Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,899
  • Verschill

    +0,000 +0,06%
  • Volume

    4.659.264
  • Bied

    0,898  
  • Laat

    0,900  
+ Toevoegen aan watchlist

pharming november 2018

11.430 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 572 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 november 2018 08:47
    Deze account is mede geschorst vanwege deze nieuwe regel in het forumreglement.

    Het gebruik van een IP hider of VPN (Virtual Private Network) kan aanleiding zijn voor de moderator om een (nieuwe) account direct te schorsen.

    Groet Henk
  2. [verwijderd] 5 november 2018 08:48
    Het wordt hier een virtuele vrijplaats voor verwarde beleggers geloof ik.(VVVB) Niet te kort zeg, wat een Okkie Trooys lopen er hier rond. Maar verder ook een hele goedenmorgen!
    En Prof. Gerard van Beynum is niet zo maar een bestuurder of oud-medewerker maar stond mede aan de basis van Pharming. Gouden gozer,lid van de Sociëteitscommissie en kon goed doordrinken :)
  3. [verwijderd] 5 november 2018 08:50
    Ben ik de enige die het bijzonder onvolwassen vindt hoe enkelen elkaar hier bejegenen? Niet reageren op sommige posts is ook een optie. Daarvan wordt helaas beperkt gebruik gemaakt.
  4. twopence 5 november 2018 08:51
    quote:

    Beur schreef op 5 november 2018 08:48:

    Het wordt hier een vrijplaats voor verwarde mensen geloof ik. Niet te kort zeg, wat een Okkie Trooys lopen er hier rond. Maar verder ook een hele goedenmorgen!
    En Prof. Gerard van Beynum is niet zo maar een bestuurder of oud-medewerker maar stond mede aan de basis van Pharming. Gouden gozer,lid van de Sociëteitscommissie en kon goed doordrinken :)
    Vooral dat laatste. Daar hebben we wat aan. :-)
  5. helleborus51 5 november 2018 08:55
    Dag, indrukwekkende tijdreis van Voda - een mustread - voor de serieuze belegger.
    Grappig dat Gerard van B. weer ten tonele verschijnt. De glimlach wordt echter snel gesmoord door de visie van Kempen. Gaat het om Kempen of hun rapport of hun waardering. Nee helemaal niet. Boeit me ook niet. Wat me meer boeit zijn de reacties. Ik mis nog immer ook bij analisten - hoe positief ook- de kwalitatieve kracht van Ruconest die al door Marc Riedl is onderkend en aangetoond. Dat de FDA aanvankelijk ook zo onder de indruk was dat men een fase 3 onderzoek wel wilde overslaan. Tenminste bij vrijwel iedereen die indruk wekte is evident. De FDA bedacht zich - om welke reden dan ook- en vraagt nu alsnog een aanvullend onderzoek. Dat doet aan het product niets toe of af. Doch inmiddels kan elke arts R. voorschrijven voor welke toepassing van HAE dan ook. Dit is nog immer een unieke positie en toont de kwaliteit van R. die kennelijk algemeen wordt onderkend. Daarnaast komen er de nieuwe toepassingsmogelijkheden in beeld van opnieuw twee vooraanstaande kenners. Met name G. Dekker steekt inmiddels zijn nek heel ver uit als autoriteit op zijn gebied. Ik kan me dan ook voorstellen dat G.van B. zinspeelt op het buitenland. Wanneer men meer vertrouwen stelt in een analist van Kempen dan een drietal onafhankelijke hoogleraren dan moet je misschien je heil wel elders zoeken. Maar gelukkig we hebben nu een andere minister van Landbouw. Dat kan helpen. Fijne dag verder. H51
  6. [verwijderd] 5 november 2018 09:00
    quote:

    Beur schreef op 5 november 2018 08:48:

    Het wordt hier een virtuele vrijplaats voor verwarde beleggers geloof ik.(VVVB) Niet te kort zeg, wat een Okkie Trooys lopen er hier rond. Maar verder ook een hele goedenmorgen!
    En Prof. Gerard van Beynum is niet zo maar een bestuurder of oud-medewerker maar stond mede aan de basis van Pharming. Gouden gozer,lid van de Sociëteitscommissie en kon goed doordrinken :)
    Was mij ook opgevallen.

    Leiden University Ph.D : 1965-1975

    Pompe-medicijn onnodig duur
    08-08-2012, 08:00 AANGEPAST 18-09-2012, 17:04BINNENLAND
    Door redacteuren Rinke van den Brink en Hugo van der Parre De prijs van het geneesmiddel tegen de ziekte van Pompe is erg hoog, onder meer door verkeerde keuzes van het farmaceutische bedrijf Genzyme. Die keuzes werden ingegeven door winstoogmerken. Dat zegt Gerard van Beynum die nauw betrokken was bij de eerste fase van de ontwikkeling van het medicijn. Genzyme wil alleen schriftelijk reageren. Het verhaal van het Pompe-medicijn Myozyme begint in het Erasmus MC in de jaren negentig. Daar ontdekken de onderzoekers Reuser en Van der Ploeg hoe de ziekte ontstaat door een genetisch defect dat er voor zorgt dat een bepaald enzym niet voldoende wordt aangemaakt. "Toen dat duidelijk was", vertelt Hans Büller, de bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en destijds baas van het Sophia Kinderziekenhuis waar het onderzoek plaatsvond, "hebben Reuser en Van der Ploeg gekeken of dieren met hetzelfde gebrek ook Pompe ontwikkelen. Dat was zo. Vervolgens konden ze aantonen dat patiënten dat ontbrekende enzym nodig hadden."

    Niets te verdienen
    Het Erasmus MC zoekt daarop contact met het biotechnologie bedrijf Genzyme om samen aan een medicijn te werken. Genzyme had eerder samen met onderzoekers van het AMC een zeer succesvol medicijn op de markt gebracht tegen de ziekte van Gaucher, een andere stofwisselingsziekte. "Maar Genzyme zag niets in het ontwikkelen van een medicijn tegen Pompe", vertelt Van Beynum. "Zij vonden dat er veel te weinig patiënten waren. En dat er dus geen geld mee te verdienen was. Raar voor een bedrijf dat altijd zegt dat de patiënten voorop staan."

    Het Erasmus MC stapte daarop naar Pharming, een aan Universiteit Leiden verbonden biotechnologisch bedrijf dat wereldberoemd was geworden dankzij de genetisch aangepaste stier Herman.

    Konijnen
    Van Beynum was vanaf 1995 directeur onderzoek van Pharming en hoogleraar biotechnologie in Groningen. "Wij hebben de eerste vijf jaar van de ontwikkeling van het middel tegen Pompe gedaan", vertelt hij. Pharming werkt met transgene konijnen waaraan een menselijk gen is toegevoegd. Uit de melk van die konijnen werden de enzymen gewonnen die Pompe-patiënten missen.

    Van Beynum: "Wij hadden goede hoop dat we met transgene konijnen een goedkopere manier hadden gevonden om een enzymtherapie te ontwikkelen. En ook dat we een beter medicijn zouden kunnen ontwikkelen dan op de klassieke manier met eierstokcellen van Chinese hamsters."

    Aandelen
    Intussen had Genzyme er lucht van gekregen dat het onderzoek van Pharming veelbelovend was. "Die hebben er toen alles aan gedaan om toch aan boord te komen. Dat is ze gelukt door voor een groot bedrag aandelen te kopen", zegt Van Beynum. De nieuwe aandeelhouder ging deelnemen aan het onderzoek. En kocht ook Synpac, de concurrent van Pharming uit Taiwan, die met met eierstokcellen van hamsters werkte. Niet lang daarna weet Genzyme het Nederlandse bedrijf te dwingen om het onderzoek met transgene konijnen te staken. Pharming moet ook met eierstokcellen van hamsters gaan werken. Het bedrijf verliest daardoor zijn bijzondere karakter en komt financieel in zwaar weer terecht.

    Geen liefdadigheid
    Bestuursvoorzitter Hans Büller van het Erasmus MC bevestigt het verhaal van Van Beynum, maar plaatst wel een kanttekening. "Het is natuurlijk niet zo dat Pharming uit liefdadigheid mee is gaan doen. Die wilden gewoon geld verdienen en hadden ook dollartekens in hun ogen." In 2001 moet Pharming uitstel van betaling aanvragen, Van Beynum is dan al een half jaar weg. Genzyme koopt niet lang daarna voor veel geld de wereldrechten op het medicijn dat door Pharming al voor het grootste deel is ontwikkeld. Genzyme verwerft daarmee een monopolie. Korte tijd later brengt het bedrijf het middel onder de naam Myozyme op de markt.

    "Genzyme kon dus zelf de prijs van het medicijn bepalen. En die prijs heeft niets te maken met de werkelijke ontwikkelingskosten", zegt Van Beynum. "De kosten die Genzyme heeft gemaakt om zich eerst in te kopen in Pharming en later de rechten van het Pompe-medicijn te kopen zitten er echter wel in."

    Andere principes
    Van Beynum schat dat er voor Genzyme een winstmarge van zo'n negentig procent zit op het geneesmiddel. "Het verhaal dat ze daarmee het onderzoek financieren naar allerlei middelen die het uiteindelijk niet halen, klopt niet. In de biofarma gelden andere principes", zegt hij. "Bedrijven zoeken uit hoe een ziekte werkt en proberen dan een medicijn te maken. Daarbij komt dat ze voor dit soort geneesmiddelen tegen zeldzame ziekten, de weesgeneesmiddelen, maar heel weinig onderzoek met patiënten doen, omdat er zo weinig patiënten zijn. En ze krijgen ook nog eens subsidie van de EU", aldus Van Beynum.

    Sanofi-Aventis
    Genzyme zelf is sinds 2011 onderdeel van de farmacie-reus Sanofi-Aventis. Die zag zijn wereldwijde omzet door de aankoop van Genzyme met zo'n vier miljard euro stijgen naar 33,4 miljard in 2011. De nettowinst bedroeg 8,8 miljard. Het Pompe-medicijn Myozyme droeg ruim 400 miljoen bij aan de omzet van Sanofi.
  7. [verwijderd] 5 november 2018 09:04
    quote:

    helleborus51 schreef op 5 november 2018 08:55:

    Dag, indrukwekkende tijdreis van Voda - een mustread - voor de serieuze belegger.
    Grappig dat Gerard van B. weer ten tonele verschijnt. De glimlach wordt echter snel gesmoord door de visie van Kempen. Gaat het om Kempen of hun rapport of hun waardering. Nee helemaal niet. Boeit me ook niet. Wat me meer boeit zijn de reacties. Ik mis nog immer ook bij analisten - hoe positief ook- de kwalitatieve kracht van Ruconest die al door Marc Riedl is onderkend en aangetoond. Dat de FDA aanvankelijk ook zo onder de indruk was dat men een fase 3 onderzoek wel wilde overslaan. Tenminste bij vrijwel iedereen die indruk wekte is evident. De FDA bedacht zich - om welke reden dan ook- en vraagt nu alsnog een aanvullend onderzoek. Dat doet aan het product niets toe of af. Doch inmiddels kan elke arts R. voorschrijven voor welke toepassing van HAE dan ook. Dit is nog immer een unieke positie en toont de kwaliteit van R. die kennelijk algemeen wordt onderkend. Daarnaast komen er de nieuwe toepassingsmogelijkheden in beeld van opnieuw twee vooraanstaande kenners. Met name G. Dekker steekt inmiddels zijn nek heel ver uit als autoriteit op zijn gebied. Ik kan me dan ook voorstellen dat G.van B. zinspeelt op het buitenland. Wanneer men meer vertrouwen stelt in een analist van Kempen dan een drietal onafhankelijke hoogleraren dan moet je misschien je heil wel elders zoeken. Maar gelukkig we hebben nu een andere minister van Landbouw. Dat kan helpen. Fijne dag verder. H51
    het verbaast me dat uitgerekend een minister van de christen unie pleit voor het ingrijpen in de schepping.:-) :-)
  8. forum rang 6 Theo3 5 november 2018 09:22
    Yup en daar gaan we dan weer het is en blijft prut hier met dit aandeel jammer jammer
  9. forum rang 6 Theo3 5 november 2018 09:23
    Pharming is vlugger drie of vier cent naar beneden als een 0.05 naar boven kul is het
  10. twopence 5 november 2018 09:29
    Heeft met de zwaartekracht te maken. Kost nu eenmaal meer energie om omhoog te gaan dan omlaag.
  11. De koers is van ons 5 november 2018 09:34
    quote:

    G. Hendriks schreef op 5 november 2018 08:50:

    Ben ik de enige die het bijzonder onvolwassen vindt hoe enkelen elkaar hier bejegenen? Niet reageren op sommige posts is ook een optie. Daarvan wordt helaas beperkt gebruik gemaakt.
    Absoluut gelijk. Niet te vatten wat een kinderruzies.
  12. forum rang 4 Jopie1962 5 november 2018 09:37
    quote:

    Theo3 schreef op 5 november 2018 09:23:

    Pharming is vlugger drie of vier cent naar beneden als een 0.05 naar boven kul is het
    Vind je ze méér waard dan?

    zo ja, kopen nu ze nog voor deze lage prijs te koop zijn ! en daardoor gaan ze rap omhoog.

    zo nee, verkopen die hap, en je geld (in jouw ogen) nuttiger besteden.
  13. [verwijderd] 5 november 2018 09:40
    quote:

    helleborus51 schreef op 5 november 2018 08:55:

    Dag, indrukwekkende tijdreis van Voda - een mustread - voor de serieuze belegger.
    Grappig dat Gerard van B. weer ten tonele verschijnt. De glimlach wordt echter snel gesmoord door de visie van Kempen. Gaat het om Kempen of hun rapport of hun waardering. Nee helemaal niet. Boeit me ook niet. Wat me meer boeit zijn de reacties. Ik mis nog immer ook bij analisten - hoe positief ook- de kwalitatieve kracht van Ruconest die al door Marc Riedl is onderkend en aangetoond. Dat de FDA aanvankelijk ook zo onder de indruk was dat men een fase 3 onderzoek wel wilde overslaan. Tenminste bij vrijwel iedereen die indruk wekte is evident. De FDA bedacht zich - om welke reden dan ook- en vraagt nu alsnog een aanvullend onderzoek. Dat doet aan het product niets toe of af. Doch inmiddels kan elke arts R. voorschrijven voor welke toepassing van HAE dan ook. Dit is nog immer een unieke positie en toont de kwaliteit van R. die kennelijk algemeen wordt onderkend. Daarnaast komen er de nieuwe toepassingsmogelijkheden in beeld van opnieuw twee vooraanstaande kenners. Met name G. Dekker steekt inmiddels zijn nek heel ver uit als autoriteit op zijn gebied. Ik kan me dan ook voorstellen dat G.van B. zinspeelt op het buitenland. Wanneer men meer vertrouwen stelt in een analist van Kempen dan een drietal onafhankelijke hoogleraren dan moet je misschien je heil wel elders zoeken. Maar gelukkig we hebben nu een andere minister van Landbouw. Dat kan helpen. Fijne dag verder. H51
    Ze hoeven nog steeds geen fase 3 te dien hoor.
    FDA heeft ‘slechts’ aanvullende vragen.
  14. forum rang 4 antop 5 november 2018 09:43
    quote:
    Theo3 schreef op 5 nov 2018 om 09:23:

    Pharming is vlugger drie of vier cent naar beneden als een 0.05 naar boven kul is het

    Vind je ze méér waard dan? JAZEKER VORIG JAAR ZONDER WINST KOERS OP 8-11-2017 €1,357!

    zo ja, kopen nu ze nog voor deze lage prijs te koop zijn ! en dan gaan ze rap omhoog.

    zo nee, verkopen die hap, en je geld (in jouw ogen) nuttiger besteden.
  15. pantanirulez 5 november 2018 09:44
    Trial Results are Positive for a Potential Treatment for Contrast-Induced Nephropathy
    JAMES MOORE
    October 23, 2018
    Rare Disease
    According to a story from markets.businessinsider.com, the drug development company Pharming Group N.V. recently announced results from a Phase II trial testing its medication RUCONEST. This drug was tested as a treatment for contrast-induced nephropathy. The data from this trial so far looks encouraging and suggests that RUCONEST could be a potential treatment for this rare form of kidney damage.

    About Contrast-Induced Nephropathy

    Contrast-induced nephropathy is a type of kidney damage in which recent exposure to contrast medical imaging material is the only possible cause. The nature of this damage is still something of a mystery, and the prevalence of contrast-induced nephropathy is not accurately known. There are a number of health conditions that can increase the risk of this kidney injury, such as abnormal kidney function, old age, congestive heart failure, low blood pressure, diabetes, and cirrhosis. Those who have received kidney transplants are also at greater risk. Kidney damage is measured by the increase in serum creatinine. Generally, the kidney failure that may occur as a result of contrast-induced nephropathy is reversible in most cases. Preventative measures include adjusting the contrast dose and making sure that the patient is well-hydrated before being exposed to contrast medical imaging. To learn more about contrast-induced nephropathy, click here.

    About The Study

    In the study, the researchers looked at changes in the level neutrophil gelatinase-associated lipocalin (NGAL) as the primary endpoint for the research. Increasing levels of NGAL indicates that acute kidney injury has occurred, so halting this rise should indicate reduced damage.

    The patients in the study did not have contrast-induced nephropathy, but were about to undergo contrast imaging and had significant risk factors. One group of patients also received percutaneous coronary intervention (PCI). Compared to the control group, most patients appeared to benefit from treatment with RUCONEST, especially the patients that had received PCI. In a 48 hour period, this group saw their NGAL levels increase by a median of 1.8 ng/ml compared to 26.2 ng/ml in the placebo group.

    Generally, the patients who required a more intensive degree of contrast medium appeared to benefit the most from RUCONEST. The drug also displayed a favorable safety profile. While more trials will be necessary, this data suggests that RUCONEST could be a useful treatment for contrast-induced nephropathy.
  16. [verwijderd] 5 november 2018 09:47
    quote:

    Dekkie schreef op 5 november 2018 09:40:

    [...]
    FDA heeft ‘slechts’ aanvullende vragen.
    "Meer klinisch onderzoek" is toch net iets meer dan "slechts"een paar vragen.

    Vriendelijke groet.
  17. [verwijderd] 5 november 2018 09:51
    quote:

    Tisnietanders schreef op 5 november 2018 08:47:

    Deze account is mede geschorst vanwege deze nieuwe regel in het forumreglement.

    Het gebruik van een IP hider of VPN (Virtual Private Network) kan aanleiding zijn voor de moderator om een (nieuwe) account direct te schorsen.

    Groet Henk

    Want?
11.430 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 572 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht