Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 458 459 460 461 462 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 20:51
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 28 mei 2020 06:01:

    [...]Sorry dat ik het zeg, maar ik heb het er hier al twee maanden over. En werd weggehoond...
    ???? Wat is dat nu weer voor rare prinses-op-de-erwt-reactie, BDB; je werd daarvoor door niemand weggehoond!

    Ik moest alleen nogal lachen dat, nadat Chiddix vroeg:

    "wat is er gebeurd in bepaalde kerken vlak voor de lockdown. Ga ervan uit , dat zingen de boosdoener was naast indirect contact met materialen(kerkzak en snoeprollen). Ademen zal wel niet?"
    je antwoordde met:
    "Bij besmetting door direct contact via handen en gezicht kunnen naast collectezakken ook zingen en praten 'met consumptie' een rol spelen.
    Bij besmetting via de lucht is er volgens mij weinig verschil tussen ademen, praten en zingen."


    en om hoelang het daarna duurde voordat je uit je pen kreeg: "Dat gewraakte zinnetje van mij was idd ongelukkig en slordig geformuleerd" :-)

    (Overigens schreef Maurice de Hand al eerder over het grote belang van aerosolen bij coronabesmettingen)
  2. forum rang 10 rationeel 28 mei 2020 20:57

    ’We worden als criminelen behandeld’

    Aanvaringen bij verpleeghuizen: Sophia bijna gearresteerd na bezoek aan moeder.

    HARDERWIJK - Een terreinverbod, politieagenten aan de deur en een dreigende arrestatie. Voormalig tv-presentatrice Sophia de Boer mocht vanwege corona haar moeder in het verpleeghuis niet meer bezoeken en dat liep helemaal uit de hand. Knallende ruzies tussen zorginstellingen en boze familieleden komen vaker voor in coronatijd. Personeel dringt aan op soepelere regels.

    Sophia de Boer leidde een leven in de schijnwerpers: Miss Holland 1987, assistente van Ron Brandsteder en presentatrice bij de commerciële omroepen. Ze won Love letters met Linda de Mol en trouwde haar man Erik Kwant live op televisie. Vijf jaar geleden sleepte ze nog de titel van Mrs. Netherlands Universe in de wacht, maar daarna gaf ze het werk voor de camera volledig op om voor haar halfzijdig verlamde moeder te zorgen.

    Sophia de Boer leidde een leven in de schijnwerpers: Miss Holland 1987, assistente van Ron Brandsteder en presentatrice bij de commerciële omroepen. Ze won Love letters met Linda de Mol en trouwde haar man Erik Kwant live op televisie. Vijf jaar geleden sleepte ze nog de titel van Mrs. Netherlands Universe in de wacht, maar daarna gaf ze het werk voor de camera volledig op om voor haar halfzijdig verlamde moeder te zorgen.

    „Al vier jaar lang zorg ik elke dag voor mijn moeder in Sonnevanck Harderwijk. We hebben altijd bij elkaar gewoond, ze is altijd een veilige haven geweest. We vormen een eenheid, veel mensen begrijpen dat niet.”

    Raambezoek
    Toen brak corona uit. Op 18 maart werd familiebezoek aan ouderen in verpleeghuizen op slag verboden. Na twee weken bleek dat in Sonnevanck toch corona was uitgebroken. „Zeventien mensen zijn besmet en tien overleden. Moeder werd overgeplaatst naar een afdeling die nog coronavrij was. Toen bedachten ze het raambezoek.”

    Daar ging het fout, waarschijnlijk door onduidelijkheid over de regels rond de bezoekjes aan het venster. Sophia en Erik kregen ruzie met een verpleegkundige over de vraag of het raam verder open mocht dan op een kier. „Ik ging door het lint, ik beukte op het raam”, zegt Sophia. Na discussie met ander personeel mocht het raam toch open. De dagen erna bleef dat zo en ze bleven moeder bezoeken. Op 30 april echter kreeg het stel een brief van de instelling. Ze hadden zich misdragen en kregen een gebiedsverbod als het nog een keer gebeurde.

    Op 17 mei kwam er opnieuw een klacht van het personeel over contact tussen Sophia en haar moeder door een open raam. Politiemannen bezorgden een tweede brief, gericht aan Erik. Hij mocht een week het terrein niet op.

    Aardbeien
    Toen kwam er een telefoontje uit het verpleeghuis dat moeder steeds neerslachtiger raakte. Erik reed langs Sonnevanck om aardbeien, chocola en kleding te bezorgen. Hij geeft het af aan het raam, „wat eerder wel gewoon mocht”.

    Sophia: „Maandag stonden er opeens vier agenten voor de deur. Erik moest mee naar het bureau omdat hij op heterdaad betrapt was op huisvredebreuk; ik moest ook mee en anders zouden ze me in de boeien slaan. Ze hadden zelfs een last tot binnentreden: als we niet opendeden, konden ze de deur eruit trappen. Ik raakte in paniek en ben ingestort, er kwam een ambulance bij. Wij vinden dit groot onrecht. We worden behandeld als ordeverstoorders en criminelen, maar we hebben alleen maar op gepaste afstand aardbeitjes gebracht.”

    ’Ingrijpen nodig’
    Ze spreken schande van het optreden van het verpleeghuis. Manager Ard Kleijer stelt dat ingrijpen wel degelijk nodig was. „Zeker op een quarantaineafdeling waar mevrouw zat, mocht het raam niet open. Ik begrijp dat boosheid soms een uiting van verdriet en frustratie is, maar er zijn nog 190 anderen met een moeder of vader bij ons. We proberen zo goed mogelijk leefbaarheid en veiligheid af te wegen, maar als je de regels aan je laars lapt, dan moet ik ook mijn personeel beschermen. Die mensen hebben veel voor hun kiezen gehad de laatste tijd, met veel sterfgevallen. Ze hebben het gedrag van deze familieleden ervaren als intimiderend.”

    "We proberen zo goed mogelijk leefbaarheid en veiligheid af te wegen"
    Dergelijke botsingen komen vaker voor, melden zorgorganisaties. „We krijgen signalen dat er inderdaad sprake is van meer gedoe met bezoekers van verpleeghuizen als gevolg van de aangescherpte bezoekregeling”, zegt een woordvoerder van verpleeghuiskoepel Actiz. Exacte cijfers ontbreken echter.

    Ard Kleijer van Zorggroep Noordwest Veluwe zegt dat een familielid tot tweemaal toe dreigde met een kort geding. Hij had een aanvaring met een bezoeker die door een raam naar binnen klom, waarna de bewoner opnieuw in quarantaine moest. In Elburg moest een hele afdeling in quarantaine nadat familie met een hoogwerker te dicht bij was gekomen. Bij verschillende huizen op de Veluwe plaatste de directie hekken nadat familie binnen was gedrongen.

    ’Grimmige sfeer’
    In Best zat een 82-jarige vrouw dagenlang in protest naast de deur omdat ze haar dementerende man niet mocht zien. Er was sprake van geschreeuw voor de deur en bedreigingen nadat een actiegroep zich achter de vrouw had geschaard. De politie moest surveilleren vanwege de ’grimmige sfeer’. Deze week nog ontstond knallende ruzie toen een woonzorgcentrum in Goes niet toestond dat een zieke bewoonster afscheid nam van haar stervende man.

    BEKIJK OOK:

    ’Terminale man mag op laatste moment zijn vrouw in zorgcentrum niet bezoeken’
    De sector dringt aan op versoepeling van de regels. Sinds twee weken mag een bewoner één vaste bezoeker ontvangen en vanaf 15 juli volgt verdere versoepeling. Verpleeghuizen willen meer zelf kunnen bepalen of en hoe ze meer bezoek kunnen ontvangen, zei Actiz-bestuurder Mireille de Wee.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1102846701/aa...
  3. jhgy 28 mei 2020 21:02
    vvd stijgt in peilingen door ferme optreden is:, weggooien belastinggeld, volgend jaar na verkiezingen gaan belastingen fors omhoog, vooral voor de armen, zo zijn ze.
  4. forum rang 10 rationeel 28 mei 2020 21:06
    quote:

    jhgy schreef op 28 mei 2020 21:02:

    vvd stijgt in peilingen door ferme optreden is:, weggooien belastinggeld, volgend jaar na verkiezingen gaan belastingen fors omhoog, vooral voor de armen, zo zijn ze.
    Het zullen vooral de rijken zijn. de armen kunnen niet veel geven.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 28 mei 2020 21:10
    quote:

    gokker schreef op 28 mei 2020 20:20:

    [...]Nee hoor schip, kometen op miljoenen lichtjaren bestaan gegarandeerd, maar die kunnen we niet zien.
    Een "normale" komeet is gevangen in ons zonnestelsel en dan praat je eerder over "lichturen".
    Precies. In de buurt van Neptunus praat je over een afstand van enkele lichtdagen, dat had ik in gedachte bij mijn eerdere post. Al weet ik niet precies op welke afstand een komeet zichtbaar kan worden. Mogelijk moet die nog wat dichterbij komen, en het zal ook per komeet verschillen.

    Bij een planetoïde had ik het natuurlijk niet over een meteoor die in de dampkring verbrandt, maar over een groter brokstuk dat al op grote afstand zichtbaar is en helemaal niet op de aarde terecht hoeft te komen.
    De grotere zijn al op afstanden van lichturen tot meerdere lichtdagen zichtbaar:
    www.nrc.nl/nieuws/2019/07/26/grote-ru...
    www.newscientist.com/article/dn7272-d...

    De kleinere echter niet, en die worden pas laat opgemerkt (op minder dan een lichtuur):
    www.nrc.nl/nieuws/2019/07/26/grote-ru...

  6. [verwijderd] 28 mei 2020 21:10
    Vanaf volgende week kan het, ik ga het niet doen!
    Voel me nog steeds oke, heb geen verschijnselen, geen nieuws, goed nieuws.

    Ik weet wel dat verzekeraars en zorgpremie bedrijven dol zullen zijn op de informatie die los zal komen, dan heb je het over enkele euros per geteste persoon(NAW+resultaat), als dit gaat circuleren , dan krijg je een blijvend draaiende carrousel , er zullen tientallen instellingen op zoek naar zijn, je kunt het dus veelvuldig "exclusief" verkopen.

    Je wordt ongewild bestempeld, voordelen kan ik er niet bij bedenken.
  7. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 21:27
    quote:

    rationeel schreef op 26 mei 2020 12:32:

    GATES is een heel gevaarlijk mannetje.

    Nederlanders en anderen??? kun je gemakkelijk een blinddoek voordoen, als er maar een ZIELIG
    verhaaltje vergezeld gaat bij de ...wereldwijde...plannetjes. Wat de plannetjes zijn, word je verteld door de mensen die wat verder kijken dan hun neus lang is, en die wat minder naief zijn, wijs geworden door de werkelijkheid.
    Instellingen die zich in 2018 en 2019 hebben laten betalen door Bill - "things won’t go back to truly normal until we have a vaccine that we’ve gotten out to basically the entire world" - Gates, voor in totaal 88 miljoen dollar:

    (indirecte betalingen via aan de Gates Foundation gelieerde entiteiten niet meegerekend,
    volgens opgave van de Bill & M Gates Foundation zelf: www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Q... )
    op aflopende volgorde van bedrag:

    Batavia Biosciences BV
    Stitchting IDH Sustainable Trade Initiative
    Merck Sharp & Dohme B.V.
    IHE Delft
    Stichting European Journalism Centre (!)
    Academisch Medisch Centrum
    International Confederation of Midwives
    Aids Fonds
    Faecal Sludge Management Alliance
    Wageningen University
    KNCV Tuberculosis Foundation
    European Centre for Development Policy Management
    TuBerculosis Vaccine Initiative
    Radboud University
    Stichting Cordaid
    Leiden University Medical Center
    TropIQ Health Sciences
    Access to Nutrition Initiative
    Endemol Shine IP B.V. (!)
    NpM, Platform for Inclusive Finance
    Royal Tropical Institute (KIT)
    ReSViNET Foundation
    Safi Sana Holding BV
    University Medical Center Groningen
    The World Society for Pediatric Infectious Diseases / WSPID
  8. forum rang 6 jonas 28 mei 2020 22:04

    Zo op het oog toch redelijk goede doelen?

    Ed kan je mij aangeven wat ze aan dat geld weggeven dan weer hebben verdiend.

    Dat is toch de gangbare complottheorie die je blijkbaar volgt. Dus kom nu dan ook met de verdiensten uit dat geld weggeven door de Gates

    Groet, Jonas
  9. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 22:12
    Ik heb geen lijst van bedrijven gevonden waar Bill - "things won’t go back to truly normal until we have a vaccine that we’ve gotten out to basically the entire world" Gates zelf en waar de Bill & Melinda Gates Foundation TRUST hun geld in hebben geïnvesteerd, maar ik zie hier toch mooie biotech bedrijven zitten :-)

    Invloed in wetenschap (bijv. resultaten zijn door biotech/pharmabedrijven weer winstgevend te maken) en geld dat stichtingen weer omzetten in opdrachten voor bedrijven, en media (!) zijn natuurlijk moeilijk in direct geld uit te drukken.
  10. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 22:28
    PS Ik heb nog nooit van een wetenschappelijke onderbouwing gehoord voor het veel en van velen gehoorde mantra: "we zijn pas van corona af als iedereen/de hele wereld gevaccineerd is".
    Nou ja, je kunt altijd wel een wetenschappelijke instelling of stichting onder je relaties vinden die graag een (uiteraard betaalde) opdracht voor zo'n onderzoek voor je wil (laten) uitvoeren.
    Je weet hoe wetenschappelijke instellingen tegenwoordig aan hun geld moeten komen voor onderzoek.
  11. forum rang 6 jonas 28 mei 2020 22:29

    Ed ik kan best wel cynisch zijn aangaande zogenaamde goede bedoelingen enzo

    Gates heeft heel veel gegeven aan malariabestrijding. En ja net zoals Rockefeller enorm veel verdiend aan soort monopolie positie. Ach ja en je bent jong en gaat keihard voor het geld en later denk je dan was dat allemaal wel zo netjes hoe dat ging.

    Ik hoef Gates niet te verdedigen, maar zo gaat het een beetje met dat soort figuren en hoe meer ze weggeven hoe beter.

    Groet, Jonas
  12. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 22:34
    quote:

    jonas schreef op 28 mei 2020 22:29:

    En ja net zoals Rockefeller enorm veel verdiend aan soort monopolie positie.
    Bingo. Daar heeft Bill het van afgekeken. Familievrienden. Die oude Rockefeller had eerst ook niet zo'n sociaal imago. www.youtube.com/watch?v=dNatgQme5Ek (En je weet nog hoe men vroeger over Bill Gates dacht?)
    geld = macht
    (ook door er van weg te geven)
  13. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 22:56
    quote:

    jonas schreef op 28 mei 2020 22:29:

    dat soort figuren en hoe meer ze weggeven hoe beter.
    Mee eens, alleen zou ik willen dat er 1000 figuren zijn die allemaal 1/duizenste weggaven in plaats van 1 alles in een bepaald gebied van leven en dood. Machtsconcentratie/monopolies zijn gevaarlijk, ook op dat gebied.
  14. forum rang 6 jonas 28 mei 2020 23:00
    Ed,

    Rockefeller was de rijkste ooit met hele gemene tactieken en later zeker schuldgevoel. Lees daar graag over en denk er wat over na.

    Volgens mij zit er zoiets bij Amazon en Google, Facebook etc nu.

    Is ook niet gemakkelijk bij concurrentie met de staats gestuurde Chinese bedrijven zoals Alabama.
    Stel wij en dus ook de Amerikanen breken high tech nu af of op in delen. Uit oogpunt van eerlijke mededinging mogelijk goed, maar mogelijk aan de andere kant weer niet goed.

    Misschien moet je wel de andere kant uit denken zo van als die Chinezen van oneigelijke concurrentie zijn dan kunnen ze het krijgen en gaan we op de Schumpeter toer en versterken de monopolie-achtige bedrijven.

    En China kom maar op dan! En China let ook eens op basis mensenrechten! (niet dat overdreven gedoe rond mensenrechten zoals hier niet eens).

    Groet, Jonas

  15. forum rang 5 Ed Verbeek 28 mei 2020 23:15
    quote:

    jonas schreef op 28 mei 2020 23:00:

    Ed,

    Rockefeller was de rijkste ooit met hele gemene tactieken en later zeker schuldgevoel. Lees daar graag over en denk er wat over na.

    Volgens mij zit er zoiets bij Amazon en Google, Facebook etc nu.
    Ja precies en Bill deed dat ook bij MSFT.
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 29 mei 2020 05:57
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 28 mei 2020 21:27:

    [...]Instellingen die zich in 2018 en 2019 hebben laten betalen door Bill - "things won’t go back to truly normal until we have a vaccine that we’ve gotten out to basically the entire world" - Gates, voor in totaal 88 miljoen dollar:
    ...
    Batavia Biosciences BV
    Stitchting IDH Sustainable Trade Initiative
    Merck Sharp & Dohme B.V.
    IHE Delft
    Stichting European Journalism Centre (!)
    Academisch Medisch Centrum
    International Confederation of Midwives
    Aids Fonds
    Faecal Sludge Management Alliance
    Wageningen University
    KNCV Tuberculosis Foundation
    European Centre for Development Policy Management
    TuBerculosis Vaccine Initiative
    Radboud University
    Stichting Cordaid
    Leiden University Medical Center
    TropIQ Health Sciences
    Access to Nutrition Initiative
    Endemol Shine IP B.V. (!)
    NpM, Platform for Inclusive Finance
    Royal Tropical Institute (KIT)
    ReSViNET Foundation
    Safi Sana Holding BV
    University Medical Center Groningen
    The World Society for Pediatric Infectious Diseases / WSPID
    So what?

  17. [verwijderd] 29 mei 2020 06:10
    Weet je Ebola 2.0 nog?

    Ineens iets dat ze Ebola noemden, andere kant van Africa.
    Niemand had meer malaria, ook al herkenden de patienten het zelf prima. Maar mochten daar echt niet voor behandeld worden. Overduidelijk Ebola, het heerst immers.
    Hoppa, in quarantaine. Zag eruit als sardienblik meer dan ziekenopvang.

    Er staat me bij dat het vaccin al klaar lag. Handig, zo'n Gates lab precies daar waar de uitbraak toevallig landde. Oh, krijg nou wat, net als in Wuhan!
59.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 458 459 460 461 462 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.528
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.544
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.146
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.612
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.403
AMG 965 126.171
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.182
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht