Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

23,800
  • Verschill

    -0,250 -1,04%
  • Volume

    452.462 Gem. (3M) 2,5M
  • Bied

    23,790  
  • Laat

    23,810  
+ Toevoegen aan watchlist

Juni 2017 Arcelor Mittal

5.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 20:07
    quote:

    tukker51 schreef op 2 juni 2017 19:31:

    [...]
    Waarom een verdere daling als de ILVA niet krijgen?
    Is het krijgen dan al in de koers verdisconteerd?
    En wordt dat alom als positief gezien door iedereen? Volgens mij niet.
    We zullen zien wat de koers gaat doen?
    Sorry, ga eventjes hardop denken en met mezelf mee typen :-)

    Een mogelijke verklaring die ik gaf voor het feit dat AM vandaag / de afgelopen weken sterker is gedaald dan de rest was ILVA gerelateerd.
    Volgens kunnen er denk ik twee categorieën mogelijke verkopers zijn geweest igv ILVA de oorzaak is geweest voor de koersdalingen deze week:

    1. de verkopers van vandaag / deze week denken dat het wel doorgaat en hadden gehoopt van niet (op basis van hun interpretatie vd berichtgeving denken zij dat het ILVA maandag de deal krijgt). Deze categorie zou de extra schuld of andere vermoedde ILVA rampspoed kunnen vrezen;
    2. Of de verkopers van vandaag / deze week vrezen dat het uiteindelijk nu niet doorgaat en hebben alvast verkocht (op basis van hun interpretatie vd berichtgeving denken zij dat het ILVA maandag de deal NIET krijgt). Deze categorie heeft eerder AM gekocht met de inschatting dat ILVA onderdeel van AM zou worden en zagen dat als een goed iets.

    Nu naar de maandag scenario's:
    A. afhankelijk vd uitslag kan 1 van beide bovenstaande categorieën weer instappen en de koers hoger zetten.
    B. afhankelijk vd uitslag kunnen zittenblijvers alsnog uitstappen en de koers lager zetten.

    Eens, alles is mogelijk :-)
  2. [verwijderd] 2 juni 2017 20:08
    quote:

    pbr schreef op 2 juni 2017 20:02:

    Blij dat ik van die rommel af ben

    Van mij mag het maandag 15% of meer omlaag
    Gek dat jij dat de anderen toewenst....
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 20:25
    quote:

    tukker51 schreef op 2 juni 2017 19:31:

    [...]
    Waarom een verdere daling als de ILVA niet krijgen?
    Is het krijgen dan al in de koers verdisconteerd?
    En wordt dat alom als positief gezien door iedereen? Volgens mij niet.
    We zullen zien wat de koers gaat doen?
    Ik zit het ILVA draadje nog eventjes te lezen en zie dat Archie nog een actueel artikel heeft geplaatst.

    Denk nu 99% dat de koersdalingen echt vanwege ILVA onzekerheid is.

    Toen vorige week vrijdag het eerste nieuws kwam liep de koers gelijk omhoog. Die correlatie was duidelijk. Dus positief ontvangen nieuws en ook wat analisten verwachten. ILVA overname zou een katalysator voor de koers moeten zijn.

    Daarna kwam er ruis doordat de tegenpartij via de achterdeur op dinsdag hun bod alsnog verhogende. Buiten de procedure om in een achterkamertje bij de verantwoordelijke minister.
    Daarnaast vakbonden die zich kapot geschrokken zijn en de stakingstroepen verzamelden op donderdag.

    Nu lees ik in Archie zijn laatste verhaal dat het ministerie alsnog hun advocaten de opdracht heeft gegeven om te onderzoeken of ze het bidproces alsnog kunnen heropenen maar dan alleen op gebied vd prijs.

    Dat is al wat ik maandag al schreef...een ordinaire Italiaanse maffia truc!

    De driemans commissie zegt ja tegen de hoogste bieder. De minister zet zogenaamd uit beleefdheid de achterdeur open staat en laat de andere partij binnen. Verhip, die bied ineens 600 miljoen meer.

    En nu nog uitspelen tegen elkaar via het officiële proces.
  4. Ribizz 2 juni 2017 20:27
    quote:

    tukker51 schreef op 2 juni 2017 19:01:

    [...]
    En velen denken / vinden dat AM een van de beste in zijn soort is en goed bezig is.
    Wat is dan de verklaring? Ik kan er met de kop niet bij.
    Heb jij een verklaring?

    Tukker, ik denk dat naast alle mogelijkheden die TKB opnoemt misschien ook het slechte sentiment een factor is. Iedereen leek al klaar te zitten om op de verkoopknop te drukken als het nog erger zou worden en zijn verlies te nemen. Dus de daling van vandaag werd misschien vooral door de olieprijs-daling ingezet en toen was er geen houden meer aan.
    Wat particulieren betreft leek een switch naar Aegon trouwens ook voor de hand liggend (maar dat is ook een soort AM, zo bleek wel weer vandaag).

    Ik dacht dat we niet lager konden en dat denk ik nog steeds. Verwacht volgende week herstel met of zonder Ilva. Verdere daling is bijna absurd.

    Sta nu op 15% verlies, dus gaat het toch nog verder bergafwaarts dan druk ik helaas toch ook de verkoopknop in. Geen keus. Al mijn geld zit nu in AM (niet slim), dus ik heb niet de luxe om nog maanden af te wachten. Is AM gewoon een stukje van je portefeuille dan is rustig afwachten inderdaad het beste, denk ik. Het omslagpunt komt wel weer.

  5. jessebrown 2 juni 2017 20:35

    PART 5
    Does Further Downside Await Cliffs Natural Resources? PART 5 OF 10
    Are US Steel Prices in for a Rough Ride on Widening Spreads?
    By Annie Gilroy | Jun 2, 2017 11:33 am EDT
    Steel supply and demand
    In the previous parts of this series, we discussed US steel supply as determined by production and imports as well as US steel demand. These are the two main factors that determine steel prices.

    Due to excessive import duties, imports fell in 2016, which led to a surge in US steel prices in the year. In this article, we’ll see how these dynamics are playing out for US steel prices in 2017.

    Are US Steel Prices in for a Rough Ride on Widening Spreads?

    Email
    SIGN UP
    Receive e-mail alerts for new research on XME
    Rising spreads lead to price pressure
    The spread between the US steel prices and steel prices in the rest of the world determines the attractiveness of imports into the United States. This spread is currently on the rise. As we saw earlier, US imports have been on the rise for the last few months. In fact, in March 2017, imports into the United States were at their highest level since May 2015.

    The recent rise in domestic steel prices led to the widening of the spread, which worked as a magnet for imports. When the spread widens to unsustainable levels, higher, cheaper imports lead to a fall in the overall price level, suppressing the spread. According to the MetalMiner Index, hot rolled coil (or HRC) prices have fallen ~5% since they peaked in April 2017.

    Outlook
    Until the spread comes down to more sustainable levels, US steel prices could be in for a rough ride. The above graph shows recent movements in US HRC prices (SLX). Lower spot prices negatively impact the earnings of steelmakers such as U.S. Steel Corporation (X), ArcelorMittal (MT), Nucor (NUE), and AK Steel (AKS). They’re also negative for the raw materials supplier to some of these companies, Cliffs Natural Resources (CLF).

    Investors may want to consider investing in the SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) to avoid the hassles of picking individual stocks.

    Apart from the steel dynamics in the United States, the seaborne iron ore supply and demand scenario also affects Cliffs Natural Resources’ fortunes. We’ll see how this is panning out for the company in the next part of the series.
  6. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 20:42
    quote:

    Riskybusiness schreef op 2 juni 2017 20:27:

    [...]

    Tukker, ik denk dat naast alle mogelijkheden die TKB opnoemt misschien ook het slechte sentiment een factor is. Iedereen leek al klaar te zitten om op de verkoopknop te drukken als het nog erger zou worden en zijn verlies te nemen. Dus de daling van vandaag werd misschien vooral door de olieprijs-daling ingezet en toen was er geen houden meer aan.

    Zou inderdaad ook een factor kunnen zijn. Heb ik eerlijk gezegd wel twijfels over omdat de olieprijs enkele weken geleden zelfs eventjes weer de 44 USD aantikte en we hoger stonden. Toen de prijs omhoog liep deden we niet mee.

    Verder merk ik op dat er geen enkel ander staalbedrijf echt onder de indruk is geraakt vd dalende olieprijs. Vannacht niet in Japan (Nippon STeel +5,8 %!!!) , Posco (slechts -0,5%) en nergens in Europa en vanavond niet in de USA.

    Ook was de opening positief en ik denk zelfs dat de meesten van ons dachten dat we een stijging gingen krijgen. Juist vanwege Trumppie zijn klimaatbesluit. Is namelijk weer beschermend voor de eigen Co2 uitstotende vervuilende staalindustrie. Zeker omdat Wallstreet prima gesloten was en Japan de Nikkei 1.5% in de plus was gesloten.

    Verkopen was het laatste waar ik aan dacht toen ik vanmorgen wakker werd. Verlies goedmaken dat was de gedachte.

    Ik ben halsstarrig , ik weet het :-) ILVA biedingsstrijd...... dat wisten een aantal grote jongens al vroeg in de ochtend.

  7. forum rang 6 gpjf 2 juni 2017 20:44
    quote:

    tukker51 schreef op 2 juni 2017 19:28:

    [...]
    Dank voor de moeite die je steeds neemt iedereen van info te voorzien en goed onderbouwde visies met ons te delen.
    Kleine troost voor mij, dat jij het ook niet meer weet, d.w.z. de koersontwikkeling niet kunt verklaren. Hoef ik toch niet aan mijzelf te twijfelen.
    Ik heb alleen zo weinig aan gelijk hebben, als mijn winst van vorig jaar nu door het putje gaat.
    Elke keer en ook nu denk ik van : alleen vooruit kijken.
    Wat kan ik nu het beste doen? En dan blijf ik steeds vinden dat nu verkopen (waarschijnlijk) geen goede beslissing is.
    Maar dat dacht ik bij 20 euro ook al en bij 24 ook al.
    Vooralsnog blijf is de aandelen houden.

    Kan er idem geen touw aan vastknopen. Het lijkt om een spel der hogere machten waar we gewoon aan de zijlijn maar kunnen afwachten, hetgeen ik al een tijdje doe. Ook mijn winst is als sneeuw voor de zon verdwenen en moet maar hopen op betere tijden waar ik nog steeds vertrouwen in heb. Helaas de koop van een nieuwe auto dan maar even uitstellen maar och binnen een half jaar ziet de wereld er waarschijnlijk ook voor Arcelor Mittal weer heel anders uit.
  8. forum rang 4 Kogovus 2 juni 2017 20:45
    quote:

    pbr schreef op 2 juni 2017 20:02:

    Blij dat ik van die rommel af ben

    Van mij mag het maandag 15% of meer omlaag
    Deze uitspraak verbaasd me echt, vooral van jouw. We zaten vaak op 1 lijn maar hiermee zeg je eigenlijk dat je iedereen het ergste wenst, jammer PB, van miniature verwacht, van jouw niet.
  9. Stephan 2 juni 2017 20:53
    quote:

    pbr schreef op 2 juni 2017 20:02:

    Blij dat ik van die rommel af ben

    Van mij mag het maandag 15% of meer omlaag
    Koers AM hersteld weer als de chinezen tekenen in Parijs.
    Dan sluiten enkele ovens en staalprijzen herstellen weer.
    EU doet dan importheffing op US steel ;)

    O ja en as Maandag goed nieuws denk ik over Ilva overname.
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 20:56
    quote:

    kusadasi schreef op 2 juni 2017 20:35:

    PART 5
    Does Further Downside Await Cliffs Natural Resources? PART 5 OF 10
    Are US Steel Prices in for a Rough Ride on Widening Spreads?
    By Annie Gilroy | Jun 2, 2017 11:33 am EDT
    Steel supply and demand
    In the previous parts of this series, we discussed US steel supply as determined by production and imports as well as US steel demand. These are the two main factors that determine steel prices.

    Due to excessive import duties, imports fell in 2016, which led to a surge in US steel prices in the year. In this article, we’ll see how these dynamics are playing out for US steel prices in 2017.

    Are US Steel Prices in for a Rough Ride on Widening Spreads?

    Email
    SIGN UP
    Receive e-mail alerts for new research on XME
    Rising spreads lead to price pressure
    The spread between the US steel prices and steel prices in the rest of the world determines the attractiveness of imports into the United States. This spread is currently on the rise. As we saw earlier, US imports have been on the rise for the last few months. In fact, in March 2017, imports into the United States were at their highest level since May 2015.

    The recent rise in domestic steel prices led to the widening of the spread, which worked as a magnet for imports. When the spread widens to unsustainable levels, higher, cheaper imports lead to a fall in the overall price level, suppressing the spread. According to the MetalMiner Index, hot rolled coil (or HRC) prices have fallen ~5% since they peaked in April 2017.

    Outlook
    Until the spread comes down to more sustainable levels, US steel prices could be in for a rough ride. The above graph shows recent movements in US HRC prices (SLX). Lower spot prices negatively impact the earnings of steelmakers such as U.S. Steel Corporation (X), ArcelorMittal (MT), Nucor (NUE), and AK Steel (AKS). They’re also negative for the raw materials supplier to some of these companies, Cliffs Natural Resources (CLF).

    Investors may want to consider investing in the SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) to avoid the hassles of picking individual stocks.

    Apart from the steel dynamics in the United States, the seaborne iron ore supply and demand scenario also affects Cliffs Natural Resources’ fortunes. We’ll see how this is panning out for the company in the next part of the series.
    Allemaal waarheden en een mooi advies door deze betaalde schrijfster? om dan maar je centjes in de ETF Metals & Mining Index te zetten?
    Zou ze betaald worden door de uitgever vd ETF?

    Helaas zegt ze wel dat de HRC price met 5% is gedaald (wat ook zo is) maar zegt ze er niet bij dat de coking coal met 50% is gedaald en de Iron Ore met 40%. En dat daardoor de marges en winsten voor de USA staalbedrijven fors zullen stijgen. Want als er ergens een feestje gevierd gaat worden bij de Q2 cijfers dan is wel bij de USA staalbedrijven.

    Als het zo slecht zal gaan met de USA staalsector, en als alle door haar geschetste "could" scenario's tot de mogelijkheden behoren.... kan ze toch beter adviseren om helemaal uit de sector te gaan. Dan zal een ETF in de Metals & Mining index het leed niet verzachten.

    Dit zijn de betaalde verhalen die mensen moeten verleiden om uit te stappen om vervolgens een niet al te opvallend advies te schrijven waar mensen dan hun geld kunnen investeren.
  11. miniature 2 juni 2017 21:00
    quote:

    boldie schreef op 2 juni 2017 17:48:

    Damm had verwacht dat de 18.5 nog wel eerst aangetikt....
    maandag beurs gesloten, dus dinsdag zal de daling meteen weer verder gaan richting de .€ 18.50 en lager
  12. forum rang 10 voda 2 juni 2017 21:00
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 2 juni 2017 20:07:

    [...]

    Sorry, ga eventjes hardop denken en met mezelf mee typen :-)

    Een mogelijke verklaring die ik gaf voor het feit dat AM vandaag / de afgelopen weken sterker is gedaald dan de rest was ILVA gerelateerd.
    Volgens kunnen er denk ik twee categorieën mogelijke verkopers zijn geweest igv ILVA de oorzaak is geweest voor de koersdalingen deze week:

    1. de verkopers van vandaag / deze week denken dat het wel doorgaat en hadden gehoopt van niet (op basis van hun interpretatie vd berichtgeving denken zij dat het ILVA maandag de deal krijgt). Deze categorie zou de extra schuld of andere vermoedde ILVA rampspoed kunnen vrezen;
    2. Of de verkopers van vandaag / deze week vrezen dat het uiteindelijk nu niet doorgaat en hebben alvast verkocht (op basis van hun interpretatie vd berichtgeving denken zij dat het ILVA maandag de deal NIET krijgt). Deze categorie heeft eerder AM gekocht met de inschatting dat ILVA onderdeel van AM zou worden en zagen dat als een goed iets.

    Nu naar de maandag scenario's:
    A. afhankelijk vd uitslag kan 1 van beide bovenstaande categorieën weer instappen en de koers hoger zetten.
    B. afhankelijk vd uitslag kunnen zittenblijvers alsnog uitstappen en de koers lager zetten.

    Eens, alles is mogelijk :-)

    Alles is mogelijk? Oh, Oh!!!

    Toekomstbeeld Toekomstbeeld 2 jun 2017 om 19:25
    .....

    Het moet ILVA zijn. ALs die deal maandag rondkomt in het voordeel van AM, moet de koers met 6% omhoog. Krijgen ze ILVA toch niet, dan vrees ik een verdere afstort.
    Krijgen ze ILVA maar gaat de koers toch naar beneden........dan stop ik met dit forum :-)

    Als je dat laatste maar niet in je hoofd haalt. :-)
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 21:01
    Mannen, ik zei er nu echt mee uit. Het gehele weekend eventjes geen forum en AM.

    Ik hoop dat we maandag echt af zijn vh ILVA gekloot. Ben groot voorstander vd overname maar wil ook zekerheid. Dan maar geen ILVA. Kunnen we weer verder met extra schuldaflossing en/of interim dividend.

    We staan ver ondergewaardeerd. Nippon Steel +5.8% afgelopen nacht. Wil ik maandag ook!

    @Voda, voor een opportunist en Believer is het dan echt uitzitten en wel in gepaste stilte :-)

    ILVA overnemen en toch een verdere koersdaling zou alle fundamentele logica compleet onderuit halen en bovendien tegen alle uitspraken vd analisten ingaan.

    Dan kan ik vinden wat vind, maar ja, de markt heeft altijd gelijk. Nieuws posten en er iets van vinden heeft dan geen nut meer. Gezien de koersontwikkeling is dat al zo sinds de Q1 cijfers. Die dag ging eigenlijk het licht al uit wat betreft logica.



  14. [verwijderd] 2 juni 2017 21:03
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 2 juni 2017 18:55:

    [...]

    Als iemand tegen jou zegt "spring over de sloot, die is maar 1 meter" kijk je dan eerst of geloof je die iemand op zijn blauwe ogen dat je het kan halen?

    Zo is het ook met de IEX analisten. AM 5,68% min voor de week. Er komt geen enkele sectorgenoot zelfs maar in de buurt van deze afstraffing.

    Niet vandaag, niet op weekbasis, niet op maandbasis en al helemaal niet meer als je ze allemaal afzet vanaf het hoogste punt dit jaar.

    AM staat met kop en schouders bovenaan alle min staatjes.

    De pijn bij ArcelorMittal lijkt deze week gerelateerd te zijn aan India:

    - Bushan Steel daalde deze week van 87,70 INR tot 81,55 INR, dus dat is -7,0% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Bushan+Steel+s...

    - Tata Steel daalde deze week van 511,30 INR tot 492,00 INR, dus dat is -3,8% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Tata+Steel+sto...

    - Indal Steel & Power daalde deze week van 124,90 INR naar 121,95 INR, dus dat is -2,4% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Jindal+Steel+s...

    PS. Reageren hoeft echt niet hoor, laat de feiten maar voor zichzelf spreken.
  15. jessebrown 2 juni 2017 21:04
    Op de beurs in Tokio afgelopen morgen,waar de index door goede economische data
    door de 20.000 punten heen ging,trok Nippon-steel met een koerssprong van 5,7%
    de aandacht,de continu dalende koers van AM wordt gevoed door angst voor dalende
    staal prijzen in de VS,de inport van staal loopt op en zorgt voor prijs erosie (zie artikel hierboven)
    US en AK steel liepen al voorop met enorme koersdalingen en AM komt er achteraan
    het Ilva verhaal heeft hier nauwelijks invloed op,prijs bederf is de negatieve
    factor in de sector,die eigenlijk pas net aan het herstellen is van de rampjaren 2014,2015.Om het sentiment te keren waardoor de vraag naar staal zal toenemen in de VS moet Trump zijn Infra investeringen uitvoeren,sterkte allen
    met dit aandeel.
  16. JackO1976 2 juni 2017 21:18
    quote:

    pbr schreef op 2 juni 2017 20:02:

    Blij dat ik van die rommel af ben

    Van mij mag het maandag 15% of meer omlaag
    Nu is de squeeze, straks weer in de lift. That's the game from Hedgefunds, idd nog zo'n 15 to 20% down in de komende maand lijkt 't.
  17. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 21:23
    quote:

    Martijn van M schreef op 2 juni 2017 21:03:

    [...]

    De pijn bij ArcelorMittal lijkt deze week gerelateerd te zijn aan India:

    - Bushan Steel daalde deze week van 87,70 INR tot 81,55 INR, dus dat is -7,0% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Bushan+Steel+s...

    - Tata Steel daalde deze week van 511,30 INR tot 492,00 INR, dus dat is -3,8% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Tata+Steel+sto...

    - Indal Steel & Power daalde deze week van 124,90 INR naar 121,95 INR, dus dat is -2,4% voor deze week, zie:
    www.google.nl/search?q=Jindal+Steel+s...

    PS. Reageren hoeft echt niet hoor, laat de feiten maar voor zichzelf spreken.
    Feiten zijn alleen feiten als ze correct zijn en het verhaal is verklaard. Elke gek kan van alles schrijven en maar hopen dat niemand het verder checkt. Helaas voor jou ken ik ook deze bedrijven en de redenen waarom de koers staat waar ze staan.

    Bushan is in elkaar geklapt vanwege onverwachte Q1 verliezen (idem dito wat er gebeurde bij US STeel). Vandaag trouwens slechts 0,1% verlies.

    Tata Steel en Jindal Steel staan bijna op het hoogste punt van de laatste jaren. Staan er iets van 9% onder per vandaag. Jindal vandaag stevig in de plus met 1,6%.

    AM staat nu 25% onder het hoogste punt per midden maart.

  18. forum rang 4 Toekomstbeeld 2 juni 2017 21:35
    quote:

    JackO1976 schreef op 2 juni 2017 21:18:

    [...]

    Nu is de squeeze, straks weer in de lift. That's the game from Hedgefunds, idd nog zo'n 15 to 20% down in de komende maand lijkt 't.
    Zaten er maar wat hedgefunds in AM..........1 partij met 4,5% en voor de rest niemand.

    Kijk en vergelijk met Nucor or US STeel. Blackrock, Vanguard, etc etc etc, allerlei index funds, van 1% van de aandelen tot zelfs bijna 10%.
  19. [verwijderd] 2 juni 2017 22:02
    Zoals Voda ook al aangaf ,waar ik men fikken ook aan steek geloof het of niet maar het gaat gelijk naar de verdommenis ,ik beleg al 25 jaar in ; Real Sofwaer ,lernaut en hauspie, xeicon ,fortis , dexia ,heb nog fondsen allemaal naar de k++ten en nu arcelor mittal om te kotsen ,ben alles bijeen meerdere tonnen kwijt ,tegen het miljoen euro alles bijeen ,effe men hart gelucht ,f*k aandelen.
5.219 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht