Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

969 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2018 12:13
    Zo gelijk maar even gedaan.

    Uit mijn hoofd heb ik nog 2 verzoeken open staan.
    1 RDP - zoekfunctie aanpassen
    2 marique - doorlopend dividend overzicht

  2. forum rang 6 marique 17 maart 2018 13:24
    Hollands Glorie

    week 11


    Geen opzienbarende verschuivingen in het klassement.
    Eindstreep K1 in zicht.

  3. forum rang 7 ffff 17 maart 2018 15:57
    quote:

    marique schreef op 16 maart 2018 11:04:

    [...]
    Heb wat gelezen bij De Tijd.
    Jaarresultaat van beide bedrijven viel wat tegen. En voor '18 ook geen geweldige vooruitzichten.

    Begrijp niet waarom een textielweefmachinefabrikant (Picanol) ruim 1/3 belang heeft in een chemieproducent (Tessenderlo).
    Zie jij enig nut in deze combi?

    Marique,

    Vandaag een redelijk uitgebreide analyse en beschouwing in De Tijd door Serge Mampaey, Redacteur beleggen.
    Ik vond het wel grappig omdat hij wekelijks enkele opvallende ontwikkelingen bespreekt en deze week dus o.a. het imperium van Luc Tack.
    Hij begint met veel gedetailleerde de cijfers van zowel Tessenderloo als van Picanol te bespreken. Je ziet hier de vakman, want hij ziet in de cijfers van Luc Tack duidelijk zijn signatuur. De man gruwrt nameleijk van schulden en die schulden daalde bij Tessenderloo toch maar eventjes van 137 miljoen naar 59 miljoen. Verder opvallend, altijd al, drukt Tack met opzet de winst door zoveel mogelijk kosten meteen en direct te boeken. Dat is wel een totaal andere strategie dan bij heel veel andere bedrijven. Vroeger werden die kosten over een langere periode afgeschreven. Iedere ondernemer kent de trucen om daarmee de winstcijfers te masseren.

    Serge Mampaey vervolgt: De operational cashflow groeide wel sterk bij Tessenderlo, een bewijs dat Luc Tack de cijfers niet opsmukt, maar degelijk hanteert.

    En dan JOUW vraag Marique en best grappig vrijwel zelfde antwoord van Serge Mapaey als ik die aan jou gaf:

    Hij vervolgt: Tack belooft voor 2018 bij Tessenderloo geen winstgroei. Sommigen zien daarin een handige zet om nog goedkoop Tessenderlo-aandelen te kunnen inslaan. Afwachten, schrijft Mampaey, of Luc Tack dat ook inderdaad gaat doen, al sluit Mamapey beslist niet uit dat....... Luc Tack alsnog een poging onderneemt om zijn grote dromm alsnog te realiseren: Picanol met Tessenderlo doen huwen. Einde artikel !

    Zoals ik je al schreef: Die overnamepoging mislukte pakweg twee jaar geleden en Luc Tack is er de man niet naar om meteen op te geven.
    Tessenderlo noteert deze week MINUS 10 procent, dus Luc is al aardig bezig het terrein overnamerijp te maken.

    En ik vond het leuk, dat ik het ook zo ingeschat had.....

    Peter
  4. forum rang 7 rene l 18 maart 2018 21:54
    Fred en Wilma zitten op de bank met hun magnetronmaaltijd op schoot en kijken naar RTL Boulevard.
    Ze zijn moe van de werkstress en worden op geheel subtiele wijze gehersenspoeld door het nieuws dat ze voorgeschoteld krijgen.
    Het is het ideale stel volgens Dhr. Rutte, de hardwerkende minimumloners die ze graag in het gareel houden en ondertussen overspoelen met Eurofiele denkbeelden.

    Ik voel de bodem zegt Fred, ik voel hem ook zegt Wilma, het wordt tijd dat we een nieuwe bank kopen.
    Zo bedoel ik het niet zegt Fred als de gebeten hond, ik heb slecht nieuws van de garage gekregen, de bodem van de auto is zodanig doorgerot dat de de kans groot is dat deze er voor de volgende APK keuring al onderuit valt.

    Dan kopen we toch een nieuwe zegt Wilma, je hebt tenslotte Bitcoins en daar hebt je toch grof geld mee verdient, tenminste, dat vertel je aan iederéén op verjaardagen, of lieg je de mensen soms voor.
    Fred vloekt, stop met die onzin zegt hij, en uit pure wanhoop laat hij het bord met spaghetti op zijn broek vallen.
    Wat doe je nou zegt Wilma, wat een bende, hou op met die opmerkingen zegt Fred, ik slaap al nauwelijks meer, ik moet elke dag vroeg op en moet bijna een uur rijden naar mijn werk, en weer even lang terug, en dat alles voor een hongerloon, een baan die ik niet leuk vind, en de onzekerheid van het jaarcontract sloopt me.
    De vaste lasten worden fors duurder en de bodem van onze spaarrekening komt steeds meer in zicht en het wordt steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen.

    Het zijn de verhalen die ik in onze regio hoor, er komt mondjesmaat werk los en de huizenprijzen liggen bij ons nog zo'n 5% onder het niveau van 2008.

    Volgens economen zitten we in een hoogconjunctuur en gaat het fantastisch.
    Op de beurzen gaat het tenslotte ook fantastisch.
    De jaarcijfers zijn naar buiten gebracht, de meeste bedrijven hebben min of meer aan hun verwachtingen voldaan maar echte uitschieters zie je niet.
    Vaak worden beleggers juist getroffen door flinke wegtrekkers omdat de cijfers aan de magere kant waren en de vooruitzichten toch niet zo rooskleurig zijn als wat je zou mogen verwachten in een hoogconjunctuur.
    De harde verkopen vallen gewoon tegen en de winsten worden nog redelijk op peil gehouden door besparingen.
    Kijk ook maar eens naar alle koersen en de standen in de Beurscompetitie, het merendeel staat voor dit jaar gewoon onder water.

    Zo is er altijd wel wat, kledingconcerns boeken slechte cijfers omdat koning winter op zich liet wachten.
    Straks zullen ze wel weer klagen dat het winterweer te lang aangehouden heeft en opnieuw met slechte cijfers komen, of het de echte reden is, zeg het maar.
    De kater met zijn dikke kop en de vele eikels hadden het voorspeld, en je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen.

    De algehele offshore sector ligt op zijn rug, voor mij nog steeds de graadmeter van hoe het er voor staat in de echte wereld.
    Het is gewoon de kartrekker, alles is er aan gerelateerd en het is er momenteel dikke bagger.
    Olietankers zijn ook log en het duurt lang om ze van koers te laten veranderen.
    Nieuwe energie is absoluut nog geen optie, het is te duur, en wanneer er echt geleverd moet worden is de capaciteit niet toereikend.
    Laten we maar vrienden blijven met Putin, we zullen zijn gas straks hard nodig hebben.

    Ik heb afgelopen week met gemende gevoelens naar de economische cijfers gekeken, het is geen vetpot, ik vind ze ronduit tegenvallend omdat ons voorgespiegeld wordt dat we in een hoogconjunctuur zitten.
    De groei valt van alle kanten tegen en de lang verwachte inflatie kunnen we ons op de buik schrijven, ik ben er eigenlijk wel blij mee.
    Helaas blijft de spaarrente bij ons nog tijden op nul staan, te gek voor woorden.

    Ik benieuwd wanneer de volgende crisis haar intrede doet, waarschijnlijk zal het nog even duren, daarvoor gaat het nu nog te goed.
    Wel is zeker dat die er weer aan komt, niemand kan het precies zeggen, hij komt toch als een dief in de nacht.
    Zuidelijke banken die oninbare leningen nu nog voor de hoofdprijs in boeken hebben staan zullen omvallen als dominostenen.

    Ik mag hopen dat Nederland onze pensioenpotten en banktegoeden niet te grabbel gooit in Europa onder het mom van we zullen alles eerlijk delen.

    Binnenkort barst gelukkig het dividend seizoen weer los en er valt her er der nog weer wat geld binnen te halen.
    Persoonlijk ben ik op dit moment niet negatief gestemd over de beurs, er is totaal geen onrust te bespeuren, er heeft een redelijke sluipcorrectie plaatsgevonden die volgens mij op haar laatste benen loopt.
    Echte stijgingen van de beurzen verwacht ik dit jaar niet meer, ik heb namelijk altijd geleerd dat je je bij voorbaat nooit rijk moet rekenen.

    www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM
  5. forum rang 9 josti5 18 maart 2018 22:41
    De massa van de 'hypotheekbezitters' is inmiddels wel overgestapt op een lagere rente - een goede gelegenheid, om eindelijk de meest noodzakelijke reparaties aan het huis te laten verrichten, een extra keer buitenshuis te eten of tóch maar voor dat weekeinde Barcelona te kiezen, want vliegen doe je bijna voor niks.
    Starters vallen buiten de boot, door tot weer idiote hoogte gestegen huizenprijzen, en de steeds hoger opgeworpen drempels.
    Aan betaalbare huurhuizen is enorm gebrek, en wie het geluk heeft een huurwoning te 'bezitten', geeft een steeds groter deel van het inkomen uit aan wonen: de gesel, genaamd procent, houdt steeds meer huis.

    Inmiddels stijgen de vaste overheidslasten gewoon dóór, stijgen de pensioenpremies en moet er extra gespaard worden vanwege het steeds groter wordende AOW-gat.
    De grote groep ouderen gaat er niet alleen qua netto inkomen op achteruit, maar heeft óók te maken met de almaar stijgende overheidslasten, en de afschaffing van de Wet-Hillen is het zoveelste voorbeeld van een onbetrouwbare overheid, die nog veel méér anti-ouderenmaatregelen in petto zal blijken te hebben.

    De economie draait zogenaamd geweldig, maar het geld stroomt veel te weinig, waar het naar toe moet: Henk en Ingrid.
    Overheden en grote bedrijven incasseren meer en meer, het geld klotst tegen de betreffende kades, en is dus steeds minder de smeerolie van de economie.

  6. [verwijderd] 24 maart 2018 07:40
    EUROPESE BEURSCOMPETITIE

    Week 12 :

    1 Artomo 2 Björn 3 NewKidInTown 4 Wuyvae 5 Liber8! 6 Bianchi

    BIG MOVERS
    Up
    Artomo 10 (15)
    Liber8! 19 (29)
    AholdDelHansie 24 (31)
    Henker 31 (38)
    A_A 34 (39)

    Down
    bezinteergebelegt 13 (4)
    rene l 27 (22)
    leonardus65 18 (23)
    ved 21 (26)
    SenorAcero 28 (36)
    hirshi 27 (33)
    hosternokke 32 (39)

    www.aandelenfabriek.nl

  7. [verwijderd] 24 maart 2018 13:17
    Wissel periode K2 2018

    De wissels voor het komende kwartaal kunnen vanaf nu worden doorgegeven in deze draad.

    De keuzelijst is aangepast aan de delistings van

    Havas SA 14/12
    Worldpay plc
    Syngenta AG 8/1
    Arcam AB 26/1

    Bij het doorgeven van de wissels dient de volledige portefeuille te worden doorgegeven in het bekende format (hoofdletters, gescheiden door '/', voorafgegaan door IEX-alias, in volgorde keuzelijst hoog -> laag, links -> rechts).

    De wissel periode eindigt maandag op dinsdag 3 april middernacht 0:00 CET.

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  8. [verwijderd] 24 maart 2018 13:28
    Te corrigeren

    Actuele koers SGRE 13.29 (+3%)

    Afrekening WPG, als volgt

    0.55 GBP cash p/a
    0.0672 Vantiv shares
    0.05 GBP interim special dividend p/a

  9. forum rang 6 marique 24 maart 2018 14:00
    HOLLANDS GLORIE

    WEEK 12


    Op het middenveld enkele positiewisselingen.
    Waarbij @SenorAcero de diepte zoekt.
  10. Royal Dutch Pim 24 maart 2018 18:36
    Wissel porto RDP
    Banken eruit, als we door blijven dalen zullen die imo het hardst onderuit gaan. In Q1 bleef Scandinavië goed liggen vandaar dat ik daar in de value hoek ben gaan shoppen. Unibail Rodamco erin want die lijkt teveel afgestraft.

    RDP/AD/FLOW/UL/DIE/IBAB/AMUN/CNA/BOLB/FOIB/PON1V
  11. forum rang 5 DurianCS 24 maart 2018 21:29
    quote:

    Coldplay schreef op 24 maart 2018 13:17:

    Wissel periode K2 2018

    De wissels voor het komende kwartaal kunnen vanaf nu worden doorgegeven in deze draad.
    Ik heb enkele akelige deuken in porto, maar ik overweeg om toch eens niet te wisselen.
  12. forum rang 7 rene l 24 maart 2018 22:15
    De oorlog is uitgebroken.
    Beurzen zullen afstorten, Magere Hein rammelt binnenkort met een ketting aan de voordeur, het bloed vloeit door de straten, en het zal nooit meer goed komen.
    Het is over een uit met de beurzen en er staat ons een ongekende diepe depressie te wachten zoals nog nooit eerder plaats heeft gevonden.

    Dit is de algehele tendens die ik op IEX lees, slechts enkelen zijn nog positief.
    Angst is een slechte raadgever.
    Wel moet ik zeggen dat wanneer ik naar mijn eigen porto kijk er ook een onbestemd gevoel in mijn maag naar boven komt waar ik niet echt vrolijk van word.

    Trump roert zijn staart, de beurzen schudden op haar grondvesten, en toch blijf ik van mening dat zijn intenties goed zijn.

    Het Chinees Pisbakkenstaal met een onbestemde legering wat de wereld overspoeld en nota bene geproduceerd is met bakken overheidssubsidie geld gaat in de ban.

    Zelf stel ik voor om Japanse auto's in de ban te doen, het is een briljant plan volgens mij, ik zal het eens voorleggen aan Juncker onder het genot van de nodige drank.
    Hij zal het een prima plan vinden, Eurofielen houden van bannen.

    Japanse auto's bestemd voor Europa worden namelijk tegenwoordig bijna allemaal in Europa geproduceerd.
    De markt vraag kwaliteits-staal om aan de veiligheidseisen te voldoen, hier zit vele jaren aan research in en er is continu overleg tussen autoproducenten en hun toeleveranciers.

    Maar het maakt helemaal niets meer uit, de wereld vergaat toch nadat alle beurzen failliet verklaard zijn en beleggers alles kwijt zijn.

    Beurswatchers zeggen het zelf, de jarenlange opgaande trend van de beurzen zal abrupt tot stilstand komen en de hel en verdoemenis zullen toeslaan.
    Welke opgaande trend vraag ik mijn dan af, de beurzen in Europa staan gemiddeld gezien iets hoger of zelfs lager dan precies drie jaar terug.

    Maar de voortekenen bedriegen niet.
    Deze week was er ook een man in de kamer die een duikvlucht nam met een stuk touw.
    Gelukkig had hij er zelf voor gekozen om bewust een te lang touw te selecteren.
    En wat ik het vreemdste vond, er was bijna geen hond aanwezig in de kamer.
    Wat is de reden eigenlijk dat bijna iederéén schitterde door afwezigheid.

    Ze zullen wel vanuit de Klaut aanwezig geweest zijn, ik snap het niet, Face to Face is volgens mij nog steeds de beste manier van zakendoen.
    Je ziet het ook aan de jeugd, zakgeld wordt door de ouders digitaal overgeboekt, en de jeugd weet niet beter meer.
    Als ze geld nodig hebben trekken ze het gewoon met de pinpas uit de muur.

    Onbeperkt gratis geld, dit is volgens mij het grootste gevaar voor de maatschappij.
    Werken voor je geld, net als vroeger, precies wat Trump wil.

    www.youtube.com/watch?v=4wAPTsjhrjM
  13. nobahamas 24 maart 2018 23:15
    Het kwartaal loopt ten einde, we mogen weer wisselen.
    Wisselen wil ik wel omdat ik denk dat de risico’s tot te zwaar belegd te zijn in de komende tijd niet echt raadzaam zijn.
    Mijn werkelijke porto is op dit moment grotendeels cash, maar bij deze competitie is dit niet mogelijk.

    Wat verwacht ik bij deze handelsoorlog, die nu wel definitief gelanceerd is.
    Trump verhoogt de heffingen op Chinees staal/ aluminium, en dreigt op dit moment om voor Europa hetzelfde te doen.
    Aan Europa de keuze om de kant van Trump te kiezen en vergelijkbare maatregelen te nemen tegen China, of niets doen (of erger; extra heffing op Amerikaanse producten) en dezelfde heffing van de USA om de oren te krijgen.
    China belooft haar export naar de USA extra te belasten. Hierbij gaat het om veel elektronica, en de Amerikanen zijn nu eenmaal verslaafd aan elektronische producten.
    Indirect dus een koopkrachtvermindering voor de Amerikanen.
    De invloed van de verhoogde prijs op lage kwaliteit Chinees staal zal niet groot zijn in de USA, ja de schrotprijs zal wat hoger worden.
    Pijpleidingen wat duurder in de Indiaanse reservaten waar ING dan weer niet blij mee is.

    Deze handelsoorlog kan wel leiden tot wat andere stagnatie in de wereldhandel.
    Neem bijvoorbeeld Kobalt; meer dan 80% van de Kobalt-winning is in handen van China, en zonder Kobalt geen Li-Ion accu’s, geen elektrische auto’s.
    Tesla zou zomaar naar China moeten verhuizen.
    BMW, Volkswagen en alle andere E-auto producenten hebben dan een fiks probleem.

    Ik denk zomaar dat Europa zich neutraal opstelt binnen het conflict, en de USA-heffing op staal voor lief neemt.
    Wat natuurlijk een dubbele dip betekent voor de pisbakken-staalprijs op de wereldhandelsmarkt.

    Kansen / risico’s voor de komende maanden binnen de Europese markten:
    Wereldhandel krijgt kortstondig een terugval
    Het sentiment van de consument en belegger krijgt een knauw
    Beleggers trekken zich terug, worden risico mijdend
    Investeringen van de grote financiers gaan minder renderen, en het risico wordt groter
    Sancties van de grote machtshebbers op concurrerende naties zullen eerder toenemen dan afnemen.
    Olieprijs? waarschijnlijk stijgen omdat wereldwijd de voorraden verhoogd worden.

    Kortom, alles onder druk, maar waar liggen nog kansen?
    Cybersecurity wordt belangrijker.
    Kobalt wordt duurder, en waarschijnlijk koper ook.
    Goud en zilver zullen ook wel wat winnen.
    De Dollar zal wel gaan dalen.
    Europese mijnbouwers zullen wel relatief sterk in de markt blijven liggen.

    We mogen weer wisselen, maar eigenlijk weet ik nog niet waar ik de komende maanden zal gaan schuilen

  14. [verwijderd] 25 maart 2018 00:47
    quote:

    nobahamas schreef op 24 maart 2018 23:15:

    Aan Europa de keuze om de kant van Trump te kiezen en vergelijkbare maatregelen te nemen tegen China, of niets doen (of erger; extra heffing op Amerikaanse producten) en dezelfde heffing van de USA om de oren te krijgen.
    Europa heeft al een aantal jaar vrij forse importheffingen op Chinees staal. En veel importrestricties op landbouwgoederen.

    Het is niet voor niets dat Engeland moet onderhandelen om vrij te mogen handelen met de EU.

    Trump krijgt nu de wind van voren van iedereen, maar eerlijk is eerlijk, de VS is (was) het land met de minste importrestricties. China is een totaal ontoegankelijke markt met de meeste officiële restricties en daarnaast heel veel onofficiële restricties.
  15. [verwijderd] 27 maart 2018 14:47
    Wissels K2

    CP/AD/ASML/WKL/BAS/HEN3/SN/ABBN/ASSAB/DSV/SKFB

    large caps met een aantrekkelijke profitability en prijs - een aantal ervan zijn ook privé in portefeuille genomen

  16. [verwijderd] 27 maart 2018 21:54
    Wuyvae/BESI/ATE/1COV/BAKKA/BOLB/GRNG/LSG/NOBI/OLVAS/ORI

    BE Semiconductor Industries NV
    Alten SA
    Granges AB
    P/F Bakkafrost
    Boliden AB
    Covestro AG
    Leroy Seafood Group ASA
    Nobia AB
    Oriflame Holding AG
    Olvi Oyj

    Mid/ small caps with higher profitability y/o/y and preferably lower price ratio's.

    Currencies : EUR/DKK/NOK/SEK
    Countries : NL/FR/DLD/DK/SW/NO/FI

969 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.271
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.307
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.040
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.227
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 328
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.246
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.591
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.260
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.647
ASML 1.762 76.828
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht