Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ahold Delhaize Koninklijke NL0011794037

Laatste koers (eur)

28,280
  • Verschill

    -0,160 -0,56%
  • Volume

    294.349 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    28,270  
  • Laat

    28,280  
+ Toevoegen aan watchlist

Ahold-Delhaize naar de 26 euro in 2017.

17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 384 385 386 387 388 ... 867 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 augustus 2017 11:44
    Ben zelf ook een absolute beginner (pas een jaar met relatief kleine bedragen bezig), maar ik denk dat over het algemeen de hele situatie rond NK toch wel flink meespeelt (AEX op dit moment -0.7 en Euro Stoxx en vrijwel al het andere in het rood). Waarom Ahold(-Delhaize) specifiek weer eens klappen krijgt kan ik ook niet verklaren, maar goede cijfers bieden iig geen enkele garantie voor een (spontane) verbetering van het aandeel op de beurs. De enige zekerheid op de beurs is dat er geen zekerheid is. Ben geen azijnpisser overigens, ik zie op lange termijn wel verbetering voor Ahold maar dat is nog wel even geduld hebben.
  2. Anton78 9 augustus 2017 11:44
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 9 augustus 2017 11:37:

    [...]

    Een les uit trekken uit iets wat je niet weet van te voren.

    Bij eerste kwartaalcijfers plus 5 %.

    Maar achteraf mag jij je gelijk komen halen hoor.Flinke jongeen.

    Precies dat geeft de willekeur al aan, ik heb de afgelopen jaren de beurs al zo vaak anders zien bewegen op kwartaalcijfers dan wat je zou verwachten op basis van cijfers en outlook. Mensen met een korte termijn belang nemen een risico door te blijven zitten en men ging gisteren al uit van een stijging en onbegrip dat de koers daalde voorafgaand aan kwartaalcijfers. Ik zag een hoop naieve reacties voorbij komen.

    Ik neem een bewust risisco door te blijven zitten, maar klaag dan ook niet vandaag ondanks dat ik weer een paar duizend euro lichter ben. Maar als ik dan van die kansloze reacties voorbij zie komen dan reageer ik daar op.

  3. [verwijderd] 9 augustus 2017 11:49
    quote:

    Anton78 schreef op 9 augustus 2017 11:44:

    [...]

    Precies dat geeft de willekeur al aan, ik heb de afgelopen jaren de beurs al zo vaak anders zien bewegen op kwartaalcijfers dan wat je zou verwachten op basis van cijfers en outlook. Mensen met een korte termijn belang nemen een risico door te blijven zitten en men ging gisteren al uit van een stijging en ongebrip dat de koers daalde voorafgaand aan kwartaalcijfers. Ik zag een hoop naieve reacties voorbij komen.

    Ik neem een bewust risisco door te blijven zitten, maar klaag dan ook niet vandaag ondanks dat ik weer een paar duizend euro lichter ben. Maar als ik dan van die kansloze reacties voorbij zie komen dan reageer ik daar op.

    Ik zoek altijd naar een verklaring.Maar dan je bij dit fonds wel stoppen:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-090817-066/Indr...
  4. T.overdose 9 augustus 2017 11:49
    Tja eigenlijk is het al huilen met de pet op sinds medio maart.
    Ik beleg zelf al jaren in Ahold en dit was altijd een van mijn favoriete aandelen om korte (2mnd.) puts en calls op te schrijven.

    Sinds maart volg ik de koers intensiever en moet ik constateren dat er iedere week wel 3 dagen zijn met hoge verkoopdruk. Pas dus op met AD als korte termijn winstpakker...
  5. Garibaldi 9 augustus 2017 11:52
    Toch wel zwaar teleurstellend koersverloop dit. Kan echt niet worden toegeschreven aan Kim, want er zijn ook nog aandelen binnen de AEX die wel plussen. Echt een raadsel voor mij waar de koersdruk vandaan komt met deze mooie cijfers. Ik hou de stukjes maar verder vast en hopelijk zien we nog wat herstel in de loop van de dag.
  6. Anton78 9 augustus 2017 11:53
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 9 augustus 2017 11:49:

    [...]

    Ik zoek altijd naar een verklaring.Maar dan je bij dit fonds wel stoppen:

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-090817-066/Indr...
    Ik doe niet eens een poging meer het te begrijpen, daar ben ik na alle teleurstelling bij Ahold mee opgehouden (rond de 20 ingestapt met turbo's destijds). Hoop dat de koers de komende dagen alsnog gestaag omhoog mag, morgen weer een plusje en hopen dat de koers komende maanden normaliseert.
  7. [verwijderd] 9 augustus 2017 11:55
    Bron FD:

    Ahold Delhaize verdient meer in tweede kwartaal

    Supermarktconcern Ahold Delhaize AD€17,32-2,17% heeft in het tweede kwartaal meer verkocht en meer winst gemaakt. De omzet groeide, als de cijfers worden gecorrigeerd voor de recente fusie met het Belgische Delhaize, met 3,4% naar €16 mrd en het brutobedrijfsresultaat ruim 8%, zo maakte het Zaanse bedrijf woensdag voorbeurs bekend.

    Het concern spreekt van sterke kwartaalresultaten, die zijn veroorzaakt door extra verkopen en synergievoordelen die worden gehaald uit de fusie van een jaar geleden tussen het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. Daardoor zijn de marges van het fusiebedrijf verbeterd.

    Albert Heijn-vestiging in Vlissingen
    Albert Heijn-vestiging in VlissingenFoto: Peter Hilz
    De fusievoordelen worden volgens het bedrijf sneller dan verwacht verzilverd. Die besparingen zullen dit jaar zoals voorspeld uitkomen op €220 mln, aldus het bedrijf. In 2019 moeten die verder zijn opgelopen tot €750 mln. Daarvan wordt de komende jaren weer €250 mln geïnvesteerd in de eigen merken.

    Wel lopen de kosten van de fusie op. De integratiekosten, eerder begroot op €350 mln, zullen volgens Ahold Delhaize waarschijnlijk oplopen naar €380 mln.

    Herstel in Amerika
    In de Verenigde Staten, waar Ahold Delhaize bijna twee derde van de omzet behaalt, was sprake van herstel. Door hevige concurrentie tussen supermarktketens moest het Zaanse concern begin dit jaar prijzen verlagen. In het tweede kwartaal is volgens Ahold Delhaize weer sprake van inflatie, en topman Dick Boer zei in een toelichting diezelfde trend nu ook nog te zien.
    De concurrentiestrijd wordt in de Amerikaanse markt opgepookt door de recente toetreding van de Duitse prijsvechter Lidl. Ahold Delhaize bereidt zich daarop voor door te investeren in concurrerende prijzen bij de Ahold-formules in de VS. Voor de voormalige Delhaize-formule Food Lion, die sinds kort grote Lidl-winkels om de hoek heeft, zijn plannen gemaakt om de nieuwe concurrentie het hoofd te bieden.

    België blijft achter
    In Nederland bleef het fusiebedrijf met een omzetplus en winstmarge van 5% goede zaken doen, maar de supermarkten in België zijn de dip nog niet te boven. Die waren in het eerste kwartaal van dit jaar de zwakke stee waren in de resultaten van het supermarktconcern en hadden het ook afgelopen maanden lastig. De omzet bij de zuiderburen bleef in het tweede kwartaal vlak en het bedrijfsresultaat zakte weg.

    Volgens Boer was het tweede kwartaal in België wel iets beter dan het eerste. Niettemin gaven klanten van de eigen supermarkten afgelopen kwartaal per supermarktbezoek minder uit. Om de omzetdaling bij winkels te keren, heeft Ahold Delhaize aangekondigd meer dan honderd supermarkten te gaan vernieuwen.

    Extra investeringen in internetverkoop
    Het Nederlands-Belgische concern versnelt verder zijn investeringen in internetverkoop. Het bedrijf verwacht dat online boodschappen doen dit jaar bijna €3 mrd bij het bedrijf in het laatje brengt. Daarmee liggen de supermarktketens op koers om in 2020 een totale online verkoop te halen van bijna €5 mrd.

    Ahold Delhaize voelt intussen de concurrentiedruk van online supermarkten toenemen. De beurskoers van het bedrijf kreeg eerder dit jaar een gevoelige tik toen internetreus Amazon aankondigde de Amerikaanse supermarkten van Whole Foods te willen overnemen. 'Het goede nieuws is dat je ziet dat online spelers ook winkels nodig hebben', aldus Boer. 'Maar het betekent ook meer concurrentie.'

    fd.nl/ondernemen/1213329/ahold-delhai...
  8. [verwijderd] 9 augustus 2017 11:57
    quote:

    Garibaldi schreef op 9 augustus 2017 11:52:

    Toch wel zwaar teleurstellend koersverloop dit. Kan echt niet worden toegeschreven aan Kim, want er zijn ook nog aandelen binnen de AEX die wel plussen. Echt een raadsel voor mij waar de koersdruk vandaan komt met deze mooie cijfers. Ik hou de stukjes maar verder vast en hopelijk zien we nog wat herstel in de loop van de dag.
    Ik zie vooral heel erg veel rood en maar heel weinig groen.
  9. Maarten_B 9 augustus 2017 12:13
    quote:

    Digit schreef op 9 augustus 2017 10:56:

    [...]

    Veel respect voor je Gerrit en ik vind TA een 'leuk' hulpmiddel. Dus ik waardeer je bijdrages enorm.
    Maar als ik jou de kans geef om aandelen Ahold vandaag te kopen op basis van fantastische cijfers (mijn eigen bewoording :-) ) en je weet dat NN Group ze voor 16,91 heeft omgezet... Hoeveel zou je er dan voor overhebben?

    Dus ik zie het nu als een stijging van momenteel ca. 2,5% Als de koers theoretisch sluit boven 17,40 dan zou het in mijn optiek zonder de conversie 17,705 * 2,9% = 18,20 zijn. In hoeverre gaat je TA dan nog op? TA houdt geen rekening met 'omgevingsvariabelen' wel enigszins met beurssentiment/trends. Ben niet zo bedreven in TA, maar hoe kijk jij hier tegenaan?
    Voor NN is het toch ook een gok, dat ze op een later moment converteren tegen een vooraf vastgestelde prijs. In die zin is het een soort call optie. Het had ook gekund dat de koers onder hun uitoefenprijs had gestaan.

    Bovendien heeft het naar mijn idee weinig invloed op de koers van het overige geplaatste aandelenkapitaal. Er treedt een minimale verwatering op, maar dat was al bekend en kan onmogelijk nu nog een koersreactie teweegbrengen.

    Of zie ik dit verkeerd?
  10. Vlaming Koen 9 augustus 2017 12:15
    quote:

    boldie schreef op 9 augustus 2017 10:01:

    [...]dan kom ik uit op 3.2% in het jaar. Niet echt schokkend
    Bij mijn bank (en zowat alle andere banken in België) krijg je op een spaarrekening 0,11% netto (is minimum rentevoet bij Belgische wet op bedragen die 1 jaar onaangeroerd blijven), dus 3,2% in een aandeel dat ik veilig beschouw, vind ik hoog. Bruto wel, in BE nog eens 30% afhouding "roerende voorheffing" (taks op bvb. dividenden).
  11. [verwijderd] 9 augustus 2017 12:17
    Stop & Shop-Owner Sees Margin Improvement But Pricing Pressures Continue
    Lidl and Aldi are driving down prices

    Royal Ahold Delhaize (ADRNY) , the Dutch owner of Food Lion, said Wednesday that its margins had improved in the U.S. but cautioned that its does not expect improvement in the second half of the year.

    The Dutch grocery store operator said margins across the group had improved 30 basis points to 3.9% in the three months ending in June as merger synergy savings continued to beat expectations. Margins in the company's U.S. stores, which include Stop & Shop and Hannaford, also expanded on the back of synergies. But CEO Dick Boer said that it is expected that operating margin for the full year will be broadly in line with the first half of the year, with €220 million net synergies for 2017.

    The grocer, which was formed last July through the tie-up of Ahold and Delhaize Group, reported net sales for the quarter increased 67.3% to €16.1 billion, in line with analysts' expectations. Net profit for the quarter rose to €355 million, below analysts' expectations of €369 million.

    Shares in the group were down 1.61% at 10:30 in Amsterdam, changing hands at €17.42 and extending a loss of 10.43% over the past three months.

    Ahold Delhaize is experiencing pressure on multiple fronts in the U.S. The emergence of German low-cost retailers Aldi and Lidl, both of which are privately held, is driving prices down, while Amazon's (AMZN) proposed purchase of Whole Foods Market (WFM) has sent waves through the industry.
    "Our U.S. brands are well-placed in a fast-changing competitive landscape. We continue to improve the price positioning of our Ahold USA brands and have developed effective competitive plans for Food Lion, facing new competition," Boer said in a statement.

    Jefferies analysts including James Grzinic in a Wednesday note wrote that M&A looks like a possibility for the company in the U.S.

    "We would back AD's management ability to prioritize M&A action ahead of any emotional attachment to the current portfolio structure, if this proves the highest returning avenue for shareholders," the analysts wrote.

    Kroger Co. (KR) has been named as one possible target for Ahold Delhaize. Kroger lost more than $7 billion in market value in the days following Amazon's Whole Foods approach.

    The Zaandam, Netherlands-based group generates more than two-thirds of its annual revenues in the U.S. and its stores are highly concentrated in the highly populated and generally affluent northeast U.S., which could make it a good takeover partner for Kroger, according to Sanford C. Bernstein analyst Bruno Monteyn.

    Source: Investing.com 9 aug 2017 @ 04.47am EDT
  12. Adek 2001 9 augustus 2017 12:23
    quote:

    Anton78 schreef op 9 augustus 2017 11:26:

    [...]

    En jij begreep gisteren niet dat de koers daalde voorafgaande aan de kwartaalcijfers. Nou zoals gezegd gisteren zijn er dus nog genoeg beleggers zo slim om voorafgaand aan de kwartaalcijfers uit te stappen om dat nooit de voorspellen valt hoe de beurs reageert op kwartaalcijfers... Maar die mensen vindt je hier waarschijnlijk niet meer op het forum vandaag, hier vindt je de mensen die zijn blijven zitten en hoopten op een positieve koersreactie (wat een relatieve gok is op de beurs helaas) die nu hun teleurstelling uiten.

    Maar je kan er wellicht een les uit trekken.

    doe ik ook meestal. Behalve bij rds.
  13. forum rang 4 ischav2 9 augustus 2017 12:25
    Blijkbaar zien de grote jongens toenemende concurrentie van de Lidl en Aldi's en daarmee margedruk.
  14. [verwijderd] 9 augustus 2017 12:33
    quote:

    ischav2 schreef op 9 augustus 2017 12:25:

    Blijkbaar zien de grote jongens toenemende concurrentie van de Lidl en Aldi's en daarmee margedruk.
    Als er iemand in de VS ervaring mét en bewezen succes tegenover Aldi&Lidl heeft en daardoor een gigantische voorsprong hebben op de rest, dan is dat enkel en alleen maar Ahold! Alle andere grote Food-Retailers in de VS zijn op dit moment nog alleen maar aan het uitzoeken hoe ze die namen moeten uitspreken, LAIDEL - ALDAI?
  15. forum rang 5 adritromp 9 augustus 2017 12:36
    quote:

    notaris007 schreef op 9 augustus 2017 11:08:

    [...]

    Dat bedoel ik dus, al heb ik niet de woorden 'nucleaire oorlog' gebruikt. :-)
    1 gerichte raketlancering is al voldoende om de beurs -5% te sturen, ook al wordt NK dan plat gebombardeerd. AH kan dan met fanastische cijfers komen, maakt op dat moment niets uit.

    Maar goed, ik heb gegokt met turbo long en voorlopig verloren. Toch stap ik er niet uit, verwacht komende dagen weer geleidelijke stijging. (onder voorbehoud van perikelen NK)
    De spanning speelt mee op de beurs, maar als de bommen vallen.... Zoek de dag maar eens op dat Irak werd binnengetrokken
  16. [verwijderd] 9 augustus 2017 12:37
    quote:

    Anton78 schreef op 9 augustus 2017 11:53:

    [...]

    Ik doe niet eens een poging meer het te begrijpen, daar ben ik na alle teleurstelling bij Ahold mee opgehouden (rond de 20 ingestapt met turbo's destijds). Hoop dat de koers de komende dagen alsnog gestaag omhoog mag, morgen weer een plusje en hopen dat de koers komende maanden normaliseert.
    Misschien herstel wanneer NN zijn portie binnen heeft?
  17. Robbe93 9 augustus 2017 12:42
    Volgens mij heeft dit zeer zeker te maken met die nieuwe koude-oorlogstoestanden tussen Trump en Noord-Korea. Je moet maar eens alle indexen van Europa openen, amper iets van groen te detecteren. Bij de CAC40 bv., niets in het groen... Dit ligt zeker niet aan Ahold zelf maar aan een echt slechte beursdag qua sentiment. Ik zit zelf in Ahold en hoopte natuurlijk ook op een mooie plus... Het zit weer niet mee, al is de beurssdag nog niet op zijn einde...
  18. gerrit 69 9 augustus 2017 12:48
    quote:

    Digit schreef op 9 augustus 2017 10:56:

    [...]

    Veel respect voor je Gerrit en ik vind TA een 'leuk' hulpmiddel. Dus ik waardeer je bijdrages enorm.
    Maar als ik jou de kans geef om aandelen Ahold vandaag te kopen op basis van fantastische cijfers (mijn eigen bewoording :-) ) en je weet dat NN Group ze voor 16,91 heeft omgezet... Hoeveel zou je er dan voor overhebben?

    Dus ik zie het nu als een stijging van momenteel ca. 2,5% Als de koers theoretisch sluit boven 17,40 dan zou het in mijn optiek zonder de conversie 17,705 * 2,9% = 18,20 zijn. In hoeverre gaat je TA dan nog op? TA houdt geen rekening met 'omgevingsvariabelen' wel enigszins met beurssentiment/trends. Ben niet zo bedreven in TA, maar hoe kijk jij hier tegenaan?
    Niet alles kan men met TA rekening houden en daarom blijft het een hulpmiddel.
    In zoverre ben ik het met je eens.
    Dat NN de aandelen tegen de conversieprijs laat leveren is in principe positief.
    Vandaag moeten de cijfers van Ahold maar even bezinken in het huidige sentiment.
    Beleggers verwachten gelijk een forse koersstijging maar zo werkt het lang niet altijd.
    Toen Shell met de cijfers kwam bleef het aandeel ook eerst hangen rond de € 23,50
    Nu inmiddels twee weken later staat het aandeel op € 24,50 een volle euro hoger.
    Voor het aandeel Ahold is ook enig geduld vereist en een hardloper word het toch niet.
  19. Vlaming Koen 9 augustus 2017 12:50
    quote:

    adritromp schreef op 9 augustus 2017 12:36:

    [...]

    De spanning speelt mee op de beurs, maar als de bommen vallen.... Zoek de dag maar eens op dat Irak werd binnengetrokken
    maart 2003, beurscrash. Heb toen meteen een vrije dag genomen om naar mijn bank te gaan (pre online era) om aandelen Fortis (jaja... :-) te kopen aan 11 of 12 EUR.
17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 384 385 386 387 388 ... 867 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht