Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Energie Terug naar discussie overzicht

Waterstof

5.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eric61 10 juli 2020 17:25
    Er is zo veel ""leuks"" te vinden. In Norisks viel een potje olie om en dat moet worden opgeruimd . Heb ze in de knip met 16 % min
  2. Eric61 10 juli 2020 17:29
    Let wel, om waterstof te verkrijgen hebben we grondstoffen nodig en Norilsk is een grote leverantier.
  3. forum rang 6 'belegger'' 10 juli 2020 17:52
    Uit de waterstofstrategie van de Europese Commissie:

    "To ensure a full hydrogen supply chain to serve the European economy, further research and
    innovation efforts are required.

    First, on the generation side, this will entail upscaling to larger size, more efficient and cost-effective electrolysers in the range of gigawatts that, together with mass manufacturing capabilities and new materials, supply hydrogen to large consumers. As a first step, a call for proposals for a 100 MW electrolyser will be launched this year. Solutions at lower technology readiness level need also to be incentivised and developed such as, for example, hydrogen production from marine algae, from direct solar water splitting, or from pyrolysis processes with solid carbon as side product, while paying due attention to sustainability requirements."

    ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/...
  4. pim f 11 juli 2020 00:49
    Laat duizend bloemen bloeien: ook in Drente gaan de plannen nu hard:

    De productie van waterstof uit wind- en zonne-energie uit de regio Emmen kan de capaciteitsproblemen op het stroomnetwerk in die regio oplossen. Waterstof kan worden gebruikt voor de industrie op het Emtecc-terrein, waarvoor nu nog heel veel aardgas verbruikt. etc

    www.rtvdrenthe.nl/nieuws/161473/Produ...
  5. sunnydays 12 juli 2020 12:08
    Ben tot nu toe blij met het rendement , maar op zoek naar een tracker waterstof of alternatieve energie. Die in Nederland te koop is. Ik ken wel ETF, maar zoek eigenlijk een waterstof tracker.
  6. Belegger 86 12 juli 2020 13:11
    quote:

    Eric61 schreef op 10 juli 2020 17:25:

    Er is zo veel ""leuks"" te vinden. In Norisks viel een potje olie om en dat moet worden opgeruimd . Heb ze in de knip met 16 % min


    Investeren in een bedrijf waar een flinke claim tegen wordt ingediend brengt flink wat onzekerheid met zich mee, kan natuurlijk ook een kans zijn.

    news.yahoo.com/russias-nornickel-figh...

    Wacht nog even af!
  7. XTrail 12 juli 2020 17:09
    quote:

    Eric61 schreef op 10 juli 2020 17:25:

    Er is zo veel ""leuks"" te vinden. In Norisks viel een potje olie om en dat moet worden opgeruimd . Heb ze in de knip met 16 % min
    Russian mining giant Norilsk Nornickel reports another fuel leak in Arctic

    Russian mining giant Norilsk Nickel said on July 12 that around 45 tonnes of aviation fuel had leaked from its pipeline in the Arctic.

    www.moneycontrol.com/news/environment...
  8. Eric61 13 juli 2020 12:53
    Ik denk dat Norilsk van 5.5 miljard dollar winst wel wat kan opruimen maar het is ook zo zonde voor de planten en dieren. Ben benieuwd naar het slotdividend want daar heb ik ze voor.
  9. Eric61 13 juli 2020 12:56
    Ik verkocht Vislink op 0.58nogwat. Schrijf je Lullo met een grote of een hele grote L???
  10. Eric61 13 juli 2020 12:58
    Vanmiddag maar proberen Ballerd power terug te kopen. Verkocht (niet alles) op Can$ 27.92
  11. PaulusKe 13 juli 2020 14:07
    quote:

    Eric61 schreef op 13 juli 2020 13:00:

    Waterstofaandelen zijn dit jaar geweldig om te bezitten, Toch?
    Ja inderdaad. Dat was afgelopen jaar ook al maar toen heb ik ook al een aantal keren gedacht op een piek winst te pakken. En het bleef maar doorgaan dus daar heb ik wel wat spijt van omdat ik weer duur moest terugkopen. Nu blijf ik toch maar even een aantal jaren zitten. Met een klein deel koop en verkoop ik (dat is de funfactor op de rimpels van de koers) maar driekwart van mijn gelden zitten lekker 'vast' voor de langere termijn.

    Over dit jaar:
    Begin januari 0% (baseline)
    Voor de dip in februari +40% rendement
    Net na de dip -30% (auw!)
    Nu +100%
    Het verbaast me dat de aandelen zo snel na de dip weer op hun weg omhoog waren. Nu komen de Q2 cijfers dus ik ben heel benieuwd.

    Mijn fondsen (zoals de meesten hier): Ballard, Cell Impact (moeizame relatie mee), McPhy, NEL, Powercell en SFC.
    De engelse fondsen van ITM en AFC heb ik voorlopig van de hand gedaan. Maarja... nu AFC weer +16.6% :-)
    Ik hou het wel zoveel mogelijk op Europese bedrijven met uitzondering van Canada.

    Nee, mij hoor je inderdaad niet klagen.
  12. forum rang 6 'belegger'' 13 juli 2020 15:40
    quote:

    PaulusKe schreef op 13 juli 2020 14:07:

    [...]Mijn fondsen (zoals de meesten hier): Ballard, Cell Impact (moeizame relatie mee), McPhy, NEL, Powercell en SFC.
    De engelse fondsen van ITM en AFC heb ik voorlopig van de hand gedaan. Maarja... nu AFC weer +16.6% :-)
    Ik hou het wel zoveel mogelijk op Europese bedrijven met uitzondering van Canada.
    Zelf heb ik McPhy, NEL, Plug Power en Cell Impact. Gewoon uit nieuwsgierigheid ben ik benieuwd naar een paar overwegingen, maar je bent uiteraard niet verplicht om te antwoorden ;)

    Wat zijn jouw twijfels bij Cell Impact?

    Wat is de reden om Canada te verkiezen boven Amerika?

    Bij Cell Impact vraag ik mij af of zij op de markt kunnen inspelen als die de voorkeur zou geven aan carbon of composietmaterialen. Op de website van Ballard staat een blog van vorig jaar waarin zij aangeven dat zij metaal en carbon kunnen maken maar dat hun voorkeur uitgaat naar carbon. Wellicht ook interessant om door de lezen omdat je Ballard hebt.
    blog.ballard.com/bipolar-plates

    Let niet al te veel op dagkoersen. Wat je vandaag bij AFC misloopt, komt bij McPhy toch ook binnen. Met de Engelsen ben ik op dit moment terughoudend. Als bedrijf lijkt ITM mij niet verkeerd, maar die waardering. En neem nu een Proton Power Systems, dat bedrijf snap ik financieel niet. Dat zijn maar twee voorbeelden, verder is het ook gewoon een onderbuikgevoel.
  13. PaulusKe 13 juli 2020 16:12
    Hi Belegger

    Om antwoorden te geven op je vragen, geen probleem hoor. Aangezien beleggen voor een groot deel psychologie is... zijn veel keuzes een onderbuikgevoel of een gunfactor. Soms niet helemaal rationeel misschien. Financiële cijfers zijn natuurlijk meer een houvast maar ook nog steeds geen garantie.

    >Wat zijn jouw twijfels bij Cell Impact?

    Ik heb een beetje een lastige relatie met de aandelen van Cell Impact het afgelopen jaar. Ze groeien als ik ze niet heb en dalen als ik ze wel heb... ;-) Ligt aan mij. We zijn volledig uit synch... haha.
    Buiten dat, het is een component leverancier van metalen platen voor FC's. Ik begreep dat de toekomst toch uiteindelijk op andere materialen gaat draaien. Dus een lange toekomst voor Cell Impact op de huidige technologie betwijfel ik. Je verhaal over metaal/carbon dus een beetje. Of...?

    >Wat is de reden om Canada te verkiezen boven Amerika?
    Ik heb het niet zo op Trump, of zelfs Amerika in het algemeen, en zijn duurzaamheidsbeleid (als dat al bestaat). Canada is een land wat ook daadwerkelijk 'dichterbij de natuur staat' volgens mij. Vandaar dat ik ook wat Scandinavische bedrijven heb. Die zijn toch wat bewuster verwacht ik. Maar dat is een persoonlijke visie. Schat de kansen dat hier meer aan de weg getimmerd wordt wat hoger. Het is duidelijk een kwestie van persoonlijke keuzes.

    >Let niet al te veel op dagkoersen. Wat je vandaag bij AFC misloopt, komt bij McPhy toch ook binnen.
    Precies, een beetje "En Pierre wat hebben ze niet" gevoel was dit. Maar dagkoersen zijn inderdaad niet alles. Wel leuk om af en toe was te kopen/verkopen. Maar zoals gezegd zit mijn grootste deel relatief steady in mijn mandje. Ik zie H2 ook echt wel iets voor de komende jaren.

    >Met de Engelsen ben ik op dit moment terughoudend.
    Heb hier hetzelfde gevoel over. De aandelen zijn ook niet zo gangbaar dus verkopen is nog niet zo voor de hand liggend als je dat zou willen doen.

    Verder probeer ik in de portefeuille zoveel mogelijk variatie in H2 bedrijven aan te brengen.
  14. PaulusKe 13 juli 2020 17:04
    quote:

    Eric61 schreef op 13 juli 2020 12:58:

    Vanmiddag maar proberen Ballerd power terug te kopen. Verkocht (niet alles) op Can$ 27.92
    Gaat je lukken vandaag !! :-) Steady lijn naar beneden.
  15. sunnydays 13 juli 2020 18:06
    Dank je wel, belegger,
    ik heb al een aantal bedrijven en verder even doorsparen voor de volgende aankopen.
    het lijkt me een interessant plan, ben benieuwd wat het word eind dit jaar
  16. forum rang 6 'belegger'' 13 juli 2020 22:18
    Hi PaulusKe,

    Interessant en ook leuk om zo te horen hoe een ander het ziet. Ik zie vooral veel overeenkomsten.

    Bij beleggen kijk ik ook naar het geheel. Naast product let ik op de plaats in de keten. Het financiële plaatje neem ik ook mee, maar ik geloof niet dat je een bedrijf kunt beoordelen met (alleen) een spreadsheet. Ik begin eenvoudig met waardering en solvabiliteit. Verder kijk ik met gezond verstand naar de cijfers. Alleen als ik het nodig acht, zoek ik gericht in een jaarrekening.

    Bij Cell Impact hebben wij kennelijk dezelfde twijfels. Ik was van plan deze positie te ruilen tegen Ballard. Tot nu toe heb ik mij minder verdiept in Ballard dan in andere namen. Wat mij in ieder geval aanspreekt is dat zij zich richten op zwaar transport. Daar zie ik toch de toekomst voor waterstof en niet zozeer in kleine toepassingen. Met electrolyzers lijkt Ballard minder te doen.

    In Amerika is de federale overheid volgens mij vooral van belang voor de internationale handel. Verder wordt veel lokaal geregeld. Zo staat Californië bekend om hun strenge milieuregels. Een Plug Power heb ik toch ook graag in portefeuille. Zij zijn vooral bekend van vorkheftrucks, maar de recente overnames kunnen hun positie in productie, opslag en distributie versterken.

    Diversificatie gaat mijns inziens niet om zoveel mogelijk aandelen, maar om correlaties. Je reduceert je concentratierisico het meest als je van 1 naar 2 aandelen gaat, daarna reduceer je relatief steeds minder. Ik probeer met een beperkt aantal aandelen een dwarsdoorsnede van de markt te pakken. De kunst is om correlaties juist in te schatten. Dat kan een hele uitdaging zijn.

    Ondertussen heb ik met de daling voorzichtig wat Plug Power bijgekocht en Ballard aangekocht.

    Groetjes, Bob
5.205 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.827
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.015
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.571
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.228
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.773
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.374
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.789
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.446
AMG 965 126.400
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.180
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.740
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.303
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.746
ASML 1.762 77.400
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.723
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht