Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,899
  • Verschill

    +0,000 +0,06%
  • Volume

    4.659.264
  • Bied

    0,898  
  • Laat

    0,900  
+ Toevoegen aan watchlist

visie van Snorkle

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2004 17:18


    Met dank aan Snorkle, overgenomen van Pharming.nusnorkle

    Posts: 206

    Gaat het nu goed of niet ?
    « on: 28-11-2004 16:35:14 »

    --------------------------------------------------------------------------------
    Een terugkerende vraag die ik maar aan mezelf sta op het moment dat er wat meer gemopperd wordt of Phaming wel doet wat ze moet doen en waarmaakt wat ze belooft hebben.

    De belangrijkste pijnpunten op dit moment zijn de goedkeuring FDA voor de start van de trials in de USA en de beloofde partnerships.

    Voor beide kan ik vrij kort zijn : Het probleem bij de FDA is al aangegeven door Pharming (reorganisaties bij de FDA hebben het process vertraagd). Dit is dus een extern issue waar Pharming zelf weinig aan kan doen. Wel hoor ik vanuit meerdere hoeken dat e.e.a. niet lang meer op zich zal laten wachten. Daarbij wil ik hetvolgende opmerken : de hele discussie over de FDA is een non discussie. Het gaat er namelijk niet om OF Pharming trials mag starten maar ONDER WELKE CONDITIES. Trials starten mag namelijk altijd wel, het gaat puur om de condities die eraan verbonden worden en dat is een onderhandelingsspel tussen Pharming en de FDA waar overeenstemming moet worden bereikt over punten als hoeveel patienten, inclusiecriteria, dosages etc.

    Met betrekking tot de partners. De grootste partner (voor de amerikaanse markt) zal m.i. pas worden gepresenteerd als men mag beginnen in America met de trials. Een valide reden waarom het later is. Bijkomend zijn dan ook de resultaten van de europese fase 3 studie maar ook vooral van de europese fase 2/3 studie.

    Pharming zelf zal balen want men zal zeer gebrand zijn om een grote partner te presenteren omdat hun eigen management bonus hier van af hangt. Alhoewel het jaar nog 1 maand lang is en feitelijk nog alles kan gebeuren mbt FDA en partner is er een kans dat het net niet gaat lukken in de gestelde tijd. (Mijn persoonlijke mening is trouwens dat de FDA nog wel gaat lukken dit jaar en dat de partneraankondiging waarschijnlijk wel nog dit jaar medegedeeld gaat worden als Intentieverklaring maar nog niet formeel afgerond zal zijn) De vraag is dan gaat het nu goed of niet ?

    Voor het beantwoorden van die vraag neem ik en de FDA en de partner niet mee als zijnde dat dit dit jaar niet meer zou gebeuren.

    1) Pharming heeft dit jaar financiele stabiliteit bewerktstelligd. Het risicoprofiel van het bedrijf is daarmee drastisch afgenomen.

    2) Phamring heeft met een iets hogere cashburn haar product door 2 ! verschillende trials heengejaagd. Nl fase 3 en fase 2/3. Op zich is dit een opmerkelijk feit hoe ze met zo weinig geld een zo brede studie konden neerzetten in vele europese landen.

    3) Pharming heeft op het gebied van voortgang van andere producten zoals Lactoferrin en Fibrinogen iedereen danig verrast. Hulde aan de medische staf van Pharming die aan die research heeft gewerkt. Vergeet niet dat het aantal medewerkers van Pharming vrij beperkt is.

    4) Pharming heeft een meesterzet gedaan met betrekking tot IP. Niet alleen die van Infigen, Probio maar ook haast de gehele IP boedel van PPL geeft Pharming een machtige dekking mbt IP. De andere partij die Transgeen IP heeft GTC komt geeneens in de buurt bij de mogelijkheden en de bescherming die Pharming nu heeft.

    5) Pharming heeft de US Army als zeer mogelijke partner.

    6) Pharming heeft met esteve haar eerste europese partner gevonden voor C1 inh.

    7) Pharming is duidelijk bezig met het verkrijgen van coverage en in de schijnwerpen te staan. Pharming wordt als klein bedrijf nu al gevolgd door 5 analisten buros welke substanciele koersdoelen afgeven, zijn op belangrijke congressen vertegenwoordigd en doet mee aan investor roadshows en financiele media events.

    Pharming heeft als enige partij ter wereld zeer goede resultaten voor haar C1 product. 100 % goede resultant, geen bijwerkingen !

    9) Een voor mij persoonlijk niet te onderschatten punt, Pharming heeft Rein Strijker kunnen behouden voorlopig voor een 2 of 3 tal dagen in de week speciaal voor het afronden van partnerdeals en creeren meerwaarde.

    ...en dit zijn de zaken die naar buiten komen. Hiernaast zijn er nog vele zaken die niet naar buiten komen maar welke wel zeer belangrijk zijn zoals de vele onderzoekers bijeenkomsten die Pharming organiseert op C1 gebied, de patienten recruterings programma's etc.

    Als je dit op een rijtje zet dan is het duidelijk dat Pharming een impressief jaar heeft gehad. Hulde daarvoor. De twee andere zaken duren misschien iets langer dan gepland, maar ja , is er 1 bedrijf in de wereld dat zich tot op de maand nauwkeurig precies laat inschatten ? Daarnaast gezien de voortgang / resulten van dit jaar lijkt het me sterk dat FDA en partner nog erg lang op zich laten wachten.

    Groet Snorkle

    ps : grijp nog eens terug naar www.stockday.de/download/pdf/2004/3Ph... en www.pharming.com/downloads/Presentati...
  2. [verwijderd] 28 november 2004 18:50
    Weer geweldig knip en plakwerk V.Erwachting.
    Vooruit nog een toegift van mij.

    groet

    Ik richt mij op het jaar 2004 Het jaar dat het product op de markt gaat komen. Ik ga uit van de volgende aannames 1) de feiten als boven beschreven 2) een verwatering van 100 % ( is heel veel, maar dit voor de kritikasten). 3) puur en alleen 1 product ! (omdat daar de kans van slagen in te schatten is en van de overige producten nog niet). 4) De opgegeven inkomsten van Pharming voor dat ene product (is een redelijk voorzichtige schatting, in vgl met andere bronnen). inkomsten : 150 miljoen USD uitgave : 12 miljoen Euro Totaal (ong): 138 miljoen USD. Aantal aandelen 28 miljoen (inclusief de 100 procent verwatering) koerswinst verhouding van 15 (mag dat voor een bedrijf met 10 jaar monopoly op de volledige markt) Waarde van 1 aandeel op basis van deze aannames 73 dollar !!!
    Snorkle 17-3-2002
  3. [verwijderd] 28 november 2004 20:25
    quote:

    camobs schreef:

    Snorkle 17-3-2002
    Ik dacht al, waar blijft deze. En ja hoor ...!
    Alweer zo'n geweldige bijdrage CamObs.
    Dank je wel.
  4. [verwijderd] 28 november 2004 21:02



    camobs - 28-11-04, 18:50 Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 1

    Weer geweldig knip en plakwerk V.Erwachting.
    Vooruit nog een toegift van mij.
    ------------
    Camobs, wat is hier mis mee, een goed onderbouwd stuk mag gezien worden.En je weet, ik heb wel vertrouwen in Snorkle.Overigens ik waardeer (soms) ook jou kritiek.En je weet het, herhaling is de kracht van de reclame, zo nu neem ik een Sonnema, griepje.





  5. [verwijderd] 28 november 2004 21:02
    Wie begon er met een zeer kinderachtige reactie, ( zijn stress, en waar deze uit voortkomt, is in zijn tekst te lezen ) op mijn als aardigheidje bedoelde posting?
    Precies, nus norkle.

    groet
    Wie de bal kaatst......
  6. [verwijderd] 28 november 2004 21:15
    quote:

    V.Erwachting schreef:




    camobs - 28-11-04, 18:50 Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 1

    Weer geweldig knip en plakwerk V.Erwachting.
    Vooruit nog een toegift van mij.
    ------------
    Camobs, wat is hier mis mee, een goed onderbouwd stuk mag gezien worden.En je weet, ik heb wel vertrouwen in Snorkle.Overigens ik waardeer (soms) ook jou kritiek.En je weet het, herhaling is de kracht van de reclame, zo nu neem ik een Sonnema, griepje.

    neem een glas melk .
    Sterkte.
    Gr.






  7. [verwijderd] 28 november 2004 22:16
    Camobs je bent en blijft er een van het laagste soort. visie heb je ook al niet en je hersenen zijn aangetast door de vele liters bocht die je wegsleept bij de Aldi (ik neem aan dat je de computer die je gebruikt ook daar heb gekregen als beste klanbt van de drankendivisie.

    Daarnaast ben en blijf je een leugenaar en een tendentieuze poster en ben je erg goed in zaken uit haar verband te trekken.

    Wat je doet heeft trouwens weinig met beleggen te maken, maar ja , ook jij moet ergens terecht en een dronkelap is meestal al snel uit de bak :)

    Neem nog een slok beste kerel :)

    Groet Snorkle

  8. Prinspils 28 november 2004 23:48
    Jammer dat iemand van een dergelijk niveau een ander persoon (met een bijna altijd negatieve kijk op Pharming) uitmaakt voor dronkenlap terwijl reageren niet eens nodig is. Ene oor in, aan de andere kant er weer uit...

    Negatief zijn is natuurlijk niet verboden en kan af en toe zeer nuttig zijn. Zulke postings kunnen ervoor zorgen dat je de realiteit niet uit het oog verliest, dat je niet op een roze wolk gaat lopen.

    Eigenlijk moet je dan aan jezelf vragen wat die realiteit op dit moment is. Ik vind dat je aan de postings van Snorkle te zien is dat hij redelijk dicht bij het vuur zit, ik ben er dus ook van overtuigd dat hij de realiteit beter kan inschatten dan menig ander (inclusief mijzelf).

    Gr

    P.S. uit het aantal postings van camobs, en de regelmaat van posten is wel te concluderen dat de computers van de aldi het lang volhouden ;)

  9. [verwijderd] 29 november 2004 03:00
    Het kan natuurlijk aan mij liggen hoor maar ik zie hier het volgende:

    V erwachting plaatst een kopie van een stuk van Snorkle !
    Waar kritisch de stand van zaken word weer gegeven, toch ?

    Camobs plaatst een kopie van enkele jaren terug en wat ziet men ?
    De zelfde strekking en alleen wordt er in dat stuk gezegd dat alle verwachtingen in 2004 uit zouden komen. Ook een stuk van Snorkle en de verwachtingen van Snorkle !!! ( Wakker ? )

    Weten jullie dat Snorkle ook al Pharming miljonair zou zijn ???
    Ik wel.

    Hou ff op zeg !

    V erwachting komt met een stuk van Snorkie en Camobs is zeer kritisch en laat ff blijken dat de mensen deze stukken van 2 kanten moeten bekijken ;-)

    Negatief ???

    Wel nee joh, Moppie heeft vertrouwen in de producten van Pharming maar geen vertrouwen meer in wat ze in PB's en in andere berichten naar voren brengen. En dat is realistisch en absoluut niet negatief !

    En Snorkle >>> Wees gewoon eerlijk man inplaats van mensen af te zeiken omdat ze heel eerlijk laten zien hoe de vork in de steel zit.

    Jouw kijk op zaken is goed, alleen het nieuws van Pharming zelf en wat ze zeggen te doen en daadwerkelijk doen is net een beetje anders en daar mee zetten ze jouw te kijk :-)

    Niet boos zijn op Moppie joh.
    Wees boos op "jouw" Pharming want als die hadden gedaan wat ze beloof hebben in het verleden, dan had het verhaal wat Camops plaatste wel de waarheid geweest ;-)

    Wees maar boos hoor geeft niets, maar neem daar Pinto ff voor en niet Camobs svp want dat klopt van geen kanten. En stuur ff een mailtje naar die meid op de PR afdeling want zij beloofde ook veel meer dan ze deed.

    En V erwachting: Ik begrijp jouw een beetje ;-).
    Maar begrijp jij toevallig nu wel dat wat ik al een hele tijd schreef m.b.t. Pharming ???
    Leuk voorbeeldje toch deze plaatsing ???

    Ik geloof echt wel dat ze het helemaal gaan maken :-) (Pharming)
    En ik geloof ook dat koersen van 10 euro en hoger dan mogelijk zijn !!!

    Maar laat ze bij Pharming in ... naam nu eens een x met verwachtingen komen die ook uitkomen inplaats van altijd maar uitgesteld te worden naar een latere datum zonder info.

    De groeten en tot strakkies alllemaal,

    Ed
  10. [verwijderd] 29 november 2004 03:06
    quote:

    snorkle schreef:

    Camobs je bent en blijft er een van het laagste soort. je hersenen zijn aangetast door de vele liters bocht die je wegsleept bij de Aldi (ik neem aan dat je de computer die je gebruikt ook daar heb
    -gekregen als beste klant van de drankendivisie).
    Daarnaast ben en blijf je een leugenaar en een tendentieuze poster
    een dronkelap is meestal al snel uit de bak :)
    Neem nog een slok beste kerel :)

    Groet Snorkle

    Persoonlijk gericht zonder betrekking tot Pharming !!!

    Zwaar verboden op dit forum volgens mij.

    Ik heb wel geknipt hoor in het stukkie >>> Het orgineel is ook ergens te vinden op pagina 1 geloof ik.

    Greetz,

    ED
  11. [verwijderd] 29 november 2004 07:54
    Golddigger, Je kan een aantal zaken niet onkennen.

    1) Camobs begint met leugenachtige postings met betrekking tot koersdoelen, puur en alleen om reactie los te krijgen en zichzelf in een beter daglicht te zetten.

    2) Ik spreek hem daar op aan wat hij niet leuk vind omdat ik hem terecth een leugenaar noem.

    3) Hij kan dit klaarblijkelijk niet verdragen en reageert op een posting van verwachting met een 2,5 jaar oude posting ! van mij. (Alsof ik 3 jaar vooruit volledig goed kan voorspellen van een bedrijf). Daarnaast so what het duurt wat langer en het risicoprofiel is danig verlaagt. Had men toen geluisterd en gekocht dan had men een rendement van al 400 % gehad, plus wie weet wat het op hele korte termijn is !

    4) Ik vond Camonbs zijn reactie opnieuw een reactie puur en alleen bedoeld om mij voor lul te zetten en zichzelf als de beterweter neer te zetten, gaat om de manier waarop iets in een bepaalde context wordt gezet.

    5) Prima, dan geef ik aan dat Camobs een dronkelap is, wat puur een feit is omdat hij dat menigmaal zelf hier op het forum heeft toegegeven. (de computer is trouwens een aanname maar dat staat erbij)

    nou ja en leugenaar en tendentieuze poster daar hoeven we het geen eens verder over te hebben. Ik kan ook wel 3 jaar oude postings van onze Mobi bovenhalen waaruit de rode lijn duidelijk te zien is, maar heb daar geen zin en tijd voor. Niet iedereen is alcoholist en profiteert van de samenleving / het sociale stelsel.

    Verder nog een fijne dag.

  12. [verwijderd] 29 november 2004 08:47
    “Het is niet voor niets dat Pharming nu een klaarblijkelijk langzaam aan de publiciteit zoekt.
    Het een en ander zal zeker verband houden met een duidelijke strategie om Parming terug onder de aandacht te brengen van het grote publiek en dan met name het publiek dat geld heeft om de koers naar boven te drijven en het de beurswaarde terug te brengen naar een waarde die beter past bij de waarde welke het bedrijf Pharming waard zou moeten zijn afgaande op de producten, de pipeline en de toekomstige inkomsten welke niet meer ver weg zijn.

    Het feit dat Pinto nu een interview heeft gegeven voor de telegraaf mag misschien nog klein en op zich staand blijken maar gezien het feit dat Pharming recent een overeenkomst heeft gesloten met een Investors Relations bedrijf durf ik er wel vanuit te gaan dat het een geregiseerde actie is waarover is voor-gedacht.”
    snorkle 15-9-04

    Vooruit, iets recenter dan.
    Een interviewtje in de telegraaf (en daar is het ook bij gebleven ) en je kan het maar niet laten om die paar regels van Pinto ongefundeerd op te blazen tot een geregisseerde actie.
    Dat vind IK nu bezopen.
  13. [verwijderd] 29 november 2004 09:32
    volgens jou is het daar bij gebleven.

    Ik heb wel legio voorbeelden gezien. Laten we het er dan maar op houden dat je gewoon slecht op de hoogte bent.
  14. [verwijderd] 29 november 2004 09:53
    Snorkle, ik word een beetje moe van je, maar dan hoofdzakelijk omdat ik een kater heb.
    Hoe dan ook, even het volgende.
    Het zal de Pharming gemeenschap op dit forum ondertussen niet ontgaan zijn, dat jij hele dure aandelen Pharming in het bezit hebt. Zo’n beetje gekocht in het jaar 2001. Je mag dan pochen dat je er ook een paar hebt van rond de € 0,50 maar dat zal de lading ( papieren verlies ) niet dekken. Tevens ben jij waarschijnlijk nog steeds ontzettend over de zeik vanwege het feit, dat jij enige maanden geleden bijgekocht hebt voor € 2,50 + ( en jij vermoed dat dat mijn verkochte pakket is geweest ).  Daarna heb je in opdracht van de bank verplicht met verlies moeten verkopen (VBR).
    Daarbij zit je er al ruim 2 ½ jaar naast met je toekomstvisie mbt Pharming.
    Dat geeft verder niets, maar probeer deze frustratie’s niet alleen op mij af te reageren, verdeel het een beetje (vrouw, kinderen, pinto), zie maar.

    Afsluitend kom ik helaas voor jou tot 3 conclusies.
    Je weet precies hoe je een konijn moet melken.
    Je hebt een fatalistische en onrealistisch beeld van Pinto's beleid. Je gokt maar een eind weg.
    Je bent een zeer slecht belegger.

    Met vriendelijke groet.( hik )
  15. diversiongeoff 29 november 2004 10:13
    Kan iemand mij uitleggen waar dit toe moet leiden? Zo ja dan ga ik misschien ook het nut ervan inzien maar voorlopig is het in mijn ogen maar K I N D E R L I J K gedrag van 2 personen !

    Ik zou zeggen K A P P E N "heren".
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht