Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 865 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 IQ 29 augustus 2018 17:24
    quote:

    Tjeerdo schreef op 29 augustus 2018 16:40:

    [...]

    Die 18 cent is dus gehaald... :P
    Nu nog sluiten op 0,18 cent.
  2. forum rang 6 IQ 29 augustus 2018 17:29
    quote:

    IQ schreef op 29 augustus 2018 17:24:

    [...]
    Nu nog sluiten op 0,18 cent.

    Misschien 22.00 uur Hollandse tijd in de VS, maar in Europa gaat het niet meer lukken.
  3. [verwijderd] 29 augustus 2018 17:41
    quote:

    IQ schreef op 29 augustus 2018 17:29:

    [...]
    Misschien 22.00 uur Hollandse tijd in de VS, maar in Europa gaat het niet meer lukken.
    Kan nog best, Frankfurt is tot 20.00 open dacht ik.Nu 0,1711
  4. [verwijderd] 29 augustus 2018 17:46
    quote:

    Jager63 schreef op 29 augustus 2018 17:44:

    [...]
    Klopt!
    Mooie dag Jan,in tegenstelling tot Pharming.Flink uitgebreid vanmorgen in Steinhoff.
  5. [verwijderd] 29 augustus 2018 17:53
    quote:

    Ferry 1960 schreef op 29 augustus 2018 17:46:

    [...]
    Mooie dag Jan,in tegenstelling tot Pharming.Flink uitgebreid vanmorgen in Steinhoff.
    Ging lekker, maar ik moet nog wel wat goedmaken hier.
  6. BP 29 augustus 2018 21:49
    Goed nieuws

    Een bankroet van het financieel geplaagde meubelwinkelbedrijf Steinhoff is voorlopig afgewend. De Zuid-Afrikaanse onderneming ondertekende een driejarige deal met schuldeisers en bereikte ook overeenstemming over de verkoop van een aantal bezittingen.

    JOHANNESBURG (AFN/Bloomberg) - Daarmee is de nabije toekomst van het bedrijf verzekerd. Steinhoff, dat gebukt gaat onder de gevolgen van een boekhoudschandaal, is onder meer eigenaar van het Franse Conforama en Mattress Firm in de Verenigde Staten.

    Sinds het schandaal aan het licht kwam raakte het bedrijf miljarden aan beurswaarde kwijt. Cijfers over de afgelopen jaren moesten worden herzien en onderdelen werden verkocht om financiële ruimte te creëren.

    Toezichthouders in Zuid-Afrika wachten nog op de herziene cijfers van Steinhoff alvorens het eventuele straffen voor de fraude kan opleggen. Het meubelwinkelbedrijf verwacht zelf dat een onderzoek naar de problemen en naar de schuldigen in de loop van dit jaar "vrijwel volledig" zal worden afgerond.

    Morgen verder omhoog
    Vrijdag omzet cijfers
    Dus vasthouden.....
  7. [verwijderd] 30 augustus 2018 08:20
    Niet te vroeg juichen boys, voorbeurs zwakt de koers lichtjes af. Zou niet gek opkijken van wat winstnames vandaag. Maarrrrr ik hoop het ook!
  8. mano 2 30 augustus 2018 10:02
    mostly complete.

    The Regulatory Board has been looking at whether the company’s long-serving auditor, Deloitte, was aware of but kept quiet about the accounting irregularities that brought Steinhoff to its knees or whether the firm was negligent.

    Imran Vanker says it’s one of the biggest investigations the Regulatory Board has ever done.

    “We’re able to say today that IRBA has substantially completed its investigation; in respect of the audit matters, based on the currently available evidence.”

    Vanker says IRBA is now waiting to receive reports by audit firm PwC, which was contracted by Steinhoff to investigate what went wrong.

    “The next phase of what is left for us to do is this milestone that we’re all waiting for, which is the December publication of the PwC report.”

    Jurgen Boyd of the Financial Sector Conduct Authority (FSCA) has told Parliament its investigation into insider trading linked to Steinhoff is being finalised.

    It’s one of four probes the FSCA has underway.

    Earlier on Wednesday, Steinhoff’s former chief financial officer, Ben la Grange, told Parliament he’s sorry about the money lost through the collapse of the company’s share price, but that he doesn't think he deliberately did anything wrong.

    (Edited by Zamangwane Shange)
  9. mano 2 30 augustus 2018 10:03

    meestal compleet.

    De Regulatory Board heeft gekeken of Deloitte, de lang werkende auditor van de onderneming, op de hoogte was van, maar zich niets gelegen liet liggen aan de boekhoudkundige onregelmatigheden waardoor Steinhoff op de knieën kwam of dat de onderneming nalatig was.

    Imran Vanker zegt dat het een van de grootste onderzoeken is die de Regulatory Board ooit heeft gedaan.

    "We kunnen vandaag zeggen dat IRBA haar onderzoek grotendeels heeft afgerond; met betrekking tot de auditaangelegenheden, op basis van het momenteel beschikbare bewijsmateriaal. "

    Vanker zegt dat IRBA nu wacht op het ontvangen van rapporten van auditkantoor PwC, dat door Steinhoff is gecontracteerd om te onderzoeken wat er mis ging.

    "De volgende fase van wat ons nog te doen staat, is deze mijlpaal waar we allemaal op wachten, namelijk de decemberpublicatie van het PwC-rapport."

    Jurgen Boyd van de Financial Sector Conduct Authority (FSCA) heeft het Parlement laten weten dat haar onderzoek naar de handel in voorkennis met betrekking tot Steinhoff wordt afgerond.

    Het is een van de vier probes die de FSCA aan de gang is.

    Eerder op woensdag, vertelde de voormalige chief financial officer van Steinhoff, Ben la Grange, het Parlement zijn spijt over het geld dat verloren is gegaan door de ineenstorting van de aandelenkoers van het bedrijf, maar dat hij niet denkt dat hij opzettelijk iets verkeerds heeft gedaan.

    (Bewerkt door Zamangwane Shange)
  10. mano 2 30 augustus 2018 10:08
    DURBAN - Steinhoff International steeg meer dan 36 procent op de JSE nadat zijn voormalige chief financial officer, Ben la Grange, en het bestuur van de groep in het Parlement verscheen om bewijs te leveren over de boekhoudkundige onregelmatigheden die in december vorig jaar aan het licht kwamen.

    De koers van het aandeel steeg naar R3, een stijging ten opzichte van de slotkoers van R2.20 van dinsdag 20, ondanks dat La Grange de omvang van het schandaal in de verontruste detailhandelaar onthulde. Het is echter gisteren 25 procent hoger gesloten op R2.75 op de JSE.

    La Grange en het Steinhoff-bestuur verschenen gisteren voor de portefeuillecommissie van het Parlement voor handel en industrie, de vaste commissie voor financiën, de vaste commissie voor openbare rekeningen en de portefeuillecommissie voor openbare dienstverlening en administratie.

    La Grange vertelde de commissies dat hij zich niet bewust was van onregelmatigheden bij Steinhoff en pas drie dagen voordat hij explodeerde in het publieke domein over de puinhoop.

    "Ik kreeg het rapport van de auditcommissie op 2 december om de resultaten te ondertekenen en ik was geschokt door wat ik zag. Het auditkantoor Deloitte heeft het bestuur ook gewezen op de financiële overzichten voor 2017.

    "Ik stelde toen voor dat we wachten op chief executive Markus Jooste en toen hij niet kwam opdagen, wist ik dat er iets mis was. Jooste nam toen ontslag op 5 december", herinnerde La Grange zich.

    Jooste was ook afwezig in het Parlement, maar hij gaf aan dat hij volgende week voor parlementsleden zou verschijnen.

    Steinhoffs raad van commissievoorzitter Heather Sonn zei ook dat Deloitte op het moment bezig was met het herzien van verklaringen toen beschuldigingen naar voren kwamen uit verschillende bronnen die vragen over de financiën deden rijzen.
  11. mano 2 30 augustus 2018 10:10

    Het auditcomité werkte met Deloitte aan de zaak en vroeg om controle-informatie om zorgen weg te nemen. De audits konden niet worden geproduceerd, waardoor Deloitte besloot om de verklaringen niet af te sluiten, "zei Sonn.

    Valse winst

    Het bestuur heeft vervolgens PwC benoemd om op 5 december een onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

    Sonn zei dat Steinhoff niet zou ophouden het rendement te herstellen voor individuen die getroffen zijn door de gevolgen van de aandelenkoers, die meer dan 95 procent is gedaald en R200 miljard in marktkapitalisatie heeft vernietigd.

    Ze voegde eraan toe dat leiderschap zou blijven proberen om het bedrijf te redden. "De financiële overzichten voor 2017 zullen worden vrijgegeven in december 2018, de financiële resultaten voor 2018 zullen in januari 2019 worden vrijgegeven," zei Sonn.

    La Grange zei dat de praktijk van het vermelden van valse winsten een lange weg is gegaan. "Het begon zo lang geleden, elk jaar nam het een klein beetje toe. Het is niet alleen een enorme winstsprong. "

    Hij onthulde ook dat hij alleen werd ondervraagd door de Financial Services Board en niet door de Hawks over de saga.

    Hij zei dat hij ook twijfelachtig was dat de aandelenkoers weer zou stijgen naar het vorige niveau.

    Hij zei dat de groep misschien zijn schuld opnieuw moet herstructureren omdat het moet worden terugbetaald. "De schuld is er nog steeds. De verliezen voor pensioenfondsen zijn permanente verliezen, ze zijn niet tijdelijk, "zei La Grange.

    In een poging om het bedrijf te redden, heeft de raad van commissarissen een stand-stillovereenkomst met crediteuren goedgekeurd voor een periode van drie jaar via een lock-upovereenkomst (LUA).

    La Grange zei dat hij bedroefd was over de impact van de gevolgen van beleggers en pensioenfondshouders. "Ik denk niet dat ik iets expres verkeerd heb gedaan," zei hij.

    Steinhoff zou samenwerken met regelgevers en autoriteiten zoals de Hawks en PwC, die een sonde voerde. "Steinhoff blijft de samenwerking handhaven," zei Sonn.

    Steinhoff heeft 120 000 werknemers in dienst, een daling ten opzichte van 130000 na de verkoop van een aantal dochterondernemingen. De groep slaagde erin de banen van personeel in Zuid-Afrika veilig te stellen, zei Sonn.

    Volg zakelijk rapport hier op Instagram
    - BEDRIJFSRAPPORT
  12. FontNL 30 augustus 2018 10:59
    30.08.2018 (www.4investors.de) - Er was gisteren geen materieel nieuws over Steinhoff International, zelfs niet tijdens een parlementaire hoorzitting in Zuid-Afrika over het boekhoudschandaal van de Nederlands-Zuid-Afrikaanse onderneming. Noch de bedrijfsvertegenwoordigers, noch de voormalige Steinhoff-chief financial officer Ben la Grange maakte opmerkelijk nieuws. Desalniettemin kon het Steinhoff-aandeel gisteren sterke prijswinsten leveren, althans in verhouding tot het recente prijsniveau. Tot 0,1815 euro ging gisteren voor het papier omhoog, Steinhoff koers van het aandeel eindigde uiteindelijk het XETRA handel op 0,17 euro met meer dan 26 procent in de plus.

    Al met al was er niets in de Zuid-Afrikaanse parlementaire commissie dat de markt nog niet wist. Het was te verwachten dat La Grange alle verantwoordelijkheid voor het boekhoudschandaal zou ontlopen. Het was te vrezen dat voormalig CEO Markus Jooste niet eens zou opdagen. Beleggers moeten dus blijven wachten op de feitelijke clearing van de systematisch verkeerd weergegeven financiën van de Groep gedurende vele jaren.

    De grootste prijs driver voor de Steinhoff aandeel is dan ook waarschijnlijk de herbevestiging van het bedrijf dat het gevaar van een onmiddellijke ineenstorting van de groep zou kunnen voorkomen zijn. Dit is echter niet langer verrassend, aangezien het bedrijf beleggerssteun heeft gekregen door middel van een standstill-overeenkomst - tenminste drie jaar en mits de overeengekomen stappen kunnen worden uitgevoerd. Hier hing het als laatste, dus bij de dochteronderneming Hemisphere werd de uitvoering van de volgende stappen verschillende keren uitgesteld - rapporteerden we. Het bedrijf bevestigde gisteren onder andere ook dat de gecontroleerde cijfers voor het boekjaar 2017 aan het eind van het lopende jaar zullen worden gepresenteerd. Uiterlijk eind januari van het volgende jaar moeten de gegevens voor het huidige boekjaar 2017/2018 beschikbaar zijn, die eindigen op 30 september.

    Op Steinhoff wachten veel renovatiewerkzaamheden

    Steinhoff International zal niet lang worden gereconstrueerd. Langzaam komen vragen naar voren over hoe de groep wil herstructureren en haar schulden wil verminderen. In de tussentijd wordt de verkoop van extra onderdelen van het bedrijf in gebruik genomen door het topmanagement van de Groep. We hadden deze optie de afgelopen weken steeds weer opnieuw genoemd als waarschijnlijk. Het is onduidelijk welke van de vele bedrijfsfilialen het zou kunnen raken. Hierdoor blijft het onduidelijk hoe Steinhoff International er over een paar jaar uit zou kunnen zien. Aandeelhouders zullen niet alleen belangrijk zijn als het bedrijf zijn schuld kan verminderen, maar hoe het geld wordt gemaakt in de toekomst om het bedrijf terug te verstrekken aan gezonde voeten en in staat zijn om de schuld service te beheren. Hier een hoop al het werk in de nabije toekomst bij het team voorzitter Heather Sonn, vooral omdat de problemen vooral in de Amerikaanse dochteronderneming Mattress Firm duwen.

    Recentelijk was de sterke stijging van Steinhoff-aandelen gisteren het gevolg van het sterke momentum dat geleidelijk aan werd opgebouwd. We mogen niet vergeten dat veel kortlopende en zeer actieve beleggers bij het papier betrokken zijn. Het nemen van winst en het betreden van de titel kan daar snel veranderen. Sterke prijsbewegingen waren bij Steinhoff International keer op keer de laatste keer - in beide richtingen. Gisteren werden technische belemmeringen overwonnen met 0,145 / 0,148 euro en 0,152 euro, wat het Steinhoff-aandelenmomentum opleverde. Opvolgingskoopsignalen van 0,157 / 0,161 euro zorgden voor extra bullish tradingimpulsen. De merken worden nu overwogen in het geval van winstneming als technische ondersteuning. Aan de andere kant, raakt de aandelenkoers van Steinhoff hindernissen van 0,178 / 0,182 euro. Aangezien Steinhoff voornemens is operationele kerngegevens in te dienen op vrijdag en na veel oponthoud, zou Hemisphere ook aan het eind van de dag vooruitgang moeten boeken, de volatiliteit zou hoog kunnen blijven.
  13. Dickb 30 augustus 2018 11:03
    Dit aandeel leeft van nieuws en momentum. Zodra het nieuws ophoudt gaat het momentum verloren en verliest het aandeel dag na dag. Good luck for the longs.
  14. Aandeel123 30 augustus 2018 12:30
    quote:

    Dickb schreef op 30 augustus 2018 11:03:

    Dit aandeel leeft van nieuws en momentum. Zodra het nieuws ophoudt gaat het momentum verloren en verliest het aandeel dag na dag. Good luck for the longs.
    Klopt
17.282 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 865 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.563
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.651
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.274
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.292
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.237
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht