Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Ripple - XRP - nieuwe verdienmodellen noodzakelijk voor bancaire sector

3.222 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 162 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 hirshi 11 juni 2017 18:16
    quote:

    Frederik C. schreef op 11 juni 2017 18:12:

    [...]

    Wat maakt'n belegger serieus? Zit'r 1'tje tussen? ;-)
    gtgox.com/partners-of-ripple/
    Ik zou zeggen.
    Pas op voor een tulpenrally.
    Dat de geschiedenis zich niet herhaalt is een utopie.
    Het risico van nepgeld is dat het van de ene dag op de andere waardeloos wordt.
  2. Vinnie Colaiuta 11 juni 2017 18:16
    quote:

    frank1234 schreef op 11 juni 2017 17:26:

    [...]

    Maar jij gaat nu wel heel wijd door die zelfde bocht ;-P

    Je kunt het geld systeem met al zijn controles en bankgaranties echt niet met de crypto's vergelijken.
    En ja dat is ook vertrouwen in banken en overheid (tja, no comment) maar dat staat toch ook wel op een hoger niveau dan de crypto's

    Je begeeft je in een wereld waar eigenlijk niemand het voor het zeggen heeft. Wat de gek ervoor geeft en waar de controle in het geheel zit.
    Maar ook waar de crypto's per dag meer worden en veel onduidelijk is en niet gereguleerd.
    (ik kan zo een eigen munt maken, echt bij bv de cloud van Azure heb je de boel in 3 a 4 uur opgezet, je kunt zo een mining server selecteren)

    Echt niet te vergelijken met het huidige geldsysteem. Maar ok zit er een toekomst in, oh ja zeker weten. Maar de weg ernaar toe is nogal onduidelijk.

    Op dit moment is het gewoon nog gokken en het kan zo ineens klappen maar ook doorgaan. iig zeer hoog risico.

    Ben ik pissig: tuurlijk :) behoorlijk pissig. Maar dat is meer omdat het gejat is. Het is toch een bedrag van 4 cijfers in euro's :(
    Mijn strategie was: bij XRP op 0 of heel weinig pech, daar hield ik rekening mee, ik hoopte op een leuk rendement. Dan is het anders wanneer het weg is. Dat zou mijn keuze zijn dan zijn.
    Nu is het gejat dus dat is jammer. Helemaal wanneer zou blijken dat het over een paar jaar een leuk rendement had opgeleverd.

    Is het persoonlijk erg, nee hoor. Ik sta over al mijn crypto's nog steeds positief in rendement en weet dat het hoog risico is. Ik room ook af wanneer de winsten te hoog worden. Dus mijn persoonlijke drama overleef ik wel ;)

    Wat er gebeurd bij coinpayments? ik weet het niet, het is duidelijk dat het probleem bij hun lag. Misschien volgt er een compensatie of herstel, misschien niet. Ik ga er verder geen werk van maken hoor. Ik wacht het wel af, krijg ik wat terug ben ik wel blij natuurlijk.

    Wanneer je in crypto stapt heb je hier kans op en moet je niet gaan huilen.
    Opletten en winsten veiligstellen dan kun je leuk speculeren. En bewust blijven van het risico. (Doe het ook echt met geld wat je kan missen!!)

    Ik zal wel blij zijn wanneer mijn hardware wallet er is, dan zal stelen even lastiger worden. Ik kan dat iedereen aanbevelen.
    En gezien de levertijd doet ook iedereen dat nu.
    Volgens mij ben ik niet duidelijk genoeg geweest, ik bedoelde eigenlijk gewoon dat geld (crypto of op een bank) gestolen kan worden (meestal door de overheid hahaha). En dat ik het raar zou vinden als je dan meteen het vertrouwen in de betreffende (crypto) munt zou verliezen.

    Wel fijn dat je nog andere munten hebt om het verlies te compenseren!

    PS: Ik heb een offline wallet en 2 verschillende backup HD's van mijn systeem zodat zelfs als mijn computer gestolen wordt of dood gaat en 1 van de backup HD's niet werkt, ik backup HD2 terug kan zetten op een andere computer.

    Een hardware wallet heb ik ook aan gedacht, maar vroeg mij af wat ik kan doen als ik 'm verlies of als de USB wallet stuk gaat... Heb in het verleden al eens gehad dat bijvoorbeeld een BTC wallet niet meer werkte. En ook een keer dat mijn computer niet meer werkte... Kwestie van backup draaien en geld is terug. Dus daarom is de off line software wallet mijn favoriet.

    Suc6 met je beleggingen en als je nog tips hebt hoor ik het graag.
  3. frank1234 11 juni 2017 20:39
    Het gezakte vertrouwen in de Ripple is een beetje door die uitspraak van de medewerker plus het feit dat bij Coinpayments waar je in zo'n 65 crypto's kunt handelen alleen de Ripple geroofd is.
    Dus blijkbaar is de Ripple meer kwetsbaar dan de andere crypto's.

    Bij offline wallets moet je wel goed je computer beveiligen, ik las alweer dit over Jaxx: vxlabs.com/2017/06/10/extracting-the-...

    Een maat van mij heeft de Ledger Nano en we hebben daar een klein bedrag opgezet, gewist enz enz maar steeds konden we hem herstellen.
    Dit zou volgens Ledger ook moeten werken wanneer je weer een nieuwe besteld. Lijkt betrouwbaar dus.

    Ik heb ook mij crypto's verdeeld over meerdere wallets, risico spreiding. Zoals nu alleen Ripples kwijt, niet alles. Maar ok bij meerdere wallets loopt het risico weer op dat je er eentje treft waar het mis gaat. Het is ook altijd wat.

    De tip, tja dat is een goede wist ik hem maar.
    3 weken geleden zou ik ETH gezegd hebben, er zijn er velen die dat nog steeds roepen maar ondertussen staat hij wel hoog hoor. (afgelopen maand +273%, dat is binnen)

    Wat ik doe ik kijken op bv de app CoinCap.
    selecteren op change algelopen 24 uur, volume, trading en dat een beetje bijhouden. Bij onbekende crypto's die een aardige stijging hebben een dagje of 2 meeliften en wegwezen.
    Net een aandeel, je maakt niet de grootste klapper maar probeer in te stappen na de stijgen en voor de daling er weer uit, zeker bij onbekend is dat dus kort. Tevreden zijn met bescheiden winsten en dat ligt hier toch echt hoger dan bij aandelen op dit moment.

    Ik kom steeds terug op de bitcoin / ETH nu en maak dan uitstapjes. De Ripple had ik voor long ik zie hem wel als iets wat potentie heeft.
    Coinpayments was juist daarvoor heel handig omdat deze 65 munten ondersteund :( maar ik geef ze nog niet op. Ze hebben ook de mogelijkheid om te locken in de vault, maar dat beperkt je handelsmoment wel. Echter dan had ik mijn Rippels nog wel gehad. keuzes keuzes.

    En geen graaigedrag, het is zo makkelijk hij stijgt stijgt ow ik wordt rijk. Eeuh nee dat lukt er maar enkelen en daar zit jij hoogstwaarschijnlijk niet bij hou dat in je achterhoofd.

    Dus ik room af, pak winsten en probeer zoveel mogelijk inleg eruit te trekken. Bij de Ripple had ik al mijn eigen geld +10% terug. De rest is dan 'gratis' (blijft echt geld wanneer je het eruit haalt natuurlijk) geld waar je weer verder mee kunt. En dan af en toe bij hoge winsten weer afromen.

    Zo wordt je niet rijk maar kun je een redelijk leuk rendement maken, zeker nu iedereen nog instapt.
    Hou wel in het achterhoofd dat wanneer het klapt je je munten waarschijnlijk niet meer kwijt raakt. Het is nu soms al lastig. De transactie moet vaak binnen een bepaalde tijd lukken anders is het koersverlies te hoog en wordt hij afgekeurd. Van crypto's naar euro's is toch lastiger blijkbaar, kopen is echt geen probleem. Blijkbaar willen de mensen de euro toch wel.

    Tot nu toe gaat het lekker en zit ik ruim op winst, dus ik klaag niet hoor.
  4. [verwijderd] 12 juni 2017 08:30
    Cryptovrienden, denk eraan om backups van je wallets, private keys etc. niet op 1 locatie te bewaren. Als je alles in je eigen huis bewaart en er wordt ingebroken, of je huis fikt af, ben je alsnog alles kwijt. Ik sla zelf alles op op beveiligde USB sticks (B.v. Datashur) en bewaar deze op meerdere veilige locaties. Denk bijvoorbeeld aan het huis van een vriend of een kluis.
  5. Frederik C. 12 juni 2017 17:31
    Great article: Bitcoin Kills Banking Revisited: The Rise Of Ripple As Trojan Horse (The End of Bitcoin Dominance?)
    www.xrpchat.com/topic/6267-the-rise-o...
    Ripple will turn out to be a great compliment and gateway into Bitcoin, and acts as a Trojan Horse and connector bridge (XRP) of the traditional banking system to Bitcoin
  6. Frederik C. 12 juni 2017 19:21
    Mooi stuk over het hoe en waarom je zou investeren in Rippl (XRP); neem er even de tijd voor!
    files.acrobat.com/a/preview/746e9c4d-...
    So in that new, open & interconnected world, XRP will not be 'mandatory' to use. Bad news? Certainly not. Think of Ripple as Twitter: Imagine Twitter without the internet. Twitter is actually pretty happy that the internet exists, although it enables other companies to compete. The common internet protocols established a substantial, global market. And taking a decent share of something really big is usually way more interesting than having a 100% share of something very small. So what's the benefit of ILP? Every ILP enabled ledger/ network, eliminates every technical obstacle to let a crossborder payment being bridged by XRP (or any other digital asset). Going forward, with banks and payment providers adopting ILP enabled solutions, a crossborder payment (eg from USD to MXN) will be bridged through XRP, if XRP offers the tightest bid/offer spread. It's a breathtaking market and opportunity for XRP (as fastest and most efficient digital asset).
  7. Frederik C. 13 juni 2017 18:22
    Swiss Crypto Fund Will Focus on XRP, Ethereum, and Bitcoin
    www.livebitcoinnews.com/swiss-crypto-...
    A lot of people still feel XRP has no place in the world of digital assets, due to its strong ties with the banking system.Then again, the financial system is acknowledging something will need to change. XRP Makes a lot of sense to them as it makes transactions faster and cheaper. The bigger question is if and when this may affect the price of XRP, Bitcoin, and Ethereum. These are very exciting times to be involved in all of these commodities, that much is certain.
  8. Frederik C. 13 juni 2017 20:19
    How Soon Blockchain Technology Will Change Currency As We Know It
    Who will win?

    “Ripple provides global financial settlement solutions to enable the world to exchange value like it already exchanges information giving rise to an Internet of Value (IoV),” reads Ripple’s company website. “Ripple solutions lower the total cost of settlement by enabling banks to transact directly, instantly and with certainty of settlement.”

    Though some accuse these alternative coins as being copycat tech attempting to make cash quickly, the adoption of Blockchain technology as a serious endeavor continues at a rapid pace.

    Well-established financial institutions like J.P. Morgan have invested immense resources into studying the technology. In fact, J.P. Morgan, Microsoft and Intel pooled together their resources to support a coin rivaling Nakamoto’s. One aptly named Ethereum, given the ethereal nature of every digital currency’s existence.

    IBM, on the other hand, is investing its time and resources into a project entitled Hyperledger, an open source enterprise ledger platform based on Blockchain technology sans the cryptocurrency itself. Their logic is that the ledger could do much more than revolutionize electronic cash.

    “Some scholars have argued that the invention of double-entry bookkeeping enabled the rise of capitalism and the nation-state. This new digital ledger of economic transactions can be programmed to record virtually everything of value and importance to humankind,” the Tapscotts contend.
    cointelegraph.com/news/how-soon-block...
  9. [verwijderd] 14 juni 2017 10:49
    quote:

    Vinnie Colaiuta schreef op 11 juni 2017 18:16:

    [...]

    Suc6 met je beleggingen en als je nog tips hebt hoor ik het graag.
    Vinnie, ik wil graag starten met beleggen/investeren, maar heb wat meer informatie nodig om te beginnen. Kan jij mij helpen?
  10. Omnius 14 juni 2017 13:12
    quote:

    Starten beleggen schreef op 14 juni 2017 10:49:

    [...]

    Vinnie, ik wil graag starten met beleggen/investeren, maar heb wat meer informatie nodig om te beginnen. Kan jij mij helpen?

    Google is je grootste vriend:

    lmgtfy.com/?q=beleggen+in+crypto
  11. Omnius 14 juni 2017 13:44
    verder, gewoon met een klein bedrag beginnen, 100 Euro of zo en alles even uitproberen.
  12. Frederik C. 14 juni 2017 16:51
    Wordt Ripple binnenkort het nieuwe Bitcoin?
    slimbeleggen.com/trends/wordt-ripple-...
    Ripple creëert niet een of andere cryptomunt voor banken, XRP is hét. Het succes van XRP is het succes van Ripple. Zoals bij Bitcoin is er bij XRP ook een vast aantal cryptomunten beschikbaar. Er zullen maximaal 100 miljard XRPs zijn. Maar wat velen niet weten, is dat XRP een deflatoire cryptomunt is. Met andere woorden, na iedere transactie wordt er een zeer klein aantal XRPs vernietigd.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juni 2017 17:04
    'Hype rond cryptovaluta's zoals bitcoin lijkt op internetzeepbel'

    Gepubliceerd: 14 juni 2017 12:43 Laatste update: 14 juni 2017 13:56

    De beleggingshype rondom cryptovaluta's zoals bitcoin en ethereum begint trekken te vertonen van de internetzeepbel van eind jaren negentig.

    Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM), meldt radiozender BNR woensdag.

    De meeste cryptovaluta, oftewel versleutelde digitale munteenheden, moeten hun waarde voor de reële economie nog bewijzen. Toch worden de munten in een rap tempo steeds meer waard.

    De bitcoin kost inmiddels zo'n 2.750 dollar. Begin dit jaar lag de koers nog op 960 dollar. Ethereum kost ongeveer 397 dollar, tegenover 8 dollar begin 2017.

    "Het lijkt erop dat veel mensen bang zijn om de boot te missen door de enorme koersstijgingen van de afgelopen maanden", zegt een woordvoerder van de AFM tegen RTL Z.

    De toezichthouder vraagt zich af of beleggers wel weten waar ze in beleggen. "Een bijkomend risico is dat het aanbieders aantrekt met verkeerde intenties", aldus de woordvoerder.

    Bij de zogenoemde dotcombubbel stegen de koersen van internetbedrijven eerst heel hard, maar zakten ze onverwacht weer in. Beleggers zagen hun investeringen voor een groot deel verdampen.
    Door: NU.nl
  14. Vinnie Colaiuta 14 juni 2017 17:25
    quote:

    Starten beleggen schreef op 14 juni 2017 10:49:

    [...]

    Vinnie, ik wil graag starten met beleggen/investeren, maar heb wat meer informatie nodig om te beginnen. Kan jij mij helpen?

    Zo als Omnius al schreef,
    verdiep je in de munt of edel metaal of het bedrijf, Google maar ook fora kunnen je daar goed bij helpen. Verder is het vaak fijn als je zo goedkoop mogelijk kan kopen, bijvoorbeeld als een munt of edel metaal of bedrijf net populair / groot begint te worden. Maar stap niet zo maar ergens in, kijk of er ook nadelen zijn en ben bereid om je investering deels te verliezen. Kortom beleg met geld dat je kan missen. Want soms zit het mee en soms is het verstandiger om je "winst" te nemen. Dat laatste kan dus ook je verlies nemen zijn.

    Bij munten kijk ik vooral naar de prijs,
    de snelheid waarmee je een transactie kan doen (dus voor mij geen BTC omdat je dan soms wel een uur moet wachten voor je transactie afgewikkeld is, en dat kan je een hoop geld kosten als de koers veranderd).

    Het is voor een simpele beginner (zo als ik mijzelf ook zie, ik doe dit nog maar 4 jaar),
    verstandiger om niet te vaak te kopen en verkopen, vaak kost dat meer geld dan dat het oplevert. Dit omdat je ook kosten maakt bij de koop en verkoop. En natuurlijk kan midden in een koop of verkoop de koers veranderen en dan heb je ineens meer of minder cq geen winst.

    Verder,
    denk niet dat je in 2 weken rijk bent, reken er op dat je al snel een jaar of 5 a 10 moet wachten tot je rendement echt leuk begint te worden.

    Geloof niet alles wat je leest of hoort, zoek naar de nieuws bronnen.... (-;

    Maar bovenal: Google veel en investeren dus vooral tijd en daarna pas geld.

    suc6!
  15. forum rang 7 hirshi 14 juni 2017 17:27
    Als marktleiders als Amazon en consorten met cryptomunten op de markt komen worden alle andere klonen waardeloos.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juni 2017 17:30
    quote:

    hirshi schreef op 14 juni 2017 17:27:

    Als marktleiders als Amazon en consorten met cryptomunten op de markt komen worden alle andere klonen waardeloos.
    Hieruit blijkt duidelijk dat je er nog steeds niks van begrijpt.
  17. forum rang 7 hirshi 14 juni 2017 17:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 juni 2017 17:30:

    [...]
    Hieruit blijkt duidelijk dat je er nog steeds niks van begrijpt.
    En jij bent de enige die het wel begrijpt dus.
    Tikje zelfoverschatting DZR

    Blijf jij maar geloven in een tulpenrally.
    Nooit iets geleerd en toch steeds aanwezig.
3.222 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 162 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.139
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.043
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 165
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.661
Aedifica 2 836
Aegon 3.257 320.356
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.898
Ahold 3.536 74.029
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.409
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.523
AMG 965 126.648
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.187
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.781
ASML 1.762 77.755
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.807
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht