Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,300
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    2.570.318 Gem. (3M) 2M
  • Bied

    1,307  
  • Laat

    1,307  
+ Toevoegen aan watchlist

Post NL November/December 2018

10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 533 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Analyse 27 november 2018 12:41
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 27 november 2018 11:39:

    www.ad.nl/economie/vakbond-dreigt-met...

    Feitelijk zelfde stuk als eerder hier vandaag gepubliceerd alleen nu met een reactie van PostNL.

    “PostNL zegt het jammer te vinden dat FNV dreigt met acties waarvan de consument mogelijk de dupe wordt. ,,Vooral in deze tijd van het jaar, waarin we hard werken om alle bestellingen van Black Friday, Sinterklaas en kerst te bezorgen’', stelt een woordvoerder. Het postbedrijf begrijpt ook niet waarom de bond nu al zulke stevige taal gebruikt. ,,Het cao-overleg is pas net begonnen’', aldus de zegsman.”

    En zo wordt elk sprankje positivisme rondom PostNL weer in de kiem gesmoord. En de reactie van PostNL is weer uitermate mild. Wij begrijpen het niet poehpoeh. Waarom geen persbericht over alle issues waar PostNL mee zit veroorzaakt door overheid en ACM. Geef de kapitalistische honden maar weer de schuld. Splitsen die handel wat heb je als aandeelhouder aan de posttak niks nakkes nada.
  2. [verwijderd] 27 november 2018 12:53
    quote:

    Kamphues schreef op 27 november 2018 11:58:

    [...]

    Amazon
    Stel dat het al waar is, dan kan het ook een hoofdkantoor zijn ivm ons belastingklimaat.

    Ahold
    Zolang PostNL de brieven ook dagelijks moet bezorgen, stapt Ahold niet in PostNL. Stappen ze namelijk in een politiek wespennest.
    Pas later in het huidige jaar ben ik voorstander geworden van opsplitsing van Mail en Parcels in twee afzonderlijke bedrijven. Daar waar Parcels logistieke ondersteuning krijgt van Mail, moet daarvoor dan maar betaald worden, zoals nu bij PNL en de overige postbezorgers. Het bedrijf Parcels is dan af van de bemoeienis van Den Haag. Eventueel kan het nieuwe Mail bedrijf fuseren met Sandd!
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 27 november 2018 13:01
    quote:

    prinszicht schreef op 27 november 2018 11:38:

    Weet er iemand al iets meer over Amazon. De geruchten gaan dat ze fysiek aan het optuigen zijn voor NL. Voor nu hoofdkantoor personeel. Is toch een teken dat ze binnenkort de NL winkel gaan open gooien. Moet er wel structureel iets aan de capaciteit gebeuren alsmede de marge om dit te bekostigen. Als ik Ahold was had ik snel 2 miljard op tafel gelegd voor PostNL. Heb je minimaal 3 jaar voorsprong.
    Het "gerucht" is niets anders dan voortkomend uit een artikel van gisteren wat voor de 20ste keer dit jaar herhaald wat al door 19 anderen ook is geschreven.

    Overigens, de Amazon online omzet in NL zit al op de 250 miljoen euro dus ze zijn al volop aanwezig.
    Fysieke winkels zullen in NL niet direct iets toevoegen behalve veel kosten aan huur en personeel.

    Gezien de toevoeging van die kosten aan de productprijs zouden ze hun inkoopvoordeel agv schaalgrootte gelijk teniet doen. En daarmee nooit de slag winnen van bol.com

    Ze zijn wel rijk maar niet gek. De NL markt leent zich er niet voor.

    www.baaz.nl/waagt-amazon-zich-aan-de-...
  4. Geefgas 27 november 2018 13:18
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 27 november 2018 13:01:

    [...]

    Het "gerucht" is niets anders dan voortkomend uit een artikel van gisteren wat voor de 20ste keer dit jaar herhaald wat al door 19 anderen ook is geschreven.

    Overigens, de Amazon online omzet in NL zit al op de 250 miljoen euro dus ze zijn al volop aanwezig.
    Fysieke winkels zullen in NL niet direct iets toevoegen behalve veel kosten aan huur en personeel.

    Gezien de toevoeging van die kosten aan de productprijs zouden ze hun inkoopvoordeel agv schaalgrootte gelijk teniet doen. En daarmee nooit de slag winnen van bol.com

    Ze zijn wel rijk maar niet gek. De NL markt leent zich er niet voor.

    www.baaz.nl/waagt-amazon-zich-aan-de-...

    Ga er maar vanuit dat de pop up store een marketing strategie was.

    Door rondom Black Friday en Cyber Monday veel reuring te krijgen rondom een pop up store krijgt Amazon veel media aandacht precies op moment dat voor de online verkopen het 1 van de belangrijkste dagen van het jaar is. En daarmee ook de start van het "Festive season” zoals dat in jargon wordt genoemd. Deze periode is goed voor richting de 25 a 30% van de jaaromzet voor flink aantal retailers.

    Vorig jaar heeft Amazon ook de social media vooral gebruikt met berichten om aandacht te krijgen precies in dezefde periode.

    Neemt niet weg dat ze langzaam maar zeker markt positie opbouwen. Maar tja, dat is nogal een no brainer. Klassiek concurrentie verhaal, invechten in de markt.

    Prijzen van amazon duitsland schelen trouwens nauwelijks van coolblue en bol.com etc, en de online experience van de site is ook zeker niet beter dus je kan je afvragen waar momenteel precies het concurrentie voordeel zit. Natuurlijk, big is beautiful, maar dan moet je wel extra’s bieden tov concurrentie en dat lukt ze nog niet echt.
  5. [verwijderd] 27 november 2018 13:32
    quote:

    Cancel schreef op 27 november 2018 12:42:

    Mogelijk prikacties !!
    Weg met FNV....
    Koers toch UP, dat is toch wel heel sterk, normaal zou het rood op rood zijn, zeker als het om POST gaat, mooi..
  6. sowieso 27 november 2018 14:07
    December- en Kerstzegels in 2018 – De meest gestelde vragen over gebruik en geldigheid


    Conclusie:
    De Kerstzegels van Sandd zijn weliswaar goedkoper, maar daar staat tegenover dat de overgebleven zegels niet met bijfrankering kunnen worden gebruikt voor andere post.
    Bij PostNL kun je de overgebleven zegels voor andere post wel met bijfrankering gebruiken.
    Zowel PostNL als Sandd verkopen de Kerstzegels in velletjes van 20.
    Sandd bezorgt op dinsdag en vrijdag terwijl PostNL vijf bezorgdagen per week hanteert.

    www.postzegelblog.nl/2018/11/27/decem...
  7. sowieso 27 november 2018 14:29
    ‘Postbedrijf Sandd is wel vaker gevoelige poststukken kwijt’

    Opnieuw wordt postbedrijf Sandd ervan beschuldigd gevoelige post kwijt te zijn geraakt. Nu door een inwoner uit Enschede, die zegt dat bankafschriften van ING nooit zijn bezorgd. Een inwoonster van Hengelo mist afschriften van de SNS-bank.

    Bevolkingsonderzoek Oost trok vorige week aan de bel bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een datalek. Een Hengeloër had op de beveiligde omgeving van de website van Bevolkingsonderzoek Oost gezien wanneer de uitslag van een medisch onderzoek aan de postbezorger was aangeboden. Echter, de uitslag werd niet bezorgd, ook niet nadat het stuk door Bevolkingsonderzoek Oost opnieuw aan Sandd was aangeboden.

    Het lijkt niet de eerste keer dat Sandd poststukken kwijtraakt. Zo had een vrouw uit Enschede tussen half augustus en 16 oktober afschriften moeten ontvangen. Na reclameren bij ING stuurde de bank de afschriften nog een keer, nu met PostNL. ,,Toen kwamen ze wel binnen", zegt ze.

    Zij zegt dat ze ook post van Menzis had moeten ontvangen, zoals de berekening van de nieuwe zorgpremie. ,,Die kwam weken later pas binnen." In beide gevallen gaat het om post met vertrouwelijke en fraudegevoelige persoonlijke informatie.

    Verdwijnen
    ING zegt dat alle niet-dagelijkse afschriften met Sandd verstuurd worden. Dat zijn er 2,5 miljoen per maand. Een woordvoerster bevestigt dat er soms afschriften verdwijnen: ,,Klachten worden altijd zorgvuldig onderzocht." SNS zegt inderdaad een klacht te hebben ontvangen van een klant uit Hengelo, maar zegt dat dit niet vaak voorkomt. ING heeft met Sandd afgesproken dat zij mogelijke datalekken consequent meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Postbezorger Sandd zegt zich niet te herkennen in het geschetste beeld. ,,Ons uitgangspunt is en blijft dat post correct en op tijd bezorgd wordt. Net zoals bij ieder ander bedrijf waar veel mensen werken worden er wel eens fouten gemaakt. Maar we staan volledig achter onze bezorgers en onze dienstverlening. Daarnaast houden we ons altijd aan alle geldende wet- en regelgeving.”

    De incidenten met het niet bezorgen van belangrijke, fraudegevoelige post maken duidelijk dat de liberalisering van de postmarkt is mislukt, reageert FNV-bestuurder Etienne Haneveld. De FNV-bestuurder hoort de verhalen over verdwijnende post ook van kaderleden. ,,Onderbetaalde postbezorgers, en mede daardoor een chronisch gebrek aan voldoende bezorgers, gaat natuurlijk ten koste van de kwaliteit en leidt tot dit soort situaties.”

    Haneveld weet dat postbedrijf Sandd voor bezorging ook goedkope scholieren inzet. Hij kent de verhalen, dat wanneer deze medewerkers vakantie nemen, hun gevraagd wordt zelf vervanging te regelen. Lukt dat niet, dan kan post zomaar weken blijven liggen.

    www.destentor.nl/economie/postbedrijf...
  8. [verwijderd] 27 november 2018 14:43

    Amazon kent beste dag ooit op Cyber Monday
    57 min geleden in FINANCIEEL

    SEATTLE (ANP) - Webwinkelgigant Amazon heeft op Cyber Monday zijn beste dag ooit gedraaid. Precieze dagcijfers geeft het concern niet. Op Black Friday en Cyber Monday bestelden klanten wereldwijd in totaal meer dan 18 miljoen speelgoedartikelen. Ook werden er meer dan 13 miljoen mode-bestellingen afgerekend.
  9. [verwijderd] 27 november 2018 14:45
    Bright.nl
    Problemen bij PostNL door Black Friday, pakketjes komen later aan
    RTL Z / Gert-Jan Verstegen 2 uur geleden

    Dus heel heel druk dus veel omzet en meer winst
    Wordt een supermaand
  10. [verwijderd] 27 november 2018 14:49
    Dus, op naar de 3 :) Nu is mijn gemiddelde aankoopkoers bereikt. Ook al maakt dat niet uit omdat ik niet verkoop, maar het kijkt prettiger vergeleken met een -10%.
  11. forum rang 4 Go Go Go ! 27 november 2018 15:32
    Met nog 2 uurtjes handel te gaan ... het tussenklassement

    CTT + 1,73 %
    Bpost + 1,51 %
    Deutsche Post + 0,49 %
    Poste Italiane -/- 0,12 %
    Royal Fail -/- 1,05 %
    Österreichische Post -/- 2,32 %

    LostNL + 2,62 %
  12. Hansbeleg 27 november 2018 15:32
    quote:

    Beursspeculant schreef op 27 november 2018 15:09:

    [...]

    Ieder jaar hetzelfde, slecht management
    Dat ben ik niet echt met je eens. Er zijn geen storingen en je kunt niet je organisatie voledig inrichten op 3 piekmomenten.
    Je moet het minimaal zo goed doen als jouw beste concurrent, dat is goed genoeg.
    Zie het maar als het probleem in de friettent of bij de chinees waar iedereen om 18u ineens op de stoep staat.
10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 173 174 175 176 177 ... 533 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht