Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.812 Posts
Pagina: «« 1 ... 293 294 295 296 297 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 december 2020 18:06
    Peking arresteert Chinese medewerker persbureau Bloomberg

    Gepubliceerd op 11 december 2020 18:04 | Views: 0

    PEKING (AFN) - Autoriteiten in China hebben een Chinese werknemer van persbureau Bloomberg gearresteerd. Bloomberg zelf kwam met het nieuws over de arrestatie van Hanze Fan in de hoofdstad Peking naar buiten. Ze wordt vastgehouden op verdenking van het in gevaar brengen van de nationale veiligheid.

    Fan werkt voor Bloomberg News op het kantoor in Peking. Ze werd op maandag meegenomen door de veiligheidsdiensten. Bloomberg heeft vier dagen lang geprobeerd duidelijkheid te krijgen over haar verblijfplaats. Het bedrijf schakelde daarvoor ook de ambassade in Washington in. Op donderdag kreeg Bloomberg de bevestiging dat Fan werd vastgehouden.

    Bloomberg meldt in een reactie erg bezorgd te zijn om Fan. Het persbureau heeft ook intensief contact met de Chinese autoriteiten om de situatie beter te begrijpen. "We blijven alles doen wat we kunnen om haar te steunen terwijl we naar meer informatie zoeken," aldus een woordvoerder.

    De Chinese Fan werkt sinds 2017 voor Bloomberg en was eerder werkzaam bij CNBC, CBS News, Al Jazeera en Thomson Reuters. Chinezen mogen in China alleen als nieuwsassistent voor buitenlandse persbureaus werken in het land. Voor de inwoners is het niet toegestaan om onafhankelijke berichtgeving te doen.

    Het is al de tweede keer in korte tijd dat een medewerker van een nieuwsbedrijf vanwege het in gevaar brengen van de nationale veiligheid in China is aangehouden. In augustus werd de Australische Cheng Lei, die van Chinese komaf is, gearresteerd. Zij werkte voor het Chinese staatsmedium CTGN. Het is niet bekend waar zij wordt vastgehouden.
  2. forum rang 10 voda 15 december 2020 06:56
    Chinese detailhandelsverkopen stijgen opnieuw harder

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in november op jaarbasis duidelijk harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit overheidscijfers.

    De verkopen stegen in november met 5,0 procent op jaarbasis, na een plus van 4,3 procent in oktober.

    In januari en februari was er een krimp van 20,5 procent op jaarbasis en tot augustus daalden de verkopen om vanaf toen steeds sterker te stijgen.

    Op maandbasis ging het in november om een toename van 1,31 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 15 december 2020 07:17
    Chinese industriële productie groeit in iets hoger tempo

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in november opnieuw gestegen, en in iets hoger tempo dan een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit overheidscijfers.

    De productie steeg in november met 7,0 procent op jaarbasis. In de voorgaande twee maanden ging het om een plus van 6,9 procent.

    Economen hadden voor november gerekend op een stijging van 6,8 procent.

    Op maandbasis werd in november een plus van 1,03 procent gemeld, na een plus van 0,78 procent in oktober.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 4 s.lin 15 december 2020 09:36
    De tikkende schuldbom op de Chinese obligatiemarkt van $ 15 biljoen

    2 december,
    Wat je moet weten
    Beleggers op de op een na grootste obligatiemarkt ter wereld worden geconfronteerd met een realiteitscheck.

    Terwijl wanbetalingen ooit als een zeldzaam verschijnsel werden beschouwd op de Chinese obligatiemarkt - waarbij veel leners in tijden van nood op financiële steun of een reddingsoperatie vertrouwden - kenden 2018 en 2019 een recordaantal achterstallige betalingen. Het aantal faillissementen nam af gedurende een groot deel van 2020 toen beleidsmakers probeerden de economische schade door de uitbraak van het coronavirus te beperken, voordat ze in november weer herstelden.

    Na jaren van door schulden gedreven uitgaven, staan ??Chinese bedrijven onder toenemende druk. Ze proberen het hoofd te bieden aan onhoudbare schulden en hardhandig optreden tegen ongereguleerde kredietverlening, ook wel bekend als schaduwbankieren, en dit alles tegen een achtergrond van aanzienlijk tragere economische groei vergeleken met eerdere decennia. Peking heeft getracht een meer marktgestuurde benadering van risico's vast te stellen die de concurrentie mogelijk maakt om zwakkere leners en zogenaamde "zombiebedrijven" uit de wereld te helpen.

    Nu Peking enkele van zijn ondersteunende maatregelen terugtrekt die zijn ingevoerd om de impact van de pandemie te compenseren, keren de tekenen van kredietstress terug. Een reeks mislukkingen bij aan de staat gekoppelde bedrijven veroorzaakten schokgolven door de markt, waardoor twijfel ontstond over de kredietrisico's van een groep kredietnemers die van oudsher geacht werden de impliciete garantie van de staat of lokale overheden te genieten.

    Belangrijkste dekking
    Waarom de wanbetalingen in China deze keer zorgwekkender zijn
    Het enige dat erger is dan een grote standaard, is een verrassing
    De Chinese regering laat een golf van wanbetalingen op obligaties plaatsvinden
    In cijfers
    $ 15 biljoen
    Totale waarde van de binnenlandse obligatiemarkt van China, de tweede grootste na de VS.
    111 miljard yuan
    De totale waarde van betalingsfouten op de lokale kredietmarkt van het land
    $ 8,5 miljard
    De totale waarde van de Chinese offshore-obligaties is dit jaar in gebreke gebleven
    Waarom het uitmaakt
    Er zijn tekenen dat Peking zich op zijn gemak begint te voelen bij het in gebreke blijven van kredietnemers. Hoewel dat op korte termijn investeerders zou kunnen afschrikken, is dat uiteindelijk een goede zaak voor de markt op de langere termijn, omdat zwakkere bedrijven hierdoor kunnen falen. Door concurrentie aan te moedigen en beleggers in staat te stellen risico's nauwkeuriger te bepalen, wordt de efficiëntie van de schuldmarkten van het land verbeterd.

    Desalniettemin kunnen er voor beleggers enkele onaangename verrassingen zijn, waarbij wanbetalingen uit het niets lijken te komen. Dat wordt niet geholpen door de lokale kredietbeoordelingsbedrijven van China, die een hoogste rating van AAA toekennen aan de overgrote meerderheid van de in yuan luidende schulden en zelfs worden beschuldigd van eigenzinnig gedrag. Lokale kennis wordt steeds belangrijker, vooral nu een toenemend aantal internationale obligatiehouders verwikkeld raakt in de duistere faillissementsprocedures van het land.

    www.bloomberg.com/news/storythreads/2...
  5. forum rang 10 voda 16 december 2020 17:45
    'Disney-voorzitter in de running voor ambassadeurspost China'

    Gepubliceerd op 16 december 2020 17:18 | Views: 234

    WASHINGTON (AFN) - Disney-voorzitter Bob Iger wordt mogelijk de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in China. Ook zou het kunnen dat aankomend president Joe Biden hem in die rol in Londen posteert. Dat melden bronnen aan The Hollywood Reporter.

    Iger schermde eerder met het idee om een gooi te doen naar het presidentschap dit jaar. Nu gaat hij mogelijk alsnog in de publieke sector aan het werk. Als hij instemt met de nieuwe functie dan komt er een eind aan een dienstverband van 25 jaar bij het entertainmentconcern. Hij kondigde in februari nog aan zijn rol als topman in te wisselen voor die van voorzitter.

    Iger was sinds 2005 de hoogste baas bij Disney. Onder zijn bewind werd onder meer Lucasfilm overgenomen, waardoor Disney de rechten op de Star Wars-franchise en Indiana Jones in handen kreeg. Iger is ook de grote man achter het inlijven van de entertainmenttak van 21st Century Fox, waarmee tientallen miljarden dollars gemoeid waren.

    Woordvoerders van zowel Biden als Disney weigerden op de geruchten in te gaan. Iger zei begin december dat hij een positie in de regering-Biden zou overwegen, mits het de juiste rol zou zijn. Hij zou eind volgend jaar de deur bij Disney sowieso achter zich dicht trekken.
  6. forum rang 10 voda 18 december 2020 08:40
    VS willen meer Chinese bedrijven op zwarte lijst zetten - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten zijn van plan later vandaag meer Chinese bedrijven op de zwarte lijst te zetten, waaronder chipmaker Semiconductor Manufacturing International Corporation. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

    Volgens Reuters gaat het om Chinese bedrijven die banden hebben met het Chinese leger. Er zouden bijna 80 namen op de zwarte lijst bijkomen.

    De Aziatische beurzen leverden vanochtend aan waarde in.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 18 december 2020 14:42
    China to Tighten Steel Mill Capacity Swap Rules

    China is considering tighter controls over steel capacity swaps, including further reducing production quotas, to prevent newly built mills impeding the country’s long-running battle against overcapacity. China’s Ministry of Industry and Information Technology has issued a draft plan aiming to further control new capacity in the bloated steel industry. Measures for the implementation of capacity replacement in the Chinese steel industry include Beijing, Tianjin, Hebei Province, the Yangtze River Delta area, Pearl River Delta, the Fen-wei plains and other key cities in Hebei, Henan, Shanxi and Shandong Province, will not be able to replace their old steel capacities as previously, while the new rules are stricter. In particular, mills in these areas will be able to add capacities only in the proportion of 1.5:1, while previously the proportion was 1.25:1. In cases of mergers and acquisitions, the replacement ratio will be still 1.25 in the mentioned areas.

    The rule that companies switching to more eco-friendly production, from BFs/BOFs to EAFs, will remain the same as previously they will be able to replace capacities in the proportion of 1:1.

    This followed a notice by the ministry in January that suspended capacity swaps and urged local governments to investigate existing projects.

    Source - Strategic Research Institute
  8. forum rang 10 voda 18 december 2020 14:45
    Rio Tinto Advances Climate Partnership with China Baowu Steel

    Rio Tinto has committed to invest USD 10 million with the world’s largest steel producer China Baowu Steel Group over the next two years in low-carbon steelmaking projects and research. This investment is the next step in advancing the partnership formed between Rio Tinto, China Baowu and Tsinghua University in 2019 to develop and implement new methods to reduce carbon emissions and improve environmental performance across the steel value chain.

    Rio Tinto’s investment will fund the joint establishment of a Low Carbon Raw Materials Preparation R&D Centre, which will initially prioritise the development of lower carbon ore preparation processes. This will include creating two ore preparation pilot plants, one to use biomass and the other exploring using microwave technology. The investment will also support work on carbon dioxide utilisation and conversion at the China Baowu Low Carbon Metallurgical Innovation Centre, which is a Baowu-led open platform for advancing metallurgical technologies to support the low-carbon transformation of the steel industry.

    These investments will advance technologies that will be crucial in reducing emissions from China’s prevalent iron and steel making process, and will support both the short and long term decarbonisation goals of the steel industry. As the world’s largest steel producer, China Baowu’s leadership in advancing low-carbon steel solutions is an important pillar in supporting China’s target of striving to be carbon neutral by 2060.

    Source - Strategic Research Institute
  9. forum rang 10 voda 21 december 2020 06:06
    China dreigt met tegensancties na uitbreiding zwarte lijst VS - media

    (ABM FN-Dow Jones) China dreigt met tegensancties nu de Verenigde Staten hun zwarte lijst van Chinese bedrijven hebben uitgebreid met ruim 60 ondernemingen, waaronder chipproducent Semiconductor Manufacturing International Corp en dronemaker SZ DJI Technology. Dit meldde persbureau Bloomberg zaterdag.

    Washington beschuldigt de bedrijven van banden met het Chinese leger.

    In een reactie liet het Chinese ministerie van handel weten dat "zulke acties de internationale economie, handelsorde en regels voor vrije handel serieus beschadigen" en dat dit een bedreiging vormt voor de mondiale leveringsketen.

    's Werelds grootste dronemaker DJI gaf tegenover Bloomberg aan "teleurgesteld" te zijn dat het op de Amerikaanse zwarte lijst is gezet maar zal klanten in de VS niet blokkeren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 21 december 2020 08:44
    'Jack Ma wilde Peking belang in Ant Financial geven'

    Gepubliceerd op 21 december 2020 08:32 | Views: 117

    HANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - Jack Ma heeft de Chinese autoriteiten een deel van zijn financiële dienstverlener Ant Financial aangeboden om de beursgang van dat bedrijf te redden. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het aanbod zou begin november zijn gedaan toen duidelijk werd dat China de beursgang van Ant mogelijk wilde stoppen.

    Ant Financial zou vorige maand naar de beurs gaan in de grootste beursgang ooit. Enkele dagen voor het zover was, besloten de Chinese autoriteiten die beursgang tegen te houden. Daarvoor verwezen ze naar veranderde regelgeving, zonder verdere uitleg te geven. Ma had de woede van de Chinese overheid over zich af geroepen toen hij in oktober tijdens een speech gezegd had dat een campagne van president Xi Jinping tegen te grote financiële risico's innovatie zou beperken.

    Volgens The Wall Street Journal hadden Ant en Ma gesprekken met toezichthouders voor de geplande datum van de beursgang. De Chinese miljardair, die ook achter webwinkel en internetreus Alibaba zit, zou daar een zoenoffer hebben gemaakt. Volgens de ingewijden zei Ma dat China "elk platform dat Ant heeft" mocht hebben "als het land dat nodig had".

    Tot nu toe heeft China dat aanbod niet aangenomen. Het land is wel al enige tijd bezig om grote techbedrijven als Alibaba en Tencent strenger aan te pakken. Ook andere grote bedrijven krijgen sinds een aantal jaar extra aandacht. Zo werden vastgoedconcern Dalian Wanda en conglomeraat HNA, dat onder meer hotels en luchtvaartmaatschappijen bezat, gedwongen om bezittingen te verkopen om hun schuldenberg te verkleinen. Verzekeraar Anbang werd zelfs overgenomen door de Staat.
  11. forum rang 10 voda 22 december 2020 12:38
    China to Impose Steel Scrap Import Standards from January

    China Iron and Steel Industry Association announced that China will implement its national standard on recycling iron and steel materials on January 1 2021. The standard specifies the definition, classification, technical requirements, inspection methods and acceptance rules for recycling iron and steel materials. It will provide standard technical support to ensure the import of high-quality recycled steel resources. Meanwhile, the standard has strict requirements regarding environmental protection. Compared with using iron ore, steelmaking with recycled iron and steel materials can greatly reduce pollutant emissions

    CISA deputy chief Jiang Wei said “The standard will facilitate the green transformation and healthy development of the steel industry, as it allows steel companies more raw-material options, while limiting the use of iron ore and its price increase to some extent. The industry will be able to exploit more recycled raw materials, both at home and abroad, and better recycle and utilize resources after the standard is implemented.

    Source - Strategic Research Institute
  12. forum rang 10 voda 22 december 2020 15:10
    China fel gekant tegen zwarte lijst van regering VS

    Gepubliceerd op 22 december 2020 14:13 | Views: 1.447

    PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese overheid is fel tegenstander van de plaatsing van tientallen Chinese bedrijven op een zwarte lijst van de Amerikaanse regering. Volgens Washington hebben die bedrijven nauwe banden met het Chinese leger.

    Peking zegt alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de belangen en rechten van die ondernemingen te beschermen. China dringt er bij de Verenigde Staten op aan eerlijk om te gaan met Chinese bedrijven.

    De Amerikaanse regering kwam met een nieuwe zwarte lijst met 58 Chinese bedrijven, waaronder de grote chipproducent SMIC. Daardoor kunnen zij veel moeilijker producten en technologie van Amerikaanse makelij kopen. De regering van president Donald Trump wijst daarbij op de nationale veiligheid en mensenrechtenschendingen. Eerder dit jaar werd al het grote Chinese technologieconcern Huawei Technologies op de zwarte lijst van de VS gezet, vanwege vermeende nauwe banden met het leger en risico's op spionage voor de Chinese overheid.

    Ook werd een zwarte lijst opgezet met daarop 45 Russische bedrijven door de Amerikaanse regering.
  13. forum rang 10 voda 24 december 2020 08:05
    Chinese mededingingsautoriteit start onderzoek naar Alibaba

    (ABM FN) De Chinese mededingingsautoriteit is donderdag een mededingingsonderzoek gestart naar Alibaba en Ant Group, dat eveneens in handen is van de Chinese miljardair Jack Ma. Dit melden Chinese media.

    De Chinese toezichthouder zegt het onderzoek gestart te zijn na berichten dat Alibaba retailers onder druk zou hebben gezet om hun producten alleen op het platform van Alibaba te verkopen en niet op andere platformen.

    De South China Morning Post meldde daarnaast dat de Chinese centrale bank het bestuur van Ant heeft uitgenodigd voor een bijeenkomst.

    Zowel Alibaba als fintechbedrijf Ant lieten in een verklaring weten dat zij op de hoogte zijn van het onderzoek en dat zij medewerking zullen verlenen.

    Miljardair Ma was niet bereikbaar voor commentaar. Hij is al sinds eind oktober niet meer in het openbaar verschenen, nadat hij de woede van president Xi Jinping op de hals haalde door kritiek te leveren op toezichthouders, die volgens hem innovatie bemoeilijken. Xi liet toezichthouders onderzoek doen naar Alibaba en zette een streep door de geplande beursgang van Ant.

    Het aandeel Alibaba maakte vanochtend in Hongkong een koersval van ruim 8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 28 december 2020 04:45
    China legt beperkingen op aan betalingsbedrijf Ant Group

    Gepubliceerd op 27 december 2020 16:23 | Views: 4.347

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft een aantal beperkingen opgelegd aan de grote betalingsdienstverlener Ant Group. De dochteronderneming van webwinkelconcern Alibaba moet volgens Peking stoppen met het verstrekken van consumentenkredieten en het verlenen van vermogensbeheerdiensten.

    Bestuurders van Ant Group moesten dit weekend verschijnen bij de Chinese centrale bank waar hen werd medegedeeld dat het bedrijf een noodzakelijke "rectificatie" moet doen bij leningen, verzekeringen en vermogensbeheer. Daarbij werd Ant Group, bekend van betaalapp Alipay, gezegd zo snel mogelijk met een tijdschema te komen.

    Begin november hielden de Chinese autoriteiten nog onverwacht de megabeursgang van Ant Group tegen. De financiële dienstverlener wilde bijna 35 miljard dollar ophalen op de aandelenmarkten in Shanghai en Hongkong, waarmee het de grootste beursgang ooit was geworden. Er werd gewezen op veranderingen in regelgeving zonder dit nader uit te leggen. Het was wel al bekend dat toezichthouders er problemen mee hadden dat Ant Group als financiële dienstverlener niet aan dezelfde strenge regels was onderworpen als banken.

    Druk

    Met de nieuwe stappen tegen Ant Group voert de Chinese overheid de druk verder op bij de grote technologieconcerns van het land. Vorige week werd nog bekend dat de Chinese mededingingsautoriteiten een onderzoek zijn begonnen naar Alibaba vanwege verdenking van misbruik van zijn sterke machtspositie.

    Alibaba en Ant Group komen beide uit de koker van de Chinese multimiljardair Jack Ma. Hij riep in oktober nog de woede van de Chinese overheid over zich af toen hij tijdens een speech zei dat een campagne van president Xi Jinping tegen te grote financiële risico's de innovatie zou beperken.
  15. forum rang 10 voda 28 december 2020 04:46
    'China haalt economie VS sneller in door nasleep corona'

    Gepubliceerd op 27 december 2020 12:48 | Views: 3.976

    LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China zal de Verenigde Staten sneller inhalen als grootste economie van de wereld, door de nasleep van de coronacrisis. Het land herstelt namelijk veel beter van de pandemie dan de VS, aldus onderzoekers van het Centre for Economics and Business Research.

    China zal nu de positie van 's werelds grootste economie in 2028 overnemen van de VS, wat vijf jaar eerder is dan tot nu toe was voorspeld. De onderzoekers stellen dat het land de virusuitbraak verstandig heeft aangepakt met een snelle en strikte lockdown. De Chinese president Xi Jinping heeft gezegd dat de economie in 2035 kan verdubbelen in omvang.

    De economie van Japan zal waarschijnlijk tegen het einde van dit decennium worden ingehaald door India als derde van de wereld. India staat nu op de zesde plek. Duitsland, de grootste economie van Europa, zal dan dalen van de huidige vierde plek naar de vijfde plaats. Het Verenigd Koninkrijk zal naar de zesde plek op de ranglijst van grote economieën zakken.
  16. forum rang 10 voda 28 december 2020 11:52
    Minder winst voor Weibo

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Weibo Corp -ADR-
    $ 44,22 -1,24 -2,73 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Weibo heeft in het derde kwartaal iets minder omzet geboekt en de winst stevig zien terugvallen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Chinese social mediaplatform.

    "We zijn te spreken over de hersteltrend van Weibo, ondanks dat de uitdagingen aanhouden", zei CEO Gaofei Wang.

    De omzet daalde in het derde kwartaal, dat eindigde op 30 september, van 468 miljoen dollar naar 466 miljoen dollar.

    De kosten stegen met 3 procent en de nettowinst viel terug van 146 miljoen naar 34 miljoen dollar.

    Na negen maanden bleek de omzet ook gedaald, van 1,3 miljard naar 1,2 miljard dollar. De nettowinst liep op jaarbasis terug van 400 miljoen naar 284 miljoen dollar.

    Outlook

    Voor het lopende kwartaal rekent Weibo op een omzetgroei van 1 tot 3 procent op jaarbasis.

    Het aandeel, genoteerd aan de Nasdaq, lijkt maandag iets hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 29 december 2020 07:29
    VS nog strenger met ban tegen Chinese bedrijven

    (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben hun maatregelen tegen Chinese bedrijven met banden met militairen nog iets verder aangescherpt. Dit bleek maandagavond uit een addendum dat de Amerikaanse overheid maandag publiceerde.

    Uit deze toevoeging blijkt dat de maatregelen die de Amerikaanse president Donald Trump vorige maand tekende, ook gelden voor dochterbedrijven van bedrijven die in de ban worden gedaan vanwege hun banden met Chinese militairen.

    De Amerikaanse overheid is van plan een lijst te publiceren waarin dochterondernemingen zijn opgenomen die voor 50 procent of meer eigendom zijn of worden gecontroleerd door bedrijven die worden verdacht van banden met de Chinese strijdkrachten.

    In deze bedrijven en dochterbedrijven mag voortaan niet meer worden geïnvesteerd.

    In een reactie op Twitter zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, dat Trump Amerikaanse beleggers en pensioenfondsen beschermt.

    "Zijn presidentiële orders verbieden ETF en indexfondsen om te investeren in bedrijven en dochterbedrijven van Communistische Chinese militairen."

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. [verwijderd] 29 december 2020 16:34
    Wij hebben de chinezen wel nodig. Zij moeten de camera's leveren voor de totale controle die nodig is om het niet functionerende ambtenaren apparaat vast te leggen in de cloud. In elke zaal van de overheid een camera is mijn devies. Zullen wij eens met de neus erop zitten wat zij de hele dag bekokstoven om het belastinggeld er door te draaien.
  19. Zheng He 29 december 2020 17:05
    quote:

    small_investor schreef op 29 december 2020 16:34:

    Wij hebben de chinezen wel nodig. Zij moeten de camera's leveren voor de totale controle die nodig is om het niet functionerende ambtenaren apparaat vast te leggen in de cloud. In elke zaal van de overheid een camera is mijn devies. Zullen wij eens met de neus erop zitten wat zij de hele dag bekokstoven om het belastinggeld er door te draaien.
    U heeft een bestelling geplaatst, neem ik aan?
7.812 Posts
Pagina: «« 1 ... 293 294 295 296 297 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.325
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht