desastreuze opbreekplannetje kunnen uitvoeren. Kamp en het hele huidige kabinet onder aanvoering van Rutte is de weg kwijt! Slechte kopie van Trump (die wel door zijn eigen instituties wordt teruggefloten).
  6. [verwijderd] 20 mei 2017 10:46
    quote:

    Accuboor schreef op 20 mei 2017 10:44:

    In het geval van AKZO zouden B&B in dat jaar dan snel hun (voor normale werknemers) desastreuze opbreekplannetje kunnen uitvoeren. Kamp en het hele huidige kabinet onder aanvoering van Rutte is de weg kwijt! Slechte kopie van Trump (die wel door zijn eigen instituties wordt teruggefloten).
    Wat is het plan Akzo nou in een notendop? Opbreken van huidige business. En daarna veel kapitaal de tent uitjassen. Zelf-destructie?
  7. [verwijderd] 20 mei 2017 10:50
    quote:

    TheBateman schreef op 20 mei 2017 10:46:

    [...]

    Wat is het plan Akzo nou in een notendop? Opbreken van huidige business. En daarna wel kapitaal de tent uitjassen. Zelf-destructie?
    Het is een sprookje waarin B&B op het pluche blijven zitten ten koste van de normale fabrieksmedewerkers. Ze trappen de bal gewoon 2 jaar vooruit, daarna zal de resterende verfdivisie alsnog verkocht worden aan de winnaars van deze branche (Sherwin-Williams, PPG). Of dit uiteindelijk meer geld opleverd is uiterst discutabel.
  8. [verwijderd] 20 mei 2017 10:57
    Telegraaf 20 mei 2017 pagina T2
    Wie is de baas?
    Wie is er nou eigenlijk de baas bij een bedrijf?
    De vraag dringt zich op nu het demissionaire kabinet met een voorstelkomt waarin de bestuurders van een onderneming de hulp van Den Haag kunnen inroepen om ongewenste belagers een jaar lang buiten de deur te houden. Het zal velen sympathiek in de oren klinken: vadertje staat die bedenktijd afdwingt in de boze wereld van het grote geld. Maar er valt nogal wat af te dingen.
    Om te beginnen gaat demissionair minister kamp ( Economische Zaken ) er nogal gemakkelijk vanuit dat aandeelhouders handelen vanuit kortetermijnbelangen. Alsof er geen pensioenfondsen zijn die jarenlang beleggen in een bepaald bedrijf. Tegelijk leunt de bewindsman te zwaar op het oordeel van directeuren en commissarissen. Hebben zij geen eigen belang?
    Uiteindelijk zijn het de eigenaren, de aandeelhouders dus, die bepalen of ze wel of niet hun bedrijf willen verkopen.
    Voor de overheid is alleen een rol weggelegd als het maatschappelijk belang in het geding is. Het afdwingen van bedenktijd is nu al mogelijk met allerlei beschermingsconstructies die de bedrijven zelf in het leven hebben geroepen. Een grote rol van de overheid is slecht voor ons vestigingsklimaat.
    Wie wil beleggen op een beurs waar de politiek op verzoek overnames kan dwarsbomen?
  9. [verwijderd] 20 mei 2017 11:08
    Bij AKZO is er al 25 jaar sprake van underperformance dus daar is de term korte termijn alleen van toepassing op het AKZO bestuur zelf. 'Opeens' willen ze binnen 12 maanden waarde creëren na 25 jaar sukkelen.
  10. forum rang 4 Guus_Geluk 20 mei 2017 11:29
    quote:

    Accuboor schreef op 20 mei 2017 11:08:

    Bij AKZO is er al 25 jaar sprake van underperformance dus daar is de term korte termijn alleen van toepassing op het AKZO bestuur zelf. 'Opeens' willen ze binnen 12 maanden waarde creëren na 25 jaar sukkelen.
    Kortom, gewoon heel gauw de toko verkopen aan PPG. Dat is ook beter voor mijn bloeddruk. ;-)
  11. [verwijderd] 20 mei 2017 13:29
    quote:

    braniek schreef op 20 mei 2017 11:29:

    Google op vacaturejacht. Uitzendbureaus ( ook Nederland ) in paniek. Kamp? denk je daar wat aan te kunnen doen?
    Hahahaha

    Daar heeft Kamp het nu te druk voor, hij is ook al druk met het achtervolgen van taxatie chauffeur Hennie, euh o nee die is natuurlijk integer!
  12. [verwijderd] 20 mei 2017 17:02
    Geachte Voorzitter,

    Hierbij bied ik u, mede namens de ministers van Financiën en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de antwoorden aan op:

    de vragen van de leden Hijink en Van Kent (beiden SP) over de dreigende overname van AkzoNobel door PPG Industries, ingezonden op 27 maart 2017 aan de ministers van Economische Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (kenmerk 2017Z04066).

    De beantwoording van deze vragen is gerelateerd aan de brief ‘Overnames van bedrijven’, die uw Kamer parallel toekomt.

    (w.g.) H.G.J. Kamp
    Minister van Economische Zaken
    Antwoorden vragen over de dreigende overname van AkzoNobel door PPG Industries (kenmerk 2017Z04066)

    1
    Wat is uw opvatting over de berichten dat PPG Industries een vijandig overnamebod op AkzoNobel overweegt?

    2
    Kunt u toelichten op welke wijze u Büchner, CEO van AkzoNobel, steunt zoals in diverse berichten is gesteld? Op welke wijze gaat u AkzoNobel steunen tegen een vijandig overnamebod?

    Antwoord 1 en 2
    Het is de verantwoordelijkheid van het bestuur van de vennootschap om een bod te beoordelen op de effecten voor alle stakeholders en de lange termijn waardecreatie in ogenschouw te nemen. AkzoNobel heeft eerdere biedingen van PPG Industries bestempeld als ongewenst en niet in het belang van alle stakeholders. Voor Nederland zijn daarbij de langetermijnwaarden zoals de bijdrage die AkzoNobel levert aan duurzaamheid, de activiteiten op het gebied van research en development en de hoogwaardige werkgelegenheid die het bedrijf in Nederland biedt van belang. Nederland heeft een groot belang bij grote Nederlandse multinationals die in Nederland geleid worden. Ik heb daarom aangegeven te hopen dat AkzoNobel zelfstandig blijft.

    3
    Welke mogelijkheden heeft de Stichting AkzoNobel naast het bepalen van de samenstelling van de Raden van Bestuur en Commissarissen om een vijandige overname te voorkomen? In hoeverre kan deze stichting zoals de Stichting Continuïteit van PostNL ook overgaan tot het uitbreiden van het eigen belang in het bedrijf?

    Antwoord
    Uit het bestuursverslag van AkzoNobel N.V. over het boekjaar 2016 blijkt dat de vennootschap prioriteitsaandelen heeft uitgegeven.1 Dit zijn aandelen van een bijzonder soort waaraan speciale zeggenschapsrechten zijn toegekend. Deze prioriteitsaandelen worden gehouden door de Stichting AkzoNobel. De algemene vergadering van houders van deze prioriteitsaandelen heeft het recht om de samenstelling van het bestuur en de raad van commissarissen van AkzoNobel te bepalen en daarnaast aanpassingen van de statuten goed te keuren. In het bestuursverslag is aangegeven dat in een situatie waarin de continuïteit van het management en de strategie van de vennootschap in het geding is, wat het geval is bij een vijandige overname, de Stichting Akzo Nobel deze rechten zal uitoefenen.

    AkzoNobel heeft daarnaast de mogelijkheid om cumulatief preferente aandelen uit te geven. Volgens het bestuursverslag hebben deze aandelen een financieringsfunctie. Ze worden niet gebruikt als beschermingsmaatregel.

    De beschermingsconstructie van AkzoNobel werkt op een andere wijze dan die van PostNL. PostNL heeft de mogelijkheid om preferente aandelen uit te geven. Stichting Continuïteit PostNL heeft het optierecht om in geval van een vijandig overnamebod over te gaan tot het kopen van deze preferente aandelen. Deze preferente aandelen hebben een lage nominale waarde en hebben dezelfde stemrechten als gewone aandelen.2 Hierdoor kan tegen relatief lage kosten een groot stembelang worden verworven door de stichting.

    4
    Welke gevolgen voor de mededinging zouden ontstaan op het moment dat PPG Industries AkzoNobel overneemt, al dan niet inclusief de chemietak? Welke gevolgen heeft een splitsing voor de werkgelegenheid?

    Antwoord
    Voorgenomen concentraties van een dergelijke omvang dienen gemeld te worden bij de mededingingsautoriteiten. Afhankelijk van de omzet van de betrokken ondernemingen dienen zij zich te melden bij de Autoriteit Consument en Markt of de Europese Commissie. In beide gevallen gaat het om onafhankelijke toezichthouders die in concrete gevallen op basis van het mededingingsrecht toetsen of de voorgenomen concentratie significante gevolgen voor de mededinging heeft. Het is daarom niet aan het kabinet om een eigen beoordeling van de effecten van een dergelijke concentratie op de mededinging te geven. Het is niet mogelijk om de gevolgen van een eventuele splitsing op de werkgelegenheid te geven, dit is sterk afhankelijk van wat de betrokken partijen afspreken, indien een concentratie daadwerkelijk zal plaatsvinden.

  13. [verwijderd] 20 mei 2017 17:03
    vervolg

    5
    Welke mogelijkheden heeft de ondernemingsraad van AkzoNobel om de rechten van werknemers te beschermen bij een vijandige overname en eventuele splitsing van het bedrijf?

    6
    Hoe ondersteunt u de ondernemingsraad van AkzoNobel in zijn streven om werkgelegenheid te behouden? Hoe oordeelt u over de uitspraak dat bij een verkoop van de chemietak niet naar de belangen van de werknemers wordt gekeken?

    Antwoord 5 en 6
    Op basis van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) heeft de ondernemingsraad het recht om advies te geven over een voorgenomen besluit van het bestuur om een openbaar bod te steunen (artikel 25 lid 1). Ditzelfde geldt voor een voorgenomen besluit tot splitsing van de onderneming. Daarnaast kan de Ondernemingsraad gebruik maken van zijn informatierecht (artikel 23 lid 2 WOR) door alle informatie te vragen die van belang is voor een bespreking met de bestuurder van de onderneming over de overname, voor zover de onderneming daarover beschikt. In het geval van een vijandig bod ligt dit anders, aangezien het bestuur geen voorgenomen besluit heeft dat ter advies kan worden voorgelegd. Door gebruik te maken van zijn agenderingsrecht (artikel 23 lid 1) en informatierecht (artikel 23 lid 2) kan de OR van de bestuurder van de onderneming alle informatie vragen die van belang is voor een bespreking met de ondernemer over de overname, voor zover de ondernemer daarover beschikt. Op grond van het initiatiefrecht (artikel 23 lid 3) kan de OR ook voorstellen doen voor actie van de bestuurder van de onderneming. Op basis van de SER Fusiegedragsregels dienen verder werknemersorganisaties tijdig te worden geïnformeerd over een voorgenomen fusie of (vijandige) overname. Deze regels hebben geen wettelijke status, maar worden in de praktijk wel door ondernemingen onderschreven. Deze regels houden in dat de fusiepartijen de vakbonden tijdig in kennis stellen, informatie verstrekken en de gelegenheid bieden hun oordeel te geven vanuit het gezichtspunt van de in de onderneming werkzame personen. Met ‘tijdig’ wordt bedoeld: vóórdat overeenstemming over de fusie wordt bereikt. De fusiepartijen dienen hieraan op zodanige wijze uitvoering te geven dat het oordeel van de vakbonden van wezenlijke invloed kan zijn op het al dan niet tot stand komen van de fusie en op de modaliteiten daarvan. De fusiepartijen stellen de betrokken OR-en in de gelegenheid kennis te nemen van het oordeel van de vakbonden, zodat die OR-en daarmee rekening kunnen houden bij het uitbrengen van een advies als bedoeld in artikel 25 WOR. Volgens deze regels kunnen ook de belangen van de werknemers in ogenschouw worden genomen.

    Ik respecteer het streven van de OR om werkgelegenheid te behouden op dezelfde wijze als ik de opstelling van het bestuur en de raad van commissarissen respecteer. In algemene zin geldt in het Nederlandse ondernemingsrecht en de Corporate Governance Code dat het bestuur de belangen van alle stakeholders meeweegt, waaronder die van werknemers. In hoeverre dit plaatsvindt in een concreet geval zoals de eventuele verkoop van de chemietak kan ik niet beoordelen.

    7
    Op welke wijze kan het wetsvoorstel Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie ingezet worden om ook te komen tot bescherming van bedrijven die van nationaal belang zijn vanwege het “mogelijke verlies van research en development, hoofdkantoren en werkgelegenheid”? Welke kaders bent u bereid te stellen aan de marktvrijheid?

    Antwoord
    Onlangs is de consultatie afgerond van het wetvoorstel ongewenste zeggenschap telecommunicatie. Het wetsvoorstel beoogt een bevoegdheid te creëren voor de minister van Economische Zaken om ongewenste overnames in de telecommunicatiesector tegen te gaan. Zoals ook uit de naam van het voorstel kan worden afgeleid, gaat het hier alleen om overnames in de telecommunicatiesector. Van belang is dat overnames alleen kunnen worden tegengehouden indien de overname een gevaar oplevert voor de nationale veiligheid of openbare orde. Bescherming van belangen zoals het behoud van werkgelegenheid of het behoud van hoofdkantoren, wordt met dit voorstel niet beoogd.

    Dit document kwam ik op internet tegen.
    Kan de link niet kopieeren.
    Vandaar de gehele brief.
    Met datum 20 mei 2017
    Of het ook klopt weet ik niet.
  14. pardon 20 mei 2017 17:21
    Amerikaanse 'pitbull': berg je maar, als Elliott zijn tanden laat zien
    Of Elliot Management ook topmannen van AkzoNobel persoonlijk heeft benaderd of zelfs heeft gestalkt om toch maar in zee te gaan met de grote concurrent PPG? Daarover zwijgen ze als het graf bij de Nederlandse chemiereus. ‘Of onze topmensen ook bedreigd zijn? Geen commentaar’.

    Sander van Mersbergen 20-05-17, 12:04 Laatste update: 12:11
    3
    Maar dat de Amerikaanse grootaandeelhouder ver durft te gaan bij het beinvloeden van bestuurders, is een publiek geheim. Zo zou Elliot in het verleden privédetectives hebben ingeschakeld, dreigtelefoontjes hebben laten plegen en zelfs beslag hebben laten leggen op complete marineschepen. Maandag moet AkzoNobel zich voor de ondernemingskamer verdedigen tegen deze Amerikaanse 'pitbull'.

    Vraag eens aan Klaus Kleinfeld wat hij van Elliott Management vindt. Waarschijnlijk heeft u nooit van de beste man gehoord, maar tot april van dit jaar was de Duitser topman van de Amerikaanse staalgigant Arconic. Nu niet meer.

    Op een dag besloot Elliott, grootaandeelhouder in Arconic, dat het genoeg geweest was met Kleinfeld. Zijn bedrijf maakte niet genoeg winst, en dat moest aan de topman liggen. Weg ermee. Het begon met vragen, daarna kwam de eis, daarna de mediacampagne. In een filmpje (‘Klaus Kleinfeld vs the Facts’) werd zijn zogenaamde falen met veel bombarie in beeld gebracht.

    Arconic zwichtte niet voor Elliott. Dus schakelde het investeringsfonds een tandje bij. De Frankfurter Algemeine Zeitung meldde dat een privé-detective in de vuilcontainer van Kleinfeld op zoek ging naar belastend materiaal. Ook hoorde de krant dat buren van de topman door de privé-onderzoekers werden uitgehoord.

    Dreigtelefoontje
    Een communicatiemedewerker van Kleinfeld vertelde aan de krant dat hij telefonisch bedreigd was, door iemand die zich in eerste instantie uitgaf als journalist van de Wall Street Journal. De medewerker geloofde het niet, en uiteindelijk zou de beller zijn ware bedoelingen onthuld hebben. ,,Ik waarschuw je: Don’t go after mister Singer!”, zou hij hem hebben toegebeten.

    Mister Singer is Paul Singer, de grote man achter het Amerikaanse fonds, dat een vermogen van rond de dertig miljard beheert.

    Uiteindelijk werd het Kleinfeld allemaal te veel. Hij schreef een emotionele, wat vreemde brief aan Singer met allerlei toespelingen en halve bedreigingen. Dat kostte hem de kop: Arconic stuurde hem de laan uit, Elliott kreeg zijn zin.

    (de tekst loopt door onder de foto)

    Ook Klaus Kleinfeld, topman van het Amerikaanse Arconic, werd door Elliott gewipt.
    Ook Klaus Kleinfeld, topman van het Amerikaanse Arconic, werd door Elliott gewipt. © AP
    De zaak-Arconic vertoont verdacht veel overeenkomsten met de zaak-Akzo. Tenminste: tot nu toe dan. Ook bij Akzo heeft Elliott een kop van Jut uitgekozen: Antony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Elliott wil hem weg hebben, omdat hij te weinig wil luisteren naar de aandeelhouders die graag zien dat Akzo in gesprek gaat met PPG. Dat is de Amerikaanse concurrent die Akzo wil overnemen.

    Ook bij Akzo voert Elliott de druk langzaam op. De belegger strooit in de media met (soms betwistbare) feiten die de bedrijfstop in diskrediet brengen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 25 april werd Burgmans tamelijk onfatsoenlijk bejegend door de vertegenwoordiger van Elliott. En maandag staan beide partijen dus voor de rechter.

    Bonte stoet
    Op de vraag of Burgmans of Ton Büchner, bestuursvoorzitter van het bedrijf, in de privésfeer al hinder hebben ondervonden van Elliott, wil een woordvoerster van AkzoNobel geen commentaar geven. Opvallend: het wordt niet ontkend.

    Het zou zomaar kunnen dat tijdens de zitting van maandag meer details bekend worden. Hoewel het onderwerp bij de Ondernemerskamer vrij technisch is – moet AkzoNobel het verzoek van Elliott honoreren om een aparte aandeelhoudersvergadering over de positie van Burgmans te organiseren – heeft een bonte stoet insprekers zich al gemeld. Naast Elliott en zes andere aandeelhouders krijgen ook PPG en het bestuur, de commissarissen en de ondernemingsraad van Akzo spreektijd. Dat kan wel eens een emotionele boel worden.

    Voor wie denkt dat het wel meevalt met Elliott, en dat de rel rond de Duitse topman Kleinfeld een incident was: de lijst met bedenkelijke zaken is lang. Door de voormalig topman van softwarebedrijf Compuware wordt het fonds beschuldigd van chantage. In een aantal zaken zou Elliott het niet zo nauw genomen hebben met de beleggingsregels.

    (de tekst loopt door onder de foto)

    Argentijnse fans ontstaken in 2014 in woede tegen Elliott.
    Argentijnse fans ontstaken in 2014 in woede tegen Elliott. © AFP
    Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld komt uit Argentinië. Daar had Elliott een langslepend conflict met de overheid, om terugbetaling van schulden na het faillissement van het Zuid-Amerikaanse land. Elliott nam geen genoegen met een fooitje, en toen het geld er niet kwam legden de Amerikanen beslag op een trainingsschip van de Argentijnse marine. De stap leidde er toe dat de Argentijnen niet meer met hun regeringsvliegtuig naar het buitenland durfden.

    Het hele volk keerde zich tegen de investeerders. Het feest na de overwinning in de halve finale van het WK voetbal – tegen Nederland – mondde uit in een luidkeels protest tegen hedgefondsen. Volgens persbureau Bloomberg werden kinderen in Argentinië actief onderwezen over de gevaren van ‘durfinvesteerders’, met videogames, strips en bordspellen. Zo diep zat de haat tegen Elliott en co.

    Het eind van het liedje? Elliott kreeg 4,5 miljard euro van Argentinië, ruim driekwart van zijn claim
  15. BASF en BAYER kopen 20 mei 2017 18:16
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 20 mei 2017 14:16:

    NOGMAALS: zie mijn Facebook>>Dieter Ve plaats je ongenoegen onder mijn artikel en die toeter van Kamp

    Dieter van Eis stop toch eens met je kinderachtige postings hier op het iex forum.
  16. [verwijderd] 20 mei 2017 18:25
    Wonderlijk, het beschermen van Groningse inwoners tegen nadelen van gaswinning is een proces van jaren, jaren, adviesbureau na adviesbureau, en nog eens jaren en jaren,

    Maar..........

    Een beschermende deken voor Akzo kan per omgaande worden geregeld.

    met dank aan alle vvd stemmers natuurlijk
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 253 254 255 256 257 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
    3. Handelsbalans april (Dld)
    4. Industriële productie april (Dld)
    5. Economische groei Q1 def. (eurozone)
    6. Nio Q1-cijfers
    7. Banengroei en werkloosheid mei (VS) volitaliteit verwacht
    8. Groothandelsvoorraden april (VS)
    9. Consumentenkrediet april (VS)
  2. 10 juni

    1. NL industriële productie april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht