Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Nooit Voor Minder

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2004 16:08
    Klopt bijna als een bus wat je schrijft.
    Heb zelf mijn huis verkocht in maart 2003 terwijl ik hem al in augustus 2002 te koop had staan.
    De makelaar (lees de eikel) was te positief over de verkoop van mijn appartement toen.
    Hij riep dat het wel binnen 2-3 maanden was verkocht, maar zelf ging ik al van 6 maanden uit.
    De sukkel bleef optimistisch, zelfs toen er i.p.v. 4 appartementen in ons blok 19 te koop stonden.
    Kortom, mocht ik weer mijn huis gaan verkopen dan neem ik wel zelf onbetaald verlof op en regel ik het zelf wel.

    Gr.

    Silfer
    Ik kan wel een boek schrijven met de ervaringen die ik heb opgedaan met deze (NVM) makelaar (M.M.)
  2. deef- 25 augustus 2004 16:19
    Goed stuk Ik ben benieuwd wat de ontwikkelingen in amsterdam zijn, heb je hier informatie over?
  3. Jos Koets 25 augustus 2004 16:28
    Daarom adviseer ik altijd mijn klanten om eerst hun huis te verkopen en dan pas naar een ander huis te gaan zoeken!

    Hier zitten de makelaars met hun handen over elkaar. Kan zelfs taxaties doen voor de helft van de prijs. Geen enkel probleem en de rapporten liggen binnen 1 dag klaar!

    Het is bij mij extreem druk (waar ik normaal een jaar over doet, moet ik nu in 2 maanden regelen), dus ze verdienen toch nog iets.

    Jos
  4. [verwijderd] 25 augustus 2004 17:21
    Goed artikel Jos!

    Iedereen die werkzaam is in de branche weet dat het zo is, en toch blijft de NVM de waarheid maar verbloemen. Ik ben al lang op zoek naar de achterliggende gedachte. M.i. maak je je alleen maar belachelijk op deze manier. Alsof huizenzoekend Nederland er niet van op de hoogte is dat de huizen heel lang te koop staan en er veel huizenverkopers badend in het zweet wakker worden van die dubbele hypotheeklasten (vaak wel driedubbel in verband met een overbruggingshypotheek).

    Hier in het Gooi hoor ik verhalen, heel bar. Over overwaarde van huizen, beleggen en drama's gesproken: in het Gooi is het niet gebruikelijk dat er borden TE KOOP in de tuinen staan. Nou, kom nu maar eens kijken!! De banken gaan hier toe over in de hoop een rondfladderende vogel te vangen...

    Groet, Marijn
  5. [verwijderd] 25 augustus 2004 17:36
    Door de prijzen vast te stellen van huizen die in een bepaalde periode verkocht zijn, en die te vergelijken met hetzelfde cijfer van een kwartaal eerder, kun je nog geen uitspraak over de huizenprijzen doen. Als de prijs van het gemiddelde huis hoger wordt kan dat betekenen dat goedkope huizen duurder zijn geworden. Maar het kan ook betekenen dat de prijzen met de helft gedaald zijn maar dat er veel meer in het hogere segment verkocht is. Je weet het niet.

    De NVM probeert dat te ondervangen door huizen in prijsklassen in te delen. Maar daarmee ben je er niet, want zoals het artikel terecht stelt kan een goedkoop huis door een stijging in een hogere klasse terechtkomen (waardoor de gemiddelde prijs in die klasse daalt terwijl de prijzen feitelijk stijgen!), of omgekeerd.

    Omdat Funda ook het grondoppervlak en de inhoud van de woningen kent, zouden ze eens kunnen kijken of ze geen cijfers kunnen geven voor de prijzen per m2 en per m3, of voor "Huizen tot 110 M3" en "Huizen boven 110 M3". Of desnoods alleen de meting beperken tot middenwoningen en vrijstaande huizen. Ik vermoed dat dat een meer accurate graadmeter is dan prijsklasse.
  6. Jos Koets 25 augustus 2004 18:27
    NVM geeft nooit prijsklasses weer in zijn publicaties. Dat heb ik aangevraagd en daarvoor netjes 56 euro voor betaald. Dit grapje heeft wel 2 maanden geduurd alvorend de NVM de cijfers wilde doorgeven. We hebben dus regelmatig mail verkeer gehad met elkaar!

    Jos
  7. [verwijderd] 25 augustus 2004 19:05
    Ik vind het een interessant verhaal. Ik kan me echter niet voorstellen dat de NVM gewoon keihard liegt. Daarom zou ik ook voorzichtig zijn met conclusies over de prijsontwikkeling van welke categorie dan ook. Voorbarige of slordige conclusies kunnen een soort self fulfilling prophecy worden en daar heeft niemand wat aan (behalve misschien de snode speculant). Mijn eigen observatie in het oosten van het land is dat huizen van goede kwaliteit de laatste kwartalen zeker niet goedkoper zijn geworden. Is kwaliteit (wat dat ook precies moge zijn) misschien niet in de huidige markt een extra belangrijk criterium? Mensen willen toch in ieder geval nog steeds diep in de buidel tasten als ze het huis van hun dromen te koop zien staan.
  8. [verwijderd] 25 augustus 2004 23:48
    Het heeft mij altijd al verbaast dat de NVM zo beperkt rapporteerd. Wat nog erger is dat -naar mijn mening- het Kadaster zo klungelig rapporteerd.
    Omdat de huizenmarkt zo belangrijk is zou je verwachten dat het CPB ook over deze markt publiceerd. De daling van verkopen zowel van bestaande huizen alsmede nieuwe heeft een behoorlijke weerslag op de economische activiteiten.
    De krapte in de markt wordt kunstmatig hoog gehouden. Indien onnatuurlijke belemmeringen zoals overbodige procedures of overmatige landschapbescherming en NIMBY worden verminderd zou je een prijs/ transactie evenwicht verwachten die lager ligt dan de huidige prijs.
    Het is aan Den Haag om blokkades op te ruimen. Lang leve de vrije markt.
  9. Jos Koets 25 augustus 2004 23:55
    In deze slechte economische tijden is het belangrijk dat de huizenprijzen stabiel blijven. Tevens is het de bedoeling om het percentage koopwoningen welke nu 52% is te vergroten naar 65% in 10 jaar tijd. Met een beetje geluk als de nieuwbouwprojecten meezitten kan dit zelfs tegen de 70% aankomen.

    Hierna zal het kabinet hard optreden en de fiscale rente aftrek gaan beperken. Je kan beter 70% van de bevolking pakken dan 52%. Daarom is het goed dat mensen denken dat de huizenprijzen niet naar beneden kunnen. Zij kunnen dan met een gerust hard een woning kopen!

    Jos
  10. [verwijderd] 26 augustus 2004 00:58
    quote:

    jkoets schreef:

    In deze slechte economische tijden is het belangrijk dat de huizenprijzen stabiel blijven. Tevens is het de bedoeling om het percentage koopwoningen welke nu 52% is te vergroten naar 65% in 10 jaar tijd. Met een beetje geluk als de nieuwbouwprojecten meezitten kan dit zelfs tegen de 70% aankomen.

    Hierna zal het kabinet hard optreden en de fiscale rente aftrek gaan beperken. Je kan beter 70% van de bevolking pakken dan 52%. Daarom is het goed dat mensen denken dat de huizenprijzen niet naar beneden kunnen. Zij kunnen dan met een gerust hard een woning kopen!

    Jos
    ha jos.
    je loopt weer hard op de feiten vooruit nu , allereerst wat heeft de nvm met de regering te maken ?
    weet jij nu al welke partij er over 10 jaar regeert , waarschijnlijk niet deze partijen die ons land steeds dieper in het moeras laten zinken.
    dus wat er tegen die tijd met de aftrek gebeurt is nog onbekent.
    waarschijnlijk is tegen die tijd de partij van het feest en de lol de grootste partij , omdat de rest er niks van heeft gemaakt .
    en worden de acijns op drank en roken afgeschaft en de fiscale rente maximaal aftrekbaar gemaakt.
    bedoel maar dat weet ik niet maar jij ook niet.
    voorlopig zakt het niet , zie het hier ook niet .
    heb al een hoop vreemde voorspellingen gezien die niet zijn uit gekomen.
    gr boomer
  11. [verwijderd] 26 augustus 2004 01:25
    ha jos

    om er nog even iets verder mee te gaan .
    willem middelkoop jou ook bekent had het een jaar geleden over een aex die naar 150 zou gaan , even later zou de euro naar 2 dollar gaan , nu zou de olie naar de 80 dollar gaan.
    jos koets had het een half jaar geleden over een huizenprijs die 30% zou zakken en in die tijd zijn ze toch licht gestegen.
    en willem is vaak op tv. en schrijft zijn collums net als jij dus.

    als je die 4 dingen even op een rij zet vind ik het niet gek dat iedereen zijn geld in de tuin begraaft en het vooral niet uitgeeft.

    alleen alle 4 die dingen zijn nog niet uitgekomen maar heel het land is bang gemaakt en geeft dus niks meer uit.

    een economie moet het hebben van geld dat rolt maar met dit soort uitspraken die tot nog toe kant of wal geraakt hebben schiet het ook niet op.

    vraag me ook af waarom jij het 6x zo druk hebt als er geen huis verk. wordt, heb je als advieseur toch ook niks te doen lijkt me.

    gr boomer

    ps. gaat om de discussie ben weer wat fel misschien (-; .
  12. Jos Koets 26 augustus 2004 10:51
    Hoi Boomer92,

    (jos koets had het een half jaar geleden over een huizenprijs die 30% zou zakken en in die tijd zijn ze toch licht gestegen)

    Nogmaals zal ik je schrijven (zoals ik begin dit jaar op de voorpagina heb geschreven) dat ik dit jaar een daling van 10% verwacht en niet van 30%.

    Groetjes Jos
  13. [verwijderd] 26 augustus 2004 13:21
    In aansluiting hierop:

    www.dft.nl/nieuws/6667426/Woningmarkt...

    <Quote>
    Woningmarkt lijdt onder gebrekkig aanbod

    VOORBURG (ANP) - Het aanbod van koopwoningen sluit steeds vaker onvoldoende aan op de wensen van de kopers. Deze "groeiende mismatch" baart de vereniging van ontwikkelaars en bouwondernemers NVB zorgen, zo bleek donderdag uit haar halfjaarlijkse ’Thermometer Koopwoningen’.

    De NVB stelt dat Nederlanders best willen verhuizen, maar in hun huidige woning blijven, omdat het gewenste huis niet wordt gebouwd of zich niet op de juiste plek bevindt. Hierdoor stagneert de doorstroming op de woningmarkt. Daarnaast signaleert de vereniging dat steeds meer ouderen "de benen nemen en hun heil in het buitenland zoeken". Dat is "zuur voor de Nederlandse economie en de fiscus", stelt de NVB
    <Eind quote>

    En ik maar denken dat de prijzen gewoon veel te hoog waren; blijkt het aan het huis zelf te liggen of de locatie.
    Of zou het anders geformuleerd moeten worden? Bijv. .. omdat de prijs te hoog is voor het huis of de locatie waar het gebouwd wordt..

    Gr,

    Remboo
  14. [verwijderd] 26 augustus 2004 22:36
    Misschien aardig om het hele artikel maar even neer te zetten. En zo zie je maar weer: de één zegt dit, de ander dat, de volgende analyseert het artikel en weer iemand anders maakt er een column van........

    Maar voorlopig lijkt er van een daling van de huizenprijzen nog geen sprake te zijn. Voorlopig is de rente nog laag. Innovatieve geesten bieden marktconforme hypotheken aan met deels variable (lage) rente en deels vast. En of je het nou een kopersmarkt noemt of een verkopersmarkt maakt niet zoveel uit. Het eigenwoningbezit stijgt nog steeds en de verwachting is dat het nog meer zal stijgen.

    Hypotheekrente aftrek ?????....daar waagt men zich voorlopig niet aan. Eens in de zoveel tijd wordt het berucht H-woord uitgesproken. Dat hoort bij de windowdressing die je zo af en toe kennelijk behoort te plegen en vervolgens haast een ieder om te zeggen dat het niet ter discussie staat. Weliswaar is de ongebreidelde overwaardebenutting aan banden gelegd en ook de aftrek voor tweede woningen, maar voorlopig is er nog hoop onbenut kapitaal (niet gerealiseerde overwaarde) beschikbaar voor.......???

    Het volledige artikel waarnaar in de posting hiervoor werd verwezen luidt als volgt:

    Woningmarkt lijdt onder gebrekkig aanbod


    VOORBURG (ANP) - Het aanbod van koopwoningen sluit steeds vaker onvoldoende aan op de wensen van de kopers. Deze "groeiende mismatch" baart de vereniging van ontwikkelaars en bouwondernemers NVB zorgen, bleek donderdag uit haar halfjaarlijkse rapportage ’Thermometer Koopwoningen’.
    De NVB stelt dat Nederlanders best willen verhuizen, maar in hun huidige woning blijven, omdat het gewenste huis niet wordt gebouwd of niet op de juiste plek staat. Daardoor stagneert de doorstroming op de woningmarkt. Verder signaleert de vereniging dat steeds meer ouderen "de benen nemen en hun heil in het buitenland zoeken". Dat is "zuur voor de Nederlandse economie en de fiscus", meent de NVB.
    Met een totaal van 110.000 stonden er dit voorjaar meer huizen te koop dan ooit. Ruim eenvijfde hiervan betreft een nieuwbouwwoning. Het grote aanbod leidt tot langere verkooptijden. Het duurt nu gemiddeld 84 dagen om een bestaande woning te verkopen. Dat zijn twee weken meer dan een jaar geleden. Nieuwe huizen staan nog veel langer te koop. Appartementen blijken het moeilijkst te slijten. Dat duurt ruim 226 dagen tegenover 152 dagen voor nieuwe eengezinswoningen.
    De NVB stelt dat vooral het aanbod van nieuwe appartementen tot "riskante proporties" is gestegen. Er groeit namelijk een gapend gat tussen de woonwensen van potentiële kopers en het woningaanbod. Bijna 90 procent wil geen appartement, maar dat woontype telt wel voor 43 procent van alle nieuwbouw. Bovendien verschillen de woonwensen sterk van de werkelijke nieuwbouwlocaties. Slechts 30 procent prefereert een huis in een stad met meer dan 50.000 inwoners. De rest droomt van een woning in een kleinere gemeente of op het platteland. Volgens de NVB steekt de werkelijkheid daarbij schril af, omdat ruim 70 procent van de nieuwbouw op de grote Vinex-locaties staat.
    Bouw wat ook echt in de smaak valt, want anders wordt het voorzichtige herstel van de woningmarkt geschaad, waarschuwt de NVB. In de eerste helft van dit jaar zijn 19 procent meer nieuwe huizen en 5 procent meer bestaande woningen verkocht dan in dezelfde periode van 2003. Kopers bleken ook bereid meer te betalen. Gemiddeld kost een nieuw huis nu 258.000 euro. Toch meent de NVB dat de huizenmarkt de komende twee jaar kwetsbaar blijft door onder meer het overschot aan appartementen in de bouwprogramma’s, de kans op een lichte rentestijging en dalende koopkracht.

    vr.gr.
    winckie
  15. [verwijderd] 26 augustus 2004 23:45
    quote:

    jkoets schreef:

    Hoi Boomer92,

    (jos koets had het een half jaar geleden over een huizenprijs die 30% zou zakken en in die tijd zijn ze toch licht gestegen)

    Nogmaals zal ik je schrijven (zoals ik begin dit jaar op de voorpagina heb geschreven) dat ik dit jaar een daling van 10% verwacht en niet van 30%.

    Groetjes Jos
    ha jos een daling van 10% dit jaar maar dit gaat door tot 2006-2007 is bij mij een dikke 30% in een paar jaar. heb een oud draadje opgehaalt wat is nog een starterswoning?
    leuk om terug te lezen.
    gr boomer
  16. [verwijderd] 26 augustus 2004 23:50
    quote:

    jkoets schreef:

    Huren - kopen Boomer92. Daarom heb ik het druk.

    Jos
    ha jos .
    neem aan dat je bedoelt dat er veel huurders zijn die gaan kopen .
    dat is nou ook net een van de argementen van mij dat de huizen niet veel zullen dalen.
    huren is ook erg duur , en daar krijg je niets voor terug.
    fijn dat je het druk hebt .
    gr boomer
  17. Jos Koets 26 augustus 2004 23:55
    Sorry Boomer92 maar als we iedere regel zo gaan lezen dan blijven we altijd een (positieve) discussie houden. Dit jaar 10% voorspelt en daar mag je mij eind december over afrekenen.

    Gezien de cijfers zal je dus gelijk krijgen, dus lees met veel plezier je strafexpeditie:). Vandaag weer eens een persoonlijke mail gekregen van iemand die zijn tekst natuurlijk niet in de koffiekamer wilde zetten. Mijn conclusie was in ieder geval dat dit een persoon was van de .... die het zeker niet eens was met mijn column. Ik waardeer iedere mening maar het moet wel netjes blijven.

    Daarom zetten wij deze discussie de komende maanden voort. Ik doe dit trouwens met veel plezier en moet zeggen dat ik je mening echt waardeer.

    Groetjes Jos
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.459
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.952
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.488
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.871
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht