Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

CGG FR0013181864

Laatste koers (eur)

0,398
  • Verschill

    -0,007 -1,68%
  • Volume

    2.582.378 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Compagnie Générale de Géophysique (CGG) geopend

2.287 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 115 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 8 april 2020 20:03
    quote:

    JM14 schreef op 8 april 2020 17:23:

    [...]Beknopt wat wordt er verteld? Haha. Maar ik vaar helemaal op jou. Mss wel slim hoop ik....
    Je moet niet varen op anderen, zeker niet op onbekenden. ;-) Gewoon zelf je huiswerk proberen te maken. Probeer je eens te verdiepen in het bedrijf. Wat doen ze allemaal? Doen ze het goed? Cijfers? Kijk eens op de website van CGG. www.cgg.com

    Maar als je het mij vraagt zit je perfect hoor. Nog lang niet verkopen!
  2. [verwijderd] 8 april 2020 20:42
    Olieprijs schiet omhoog, signaal deal OPEC-Rusland
    Door THEO BESTEMAN

    Updated 2 min geleden
    5 min geleden in FINANCIEEL

    Royal Dutch Shell A17.25-1.82%
    AMSTERDAM - De prijs van ruwe olie is woensdagavond fors gestegen. Na een 8% toename werd de handel kort stilgelegd. Volgens Reuters hebben Rusland en Saoedi-Arabië een voorlopige deal om de productie te beperken met zeker 10 miljoen vaten per dag. Dat moet de ingezakte prijs omhoog brengen.

    Morgen 1.50
  3. forum rang 4 Guus_Geluk 9 april 2020 00:27
    Olieprijs schiet omhoog, signaal deal OPEC-Rusland
    Door THEO BESTEMAN

    AMSTERDAM - De prijs van ruwe olie is woensdagavond fors gestegen. Na een toename van 8% werd de handel kort stilgelegd. Volgens voorzitter Mohamed Arkab van oliekartel OPEC hebben Rusland en Saoedi-Arabië een voorlopige deal om de productie te beperken met zeker 10 miljoen vaten per dag. Dat moet de ingezakte prijs omhoog brengen.

    Ook de elektronische handel in indextrackers of etf’s op Amerikaanse WTI-olie werd woensdag na een wilde rit even stilgezet. De markt rekende afgelopen dagen na een hoog opgelopen ruzie op een akkoord.

    Voor donderdag staat een teleconferentie van alle leden van het oliekartel OPEC met partners zoals Rusland en Venezuela gepland. Vanaf vorige week sijpelden signalen van een brede overeenkomst door, maar daarop volgden over en weer keiharde verwijten.

    Rusland en Saoedi-Arabië eisten dat ook andere olielanden als Noorwegen zich zouden aansluiten, maar die zegden niets toe.

    De Amerikaanse WTI-olieprijs zakte afgelopen weken onder $20. De vraag naar ruwe olie was met 30% teruggelopen door de uitval van de vraag van bedrijven en consumenten, tot 30 miljoen vaten per dag minder.

    Wekenlang conflict
    De bestaande prijsdaling werd mede veroorzaakt door het conflict rond 8 maart tussen de leider van oliekartel OPEC, Saoedi-Arabië, en Rusland. Moskou weigerde als niet-OPEC-lid in te gaan op de eis om de lopende productiebeperking van olie te verlengen. Beide landen kwamen ondanks bemiddeling niet tot een vergelijk en zetten de markt vol met goedkope olie.

    Alleen als de Verenigde Staten zich zouden verbinden aan een productiebeperkende deal, wilden Riyad en Moskou tot een verlaging van hun oliestroom komen. Het Witte Huis gaf wisselende signalen. Het stelde enerzijds dat het niet ingrijpt in de werking van de grootste grondstoffenmarkt. Daarnaast dreigde president Trump deze week met importheffingen van Saoedische olie als die de Amerikaanse schaliesector zou ondermijnen.

    Tot woensdag, Saoedi-Arabië had tankers naar de Verenigde Staten gestuurd met ruwe olie tegen bodemprijzen, voer Riyad letterlijk op ramkoers met de Amerikaanse schalie-olieproducenten.

    Aanval op VS
    Moskou en Riyad proberen de Amerikaanse schalieproducenten, die hun marktpositie jarenlang met goedkope olie hadden bedreigd, uit de markt te drukken. Saoedi-Arabië gaf recent grote klanten waaronder Amerikaanse raffinagespecialisten extra korting op zijn olie. De prijs kwam daardoor korte tijd op $4 per vat.

    De druk op de VS is groot. Amerikaanse leveranciers van de uit onder onder hoge druk uit aardlagen geperste schalie-olie kunnen gemiddeld voor een prijs onder $45 per liter niet langdurig opereren. De eerste faillissementsaanvragen in de Amerikaanse schaliesector werden vorige week gemeld.

    Producenten schrapten bovendien kapitaal voor investeringen, ExxonMobil volgde dinsdag in de rij: het stopt voor $10 miljard aan investeringen.

    Voor consumenten betekenden de lage termijnmarktprijzen van afgelopen weken uiteindelijk een lagere prijs aan de pomp, volgens het CBS dit jaar goed voor een 4% afname. Al wordt het grootste deel van de benzineprijzen in Nederland bepaald door btw (17%) en accijns (48%).

    www.telegraaf.nl/financieel/179177678...
  4. forum rang 4 Guus_Geluk 9 april 2020 07:59
    quote:

    Bjk1984 schreef op 9 april 2020 01:36:

    Dus volgende week dinsdag koers cgg 3,00euro of meer ????
    Niet overdrijven. Er is nog geen concrete deal en het coronavirus speelt ook nog. De bijeenkomst is om 16:00 vandaag. Morgen en maaandag zijn de beurzen dicht dus dinsdag gaan we de echte reactie pas zien. (Mocht er wel/geen deal komen) Laten we eerst de 1.50 maar eens zien te halen. Met 1.25 ben ik vandaag al tevreden. Mocht er daadwerkelijk al een deal zijn voor sluiten van de beurs vandaag dan gaan we natuurlijk nog veel hogere koersen zien.
  5. [verwijderd] 9 april 2020 08:51
    Ik reageer nooit, maar vind het nu wel leuk om te doen :)

    Het is misschien niet zeker wat er uit het overleg komt tussen de OPEC / OPEC+ landen komt, maar onderstaand artikel die ik vanochtend las vind ik wel heel toevallig...

    RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - Het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië heeft belangen genomen in vier grote Europese olie- en gasbedrijven, met een totale waarde van circa 1 miljard dollar. Dat meldden ingewijden met kennis van de zaak. Het zou gaan om Shell, het Franse Total, het Italiaanse Eni en het Noorse Equinor.

    Volgens de bronnen vinden de Saudi's dat die bedrijven momenteel ondergewaardeerd zijn op de beurs, vanwege de lage olieprijzen en de coronacrisis. De stukken werden in de afgelopen weken op de open markt gekocht door het Saudische staatsfonds Public Investment Fund (PIF). Mogelijk kan het PIF nog verder doorgaan met het inslaan van aandelen.

    Het beheerd vermogen van het staatsinvesteringsfonds is circa 300 miljard dollar. Het PIF richt zich normaal gesproken juist meer op beleggingen buiten de olie- en gasindustrie om zo de economie van Saudi-Arabië minder afhankelijk te maken van energie. Zo werd onlangs nog een groot belang genomen in de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival, die zeer hard geraakt is door de coronacrisis.
  6. JM14 9 april 2020 09:08
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 8 april 2020 20:03:

    [...]
    Je moet niet varen op anderen, zeker niet op onbekenden. ;-) Gewoon zelf je huiswerk proberen te maken. Probeer je eens te verdiepen in het bedrijf. Wat doen ze allemaal? Doen ze het goed? Cijfers? Kijk eens op de website van CGG. www.cgg.com

    Maar als je het mij vraagt zit je perfect hoor. Nog lang niet verkopen!
    Gaat lekker. Nu op € 1,19
  7. Nachtraver 9 april 2020 09:12
    ik begrijp niet dat CGG nu zo hard stijgt en dat er bij Shell eigenlijk niets gebeurd. Daar had ik dan ook wel een reactie verwacht.
    Heb je daar een verklaring voor Guus-Geluk?
  8. forum rang 4 Guus_Geluk 9 april 2020 09:20
    quote:

    Nachtraver schreef op 9 april 2020 09:12:

    ik begrijp niet dat CGG nu zo hard stijgt en dat er bij Shell eigenlijk niets gebeurd. Daar had ik dan ook wel een reactie verwacht.
    Heb je daar een verklaring voor Guus-Geluk?
    Shell is al sinds de bodem van 10.30 flink gestegen. Er kan vanalles spelen. CGG moet die stijging nog inhalen. Ik heb al vaker gezegd dat ik verwacht dat CGG de komende tijd veel harder gaat stijgen dan Shell.
  9. forum rang 4 Guus_Geluk 9 april 2020 10:31
    quote:

    Lucky-1 schreef op 9 april 2020 10:10:

    volgens de bank riskant
    Hebben ze ook verteld waarom? En waarom heb je ze dan tóch gekocht? ;-)

  10. Christo1975 9 april 2020 11:28
    5K stuks bijgekocht à 1,16€ (GAK 8K stuks à 1,04€)
    Volgens mij moet de gap (1,15€) van deze morgen nog gesloten worden maar wou de boot niet missen ;-)
2.287 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 115 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht