Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,520
  • Verschill

    -0,215 -0,64%
  • Volume

    2.095.906 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    33,520  
  • Laat

    33,525  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2590 2591 2592 2593 2594 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 augustus 2020 10:05
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 09:26:

    Bron: www.volkskrant.nl/economie/de-drie-pl...

    Lage olieprijs is een blijvertje

    Niets wijst erop dat de olieprijs binnen afzienbare tijd weer zal aantrekken, en dat is te danken aan de Amerikaanse schaliebedrijven.

    Tientallen jaren stegen de olieprijzen, tot in 2008 de piek werd bereikt: 144 dollar. Die prijs bleek een geweldig lanceerplatform voor een compleet nieuwe bedrijfstak: de schaliebedrijven, die de olie ‘fracken’ uit betrekkelijk kleine en ondiepe putten. Sindsdien zijn die schaliebedrijven niet meer weg te denken; zij hebben van Amerika ‘s werelds grootste olieproducent gemaakt.

    Met alle gevolgen voor de prijs. ‘Die komt niet meer boven de 50 dollar’, zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. ‘Zodra de prijs hoger wordt, gaan die Amerikaanse producenten weer boren, dan komt er meer olie en daalt de prijs weer.’

    De lage olieprijs lijkt dus voor de komende decennia verzekerd. Zelfs nu het machtige oliekartel Opec zijn productie met 30 procent heeft verlaagd, komt de olieprijs nauwelijks boven de 40 dollar per vat.

    Een bedrijf dat nu nog wil investeren in de ontwikkeling van een nieuw olieveld, moet zich wel afvragen of over twintig jaar die olie nog wel is te verkopen. De uitkomst van de rekensom zal steeds vaker negatief zijn.
    Daarbij komt dat beleggers steeds minder trek hebben in olie.

    Institutionele beleggers stellen steeds hogere eisen, en ook kleinere investeerders willen niet meer. ‘Ik merk het aan mijn klanten’, zegt Versteeg van InsingerGilissen, wiens bank vooral werkt voor rijke particulieren.
    Hahaha dus het is niks en wordt niks met shell dit jaar!
  2. silas001 15 augustus 2020 10:36
    Daarom ook de dividend cut,31 break even voor Shell.
    Ze komen er prima uit dit jaar, wij moeten nog even wachten
    om de vruchten te plukken
  3. forum rang 4 Cornel1959 15 augustus 2020 11:20
    quote:

    kassa! schreef op 15 augustus 2020 10:43:

    70e !!

    Lijkt me niet meer dan logisch. De omstandigheden maken de markt. Zou zelf niet zo snel investeren in de bedrijven die nu vooral door de omstandigheden zo hoog staan. Het is denk ik een redelijke veronderstelling dat als de omstandigheden (covid19) verbeteren deze bedrijven weer wat terug zullen zakken. Dus de potentie zit denk ik bij een deel van de bedrijven onderin.
  4. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 11:38
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 08:58:

    [...]

    Break even prijs v oor schaliewinning in Texas blijkt (volgens het IMF) $ 51 te zijn
    In Oklahoma $ 53

    Niet-schalie VS olie breakeven prijs is $ 49.
    Scheelt slechts een paar dollar t.o.v. schaliewinning.

    Rusland heeft een olieprijs nodig van $ 42

    www.graphicnews.com/nl/pages/40114/bu...

    Wanneer USA de grootste olieproducent ter wereld wilt blijven (en dat wilt men vanzelfsprekend) kunnen belastingkortingen en dergelijke tot een lagere break-even prijs gaan leiden.

    Hier zie je de afname door faillissementen, waarbij veel investeerders hun geld aan het verliezen zijn er worden miljarden afgeschreven op het moment. Nieuwe bedrijven die willen opstarten bij een olie prijs van $55 per vat moeten tegen die olie prijs nieuwe leningen aan gaan. Zou jij instappen met 50 mil? En nu de VS veel bedrijven door Corona moet ondersteunen, komen schalie bedrijven dan op de eerste of laatste plaats, als dit uit de hand loopt?
    www.haynesboone.com/-/media/files/ene...
  5. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 11:53
    De brake/even prijzen die jij aangeeft met lage standen in met name Texas, hebben de hoogste schulden en hun velden zijn het langst gebruikt, daar is veel geboord. Shell betaalde ooit in 1 van die velden een lease bedrag van 1 miljard dollar (exclusief productie kosten, winst afdracht aan de eigenaar en belasting.) op een veld van 20 bij 20km. Na 3 jaar hadden ze net de 5 mil olie vaten en 24 mil kuub gas er uit gehaald, terwijl met die 1 miljard euro je al minstens 10 mil vaten er uit moet halen tegen een prijs van $100 per vat.
  6. forum rang 4 tjongejonge 15 augustus 2020 11:54
    quote:

    ToTheTop schreef op 15 augustus 2020 11:38:

    [...] Hier zie je de afname door faillissementen, waarbij veel investeerders hun geld aan het verliezen zijn er worden miljarden afgeschreven op het moment. Nieuwe bedrijven die willen opstarten bij een olie prijs van $55 per vat moeten tegen die olie prijs nieuwe leningen aan gaan. Zou jij instappen met 50 mil? En nu de VS veel bedrijven door Corona moet ondersteunen, komen schalie bedrijven dan op de eerste of laatste plaats, als dit uit de hand loopt?
    www.haynesboone.com/-/media/files/ene...
    Kortom: Faillissementen liggen in deze sector op de loer.
    Dank voor alle bijdragen om duidelijk te maken dat Shell thans een erg link aandeel is ;-)
  7. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 11:57
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 11:54:

    [...]

    Kortom: Faillissementen liggen in deze sector op de loer.
    Dank voor alle bijdragen om duidelijk te maken dat Shell thans een erg link aandeel is ;-)
    Shell is al sinds 2010 uit Shalie aan het stappen... Het veld waarover ik spreek, wilde ze al gelijk van de hand doen kort na aankoop. Zelfs de teer velden in Canada worden van de hand gedaan. ;o)
  8. forum rang 4 tjongejonge 15 augustus 2020 12:01
    quote:

    ToTheTop schreef op 15 augustus 2020 11:57:

    [...] Shell is al sinds 2010 uit Shalie aan het stappen... Het veld waarover ik spreek, wilde ze al gelijk van de hand doen kort na aankoop. Zelfs de teer velden in Canada worden van de hand gedaan. ;o)
    Dank om erop te attenderen dat Shell klaarblijkelijk fout op fout maakt .
  9. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 12:08
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 12:01:

    [...]

    Dank om erop te attenderen dat Shell klaarblijkelijk fout op fout maakt .

    Of het fout op fout is weet ik niet, maar vaak is de afstand van de directie tot de werkvloer te groot, waardoor dit soort miskopen kunnen ontstaan. Patserig met geld ketsen noem ik dat. Maar ook de grootaandeelhouders achter de schermen leggen voortdurend druk, ook al is de markt er bv niet na, waardoor dit soort miskopen kunnen ontstaan. Met name in die schalie industrie lees je dat er ronduit veel betaald werd aan Jan en alleman, zonder de rendabelheid op de langere termijn in de gaten te houden. Ergens vind ik dat vreemd, voor een bedrijf die met name heel veel moet investeren om wat geld op de plank er voor terug te krijgen aan winst.
  10. forum rang 4 tjongejonge 15 augustus 2020 12:21
    quote:

    ToTheTop schreef op 15 augustus 2020 12:08:

    [...] Of het fout op fout is weet ik niet, maar vaak is de afstand van de directie tot de werkvloer te groot, waardoor dit soort miskopen kunnen ontstaan. Patserig met geld ketsen noem ik dat. Maar ook de grootaandeelhouders achter de schermen leggen voortdurend druk, ook al is de markt er bv niet na, waardoor dit soort miskopen kunnen ontstaan. Met name in die schalie industrie lees je dat er ronduit veel betaald werd aan Jan en alleman, zonder de renddabelheid op de langere termijn in de gaten te houden. Ergens vind ik dat vreemd, voor een bedrijf die met name heel veel moet investeren om wat geld op de plank er voor terug aan winst te krijgen.
    Hmmm, het betreft dus een hoog risicoaandeel waarbij fout op fout wordt gemaakt omdat grootaandeelhouders 'achter de schermen' domweg het gokken zijn waardoor de CEO telkens achteraf moet gaan puinruimen (dividend verminderen e.d.).
  11. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 12:32
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 12:21:

    [...]

    Hmmm, het betreft dus een hoog risicoaandeel waarbij fout op fout wordt gemaakt omdat grootaandeelhouders 'achter de schermen' domweg het gokken zijn waardoor de CEO telkens achteraf moet gaan puinruimen....
    Ach... Je weet ook hoe makkelijk de politiek buigt voor geld. >>> Investeerders geruststellen
    Die investeringen komen van “grote Europese bedrijven die veel moeite doen om investeerders gerust te stellen dat ze begaan zijn met de ongerustheid over het klimaat: BP, Shell, Total en Equinor”, aldus Carbon Tracker. Bij die investeringen is bijvoorbeeld een groots project rond vloeibaar aardgas in Canada, ten belope van 13 miljard dollar, onder leiding van Shell.

    De ngo meent dat er voor de oliebedrijven, en hun aandeelhouders, op die manier een groot risico ontstaat dat de activa waarin ze massaal geïnvesteerd hebben, op termijn al hun waarde verliezen. Nog volgens Carbon Tracker zou het Amerikaanse ExxonMobil het grootste risico lopen om zijn activa gedevalueerd te zien. Daarna volgen het Brits-Nederlandse Shell, het Franse Total, het Amerikaanse Chevron, het Britse BP en het Italiaanse Eni.

    Hernieuwbare energie
    Een aantal van de olieconcerns reageerde vandaag meteen op het rapport. “Shell handelt nu en dat wordt erkend door de investeerders”, aldus een woordvoerster van de groep. BP van zijn kant liet weten de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te ondersteunen en zich met name ook te gaan richten op hernieuwbare energie. “Dat alles moet BP laten evolueren van een bedrijf gericht op olie en gas naar een energiebedrijf in veel bredere zin”, aldus een woordvoerder. ((( De grote olieconcerns hebben sinds 2018 voor 50 miljard dollar investeringen goedgekeurd in projecten die niet compatibel zijn met het klimaatakkoord van Parijs. )))
  12. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 12:35
    Maar.... Als Shell er voor zorgt dat zij bv ook investeren in natuurprojecten (bv bosbouw), die er voor zorgen dat emissie uitstoten worden terug geschroefd, dan hoeven die investeringen niet via die weg onder druk te komen staan.
  13. forum rang 4 tjongejonge 15 augustus 2020 12:39
    quote:

    ToTheTop schreef op 15 augustus 2020 12:32:

    [...]
    De ngo meent dat er voor de oliebedrijven, en hun aandeelhouders, op die manier een groot risico ontstaat dat de activa waarin ze massaal geïnvesteerd hebben, op termijn al hun waarde verliezen.

    Dat is inderdaad erg verontrustend en verklaart de sterke downtrend van het aandeel Shell :-(
  14. forum rang 8 Leefloon 15 augustus 2020 12:42
    quote:

    kassa! schreef op 15 augustus 2020 11:35:

    De basis is de GOOGLEFINANCE functie
    En dus kloppen de gegevens niet altijd helemaal, door het gebruik van "GOOGLE". Detail...
  15. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 12:43
    quote:

    tjongejonge schreef op 15 augustus 2020 12:39:

    [...]

    Dat is inderdaad erg verontrustend en verklaart de sterke downtrend van het aandeel Shell :-(
    Dat is in mijn ogen minder goed te begrijpen, aangezien nu juist Shell hard bezig is zijn vloot uit te breiden, waardoor dit soort velden sneller leeg getrokken kunnen worden... Combineren ze dit met meer duurzame CO2 opvang, dan zijn ze in mijn ogen de slimste op het moment. Waarom iets onder de grond stoppen, als je weet dat iets anders er sneller door groeit? www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/06/12/...
  16. forum rang 5 ToTheTop 15 augustus 2020 12:50
    Nogmaals... Het is met name de "waterdamp" die voor hoge temp stijging zorgt nu, de CO2 was de lucifer.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2590 2591 2592 2593 2594 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht