Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

HGM geeft onvolledige informatie

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. LarryNL 1 april 2005 22:07
    Waarom geeft HGM geen openheid van zaken en komen ze tenminste met persberichten. Het gaat erg slecht met de voorlichting. Het laatste bericht post ik hieronder. Het is zeer belangrijk voor de aandeelhouders van HGM. Als ze zo door gaan wordt HGM nog een keer aangeklaagd in de Rechtbank..

    Fermionics acquires Hagemeyer in Asia Pac

    Fermionics Group is acquiring the businesses of Hagemeyer Asia Pacific Electronics across Australia, New Zealand, Singapore, Malaysia and India. The businesses include Soanar Electronics, Soanar Plus and Hcom. The deal will be completed on 31st March.

    “Soanar and Hcom activities will remain ‘stand alone’ but there may be significant marketing, channeling and product sourcing opportunities,” says Fermionics owner Gary Johnston.

    Soanar and Hcom will retain existing staff and management, including CEO Bob Crabbe.

    “This purchase by Gary Johnston effectively doubles the revenue base of his electronics activities and that presents some compelling scale and leverage opportunities which we plan to take advantage of in the medium term,” Crabbe says.

    “For the ANZ operations and personnel it brings with it some pretty warm feelings because we revert to ownership by an Australian Company which already has a good footprint across the Australian and New Zealand markets, and for the entire company we have an owner who can provide the capital and other nutrients necessary to support future business plans and acquisitions.

    “It will be very much business as usual in April, albeit at a faster pace, the changeover will be seamless with supply arrangements for customers continuing as is and business continuing growth for our supplier partners. The Soanar and Hcom brands remain as do the current contacts’” explains Crabbe.

    Soanar was acquired by Hagemeyer in 1999 from Avatar Industries. It then expanded in the Australian and New Zealand electronic component distribution markets, acquiring and absorbing REC Electronics, KC Electronics, Mayer Krieg and RVB in Australia and New Zealand. The company has also expanded into Singapore, Malaysia, Thailand and India.

    www.ferret.com.au/articles/02/0c02e60...
  2. diederique 1 april 2005 22:57
    "Fermionics acquires Hagemeyer in Asia Pac

    Fermionics Group is acquiring the businesses of Hagemeyer Asia Pacific Electronics across Australia, New Zealand, Singapore, Malaysia and India. The businesses include Soanar Electronics, Soanar Plus and Hcom. The deal will be completed on 31st March."

    ----------------
    Als ik het goed begrijp is de verkoop van dit onderdeel per 31 maart jl., dus gisteren, een feit. Vandaag, 1 april staat op de site van Hagemeijer vermeld dat de (schijnbaar of blijkbaar) verkochte dochteronderneming in Australie nog steeds onderdeel uitmaakt van de moedermaatschappij.
    ------------------

    "address: 9 Civic Square, Croydon, Locked Bag No.3, Victoria 3136
    P.O. Box:
    zip code:
    country: Australia
    telephone: +61 3 9724 07 77
    telefax: +61 3 9724 07 55
    e-mail address: info@hape.com.au
    website: www.ehape.com
    CEO/president: R.B. (Bob) Crabbe
    turnover: (* EUR mln) 58.2

    number of establishments: 11

    Establishments
    Company City Country
    Hagemeyer Asia Pacific Electronics Pty.Ltd. Melbourne, Victoria Australia
    Hagemeyer Asia Pacific Electronics Pte. Limited Singapore Singapore"

    ---------------------
    Begrijp ik het nou verkeerd of niet. Geen persbericht, geen melding op de site van Hagemeijer en ook geen melding op de site van de dochter.
    Wie kan mij enige support bieden, want die heb ik nu toch echt nodig.
    --------------------
  3. LarryNL 2 april 2005 00:25
    Alle sites in azie en australie berichten hierover zelfs in Noord Korea. Schijnbaar is het nieuws niet belangrijk bevonden in Europa.
    De deal is rond alleen onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat HGM het niet meld. HGM levert via azie/australie een belangrijk deel van de omzet. We hebben recht op meer nieuws als het verkoopbedrag, aantal vestigingen, mdw,etc die zijn verkocht.
  4. diederique 2 april 2005 00:44
    Ik heb de volgende message vanavond verzonden aan Hagemeijer. Ben benieuwd of ze nu WEL het respect kunnen opbrengen hierop gepast te reageren.

    "'investor.relations@hagemeyer.com'

    verkoop Hagemeijer Asia Pacific Electronics Australia etc.

    Goede morgen,

    Via een forum heb ik onderstaand bericht gelezen. Daar in de pers geen enkele ruchtbaarheid is gegeven aan dit artikel, vraag ik me af of de inhoud op waarheid berust.

    Mocht dat niet het geval zijn, bent u dan voornemens het bericht te ontkennen? En in het bevestigende geval vraag ik me af waarom u daaraan geen persbericht hebt geweid teneinde de aandeelhouders daarover formeel te informeren. Bovendien staat de betreffende company nog steeds op uw site als zijnde een dochteronderneming.

    Ik dank u alvast voor uw spoedige respons"

    ------------------------
    Larry, overigens staan op pagina 38 en 39 van het jaarrapport 2004 de gegevens van de desbetreffende companies. Stellen mijns inziens niet veel voor que rendementsbijdrage. Wel is opvallend de toonzetting met betrekking tot de de outlook 2005 terzake van de onderhavige dochters.
    Ik houd je (jullie) op de hoogte.

    Mocht iemand additionele informatie in deze hebben, dan gaarne publikatie.

    quote:

    Larry laffer schreef:

    Alle sites in azie en australie berichten hierover zelfs in Noord Korea. Schijnbaar is het nieuws niet belangrijk bevonden in Europa.
    De deal is rond alleen onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat HGM het niet meld. HGM levert via azie/australie een belangrijk deel van de omzet. We hebben recht op meer nieuws als het verkoopbedrag, aantal vestigingen, mdw,etc die zijn verkocht.
  5. LarryNL 2 april 2005 09:44
    Net sales in deze regio bedragen toch 462,1 miljoen euro over 2004. Is toch een 10 procent van de jaaromzet. Ik ben benieuwd hoeveel omzet hiervan nu wordt afgeschreven kan me niet voorstellen dat ze heel de asia/pacific divisie hebben verkocht. Maar door de onduidelijkheid van HGM hierover blijft het onbekend. Ik wacht hun antwoord af al verwacht ik geen respons, misschien wordt het tijd om deze misstanden eens te melden aan de VEB. Misschien ondernemen ze dan actie en worden ze opener.

  6. [verwijderd] 2 april 2005 10:23
    goed gevonden.er zijn elf verkooppunten afgestoten met turnover van €58,2 miljoen(huiskamervraag:hoeveel % van totaal hgm?).denk grootschalig.philips en abnomro hebben elke week van dit soort transacties,is echter niet vermeldenswaardig.elke week een diaree newsflashes a la versatel vroeger(overexposure).opbrengst van deze verkoop zal zeer zeker gebruikt worden voor vermindering schuld.
  7. [verwijderd] 2 april 2005 10:35
    beste diederik..elke dag komen er tientallen emails binnen bij mevr.wolf(goede morgen emillie wat zie je er leuk uit vandaag).studenten,scholieren,stagiares,hele volksstammen willen binnen een dag reply.90%van aanvragen verdwijnt direct in prullenbak(klinkt hard maar is wel zo).alles netjes antwoord geven geeft werk aan 4 ft medewerkers,echter die tijd is voorbij.verplaats je in management:groots denken,wereldwijde grafieken,global thinking,macro numbers..kortom,in grote lijnen dus..diederik jij komt er wel,maak je school af,je bent gedreven,act like a big guy,pay like a little guy(lol)...
  8. diederique 2 april 2005 16:35
    Om deze (winkel?)dochter gaat het dus:

    "Hagemeyer Asia Pacific Electronics
    address: 9 Civic Square, Croydon, Locked Bag No.3, Victoria 3136
    P.O. Box:
    zip code:
    country: Australia
    telephone: +61 3 9724 07 77
    telefax: +61 3 9724 07 55
    e-mail address: info@hape.com.au
    website: www.ehape.com
    CEO/president: R.B. (Bob) Crabbe
    turnover: (* EUR mln) 58.2

    number of establishments: 11

    Establishments
    Company City Country
    Hagemeyer Asia Pacific Electronics Pty.Ltd. Melbourne, Victoria Australia
    Hagemeyer Asia Pacific Electronics Pte. Limited Singapore"
    --------------------

    Derhalve een desinvestering met een omzet van euro 58,2 m/m, meer dan 12% van de groep PPS Azie-Pacific (Hagemeijer Australie, Hagemeijer Azie-Pacific en een kleine dochter in India.)
    Mijns inziens moet het een flash-deal zijn geweest, daar De Becker in zijn outlook met geen woord rept over een (mogelijke) verkoop van een dochter elders. Dat zijn toch zaken, die ook in een outlook passen, lijkt me.
    Elke desinvestering heeft zijn achtergronden, beleidsfunderingen en financiele consequenties. En daarvan mogen de aandeelhouders toch wel rechtstreeks deelgenoot worden en niet via een artikel uit het buitenland !

    Ach, wat je opmerkt -Paulta- over 'de grote lijnen in de gaten houden' het volgende.
    Ik vind dat HGM met zijn bizarre verleden en 3 verliesjaren (inclusief 2005), zijn mismanagement in vooral Engeland niet de pretentie kan en mag hebben voor de aandeelhouder van belangzijnde danwel interessante informatie te onthouden. En dat -voor mij- daaronder valt de verkoop van een dochter elders (zonder vooraankondiging, zonder enige vingerwijzing in de outlook, geen aanpassing van de site) lijkt me evident.

    In het verleden is gebleken dat 'communicatie' niet het sterkste punt is van De Becker c.s. Daarom ben ik benieuwd -repeterend- naar de inhoud en presentatie op 21 april aanstaande, voor mij (en misschien voor velen) een cruciale update !).

    Tenslotte, volgens jou 'moet ik mijn school afmaken'. Daar heb ik nota van genomen en laat je in de waan. "Wie met zichzelf geen weg kan, is soms een goede raadgever voor anderen" (A. Demedts)

    ps Q&A betekent voor mij -met alle respect- 'Vraag en ANTWOORD'

  9. [verwijderd] 2 april 2005 17:25
    Electrical News


    Back

    11-03-2005 Hagemeyer awards recognise 'Super Suppliers'


    In an award ceremony in Birmingham, Hagemeyer (parent company to Newey & Eyre and WF Electrical), has recently celebrated another year of productive relationships with suppliers when it staged its annual Supplier of the Year awards:

    Rudi De Becker, chairman of Hagemeyer NV Board of Management, was on hand with Hagemeyer's UK management team to present the awards, and underlined Hagemeyer's commitment to the M&E and Industrial markets.
    Russ Cama, director of product marketing (contractors and installers), says of the awards, "In a major distribution business such as ours, co-operative working with suppliers is key to providing the quality of service on which our customers depend. These awards are designed to thank suppliers for outstanding service and flexibility in finding the best and most efficient ways of working with our business."

    Hagemeyer works closely with its supplier network to constantly improve service and operational excellence. One notable project this year was the Backhaul initiative - a scheme to double the use of Hagemeyer's distribution fleet by collecting goods from suppliers on the return leg of outbound delivery journeys. Backhaul has already had a major impact - reducing road traffic and creating cost savings both for Hagemeyer and the suppliers involved.

    Ten awards were made in total, with the two overall 'Supplier of the Year' categories being won by wiring accessories manufacturer, GET plc, and lamp manufacturer Osram Limited.

    As Russ Cama says; "The suppliers which we recognised excel in helping us develop our business. They are responsive, forward thinking and full of new ideas. Without such quality supplier partnerships as these, it wouldn't be possible for us to reach the high standards of service our customers demand and can rely on from companies such as Newey & Eyre and WF Electrical."

    Collecting his award, David Schofield, MD of Osram said: "I'm delighted to have won this award. Not only is it a testimony to the service and products we provide but also to the working relationship we have with Hagemeyer."

    The full list of winners was:


    www.voltimum.co.uk/cm.jsp?cat=2&subca...
  10. LarryNL 2 april 2005 18:19
    Ik wil hier niet zoveel woorden aan besteden met dit mooie weer. Ik sluit me volledig aan bij D. het minste wat ze kunnen doen is een persbericht uitbrengen. Een transactie van 58,2 miljoen euro dient gewoon gemeld te worden. Daarmee voorkomen ze een hoop onduidelijkheid en hoeven ze vervolgens niet tientallen emails te beantwoorden. Openheid van bestuur, code tabaksblatt..als HGM zo door gaat betekent dit dat er binnenkort een brief de deur uit gaat naar de VEB.
  11. diederique 3 april 2005 00:36
    Vanavond bericht ontvangen van Emilie de Wolf dat in ieder geval de posting is geopend en gelezen; een eerste stap richting het antwoord ?
  12. [verwijderd] 3 april 2005 08:41
    paulta schreef:

    goed gevonden.er zijn elf verkooppunten afgestoten met turnover van €58,2 miljoen(huiskamervraag:hoeveel % van totaal hgm?).denk grootschalig.philips en abnomro hebben elke week van dit soort transacties,is echter niet vermeldenswaardig.elke week een diaree newsflashes a la versatel vroeger(overexposure).opbrengst van deze verkoop zal zeer zeker gebruikt worden voor vermindering schuld. voor zover ik het kan berekenen draagt ape over 2004 8,51% bij aan de net sales en 8,13% aan het gross profit groet sjibbie
  13. [verwijderd] 3 april 2005 16:10
    Lees eens op het HGM site de press releases van 27-09-2004 en 15-11-2004.

    Daaruit blijkt dat HGM zijn deelname in Tech Pacific verkocht heeft, opbrengst tgv winst 2004 geboekt zodat de schulden weer verminderd konden worden.

    Het bericht van Fermionics is m.i. weinig relevant.
  14. LarryNL 3 april 2005 20:43
    TMT ik weet niet waar je mee bezig bent maar het onderdeel Tech Pacific wat vorig jaar is afgestoten is een totaal ander onderdeel van wat nu verkocht is. Het gaat nu om de bedrijven Soanar , Soanar Plus and Hcom.
  15. diederique 3 april 2005 22:58
    Quote: sjibbie schreef: voor zover ik het kan berekenen draagt ape over 2004 8,51% bij aan de net sales en 8,13% aan het gross profit groet sjib"
    Unquote
    -----------------------------------------------------

    Dit is volgens mij onjuist. De totale turnover van Azie-Pacific bedroeg over 2004 euro 462,1 m/m. Deze omzet is hoofdzakelijk behaald behaald door Hagemeijer Australie en voor een klein deel door het (schijnbaar of blijkbaar) verkochte onderdeel HAPE.(over 2003 euro 58.2 m/m omzet, dus ongeveer 1% van de groepsomzet).
18 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.458
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.951
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.486
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.870
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht