Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ajax NL0000018034

Laatste koers (eur)

10,350
  • Verschill

    -0,100 -0,96%
  • Volume

    657 Gem. (3M) 2,3K
  • Bied

    10,350  
  • Laat

    10,450  
+ Toevoegen aan watchlist

AJAX 2018

374 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2018 12:50
    Als Ajax overgenomen zou kunnen worden had er allang 25 euro gestaan, 500 miljoen legt een rijk iemand zo op tafel om zich eigenaar van Ajax te kunnen noemen en dan ook nog eens van een voetbalclub die groeit en winst maakt.
  2. [verwijderd] 30 augustus 2018 13:14
    Dat Ajax niet direct de intentie heeft de resterende aandelen van de beurs te halen lijkt me inmiddels wel duidelijk; daarvoor hebben zich in het verleden mooie kansen voor gedaan (bij een koers van 9 euro had het terugbetalen van de originele 25 piek niet heel raar geweest), maar Ajax heeft daar geen gebruik van willen maken. Een beurs-exit op korte termijn is m.i. dan ook niet te verwachten.

    Wat voor aandeelhouders resteert is het deelnemen in het eigen vermogen van deze club. Het recente verleden heeft aangetoond dat er structureel geld verdiend kan worden, waardoor de intrinsieke waarde (in de vorm van kasmiddelen en transferrechten) alleen maar toeneemt. Vanwege deelname aan de CL is over het prille lopende boekjaar overigens wel weer een dividend te verwachten. Over het recent afgelopen boekjaar is dat wellicht niet het geval (zie dividendbeleid; exclusief transfers waarschijnlijk operationeel verlies).

    Ik deel de verwachting dat Ajax gedurende en na dit seizoen waarschijnlijk weer goed zal kunnen oogsten op de transfermarkt. Als er dan weer een fors stuwmeer aan liquiditeiten op de balans staat en de discrepantie tussen reële boekwaarde per aandeel en beurskoers groot is, is het misschien tijd toch eens naar een beurs-exit te kijken.

    Tot die tijd is beleggen in Ajax dus met aardige korting participeren in een winstgevende voetbalclub met goede perspectieven op waardevermeerdering en af en toe wat handgeld in de vorm van dividend. Wat mij betreft een prima stukje diversificatie in de portefeuille.

  3. [verwijderd] 30 augustus 2018 20:21
    Bayern Munchen
    Benfica
    AJAX
    AEK Athene

    Kijken of we een punt kunnen pakken tegen Bayern, minimaal 2 punten tegen Benfica zodat je daar onderling niet op achter loopt en minimaal 4 tegen AEX Athene.
    En dan ben je afhankelijk van hoe de anderen het onderling doen of je ook nog kans hebt op plek 2.
    Veel meer moet je niet verwachten maar wel hopen.

    Elke poul zou zowiezo moeilijk worden om in de CL door te gaan maar er waren maar een paar ploegen die lastig waren om ook nog eens de EL te halen en PSV zit in zo een poul met zo een tegenstander zijnde Inter Milaan.

    We hopen er maar het beste van.
  4. Yoladia 31 augustus 2018 06:05
    Ach maak je niet druk. Dit jaar gaat een klapper voor Ajax worden en dan heb je het niet meer over 1 euro in de koers. Bedenk eens wat het risico is de komende 2 jaar en wat de mogelijke positieve uitkomst kan zijn. CL opbrengsten, De Ligt, Ziyech, Neres, Dolberg, De Ligt als grootste klapper, De Jong, Onana en de volgende lichting staat alweer klaar. Komt allemaal goed!
  5. Peter2meter 31 augustus 2018 10:46
    quote:

    Yoladia schreef op 31 augustus 2018 06:05:

    Ach maak je niet druk. Dit jaar gaat een klapper voor Ajax worden en dan heb je het niet meer over 1 euro in de koers. Bedenk eens wat het risico is de komende 2 jaar en wat de mogelijke positieve uitkomst kan zijn. CL opbrengsten, De Ligt, Ziyech, Neres, Dolberg, De Ligt als grootste klapper, De Jong, Onana en de volgende lichting staat alweer klaar. Komt allemaal goed!
    Ik maak me ook niet druk om Ajax, in tegendeel, het gaat geweldig met Ajax.
    Ik maak me druk om aandeelhouders die elke keer als de vraag naar de aandelen toeneemt over elkaar heen hobbelen om te verkopen tegen elke koers.
    Vandaag weer, goede loting, nog beter perspectief maar we staan lager als een week geleden toen we nog geen CL hadden
  6. Yoladia 31 augustus 2018 11:40
    Snap ik Peter. Laat je niet afleiden door die onkunde. Het geeft anderen de gelegenheid om buitenkansjes te grijpen. Ik had zelf de koers minimaal op 13.30 gezien maar heb er uiteindelijk op 13 gekocht. Jammer van die 40 ct daaronder maar ja zo is het nooit goed. Over ruim 2 weken staan ze op 14. Dan ga ik ervan uit dat het nog een stuk hoger gaat.
  7. Peter2meter 4 september 2018 23:50
    Neres opgewaardeerd en jaartje langer onder contract, lucratief toernooi in Florida gedurende winterstop
    Ziyech en de Ligt in de prijzen.
    Er blijft maar goed nieuws komen..
  8. NadalAFCA 7 september 2018 15:09
    Eigenlijk bizar om te zien dat zo'n aandeel vandaag weer (licht) naar beneden gaat, terwijl gisteravond almaar weer bevestigd is dat een Frenkie de Jong Ajax volgende zomer minimaal 50 miljoen zal opleveren. Daarnaast zal ook De Ligt nog maximaal een jaar blijven, waardoor je vrijwel zeker minimaal 100 miljoen rijker bent na de volgende zomer. Ondanks de stijging van 10,00 in december naar bijna 13,00 nu, is het nog steeds zeer gunstig om nu in te stappen. Alle signalen op groen dat de koers richting de 15,00 gaat.
  9. [verwijderd] 10 september 2018 09:26
    Mooi om te zien hoe Frenkie de Jong tegen Frankrijk ook laat zien wat hij kan, dat is tenslotte de wereldkampioen.
    En De Ligt was ook weer lekker bezig.
    Vond alleen Blind wat mindere momenten hebben in beide wedstrijden.

    Dit alleen even de mening over spelers die bij Ajax spelen.
  10. raadzaam 10 september 2018 09:38
    Blind kan op top niveau geen verdediger zijn. Hij schakelt iets te traag maar speelde constructief een prima wedstrijd. Een linie vooruit en hij kan zijn talenten (ontegenzeggelijk aanwezig)tonen. Nederland en enkele Ajax voetballers haalde een ruime voldoende. Gezichtverlies is weggenomen, nu nog op naar een nieuwe toekomst?
  11. Yoladia 12 september 2018 15:20
    Laten we gewoon heel negatief praten. Gaat de prijs vanzelf omhoog. Argentinië moet wel heel diep gezonken zijn om die Ajacied aanvoerder te maken.
  12. [verwijderd] 19 september 2018 09:16
    Gecopieerd van Voetbalprimeur dus het is altijd de vraag in hoeverre het waar is;

    Van der Sar: 'Dat is echt de ambitie. Daarvoor moet de begroting naar 150 miljoen' Woensdag 19 september 2018 om 07:08

    Algemeen directeur Edwin van der Sar acht de kans klein dat Ajax doormiddel van een private investeerder de stap naar de Europese top maakt. De Amsterdammers willen baas in eigen huis blijven.

    "Financieel staan we er goed voor, we hebben een grote schare fans, een wereldwijde uitstraling en een filosofie die staat als een huis", vertelt Van der Sar in Voetbal International. "We staan bekend om een goed draaiende opleiding die toptalenten produceert. Onze naam is dus echt goed, heb ik ook weer gemerkt bij de loting in Monaco. Ze hadden Ajax zien spelen en niemand wilde bij Ajax in de poule. Ik heb er nog vertrouwen in dat wij de jump naar de Europese top op eigen kracht kunnen maken."

    De Europese grootmachten hebben een begroting van vijfhonderd miljoen. "Hoho. Ik bedoel niet dat wij gaan wedijveren met Real Madrid, Barcelona en Manchester United, maar daaronder zit een laag waar wij ons tussen moeten nestelen. We hebben de laatste jaren niet vaak genoeg overwinterd en we zouden regelmatig moeten doorstoten naar de kwartfinale", stelt Van der Sar. "Dat is echt wel de ambitie. Daarvoor moet de begroting groeien naar 150 miljoen."

    Van der Sar wordt soms wel benaderd door een investeerder. "Maar dat kap ik vrij snel af. Je moet veel uit handen geven en we hebben een eigen filosofie die dan onder druk zal komen. Het echt grote geld waarmee je de Champions League kan winnen komt ook niet naar een kleine markt als Nederland. We blijven onderdeel van de Eredivisie, dus er zal nooit een eigenaar komen die even zevenhonderd miljoen neerlegt."

    =============================

    700 Edwin?, nee, je staat ook voor nog geen 240 miljoen genoteerd dus....
    Maar met steeds meer geld wat omgaat in het voetbal en de toegenomen transfer bedragen is Ajax met zijn 'voetbalfabriek' veel meer waard geworden.
    Dat dit niet op waarde wordt geschat op de beurs heeft er alles mee te maken dat Ajax niet overgenomen kan worden en dat het overgrote deel bij Ajax zelf zit en daarmee de bestemming van het geld altijd onbekend is voor de overige aandeelhouders want die hebben niets te vertellen en dat schrikt natuurlijk veel beleggers af want die willen een belang nemen en dan ook iets te vertellen hebben.

    Maar de deur is dus niet helemaal dicht voor een goed aanbod.
  13. forum rang 8 Wilbar 19 september 2018 21:12
    En ook de penningmeester is blij met de 3 punten; goed voor 2,5 miljoen extra winst
  14. Yoladia 19 september 2018 21:34
    Dat is toch maar weer 1% van de gehele waarde van de club. Overwintering is nu al dichtbij.
  15. [verwijderd] 20 september 2018 11:18
    Goede pot voetbal weer ondanks dat je De Ligt mist waardoor ook Frenkie de Jong naar achter moest die je toch echt liever op het middenveld ziet waar hij met nog verdedigers in zijn rug zijn acties kan maken waar dit in de laatste linie bij balverlies evt meteen dodelijk is en dat zag je gisteren duidelijk, ik denk dat hij die instructie ook gekregen heeft.
    Maar gelukkig is Ajax sterk genoeg om dit op te vangen tegen een ploeg als AEK.

    Ik schat PSV hoger in dan AEK dus hopelijk is De Ligt er weer bij zondag want dan kan Frenkie weer naar het middenveld Hendrix en Rosario doldraaien.

    AEK was ook stugge ploeg, daar loopt Benfica in Athene ook niet zomaar even overheen.

    Bayern, tja, als die even aanzetten ..... ppfff, en als je dan toch een keer voor het doel van Bayern komt dan heb je daar Neuer nog altijd.... ook geen pannekoek.
  16. raadzaam 20 september 2018 12:02
    quote:

    R0ME0 schreef op 20 september 2018 11:18:

    Goede pot voetbal weer ondanks dat je De Ligt mist waardoor ook Frenkie de Jong naar achter moest die je toch echt liever op het middenveld ziet waar hij met nog verdedigers in zijn rug zijn acties kan maken waar dit in de laatste linie bij balverlies evt meteen dodelijk is en dat zag je gisteren duidelijk, ik denk dat hij die instructie ook gekregen heeft.
    Maar gelukkig is Ajax sterk genoeg om dit op te vangen tegen een ploeg als AEK.

    Ik schat PSV hoger in dan AEK dus hopelijk is De Ligt er weer bij zondag want dan kan Frenkie weer naar het middenveld Hendrix en Rosario doldraaien.

    AEK was ook stugge ploeg, daar loopt Benfica in Athene ook niet zomaar even overheen.

    Bayern, tja, als die even aanzetten ..... ppfff, en als je dan toch een keer voor het doel van Bayern komt dan heb je daar Neuer nog altijd.... ook geen pannekoek.
    Vooraf had ik in de absentie van De Ligt als zeer moeilijk gezien. Het is geweldig uitgepakt door Frenkie en consorten. Het geeft ook aan dat Ajax nu mogelijk -voor het eerst eens- goede keuzes gaat maken. De trainer is bijzaak blijkt maar weer de teamgeest het talent is van doorslaggevende aard.
  17. [verwijderd] 20 september 2018 13:19
    Ik zou wel eens willen weten hoever Perr Schuurs is.
    Hij kan geen minuten maken omdat als De Ligt fit is dan speelt die natuurlijk maar hoe zit het met Schuurs en wie hebben we nog daar achter ivm het mogelijke vertrek van De Ligt zomer 2019.
    Veltman is er hopelijk in Januari weer bij maar wat wil hij nog, hij wou eigenlijk een transfer gaan maken omdat het daar wel langzaam voor hem tijd voor is maar toen kwam die blessure.

    Nog iemand uit de jeugd die er aan zit te komen centraal rechts achterin?
  18. Kroq 20 september 2018 14:00
    Overwinteren is koers van +15 euro.

    Eerste helft was niet veel soeps gister, maar dat hebben ze de tweede helft meer dan goed gemaakt, draaide lekker! Ik vond Nico met recht de uitblinker! Die is weer een miljoen meer waard geworden.
374 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht