Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

21,400
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    42.833 Gem. (3M) 44,1K
  • Bied

    21,200  
  • Laat

    21,200  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2020 13:18
    Aldus een zwitserse bank:

    " Dit zal moeten versnellen als gevolg van kanaalverschuiving, peer-consolidatie, veranderende bezoekerspatronen, een zwaar getroffen horeca en een hardere winkelomgeving. Wij zijn met name van mening dat de capaciteit op grote schaal zal worden teruggetrokken uit:
    -Buitenwijken van grote steden, waar retailers wellicht andere vestigingen relatief dichtbij hebben
    -Kleinere steden, waar winkelstraten steeds meer afhankelijk zijn geworden van cafés en restaurants, die een aanzienlijke capaciteitsvermindering zullen zien
    -Tertiaire winkelcentra en winkelparken, die al jaren voet aan de grond krijgen

    Retailers hebben het gerechtvaardigd om winkels open te houden, gezien hun rol in het ophalen en retourneren via meerdere kanalen; dat argument neemt echter samen met het aantal bezoekers af, en als dat de hoofdrol van een winkel is, zouden detailhandelaars veel kleinere sites op verschillende locaties kunnen exploiteren. Dientengevolge neemt het aantal bezoekers af en neemt de leegstand toe, waardoor het geval voor retailers die filialen openhouden snel afneemt. Verhuurders zullen de huurprijzen blijven verlagen om retailers te overtuigen om te blijven; de huur bedraagt ??echter doorgaans 8-10% van de omzet en de meeste werkingskosten van het bijkantoor zijn personeel, tarieven en nutsvoorzieningen, die allemaal erg plakkerig zijn. "
  2. [verwijderd] 2 juli 2020 14:00
    Het is toch te gek voor woorden dat dit verhaal alle bewegingen in heel Europa zou kunnen verklaren.
    Wat Branco ook al aangeeft: ECP, en WHA volgt achteraf een zelfde pad met LC, heeft goed gekeken naar de rol van de assets in de directe omgeving. WHA probeert het andersom: eerst kopen en dan aanpassen en verbouwen naar de behoefte van de omgeving.

    Het resultaat is hetzelfde. De centrale vraag is dus welk effect algemene tendensen zullen hebben op die situaties. Ik denk niet dat de soep zo heet wordt gegeten als in Zwitserland opgediend is.

  3. forum rang 5 NLvalue 2 juli 2020 14:22
    quote:

    Branco P schreef op 2 juli 2020 09:24:

    Een mooi generalistisch verhaal, maar druk jouw visie dan eens iets concreter uit in de gevolgen voor de consumentenbestedingen in (in dit specifieke geval) de winkelcentra van ECP (en of andere aanbieders) op de korte en langere termijn. Want daar draait het uiteindelijk m.i. om.

    In de centra van ECP gaat het om Hypermarkten, aanvullende winkels voor de dagelijkse voorzieningen, grote modeketens (ZARA/H&M/OVS/Primark), persoonlijke verzorging, allerhande aanvullende kleine winkeltjes, fast food ketens, eet- en lunchtentjes, sportketens en electronicazaken. Alles doorgaans op de begane grond en in elkaars invloedssfeer. Parkeerplaats direct voor de deur (dus geen moeilijk gedoe)

    En denk dan na over de ontwikkelingen in:

    * Consumentenbestedingen in specifiek de voornoemde segmenten
    * Corona en een korte termijn effect op o.a. werkloosheid en daarmee op consumentenbestedingen
    * Corona en een eventueel blijvend op het gedrag van mensen
    * Online versus Offline (in relatie tot de multi channel strategie van winkeliers)
    * ? (vul maar aan)

    en dit alles uiteraard met name gericht op de regio's waar de winkelcentra zich bevinden (bij ECP: Brussel, Zweden, Noord-Italië en Parijs Regio/Genève Regio plus 3 losse locaties in FR)

    Ik ben voor mijzelf al eerder tot de conclusie gekomen dat consumenten in het type winkelcentra dat ECP in eigendom heeft vrijwel volledig zullen terugkeren en dat corona geen blijvend effect op het gedrag zal hebben van deze consumenten. In Zweden zijn ze al nagenoeg terug. In Frankrijk en Italië duurt het het langst. In Woluwe gaat het sneller. Werkloosheid zou op korte termijn de bestedingen negatief kunnen beïnvloeden, maar over het algemeen zullen juist uitkeringsgerechtigden zich bij Primark, H&M en McDonalds blijven melden. Daar staat tegenover dat mensen dit jaar op vakantie gaan in eigen land en weinig mogelijkheden hebben tot vertier (geen evenementen deze zomer) dus ze gaan een keer extra naar het winkelcentrum en hebben nog wat vakantiegeld over om het daar te besteden. Mijn focus ligt dus primair op de gemiddelde mens (in Europa) en op zijn gedrag post-corona en wat daarvan de gevolgen zijn voor de omzet in de winkels en de horeca in specifiek de winkelcentra van ECP (en van andere aanbieders). Als je je hierover een beeld gevormd hebt, dan hoef je niet per se op cijfers te wachten. Sterker nog, dan kun je een bepaalde verwachting uitspreken over hoe de cijfers zich zullen gaan ontwikkelen en dan kun je er nu juist naar handelen.
    Acties al genomen: Short URW. Zijlijn ECP. De verwachtingen zijn veel te hoog gespannen vs de realiteit van de cijfers die binnenkort gaan komen.

    Jij wil het graag praktisch hebben -dit is het effect van Corona/wereldeconomie op Val Thoiry en Etembrieres, 20% van de Franse centra, die (extreem sterk) afhankelijk zijn van Geneve.

    www.immobilier.ch/fr/carte/louer/appa...
    automotive-online.nl/management/laats...

    Grote leegstand onder appartementen in Geneve- in decennia niet voorgekomen. 1/3 van de 450.000 inwoners zijn expat.

    Grote multinationals zijn de bezetting sterk aan terugschroeven (met 1000-en..) . Expats worden terug gehaald , nieuwe worden niet gestuurd. WHO heeft haar hoofdkantoor daar - er wordt flink gehakt om de funding issue die Trump veroorzaakt heeft op te lossen. Geen pizzabakkers waar we het over hebben - 300-500k inkomens..

    Conferentie business ligt plat - Hotels worden niet gevuld. Saoedische koninklijke familie + gevolg mag het land niet in - normaliter goed om alle 5 sterren hotels te vullen in juli. Allemaal grote drivers van de regionale economie

    Gewoon even praktisch - de gevolgen van de wereld economie op ECP. Kunnen we hopen dat dat weinig effect heeft - maar dat is dromenland.

    Zoals eerder gezegd - jij kijkt naar de wereldeconomie met de relaxte bril van iemand een vaste baan en geen financiele zorgen.. Da's fijn voor jou. De winkeliers in Toulouse e.o. zitten met angst en beven te kijken naar de impact van 15.000 ontslagen bij Airbus (etc - en nee, ECP heeft daar geen centrum.. niet het punt)

  4. [verwijderd] 2 juli 2020 15:16
    quote:

    MFCons schreef op 2 juli 2020 14:26:

    Maar dat is toch juist positief, met een uitkering kom je mooi bij de Primark :)
    Niets is zo goed geweest voor fast fashion als de 07/08 crisis. Marktaandeel, # of stores, alle metrics off the charts
  5. [verwijderd] 2 juli 2020 15:25
    quote:

    DarkAngel schreef op 2 juli 2020 15:16:

    [...]

    Niets is zo goed geweest voor fast fashion als de 07/08 crisis. Marktaandeel, # of stores, alle metrics off the charts
    Ik ben juist heel erg sceptisch tegenover die "premium" quality centra waar the likes of "Junkyard" zo positief over zijn. Blijkbaar heeft URW premium bezitten met zeer hoge leegstand. Eentje in de US durven ze zo zelfs flagship te noemen, terwijl 100% bezet vastgoed nu wordt weggezet als mindere kwaliteit.

    Ik zie mensen gewoon hun dagelijkse boodschappen doen en de aankopen. Wat ik wel zie is de malaise in bijvoorbeeld Amsterdam, waar geen toerist meer komt. Of hoe NL het zegt: de plekken waar geen Expat meer woont, of.... dát lijken mij de echte risico gebieden te zijn. Oftewel: URW... premium sticker, maar ondertussen...

  6. hvb 2 juli 2020 15:37
    quote:

    NLvalue schreef op 2 juli 2020 14:22:

    [...]

    Acties al genomen: Short URW. Zijlijn ECP. De verwachtingen zijn veel te hoog gespannen vs de realiteit van de cijfers die binnenkort gaan komen.

    Ik neem aan dat je URW short tijdekijk is en te maken heeft met de huidige posities van GS en MS in URW?
  7. [verwijderd] 2 juli 2020 15:44
    quote:

    hvb schreef op 2 juli 2020 15:37:

    [...]

    Ik neem aan dat je URW short tijdekijk is en te maken heeft met de huidige posities van GS en MS in URW?
    Moi aussie. Kort gezegd heeft GS een 38 koersdoel afgegeven, dan kan je rond de 70 goed short gaan. GS heeft een mooi record van self fulfulling prophecies!
  8. forum rang 5 NLvalue 2 juli 2020 16:15
    quote:

    hvb schreef op 2 juli 2020 15:37:

    [...]

    Ik neem aan dat je URW short tijdekijk is en te maken heeft met de huidige posities van GS en MS in URW?
    Klopt. Ik heb lage 40 gekocht - rond de hoge 60 deep ITM calls geschreven en aandelen eronder verkocht.

    op 17/7 verwacht ik dat de koers onder de 40 duikt, en die calls waardeloos aflopen. winst op Unibail wordt dan ~50 p/a .

    Staat de koers op 17/7 idioot laag - dan schuif ik die winst in volledig long - in de wetenschap verwachting dat GS een lange termijn interesse heeft om vanaf 18/7 de koers omhoog te krijgen. Kan dan best jaren aandeelhouder URW worden.

    Staat de koers zoals nu - vleesch nog visch.. blijf ik op de cash zitten tot de halfjaarcijfers

    Staat de koers op 17/7 boven de 120 wordt URW het derde vastgoed aandeel , na WHA verlies, en ECP verliesje, waar ik verlies op ga lijden.. tijd om een andere hobby te gaan zoeken dan - misschien fugro eens proberen,, :-)
  9. forum rang 4 Chessplayer1992 2 juli 2020 16:25
    Brookfield onderneemt ook weer wat moois. Dat is de luxe als je nog een 'moeder' hebt: finance.yahoo.com/news/brookfield-pro...

    Een bod van Brookfield asset management op brookfield property partners met een premium van +- 18% oid t.o.v. de openingsprijs. Interessante is dat het bod tot 28 augustus geldig is. Ik vraag me wel het doel hierachter af. Voor Brookfield asset management is het 'goedkoop' rendement maken, omdat de koers naar hun mening veel lager is dan de waarde. Tegelijkertijd leggen ze mogelijk een bodem onder de koers ... Wat denken jullie?
  10. forum rang 5 NLvalue 2 juli 2020 17:01
    35% procent van de REIT freefloat zit short. Daar komt nog een apart bod op. Ook interessant dat de helft van het geld voor dit bod van institutionele beleggers komt -

  11. forum rang 8 Branco P 2 juli 2020 17:15
    quote:

    DarkAngel schreef op 2 juli 2020 13:12:

    Dank Branco P! 10% dit jaar (en dan nog eens 10% '21) daar teken ik voor hoor. Dat zijn trouwens ook de aannames van Kepler.
    Eens mbt online, maar dat wist je al.
    Mbt H&M en andere retailers, dat gaat voornamelijk om uitdunning van de kleine stores, maar de verwachting is dat totale meters nog steeds omhoog gaan voor de meeste brands (i.e. grotere shops op meer centrale locaties). Als ik ons portfolio goed interpreteer is dat dus geen enkele bedreiging
    Dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. H&M heeft in het verleden al eens in de objecten in Tours, PDH en Taverny het huurcontract (een jaar of twee geleden) opgezegd.
    * PDH werd vrij snel weer volledig verhuurd
    * Taverny is nog maar deels wederverhuurd (horeca)
    * In Tours staat de unit nog leeg, maar ik weet dat daar plannen in de maak zijn, dus misschien bewust

    Daarentegen heeft H&M in Amiens juist de bestaande winkel in oppervlak verdubbeld een paar jaar terug en hebben ze een grote nieuwe winkel geopend in Cremona Po. Dus dat klopt precies met hun strategie

    Afgaande op die strategie zou het niet ondenkbaar zijn dat ze op termijn ook weggaan uit winkelcentrum MoDo, want dat is een kleine unit in een winkelcentrum dat niet een heel groot verzorgingsgebied heeft.

    En H&M zal (conform haar strategie) nog graag grote nieuwe unit aanhuren in Bergamo of Modena... en die mogelijkheden zijn er als de Hypermarkten een deel van hun unit af zouden willen geven.

    Maar dat is nu retail... "Handel ist Wandel" en dat betekent dat er zo nu en dan een winkel vertrekt en er een andere voor in de plaats komt (als de locatie goed is uiteraard).
  12. forum rang 4 Chessplayer1992 2 juli 2020 20:36
    quote:

    NLvalue schreef op 2 juli 2020 17:01:

    35% procent van de REIT freefloat zit short. Daar komt nog een apart bod op. Ook interessant dat de helft van het geld voor dit bod van institutionele beleggers komt -


    Ja ik vind het lastig om dit te beoordelen eigenlijk. Maar 35% short klinkt wel als heel veel. Zeker omdat er zo'n sterke moeder bovenstaat, dus dat lijkt me niet het beste aandeel om te shorten ... Daarnaast zitten ze niet alleen in retail, maar zijn ze veel meer mixed (terwijl ze wel net zo hard zijn afgestraft als retail).
  13. forum rang 8 Branco P 3 juli 2020 09:43
    quote:

    NLvalue schreef op 2 juli 2020 14:22:

    [...]
    Jij wil het graag praktisch hebben -dit is het effect van Corona/wereldeconomie op Val Thoiry en Etembrieres, 20% van de Franse centra, die (extreem sterk) afhankelijk zijn van Geneve.

    www.immobilier.ch/fr/carte/louer/appa...
    automotive-online.nl/management/laats...

    Grote leegstand onder appartementen in Geneve- in decennia niet voorgekomen. 1/3 van de 450.000 inwoners zijn expat.

    Grote multinationals zijn de bezetting sterk aan terugschroeven (met 1000-en..) . Expats worden terug gehaald , nieuwe worden niet gestuurd. WHO heeft haar hoofdkantoor daar - er wordt flink gehakt om de funding issue die Trump veroorzaakt heeft op te lossen. Geen pizzabakkers waar we het over hebben - 300-500k inkomens..

    Conferentie business ligt plat - Hotels worden niet gevuld. Saoedische koninklijke familie + gevolg mag het land niet in - normaliter goed om alle 5 sterren hotels te vullen in juli. Allemaal grote drivers van de regionale economie

    Gewoon even praktisch - de gevolgen van de wereld economie op ECP. Kunnen we hopen dat dat weinig effect heeft - maar dat is dromenland.
    Dank voor jouw voorbeeld en laat mij daar even op ingaan. De agglomeratie Geneve, dus inclusief alle Franse steden om Geneve heen, telt ruim 1.000.000 inwoners.

    Je deelt een soort Zwitserse Funda voor huurwoningen waarop 948 woningen te huur staan, op een stad met 460.000 inwoners, en suggereert dat er sprake zou zijn van een "grote leegstand". Volgens mij ben je dan aan het overdrijven. Ik geloof best dat er nu een paar honderd woningen meer te huur staan dan gebruikelijk, maar als er per saldo meer dan 5.000 mensen de regio Geneve verlaten hebben naar aanleiding van de door jou benoemde factoren, dan zou mij dat verbazen.

    Wat is in mijn ogen de realiteit? Praktisch. In steden als Geneve (en bijvoorbeeld ook Brussel) wonen permanent inderdaad heel veel non-residents (ik las circa 40%) die werken bij de internationale organisaties en bedrijven. Jij noemt ze allemaal expats en daarmee suggereer je een tijdelijkheid/vluchtigheid die er niet is. Deze mensen zijn zeker niet terug naar hun land van origine want ze wonen nu eenmaal permanent in Geneve. Ik las dat 8% van de buitenlanders in Geneve Amerikanen zijn, nou die zijn zeker niet terug naar de VS, want ze kunnen dat niet eens en bovenal willen ze dat niet.

    Normaal gesproken gaan deze mensen, net als de ca. 800.000 residents in de agglomeratie, in juli/augustus op vakantie, en dat zijn overwegend geen vakanties naar de camping buiten de stad (met de door jou genoemde 300K-500K inkomens), maar dit jaar zijn die vakanties van de baan en blijven de mensen thuis en moet iedereen zich in de regio vermaken. Dat betekent sowieso dat er meer boodschappen gedaan moeten worden en dat er een keertje of twee extra naar winkelcentra gegaan wordt ter vermaak. Nu de corona-angst wegebt betekent dat dat de maanden juli en augustus voor de retailers en horeca in Val Thoiry en Etembrieres bovengemiddeld goed zullen zijn. Bezoekers van conferenties , en ook de Saoedische Familie, gaan niet naar deze winkelcentra (met trekkers Migros Hypermarkt, H&M, Decathlon, Go Sport) maar het is wel aannemelijk dat de high end winkels en horeca in de binnenstad van Geneve daar last van hebben, maar niet een Val Thoiry of een Etembrieres. Het grote voordeel voor deze centra zijn in mijn ogen de grote Migros Hypermarkten die ook tijdens de lock down steeds open waren en daardoor is de loop er nooit uitgegaan c.q. is de loop juist toegenomen.

    Ik waardeer het wel dat je toerisme, conferenties en de Saudische Familie erbij betrekt, maar op korte termijn zie ik nu eerst een opleving vanwege het "thuis blijf" effect van de residents. De conferenties van volgend jaar (of toch zeker die in 2022) zullen extra druk zijn en de Saudische familie zal dan volgend jaar toch vast ook wel weer langskomen, als hij ietsje later in het seizoen van dit jaar niet nog even langskomt. ;-) De vraag is dan of er andere blijvend negatieve effecten op de economie van Geneve zullen optreden. Je hebt het over grote multinationals die met 1000-en hun bezetting terugschroeven. Die uitspraak heb ik niet kunnen verifiëren in mijn zoektocht op google, maar het lijkt mij ook een vrij losse uitspraak. 10K of 20K minder mensen in een agglomeratie van 1mio inwoners gaat echter geen schokkende effecten teweeg brengen.
  14. TraderFrico 3 juli 2020 11:50
    EUROcommercial --> Was dat virus niet onder controle in EUROpa.
    Blijft zakken terwijl ver alles terug open is... What is going on?
  15. JJMM 3 juli 2020 11:52
    Eurocommercial is gewoon failliet... Dumpen die handel. Had ik zelf heel slim op 29.60 Euro gedaan voordat het dividend werd betaald ! Sorry guys... Anyway komt ook lekker advies van ABN AMRO aan, kopen! Waarom? Zodat zij en hun klanten de stukken aan andere stumpers kunnen verkopen. ABN AMRO herhaalt het koopadvies van 13 nov 2018 voor Eurocommercial Properties. Het koopadvies van dinsdag 13 november 2018 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -56,77%. Heerlijk rendement van ABN, -60% haha
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht