Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1727 1728 1729 1730 1731 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 5 juli 2019 10:19
    quote:

    hirshi schreef op 4 juli 2019 20:23:

    [...]

    Het verketteren van het verleden is in de mode.
    Geschiedenisboeken moeten herschreven worden en Nederland moet weten hoe verderfelijk hun voorouders waren.
    Dat idee moet het moderne onderwijs beklijven en linkse docenten doen daar gretig aan mee.

    Nederlanders worden afgeschilderd als medogenloze slavendrijvers en "dat er iets moois verricht" werd in Oud Indië wordt geschrapt in de geschiedenisboeken als bedrog en misleiding.

    Onze voorouders zijn collectief schuldig verklaard en links zou niets liever willen dan ze alsnog berechten als dat zou kunnen.

    Wat een zielig land dat niet trots kan zijn op haar verleden.
    In Amsterdam is deze week de herdenking van het slaverijverleden gehouden. Aan de meeste Nederlanders is dit voorbijgegaan uitgezonderd een fragment op het Journaal of krant dat men meepikte.
    We hebben ook nog veel meer op onze kerfstok als we in het verleden duiken. Een hele waslijst waaronder Srebenica(Bosnie). Graven in het verleden en onszelf dan schuldig verklaren lijkt een eigenschap van sommige groepen. Vertellen hoe slecht onze voorouders wel niet waren. Onder soortgelijke omstandigheden zouden de meesten van nu hetzelfde gedaan hebben. Durf te stellen , ze zijn geen haar beter maar het verleden moet niet vergeten worden, zegt men opdat het verleden zich in het heden niet gaat herhalen.
  2. forum rang 10 rationeel 5 juli 2019 12:16
    Het zijn actiegroepen die de boel opjutten.
    Laten die bevolkingen eens laten zien, dat ze ZELF iets kunnen, behalve hun hand op te houden.
  3. forum rang 6 Chiddix 5 juli 2019 12:57
    Er zat aan de slavenhandel ook nog een positief gegeven. Veel nakomelingen leven thans in welvaart in tegenstelling tot hun landgenoten in Afrika.
  4. [verwijderd] 5 juli 2019 12:59
    quote:

    rationeel schreef op 5 juli 2019 12:16:

    Het zijn actiegroepen die de boel opjutten.
    Laten die bevolkingen eens laten zien, dat ze ZELF iets kunnen, behalve hun hand op te houden.
    Het zijn niet de actiegroepen die de boel opjutten, het is de reactie hierop.
  5. forum rang 10 rationeel 7 juli 2019 00:32
    Een Vandaag maakt zich druk over de RABO bank omdat deze geen klanten wil die zaken doen met Iran. Je vraagt je af wat Nederland met de EU moet die zakendoen met Iran aanmoedigt.
  6. forum rang 10 rationeel 7 juli 2019 00:36
    Iran is bereid om de nucleaire deal te redden en om de onderhandelingen te hervatten, ook met de Verenigde Staten. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rohani zaterdag verklaard, enkele uren voordat zijn land zou verdergaan met het overtreden van een belangrijke bepaling van het akkoord.
  7. forum rang 6 Chiddix 7 juli 2019 09:07
    Het dispuut met de Italiaanse minister Salvini heeft men weer nieuw leven ingeblazen. Duitsland en nog een paar hebben hun NGO schepen weer bij Libie liggen en varen dan richting Italie, om vluchtelingen af te zetten , om te kijken hoe Italie reageert.
    Salvini zei gisteren, dat Duitse NGO schip vaart maar naar Duitsland. Eerder zei hij, de Sea Watch 3 onder Nederlandse vlag moet maar aanmeren in Rotterdam. In principe is dit allemaal mogelijk.
    Het Duitse schip koerst nu af op Malta na de opmerkingen van Salvini.
  8. forum rang 6 Chiddix 7 juli 2019 09:30
    Vluchtelingen vluchten en gaan naar Libie waar een burgeroorlog woedt? Wie kan dit nog volgen? En daarna komt de VN bijeen om een aanval j.l te bespreken op een detentiecentrum van vluchtelingen die geraakt is door een bombardement.
    Vluchtelingen klagen, dat ze mishandelt worden in Libie en hun geld wordt buitgemaakt. Familie wordt dan onder druk gezet, om geld over te maken. Mensenhandelaren regelen in Libie de overtocht terwijl verschillende Westerse politici een paar geleden riepen, we gaan de mensenhandelaren aanpakken.
  9. forum rang 7 rene l 7 juli 2019 09:38
    quote:

    Chiddix schreef op 7 juli 2019 09:07:

    Het dispuut met de Italiaanse minister Salvini heeft men weer nieuw leven ingeblazen. Duitsland en nog een paar hebben hun NGO schepen weer bij Libie liggen en varen dan richting Italie, om vluchtelingen af te zetten , om te kijken hoe Italie reageert.
    Salvini zei gisteren, dat Duitse NGO schip vaart maar naar Duitsland. Eerder zei hij, de Sea Watch 3 onder Nederlandse vlag moet maar aanmeren in Rotterdam. In principe is dit allemaal mogelijk.
    Het Duitse schip koerst nu af op Malta na de opmerkingen van Salvini.

    Het wordt tijd dat ze deze schepen gewoon voor de kust van Afrika lek schieten en af laten zinken.
    Uiteraard, kuch, zonder opvarenden, je moet de gelukszoekers als het ware hun gereedschap ontnemen.

    Bij ons in het te grote dorp is de uittocht ook al weer gaande.
    De jonge Irritrejers zijn voor het derde jaar weer onderweg naar hun thuisland om daar bij hun familie te genieten van een 6-weekse welverdiende vakantie op onze kosten.

    Gek genoeg gaan ze niet per boot, nee, ze vliegen met de KLM.

    Maar wees gerust, ze komen straks gewoon weer terug.
    Het bevalt ze namelijk prima bij ons, ze hebben allemaal een appartementje gekregen, ze hoeven niets te doen, en ze houden hun broek op met de uitkering die ze van de overheid krijgen.

    Verder spreken ze na 3 jaar nog geen woord Nederlands, dat is veel te lastig voor hun, ze hebben ook geen enkele binding met de maatschappij, werken zullen ze nooit gaan doen.

    Je kunt wel op een paar vingers natellen hoe dit af gaat lopen, zeg er maar niets van, nee, dan ben je een racist.

    Maar ja ze hebben een hobby gezocht, ze doen nu aan zwembad terrorisme en niets of niemand is daar meer veilig.

    Nog wel een weetje, in Duitsland is dit compleet uit de klauwen aan het lopen, de politie moet in grote getale uitrukken en ze zijn de weg kwijt.

    In Duitsland wordt er gewoon gesproken over Asylsucher, in Nederland moet je je mond hierover dichthouden, want stel je toch eens voor.

    Europe is een Lost-Continent, Nederland is een Bananenrepubliek c.q. Vakantieland bij uitstek.
  10. jhgy 7 juli 2019 09:55
    vluchtelingen is industrietak geworden, handelaren worden er rijk mee. Term vluchteling klopt niet het zijn geldzoekers. In eritrea dienstplicht mensen die weggaan zijn eigenlijk weglopers, strafbaar dus uitleveren aan eritrea dat tuig.
  11. forum rang 6 Chiddix 7 juli 2019 09:57
    Echte vluchtelingen zijn schaars. Heb het niet over Syrische vluchtelingen waarvan 70000 naar Nederland kwamen.
    De meesten die op weg zijn naar de VS en Europa zijn economische vluchtelingen. Dus geen echte vluchtelingen in de zin van het VN vluchtelingenverdrag. Maar als je er iets tegen doet, schreeuwt links moord en brand. Zie VS.
    Iets anders is, je laat vluchtelingen toe omdat er krapte heerst op de arbeidsmarkt. Nederland had daar in de vorige eeuw mee te maken en nodigde Turken en Marokkanen uit.
    In deze eeuw nodigen vluchtelingen zichzelf uit?
  12. jhgy 7 juli 2019 10:26
    het zijn trouwens vooral moslims die zgn als vluchteling hier komen, die mentaliteit hoort hier niet. Daarom moeten kosovo en albanie NOOIT lid worden v eu
  13. forum rang 6 Chiddix 7 juli 2019 10:55
    quote:

    jhgy schreef op 7 juli 2019 10:26:

    het zijn trouwens vooral moslims die zgn als vluchteling hier komen, die mentaliteit hoort hier niet. Daarom moeten kosovo en albanie NOOIT lid worden v eu
    We gaan hetzelf even regelen, die tijd is voorbij. We moeten in de pas lopen van Duitsland vanwege economische belangen.
  14. forum rang 10 rationeel 7 juli 2019 11:10
    We moeten in de pas lopen, omdat het democratische gevoel van ONS Nederlanders was ingeslapen op het moment dat ze wijs was gemaakt dat hun portemonnee in het geding was.

    Vrijheid was ze toen niet voldoende meer waard om er voor te vechten!
  15. [verwijderd] 7 juli 2019 12:37
    quote:

    rationeel schreef op 7 juli 2019 11:11:

    En zo is het toch nog steeds. Zoals Engeland aju paraplu zegt, zo kunnen wij dat ook doen.
    Daar zijn wij te zeer een stelletje slapjanussen voor ,en wanneer in de toekomst er ooit over wordt nagedacht dan is het hoogstwaarschijnlijk te laat.
  16. forum rang 10 rationeel 7 juli 2019 22:25
    FIRST GAY TUNISIAN RUNNING FOR PRESIDENT SUPPORTS ISRAEL
    “We are calling for normal economic relations with all countries. We believe that enmity toward Israel and love of the Palestinian cause are not Tunisia’s real problems today," said Baatour.

    BY BENJAMIN WEINTHAL

    Openly gay Tunisian lawyer Mounir Baatour, who has voiced pro-Israel sentiments, announced on June 25 that he plans to run for president in the country’s November election.

    In a hair-raising debate on Tunisian TV last year, Baatour said, “I told you that normalization [with Israel] is not treason. Normalization is in Tunisia’s best interests in terms of economy and international relations.”

    It is the first reported case of a gay Tunisian seeking to win the presidency of the Muslim-majority north African country.

    According to the Middle East Media Research Institute (MEMRI), which translated the debate on Tunisian TV, “Following an incident in which Tunisian MP Ammar Amroussia ripped up an Israeli flag in a parliamentary session, in a push for legislation criminalizing ties with Israel, a Tunisian TV channel held a debate on the issue of normalization of ties between the two countries. Mounir Baatour, head of the Liberal Tunisian Party, defended his party against MP Amroussia’s accusations that they were a ‘fifth column’ within Tunisia, ‘mercenaries fighting alongside the enemies.’”

    Baatour sharply criticized the anti-Israel Amroussia during the debate about his pro-boycott Israel views, asking him: “How come you do not cut ties with Iran, which has been occupying three UAE islands since 1971? I’m talking about the islands of Greater and Lesser Tunbs and Abu Musa. Why don’t you boycott Turkey, which occupies the Sanjak of Alexandretta? The Sanjak of Alexandretta is larger than Palestine.”

    The dramatic exchanges continued with Amroussia stating: “Brother, a so-called ‘Tunisian’ living in the Zionist entity... Why don’t you say ‘the Zionist entity’?”

    Baatour fired back: “It’s called ‘Israel,’” with Amroussia asking: “Is this antisemitism?”
  17. forum rang 10 rationeel 7 juli 2019 22:28
    Baatour’s rejoinder: “Exactly. It is antisemitism.”

    Baatour explained that “we are calling for normal economic relations with all countries. We believe that enmity toward Israel and love of the Palestinian cause are not Tunisia’s real problems today. Tunisia’s problems are social and economic.”

    Regarding the MP’s ripping up the Israeli flag, Baatour said “I consider this to be a pointless gesture. Whether or not you tear up the flag of the Zionist entity... By the way, it is called the State of Israel, not the Zionist entity. The State of Israel exists, it is a member in the United Nations and in all the international organizations, and its flag flies everywhere. So whether or not you tear it up is immaterial to Israel.”

    BAATOUR FACES challenges not only from the country’s widespread contemporary antisemitism targeting the Jewish state, but from the Tunisian state’s anti-gay law.

    Article 230 of Tunisia’s 1913 Penal Code states that people convicted of sodomy can be incarcerated for three years.

    Baatour wrote n Facebook: “We are proud of the absolute equality of all Tunisians no matter what their religion, color, gender, language [or] sexual identity. Tunisia needs a democratic agenda that can include the different identities, cultures, beliefs and languages ??of this country. Our program aims to democratize power, by strengthening the weight of Parliament and giving more weight to local institutions.

    “Economically, our program targets growth of production and the real sector, job creation and the cleansing of an economy that is artificially inflated and extremely dependent on foreign investment. In foreign policy – as on the domestic scene – our motto is peace.”

    Tunisian authorities are seeking to use Islamic Sharia law to shut down LGBT rights and LGBT groups in the country.

    Baatour, who is president of the Tunisian LGBT rights organizations Association Shams, told The Guardian in April that “the judicial harassment against our association has no legal basis, and reflects the homophobia of the Tunisian state and its will to discriminate and stigmatize the LGBT community, which is already marginalized. Such harassment makes our work difficult and creates a climate of tension and fear among the team working for our association.”

    Association Shams said there was a spike in arrests under Tunisia’s anti-gay law in 2018 compared with 2017 – there were 127 arrests in 2018, while 79 people were arrested in 2017.

    According to The Guardian, Baatour said his car was vandalized in a homophobic attack, and he is worried about prison conditions for LGBT people in Tunisia.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 1727 1728 1729 1730 1731 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.535
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.181
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.147
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.188
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht