Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,899
  • Verschill

    +0,000 +0,06%
  • Volume

    4.659.264 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Radio Pharming !

43.761 Posts
Pagina: «« 1 ... 431 432 433 434 435 ... 2189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 mei 2019 15:36
    Gisteren de hele avond tv gekeken vanaf de kerkdienst vooraf aan de dodenherdenking op de Dam, waarin Diederik van Vleuten over zijn oom Jan en tante Aukje in het Jappenkamp vertelde, de documentaires over de 103 begraven onbekende Nederlanders Ereveld Loenen, over de Merwederazzia en over de Nazi Gemmeker, commandant Kamp Westerbork. De documentaire over Gerrit van der Veen gemist. Zal ik nog achteraf gaan kijken.
    Mooie herdenkingsavond.
    Dus nee, niet op een forum gekeken.
    Ja, iedereen van onze leeftijd heeft nog allerlei familieverhalen in gedachten op de avond van 4 mei. Ik vooral van mijn oom die als jonge soldaat in de meidagen op de Grebbeberg moest vechten en héél veel jonge mannen om zich heen gedood zag worden. De Nederlandse soldaten die het overleefd hadden, moesten van de Duitsers in de dagen na de capitulatie de mijnen en niet geëxplodeerde granaten en dergelijk opruimen. Vreselijke opdracht want de grond op en rond de Grebbeberg was omgeploegd door de explosieven tijdens de gevechten. Daarbij kwamen nog een aantal vrienden van hem om.
    Mijn moeder vertelde ons dat hij na thuiskomst minstens drie weken lang aan het ijsberen was in hun straat/dorp en over de IJsseldijk. Kon er niet over praten en verwerkte de ellende op die manier. Later in het verzet terechtgekomen.
    En daarnaast nog de verhalen van mijn vaders kant....
    Soms ook leuke, spannende verhalen die je als kind graag hoorde.

    Te bedenken dat oorlogsellende nog overal in de wereld speelt, en meer mensen op de vlucht jaagt dan ooit tevoren...

    www.youtube.com/watch?v=cHcunREYzNY

  2. [verwijderd] 5 mei 2019 15:46
    En dan mijn schoonvader die als net afgestudeerd jonge arts opgeroepen was om als legerarts de gewonde soldaten in de omgeving van Rotterdam te verzorgen. Hij had een grote houten legerverbandkist meegekregen, die nog vanuit de Eerst Wereldoorlog stamde....en zijn ambulance had hij zelf laten versterken bij een scheepswerf in Vlaardingen. Ons leger was bepaald niet voorbereid op een oorlog met de Duitsers.
  3. forum rang 7 A3aan 5 mei 2019 17:05
    Nog een aanvulling. Die trein met Duitse troepen moest dus tegen gehouden worden en daarvoor moest er een mijn onder rails worden gelegd om die trein op te blazen. Ook werden er mijnen gelegd rondom het terrein waar die trein opgeblazen zou worden. In eerste instantie onder leiding van beroeps. Maar toen het menens werd zaten die huilen, want ze hadden een gezin. Dat was wel waar natuurlijk wel waar. Maar moeten vier 19-jarigen doen zonder leiding? Ze hebben die mijnen dus zelfstandig geplaatst en toen de trein er aan kwam zijn ze teug gerend om op afstand te kijken hoe het af zou lopen. Toen ze dekking hadden gevonden realiseerden zij zich pas dat ze rechtstreeks door het mijnveld gerend waren. De trein liep op de mijn en liep alleen uit de rails. De Duitse soldaten stapten uit en namen die vier gelijk gevangen. En ook zij moesten de mijnen opruimen en een van de vier is daarbij om het leven gekomen. Na een paar dagen mochten de gevangenen hun weg gaan, omdat die Duitsers ook niet wisten war ze met gevangen soldaten moesten doen. Pcas in de buurt van Rotterdam werd mijn vader aangehouden en opnieuw als krijgsgevangene naar een opvanglocatie in het stadspark gebracht. Maar als klein kind had hij daar altijd gespeeld en hij wist door de bosjes precies de weg naar huis wat 800 meter verderop was. Daar is hij toen door gegaan. Kwam onderweg geen Duitser tegen en zo bereikte hij zijn huis. Hij vertelde dat hij 19-jarige zeker een uur bij zijn moeder op schoot heeft zitten te huilen door alle emoties die hij had door gemaakt.
    Na de oorlog moest hij ineens voor een onderzoekscommissie in Den Haag verschijnen en vertellen hoe het gegaan was en wie de leiding had genomen. Nu ging het gerucht dat een weduwe levenslang een pensioentje zou krijgen en de maat die omgekomen was heeft hij genoemd als degene die de leiding had genomen. Later bleek dat gerucht niet waar. Maar nog veel bozer is mijn vader geworden toen deze gebeurtenis in een boek van Louis de Jong werd omschreven en dat daar die beroeps als de held werd genoemd. Juist degene die niets gedaan had en alleen maar zat te huilen. Sindsdien had mijn vader geen goed woord meer over voor beroepsmilitairen.
  4. [verwijderd] 5 mei 2019 18:49
    Wat een verhalen allemaal Marlanki en A3aan, er zijn zeer veel boeken geschreven over de WWII , mijn man heeft ze verzameld aangezien hij in augustus 1945 geboren was en zijn moeder net zwanger van hem toen mijn schoonvader in april 45 stierf. Hij heeft zijn vader nooit gekend en verzamelde allerlei boeken. Mijn vader later met zijn zwager op een fiets zonder banden van Amsterdam naar de Wieringermeer polder met de trouwringen en linnengoed om te ruilen voor een zak aardappelen bij de boeren. Op de terugweg een razzia en mijn vader zei tegen mijn zwager, " doorfietsen en hij brulde iets in het Duits tegen die jongens" ik weet niet meer wat, maar m'n vader voelde de kogel in z'n rug, toch vond ik dat hele spannende verhalen, ook dat ze steeds oefenden om met zijn zwagers door een luik een kelder in doken en m'n ene oom was zo lang, dat hij altijd bleef steken, nu kan ik erom lachen maar die mannen zaten allemaal in Amsterdam ondergedoken en mijn vader zat ook nog in t verzet. Mijn moeder wilde echt nooit wat horen, zei dan altijd " Gerard hou nu op, ik kan er niet tegen". Kan ik mij wel voorstellen. In de hongerwinter een baby verloren etc. Ja lieve vrienden, vandaag vieren wij vrijheid, dat het idd maar lang mag duren en dat ook anderen vrijheid mogen beleven.
    Misschien het nummer van:
    Barry McGuire - Eve of Destruction
  5. forum rang 7 A3aan 5 mei 2019 19:46
    Al met al was het met die thuiskomst nog niet klaar. Hij moest zich weer melden bij zijn onderdeel in Schoonhoven. Toevallig is mijn dochter zo'n 15 jaar geleden 2 km van Schoonhoven gaan wonen in een mooi huis langs de Lek. Schoonhoven is een mooi stadje en natuurlijk met mijn vader en dochter naar Schoonhoven en kijken naar kazerne in het centrum bij de Waag, die er dus nog is, alleen is het nu een museum. Na die melding bij de Duitsers kreeg hij te horen dat hij of min of meer vrijwillig in Frankrijk moest gaan werken of naar Duitsland zou worden gestuurd. Er was natuurlijk niets vrijwillig aan en hij is naar Frankrijk Brest gestuurd waar hij moest werken om een basis aan te leggen voor onderzeeërs. Voordat hij ging mocht hij 14 dagen naar huis en is met mijn moeder getrouwd. Dan kreeg je meer geld, geloof ik. Dat weet ik niet zeker. Door die 14 dagen ben ik er. Vanuit Frankrijk werd hij naar Hamburg over geplaatst en daarna ook nog naar Noorwegen Bergen. En af en toe een paar weekjes verlof. Naar Noorwegen is een jongere broer mee gegaan. Of dat vrijwillig was is mij nog steeds niet duidelijk. Aan het einde van de oorlog kwam die oom direct naar huis, maar mijn vader kwam pas maanden later. Nu zijn mijn vader en moeder enkele jaren op 96- jarige leeftijd overleden, 1 dag na elkaar. Laatste overlevende van die familie was die oom, die intussen ook overleden is. Met die oom is nauwelijks contact geweest, maar bij de uitvaart van mijn ouders nodigde hij ons uit. En ik met mijn vrouw er naar toe. Was geen leuk bezoek, want ging vertellen dat mijn vader een leuke mooie vriendin in Bergen had. Pas toen viel het kwartje waarom mijn vader veel later terug kwam. Mijn moeder was destijds heel boos op die oom, waarom die alleen terug gekomen was en niet mijn vader mee genomen had. Nu denk ik, het zal toch niet zo zijn dat er in Noorwegen een halfbroer of halfzus rond loopt. Wij begrijpen nu waarom hij ook nooit over Noorwegen wilde praten. Hij zei alleen dat het er altijd regende. Uit nieuwsgierigheid zijn vorig jaar een rondreis gaan maken en hebben ook Bergen bezocht. Maar niemand gezien, die op mij lijkt. Hahahaha!!!
  6. [verwijderd] 5 mei 2019 20:55
    Dan A3aan hoop ik dat je moeder het nooit gehoord heeft, een laffe streek van die oom. De vader van mijn ex zat gevangen in Normandië, nou wat je gevangen noemt, hij werkte bij een boer, kreeg brood en eten en iedere dag een halve liter wijn mee voor de lunch, in 1947 keerde hij pas terug naar zijn vrouw die zes jaar alleen voor 6 kinderen moest zorgen, daarbij was het de voormalige DDR dus door Russen bezet en zij hadden geen eten ,was een zeer moeilijke tijd voor haar, toen kwam haar man, bruinverbrand terug en ook daar bestaat het vermoeden dat er in Normandië een paar half broers of zussen leven, hij wilde nl terug, maar zijn vrouw en kinderen niet. Haha, je kan t uit laten zoeken maar als het zo zou zijn, zijn die ook op leeftijd. Ach het was een zware tijd voor iedereen, jonge jongens als kanonnenvoer gebruikt op het eind, een oorlog om nooit meer te vergeten.
  7. Lonely Shepherd 5 mei 2019 23:11
    Wat een verhalen. En zeggen dat kinderen voor hun plezier computerspelletjes doen waarbij ze mensen doden.
    Ik herinner me dat mijn piepjonge zoon een verjaardagsgeschenk had gekregen van mijn broer. Hij maakte het pak open en vond er een speelgoedgeweer in. Hij smeet het heel boos weg en zei 'hij geeft eens een geschenk: een geweer! Om mensen te doden! Als dat mijn verjaardagsgeschenk is, mag hij het houden!' en hij liep weg.
    Ik was heel verrast door de reactie van mijn zoontje, maar was in mijn binnenste heel fier dat dat mijn zoon was! (Trouwens nu nog :-) )
    Het is zo belangrijk dat kinderen (maar ook volwassenen) regelmatig geconfronteerd worden hoe goed ze het nu hebben in vergelijking met vroeger, en zeker met toen het oorlog was. Misschien hebben we nu teveel vrijheid waarmee niet iedereen juist kan mee omgaan ...
  8. Lonely Shepherd 5 mei 2019 23:21
    Willem Vermanderen "duizend en duizend soldaten" ... met beelden van het Duitse kerkhof van Vladslo met 'het treurend echtpaar' van beeldhouwster Käthe Kollwitz, moeder van een Duits soldaat die daar begraven is ...
    www.youtube.com/watch?v=4hS99ZTPnyw
    Veilige nachtrust voor iedereen
  9. [verwijderd] 6 mei 2019 08:20
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 5 mei 2019 23:43:

    www.maxvandaag.nl/programmas/tv/2doc/...

    Daar is de docu, marlanki.Mijn oom is er drie keer gewapend binnen geweest met een groep om mensen te bevrijden.Drie keer mislukt helaas.

    En dan zijn er nog mensen die zich druk maken over de Pharming koers...
    Indrukwekkend Hoopmazzel, ik had het ook niet gezien, bedankt en idd waar maakt een mens zich druk over!
  10. [verwijderd] 6 mei 2019 09:57
    quote:

    Jager63 schreef op 6 mei 2019 09:17:

    Was ik maar 20 jaar voor in plaats van tijdens de oorlog geboren!!!
    Dat meen je niet, mijn vader was van 1917 dus zeer jong toen de oorlog begon, ergens bij Nijmegen (geloof ik) gestationeerd als telegrafist, nou dat hield niet lang stand zoals we weten, Jan grote kans dat je er niet meer zou zijn, of wilde je dat? Kom op zeg, ik denk dat mijn vader liever met jou geruild had, dan had hij nog geleefd.
  11. [verwijderd] 6 mei 2019 10:19
    quote:

    Loisje schreef op 6 mei 2019 08:20:

    [...]

    Indrukwekkend Hoopmazzel, ik had het ook niet gezien, bedankt en idd waar maakt een mens zich druk over!

    Ik ben van na de oorlog Loes.Maar ik mag me er wel in verdiepen.Het mooie was in die tijd,dat er gemeenschappelijk opgetrokken werd in het verzet.Of je nu christelijk ,communist ,katholiek enz. was ,dat maakte niet uit.Het ging maar om 1 doel.

    Moet je nu eens zien in NL.Iedereen holt weer achter Baudet aan met zijn contacten met ultra rechts.Mensen leren het nooit.Onverantwoordelijk gedrag:

    www.youtube.com/watch?v=4FiEV3tbXvk&a...
  12. [verwijderd] 6 mei 2019 10:28
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 6 mei 2019 10:19:

    [...]

    Ik ben van na de oorlog Loes.Maar ik mag me er wel in verdiepen.Het mooie was in die tijd,dat er gemeenschappelijk opgetrokken werd in het verzet.Of je nu christelijk ,communist ,katholiek enz. was ,dat maakte niet uit.Het ging maar om 1 doel.

    Moet je nu eens zien in NL.Iedereen holt weer achter Baudet aan met zijn contacten met ultra rechts.Mensen leren het nooit.Onverantwoordelijk gedrag:

    www.youtube.com/watch?v=4FiEV3tbXvk&a...
    Mijn zusje is van 1941 en ik van 1948, maar wat je schrijft klopt, ze hadden één doel toen en nu??? Ach de hele politiek van deze wereld is niet te vertrouwen, ik vertrouw maar op 1 ding en daarvan hoop ik dat het juist is. Fijne dag nog.
43.761 Posts
Pagina: «« 1 ... 431 432 433 434 435 ... 2189 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht