Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,296
  • Verschill

    +0,002 +0,15%
  • Volume

    1.099.798 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2017 10:58
    quote:

    eduardo3105 schreef op 29 november 2017 09:54:

    Vanaf 10:00 uur @2eKamertweets algemeen overleg EU #telecomraad met staatssecretaris @MonaKeijzer, live te volgen - www.tweedekamer.nl/vergaderingen/live... … #telecom #internet
    Heeft volgens mij enkel met de telecom te maken, niet met de post toch?
  2. [verwijderd] 29 november 2017 11:00
    Ik begrijp echter al die treurverhalen hier niet zo goed. Herna, Jan of hoe ze ook mogen heten hebben niemand verplicht om aandelen PNL te kopen.

    Klopt, maar daarom mag er wel eens iets van hun uit gaan, zij hebben ons ook nodig... anders moet je als bedrijf niet naar de beurs gaan..
  3. [verwijderd] 29 november 2017 11:08
    quote:

    Lector schreef op 29 november 2017 01:09:

    Lector: Zelfs uit positief nieuws zoals de exploderende groei aan pakketten, weet de media wel weer het negatieve nieuws eruit te filteren, werkelijk ongelofelijk.

    Slecht begin feestweken voor PostNL: 50.000 pakketten vertraagd

    De enorme hoeveelheden pakketjes die vanwege Black Friday en de aankomende Sinterklaasviering zijn besteld, bezorgen PostNL hoofdbrekens. Zo'n 50.000 pakketjes worden waarschijnlijk met vertraging bezorgd. Het bedrijf verwacht dat alles wat deze week besteld wordt voor het weekend binnen is.

    De weken rond de feestdagen zorgen altijd voor topdrukte bij PostNL, met ongeveer 1 miljoen pakketjes die per dag bezorgd moeten worden. Dat zijn er op een normale dag 575.000.

    Zo'n vijf procent van de pakketten die eigenlijk vandaag bezorgd zouden worden, komen pas morgen, laat een woordvoerder weten.

    Webinkels Bol.com, Coolblue en Mediamarkt braken verkooprecords vanwege Black Friday afgelopen weekend en al die pakketjes moeten allemaal bezorgd worden.

    Morgen bezorgd
    De reden voor de vertraging is niet helemaal duidelijk. "Het is gewoon heel erg druk", zegt een woordvoerder van PostNL. Het zou kunnen komen omdat mensen hun pakketjes voor Sinterklaas al bestellen, maar ook door de acties van webwinkels rond Black Friday. "Wij zien wel dat het effect heeft", aldus de woordvoerder.

    Storing bij track and trace
    Eerder vandaag was het volgen van je pakket ook lastig, omdat het track and trace-systeem eruit lag, maar dat is inmiddels opgelost volgens de woordvoerder. De storing had volgens hem niets te maken met de drukte.

    Om de drukte rond Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw de baas te kunnen, huurt PostNL 2500 extra mensen in en 350 bussen. "Daarnaast springen er ook 350 mensen van kantoor bij", aldus de woordvoerder. Ook wordt de extra capaciteit van twee net geopende sorteercentra in België gebruikt. Het bedrijf raadt consumenten ook aan om op tijd te bestellen.

    Feestdagen bottleneck
    Dat is waarschijnlijk ook hard nodig. Rond Hemelvaart en Pinksteren werd het bedrijf dit jaar overvallen toen consumenten zoveel online aankopen deden, dat het PostNL niet lukte om alle pakketjes op tijd te bezorgen.

    Ook pakjesavond 2016 is geen prettige herinnering voor het bedrijf: door een computerstoring werden zo'n 40.000 cadeau's te laat bezorgd.
    5% Van de pakketjes is vertraagd, maar we zitten inmiddels al wel op een week voor pakketjesavond... geen ramp, mits PostNL haar zaakjes komende dagen alsnog op order krijgt.

    PS. PostNL leverde vorig jaar 177 miljoen pakketjes, gemiddeld ruim een half miljoen pakketjes per dag; de genoemde 50.000 vertraagde pakketjes wekt de indruk dat het aantal pakketjes nu inmiddels ongeveer het dubbele is van normaal.
  4. [verwijderd] 29 november 2017 11:17
    Ome Jan vertrekt - ik ben niet onaangenaam verrast, de markt geloofde zijn verhalen over 2020 al lang niet meer... en de koers reageert positief -

    Dat bedoel ik maar, zie koers gelijk, Jan lag al jaren slecht bij grote beleggers en nu eindelijk WEG..... en kijk koers..
  5. Adek 2001 29 november 2017 11:28
    quote:

    Eurowin schreef op 29 november 2017 11:19:

    Beurzen gaan maar UP en UP...... ...
    gaat toch echt fout een keer...
  6. forum rang 6 prinszicht 29 november 2017 11:49
    Een CFO die vrijwillig opstapt. Of op verzoek van een aantal aandeelhouders die het zo langzaamaan zat beginnen te worden. Hebben ze een zondebok nodig? Dat vermoed ik eerder.

    Relatief hoog volume. Afdekken short posities. De buit is binnen. Gaat de ACM ons nog positief verassen. Of zijn ze bang voor de publieke opinie om tegen het media offensief van Sandd in te gaan.

    Worst case is vertrek CFO als verklaring voor tegenvallende cijfers. Dan blijft Herna buiten schot. Best case is een vertrek van de CFO met een mooie overname of uitstekende cijfers over q4. Beetje meer duiding is wel gewenst.
  7. Geefgas 29 november 2017 11:51
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 november 2017 11:08:

    [...]

    5% Van de pakketjes is vertraagd, maar we zitten inmiddels al wel op een week voor pakketjesavond... geen ramp, mits PostNL haar zaakjes komende dagen alsnog op order krijgt.

    PS. PostNL leverde vorig jaar 177 miljoen pakketjes, gemiddeld ruim een half miljoen pakketjes per dag; de genoemde 50.000 vertraagde pakketjes wekt de indruk dat het aantal pakketjes nu inmiddels ongeveer het dubbele is van normaal.
    Gemiddelde cijfers vergelijken met pieken heeft weinig zin.

    We zitten nu in het zogenaamd "festive season", voor retailers het kwartaal dat de winst moet worden gemaakt.
    Voor warenhuizen bijvoorbeeld geldt dat Q 1 t/m 3 break even moet worden gedraaid om in Q4 de winst binnen te halen.

    De omzetten en aantallen in Q4 zijn ruim hoger dan andere kwartalen en december is de top.

    Black Friday is binnen retail dit jaar voor het eerst heel groot opgezet. Nog niet eerder is er zoveel marketing geweld tegenaan gegooid. Dit komt mede omdat retail ook in toenemende mate concurreert tegen buitenlandse partijen die black friday op hun website hanteren. Daarmee wordt retail min of meer gedwongen. Met oog op Sinterklaas is dit natuurlijk ook een cruciale timing.

    Kortom, deze piek is heel mooi, maar ook te verklaren.
    Ik zie veel potentie in de parketten markt, daarom zit ik aandeel PostNL, maar we moeten de cijfers wel goed interpreteren. We groeien, maar niet in orde van grootte van 50%. Dat is slechts eenmalig en te verklaren door Black Friday (en weekend waar veel retailers ook black Friday kortingen gaven).

  8. Geefgas 29 november 2017 11:55
    Mooi om te zien dat we hier in de blog erg veel meningen zien langskomen, maar het wel in de hoek zit van amateuristisch goedbedoelde tijdsvermaak.

    Ik zie hele proza's langskomen met professor achtige stelling name.

    Maar tav de positie van Bos, wiens aftreden blijkbaar effect heeft aangezien de koers mooi reageert, daar heb ik nog nauwelijks iemand over horen praten. Ik weet niet wat er achter de schermen speelt, maar blijkbaar el iets, anders zou dit niet het koerseffect hebben. Op deze blog heb ik Bos ook verdedigd zien worden door mensen die zichzelf als zeer kundig in deze materie beschouwen. Dat geeft maar weer eens te denken ...
  9. [verwijderd] 29 november 2017 11:56
    quote:

    prinszicht schreef op 29 november 2017 11:30:

    2 procent op een CFO, hoeveel op de CEO?
    Waag te betwijfelen of die al toe is aan een nieuwe uitdaging... de koersontwikkeling is namelijk een flinke smet op haar blazoen.
  10. forum rang 4 eduardo3105 29 november 2017 12:18
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 november 2017 10:58:

    [...]

    Heeft volgens mij enkel met de telecom te maken, niet met de post toch?
    Kon het helaas niet volgen, misschien twittert ze vandaag nog wat.
  11. forum rang 6 Lector 29 november 2017 12:19
    Cfo PostNL treedt terug in 2018
    Jan Bos treedt in het tweede kwartaal van 2018 terug bij PostNL, na zeven jaar financiële topman te zijn geweest bij het bedrijf. De raad van commissarissen start nu de zoektocht naar een opvolger

    Jan Bos, cfo van PostNL

    'Ik heb besloten om voor het einde van mijn benoemingstermijn terug te treden, omdat ik na een bijna 25-jarige carrière bij PostNL uitzie naar een nieuwe uitdaging', licht Bos (52) toe. 'Door mijn vertrek nu al aan te kondigen, kan ik bijdragen aan een goede overdracht en kan ik mij in alle openheid oriënteren op mijn volgende stap.'

    Transformatie
    Bos kwam in 1993 als controller in dienst bij de postdivisie van de toenmalige Koninklijke PTT Nederland (KPN). Daar was hij verantwoordelijk voor de afdeling Internationaal. In 2007 werd hij directeur Finance & Control van de postdivisie van TNT, het inmiddels afgesplitste post- en expressbedrijf van KPN. In 2011 was hij betrokken bij de opsplitsing van het bedrijf in postbedrijf PostNL en koeriersdienst TNT Express. Hij werd na de opsplitsing cfo bij PostNL.
    Als cfo leverde Bos een bijdrage aan de transformatie van het bedrijf. In zijn tijd als bestuurder werden er ingrijpende reorganisaties doorgevoerd, waarbij vele banen verloren gingen. Die waren nodig om de teruglopende inkomsten op te vangen, als gevolg van de sterk krimpende postvolumes. Vanwege de maatschappelijke onrust hierover, zag de top van PostNL in 2012 af van hun bonus.

    Overnames
    In 2016 verzilverde PostNL het belang van 29,9% in TNT Express, dat werd overgenomen door het Amerikaanse FedEx. Later in dat jaar kreeg Bos zelf te maken met een overnamebod: het Belgische Bpost toonde interesse in PostNL. Die overnamepoging strandde kort daarna, omdat PostNL niet inging op het bod.
    'We vinden het erg jammer dat Jan heeft besloten te stoppen, maar we respecteren zijn beslissing', zegt Jacques Wallage, voorzitter van de raad van commissarissen van PostNL. 'Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PostNL en we zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet, toewijding en loyaliteit.'

    Bron: FD
  12. [verwijderd] 29 november 2017 12:24
    quote:

    Geefgas schreef op 29 november 2017 11:55:

    Mooi om te zien dat we hier in de blog erg veel meningen zien langskomen, maar het wel in de hoek zit van amateuristisch goedbedoelde tijdsvermaak.

    Ik zie hele proza's langskomen met professor achtige stelling name.

    Maar tav de positie van Bos, wiens aftreden blijkbaar effect heeft aangezien de koers mooi reageert, daar heb ik nog nauwelijks iemand over horen praten. Ik weet niet wat er achter de schermen speelt, maar blijkbaar el iets, anders zou dit niet het koerseffect hebben. Op deze blog heb ik Bos ook verdedigd zien worden door mensen die zichzelf als zeer kundig in deze materie beschouwen. Dat geeft maar weer eens te denken ...
    Da's min of meer wel waar, ofschoon ik de laatste maanden diverse malen twijfels heb geuit over zijn inbreng.

    (Op basis van diverse zaken: wijze van rapportage in termen van UCOI vs. EBITDA, analisten lijken de 2020 visie niet te vertrouwen, en vooral de communicatie rondom de herintroductie van het dividend - dit laatste punt was aan het begin van dit jaar de eerste concrete aanleiding waardoor ik aan de inbreng van Jan ben gaan twijfelen nadat de wijziging van het dividendbeleid in de beeldvorming vooral in verband werd gebracht met de afwijzing van het bod van Bpost... de koers is sindsdien in een glijvlucht beland, wellicht omdat de geloofwaardigheid van de financiele rapportage van PostNL hiermee in het geding is gekomen)
  13. [verwijderd] 29 november 2017 12:24
    We vinden het erg jammer dat Jan heeft besloten te stoppen, maar we respecteren zijn beslissing', zegt Jacques Wallage,

    Jacques Wallage DE salonsocialist, mijn hemel, nu begrijp ik eindelijk waarom de koers zo laag staat...
5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 208 209 210 211 212 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht