Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

BioPharma Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.477 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 174 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Irenesebregts 1 december 2017 12:57
    Interessant stukje uit de Deense nieuwsbrief "Medwatch"

    Ik heb het voor jullie al even door Google laten vertalen, maar de zinnen zullen niet altijd even lekker lopen :-)

    Genmab oogst goud in de zware Duitse markt
    AF RITZAU FINANS
    Gepubliceerd 01.12.17 kl. 07:55

    In tegenstelling tot veel andere bedrijven, waaronder Novo Nordisk en Lundbeck, is Genmab er in geslaagd om topprijzen te krijgen voor haar belangrijkste product, Darzalex, in de anders zo harde Duitse markt.

    Genmab breidt zich uit over de Duitse markt. Het kankermedicijn Darzalex wordt verkocht aan het toprisico in de belangrijkste Europese markt, waar andere dure geneesmiddelen moeten worden opgegeven. Het schrijft Berlingske Business. "Het gebeurt maar zelden en ik denk dat dit alleen met medicijnen gebeurt die het heel goed maken." Ik denk dat dit een duidelijk bewijs is dat de Duitse autoriteiten Darzalex als een enorm verschil voor patiënten beschouwen. Zo niet, dan hadden ze nooit toegestaan ??dat het product voor zo'n relatief hoge prijs zou worden verkocht, "zei CEO van Genmab, Jan van de Winkel, aan Berlingske Business. In de Verenigde Staten kost 400 milligram Darzalex ongeveer 1950 dollar. Met een beetje tegenwind in de munt raakt de prijs in Duitsland 2000 dollar. Internationale farmaceutische bedrijven breken al jarenlang het gebrek aan bereidheid van Duitsland om te betalen voor nieuwe medicijnen. De twee Deense farmaceutische vlootbedrijven Novo Nordisk en Lundbeck hebben tevergeefs geluk gezocht op de Duitse markt. Beide werden door de Duitse autoriteiten verdrongen vanwege buitensporige prijzen.

    Moeilijke prijsonderhandelingen

    De regels in Duitsland zijn zodanig dat bedrijven eerst hun producten lanceren, die vervolgens door een aantal Duitse instellingen worden onderzocht. Prijsonderhandelingen beginnen meestal pas daarna, die cruciaal zijn voor de toekomstige aanwezigheid van de producten in Duitsland. Søren Løntoft Hansen, senior analist bij Sydbank, is gewend aan de hoge prijs van Darzalex, wat een duidelijke prioriteit van de Duitse autoriteiten benadrukt. "Het is zeer stresserend dat er verschillen zijn tussen de verschillende ziektegebieden in Duitsland: in het geval van diabetes zijn de Duitsers van oudsher heel, heel zwaar en moeten bedrijven hun nieuwe innovatieve middelen vergelijken met sommige tussenproducten," vertelde hij de krant.
  2. Biotech1982 1 december 2017 23:03
    De huidige koers (1212 DKK x 61.2e6 shares) is 74.2e9 DKK. 6.25 DKK = 1 USD.
    74.2e9 / 6.25 = 11.9e9 USD.

    Niet erg reëel lijkt mij aangezien er dan dus niks extra geboden wordt (of ik heb mij verrekend).
  3. [verwijderd] 1 december 2017 23:40
    Volgens mij is het in dit artikel fout geïnterpreteerd. Als je het originele artikel van reuters neemt, refereren ze met 12B aan de huidige market cap; uk.reuters.com/article/us-genmab-john...

    De market cap in zo wel dollars, euro als DKK Kun je trouwens eenvoudig vinden op de site van Genmab zelf: ir.genmab.com/stockquote.cfm#tab2

  4. Juargo 2 december 2017 14:16
    Een bod van 3000 dkk is dus omgerekend 30mld, hetzelfde wat er voor Actelion is betaald. Worden wij geacht meer of minder potentiële waarde te hebben dan Actelion?
  5. sheriff Grover 2 december 2017 14:49
    quote:

    Juargo schreef op 2 december 2017 14:16:

    Een bod van 3000 dkk is dus omgerekend 30mld, hetzelfde wat er voor Actelion is betaald. Worden wij geacht meer of minder potentiële waarde te hebben dan Actelion?
    Juargo , ik denk dat dat heel lastig is om in te schatten ....In de deal van Actelion zat bv ook dat JnJ 16% van de aandelen in het bedrijf krijgt waar de oprichter van Actelion zijn pijplijn verder gaat ontwikkelen . Maar in principe hebben ze zeg maar ruim 20x de verwachte winst van Actelion in 2020 betaald .

    Kort door de bocht zou dan 20x de winst van Genmab in 2021 een leidraad kunnen zijn ... maar nogmaals erg kort door de bocht .
  6. [verwijderd] 2 december 2017 17:33
    Verschil met Actelion is dat Genmab nog een stuk minder mature als biotech is en aanzienlijk meer omzetpotentieel heeft op een langere termijn, alleen darzalex al. Vandaar dat ik denk dat bij eenovername meer gekeken zal worden naar de verwachte peak sales van Darzalex (en dat is niet die lullige 10bn die de markt denkt) JnJ weet dit wel op waarde te schatten (Dara is JnJ's no.1 asset, hun eigen woorden).
    Verder zullen tevens alle andere assets mee worden gerekend in een overname, echter de Dara royaltystroom is de hoofdmoot.
  7. [verwijderd] 2 december 2017 17:40
    Ik denk dat de uiteindelijk overname tussen de 30bn en 40bn usd zal zijn.
    Dat lijkt op het eerste oog onrealistisch, wacht echter maar totdat de partij die Genmab gaat overnemen verteld waarom ze zoveel bereid zijn te betalen en dus wat de poistieve impact Is die de Genmab ovename op hun toekomstige P&L gaat hebben.

    Overigens 20x de door de markt verwachte 2020 winst is 14bn usd.
    Lang niet genoeg, verschil met Actelion is het punt in de lifecycle.

    Reken er maar op dat JvdW ieder bid onder de 3000dkk zal negeren en hij heeft de big boys (blackrock etc) waarschijnlijk aan zijn zijde om dit te blocken.
  8. Juargo 3 december 2017 15:13
    Ik hoop dat de overnamespeculaties de koers een beetje zullen duwen, en dat die 1100 nu echt verleden tijd is.
  9. [verwijderd] 3 december 2017 19:35
    @GlobalMacro, tot die tijd blijf je toch wel commentaar geven hè. Vooral nu het zo spannend is met een overname op komst, is het fijn om veel info te lezen op dit forum.
  10. Biotech1982 4 december 2017 09:43
    Vooralsnog moeten we niet vergeten dat dit allemaal speculaties zijn en is er meerdere keren in dit forum (en de Deense variant) over gesproken.
    Het zou nu kunnen gebeuren maar het kan net zo goed nog enkele jaren duren of zelfs helemaal niet.
    Hoe langer een groot pharma bedrijf wacht met kopen hoe duurder Genmab in principe wordt. Let wel overheids bemoeienis en andere goede medicijnen (die zijn er nog niet maar misschien over 5 jaar wel) kunnen de verkoop van Dara ernstig drukken.
    Als Genmab in 2020 1.6e9 USD per jaar aan royalties ontvangt dan zou een overname idd reëel zijn.

    Ik heb er zelf niet genoeg verstand van om te kunnen zeggen dat er een overname plaatsvind en ik denk dat de meeste mensen Mr Graham zijn principes waarderen of zelfs volgen en hij heeft gezegd dat een potentiële overname nooit de enige reden moet zijn om aandelen te kopen/houden. Ik neem dan ook aan dat de meeste mensen die al jaren dit forum volgen en eraan bijdragen Genmab ook als een zelfstandig sterk biotech bedrijf zouden kunnen zien.
  11. [verwijderd] 4 december 2017 12:21
    Dat zou ik zo niet durven te zeggen dat het dom is,zwarte Ridder,want soms kan het heel lucratief zijn.Ik heb het gedaan met het zwitserse Syngenta en dat heeft mij geen windeieren opgebracht,dat kan ik U zeggen.Het heeft een tijdje geduurd maar het was de moeite waard en uiteindelijk is alles zeer goed afgelopen.Er zullen nog vele voorbeelden zijn maar meestal valt ge er toevallig op en natuurlijk zijn de grote mannen(inside information!) er vroeger bij en zijn ze weg met de grote winsten maar...wie het kleine niet geert is het grote niet weert.Heb zelf terug Genmab gekocht tussen 1345 en 1109DKK.Had de meeste verkocht boven de 1400DKK.
  12. Omegaplan 4 december 2017 17:13
    Media Release

    R&D Update to be held live in Atlanta, Georgia
    Key Opinion Leaders to discuss daratumumab and tisotumab vedotin data
    Discussion of Genmab's pipeline, 2017 progress & company goals for 2018
    Meeting to be webcast live and archived on www.genmab.com
    Copenhagen, Denmark; December 4, 2017 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) will hold a R&D Update on December 11, 2017 at 8:00 PM Eastern Time (2:00 AM CET / 1:00 AM GMT on December 12). The event will take place in Atlanta, Georgia and will also be webcast live and archived on the company's website. The meeting will include updates on daratumumab, including presentations by key opinion leaders on data from daratumumab studies presented at the 59th Annual Meeting of the American Society of Hematology (ASH) as well as a review of tisotumab vedotin, including data previously presented at the European Society for Medical Oncology (ESMO) in September. Genmab speakers will also discuss the company's product pipeline, 2017 progress and key goals for 2018.

    The following cancer experts and senior Genmab staff will be at the event:

    Key Opinion Leaders:

    Professor Maria Victoria Mateos, University Hospital of Salamanca
    Professor Philippe Moreau, University Hospital of Nantes
    Dr. Saad Usmani, University of North Carolina at Chapel Hill, Levine Cancer Institute
    Professor Ignace Vergote, Catholic University of Leuven
    Genmab:

    Dr. Jan van de Winkel, President and CEO, Genmab
    David Eatwell, Executive Vice President and CFO, Genmab
    Dr. Judith Klimovsky, Executive Vice President and CDO, Genmab
    Dr. Kate Sasser, Corporate Vice President, Clinical Biomarkers, Genmab

    The R&D Update will take place at the Omni Atlanta Hotel at CNN Center, International Ballroom AB, North Tower M2. Those wi
  13. Omegaplan 5 december 2017 09:08
    Published: 07:00 CET 05-12-2017 /GlobeNewswire /Source: Probiodrug / : PBD /ISIN: DE0007921835
    Probiodrug AG: Probiodrug and Crossbeta Biosciences extend their strategic partnership in the field of Alzheimer's disease biomarkers


    HALLE (SAALE), Germany, UTRECHT, The Netherlands, 5 December 2017 - Probiodrug AG (Euronext Amsterdam: PBD), a biopharmaceutical company developing novel therapeutic solutions to treat Alzheimer's disease (AD), and the Dutch biotech company Crossbeta Biosciences B.V., announced today that they have extended their strategic partnership regarding the use of Crossbeta's proprietary technology for biomarker development, in support of Probiodrug's clinical program in Alzheimer's disease.

    The companies first established the partnership in 2016. Since then, the very challenging program, focused on oligomer-specific biomarker assays and diagnostics, has made excellent progress and has successfully met all critical milestones. By leveraging the pivotal role of protein oligomers in AD pathology, the partners are aiming to develop a truly disease-specific AD biomarker and diagnostic with prognostic clinical value.

    Inge Lues, Chief Development Officer of Probiodrug, commented: "Our partnership with Crossbeta has granted us access to a truly unique technology which has proven to be crucially important for the development of high-quality biomarker assays, with adequate sensitivity and specificity to support and further the clinical program of Probiodrug's QC inhibitor PQ912."

    Guus Scheefhals, Chief Executive Officer of Crossbeta, added: "We are very pleased about the extension of our partnership with Probiodrug. It is an honor being able to contribute to Probiodrug's exciting and encouraging therapeutic program in AD with our proprietary technology. In case of successful achievement of our goals, not only many other scientists and companies will benefit from the availability of this novel, prognostic biomarker and diagnostic, but it will bring urgently needed benefit to AD patients."
  14. Juargo 5 december 2017 11:18
    Morgen is Genmab/J&j ook aanwezig op Citi health conference in New York. Weet iemand wat daar gepresenteerd zal worden?
  15. [verwijderd] 5 december 2017 12:18
    Ik vermoed dat het min of meer dezelfde presentatie zal zijn die een aantal weken geleden ook bij de conference van jefferies Is gebruik; een corporate presentation, terugblik op 2017, en high level vooruitblik op 2018-2020. Geen nieuwe dingen dus, daarvoor moeten we wachten tot volgende week. Zie presentatie Jefferies: files.shareholder.com/downloads/AMDA-...
3.477 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 174 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.307
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.953
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.600
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.893
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.851
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.465
AMG 965 126.460
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.182
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.756
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.501
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel €0,55 ex-dividend
    4. HAL €2,85 ex-dividend
    5. UMG €0,27 ex-dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Fagron €0,30 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht