Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 april 2020 21:10
    quote:

    leek2018 schreef op 30 april 2020 18:18:

    [...]
    Ik poste al weken geleden dat kinderen op een lager niveau hoesten en ademen, zeg maar op buik- of borsthoogte bij volwassene. En vaak krimpen ze dan in een en hoesten dan ook nog naar beneden.
    Niet als je kleine kinderen op de arm neemt of in bed legt.
    Verder schijnt besmetting via aanraking en contactoppervlakken belangrijker te zijn dan besmetting via de lucht. Nu stoppen kinderen van alles (incl. hun vingers) in hun mond en raken dan weer van alles aan.

    Daarom lijkt mij dat jouw verklaring voor het nauwelijks besmetten van volwassenen door kinderen niet de enige verklaring kan zijn. Tenminste, als dat weinig besmetten door kinderen klopt, de Duitsers denken daar kennelijk anders over.

  2. forum rang 6 Rowi62 30 april 2020 21:16
    Of die kinderen nou op de speelplaats ravotten of in de bankjes zitten, dat maakt toch niet uit. Oders worden gek daar gaat het om'. Net als dat al de kapsters lekker aan het thuisknippen zijn. Dat weet toch iedereen als je wat in je familie vraagt.
  3. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 21:49
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 30 april 2020 21:10:

    [...]
    Niet als je kleine kinderen op de arm neemt of in bed legt.
    Verder schijnt besmetting via aanraking en contactoppervlakken belangrijker te zijn dan besmetting via de lucht. Nu stoppen kinderen van alles (incl. hun vingers) in hun mond en raken dan weer van alles aan.

    Daarom lijkt mij dat jouw verklaring voor het nauwelijks besmetten van volwassenen door kinderen niet de enige verklaring kan zijn. Tenminste, als dat weinig besmetten door kinderen klopt, de Duitsers denken daar kennelijk anders over.

    Het is echt niet te geloven wat een warboel.

    Als je je kind naar school laat gaan, wil je toch bepaalde dingen weten.

    Is de leerkracht besmettingsvrij.

    Zijn de andere kinderen besmettingsvrij

    Is MIJN kind besmettings vrij.

    Volgnde test: Is er al immuniteit opgebouwd.
  4. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 21:51
    quote:

    Rowi62 schreef op 30 april 2020 21:16:

    Of die kinderen nou op de speelplaats ravotten of in de bankjes zitten, dat maakt toch niet uit. Oders worden gek daar gaat het om'. Net als dat al de kapsters lekker aan het thuisknippen zijn. Dat weet toch iedereen als je wat in je familie vraagt.
    Wat een onzin Je wilt niet dat je kind gevaar loopt.

    Ik weet niet wat voor familie je hebt, maar ik zal ze ook liever niet kennen.

  5. forum rang 6 leonardus65 30 april 2020 21:54
    @jonas de onderzoekers zijn het niet allemaal eens, feit is dat die ene jongen niemand van zijn 170 contacten besmet heeft, onderaan mijn andere bericht stond ook in hoofdletters. VERDER LIJKEN ER GEEN GEVALLEN BEKEND TE ZIJN WAAR EEN KIND EEN VOLWASSENE BESMET, aldus een analyse van wereldwijde virusstudies die is opgesteld door het kindergeneeskundige . Veel geïnfecteerde kinderen vertonen mogelijk helemaal geen ziekteverschijnselen.
    Dus als ze besmet zijn zegt de ene onderzoeker, ze zijn net zo besmettelijk, in de praktijk blijkt toch dat er niet veel(geen) besmettingen plaats vinden naar volwassenen toe. Andersom dus wel.
  6. forum rang 6 jonas 30 april 2020 22:39

    Leornardius e.a het is wat verwarrend met wie besmet wie vooral omdat zgn onbesmette personen wel kunnen overdragen.

    Ik benader dan ook deels ook de zaak vanuit de andere kant zo van wie zijn getest besmet en wie zijn eraan overleden en wie liggen met corona in het ziekenhuis en wie daarvan op de IC etc

    Welnu dat zijn toch hoofdzakelijk de oudere leeftijdsgroepen en mensen met vaak al bijkomende kwalen. Dus zou ik me bij exitbeleid richten op bepaald deze groep en ook de effectiviteit en beschikbaarheid van beschermingsmiddelen met echt grootschalig testen en contactonderzoek. En uiteraard vaccins en gewoon geneesmiddelen.

    Wat voor gevoel ik nu heb< is dat de regering haar eigen incompetentie en traagheid heeft trachten te verbergen met oneigenlijke argumenten omdat er gewoon onvoldoende tijdig was ingespeeld met een doortastende en daadkrachtige aanpak.

    Dan krijg je valse argumenten zoals in heel Europa en de rest van de wereld zijn ze fout bezig met mondkapjes, maar hier zijn ze niet nodig want die sporen aan tot fout gedrag alhier. Onzin natuurlijk.

    Bijna hadden Rutte en co nog zeker zoiets beweert: mensen op de IC doen we niet want dat geeft ook maar fout gedrag!

    Dat met zijn magere afgeknepen koppie erbij en dat bekende eeuwige "mensen we werken zo hard" erbij en de NPO had het nog geloofd ook.

    Groet, Jonas

  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 april 2020 23:00
    Airborne transmission of the virus?

    Het officiële standpunt van de WHO blijft dat besmetting door direct contact (aanraken) en door grotere nies- en hoestdruppels het gevaarlijkst is – wat ongetwijfeld waar is, en dat besmetting via kleinere druppeltjes in uitgeademde lucht (bij spreken, hijgen of gewoon uitademen) vermoedelijk niet of nauwelijks een rol speelt :
    www.who.int/news-room/commentaries/de...

    Maar ze houden wel enkele slagen om de arm:

    "Airborne transmission is different from droplet transmission as it refers to the presence of microbes within droplet nuclei, which are generally considered to be particles <5 mu in diameter, can remain in the air for long periods of time and be transmitted to others over distances greater than 1 m. To date, some scientific publications provide initial evidence on whether the COVID-19 virus can be detected in the air and thus, some news outlets have suggested that there has been airborne transmission. […]
    Further studies are needed to determine whether it is possible to detect COVID-19 virus in air samples from patient rooms where no procedures that generate aerosols are ongoing. … [and] to know whether viable virus is found and what role it may play in transmission. ….
    At the same time, other countries and organizations recommend airborne precautions for any situation involving the care of COVID-19 patients …."

    Dat laatste mag je wel zeggen, ja. Ik heb inmiddels zo'n 50-tal artikelen verzameld die gaan over eventuele besmetting via de lucht (airborne transmission). In mijn volgende post een selectie.

  8. [verwijderd] 30 april 2020 23:08
    Elk moment dat we het hebben over besmettelijkheid, wie het wel en niet krijgen, mondkapjes, afstanden, luchtvochtigheid, etc...
    ...kijken we niet naar boosten van ons immuunsysteem, laat staan doelgerichtige behandeling van patienten.

    Een kind maakt wellicht korte metten het virus of biedt zich zelfs amper als gastheer. Dan is er weinig over te dragen.

    Laat je niet foppen... ER IS GEEN TEST VOOR Covid-19. Er is een soort coronatest. En corona komt veel voor. Ja, ook in kinderen.

    Denkt je arts dat je CV19 en op de 1 of andere manier toch een longontsteking, dan ben je ten dode opgeschreven. Gerichte zorg is nodig, en niet pas een beetje halfbakken op het laatste moment als je al aan de beademing ligt te creperen. Gruwelijke dood. Weet JOUW arts hoe hij/zij CV19 geneest?
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 30 april 2020 23:12
    Airborne transmission of the virus?
    Vervolg: een aantal relevante artikelen.

    www.worldometers.info/coronavirus/tra...
    Some experts think that 6 feet (1.8 meters) is not enough.
    "Virus-laden small (<5 mu) aerosolized droplets can remain in the air and travel long distances, >1 m" (more than 3.3 feet). A study of transmission occurring in a restaurant between people at a distance above 1 meter, observed that "strong airflow from the air conditioner could have propagated droplets".


    Ook verder lezenswaardig. Ze noemen zelfs een 'air distance' van wel 4 meter (onder speciale omstandigheden), en gaan ook in op de invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. Net als Maurice de Hond (daar kom ik nog apart op terug):
    www.maurice.nl/2020/04/24/this-is-how...

    www.condair.com/why-humidify-importan...
    Uit 2013, ook genoemd door M. de Hond.

    www.livescience.com/coronavirus-can-s...
    Voorlopige resultaten over aerosols die blijven 'hangen'. Aerosolized virus showed a median half-life of about 1.1-1.2 hours(!)

    www.bloomberg.com/news/articles/2020-...
    The new coronavirus appears to linger in the air in crowded spaces or rooms that lack ventilation.

    www.parool.nl/nederland/onderzoek-era...
    Onderzoekers hebben met fretten wetenschappelijk aangetoond dat het Covid-19-virus door de lucht overdraagbaar is.

    www.nature.com/articles/s41598-019-38...
    About aerosol emission and superemission during human speech increase with voice loudness.
    Maar bij gewoon uitademen lijkt besmetting door aerosols (D<5mu) volgens Nature weinig voor te komen:
    www.nature.com/articles/s41591-020-08...

    www.womenshealthmag.com/health/a31674...
    Virus blijft 'hangen'?

    www.nrc.nl/nieuws/2020/04/03/houd-afs...
    Historische aanwijzingen van besmetting via de lucht bij andere ziekten. Maar aan het eind valt de auteur weer terug op de (omstreden) stelling dat het coronavirus de luchtreis niet overleeft.

    www.hln.be/wetenschap-planeet/wetensc...
    Toch wel verspreiding via de lucht?

    www.nrc.nl/nieuws/2020/04/16/kun-je-c...
    Kort overzichtsartikel, met voorbeelden pro en contra.

    www.npr.org/sections/goatsandsoda/202...
    Het eerder door prins gokker aangedragen verhaal over iemand die aan het voeteneind kon meten of een patiënt sprak.

    www.fijnstofmeter.com/
    Algemeen verhaal over inademen van kleine deeltjes en wat je ertegen kunt doen met ventilatiesystemen.

  10. forum rang 10 rationeel 30 april 2020 23:12
    quote:

    leonardus65 schreef op 30 april 2020 16:31:

    @rationeel, simpel dus volgens FvD, een test is een test, krijg al kromme tenen als ik die Hiddema de vraag hoor stellen. Verbaast dat FvD nog stemmen krijgt
    Helemaal niet een test is een test!

    Dit is FAKE nieuws!

    Hij kwam met 3 soorten testen. Geschikt voor de verschillende situaties. Standaard. En gebruikt in de ons omringende landen.

    Hij heeft ze toen zelf nog eens laten testen, en in ruim een dag kon hij miljoenen kapjes laten aanrukken.

    Je kunt het zelf zien, want ik heb de link gegeven, waarin hij het vertelt.

    Ik snap echt niet dat deze fake onzin op deze site wordt toegestaan.

    Thierry Baudet heeft geretweet
    Forum voor Democratie
    @fvdemocratie
    ·
    24 apr.
    Vers van de test in het lab vanmiddag. Van deze chirurgische maskers liggen er NU 700.000 klaar en kunnen er 1 MILJOEN per week geleverd worden. Filterverificatie 99% (zie bon). Thuiszorg, kappers: ze SMACHTEN hiernaar. En het LCH? Die WILLEN ze niet eens testen. #FVD #VWSfail

    ·
    24 apr.
    In twee dagen tijd regelde #FVD miljoenen mondkapjes. We zeiden het op woensdag in de Tweede Kamer en komen onze belofte nu na! Pijl naar rechts en dan naar beneden gebogen

    Door bureaucratie worden grote partijen mondkapjes vanuit NL geëxporteerd, of tegengehouden terwijl Oostenrijk ze wél importeert. Dat moet anders!

    Zie filmpje.

    twitter.com/i/status/1253734278883618818

  11. forum rang 6 jonas 30 april 2020 23:17

    Los van meer belangrijke vraag hoe verloopt de bescherming, moet worden geconstateerd dat de Rutteriaanse "oplossing" aangaande beschermingsmiddelen niet zo goed aankomt bij de mensen die dingen nodig hebben. Stukje uit de Volkskrant

    "Ook Hans Buijing, bestuurder bij werkgeversorganisatie Zorgthuisnl, met 182 aangesloten zorginstellingen, kon de woorden moeilijk geloven. Woensdag had hij nog op aanvraag van ministers Hugo de Jonge en Martin van Rijn een overzicht naar het ministerie gestuurd van verschillende zorginstellingen die kampen met tekorten. ‘Sommige krijgen te weinig, sommige zelfs helemaal niets. Zeker een kwart geeft dat aan. Ik kan dat niet rijmen met wat ik uit Den Haag hoor.’

    Ook op de werkvloer merken nog lang niet alle medewerkers iets van een oplossing. ‘Een papieren Haagse werkelijkheid’, noemt Jacek Magala, woordvoerder van verpleegkundigenbrancheorganisatie V&VN, de boodschap van het consortium dan ook. ‘Wij krijgen nog steeds heel veel meldingen van mensen die met onvoldoende bescherming werken.’

    Het ministerie van Volksgezondheid zegt in een reactie dat zorgmedewerkers die onzeker zijn over hun veiligheid in gesprek moeten met hun werkgever. Biedt dit geen oplossing, dan kunnen ze het melden bij de inspectie."

    Wie zit wie nu te beduvelen?!

    Komt bij dat verhaal van heilige groene guru ex DSM met ja we hebben wel de machines maar met dan die werken weer niet vanwege gebrek aan een of ander stoffie? Waarom koop je dan juist die machines? Waarom maak je je afhankelijk van bevriende leveranciers? Waarom vragen Kamerleden niet echt door en controleer je je zaken onvoldoende?

    Groet, Jonas
  12. forum rang 6 leonardus65 1 mei 2020 00:13
    @jonas, zuiver op de overlijdens heb je gelijk, er overlijden nu zelfs minder mensen onder de 40 dan anders, overlijdens corona tussen 40- 50 vallen ook mee . Alleen liggen er toch wel heel wat meer mensen op de ic tussen de leeftijd 40-60 en uiteraard ook 60+, en die liggen daar meestal wel wat langer dan een weekje. Een capaciteitsprobleem dus als je corona zijn gang laat gaan, want heb je die bedden niet hoeveel overlijden er dan meer?. Beetje lastig als je op een gegeven moment tegen een 65 plusser moet zeggen, je krijgt geen bed meer.
    @ rationeel rustig, ten eerste hoor ik die Hiddema echt niet graag, ook Baudet komt niet zo goed uit de verf, komt erg onzeker over. Sokken "vergeten" was geen goede zet. Maar ook met sokken ging het vaak niet veel beter(heb wel niet alles gezien). Niet dat Baudet nu altijd ongelijk heeft, Rutten was gewoon veel te laat (net als bijna de rest van Europa), en net als de rest van Europa zaten ze zonder mondkapjes. Nu ken ik persoonlijk ook mensen die al een maand roepen, ik kan zo aan komen(hebben ze uiteindelijk ook laten komen). Er zijn 101 cowboys op de markt, en je kan niet overal een offerte vragen. Veel gevallen (overal in Europa) van slechte kwaliteit en fraude, daarom is het niet gek dat Nederland zich aan de specificaties houd. Achteraf is daar over te twisten of dat terecht is.

    (Dit is FAKE nieuws
    Ik snap echt niet dat deze fake onzin op deze site wordt toegestaan.) Dat vind ik wel erg overdreven rationeel. Ik heb ook wel linkjes/berichten van jou gelezen waarbij ik mijn vraagtekens had. Maar ieder zijn mening
  13. [verwijderd] 1 mei 2020 02:11
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Laatste waarschuwing.]
  14. forum rang 10 luchtschip 1 mei 2020 02:35
    quote:

    Skater schreef op 1 mei 2020 02:11:

    uncoverdc.com/2020/04/30/medical-misi...

    Wat wil jij? Standaardbehendeling of iets met 10x zoveel kans te overleven zodra er familieleden om je heen luidruchtig beginnen te bidden voor je leven?
    ik wil dat jij stopt met deze bizarre verhalen.

    Wanneer familie leden om je heen beginnen luidruchtig te bidden voor je leven moet je niet aankomen met het wondermiddel hydroxychloroquine dat ernstige bijwerkingen heeft als hart ritme storingen.

    Inderdaad een standaard behandeling is uit ervaring van medici de beste oplossing.

    Vertrouw maar op medische ervaring en kom niet met nep medische oplossingen die echt geen 10x zoveel kans geven om te overleven.Waar haal jij deze wijsheid vandaan?
    Omdat er een paar idioten zijn die dit beweren? Waaronder dokter Trump, die toevallig geïnvesteerd heeft in bedrijven die dit wondermiddel (?) produceren.

    Hydroxychloroquine is zo vooooorige weeeeeeks.
    Trump is nu al overgeschakeld op disinfectants, die het virus doden, en er onderzoek moet gedaan worden om deze in het lichaam te brengen, en ook nog ultra violette licht dat ook nog het lichaam ingebracht moet worden.
  15. [verwijderd] 1 mei 2020 03:25
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Laatste waarschuwing.]
  16. forum rang 6 Chiddix 1 mei 2020 07:34
    Dagstaat coronavirus: 30-04

    VS-1069424(+29515)
    Spanje-239639(+2740)
    Italie-205463(+1872)
    VK-172481(+6040)
    Frankrijk-167299(+756)
    Duitsland-163009(+1470)
    Nederland-39316(+514)
    Belgie-48519(+660)

    Turkije-120204(+2615)
    Rusland-106498(+7099)
    Singapore-16169(+522)

    Dit was voorlopig mijn laatste dagstaatje(tot 30-04). In de EU is het virus duidelijk op zijn retour richting 0?
    Tussen 7:00 en 9:00 ga ik tijdelijk verder met een ministaatje hoogste aantal besmettingen per dag(VS,VK,Rusland en Brazilie). Brazilie telde gisteren 7000 besmettingen. Hoe harder Bolsonaro roept, licht griepje, hoe meer besmettingen.
  17. forum rang 10 voda 1 mei 2020 07:44
    Krap 3,3 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels krap 3,3 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij het aantal in de Verenigde Staten nog altijd oploopt. Dit blijkt vrijdagochtend uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In Amerika steeg het aantal mensen dat het coronavirus draagt van ruim 1,04 miljoen op donderdag naar 1,07 miljoen vandaag.

    In Europa heeft Spanje 213.435 besmettingen en Italië 205.463. Frankrijk volgt met circa 167.000 en Duitsland met 163.000. Het aantal Covid-19 besmettingen in het Verenigd Koninkrijk komt inmiddels uit op ruim 172.000.

    In China, waar de uitbraak enkele maanden geleden begon, zijn nu officieel 83.956 besmettingen geconstateerd, iets meer dan donderdag, toen dit er 83.944 waren.

    In Nederland zijn momenteel 39.512 geregistreerde besmettingen en in België 48.519.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd nu 233.405 mensen aan het virus overleden. Over 1 miljoen mensen zijn hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 7 JP Samosa 1 mei 2020 08:41


    Bron:Trouw,gisteren

    Nergens in ons land sloeg het coronavirus zo hard toe als in oostelijk Noord-Brabant. Het is precies de regio waar ook de meeste intensieve veehouderij huist. Is één plus één hier twee?

    Orkun Akinci30 april 2020, 11:06

    Ignas van Bebber kent geen spoortje twijfel. De oncologisch chirurg van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch noemt de intensieve veehouderij ten oosten van de provinciehoofdstad de hoofdschuldige van het grote aantal coronadoden. Van Bebber houdt zich sinds vier jaar intensief bezig met de gevolgen van hoge concentraties fijnstof voor de volksgezondheid. “Een ontluisterende ontdekkingsreis”, zegt hij zelf. “We realiseren ons de impact onvoldoende. Ook nu is er een verband tussen de luchtvervuiling en het aantal coronaslachtoffers.”

    Een belangrijke oorzaak van de fijnstof, zegt Van Bebber, is de ammoniak uit de intensieve veeteelt. En dit is het epicentrum van de Nederlandse varkens-, geiten- en pluimveehouderij. “Diverse onderzoeken bevestigen de heftige invloed van mest op onze gezondheid. Omwonenden krijgen een continue aanslag op hun longweefsel te verduren. Komt er iets overheen, zoals nu het coronavirus, dan heeft dat grotere gevolgen. Daarom zijn er binnen Noord-Brabant zulke verschillen. In Tilburg en Breda hebben de mensen net zo hard carnaval gevierd. Toch zijn daar relatief minder mensen overleden, want de lucht is er minder vervuild.”

    Toeval? Eerder wéér een alarmbel
    Elders in Den Bosch blijft Bert Brunninkhuis deze periode hoofdzakelijk binnen. Zijn vrouw doet de boodschappen, hij spaart zijn longen. De voorzitter van Question, de patiëntenvereniging van Q-koortsslachtoffers, heeft blijvende schade overgehouden aan de epidemie die tussen 2007 en 2011 huishield. Dat ook het nieuwe coronavirus in hetzelfde gebied de meeste slachtoffers maakt, verwondert hem nauwelijks. “Toeval? Dat geloof ik niet. Dit is wéér een alarmbel die afgaat. We leven in deze provincie met 35 miljoen dieren en 2,5 miljoen mensen bij elkaar. Dat kan niet
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 359 360 361 362 363 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.270
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.307
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.040
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.226
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 327
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.245
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.260
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.646
ASML 1.762 76.825
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht