Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Kardan Terug naar discussie overzicht

Dik 40% in nog geen 2 maanden...

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 februari 2005 18:34
    Gisteren had ik over de basis van €2.40, die bestaat nu niet meer!
    De basis is vandaag beslist € 2.50 geworden.
    Met begin december vergeleken zit er nu inmiddels 40% op de koers binnen 2 maanden en dan moet je je realiseren dat dit slechts het begin pas is.
    De echte koers moet zeker naar de € 3.50
    We gaan beslist zoiets krijgen als de afgelopen dagen Univar, goede cijfers waarvan kennelijk niemand weet, worden gepubliceerd en ineens kan niemand praktisch meer kopen en is binnen 2 dagen de koers een tiental %
    opgelopen, want iedereen moet ze ineens hebben!
    Hebben ze echt van te voren zitten slapen en dat kost geld.
    Kardanisten weten inmiddels wel beter blijkt, slaap lekker voor straks.
    Bill Tampa
  2. [verwijderd] 3 februari 2005 20:13
    beste dagdromer,
    kan jij mij vertellen waarom kardan in amsterdam hoger staat dan in tel aviv.
    scheelt best een paar centjes.
    gaat trouwens lekker met kardan.
    gr. ed
  3. [verwijderd] 3 februari 2005 23:05
    Beste Ed,
    Jij en ik kunnen daar niet kopen, omdat we daar geen rekening hebben staan. Dus A'dam en Tel Aviv werken apart naast elkaar, maar ze houden elkaar natuurlijk best in de gaten. Op een paar centen na kan je natuurlijk nooit gelijk eindigen qua koers, het zal nooit dubbeltjes schelen, want dan gaan wij of zij in Tel Aviv aldaar ook een rekening openen, want dan loont het best de moeite om daar direct te kunnen handelen. De volgende dag wordt zo'n verschil dan toch binnen de korste keren met de koers daar of hier meteen recht getrokken en dat kan je winst zijn of je verlies beperken als het dubbeltjes scheelt.

    Het gaat verder gewoon gestadig omhoog met Kardan, op echt oude waarden komt de prijs niet meer terug, kan dus eigenlijk alleen maar omhoog, de winst over 2004 is beslist nog niet verdisconteerd in de huidige koers,
    die slag moet nog komen na de publicatie eind maart en dan zullen we eindelijk weten wat de echte koers van dit aandeel moet zijn, dus deze
    tijden (komende 7 weken) komen daarna nooit meer terug!
    Groetjes Bill
  4. Shizuka 5 februari 2005 17:44
    Kijk, dat is aangenaam thuiskomen.
    Ineens staan we weer in de 2,50-ers. En wat een omzet zo plots zonder belangrijk PB. Dit is geen particuliertje geweest die zijn positie heeft uitgebreid; maar waarschijnlijk een grotere jongen. Misschien iemand die meer weet dan wij?

    De bied lijkt nu echter vrij beperkt; een flink gat tussen de 2,37 en de 2,59 met enkel een aardig blok op de 2,45. Ik verwacht dat we volgende week nog wel wat zouden kunnen kopen op een koers rond de 2,39. Onder de 2,30 zakken we denk ik zeker niet meer.
    Ben benieuwd wat volgende week zal brengen.
    Grt Shizuka
  5. Shizuka 7 februari 2005 15:31
    Ziet er goed uit: 1.60.
    Ik lijk er naast te gaan zitten; niks binnen natuurlijk. Er begint nu zelfs een leuke bied te vormen. Als dit doorzet zitten we erg goed.
    Grt Shizuka
  6. [verwijderd] 7 februari 2005 19:49
    quote:

    Shizuka schreef:

    Ziet er goed uit: 1.60.
    Ik lijk er naast te gaan zitten; niks binnen natuurlijk. Er begint nu zelfs een leuke bied te vormen. Als dit doorzet zitten we erg goed.
    Grt Shizuka
    hoezo 1.60?
  7. [verwijderd] 7 februari 2005 19:59
    Geeft niet, 2.60 staat alleen een stuk mooier (mooi aandeeltje he?)
    'K heb ze gekocht op 1.80, na de berichten dat het bedrijf zeer goed presteerde. Duurde alleen enkele maanden voordat de koers zich ernaar ging gedragen. Kardan is een uitstekend bedrijf, zij heeft zelfs een prijs gewonnen voor best presterende bedrijf (2 weken terug ofzo) Nu begint het pas echtdoor te dringen, oftewel; Jetz gehts loos!
  8. [verwijderd] 7 februari 2005 23:27
    Hier bovenaan schreef ik inmiddels binnen 2 maanden 40% hoger en de bodem ligt nu op 2.50. Die bodem van 2.50 schijnen we ook niet meer te halen, de koers maar ook het aantal verhandelde stuks per dag krijgen steeds meer opwaartse druk naarmate we 31 maart elke week dichter gaan naderen.
    Het wordt voor (nieuwe?) beleggers inmiddels een hele tour om een significant aantal beneden de 2.60 te arresteren. Zou er een onverhoopt eens een dag zijn dat de koers echt belangrijk in zou zakken, dan duiken wij als echte kardanisten hier direct op zo'n buitenkansje af (althans ik wel, kan alleen voor mijzelf spreken) en mede daardoor komt zo'n koers al niet meer echt naar beneden.
    Het is namelijk wel opvallend dat er in de afgelopen maanden, n o o i t,
    bij welke koers dan ook, een groot paket en wat heet groot, niet boven 2500 a 3000 stuks, is aangeboden, hetgeen dan koersdrukkend zou zijn geweest. Toch moeten er mensen of instellingen zijn die belangrijke aantallen moeten bezitten. Zo'n partij zit ze ook niet aan te bieden op 1000 of 2500 stuks per keer als ze eens wat willen verkopen en daarbij vele dagen van de week lukt dat ook nog niet.
    M.a.w. echt belangrijke partijen met vele honderduizenden en waarschijnlijk ook miljoenen stuks, bewegen zich totaal niet en laten particulieren zoals wij uiteindelijk de koers bepalen!
    Dat zie je nou echt anders bij de meeste andere aandelen van deze importantie. Ok is dit een aandeel dat in de tussentijd grote paketten nieuwe aandelen onderhands en tegen een veelal geheel andere prijs, heeft verkocht. Zo'n partij brengt dan partieel steeds partijtjes naar de beurs om z'n winst op te strijken.
    Mijn idee dat we bij een echt structureel goed aandeel zitten met een hele mooie toekomst, wordt hierdoor steeds meer bevestigd!
    Op naar de alweer nieuwe bodem van 2.60
    Groeten en alvast gefeliciteerd,
    Bill Tampa.
  9. [verwijderd] 7 februari 2005 23:31
    Ik bedoelde hierboven te schrijven: Ook is dit g e e n aandeel dat in de tussentijd.... enz. enz.
    Hetgeen natuurlijk heel anders is dan dat er nu door een typfoutje staat,
    goed verstaander heeft natuurlijk een half woord nodig en waarschijnlijk hadden jullie al begrepen dat het g e e n moest zijn!
    Bill Tampa
  10. Shizuka 8 februari 2005 21:55
    We maken allemaal in de haast wel eens een tikfoutje :). Vandaag toch weer een klein stukje naar beneden; er zit weinig handel in het aandeeltje. Geen bodem op 2,60 dus. Voor mij bewijst het ook dat die bodem op 2,50 misschien net zo min bestaat.

    Wij paar forum-kardanisten, 10 ofzo, moeten denk ik nog niet de illusie koesteren dat we de koers omhoog kunnen houden (tenzij een van ons echt veel te verteren heeft; in dat geval heb ik liever dat diegene de koers een tijdje voor ons drukt). Om eerlijk te zijn zou ik het momenteel helemaal niet erg vinden wanneer we in de periode tot 31 maart nog een paar 2.30ers op het bord krijgen. Dat kan nog zomaar gebeuren. Verkopen doe ik toch nog lang niet. Heel misschien een gedeelte rond de 2,85. Hebben jullie plannen wat dat betreft?
    Grt Shizuka

  11. [verwijderd] 9 februari 2005 00:03
    Hi Shizuka,
    Vandaag 1 partijtje 2500 die op 2.55 kon kopen, verder niemand, de laat stond op 2.60 en verroerde zich verder niet, bied evenzo.
    Van mij mag die ook nog weleens een stukje naar beneden zeg 2.30 om weer accuut bij te kunnen kopen want dat valt op zich helemaal niet mee.
    Aan de andere kant, er is genoeg hectiek in allerlei andere aandelen en zoals ik eerder memoreerde, voor dit aandeel moet je gewoon de tijd nemen en zuinig op zijn, want als er wát gebeurd, krijg je ze bijna niet meer te pakken. Gisteren was er no aardige handel met ca. 25000 stuks en vandaag maar 1 koper. Dit aandeel naar mijn opinie kan b.v. in 1 jaar tijd compleet over de kop gaan en misschien wel verdriedubbelen als het even mee zit, er is eigenlijk nog nooit door wie dan ook een echte waarde
    prijs bepaald door analisten/financiële wereld.
    Feit is wel dat wij particulieren de koers op de huidige hoogte gebracht hebben en er een bodem is gezet. Zo gauw er goed nieuws komt en kijk maar eens op vorige jaren hoeveel nieuws gedurende 1 jaar op een goede en keurige manier is gebracht, dan heeft dat altijd een stijgingseffect.
    Zo ver ik het kan bekijken is het een keurige, geden zaak met"fanate" ondernemers die er echt wat van willen maken en dat tot op heden ook hebben waargemaakt, dit groeit echt naar ons toe en ik begrijp en jij ook dat we dit aandeel niet voor wat dubbeltjes winst gaan verkopen.
    Op het eind van de maand benik 3 weken weg en ben zeer benieuwd als ik terug ben op de 21e richting 31 maart dus, hoe de koers zal zijn en na 31 maar zal worden.
    Tot die tijd probeer ik mogelijk voordelig bij te kopen.
    Groetjes Bill Tampa
  12. Shizuka 10 februari 2005 16:12
    Beste Bill,
    Insgelijks. Al komen keurig ondernemers vaak niet het meest ver.
    Samas gaat trouwens ook goed vandaag; Die Onno toch. Kan ie Kardan niet op zijn lijstje plaatsen?

    Interessant trouwens dat Kardan in Israel sterk lager opende deze ochtend op omgerekend ongeveer 2,40 euro. Nu staan ze weer terug rond de 2,50; niet ver van ons af. Kun je mij uitleggen waarom de koersen zo dicht op elkaar blijven liggen en evenwicht zoeken rond een zelfde punt? Dit terwijl we eerder stellig bedacht hadden dat particuliertjes de koers momenteel bepalen en dat grote jongens zich koest houden. Wat zit er achter deze dynamiek? Wie volgt wie? Kopen Israelische insiders misschien op de plaats waar het aandeel op dat moment het meest goedkoop is?

    Veel vragen en groeten,
    Shizuka
  13. Shizuka 10 februari 2005 16:15
    Dit particuliertje zou trouwens nooit een aandelen-account openen in Israel; al stond Kardan daar wel 30 cent lager.
    Grt Shizuka
  14. [verwijderd] 10 februari 2005 18:26
    Beste Shizuka, op 3-2-05 had ik een bespeigeling aan Myrthe 2 (Ed) dat 2 aandelenmarkten hetzelfde aandeel hebben en koersen dus van elkaar kunnen verschillen. Bij echt grote aandelen worden die natuurlijk steeds genivelleerd door beroepshandelaren/banken/traders, die daar nu net hun verdiensten op dat gebied vandaan halen. Zie b.v. valutahandelaren, die verschilletjes over de hele wereld weghalen.
    Bij zo'n klein aandeeltje als Kardan, zullen we praktisch elke dag wat centen verschillen, logisch.
    Vandaag eindigden we overigens wel lager dan Tel Aviv, er zijn wat mensen die hun winst genomen hebben zo te zien. Nog even lager en ik koop weer bijals de prijs naar m'n zin is. (maar wel in kleine partijtjes om de boel niet te verzieken)We worden zo op onze wenken bediend gezien de vorige berichten over en weer tussen ons. De afgelopen dagen heb ik heel veel stukken in vele andere aandelen de winst eens gerealiseerd, maar van me Kardan blijf ik gewoon af, slechts de aantallen laten groeien.
    Overigens, ik ben m'n hele werkbare leven ondernemer geweest en heb altijd het motto aangehangen dat eerlijk altijd het langst duurt, uiteindelijk legt dat geen windeieren en het slaapt ook nog lekker!
    Groetjes Bill Tampa
  15. Shizuka 10 februari 2005 18:54
    He Bill, dank je voor je antwoord.
    Ja, ik heb die post gelezen. Maar ik blijf de invloed van particuliertjes laag inschatten.

    Maar ben zeker niet overtuigd van je idee dat we vandaag een winstneming hadden. Wie is er zo gek om op deze manier winst te nemen?
    We zijn in twee dagen echt een heel stuk teruggevallen. Mijn interpretatie? Ik denk dat die dump vandaag heel bewust is geplaatst. Gelijk erna werd er een substantieel pakket in de laat op 2,40 neergelegd. Vlak voor sluiting verdween die laat op 50 aandeeltjes na. Dit omdat de later zijn aandeeltjes eigenlijk niet kwijt wil aan het kardanistje dat 's avonds kijkt en 2,40 geen slechte koers vindt. Die 50 stuks heeft de later mijns inziens laten staan om toch een laat te hebben op de 2,40. Geen particulier die in de verleiding zal komen die 50 stukjes op te pakken: te hoge transactiekosten. Dit is duidelijk een ander spelletje.

    Misschien heeft een welvarende kardanist mijn verzoek van laatst toch verhoord :)
    De vraag is alleen: mogen/moeten we nog verder naar beneden?

    Wat betreft eerlijkheid heb je natuurlijk gelijk. Ik ben iets korter ondernemer, maar zal ook nooit iemand bedriegen of bewust schaden. Maar met de regels moet je soms een beetje speels zijn om dingen gedaan te krijgen. Niet breken, maar buigen; en dat doen ze bij kardan ongetwijfeld.
    Zie mijn eerste 'keiretsu posts'.
    Succes Shizuka

  16. [verwijderd] 12 februari 2005 17:52
    hallo beste kardan fans.
    volgens mij zijn er niet zoveel in nederland, gelet op de namen
    op dit forum.
    sieeds dezelfde mensen, maar wel met kennis van zaken, wat betreft kardan.
    op het ogenblik is dit aandeel een beetje een jojo.
    de ene keer staan we bij de grootste stijgers, en een of twee dagen later bij de grootste verliezers,
    maar dankzij jullie meningen heb ik wel vertrouwen, en wacht ik rustig tot 31 maart.
    ik ben het corus forum gewend, en daar gaat het er wel een beetje drukker aan toe.
    corus btw gaat echt goed, een van jullie ook in corus.
    corus en kardan up we go.
    prettige zondag.
    gr. ed
  17. Shizuka 14 februari 2005 10:59
    Beste Ed,
    Leuk dat jij ook Kardan fan bent. Ik ben trouwens Nederlander hoor; maar ik ben erg geinteresseert in Azie.

    Nee, geen corus in mijn boekje. Hier posten niet veel mensen, dus er is vast wel ruimte voor een stukje over staal. Ik ben een beetje bang voor corus: het motortje van de staalindustrie draait momenteel op de ondercapaciteit in Azie. Simpelweg; het drijft dus op vraag uit China. Van dat staal gaat 70 procent op aan bouwprojecten.

    Ik zie een aantal gevaren:
    1. Investeringen in China zijn over het algemeen schrikbarend inefficient: Ga in Shanghai kijken en je weet wat een echte zeepbel is
    2. De Chinezen zullen in een onvoorstelbaar tempo hun eigen staalindustrie upgraden. Ze hebben steenkool genoeg en zijn druk bezig overal ter wereld ijzererts te verzekeren. Ik verwacht bovendien dat ook wat betreft technologie een sterke inhaalslag gemaakt zal worden. Kijk naar de explosieve groei van het Zuid Koreaanse bedrijf POSCO enkele decennia terug en je weet hoe handig de Aziaten daarin zijn. De Japanners hebben dat toendertijd hardhandig mogen voelen. Chinezen zijn zelf gek op zware industrie en daar in het noordoosten hebben ze geloof ik nog een stel arbeiders over...
    3. Tot slot hebben we nog de jongens van Mittal/Ispat, die zeer veel en zeer goedkoop kunnen produceren (en steeds meer bovendien). Nu absorbeert de markt dat, maar er hoeft maar iets te gebeuren....

    Voor de korte termijn is corus misschien interessant, maar ik denk dat iedereen weet dat het op de LT niet goed zal blijven gaan (geleende tijd heet dat). Voor specialistisch staal uit NL zal nog wel een markt blijven bestaan, maar die markt zal het volle Engelse gewicht van Corus naar mijn mening niet kunnen dragen. En of het antwoord op alle problemen in Brazilie ligt? Ik weet het niet.

    En nu weer aan het werk:) Karan gaat trouwens goed he? Israel net al bijna op 2,60. Hier de 2,50 al weer geslecht.
  18. Shizuka 14 februari 2005 16:42
    Gaat goed vandaag. Israel net al op 2,64 en wij volgen aardig. Ik had toch meer moeten inslaan.
    Grt Shizuka.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.395
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.450
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.553
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.597
AMG 965 126.806
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.815
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.328
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.987
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.826
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht