Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Aegon heeft de geest

Aegon zoeft vandaag gestaag omhoog met alleen even een kleinere weigering op hoog volume onder de broodjes. De hele week is er al steeds rond het middaguur zo'n omzetpiekje, of kijk ik nu met een ik-moet-en-zal-iets-vinden, omdat er een mooie koersstijging op het bord staat. Oordeel zelf. Verder is er geen nieuws.

Of is het dit? In de ASR en NN adviezen vandaag van Credit Suisse, treft ABM Financial News - Dow Jones meer aan. Citaat:

Ook Aegon staat de kooplijst, met een koersdoel van 3,30 euro. Op korte termijn kan het aandeel onder druk blijven, maar de kasstromen herstellen vermoedelijk en de reorganisatieplannen van de nieuwe CEO kunnen helpen om de reputatie van 'value trap' af te schudden.

Die nieuwe CEO is Lard Friese, die succesvol was bij het veel grotere NN. U ziet zijn gedeeltelijke trackrecord, want hij was van 2012 tot en met 2019 de baas. NN ging pas in 2014 (als ING afsplitsing) naar de beurs. Van een grote naar een kleine verzekeraar, dan moet je een goed verhaal hebben op de golfbaan.

Die heeft Friese in zijn achterhoofd? Hij ziet zeker kansen en de coronacrisis is in zijn voordeel. Met zijn trackrecord versus dat van Aegon en met koersen die dichterbij de all time low dit jaar van €1,56 staan dan ooit de all time op €55,83 (ja, echt) heeft hij nagenoeg carte blanche voor een nieuwe strategie?

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht