Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Reesink Terug naar discussie overzicht

Van Herk doet bod op Reesink niet gestand

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. 50.000 iEX lid 12 april 2005 17:10
    Van Herk doet bod op Reesink niet gestand--2
    Betten Beursmedia
    Toevoeging: reactie CEO Reesink in derde en vierde alinea

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Van Herk Groep doet het bod op handelsonderneming Reesink niet gestand, zo heeft het Rotterdamse bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Tijdens de aanmeldingsperiode werden slechts 2.839 aandelen of 0,5% van alle uitstaande stukken Reesink aangemeld.

    'De Van Herk Groep acht het niet aantrekkelijk om, zonder ten minste uitzicht te hebben op het verwerven van een controlerend belang, een substantieel minderheidsbelang te verwerven in een onderneming waarvan het rendement al vele jaren daalt en waarvan zij vindt dat directie en toezichthouders onvoldoende functioneren', aldus de Van Herk Groep.

    Bestuursvoorzitter Bernard ten Doeschate van Reesink verklaart tegenover Betten Beursmedia News 'hartstikke blij' te zijn dat 'de zittende aandeelhouders er voor hebben gekozen om hun relatie met Reesink voort te zetten.' Om over de 'white knights', waarmee hij eerder schermde, te zeggen: 'Wat in het vat zit, verzuurt niet.'

    Ten Doeschate stelt tijdens het biedingsproces geen gesprekken te hebben gevoerd met partijen die aanboden om Reesink tegen een overname door Van Herk te beschermen. De bestuurder staat naar eigen zeggen nog altijd open voor partnerschappen, in welke vorm dan ook.

    Van Herk maakte op 14 februari bekend het bod op Reesink door te zetten ondanks herhaaldelijke afwijzingen uit de hoek van de verkoper van onder meer Hendrik-Jan de tuinman-gereedschappen. Van Herk bood EUR 70 per aandeel Reesink. Op basis van het totaal aantal uitstaande aandelen bedroeg het bod EUR 46,97 miljoen.

    Vrijdag liep de aanmeldingstermijn af. Allianz Nederland Levensverzekering, in het bezit van 96.000 certificaten van gewone aandelen, had volgens Van Herk toegezegd zijn certificaten van gewone aandelen onder het bod aan te zullen melden. Inclusief dit belang claimde Van Herk Groep een - indirect - gehouden belang in Reesink te hebben van 23,7%.

    Van Herk stelt vandaag als aandeelhouder te verwachten zo spoedig mogelijk inzicht te krijgen in het wat de groep noemt 'realiteitsgehalte van de door Reesink gewekte, optimistische verwachtingen die momenteel in de koers van het aandeel zijn verdisconteerd.' Het aandeel Reesink noteert dinsdag op een koers van EUR 77,10.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  2. [verwijderd] 12 april 2005 22:43
    Dit is de versie van het FD:

    Van Herk trekt vijandig overnamebod op Reesink in

    De vijandige overnamepoging van vastgoedgroep Van Herk Groep op handelshuis Reesink is mislukt. Tijdens de aanmeldingsperiode werden vrijwel geen stukken Reesink aangemeld.

    Dat heeft Van Herk dinsdag in een persbericht bekendgemaakt. Exclusief de al eerder toegezegde aandelen van verzekeraar Allianz Nederland zijn slechts 2.839 aandelen ofwel 0,5% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen ingeleverd. Samen met Allianz had Van Herk al 24% in handen.

    In een reactie liet topman Aat van Herk weten teleurgesteld te zijn dat zijn overnamepoging is mislukt. ‘We hadden heel graag met een versterkt management en een geïntensiveerd toezicht een impuls willen geven aan het herstel van de groei en het rendement van de onderneming. En we denken nog steeds dat wij de medeaandeelhouders een prima bod in contanten hebben geboden.’ Van Herk is niet van plan om zijn bod van euro 70 per aandeel te verhogen.

    Gedurende de aanmeldingstermijn lag de koers van het aandeel Reesink steeds duidelijk boven de geboden prijs. De directie en de raad van commissarissen van Reesink hebben herhaaldelijk gezegd dat de onderneming minimaal €100 waard zou zijn en dat er in de sector volop interesse zou zijn om de onderneming over te nemen.

    Bestuursvoorzitter Bernard ten Doeschate van Reesink zei ‘buitengewoon blij’ te zijn dat de vijandige overnamepoging is mislukt. ‘Wij gaan lekker door met het tot ontwikkeling brengen van de aandeelhouderswaarde in dit concern.’ Gesprekken met mogelijke partners worden binnenkort hervat.

  3. [verwijderd] 14 april 2005 11:54
    Daar sta je dan he Paradox.

    Dit schreef ik een tijdje terug:

    quote:

    Zentoz schreef:

    Nogal theatraal dit nieuwe stuk van Onno over Reesink. Wie komen met hun argumenten pathetisch over, Onno en van Doesschate of Van Herk?
    Uit de taxatie van Van Herk blijkt dat zij zelf niet 70 maar maximaal 64 euro aan huidige en verborgen waarde ziet.
    Om meer waarde te creëren zal er sowieso nieuw management moeten komen.
    Bekijk de koersgrafiek van Reesink, en het is meteen duidelijk waarom de koers nu plots op 70+ staat, puur vanwege de overnamespeculaties. Die koersgrafiek verklaart tevens waarom van Herk vond dat er ingegrepen moest worden.
    De bestuursvoorzitter van Reesink modderde en ruziede maar door, en zorgde intussen goed voor zichzelf, zie de schandelijke pensioenregeling, die in geen enkele verhouding staat tot zijn prestaties, noch in verhouding tot de omvang van Reesink.
    Beleg nooit in bedrijven waarvan de directie graait.
    De taxatie van van Herk komt op mij oprecht en geloofwaardig over. Daar hecht ik meer waarde aan een door Reesink "gekocht" rapport, waarvan de uitkomst bij voorbaat vaststaat, n.l. het opdrijven van de "vermeende waarde". Ik heb nog eens goed de stukken bestudeerd, maar 100 euro van DT is gewoon een lachertje.
    Ook veel gebler over andere overnemers door van Doeschate (en Onno), maar dat bleek vooralsnog op de BAVA ontnuchterend onjuist.
    Van Herk heeft de LT beleggers een mooie kans gegeven om in de range 70,75 uit te stappen. Dat betekent een vette winst van 50% in een jaar. Het lijkt mij een kans van nu of nooit.
    Wanneer het bod niet wordt geaccepteerd heeft van Herk een mooi speelveld om veel stukken te dumpen, en vervolgens aan te kondigen van verdere overname of te zien.
    De KT speculanten die tussen 69 en 80 instapten namen een groot risico.
    (Toch even een andere kijk dan de zeer eenzijdige belichting van Onno.)
    Ik werd door jouw en enkele anderen zwaar bekritiseerd, want Reesink was veel en veel meer waard.
    Ik had absoluut verwacht dat Reesink niet verder zou gaan. Het was een moooi bod met een premie van 40% op de lange termijn waardering. Die zouden wel gek zijn hun bod nog verder te verhogen.
    En al die leugens over van Doeschate over tal van overnamekandidaten.

    Lees vooral nog eens even mijn laatste zin goed door.

    Als je dus iemand wil bekritiseren dan maar Onno graag en van Doeschate. Geloof je trouwens werkelijk dat Onne prive onder de 75 euro zou bijkopen, zoals hij beweerde?
    Onno probeert als frontrunner zelf alleen maar de koers omhoog te kletsen, want de onno(zelen) volgen hem blind.
  4. [verwijderd] 15 april 2005 00:26
    Zentoz,

    Enige tijd geleden heb ik je al ontmaskerd als knechtje nr 13 van Van Herk.

    Daar reageerde je niet op, kan ik me best voorstellen hoor.

    Nu gebruikt Van Herk m.i. een deel van zijn pakket om de koers flink te laten zakken en wat particulieren zenuwachtig te maken.

    Daarmee is hij bij mij aan het verkeerde adres hoor!

    Weet je nog van die 4 euro dividend per aandeel dat er volgende maand aankomt? Voor mij ruim voldoende wachtgeld om een hoger bod af te wachten.
  5. [verwijderd] 15 april 2005 11:14
    Dat is nonsens.

    Ik heb niets met van Herk te maken.

    Ik ergerde me slechts aan de eenzijdige en doortrapte berichtgeving van Onno over dit fonds, die er later zelf IEX vriendje van Dongen bijhaalde om zijn eeenzijdige verhaal kracht bij te zetten. Van Dongen is natuurlijk de beste contra die er is.

    Zou Onno werkelijk onder de 75 hebben bijgekocht, zoals hij beweerde. ik geloof er niks van.

    Een forum mag niet misbruikt worden om na een eigen frontrunnig positie onnozele beleggers op het verkeerde been te zetten. Dat is wat Onno als geen ander doet.
    Daarom gaf ik mijn kijk op de materie. Ik vond de mening van Onne verre van eerlijk.

    Wanneer de koers terugzakt naar 60 euro of lager is dat zijn eigen schuld.
    Ik heb ook geen medelijden met diegen die blind achter Onno aan lopen.
    Ik denk dat van Herk meer van Doeschate wel laat doormodderen.
    Laat hem maar eens zien wie allemaal het bedrijf willen overnemen.
    En het dividend gaat gewoon van de koers af.
  6. [verwijderd] 15 april 2005 12:36
    Zentoz, dank voor je toelichting mbt Van Herk.

    zentoz schreef:

    "En het dividend gaat gewoon van de koers af".

    Op de ex-dividenddatum heb je gelijk Zentoz.

    Maar daarna komt het er geleidelijk weer bij.
    Als dat niet zo was zou een fonds dat bijv. 4% dividend betaalt na 25 jaar op 0 euro staan.

    Het jaarlijks dividend is feitelijk het uitkeren van een deel van de jaarwinst aan de aandeelhouders en voegt daarom wel degelijk wat toe.
    Iedereen kan de historische data nagaan en zelf constateren dat Reesink jaar op jaar betrouwbaar is qua dividenduitkering.
8 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.479
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.354
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.571
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.379
AMG 965 125.892
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.677
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.083
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht