Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

KLM: 12-20% minder omzet dóór...

Natuurlijk, KLM is niet hetzelfde als Air France-KLM, maar toch. Zie de grafiek onderaan: Air France-KLM heeft een flinke veer gelaten de laatste paar handelsdagen. En nu staat het aandeel hoger. Terwijl er juist slecht nieuws is:

Buy the rumour, sell the fact? De markt voelde zo te zien op z'n klompen aan dat de pandemiedreiging en een vertragende wereldeconomie erin gaan hakken bij carriers. De voorzorgsmaatregelen van vandaag bevestigen dit met boter en suiker. (Air France-)KLM  heeft (nog) geen cijfers, maar reken op double digits?

Significant is 12-20% op de Schaal van Mock en zeer significant 20-25%? Zoiets. In ieder geval is het precies wat er van de koers af is sinds vorige week en vandaar nu misschien voorzichtig herstel. Want dit is waar de markt naar hongert: dat het virus erin hakt, weten we. We snakken alleen naar cijfers om mee te rekenen.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht