Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BELYSSE GROUP BE0974314461

Laatste koers (eur)

0,900
  • Verschill

    +0,055 +6,51%
  • Volume

    126.535 Gem. (3M) 19,2K
  • Bied

    0,900  
  • Laat

    0,910  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Balta Group geopend

638 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 augustus 2018 10:51
    @Stefzele Het aandeel kabbelt nu al drie maanden tussen 4.75 en 5.50. Niet onlogisch, gezien er al drie maanden geen nieuws is. Kortetermijngokje met de resultaten in zicht is aanlokkelijk, maar dan ga ik toch liever naar het Casino als ik dat wil doen :-)
  2. Aquila84 27 augustus 2018 08:11
    ik denk dat de spotgoedkope aandelen van afgelopen weken nu richting gratis gaan worden
    ceo buiten is nooit geen goed teken
  3. Pinkiesdevil 27 augustus 2018 08:13
    Goedemorgen stefzele,

    hoor ik daar een minder positief bericht van jou over Balta?
    dat gebeurt zeker niet veel.

    men zou denken dat de koers niet nog lager kan vallen
    al weet je natuurlijk nooit met Balta.

    Ik schat dat de CEO wissel zeker niet slecht zal zijn op Mid LT /LT.
    een nieuwe frisse wind.
    een paar moeilijke beslissingen nemen
    en hopelijk dan het herstel inzetten

    dit kwalitatief bedrijf heeft zichzelf overschat door veel te dure beursgang; foutieve beslissingen; brexit; concurrentie partijen...

    maar dit bedrijf kan zeker nog wel een mooie toekomst tegemoet
  4. [verwijderd] 27 augustus 2018 08:40
    @Aquila84, gratis bestaat hier niet zenne...geloof ook méér in het verhaal van Pinkiesdevil maar even afwachten hoe de markt zal reageren vandaag...
  5. R8kever 27 augustus 2018 10:21
    Winstwaarschuwing BaltaBEURS VANDAAG, UPDATE

    door Martin Crum

    gepubliceerd 27 aug 2018 om 08:45

    De beursnotering van Belgische tapijtfabrikant Balta is vooralsnog niet het succes geworden van wat beleggers ervan hadden gehoopt. Er is eerder sprake van een deceptie.

    Anders kan niet gesteld worden als naar het koersverloop sinds de beursgang medio vorig jaar wordt gekeken. Een uitgiftekoers van €13,25 waar nu nog slechts €5,25 van over is.

    Een forse teruggang van ruim 60%. De conclusie even naar voren halend: dit bedrijf is te vroeg naar de beurs gebracht. De (wederom) zwakke halfjaarcijfers leiden ditmaal wel tot het per direct opstappen van de ceo.

    Zwak half jaar

    Balta rapporteert een halfjaaromzet van €322 miljoen en dat is 4% lager dan over 1H17. Het beeld verergert als naar de autonome omzetontwikkeling wordt gekeken, dus exclusief het effect van overnames. Dan is er sprake van een daling van de omzet met 9%. 

    Schrikken voor beleggers bij de resultaatsontwikkeling: de aangepaste Ebitda daalt met 27% tot €34 miljoen. Dat komt volgens Balta onder meer door stijgende grondstofkosten, tegenzittende wisselkoersen, ongunstige weersomstandigheden.

    Als we kijken naar de schuldenlast, dan is er sprake van een lichte verslechtering tot ruim €272 miljoen. De leverage loopt op, vooral als gevolg van de lagere Ebitda tot 3,8 (2,9) en dat is reden tot enige zorg.

    Balta denkt niet langer de outlook te halen van een Ebitda tussen de €82 en €87 miljoen. Dat zal gezien de scherp achteruitgang in H1 niet als een verrassing komen. 

    Bron: Balta

    Beursgang te vroeg

    Balta heeft sinds de beursgang diverse winstwaarschuwingen de deur uit gedaan. Genoeg is genoeg, de huidige topman stapt per direct op. De zoektocht naar een nieuwe ceo is gestart.

    Zoals bij het intro al gesteld: Balta is te vroeg naar de beurs gebracht. De tapijtfabrikant heeft in de periode voorafgaand aan de beursgang een flink aantal overnames gedaan waardoor de schuld fors opliep. De beursgang was (vooral) bedoeld om de balans weer enigszins te herstellen.

    Bedacht moet worden dat Balta feitelijk niet zo gek veel reden tot klagen heeft over de marktomstandigheden. De economie in zowel de VS als de eurozone is aardig op stoom. Dat wil zeggen dat er veel wordt verhuisd, kantoren ingericht moeten worden met projecttapijt en ook nieuwbouw voor aardig wat vraag zorgt. 

    Het aandeel heeft zoals gesteld al circa 60% van zijn waarde verloren sinds de beursgang en daar komt ongetwijfeld vandaag nog wel een stevig verlies bij. Gezien de matige gang van zaken, een opstappend ceo en een hoge schuldenlast is enige terughoudendheid rond dit aandeel gepast. 

    Disclaimer: Crum heeft geen positie in bovenvermeld fonds.

    NEUTRAAL 
    Aandeel is redelijk geprijsd. Geen koop, maar wie het heeft kan het aanhouden

    NEUTRAAL OP 27 AUG 2018 OM 08:45De beursgang van Balta vorig jaar zomer heeft niet het succes gebracht wat beleggers ervan verwacht hadden. Hoewel de koers van het aandeel al een flinke veer heeft gelaten, is het nog te vroeg om positiever naar het fonds te kijken. Wij verlagen de rating dan ook tot speculatief aanhouden (neutraal)

  6. diki 27 augustus 2018 10:24
    Hoeveel mensen verliezen er nu op Balta? Gekkenwerk, alle realiteit is zoek, met die intergoeroe's die nu allemaal voorgaande uitspraken uitwissen.
  7. Aquila84 27 augustus 2018 10:48
    stefzele, als je 2/3 nu buiten zet aan prijzen onder de 5 euro moet je toch gigantisch verlies hebben?
    aan je posts te zien kocht je zeer vaak bij aan hogere prijzen
  8. stoppelbaard 27 augustus 2018 11:35
    @Stefzele, helaas (na onze uitwisseling medio augustus) maar toch niet zoals je voorspelde, met een toch redelijke goed draaiende economie hier in Europa en overzee, zijn deze resultaten meer dan tegenvallend... een nieuwe CEO is een noodkreet, de tegenvallende resultaten niet vooraf aankondigen een slechte zaak voor het vertrouwen in dit aandeel en het huidige beleid van dit bedrijf.
    Op m`n monitor met hoop op doortastende ingrepen maar voorlopig vingers afhouden.
  9. [verwijderd] 27 augustus 2018 12:05
    dit aandeel gaat van de beurs denk ik
    Ging er te vroeg en te duur op
    geen vertrouwen, slecht vooruitzicht en slechte reclame
    van de beurs worden ze terug een casual bedrijf zonder
    meldplichten ed
  10. [verwijderd] 27 augustus 2018 13:24
    @Aquila84, heb bij de vorige daling naar €4,52 véél méér stukken aangekocht dan op de hogere niveau's én met mooie winsten verkocht dus is mijn verlies heel beperkt gebleven...als ik mijn resterende aandelen verkoop dan zou ik inderdaad één serieus verlies hebben op de verkoop ervan...but sometimes you win and sometimes you loose...hoogste aankoopkoers zonder te verkopen was €7,51 min één dividend...voilà nu weet ge alles en kan je beter gaan slapen seh...lol...
638 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht