Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Air France-KLM FR001400J770

Laatste koers (eur)

10,520
  • Verschill

    +0,170 +1,64%
  • Volume

    1.918.018 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Air France KLM 2018

3.833 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Erwin L 8 juni 2018 22:08
    quote:

    LeonM schreef op 8 juni 2018 22:07:

    [...]

    In de typische CGT-stijl. Dat zegt dus helemaal niets.
    Dan niet.
  2. forum rang 4 dachthetniet 8 juni 2018 22:15
    Er staat dat ze bereid zijn om de eis van 5,1%loonsverhoging te laten vallen om het gesprek op gang te brengen. Ze willen alleen niet wachten tot er een nieuw hoofd is. Ik denk dat dit een vorm van water bij de wijn doen is waardoor er een opening is voor gesprekken. De data benoemen is een pressiemiddel.
  3. Erwin L 8 juni 2018 22:18
    quote:

    dachthetniet schreef op 8 juni 2018 22:15:

    Er staat dat ze bereid zijn om de eis van 5,1%loonsverhoging te laten vallen om het gesprek op gang te brengen. Ze willen alleen niet wachten tot er een nieuw hoofd is. Ik denk dat dit een vorm van water bij de wijn doen is waardoor er een opening is voor gesprekken. De data benoemen is een pressiemiddel.
    Dat is inderdaad ook een onderdeel van het spel. We zullen het wel zien.
  4. Erwin L 8 juni 2018 22:26
    Ondanks het verlies van iets meer dan 2%, vind ik dat AF/KLM het vandaag helemaal niet zo slecht heeft gedaan. Van de Europese airlines die ik momenteel volg, sloot alleen TUI AG de dag in het groen af:

    TUI AG +0,22%, IAG -0,20%, Aeroflot -0,40%, Easyjet -0,54%, Ryanair -0,55%, Norwegian -0,69%, Flybe -0,85%, Finnair -1,16%, Thomas Cook -1,33%, SAS -1,95%, AF/KLM-2,29%, Lufthansa -2,54%, Wizzair -3,87%.
  5. Sheets ! 9 juni 2018 07:24
    Nieuwe Air France-aanval: het begin van het einde?

    Dit nieuwe sociale conflict in het midden van de zomer zou fataal kunnen zijn voor het bedrijf, dat een groot deel van zijn omzet en marktaandeel zal verliezen.
    Van Thierry Vigoureux
    Geplaatst op 08/06/2018 om 22:07 | De Point.fr

    De vakbond Air France roept op tot een verhoging van 5,1%.

    ik
    De vakbond Air France roept op tot een verhoging van 5,1%.
    © PHILIPPE LOPEZ / AFP
    abonneren

    De ontmoeting deze vrijdag tussen Anne-Marie Couderc, de niet-uitvoerende president van Air France-KLM die Jean-Marc Janaillac opvolgde, en de verschillende representatieve vakbonden is vergelijkbaar met een beleefdheidsbezoek. De leider heeft bijna geen macht. Ze had ook weinig succes bij sociale conflicten bij persdistributeur Presstalis, waar ze een delicate herstructureringsoperatie had uitgevoerd. Anne-Marie Couderc heeft niet de mogelijkheid om de door het personeel gevraagde verhoging van 5,1% te accepteren (of te weigeren). Er is een nieuwe oproep tot staken gelanceerd.

    In de Air France-unie staan de leiders van de National Union of Line Pilots (SNPL), aanhangers van een harde lijn, voorop. Een folder van SNPL verspreid deze week wijst op een suïcidale situatie: "Als tijd tegen ons is omdat onze koopkracht onverbiddelijk blijft dalen, speelt het ook en vooral tegen ons bedrijf. Inderdaad, de pers stelt ons dagelijks vragen en begint mogelijke stakingen aan te kondigen deze zomer, wat we niet kunnen ontkennen. De watervallen van annulering van tickets tijdens de zomerperiode beginnen te worden gevoeld. Recepten zullen logischerwijs blijven vallen zolang de situatie niet gekalmeerd is. Een bedrijf kan niet groeien en geld verdienen met dergelijk onbehagen. "

    Daling van de winstgevendheid

    De zomer is een cruciaal seizoen: meer vluchten zijn vluchten die het best gevuld zijn met hoge tarieven. Een reis naar West-Indië tussen half juli en half augustus kost bijvoorbeeld meer dan 1.000 euro, tegen 400 in het laagseizoen. Samengevat, de jaaromzet is grotendeels gebaseerd op deze zomerperiode. Naarmate het vat met olie stijgt, worden de marges verlaagd met een duurdere brandstof. In mei waren de eenheidsinkomsten en de bezettingsgraad van het vliegtuig, twee criteria voor de winstgevendheid van een luchtvaartmaatschappij, gedaald, al afgesloten door stakingen. Met honderden miljoenen euro's aan verliezen (charter van vliegtuigen, terugbetaling van passagiers, enz.), Kon Air France zijn rekeningen rood zien worden, terwijl concurrenten, beter gestructureerd, de vruchten plukken en blijven overwinnen marktaandelen. Voor een Toulousain of een Lyonnais is de reistijd naar Los Angeles of Shanghai ongeveer hetzelfde via Parijs met Air France, via Londen met British Airways of via Frankfurt met Lufthansa.

    In deze context kan het management van Air France een salarisverhoging van meer dan 5% niet accepteren, wat meer in een concurrerende sector is. Om de kosten van vliegtuigen bij Air France te bepalen, moeten drie parameters in aanmerking worden genomen. Er is natuurlijk het betaalde jaarsalaris en de gevlogen uren. Maar de samenstelling van de bemanning, derde criterium, wordt vaak vergeten, wat de verschillen in productiviteit met andere Europese zeelieden kunstmatig vermindert. Bij Air France bestaat de bemanning veel vaker uit drie piloten dan in de andere Europese bedrijven. Voorbeelden: het driekleurbedrijf plant een kapitein en twee co-piloten op zijn vluchten naar Chicago, tegen een kapitein en een co-piloot op British Airways (BA) of Lufthansa (LH). Idem voor India. Het effect op de kosten van de dienst is niet verwaarloosbaar, tot het punt dat het Franse bedrijf op laatstgenoemde bestemming is uitgevallen ten gunste van Joon en via een overeenkomst met de Indian Jet Airways. Als we een basis 100 nemen voor het salaris van een kapitein en 66 voor de co-piloot, komt dit neer op 166 voor Europese luchtvaartmaatschappijen en 232 voor Air France. Bijna 40% meer!

    De Franse uitzondering

    Waarom zo'n verschil? Frankrijk is het enige land in Europa dat twee jaar geleden de enige Europese beperking van vliegtijdbeperking (FTL) op basis van vermoeidheidmanagement (FRM) heeft toegepast. , Fatigue Risk Management). Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart heeft zich op internationale medische onderzoeken gebaseerd om deze regels op te stellen, ook in de Verenigde Staten gevalideerd. De Franse vlag heeft het "voorrecht" om twee verordeningen, oud en nieuw, te combineren.

    Technisch gezien is het probleem heel eenvoudig: de Civil Aviation Code (CAC) is uitsluitend gebaseerd op de vluchttijd, in feite het opstarten wanneer de motoren stoppen, terwijl de FTL is gebaseerd op de " servicetijd ", met andere woorden de werktijd, de tijd die in het bedrijf is doorgebracht. De beperkingen van de werkuren, berekend volgens de moeilijkheidsgraad van het schema (nacht, zeer vroeg in de ochtend enz.) en het aantal stappen, zijn twee parameters genegeerd door de CAC. "Voor wetenschappers en artsen is CAC een complete onzin zonder doel, maar voor professionele organisaties is het nirvana. Het feit dat de FTL wordt geconjugeerd naar de CAC verbiedt de excessen van de ACC met behoud van zijn eigen beperkingen, "zegt een manager van een groot Frans luchtvaartbedrijf. ACC-rusttijden verbieden re-engagement op de dag na een middellange afstandsvlucht en vereisen versterking van de bemanning over lange afstand op alle vluchten gedurende tien uur.

    De mogelijke servicetijd wordt berekend op basis van zijn moeilijkheid met de FTL, hij autoriseert de vluchten van elf uur dag maar beperkt ze tot negen uur nacht. De werkgroep, die net in Keulen in het kader van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart is bijeengekomen, heeft na twee jaar implementatie van de FTL geen noemenswaardige drift opgemerkt. In Frankrijk blijven we verbonden aan een Civil Aviation Code (CAC), die dateert uit 1960. Destijds was de referentievlucht van de verordening de Paris-Algiers, zes uur vlucht per vliegtuig, gevolgd door elf uur downtime. Maar als de vlucht zes uur vijf zou duren, was de stop meer dan achttien uur. Meteen in zijn laarzen, is de Franse regering terughoudend om de ACC te verlaten om rekening te houden met de enige FTL. Dit zijn twee verschillende logica's. Een verordening definieert de noodzakelijke en voldoende rusttijd voordat een vlucht veilig wordt uitgevoerd (FTL). De andere berekent de dagen van herstel na een vlucht (CAC). Als gevolg van de combinatie van de twee verordeningen, toont de geannualiseerde activiteit aan dat een Boeing 777 piloot honderd tot honderdtwintig uur per jaar meer vliegt bij British Airways (BA) dan bij Air France, verdeeld over honderdzesenzestig. vijftien dagen tegen honderdvijftig.
  6. Sheets ! 9 juni 2018 07:25
    Vervolg……

    Verhoging bij Lufthansa

    De modernisering van deze tweetrapsregeling zou een ernstige toename van de productiviteit mogelijk maken, en tegen lagere kosten.

    De vergelijking van de salarissen van zeevarenden tussen Europese luchtvaartmaatschappijen is vaak vertekend door de keuze van de referentie. Het gegarandeerde minimumloon voor een Airbus A380 Air France-kapitein bedraagt bijvoorbeeld € 230.000 per jaar, volgens professionele organisaties. Op het eerste gezicht lijkt het lager dan de 270 000 euro van dezelfde chauffeur bij Lufthansa. Maar bij Air France vergeten we de verschillende mechanismen van overwerk te integreren die de jaarlijkse cheque op minstens 270.000 euro brengen. Deze kloof is natuurlijk ook voor andere functies, co-piloten op lange afstand, commandanten en middellangeafstandspiloten, evenals instructeurs. Een andere benadering, de recente stijging die tot 6% is aangekondigd in de periode 2018-2020, heeft geen invloed op alle bedrijven in de Lufthansa-groep.

    Eurowings, Swissair, Austrian Airlines, Brussels Airlines, etc. heb geen deel van de taart terwijl het verschil in salaris 30% kan bedragen. Bij Air France sluit dit uit van een verhoging van de Transavia-piloten, Joon, Hop! om alleen de activiteit van het nationale bedrijf te overwegen. Ten slotte is anciënniteit een niet-verwaarloosbare regel in de salarisstrook. Bij British Airways duurt het vierendertig jaar om het plafond van de schaal te bereiken tegen slechts vierentwintig jaar bij Air France. Tien jaar bonus.

    Het voorbeeld van French Bee

    Momenteel past slechts één Frans bedrijf de Europese regels strikt toe. Het is French Bee, de goedkope zuster van Air Caraïbes binnen de Vendée groep Dubreuil. Ze is geboren in 2017 en heeft een lege pagina achtergelaten om haar operationele regels te definiëren, waarmee ze bijvoorbeeld twee piloten (en niet drie) dagvluchten tussen Parijs en Reunion kan maken. Dit wordt verzorgd door de FTL, waarmee twee piloten tot elf uur op de dag kunnen vliegen. Bij Air France is de versterking van een derde piloot gepland voor negen uur vliegen.

    Aan deze extra Frans-Franse kosten wordt het gewicht van sociale lasten toegevoegd, die niet worden afgetopt voor hoge lonen. "Lufthansa betaalt werkgeversbijdragen van 25%, afgetopt op 100.000 euro loon, wanneer Air France 46% niet afgetopte betaalt. Uiteindelijk is het kostenverschil 400 miljoen euro ", verklaarde de CEO recent in de Senaat Jean-Marc Janaillac. Binnen de Frans-Nederlandse groep is het verschil in winstgevendheid tussen het Franse bedrijf en KLM (588 miljoen euro aan bedrijfsinkomsten in 2017 voor de eerste, 910 miljoen voor de tweede) flagrant.


  7. forum rang 4 Pbm 9 juni 2018 10:04
    quote:

    Pbm schreef op 5 juni 2018 17:48:

    Het zijn gewoon de shortende hedgefondsen weer die de stijging van gisteren niet pikken. Let maar op shortselling register van morgen en overmorgen.

    De 5% daling op 5 juni is nu gelijk verklaard toch. Zie sjortsellingregister.
  8. forum rang 4 Pbm 9 juni 2018 16:39
    quote:

    Bakker88 schreef op 9 juni 2018 16:05:

    Short percentage vrijdag maar met liefst 1% gestegen. Shorters ruiken bloed.
    Ze ruiken geen bloed, ze creeren het bewust zelf. Ze werken samen om de koers naar beneden te brengen. Citadel, PDT, Marshall, Systematica en Anchor hebben duidelijk een verbond gesloten om afwisselend de koers naar beneden te manipuleren. Ze gokken dus niet op een koersdaling maar veroorzaken die zelf met zeer technische en strategische verkooporders.
  9. forum rang 5 manuss 10 juni 2018 12:11
    quote:

    dasD schreef op 9 juni 2018 18:42:

    Voorzag die nieuwe staking al.
    4 dagen = 100kk erbij.

    Takkebonden

    De 6 zien we deze week nog
    Hoezo "deze week", die is al voorbij! 11 juni is de eerste handelsdag van de volgende week.
  10. trixxx 10 juni 2018 12:59
    Ik denk persoonlijk dat ze er deze week uitkomen, onvrede duurt nu te lang. Stakingen kosten gewoon te veel geld. Directie weet nu ook wel, dat ze blijven staken, ondanks dat dit slecht is voor hun reputatie. Denk daarbij aan reizigers die rond die tijd willen gaan vliegen, deze mensen kiezen een andere maatschappij. Als er meer duidelijkheid komt, voor iedereen, zal de koers weer gewoon een stijgende lijn laten zien. Shorters hebben genoeg verdient.
  11. [verwijderd] 10 juni 2018 13:01
    Maar die shorters moeten er eerst nog even uitstappen, en hebben dus meer lebensraum nodig, dus ik vermoed dat de koers eerst nog richting de lage 6 euro gaat voor dat de shorts afnemen.

  12. forum rang 4 williewilwel 10 juni 2018 13:13
    quote:

    trixxx schreef op 10 juni 2018 12:59:

    Ik denk persoonlijk dat ze er deze week uitkomen, onvrede duurt nu te lang. Stakingen kosten gewoon te veel geld. Directie weet nu ook wel, dat ze blijven staken, ondanks dat dit slecht is voor hun reputatie. Denk daarbij aan reizigers die rond die tijd willen gaan vliegen, deze mensen kiezen een andere maatschappij. Als er meer duidelijkheid komt, voor iedereen, zal de koers weer gewoon een stijgende lijn laten zien. Shorters hebben genoeg verdient.
    er moet gewoon rust in het bedrijf komen,desnoods tegemoetkomen aan de eisen van de vakbonden.
  13. Erwin L 10 juni 2018 14:43
    quote:

    williewilwel schreef op 10 juni 2018 13:13:

    [...]
    er moet gewoon rust in het bedrijf komen,desnoods tegemoetkomen aan de eisen van de vakbonden.
    Tegemoetkomen aan de vakbondseisen betekent dat de kas in no time helemaal leeg is. Dat is dus geen optie. Er moeten zeer draconische maatregelen genomen worden om AF structureel levensvatbaar te maken. De hele organisatie moet opnieuw opgebouwd worden. Dat kan alleen met harde hand, net zoals bijvoorbeeld Jan Timmer dat in de jaren '90 bij Philips deed.
3.833 Posts
Pagina: «« 1 ... 134 135 136 137 138 ... 192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Air France-KLM heeft een serieus kostenprobleem, en dat is niet voor het eerst

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht