Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

78,480
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    433.017 Gem. (3M) 379K
  • Bied

    77,500  
  • Laat

    78,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 747 748 749 750 751 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 8 november 2020 20:06
    quote:

    PVermeer schreef op 8 november 2020 19:36:

    [...]
    URW keert als het goed gaat bijna alle winst uit aan de aandeelhouders. Zie bijlage met het dividend van de afgelopen 20 jaar. Is het dan zo erg wanneer het even niet goed gaat om bij te storten? Ik zelf doe het natuurlijk liever niet maar ik denk wel dat met een beetje meer vet op de botten ze de komende jaren toch makkelijker doorkomen. Ik stort het geld tenslotte in m'n eigen bedrijf waarvan ik aandeelhouder ben. Mocht er over 5 jaar weer voldoende ruimte zijn kan het zo terug gestort worden. Vreemd vermogen is tenslotte voordeliger dan eigen vermogen. Hieronder een voorbeeldje van een gerenommeerde familie die hetzelfde doet.
    www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...
    Hi, ik reageer hierbij tegelijkertijd ook op je eerdere reactie op mijn twee vragen, waarvoor dank!
    Ik heb er het volste begrip voor waar je vandaan komt, en waarom je zo denkt. Wat we beiden delen is dat URW intrinsiek een mooi bedrijf blijft, met een slecht management dat weg moet, en daarna hopelijk binnen een paar jaar weer gaat floreren. De potentie zit er in ieder geval in, als het MT de boel tenminste niet nóg meer vernaggelt en de Europese kroonjuwelen verder verpatst om gezichtsverlies op/verkoop van de Westfield shoppingmalls te verkomen.

    Het enige waar we van mening over verschillen is het gevoel van urgentie tot de emissie. Maar dat kan en het is nu toch al te laat om onze stemmen nog aan te passen. Ik hoop voor jou (en mij natuurlijk) dat als de emissie niet doorgaat blijkt dat er geen lijken in de kast liggen waar we nu geen weet van hebben en dat in de tijd tot 2023 de LTV autonoom weer stijgt door het aflopen van de crisis (en daaraan verbonden waardestijgingen van het vastgoed), en verder nog stijgt door aflossingen (en dus niet doorrollen) van schulden , waardoor het doorrollen van de ca 4mld leningen in 2023 zonder enige probleem kan.

    Wat me sterkt in die hoop, is dat er nu mensen stelling hebben genomen met hele diepe zakken (en met familie met hele diepe zakken). Mocht het zo zijn dat in 2023 de LTV dusdanig gedaald is, dat URW niet meer via de de grootbanken aan geld kan komen, dan denk ik dat er voldoende mensen in het consortium zitten (en met hen voldoende institutionele beleggers met een groot belang in URW) om dan t.z.t. voor funding kunnen gaan zorgen. Na zoveel tamtam , zou het ze de eer te na zijn om als 3 nieuwe commissarissen niet de weg te kunnen wijzen om toch aan funding te kunnen komen, mochten de grootbanken in 2023 een punt willen maken en hun kont tegen de krib willen gooien.

    edit: in het allerergste geval doe je een emissie in 2023... tegen de koers van dat moment wel te verstaan. Maar een emissie in 2020 midden in het dieptepunt van een crisis = struikroverswerk!
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 8 november 2020 20:28
    quote:

    PVermeer schreef op 8 november 2020 19:51:

    Ging iets mis met de bijlage.
    Ha, ik zie je overzicht en begriijp wat je bedoelt. Maar vergeet niet dat sommigen al meer dan 80% van hun inleg zijn verloren. Die kan je eigenlijk niet met goed fatsoen als bestuur vragen om op het dieptepunt nog meer geld bij te leggen (maar dat hoef ik je niet uit te leggen).

    Geld in je eigen zak is een veiligere plek dan geld in de handen van dit MT.
    Die gaat er straks nog meer Westfields van kopen, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Dat is toch iets anders dan geld in een eigen bedrijf steken: dan weet je precies wat daarmee gaat gebeuren. Daarnaast is de urgentie niet te vergelijken met situaties die ik ken van mensen die ondernemer (eenmanszaak) zijn en geld blijven steken in hun zaak (eerst al hun spaarcenten, daarna schulden maken), omdat ze zich niet kunnen veroorloven om failliet te gaan. Immers: als eenmanszaak blijf je hoofdelijk verantwoordelijk voor schulden, ook na een faillissement. Dus als je nog een huurcontract hebt voor 2 jaar, dan mag je je zaak wel failliet laten gaan, maar als je al je spaarcenten er al in hebt gestoken, dan mag je daarna nog je huis verkopen, omdat je nog twee jaar huur moet betalen etc.

    Gelukkig voor ons is dit soort urgentie nu bij URW verre van het geval: het is niet aan het failliet gaan, we hoeven onze spaarcenten er niet in te steken om het te redden, het is slechts een kwestie van funding van 4mld aan door te rollen leningen in 2023. Dat gaat wel goedkomen (zei ik, de gek), en zo niet: dan kunnen we altijd met het nieuwe bestuur tegen die tijd kijken wat de opties zijn om aan 4mld te komen. Mits dat bestuur dan niet het huidige is, heb ik er alle vertrouwen in dat dat op een verstandige manier gebeurt.

    Hopelijk heb ik je hiermee een beetje moed ingesproken, al doe ik dat eigenlijk ook een beetje naar mezelf toe...
  3. [verwijderd] 8 november 2020 20:45
    40000 particulieren met gemiddeld mischien 100 aandelen
    Praat je toch mooi over 4 miljoen aandelen in totaal
    Dat is 2.9% van de totale aandelen(138.000.000)
    DANK U VEB !!!!!!!!
  4. Steenbok1972 8 november 2020 20:52
    quote:

    Urw all in schreef op 8 november 2020 20:47:

    Mijn euforische gevoel zegt dat er dinsdag tegen de emissie gestemd gaat worden

    Wat zal dat volgens u met de koers doen ?
  5. forum rang 6 Eagle1959 8 november 2020 21:31
    Als men 10% bijkoopt Van wat men anders had moeten bijstorten zien we woensdag de 50,- weer haha. Ik had me laatdunkend uitgelaten over de toezichthouders maar Wat de VEB nu doet is klasse en zoals het hoort als we worden bedonderd. Ik hoop ooit nog eens te weten hoe het spel achter de schermen tussen bestuur, banken en hedgefonds in combi met deze wereldbedreigende pandemie werkelijk is gegaan. Het beeld van gewetenloze Aasgieren krijg ik maar niet weg. Maar het spel is nog niet gespeeld. Dinsdag een voorlopig hoogtepunt maar ook al komen er bestuursleden bij en gaat de emissie niet door er zitten nog steeds veel te veel shorters In dit fonds. En gaat de emissie wel door dan wordt het de komende weken een bloedbad verwacht ik. Niet iedereen zal geld bijstorten om dan door het huidige bestuur goed Te laten besteden. Behalve enkele belanghebbenden is de hele kluit belazerd bij de presentatie vd halfjaar cijfers. Maw veel aanbod dalende koersen en lachende shorters en banken bij een emissie. Laat het aub niet zover komen.
  6. Steenbok1972 8 november 2020 21:33
    quote:

    Altijd verkeerde moment schreef op 8 november 2020 21:18:

    [...]
    Wat denkt u?
    Ik neem aan omhoog . Maar met hoeveel % is de vraag .
  7. [verwijderd] 8 november 2020 21:40
    quote:

    Steenbok1972 schreef op 8 november 2020 20:52:

    [...] Wat zal dat volgens u met de koers doen ?
    Als de emissie niet door gaat zal de koers omhoog gaan ....shorters eruit en coronavaccin kan ook elk moment op de markt komen dus dan kunnen de winkels weer open enz
    Plus (klein)dividend in 2021
    Ander management kan ook zeker geen kwaad
    Maar dat is mijn roze wolk gedachte hopelijk heb ik het bij het goede eind
  8. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 8 november 2020 21:53
    quote:

    Urw all in schreef op 8 november 2020 20:40:

    Bovenstaand bericht echt prachtig enkele institionele aandeelhouders en 40000 particulieren !!!!!!!!!!
    Ik vroeg me af hoe dat dan is gegaan met die 40.000 particulieren.
    Wordt bedoeld dat ze daadwerkelijk de stemmen vertegenwoordigen van 40.000 particulieren?
    Hoe is dat dan gegaan? Ik heb er op dit forum niets over gehoord, hoe dat dan kon en hoe je je daarvoor kon aanmelden etc.

    Of zouden ze bedoelen dat ze 40.000 particulieren moreel vertegenwoordigen?
    (met steekproeven, polls etc.)

    Ik wilde je feestvreugde niet verstoren en ik denk/hoop ook dat de emissie wordt weggestemd, maar ik vroeg me dit wel af toen ik het las.
  9. forum rang 4 HogerOfLager 8 november 2020 21:56
    Heel nieuwsgierig hoe de stemming dinsdag gaat lopen. Een derde aan tegenstemmers is noodzakelijk om te blokkeren. Niet alle aandeelhouders zullen een stem uitbrengen, dus er zijn minder stemmen nodig, minimaal 1/3 deel van de uitgebrachte stemmen, om het tegen te houden.
    Er zijn partijen die publiekelijk partij hebben gekozen en in dat tegenkamp zit naar ruige schatting 15%, maar als er 100 milj stemmen worden uitgebracht i.p.v. de 138 milj. gaat die 15% ras naar boven de 20%.

    Wat zal de koers doen? Ja, dalen als de emissie door gaat. Mensen hier hebben het over bijlappen, maar ik denk dat het afschrijven is. De koers zal naar 29 gaan, als je eerdere koersreacties bekijkt, en dan nog minus de claim uiteraard. Ik lees hier over een claim van 25 euro, maar dat lijkt me wat veel. Ik denk eerder 25% van 30 euro, dus 7,50. Dus de koers zal dan naar 22,50 kunnen gaan en zittende aandeelhouders krijgen claimrechten ter waarde van 7,50 per aandeel. Ze zullen wel weer met ondoorzichtige verhoudingen komen, zoiets als voor 7 aandelen, 6 claims o.i.d.

    Gaat de emissie niet door, dan zou je denken dat de koers weer terug veert naar ongeveer 50, maar er is onrust, onzekerheid en slechte berichten uit de laatste update, dus 50 zal wat al te optimistisch zijn, maar 40 lijkt wel haalbaar.

    Dus nu is het gokken, gaat het door of niet. Er is heel veel lawaai. Ik neig er naar te denken dat er na een tumultueuze vergadering de emissie wordt uitgesteld. Komen dan nog volatiele weken aan.
    Andere compromissen zijn ook nog mogelijk, maar de partijen hebben de hakken in het zand staan, dus de kans daarop schat ik niet zo hoog in.
  10. Techini 8 november 2020 22:15
    quote:

    HogerOfLager schreef op 8 november 2020 21:56:

    Heel nieuwsgierig hoe de stemming dinsdag gaat lopen. Een derde aan tegenstemmers is noodzakelijk om te blokkeren. Niet alle aandeelhouders zullen een stem uitbrengen, dus er zijn minder stemmen nodig, minimaal 1/3 deel van de uitgebrachte stemmen, om het tegen te houden.
    Er zijn partijen die publiekelijk partij hebben gekozen en in dat tegenkamp zit naar ruige schatting 15%, maar als er 100 milj stemmen worden uitgebracht i.p.v. de 138 milj. gaat die 15% ras naar boven de 20%.

    Wat zal de koers doen? Ja, dalen als de emissie door gaat. Mensen hier hebben het over bijlappen, maar ik denk dat het afschrijven is. De koers zal naar 29 gaan, als je eerdere koersreacties bekijkt, en dan nog minus de claim uiteraard. Ik lees hier over een claim van 25 euro, maar dat lijkt me wat veel. Ik denk eerder 25% van 30 euro, dus 7,50. Dus de koers zal dan naar 22,50 kunnen gaan en zittende aandeelhouders krijgen claimrechten ter waarde van 7,50 per aandeel. Ze zullen wel weer met ondoorzichtige verhoudingen komen, zoiets als voor 7 aandelen, 6 claims o.i.d.

    Gaat de emissie niet door, dan zou je denken dat de koers weer terug veert naar ongeveer 50, maar er is onrust, onzekerheid en slechte berichten uit de laatste update, dus 50 zal wat al te optimistisch zijn, maar 40 lijkt wel haalbaar.

    Dus nu is het gokken, gaat het door of niet. Er is heel veel lawaai. Ik neig er naar te denken dat er na een tumultueuze vergadering de emissie wordt uitgesteld. Komen dan nog volatiele weken aan.
    Andere compromissen zijn ook nog mogelijk, maar de partijen hebben de hakken in het zand staan, dus de kans daarop schat ik niet zo hoog in.

    Op moment dat MT de dag voor de stemming indicaties krijgt dat het moeilijk/onmogelijk wordt om de 66.7% te halen, zal men wellicht de deur op een kier zetten om in gesprek te gaan met grootaandeelhouders over een tussenoplossing of openstaan voor een deel van REFOCUS om niet vol in het mes te lopen en een zware nederlaag te lijden.
  11. forum rang 5 QueSera 8 november 2020 22:50
    quote:

    HogerOfLager schreef op 8 november 2020 21:56:

    Heel nieuwsgierig hoe de stemming dinsdag gaat lopen. Een derde aan tegenstemmers is noodzakelijk om te blokkeren. Niet alle aandeelhouders zullen een stem uitbrengen, dus er zijn minder stemmen nodig, minimaal 1/3 deel van de uitgebrachte stemmen, om het tegen te houden.
    Er zijn partijen die publiekelijk partij hebben gekozen en in dat tegenkamp zit naar ruige schatting 15%, maar als er 100 milj stemmen worden uitgebracht i.p.v. de 138 milj. gaat die 15% ras naar boven de 20%.

    Ik heb hier al vaker betoogd waarom ik denk dat ABP en Norges ook gaan tegenstemmen, zeker nu ze het voorbeeld van CalPERS kunnen volgen. Die hebben samen 9%( !) van alle aandelen. Heel wat NL kleine beleggers stemmen tegen. In FR leeft het volgens mij ook meer in de kranten. Ik denk dat Franse kleine beleggers echt massaal tegen stemmen en voor hen is het veel makkelijker dan voor ons.

    Ik denk dat ze dat ook wel weten bij URW en nu voor hun leven vechten. Anders kun je hun fratsen zoals dat selectief citeren uit die proxy-rapporten niet verklaren. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ze hebben allang verloren, zijn alleen nog in de ontkenningsfase. (Misschien zijn ze wel aan het golfen :)). Ik maak me echt geen enkele zorgen dat die emmissie wordt aangenomen. Niemand geeft dit bestuur nog geld voor een probleem wat eventueel over 5 jaar een keer opduikt.

    Laten we wel wezen. URW heeft grote problemen en zou gebaat zijn bij een nieuw management. Mijn glazen bol zegt dat de claimemissie met Noord Koreaanse uitslagen zal worden afgestemd. Niet omdat hij niet nodig zou zijn, dat weten we namelijk nog niet, maar omdat niemand deze mensen nog zijn portemonnee wil geven. We kunnen ons dat veroorloven omdat de tent nog niet gelijk ten onder gaat. Dat weten we wel. Eerst moeten deze mensen weg, dan zien we weer verder. Ik zou werkelijk niet weten waarom het ABP en Norges daar anders over zouden moeten denken. Ik heb er echt alle vertrouwen in.
  12. forum rang 5 QueSera 8 november 2020 23:13
    quote:

    Techini schreef op 8 november 2020 22:15:

    [...]

    Op moment dat MT de dag voor de stemming indicaties krijgt dat het moeilijk/onmogelijk wordt om de 66.7% te halen, zal men wellicht de deur op een kier zetten om in gesprek te gaan met grootaandeelhouders over een tussenoplossing of openstaan voor een deel van REFOCUS om niet vol in het mes te lopen en een zware nederlaag te lijden.
    Refocus heeft van begin af aan gezegd dat ze geen compromissen gaan sluiten in termen van doe maar een emissie voor een kleiner bedrag o.i.d. De enige manier om een finale afgang op dinsdag te voorkomen is morgen opstappen. Echter, ik denk dat het management URW leidt aan tunnelvisie en dat niet gaat doen. Volgens mij wordt dit een hele lelijke doodstrijd. Alleen die van de Amerikaanse president wordt nog lelijker. Ik heb steeds voor de grap bezegd, je zit op de eerste rij van een geweldig drama, leun achterover en geniet ervan. Maar eerlijk gezegd vind ik het ondertussen zo pijnlijk en tenenkrommend dat het pijn doet aan de ogen.
  13. forum rang 5 QueSera 8 november 2020 23:28
    PS: is jullie niet opgevallen dat zich nog niemand openlijk achter het management heeft geschaard? De enige geluiden die we hebben gehoord zijn pro-refocus. Anderen hullen zich in zwijgen. Maar expliciet: ik ben aandeelhouder en ik vind dit een goed plan zoals bij Fugro hebben we hier niet gehoord. Zegt volgens mij echt alles.

    Laten we het voorbeeld van Fugro even uitwerken. Twee aandeelhouders met een behoorlijk belang zeggen openlijk dat ze dit steunen en zullen bijstorten. Is volgens mij cruciaal geweest om van die claimemissie een succes te kunnen maken. Stel jij bent grootaandeelhouder URW en je denkt dat deze claimemissie ECHT noodzakelijk is nu, dat de tent anders failliet gaat of andere hele erge dingen gebeuren, dan ga je het management toch openlijk steunen, want het is dan in jouw belang dat je het vertrouwen in het management en de kans van slagen van de emissie vergroot? Echter, wat wij horen is oorverdovende stilte van alle kanten.
  14. Moneyball 8 november 2020 23:47
    quote:

    QueSera schreef op 8 november 2020 23:28:

    PS: is jullie niet opgevallen dat zich nog niemand openlijk achter het management heeft geschaard? De enige geluiden die we hebben gehoord zijn pro-refocus. Anderen hullen zich in zwijgen. Maar expliciet: ik ben aandeelhouder en ik vind dit een goed plan zoals bij Fugro hebben we hier niet gehoord. Zegt volgens mij echt alles.

    Laten we het voorbeeld van Fugro even uitwerken. Twee aandeelhouders met een behoorlijk belang zeggen openlijk dat ze dit steunen en zullen bijstorten. Is volgens mij cruciaal geweest om van die claimemissie een succes te kunnen maken. Stel jij bent grootaandeelhouder URW en je denkt dat deze claimemissie ECHT noodzakelijk is nu, dat de tent anders failliet gaat of andere hele erge dingen gebeuren, dan ga je het management toch openlijk steunen, want het is dan in jouw belang dat je het vertrouwen in het management en de kans van slagen van de emissie vergroot? Echter, wat wij horen is oorverdovende stilte van alle kanten.

    Als ze mijn geld vernageld zouden hebben door blunders, maar ik vond een emissie helaas de juiste oplossing dan zou ik ze niet openlijk steunen. Openlijke steun moet je verdienen.
  15. forum rang 5 QueSera 8 november 2020 23:58
    quote:

    Moneyball schreef op 8 november 2020 23:47:

    [...]

    Als ze mijn geld vernageld zouden hebben door blunders, maar ik vond een emissie helaas de juiste oplossing dan zou ik ze niet openlijk steunen. Openlijke steun moet je verdienen.
    Juist. Dus je gaat ze niet steunen. De emmissie is wellicht nodig (niemand die het precies weet nu, want niemand vertrouwd de info afkomstig van dit bestuur nog), maar niet per se NU. Het kan wel even wachten, want er is voorlopig genoeg liquiditeit. Dus wil je eerst dit management kwijt. En hoe doe je dat? Door de emissie af te stemmen. Liefst met gigantische uitslagen, want dan moeten ze wel vertrekken.

    We zullen het zien. Nog twee nachtjes slapen. Ik ben er in elk geval gerust op.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 747 748 749 750 751 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht