Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JP Samosa 23 maart 2020 22:19
    quote:

    rationeel schreef op 23 maart 2020 19:06:

    [...]

    Onder druk wordt alles vloeibaar.

    Het vervelende is dat onze politici niet vooruit kunnen of willen kijken.

    Ik houd het maar op incapabel.
    Ze doen het goed.

  2. RUUD 1954 24 maart 2020 00:38
    Hoelang gaat deze ellende nog duren? Met wat ik erover gelezen heb zou deze pandemie wel eens 1,5 jaar kunnen aanslepen. Dat er na 5 april nog 7 weken bijkomen is wel al duidelijk. In China is het met militaire inzet na 3 maanden
    naar het schijnt onder controle.Ik ben bang dat we hier rekening moeten houden
    met 6 maanden. Iemand hier die andere verwachtingen heeft? Ik hoor het wel.
  3. forum rang 7 ff_relativeren 24 maart 2020 02:06
    President Trump wil de bedrijven binnenkort weer laten openen.
    Hij vergelijkt het met het aantal verkeersdoden -en daar wordt de economie ook niet voor stil gelegd- , maar zegt er niet bij dat verkeersongevallen niet besmettelijk zijn. (in tegenstelling tot het Coronavirus)

    Op de vraag of het heropenen van bedrijven over weken of maanden de bedoeling is, antwoordt Trump dat hij het niet heeft over maanden.

    bron : www.cnbc.com/2020/03/23/coronavirus-t... .
  4. forum rang 10 rationeel 24 maart 2020 02:44
    [Modbreak IEX: Gelieve hier niet continu een politieke agenda dan wel partij te promoten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]

  5. forum rang 6 Chiddix 24 maart 2020 05:55
    Dagstaat coronavirus: 23-03

    Italie-63927(+4789)
    VS-46371(+13095)
    Spanje-35136(+6564)
    Duitsland-29056(+4183)
    Iran-23049(+1411)
    Frankrijk-20123(+4079)
    Nederland-4749(+547)
    Belgie-3743(+342)

    Voor de tweede dag daalt het aantal besmettingen en doden in Italie en lijkt men de piek achter de rug te hebben.
  6. [verwijderd] 24 maart 2020 05:57
    quote:

    Gijs Oudvink schreef op 24 maart 2020 02:17:

    Hierbij een filmpje met de opvatting van een Duitse viroloog, die de impact van het Coronavirus in een heel ander daglicht stelt

    www.youtube.com/watch?v=JBB9bA-gXL4

    Is Duitstalig, dat wel, maar desondanks goed te volgen.
    Wat moeten we hier van denken???
    Ja het zit in de lucht.....
  7. forum rang 10 voda 24 maart 2020 06:01
    Kabinet: Alle samenkomsten tot 1 juni verboden, boetes op overtreden regels

    VIDEO
    Het wordt voor burgemeesters een stuk eenvoudiger om drukke plaatsen – zoals bouwmarkten, stranden en parken – te sluiten als er te veel mensen komen. Ook worden alle samenkomsten tot 1 juni verboden. De politie kan op bepaalde plekken forse boetes opleggen aan mensen die buiten met meer dan twee personen dicht bij elkaar staan.

    Peter Winterman en Edwin van der Aa 23 mrt. 2020 Laatste update: 21:56

    Dat is vanavond bekendgemaakt door premier Rutte en de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), De Jonge (Volksgezondheid) en Van Rijn (Medische Zorg). Het kabinet scherpt de bestaande maatregelen tegen het coronavirus aan. Burgemeesters kunnen makkelijker een noodverordening uitvaardigen. Van een totale lockdown is voorlopig geen sprake. Volgens Rutte zitten we nu in een ‘intelligente lockdown’.

    Lees ook
    Geen tijd om alles te lezen? Met deze corona-update ben je in twee minuten bij
    Bijna 500 coronapatiënten op de IC: capaciteit nog ‘voldoende’

    Alle samenkomsten zijn tot 1 juni verboden. Dat gold tot nu toe tot 6 april voor samenkomsten vanaf honderd personen. Die grens geldt niet meer: nu zijn ook kleinere samenkomsten verboden. Mensen mogen op bepaalde plekken niet meer met meer dan twee personen samen zijn. Dat geldt niet voor mensen uit hetzelfde gezin. Ook geldt de regel niet voor uitvaarten en kerkelijke huwelijken. Boetes kunnen oplopen tot 400 euro. Gemeenten kunnen zelf beslissen voor welke locaties dit samenscholingsverbod gaat gelden.

    Ook winkels en bouwmarkten, die nu nog open zijn, moeten beter in de gaten houden of er niet te veel mensen in hun zaak zijn en of klanten 1,5 meter afstand houden. Als bedrijven de richtlijnen overtreden, kunnen zij een boete krijgen die kan oplopen tot 4000 euro.

    De regels voor thuisquarantaine worden ook wat strenger: als één gezinslid koorts heeft, moet het héle gezin nu thuisblijven. Dat geldt niet voor ouders met een vitaal beroep. Voor kappers, schoonheidsspecialisten en nagelstylisten geldt dat zij in ieder geval tot 6 april hun zaak moeten sluiten. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten is de regel: werk zoveel mogelijk via beeldbellen. Voor scholen en horeca blijft de situatie hetzelfde: die blijven ook in ieder geval tot 6 april dicht.

    ‘Gebruik je gezonde verstand’
    Denk niet: het zal wel loslopen. Je leeft niet alleen voor jezelf, doe het voor de ouderen en zwakkeren

    Mark Rutte, premier
    ,,Sinds een week geldt de afspraak om het aantal sociale contacten te beperken en 1,5 meter afstand tot elkaar te houden’’, zegt Rutte. ,,Ik zeg het nog een keer, vooral tegen jongere mensen: denk niet, het zal wel loslopen. Je leeft niet alleen voor jezelf, doe het dan voor de oudere mensen en mensen met een zwakkere gezondheid.’’

    Grapperhaus: ,,Gebruik je gezonde, maatschappelijke verstand. Ga zo min mogelijk naar buiten. Ga alleen de deur uit voor je werk als je niet thuis kunt werken. Doe alleen boodschappen, niet met een heel gezin.’’ Er mogen thuis niet meer dan drie personen op bezoek komen.

    Het kabinet kwam om 17.00 uur bij elkaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. De Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) besprak de nieuwste RIVM-adviezen om het coronavirus in te dammen. Bij het overleg waren onder meer ook de ministers Grapperhaus, Blok (Buitenlandse Zaken) en Van Rijn aanwezig. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) was erbij.

    De persconferentie, maandagavond in Den Haag. © Robin Utrecht

    Veeg uit de pan
    De verwachting was al dat de Nederlandse bevolking een veeg uit de pan zou krijgen na het afgelopen weekeinde, waarin Nederlanders zich massaal naar parken en stranden begaven. Lang niet iedereen hield zich aan het advies om minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Premier Rutte deed afgelopen vrijdag al een dringende oproep om dat wél te doen. Dat herhaalde hij vanavond nog eens.

    Burgemeesters
    Vanavond stond ook een overleg van het Veiligheidsberaad gepland. Daar bespraken de 25 burgemeesters van de veiligheidsregio’s de actuele situatie. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb vroeg het kabinet gisteren om meer middelen om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. Een contactverbod of een samenscholingsverbod zoals in Duitsland, waarbij niet meer dan twee personen buiten bij elkaar mogen zijn, zou volgens Aboutaleb kunnen helpen.

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/kabinet...

  8. forum rang 10 voda 24 maart 2020 06:05
    Welke maatregelen gelden er nu voor wie?

    CORONA
    Met een heel pakket aan nieuwe maatregelen wil het kabinet afdwingen dat we allemaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit om te voorkomen dat het coronavirus zich te makkelijk kan verspreiden door de samenleving. Een overzicht van de nieuwe regels

    Hans Van Soest 23-03-20, 21:32 Laatste update: 22:55

    Winkels
    Alle winkels mogen open blijven. Wel moeten winkeliers niet te veel klanten tegelijk binnenlaten. Klanten moeten op 1,5 meter van elkaar kunnen staan en lopen. Zo niet, dan kunnen de winkels of een boete krijgen oplopend tot 4000 euro of zelfs gesloten worden. Dat betekent dat klanten voortaan vaker buiten moeten wachten voor ze binnen mogen.

    Openbaar vervoer
    Ook het openbaar vervoer moet maatregelen nemen zodat passagiers niet te dicht op elkaar staan. Desnoods moeten mensen worden geweigerd bij het instappen.

    Kappers
    Kappers en andere ‘contactberoepen’ zoals nagelstudio’s en schoonheidsspecialisten mogen tot in elk geval 6 april hun beroep niet uitoefenen. Fysiotherapeuten moeten ‘zo veel mogelijk’ via beeldbellen werken.

    Horeca
    De horeca moet zich er op voorbereiden dat ze ook na 6 april dicht moet blijven. Casino’s vallen vanaf nu onder de zelfde regels als de horeca.

    Alles wat je moet weten over het coronavirus

    21-03-2020, 14:14
    17 seconden
    context
    Scholen
    het RIVM komt rond 6 april met een advies of scholen dit schooljaar nog open kunnen.

    Burgers
    U mag nog steeds naar buiten voor een ommetje. Maar er komt wel een samenscholingsverbod. De politie zal optreden tegen groepjes mensen die samen sporten of gewoon wat rondhangen. Wie buiten is met drie personen of meer en niet 1,5 meter uit elkaar staat, wordt gemaand weg te gaan of kan een boete krijgen tot 400 euro. Een uitzondering geldt voor kleine kinderen die samen spelen.

    Wie thuis een feest geeft met meer dan drie gasten, loopt het risico dat de gemeente dat onverantwoord vindt en ingrijpt.

    Tot slot: wie een gezinslid heeft dat ziek is, moet verplicht thuisblijven. Tenzij u een cruciaal beroep heeft, zoals agent of verpleegkundige.

    Samenkomsten
    Alle samenkomsten worden verboden tot 1 juni. Nu gold nog een grens van honderd personen of meer maar die komt te vervallen. Bijvoorbeeld kleine kerkgenootschappen met minder dan honderd leden kwamen toch nog samen. Dat mag niet meer. Festiviteiten en herdenkingen in de buitenlucht mogen niet. Er komt alleen een beperkte uitzondering voor begrafenissen en huwelijken.

    Parken
    Burgemeesters mogen plekken aanwijzen waar niemand meer mag komen. Veel parken, campings en stranden zullen waarschijnlijk dicht gaan. Tenzij een vakantiepark bijvoorbeeld weinig bezoekers heeft. Gemeenten moeten dat per geval bekijken. Markten mogen openblijven omdat ze op sommige plekken essentieel zijn voor mensen om aan eten te komen. Wel moeten ze maatregelen treffen tegen te grote drukte.

    Bekijk hieronder onze video's over het coronavirus.

    www.ad.nl/home/welke-maatregelen-geld...
  9. forum rang 10 voda 24 maart 2020 06:06
    LIVE | Bioscopen in China weer open en criminaliteit in België daalt door coronavirus

    Het kabinet heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Alle samenkomsten worden tot 1 juni verboden. De politie kan op bepaalde plekken forse boetes opleggen aan mensen die buiten met meer dan twee personen te dicht bij elkaar staan. De afgelopen 24 uur is het dodental in Nederland met 34 gestegen naar 213, en kwamen er 545 nieuwe besmettingen bij. Gisteren steeg het dodental nog met 43. Er liggen nu 487 mensen op een IC. Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Hier lees je het vorige blog nog eens terug.

    David van der Heeden & Chris Klomp 24 mrt. 2020 Laatste update: 05:39

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/live-bioscopen-i...
  10. forum rang 6 Chiddix 24 maart 2020 06:08
    De WHO hamerde gisteren op testen. Testen, testen , testen. Men spreekt uit ervaring met de aanpak van SARS,MERS, Mexicaanse griep etc Tests zijn een methode om het virus in te dammen.
    Er zijn mensen die COVID-19 gelijkstellen met gewone griep op het forum. Probleem is, dat voor COVID-19 geen vaccin(antibiotica) beschikbaar is terwijl bij griep(influenza) dat wel ingezet kan worden.
    COVID-19 kan leiden tot een virale longontsteking.
    In Nederland worden alleen nog tests uitgevoerd bij patienten met ernstige symptomen en ziekenhuispersoneel. Wereldwijd zijn er tekorten van testmateriaal.
  11. [verwijderd] 24 maart 2020 06:20
    Te veel olie, te weinig test-kitjes, te veel geld, te weinig mondkapjes, te veel bankiers, te weinig zorgmedewerkers....en nog heel veel meer.

    De publieke opinie moet omkeren, steunen aan wie steun nodig heeft, afscheid nemen van figuren waar de maatschappij niet meer op zit te wachten, keihard de bijl erin..
  12. forum rang 6 Chiddix 24 maart 2020 06:23
    quote:

    drooglegging schreef op 24 maart 2020 06:20:

    Te veel olie, te weinig test-kitjes, te veel geld, te weinig mondkapjes, te veel bankiers, te weinig zorgmedewerkers....en nog heel veel meer.

    De publieke opinie moet omkeren, steunen aan wie steun nodig heeft, afscheid nemen van figuren waar de maatschappij niet meer op zitten te wachten, keihard de bijl erin..
    Het kabinet gooit de beuk erin. Wie stout is en de nieuwste maatregelen niet opvolgt, krijgt een print tot 400 euro. Bedrijven tot maximaal 4000 euro.
  13. [verwijderd] 24 maart 2020 06:28
    quote:

    Gijs Oudvink schreef op 24 maart 2020 02:17:

    Hierbij een filmpje met de opvatting van een Duitse viroloog, die de impact van het Coronavirus in een heel ander daglicht stelt

    www.youtube.com/watch?v=JBB9bA-gXL4

    Is Duitstalig, dat wel, maar desondanks goed te volgen.
    Wat moeten we hier van denken???
    Had deze man maar met politici gesproken. Zelf schatte ik het aantal doden laatst precies op promile wat hij noemt, maar dat hij niet alleen economische consequenties erbij haalt maar ook sociale en medische vind ik baanbrekend in vergelijking met wat ik nu toe vanuit van de kant van de overheid hoor.

  14. [verwijderd] 24 maart 2020 06:33
    Bedenk wel, dit soort ingrepen kost normaal 10 jaar discussie en 4 verkiezingen, nu wordt er 3x per week eenzijdig ingevoerd zonder aanzien des partijen.

    We gaan het allemaal betalen, corona-tax, BTW opslagen, de verschillen tussen rijk en middelmaat gaat nog meer uit elkaar staan.

    De complottheorien die China en de VS openlijk uitvechten(Marketwatch.com), elkaar verdenken, elkaar verdacht maken worden heviger.

    Er hoeft er maar een uit de school te klappen, volgend jaar als alles weer is bezonken....die het complete spel gaat uitleggen, welkom in de nieuwe wereld!

    *Uiteindelijk zal elk dodelijk slachtoffer van deze vreselijke ziekte "goed" zijn voor 1,4 miljard euro economische schade...per persoon dus he!
  15. [verwijderd] 24 maart 2020 06:47
    WAAROM GEBEURT DIT? - DE JENSEN SHOW #130

    Jensen deelt een zeer persoonlijke verhaal uit zijn eigen leven om uit te leggen wat hier is de afgelopen weken is gebeurd.
    Hij legt uit waarom hij tot zijn standpunt is gekomen.
    Iedereen is doodsbang gemaakt en in paniek geraakt door de media berichtgeving.
    Hierdoor vraagt de bevolking om vrijwillig opgesloten te worden en alle rechten op te geven.

    youtu.be/yoGMrSTb-tI

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.311
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.895
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.190
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.250
AMG 965 125.687
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.675
ASML 1.762 76.893
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.664

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht