Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,296
  • Verschill

    +0,002 +0,15%
  • Volume

    1.099.798 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. brokkenpiloot 16 november 2017 21:21
    uit Seniorweb:
    Bol.com test ophaalservice retourproducten

    woensdag 15 november 2017

    Bol.comIn samenwerking met PostNL gaat Bol.com retourzendingen ophalen aan de deur. Er loopt in de regio Amsterdam een proef met deze service.

    Webwinkel Bol.com gaat retourzendingen thuis ophalen. Momenteel loopt er een proef in de regio Amsterdam. Klanten kunnen producten die ze terug willen sturen gewoon aan de deur meegeven met PostNL. Hiervoor moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Gebeurt dat voor de middag, dan wordt de retourzending nog diezelfde dag opgehaald. Op een tijdstip tussen 15 en 21 uur. Slaagt de test dan wordt de service beschikbaar in een aantal regio's.

    Retourlabel
    Verder is het niet meer nodig zelf een retourlabel te printen. De klant krijgt van Bol.com een digitale barcode nadat hij een zending als retour heeft aangemerkt. Daarmee kan op een PostNL-locatie een label worden uitgedraaid. Deze service geldt voor alle producten die via de site kunnen worden aangeschaft, dus ook zaken die niet door Bol.com zelf worden verkocht maar in samenwerking met partners.
  2. [verwijderd] 16 november 2017 21:24
    Kafka in Nederland

    PostNL geeft aan dat zij niet meer wil concurreren met SANDD op arbeidsvoorwaarden in een dalende markt. PostNL houdt zich wel aan de arbeidswet, SANDD aantoonbaar niet. Zakelijke opdrachtgevers van postdiensten roepen de politiek op om lekker door te gaan met uitknijpen van personeel. Even verderop gaan werknemers van Deliveroo naar de rechter om de strijd aan te gaan met hun werkgever voor een vast contract ipv schijn-zzp constructies. Het nieuwe regeerakkoord benoemd ook het einde van schijn zzp-constructies tot een uurprijs van EUR20. De FNV kiest ervoor om SANDD haar gang te laten gaan en probeert PostNL een poot uit te draaien vlak voor de kerst.

    Snapt u hem nog?
  3. forum rang 6 prinszicht 16 november 2017 22:40
    quote:

    Accuboor schreef op 16 november 2017 21:24:

    Kafka in Nederland

    PostNL geeft aan dat zij niet meer wil concurreren met SANDD op arbeidsvoorwaarden in een dalende markt. PostNL houdt zich wel aan de arbeidswet, SANDD aantoonbaar niet. Zakelijke opdrachtgevers van postdiensten roepen de politiek op om lekker door te gaan met uitknijpen van personeel. Even verderop gaan werknemers van Deliveroo naar de rechter om de strijd aan te gaan met hun werkgever voor een vast contract ipv schijn-zzp constructies. Het nieuwe regeerakkoord benoemd ook het einde van schijn zzp-constructies tot een uurprijs van EUR20. De FNV kiest ervoor om SANDD haar gang te laten gaan en probeert PostNL een poot uit te draaien vlak voor de kerst.

    Snapt u hem nog?
    Jazeker, Rutte zit zelf short met zijn 13de maand;-). GVD sorry P nog aan toe. Bol.com retourzendingen ophalen. Dezelfde bus 2 keer in de straat voor hetzelfde geld. Of nog idioter, waar geen omzet tegenover staat, het gaat retour. Goeie test om aan mee te werken. Zeker ook in een tijd dat je bezorgers dreigen te staken om meer loon en minder werkdruk. Zeker je naam aan verbinden. Is dit ten faveure van Ahold of PostNL? Wie het weet mag het zeggen.
  4. BLOK-E 16 november 2017 22:44
    FNV weet dat druk uit oefenen of staking bij SANDD hun (FNV) veel geld kan kosten en SANDD tijd genoeg heeft om post te bezorgen met andere ZZPers, het zou hun wel goed staan om toch iets te doen om deze misstand kenbaar te maken, maar nee, ze kiezen een makkelijkere weg en zetten druk op PostNL nu de belangrijkste tijd van het jaar aanbreekt, het FNV is zoals de PvdA, het loopt ten einde.
  5. forum rang 4 eduardo3105 16 november 2017 22:56
    Houd concurrentie op postmarkt in stand'
    De Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP) roept het kabinet op de concurrentie tussen postbedrijven in stand te houden. De branchevereniging van post-grootverbruikers als ING en de Nationale Postcodeloterij is bang dat het kabinet de twee landelijke postnetwerken, van PostNL en Sandd, samen wil voegen.
    Het voorstel om de twee postnetwerken samen te voegen, stamt uit een rapport van de voormalige minister van Economische Zaken, Henk Kamp. Woensdag 15 november kwam het ter sprake bij een hoorzitting over de toekomst van de postmarkt in de Tweede Kamer.
    Herma Verhagen, topvrouw van PostNL, zei tijdens de zitting dat er een einde moet komen aan 'kunstmatige concurrentie'. Postbedrijven moeten volgens haar samenwerken om te voorkomen dat er bezorgers met lege tassen over straat gaan. Nederland is het enige land ter wereld waar meerdere postbedrijven over een dekkend netwerk beschikken.

    De VGP waarschuwt nu dat het samenvoegen van de postnetwerken de voordelen van concurrentie teniet zal doen. 'Wij hebben de voordelen gezien van de concurrentie, zoals scherpe tarieven, veel innovatie en een goede kwaliteit', zegt bestuurslid Dirk van Oostveen.
    Het standpunt van de VGP echoot dat van Sandd, de belangrijkste concurrent van PostNL. Het bedrijf laat zich gelden als alternatieve kandidaat voor de uitvoering van de universele postdienst (upd). Die regelt de bezorging van 24-uurspost aan burgers. Vorige maand kondigde Sandd nog aan een postzegel van €0,60 te introduceren. Dat is veel minder dan de €0,78 die PostNL per brief vraagt.
    Een groot verschil tussen PostNL en Sandd zijn de arbeidsvoorwaarden. Terwijl bij PostNL het grootste gedeelte van de postbezorgers in dienst is, werkt bij Sandd de helft als freelancer. De vakbonden riepen het kabinet woensdag op de in 2009 afgesproken eis dat 80% van de medewerkers van postbedrijven in dienst moet zijn, eindelijk te handhaven.
    fd.nl/economie-politiek/1227783/houd-...
  6. forum rang 4 zalwel 16 november 2017 23:16
    quote:

    Hansbeleg schreef op 16 november 2017 17:24:

    [...]

    Sorry ik heb me vergist alle belangen liggen rond de €3.60 zowel PUTS als CALLS, zie de bijlage.
    Had het even uit mijn hoofd gedaan, dat was niet handig, sorry for that.

    Weet je zeker dat dit klopt?
    Ik zelf heb al een positie van 351 calls nov 3,50
    Hoe kan dit?

  7. aandeelofoptie 17 november 2017 08:18
    Met die 400 miljoen gewoon lekker 110 miljoen aandelen inkopen... Houden we nog 75% over. Lekkere stijging van WPA en dividend per aandeel ( piethein1994 )

    Die 110 miljoen aandelen vertegenwoordigen in 2020 ( zoals beloofd door Herna cs.) dan minimaal een waarde van euro 600 miljoen ( euro 70 miljoen waardestijging per jaar )
  8. forum rang 4 xof 17 november 2017 09:01
    Die lening wordt oa genomen om een bod voor te bereiden op Sandd. Door hard te roepen en te provoceren in de krimpende postmarkt zitten de snelle eigenaren Sandd in de etalage.

    Timing is alles. Laat Sandd onder druk komen door ACM en politiek door handhaving loonwetgeving. Dit wordt hun nagel ad doodskist. Herna wacht af en geeft politiek tegengas.

    De waarde van Sandd zit m in personeelsbestand en een beetje synergie bij postvolumes. Er ontstaat een enorm tekort aan chauffeurs en een deel vd personeels- en zzp kapaciteit is interessant voor PostNL.

    Ik hoop dat Herna niet teveel betaald. Zij en wij moeten geduld hebben tot de Sandd lijken id kast zichtbaar worden. Sandd is financieel zwak. Eigenaren willen straks niet meer bijstorten, tent is feitelijk failliet als men op level playing field zou moeten concurreren. Straks begint PostNL bezorgers over te nemen van Sandd en schoolt deze om tot pakketbezorgers.

    Sandd is een luis in de pels. Wil dat bewust ook zijn. Veel lawaai en weinig wol. Afwachten en straks voor appel en ei oprapen. Geduld bewaren. Wat n stel provocerende schreeuwerds.
  9. [verwijderd] 17 november 2017 09:08
    DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft online pakkettenplatform Shops United overgenomen. Dat is een virtuele intermediair die webshops helpt bij het verzenden van pakketten.
    Voor het postbedrijf betekent vooral ,,het onafhankelijke karakter'' van Shops United een welkome aanvulling op het eigen bestaande aanbod. Webwinkeliers krijgen op Shops United onder meer de keuze uit diensten van PostNL en DHL. Deze opzet zal ook onder de nieuwe eigenaar behouden blijven.
    Ad by Streamads

    Het gaat om ,,een kleine overname'', laat een woordvoerder van PostNL weten. Vandaar dat er over de deal geen persbericht is uitgebracht. Er zijn ook geen financiële details gemeld.
    Community trend
  10. forum rang 4 xof 17 november 2017 09:38

    www.fnv.nl/site/nieuws/webassistent/r...

    Interessante analyse.

    Sandd zit nog dik in de schuld, oa aan aandeelhouders. Er blijft weinig over om in de toekomst te investeren. Overgang naar naar ander loonmodel boven 80% contract kost volg analyse 3 tot 6 mln per jaar. Plus de relatief hoge rente aan melkende eigenaren laat weinig over om af te lossen.

    In 2017 zullen kosten per FTE stijgen. Ze komen in de knijp en hun geschreeuw is meer uit nood.
  11. forum rang 5 Cerburus 17 november 2017 09:50
    quote:

    Eurowin schreef op 17 november 2017 09:05:

    Gaat weer lekker, heel de wereld groen...
    ach geen nood die 3,6 gaan we vandaag echt wel raken
  12. [verwijderd] 17 november 2017 10:04
    quote:

    Cerburus schreef op 17 november 2017 09:50:

    [...]

    ach geen nood die 3,6 gaan we vandaag echt wel raken
    Lig er ook niet van wakker, was alleen een constatering, gr
5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht