Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Exmar BE0003808251

Laatste koers (eur)

7,700
  • Verschill

    -0,010 -0,13%
  • Volume

    740 Gem. (3M) 13,8K
  • Bied

    7,680  
  • Laat

    7,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Exmar geopend

2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 oktober 2017 11:56
    quote:

    beursgoeroe8421 schreef op 26 oktober 2017 11:08:

    wat is er gaande??
    Handel stilgevallen???
    Wie weet iets van q3 resultaten??
    Resultaten q3 komen zoals gebruikelijk bij Exmar nabeurs.
  2. [verwijderd] 26 oktober 2017 13:55
    Op de website van exmar in "news center" kan je sinds vandaag 2 nieuwe filmpjes bekijken over de FLNG en FRSU. Zou er dan eindelijk gecommuniceerd worden?
  3. [verwijderd] 26 oktober 2017 17:05
    OSLO, Oct 26 (Reuters) - Belgium's Exmar is in negotiations for the use of its floating liquefied natural gas vessel Caribbean FLNG (CFLNG) for an Iranian export project, the company told Reuters on Thursday. The barge-based liquefaction facility, delivered to Exmar earlier this year, was initially destined to go to Colombia, but remains unemployed after its contract was terminated. The National Iranian Oil Company (NIOC) said in a statement on its website it would supply natural gas for the project, led by Norway's IFLNG, and that it expected to use the Caribbean FLNG vessel. The chairman of IFLNG, Gerhard Ludvigsen, confirmed the plans in an email to Reuters. Exmar said a deal to use its vessels was the subject of ongoing talks. "We are not denying, but there is no deal yet, we are still negotiating," Exmar's spokesman said. Caribbean FLNG has a capacity to produce around 0.5 million tonnes of LNG per year, while the NIOC said the 20-year deal was to supply the facility with 2.3 cubic metres of gas per day. NIOC said the deal was the fastest way for Iran to join the global LNG market. Shell's Prelude FLNG, the world's largest project to liquefy natural gas on a ship, is expected to start production off Australia's cost in 2018. (Reporting by Nerijus Adomaitis, additional reporting by Parisa Hafezi in Ankara, editing by David Evans)

    af.reuters.com/article/commoditiesNew...
  4. [verwijderd] 26 oktober 2017 17:22
    quote:

    Boterhambeleg193 schreef op 24 oktober 2017 18:36:

    Carribean heeft Amerikaanse technologie dus gaat die niet naar Iran.
    Blijkbaar kán dat dus wel.
  5. [verwijderd] 26 oktober 2017 17:30
    Exmar heeft wellicht Iraanse huurder voor werkloze lng-fabriek

    De Tijd, 26 oktober 2017 16:32
    Marc De Roo

    Exmar staat op het punt een contract te sluiten om zijn lng-fabriek Caribbean FLNG in te zetten in Iran. De deal is belangrijk voor het overleven van de rederij. Meer dan twee jaar al is topman Nicolas Saverys van de Belgische gastankerrederij Exmar op zoek naar een klant om zijn werkloze lng-fabriek Caribbean FLNG te verhuren. Eindelijk zou er een doorbraak zijn. De National Iranian Oil Company (NIOC) heeft een contract gesloten met IFLN, een joint venture van het Noorse Hemla en een Iraanse maatschappij. Die zou gedurende 20 jaar gas afnemen van NIOC, het vloeibaar maken tot lng en het exporteren. Daar komt Saverys in beeld. IFLN staat op het punt om de Caribbean FLNG van Exmar in te huren om het aardgas op zee vloeibaar te maken. De deal wordt waarschijnlijk volgende week beklonken. Bij Exmar wil men geen commentaar kwijt. 'We zijn nog aan het onderhandelen', is daar te horen. De Noren sloten een tijd geleden een akkoord met Iran om vanaf 2017 lng en lpg te produceren. Het is een van de eerste grote gasdeals sinds de opheffing van de internationale sancties tegen Iran. Iran beschikt over de op één na grootste gasreserves ter wereld en zou met de huur van Exmars Caribbean FLNG een van de eerste landen ter wereld worden die lng gaan produceren vanop een drijvende fabriek op zee. Schuldenberg Voor Exmar is de deal van levensbelang. Het platform kostte 350 miljoen dollar en ligt al maanden werkloos in China. Zelfs als er eerstdaags een deal uit de bus komt, zal de Caribbean FLNG ten vroegste vanaf midden volgend jaar inkomsten genereren. Exmar kijkt eind dit jaar aan tegen een schuldenberg van meer dan 800 miljoen dollar en heeft dringend extra cashflow nodig. De FLNG heeft veel Amerikaanse technologie in huis en Exmar heeft een belangrijke basis in Houston. Mogelijk kan de deal nog voor de nodige problemen zorgen in de VS, dat zich opnieuw verzet tegen de opheffing van het handelsembargo tegen Iran.
  6. [verwijderd] 26 oktober 2017 17:47
    Exmar gaat FLNG-schip leveren voor gasproject Iran - media

    26 okt 2017 om 16:01
    (ABM FN) Het Iraanse oliebedrijf National Iranian Oil en een consortium van Iraanse en Noorse bedrijven hebben een contract getekend voor de verkoop van LNG-gas, dat moet worden afgeleverd door een schip van Exmar. Dit meldde de Iraanse persdienst SHANA donderdag, zonder financiële details te noemen.

    Volgens SHANA zal het gas worden verwerkt middels de drijvende hervergassingsfabriek Caribbean FLNG van Exmar, dat jaarlijks een productiecapaciteit van 500.000 ton heeft.

    Het Iraanse oliebedrijf stelde dat de LNG-deal voor een periode van twintig jaar geldt en binnen drie maanden van start zal gaan. De drijvende Caribbean FLNG van Exmar zal aanmeren nabij Fars.

    Exmar stelde tegenover persbureau Reuters dat de inzet van de Caribbean FLNG onderwerp is van langlopende gesprekken. "We ontkennen het niet, maar er is nog geen deal, we zijn nog steeds aan het onderhandelen", aldus een vertegenwoordiger van Exmar.

    Mocht de berichtgeving correct zijn dan zal dit voor opluchting zorgen bij Exmar, dat al geruime tijd zoekt naar een opdracht voor de Caribbean FLNG.

    Het aandeel Exmar koerste donderdagmiddag 0,2 procent hoger op 5,29 euro.
  7. [verwijderd] 26 oktober 2017 18:11
    Resultaten Exmar onder druk

    26 okt 2017 om 18:00
    (ABM FN) Exmar heeft in het derde kwartaal de omzet zien dalen en eindigde onder de streep op verlies. Dit bleek donderdagavond nabeurs uit de cijfers van de Antwerpse scheepvaartgroep.

    De omzet van Exmar daalde van 78,5 miljoen naar 70,2 miljoen dollar. Ondanks deze daling, steeg de bedrijfskasstroom (EBITDA) van 4,9 miljoen naar 6,2 miljoen dollar. Door oplopende afschrijvingen was het bedrijfsresultaat evenwel nul, waar vorig jaar een klein verlies restte van 0,4 miljoen dollar.

    Door een negatief resultaat van 12,4 miljoen dollar op geassocieerde ondernemingen en 0,8 miljoen dollar aan belastingen, eindigde Exmar afgelopen kwartaal echter 19,9 miljoen dollar in het rood. In het derde kwartaal van 2016 werd er juist nog 29,2 miljoen dollar verdiend.

    Begin oktober meldde Exmar de verkoop van LNG-tanker Excel, hetgeen de scheepvaartgroep circa 23 miljoen dollar zal opleveren.

    Koerssprong

    De koers van het aandeel Exmar kwam deze namiddag flink in beweging, nadat een woordvoerder van de scheepvaartgroep tegen persbureau Reuters aangaf te onderhandelen over een opdracht voor de Caribbean FLNG. De zegsman waarschuwde dat er nog geen deal is.

    De Iraanse persdienst SHANA meldde dat het Iraanse oliebedrijf National Iranian Oil en een consortium van Iraanse en Noorse bedrijven een contract getekend hebben voor de verkoop van LNG-gas, dat moet worden afgeleverd door het schip van Exmar.

    "Er worden geen inkomsten verwacht van de Caribbean FLNG voor het einde van 2018", stelde Exmar bij de kwartaalupdate donderdagavond.

    Het aandeel Exmar eindigde donderdag, op een groen beurs, 7,1 procent hoger op 5,65 euro
  8. [verwijderd] 26 oktober 2017 18:39
    quote:

    jodu schreef op 26 oktober 2017 18:22:

    veel geblaat bij exmar, maar weinig wol... Morgen serieus down
    De boot gemist, knul? Zijn de druiven zuur?
    Heb je ook nog een inhoudelijke bijdrage of kom je hier zomaar wat roepen?
  9. [verwijderd] 26 oktober 2017 19:33
    Volgende berichten net opgediept bij Trivano. Zijn wel publicaties van "De Tijd"

    26 oktober 2017 - 18:36 | Tijd.be
    Na stevig verlies in het eerste halfjaar heeft Exmar in het derde kwartaal weer winst geboekt. Die is echter helemaal te danken aan de verkoop van verzekeringsdochter Belgibo.
    Tijd.be »
    26 oktober 2017 - 18:36 | Tijd.be
    Exmar staat op het punt een contract te sluiten om zijn lng-fabriek Caribbean FLNG in te zetten in Iran. De deal is belangrijk voor het overleven van de rederij.
    Tijd.be »

    Om 18:00 3q met verlies......36' later is er winst op het 3q door verkoop Belgibo.
    Weet niet maar Exmar mag van mij wat wind in de zeilen, een doorbraak van volgende weerstand zou mooi zijn.
  10. [verwijderd] 26 oktober 2017 19:53
    Verkoop Belgibo bezorgt Exmar weer winst

    De Tijd, 26 oktober 2017 18:36
    Koen Lambrecht

    Na stevig verlies in het eerste halfjaar heeft Exmar in het derde kwartaal weer winst geboekt. Die is echter helemaal te danken aan de verkoop van verzekeringsdochter Belgibo. Exmar , de specialist in het maritiem vervoer en de behandeling van gassen, verkocht eind augustus de verzekeringsmakelaar Belgibo aan Jardine Lloyd Thomson Group. Dat leverde een winst van 31 miljoen dollar op, die de kwartaalresultaten een flinke boost geeft. In het persbericht donderdag nabeurs geeft Exmar overigens negenmaandencijfers zodat wat rekenwerk zich opdringt. De Antwerpse groep behaalde in het derde kwartaal een bedrijfswinst (ebit) van 32,3 miljoen dollar. Dat is in lijn met de verwachting van KBC Securities (31 miljoen) en een forse verbetering tegenover het eerste halfjaar, toen een operationeel verlies van 16,3 miljoen dollar in de boeken verscheen. Het derde kwartaal was vooral moeilijk voor de lpg-divisie doordat de vrachttarieven voor middelgrote gastankers stabiliseerden op historisch lage niveaus. Dat scheepstype maakt de hoofdmoot uit van Exmars lpg-transportactiviteit. De grote gastankers, waarvan Exmar er acht beheert, kampten ook met erg lage tarieven maar op het einde van het kwartaal was er wel een opleving. Alleen de kleine schepen met druktanks deden het goed dankzij gestegen vrachttarieven. Dit alles resulteerde voor de lpg-tak in amper 1,1 miljoen dollar bedrijfswinst. De lng-divisie droeg 4,1 miljoen dollar bij tot het bedrijfsresultaat, terwijl de offshore-divisie door een gebrek aan opdrachten 3,2 miljoen dollar verlies leed. De grootste winstbijdrage kwam van de tak diensten, die 29,9 miljoen dollar bedrijfswinst boekte. Met dank aan de verkoop van Belgibo. Onderaan de tabel verschijnt een nettowinst van 14,2 miljoen dollar, een fractie minder dan KBCS-analist David Vagman had verwacht (15 miljoen). FLNG en FSRU Exmar heeft nog geen concreet nieuws over twee dure tuigen waarvoor werk wordt gezocht, de drijvende lng-fabriek Caribbean FLNG en een drijvende hervergassingseenheid (FSRU). Voor de Caribbean FLNG lopen 'verscheidene onderhandelingen' gelijktijdig, laat Exmar weten. Vandaag raakte bekend dat onder meer een contract met Iran tot de mogelijkheden behoort. Het zal echter tot eind 2018 duren vooraleer de Caribbean FLNG inkomsten oplevert. De bouw van de FSRU is grotendeels afgerond en Exmar werkt aan de financiering. De FSRU is kandidaat voor twee lng-importterminals, zegt Exmar. Bij bevestiging zou het tuig midden 2018 in gebruik worden genomen.
  11. [verwijderd] 26 oktober 2017 20:37
    De Noorse bedrijven zorgen voor een deal. Zij hebben Exmar gefinancierd en willen nog miljarden verdienen. Houston wil een stuk van dat geld , zou ik verwachten. Komt goed. Afwachten tot volgende week.
  12. [verwijderd] 27 oktober 2017 11:24
    Detail advies

    (Trivano.com) - Op 27 oktober 2017 hebben de analisten van ABN Amro hun beleggingsadvies voor Exmar (EXM; ISIN: BE0003808251) verhoogd van "verkopen" naar "kopen".
    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 4,00 EUR naar 7,30 EUR.
    Op 26 oktober 2017 publiceerde Exmar kwartaalcijfers.

    Detail advies

    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 27 oktober 2017 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Exmar (EXM; ISIN: BE0003808251) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Exmar blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 8,00 EUR.
    Op 26 oktober 2017 publiceerde Exmar kwartaalcijfers.
  13. [verwijderd] 28 oktober 2017 09:17
    Gisteren de weerstand héél even doorbroken. RSI en MACD staan echter hoog. Waarschijnlijk een daling morgen en al zeker onder invloed van winstnemers. Zelf wacht ik geduldig af, Exmar komt op zijn pootjes terecht.
  14. [verwijderd] 29 oktober 2017 12:37
    In alle euforie over de mogelijke Iraanse deal moet niet vergeten worden dat er nog wel een addertje onder het gras zit:

    "De FLNG heeft veel Amerikaanse technologie in huis en Exmar heeft een belangrijke basis in Houston. Mogelijk kan de deal nog voor de nodige problemen zorgen in de VS, dat zich opnieuw verzet tegen de opheffing van het handelsembargo tegen Iran."

    Bron: De Tijd, 26 oktober 2017, 16.32 uur

  15. Alfonz 31 oktober 2017 17:05
    quote:

    Aafje Aasgier schreef op 29 oktober 2017 12:37:

    In alle euforie over de mogelijke Iraanse deal moet niet vergeten worden dat er nog wel een addertje onder het gras zit:

    "De FLNG heeft veel Amerikaanse technologie in huis en Exmar heeft een belangrijke basis in Houston. Mogelijk kan de deal nog voor de nodige problemen zorgen in de VS, dat zich opnieuw verzet tegen de opheffing van het handelsembargo tegen Iran."

    Bron: De Tijd, 26 oktober 2017, 16.32 uur


    Dit kan voor problemen zorgen......
2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht