Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASM International NL0000334118

Laatste koers (eur)

598,800
  • Verschill

    +17,000 +2,92%
  • Volume

    123.624
  • Bied

    595,000  
  • Laat

    599,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASMI technische analyse

2.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 139 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 18 september 2017 16:15
    Mooi kleurenplaatje, maar wat zegt het? Zie ergens 56 staan. Vorige week nog in oogziekenhuis getest op o.a. kleurenblind zijn, maar was niet het geval. Wel ander probleem na operatie afgescheurd netvlies
  2. forum rang 4 Bakkiekoffie 18 september 2017 16:47
    MJansen
    Wat bedoel je met het plaatje. We zitten onder in het stijgend trendkanaal? Zakken we er al door?
    Ik denk dat de koers nauwelijks meer terug zakt(tenzij beursklimaat.....) kijkend vanuit de andere kant bekeken(niet technisch):
    - Asmpt is van € 94 naar € 115 al weer 20% gestegen
    - Komt alweer bij de hoogste stand (van 2016: €122)in de buurt
    - Er is GEEN slechtnieuwsshow ASMI toch?
    - Koers AsmI t.ov november (€35,) met 50% gestegen. Rustpuntje is dan op zijn plaats in de buurt waar die zich afgelopen weken bevindt
    - Branche gaat als een speer.Natuurlijk zijn er de Besi's die 't even beter doen, straks kan dit weer andersom zijn.

    31 oktober derde kwartaal cijfers, als ze goed zijn (en daar lijkt het volgens mij op) zal wel een nieuwe uptrend starten.

    Misschien slecht voor jouw 'daghandel', maar voor wie iets verder kijkt zie alleen maar goed nieuws?
  3. [verwijderd] 18 september 2017 21:36
    quote:

    A3aantje schreef op 18 september 2017 16:15:

    Mooi kleurenplaatje, maar wat zegt het? Zie ergens 56 staan. Vorige week nog in oogziekenhuis getest op o.a. kleurenblind zijn, maar was niet het geval. Wel ander probleem na operatie afgescheurd netvlies
    Hahahaa wtf! :')

    Mijn punt was vergelijking met LAM. Verdchil al 40% ofzo?
    We lopen inmiddels enorm achter, ondanks een atijgende ASMPT.

    En als we niet rap doorstijgen, dan staat er een lageee top in deze zone.

    Denk dat zolang DB en MS niet upgraden, het een zware opgave wordt te herstellen.
    Kepler kwam op een enorm ongelukkige momemt met koersdoel verlaging
    Voorbeurs: "We zien risico in ASMPT, gezien de forse dalong"
    Nabeurs: PT koopt aandelen in en stijgt met 8%

    Helaas zijn beleggers kudde dieren en lopen ze de analisten achterna.
  4. [verwijderd] 19 september 2017 09:53
    gevalletje hopeloos koersverloop weer zoals gewoonlijk bij ASMI.

    ASMPT stijgt, wij stijgen maar 30% mee.
    ASMPT daalt, en wij dalen 100% mee.

    Ook al staan de andere semi's dik groen.
    WIj weer dik rood.

    Ik heb maar weer bijgekocht.
    Mag er uit voor de 52.5
  5. [verwijderd] 19 september 2017 10:30
    Wat informatie over PT:

    Citigroup, in its report, expected the market for 3D sensing camera modules to grow at 138% (2017-20 CAGR), and the scale to grow from US$1 billion in 2017 to US$15 billion in 2020.

    The broker expected that as iPhone X introduces 3D scanning, consumers are exposed to this technology and a new consumer market can be developed. The broker also believed the development of 3D technology for Android phones to accelerate.

    The broker believed that ASM PACIFIC can benefit most from the above trend, as 3D sensing needs various accurate parts, which will boost the market demand for ASM Pacific's active alignment tools. Citigroup expected 3D sensors to contribute over 10%/18%/30% revenue to the group in 2017/18/19 respectively.


    En nog 1:
    JPMorgan, in its report, said under the trend of 3D sensor and dual-camera adoption, ASM PACIFIC's CMOS image sensor (CIS) business should post strong growth; fan-out technology (FOWLP/PLP) and thermo-compression bonding (TCB) are boosting advanced packaging segment. There are also continued upgrade demand for SMT machines from both Hon Hai and Chinese OEMs. These are growth engines of the company.

    After a 45% rise until mid-July, the share price of ASM Pacific dropped about 20%, as the market worried a business downturn after the end of the upgrade for CIS and SMT by the end of 2017.

    However, the broker said the market concerns were overdone, expecting 25% yearly growth in CIS and slight drop in SMT in 2018. The broker initiated rating Overweight on ASM Pacific with target price of $130.


    Bijzonder dit. Dezelfde JPM zei namelijk laatst nog dat ASMPT overgewaardeerd was, en daarom ASMI had afgewaardeerd.
    Blijft toch bijzonder dat deze gasten bij ASMPT durven te zeggen: koop, want is goedkoop, en bij ASMI zeggen: verkoop want PT is te duur.

    Dit soort amateuristische acties zouden strafbaar moeten worden.

    Nu heeft JPM natuurlijk een flink belang in ASMI.
    Wellicht willen ze nog even hun positie goedkoop uitbreiden
  6. forum rang 7 A3aan 19 september 2017 11:38
    Dat is niet amateuristisch maar gewoon met voorbedachte redenen gedaan. Die Amerikaanse banken als JPM passen al jaren deze streken toe. Eerst aandeel kraken en na een maandje het aandeel ophemelen. Intussen hebben ze zelf flink ingeslagen en zodra aandeel 10% is gestegen verkopen ze die weer. In de USA is dat helaas niet verboden dus kunnen die ratten dat spelletje uitvoeren. Zelf reageer ik nooit op JPM en enkele anderen, maar probeer wel als aandeel daardoor gezakt is een graantje mee te pakken en mee te lopen op de verwachte stijging. Gebeurt meestal binnen 4 weken. Dus denk in fundamenteel dat er een stijging zit aan te komen.
  7. Lowieke de Vos 19 september 2017 14:10
    Fundamenteel is er niets mis met ASMI en met ASMPT. De verwachtingen van beiden zijn uitstekend. De K/W verhoudingen liggen zo laag dat ze inmiddels bijna 60% meer waard zouden moeten zijn. Met name amateurs laten zich leiden door de streken van banken en naieve technische beleggers volgen t.g.v. de koersbeweging. Beiden versterken elkaar. Als de teneur van technische beleggers over dit mooie Nederlandse fonds zou veranderen zou de waardering op veel hoger niveau komen met een K/W vergelijkbaar met dat van BESI.
    Voor alle duidelijkheid: Niet meer het technische gemekker van bij 50 erin en bij 52 eruit om dan een biertje te kunnen kopen. Dit draagt bij aan beeldvorming voor amateurs die daarop weg blijven of vergelijkbaar reageren. Herhaald verzoek: Hou die stemming-makende onzinkraam voor jezelf. Het maakt daarbij niet uit of dit technische draadje door jou bedacht of gestart is. Alle ASMI volgers zien die onzin!
  8. forum rang 4 Bakkiekoffie 19 september 2017 14:22
    Lowieke, je gaat me een beetje te ver wat betreft de tweede alinea.
    Ik lees bij MJansen geregeld tussen de regels door en ook echt regels die mij helpen bij wat ik met mijn ASMI-aandelen al of niet zal doen.
    Jansen heeft voorkeuren, maar jij dus ook zo lees ik. En dat strookt nu eenmaal niet altijd met elkaar en voor iedereen.Dat moet zo blijven
    En als Jansen dit draadje is begonnen kan jij er voor kiezen om 'uit te stappen' toch? Up to You.

  9. forum rang 7 A3aan 19 september 2017 14:31
    MJ is inderdaad een aanhanger van TA. Dat mag, maar tussen de regels door kan men toch ook lezen dat hij ook probeert een graantje mee te pikken als er FA nieuws is. Zelfs doet hij soms mee met een optie. Hij TA believer en ik FA believer. Beiden moet kunnen en pik eruit wat je wijzer kan maken.
  10. forum rang 6 effegenoeg 19 september 2017 15:02
    Heb er ook geen problemen mee hoe MJ de hele dag met zijn emoties omgaat.
    Het heeft in ieder geval geen enkele invloed op de koersvorming.
    En al die grote partijen die maar uit en instappen zouden toch veel grotere bewegingen moeten veroorzaken.
    Echter niets is minder waar.
    Als een grootaandeelhouder bekend heeft gemaakt dat er een groot belang is verkocht, zien wij een dag later dat de koers procenten naar beneden worden ingestampt. En dat met de simpele gedachte er gewoon een ander eigenaar is geworden.
  11. Lowieke de Vos 19 september 2017 15:26
    ASMI en ASMPT verdienen veel beter.
    Technische analyse vind ook ik prima. Heb niets tegen personen. Het helpt mij ook om een richting te kiezen. Het advies varieert echter te vaak. Te vaak "C'est le ton qui fait la musique".
    Als de dirigent herhaald zegt dat we de max. of het min. bereikt hebben en lager of hoger gaan is de stemming al gezet. Er zijn er namelijk altijd wel een aantal die daarop reageren. De dynamiek en euforie, lees omzet en volatiliteit, verdwijnen zo als de dirigent telkens de bewegingsvrijheid beperkt. De oorzaak ligt dus niet alleen bij JPM of Norges of .... maar ook bij jullie interne adviezen. Die remmen de ontwikkelingen mede omdat de meeste beleggers daar niet zo van houden en die zijn ook ten faveure van de grote uitgevers van opties die de koersen meestal zo vlak mogelijk willen houden. Als je dan toch winst wil pakken dien je je ook binnen die krappe marges te bewegen, zoals MJ, wat dit effect ook weer versterkt.
  12. Lowieke de Vos 19 september 2017 15:42
    quote:

    effegenoeg schreef op 19 september 2017 15:02:

    En al die grote partijen die maar uit en instappen zouden toch veel grotere bewegingen moeten veroorzaken.
    Echter niets is minder waar.
    Als een grootaandeelhouder bekend heeft gemaakt dat er een groot belang is verkocht, zien wij een dag later dat de koers procenten naar beneden worden ingestampt. En dat met de simpele gedachte er gewoon een ander eigenaar is geworden.
    Maar al te vaak gaat het om kleine volumes. (Norges 0,1 % onder of boven de 3%)
    ASMI verkoopt onder druk van Eminence 5% van zijn pakket ASMPT tegen 105 HKD (aan wie is niet bekend gemaakt!) terwijl de koers kort daarna al tot 122 HKD stijgt. Ik begrijp de druk en het prijsniveau niet en ook niet het effect van de verkoop van grote partijen. Zouden de positieve en negatieve effecten niet komen omdat de gevoelige particuliere beleggers daar niet doorheen kijken. Het blijft gewoon marktwerking waar velen invloed op proberen uit te oefenen.
    ASMI blijft een aandeel met een enorme potentie.
  13. [verwijderd] 19 september 2017 16:18
    quote:

    effegenoeg schreef op 19 september 2017 15:02:

    Heb er ook geen problemen mee hoe MJ de hele dag met zijn emoties omgaat.
    Het heeft in ieder geval geen enkele invloed op de koersvorming.
    En al die grote partijen die maar uit en instappen zouden toch veel grotere bewegingen moeten veroorzaken.
    Echter niets is minder waar.
    Als een grootaandeelhouder bekend heeft gemaakt dat er een groot belang is verkocht, zien wij een dag later dat de koers procenten naar beneden worden ingestampt. En dat met de simpele gedachte er gewoon een ander eigenaar is geworden.
    Ben je al begonnen aan de cryptocurrencies btw?

    Heb vandaag een eerste stap gezet, enkel met de winst op ASMI daghandel van vandaag :).
    Het is voor mij een gok positie, laat ik wel staan totdat BTC $1miljoen is haha :P
  14. forum rang 6 effegenoeg 19 september 2017 16:54
    quote:

    MJansen schreef op 19 september 2017 16:18:

    [...]

    Ben je al begonnen aan de cryptocurrencies btw?

    Heb vandaag een eerste stap gezet, enkel met de winst op ASMI daghandel van vandaag :).
    Het is voor mij een gok positie, laat ik wel staan totdat BTC $1miljoen is haha :P
    Ik heb het gelezen.
    Afgelopen weekend in het financieel dagblad wat visies doorgelezen op crypto munten.
    Lees het maar es door in de afgelopen zaterdagkrant.
  15. forum rang 6 effegenoeg 19 september 2017 17:00
    Zijn we getuige van een knappende bitcoin-zeepbel?
    Na eerst omhoog geschoten te zijn naar $5000, viel de koers van de bitcoin in twee weken terug tot $3000. Ook andere cryptovaluta's staan onder druk. Zijn we getuige van een knappende zeepbel?
    Ralph Wessels, beleggingsstrateeg ABN Amro MeesPierson

    ‘De vuistregel is dat als je bij de bakker hoort dat je ergens in moet beleggen, dat het dan het moment is dat je zo’n beetje moet uitstappen. Als je ziet wat er bij cryptovaluta's is gebeurd en hoeveel particulieren ermee bezig waren, dan denk ik dat je wel kunt spreken van een zeepbel. Ook bij ABN Amro krijgen we er veel vragen over, al is het niet iets waar we onze klanten over adviseren.
    Dat de koers nu zo snel daalt, vind ik niet minder bizar dan dat die zo snel is opgelopen. Een van de eerste lessen bij beleggen is: weet waar je in belegt. Daarmee bedoel ik dat je de dynamiek moet kennen. Wat beweegt de prijs? Bij cryptovaluta’s weet je niet precies welke factoren van invloed zijn op prijsstijgingen en -dalingen.
    Er zijn marktpartijen die cryptovaluta's als een nieuwe beleggingscategorie zien. Een kenmerk daarvan is dat de markt niet goed weet welke waarde eraan moet worden gehangen. Dat maakt het risicovol en volatiel. Bij positief nieuws corrigeert de koers hard omhoog, bij negatief nieuws sterk naar beneden. Het bestaansrecht is als het ware nog niet gevestigd.
    De onderliggende blockchaintechnologie lijkt me veel interessanter. Beleggen in bedrijven die in die techniek zitten kan wellicht op lange termijn aantrekkelijk zijn.’
    Roelof-Jan van den Akker, technisch analist ING

    'Wat ik het mooie vind aan cryptomunten is dat ze bij uitstek geschikt zijn voor technische analyse. Wij kijken immers puur en alleen naar het koersverloop en niet naar het nieuws of de eigenschappen van de munt zelf. Cryptomunten zijn vraag en aanbod in hun zuiverste vorm, zonder verstorende invloed van centrale banken en dergelijke.
    Ik denk niet dat bitcoin een zeepbel is. Of nou ja, misschien wel een zeepbel, maar dan staan we pas aan het begin. Volgens mij zal de koers nog heel sterk stijgen.
    De koers van bitcoin beweegt binnen een bepaalde bandbreedte. Die loopt niet vlak, maar steil omhoog. Dat noemen we een oplopend trendkanaal. Er zijn geen aanwijzingen dat we dat trendkanaal zullen verlaten.

    Het opwaardse trendkanaal van bitcoinING
    Begin deze maand testte de koers de bovenkant van die bandbreedte, op $4900. Het is dan heel normaal dat daarop een daling volgt, ook al is de trend nog steeds stijgend. Nu noteert bitcoin rond het 50-daags gemiddelde van $3467 en ik denk dat het neerwaarts potentieel van hieruit heel beperkt is. De onderkant van de bandbreedte ligt nu op $2960 en van daaruit verwacht ik een keiharde stijging. Echt keihard.
    Ik denk dat dit één van de beste koopmomenten voor de bitcoin gaat worden en dat de koersen naar mijn idee kunnen verviervoudigen of vervijfvoudigen ten opzichte van de huidige koers.’
    Han Dieperink, cio Rabobank

    ‘Dit lijkt me een klassiek voorbeeld van een zeepbel. Deze week trok JPMorgan-topman Jamie Dimon een vergelijking met de tulpenmanie van de zeventiende eeuw. Die vergelijking was niet helemaal terecht, want de tulpenmanie had nog enige substantie. Zonder tulpenbol hadden we nu geen tulpenindustrie gehad.
    De bitcoin is echt lucht. Het is windhandel. Natuurlijk gevoed door het ruime beleid van centrale banken en onder het mom van innovatie. Maar dat is inmiddels helemaal onderuitgehaald: er zijn nu iets van 1110 verschillende cryptovaluta’s en zelfs de grote munten zoals bitcoin kampen met splitsingen. Al die initial coin offerings vertonen grote gelijkenis met de ipo’s van de dotcombubbel. Het koersverloop gaat precies volgens het zeepbelpatroon, met een fase van grote euforie.
    Je zou nog kunnen zeggen dat de onderliggende techniek van blockchain wat waard is. Maar ook die is gehypet. Als ik in de fintechwereld rondvraag wat je ermee kan, dan krijg je bijvoorbeeld iets te horen over toepassingen in de effectenhandel. Maar als je doorvraagt, wordt je doorverwezen naar een techneut die het je ook niet kan uitleggen.
    Lees ook het interview met Robert Shiller
    'Bitcoin is het beste voorbeeld van een zeepbel'

    Wat me verbaast, is dat iedereen vrij gemakkelijk kan zien dat het gewoon lucht is. Gelukkig is de totale markt voor cryptovaluta's zo klein dat als het allemaal implodeert, het geen impact op de beurzen of de economie zal hebben.'
  16. [verwijderd] 19 september 2017 17:26
    Je weet wat zeggen he "als iedereen moord en brand schreeuwt dat het een bubbel is, dan is het geen bubbel."

    In mijn omgeving, iedereen kent het, iedereen heeft er van gehoord, maar bijna niemand heeft zich nog er aan gewaagd.

    Als die mensen allemaal een coin'tje gaan willen meepikken, en het geld er naar toe stroomt, dan gaat de bubbel pas vollopen.
  17. forum rang 4 Bakkiekoffie 20 september 2017 01:00
    quote:

    Lowieke de Vos schreef op 19 september 2017 15:26:

    ASMI en ASMPT verdienen veel beter.
    Technische analyse vind ook ik prima. Heb niets tegen personen. Het helpt mij ook om een richting te kiezen. Het advies varieert echter te vaak. Te vaak "C'est le ton qui fait la musique".
    Als de dirigent herhaald zegt dat we de max. of het min. bereikt hebben en lager of hoger gaan is de stemming al gezet. Er zijn er namelijk altijd wel een aantal die daarop reageren. De dynamiek en euforie, lees omzet en volatiliteit, verdwijnen zo als de dirigent telkens de bewegingsvrijheid beperkt. De oorzaak ligt dus niet alleen bij JPM of Norges of .... maar ook bij jullie interne adviezen. Die remmen de ontwikkelingen mede omdat de meeste beleggers daar niet zo van houden en die zijn ook ten faveure van de grote uitgevers van opties die de koersen meestal zo vlak mogelijk willen houden. Als je dan toch winst wil pakken dien je je ook binnen die krappe marges te bewegen, zoals MJ, wat dit effect ook weer versterkt.
    Lowieke,
    Er bestaat NIEMAND die MAX of MIN exact kan aangeven, daar lees je als ervaren rot toch doorheen? En zeker niet met de tijdspanne die er vaak bij genoemd wordt.
    Het lijkt hier soms wel een 'stammenstrijd FA/TA'in plaats van dat het voor velen van allebei 'wat'is.
    Komop, waardeer zijn inbreng en beslis of je wat met die info ZELF.
    Ga door MJansen,probeer een beetje rekening te houden met hoe anderen jouw bijdrages lezen. Niet e veel veranderen heh!
  18. forum rang 4 Bakkiekoffie 20 september 2017 01:02
    quote:

    MJansen schreef op 19 september 2017 16:18:

    [...]

    Ben je al begonnen aan de cryptocurrencies btw?

    Heb vandaag een eerste stap gezet, enkel met de winst op ASMI daghandel van vandaag :).
    Het is voor mij een gok positie, laat ik wel staan totdat BTC $1miljoen is haha :P
    Maak hier een ander draadje van wil je
2.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 139 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht