Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Corus Terug naar discussie overzicht

Thyssenkrupp beperkt staalproductie met 10%

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2005 20:50
    Ze zijn een beetje dom bij Thyssen krupp, ik zie het hele verhaal meer als politiek om de erts leveranciers onder druk te zetten, arcelor gaf aan de walserij in Luik enkele maanden vroeger te sluiten lijkt mij niet zo moeilijk was toch al als verlieslatend tot opheffing besloten.
    Teveel in voorraad??

    Moutfabriek Eemshaven pas in juni van start
    De nieuwe moutfabriek van Holland Malt, een samenwerkingsverband van Bavaria en Agrifirm, in de Eemshaven kan pas in juni opgestart worden. Door het slecht weer en de late oplevering van het benodigde staal is de oplevering met zeker vijf maanden vertraagd. Doordat de bouw duurder uitvalt en de inkomstenstroom pas later op gang komt beloopt de schade enkele miljoenen euro's.
    In de fabriek is in totaal 7.500 ton staal en 1.500 ton roestvrij staal verwerkt. De aankoop daarvan kostte Holland Malt een miljoen euro meer en een maand langer dan begroot door de huidige overspannen wereldmarkt, voornamelijk veroorzaakt door de explosief gestegen vraag vanuit China.
    De bouw is verder danig vertraagd door een teveel aan wind. Doordat takelwerkzaamheden bij windkracht 6 of meer zijn verboden konden veel onderdelen pas later op hun plek worden gehesen dan gepland. Kou zorgde voor verdere vertraging omdat onder de 5 graden Celsius geen kabels meer gelegd kunnen worden vanwege het gevaar van breuken.

    Volgens plantmanager Derk Reiffers is nog niet te zeggen hoe hoog de schade precies uitvalt. Bekeken wordt nu welk deel van de extra kosten direct voortvloeit uit de vertraging en welk deel samenhangt met de keus voor duurdere ('turnkey'-)oplossingen die zichzelf op termijn terugverdienen. De 700 akkerbouwers die via obligaties samen 4 miljoen in de fabriek hebben gestoken kunnen hierover binnenkort nadere mededelingen verwachten.

    Zoals het er nu uitziet, gaat in juni de eerste mouttoren in productie en vier weken later de tweede. Al sinds eind vorig jaar ligt 27.000 ton gerst klaar om verwerkt te worden.

    Dagblad van het Noorden, 12/04/05

    Copyright ©2005 AgriHolland, www.agriholland.nl

    Vergeet het maar hooguit tijdelijk wat minder vraag.
    Als je wil vind je meer van dit soort verhalen
    mvrgr jo jo
  2. [verwijderd] 23 april 2005 09:44
    mijn reactie geplaats in de "koffiekamer"..

    Ik wilde nog even toevoegen dat Thyssen, begin Okt `04 heeft aangegeven in de top 3 te willen komen van staalbedrijven,. Thyssen is al maanden bezig onderdelen te verkopen, saneringen door te voeren, o.a om de overnamekluis te vullen, en dit zie je b.v ook bij Corus. Men doet er alles aan om de bedrijven op te schonen voor verdere consolidatie in de staalindustie,. In de toekomst zullen alleen de "grotere" kunnen overleven (is de verwachting)..

    De verhoging van de grondstoffen geeft staalbedrijven zoals Thyssen, Corus voldoende reden binnenshuis orde op zaken te stellen, (bedrijfopschonen) voor overnames en alianties in de toekomst, daarbij komt nog eens dat hoge grondstofprijzen door worden berekend aan de klanten.. (dit laten deze bedrijven duidelijk weten in persberichten)..

    Als binnenshuis alles op orde is, bij Corus, Thyssen dan komt overname, aliantie dichtbij.. Verliesjaren zijn voorbij, en sinds 2004 maken staalbedrijven forse winsten, en met een goed beleid wordt dit voor de toekomst geborgt,.(en hier is men nu mee bezig)!!

    Overgens hebben bijde partijen met elkaar gesproken, maar is inhoudelijk niets van deze besprekingen naar buiten gebracht,..

    De vraag naar staal blijft hoog,. Al is het wel zo dat vele bedrijven door de winter iets van voorraad hebben liggen die snel weer op is,, en de vraag naar staal zal snel weer fors toenemen,.(uit persbericht Thyssen).

    Dit is mijn visie,.

    Gr. Leon (Corus-volger)
  3. [verwijderd] 23 april 2005 11:12
    De staalproduktie wordt nu afgeremd door het stilzetten van enkele hoogovens met een hoge kostprijs per ton ruwijzer.
    In de aanloop naar hogere staalprijzen werden de produkties ook opgevoerd en werden reeds stilgezette en tamelijk onrendabele hoogovens weer aangeblazen onder het motto als wat vloeibaar gemaakt kan worden is al verkocht.
    Omdat de vraag nuierdoor minder wordt kunnen deze hoogovens weer worden stilgezet. Per ton ruwijzer liggen de kosten van deze hoogovens erg hoog, dus is het verstandig om deze hoogovens ook weer zo snel mogelijk stil te leggen.
    Dat de markt dit vertaald als paniek is nu juist waarom staal altijd cyclisch zal blijven.
    Voor Corus veranderd er niets, er is zo wie zo een plakken voorraad nodig van meer dan 800000 ton voor de renovatie van hoogoven 7 in augustus 2006.
    Die kan je beter zelf produceren dan inkopen.
    Overigens beweegt Corus gewoon mee met de markt en die is niet best.
    Pas in 2006 worden de effecten van Restoring Succes echt zichtbaar, dus nog anderhalf jaar geduld en af en toe een dip incasseren of wegwezen en niet zeuren in mijn advies.
  4. [verwijderd] 24 april 2005 11:45
    quote:

    minoes11 schreef:

    eindelijk iemand met verstand .en zo is het ,ben uitgestapt op 0,82 en stap wel weer in. maar wanneer is nog de vraagvr gr minoes
    Dit bericht, althans de strekking ervan, post je volgens mij een keer of tachtig per dag...... ik krijg zo het idee dat je nogal tevreden bent over je verkoopbeslissing.......
  5. [verwijderd] 24 april 2005 13:16
    quote:

    Schouterman schreef:

    [quote=minoes11]
    eindelijk iemand met verstand .en zo is het ,ben uitgestapt op 0,82 en stap wel weer in. maar wanneer is nog de vraagvr gr minoes
    [/quote]

    Dit bericht, althans de strekking ervan, post je volgens mij een keer of tachtig per dag...... ik krijg zo het idee dat je nogal tevreden bent over je verkoopbeslissing.......
    Klopt idd, over het algemeen heb ik het idee dat men op dit forum liever slecht nieuws heeft, en elkaar juist probeert te motiveren het aandeel de rug te keren, ik doe hier niet mee. Sta uiteraard wel open voor minder goed nieuws mits dit een klein beetje is onderbouwd,.

    Vaak hoor je wel eens; "geen nieuws is goed nieuws", terwijl negatief nieuws ook maar al te vaak overdreven wordt uitgelegt,. Neem nou b.v de winstdaling Q1 van Philips afgelopen week (-70%) terwijl Philips toch afgelopen vrijdag bij de stijgers zat van de AEX,.. (ik bedoel maar,.)

    Dat bericht van Thyssen (oud nieuws) wordt/werd toch maar weer aangegrepen om verkopen in Corus in te leiden. Maar andere kant geeft dit wel weer perspectief voor andere goedkoper in-(bij)te kopen,.

    Ik blijf nog wel altijd van mening dat de PR van Corus beter moet worden, de aandeelhouders moeten optimaal geinformeerd blijven over het nieuws van Corus,. Het sentiment, de invloeden zowel van positief of negatief nieuws beinvloeden de koers te veel,. En dit komt mijnsinsziens grotendeels doordat Corus slecht communiceerd met de aandeelhouders, of nieuwsberichten naar buiten brengt,. Neem nou de Corus-site wie bezoekt die nog voor nieuws..??

    Een Q1 update zou b.v een mooi gebaar van Corus zijn, hun beleggers te laten zien, dat het ook in Corus belang is informatie te geven aan diegene die het nodig hebben,. En dat zijn de Beleggers..

    Dus Varin, als je dit leest... give some Q1 results pls,.. (lol)
    Ik ben benieuwd < ;-)

    Gr. Leon

  6. [verwijderd] 24 april 2005 14:15
    Here are the 1Q results of the British jury. CRS is still going strong.

    Het klopt wat je eerder betoogde. Bedrijven worden lean en mean wanneer zij op overname pad gaan. Reorganisaties, afstoten niet rendabele produktie lijnen, minder personeel etc. Dit jaar gaat Corus zeker verder met winst maken. Met een K/W verh van 3 is dit toch een buitengewoon aantrekkelijk aandeel. De koers als pennystock aandeel past toch geenszins bij dit aandeel. Vanaf 2000 is er verlies gemaakt en is de koers onder de 1 euro gedoken met de huidige winstgevendheid en hetzelfde aandelenkapitaal wat uitstaat kan de koers alleen maar omhoog. Ik kijk vooral naar de 5-jaars grafiek en deze gaat gewoon strak omhoog. Eerdere dipjes wel eens verkocht tot dusver altijd foute beslissing geweest. Ik heb bij elke 5 basispunten bijgekocht en zit er nu weer vol in.
  7. [verwijderd] 24 april 2005 19:10
    quote:

    Schouterman schreef:

    [quote=minoes11]
    eindelijk iemand met verstand .en zo is het ,ben uitgestapt op 0,82 en stap wel weer in. maar wanneer is nog de vraagvr gr minoes
    [/quote]

    Dit bericht, althans de strekking ervan, post je volgens mij een keer of tachtig per dag...... ik krijg zo het idee dat je nogal tevreden bent over je verkoopbeslissing.......
    hoi schouterman 80x per dag waar ben jij mee bezig,soms veel geld verloren? ik heb ook veel geld verloren en dat komt door mensen die maar over 1,30 lullen en ta schrijven met allerlei lijntjes wat nooit uitkomt natuurlijk komt het op de duur goed met corus maar nu even niet, ben geen volgeling van eric geworden maar tot op heden is hij de enigste die volkomen gelijk heeft gehad .dat wilde ik even kwijt. groet minoes
  8. [verwijderd] 24 april 2005 20:49
    Dat verlies valt nog wel mee, en het is slecht een papierenverlies toch? haha

    Het viel me gewoon op dat je deze week al aardig wat keren had verteld dat je was uitgestapt op .82 (wat uiteraard het mooiste moment was, daar verdien je dan ook de creds dan wel weer voor).
    Net zoals een onrealistisch positieve vorm van groupthink zeer schadelijk kan zijn voor volgers, is te veel depressiviteit ook niet goed (zeker niet in je prive-leven naast beursplein 5).

    Op het moment dat Corus iets opveerde, richting de 0.75 ongeveer, sloeg de stemming ook weer om; er werd zelfs gesproken van een catapult effect, waarbij een kleine teruggang nodig was om de veer te spannen die vervolgens op zijn beurt de koers zover omhoog zou schieten dat we allemaal konden gaan rentenieren. Nadat dit, geheel tegen de verwachting in..., niet het geval bleek sloeg de stemming om waarbij koersdoelen van 0.45 - 0.50 ineens angstaanjagend dichtbij leken te staan......

    Soms krijg ik het idee dat de leden (sommige althans) van het IEX forum vooral lid zijn geworden om hun persoonlijke tragedies draaglijker te maken dmv leedvermaak en bij alles dat ze doen back-up willen van andere forum bezoekers (die ze meestal niet eens real-life kennen)....
    Dus Minoes, het gaat me niet zozeer om jou, of jouw posting, maar vooral om het grotere geheel en dan met name de prozak-junks die, naar mijn bescheiden mening als amateur-psycholoog, mentaal gezien op instorten staan.

    Beleggen doe je zelf, voor jezelf, en daar ben je ook zelf verantwoordelijk voor. Daarom zou ik het zo prettig vinden als er op dit forum gediscussierd kon worden over inhoudelijke zaken ipv het zoeken naar een bevestiging of je wel de goede keuze hebt gemaakt.
  9. Henk Snaph 24 april 2005 20:52
    Dat laatste ben ik niet met je eens. Men mag gerust een bevestiging zoeken of men het goed heeft gedaan. Het zou erger zijn als een profi dat hier zou doen.

    Henks
  10. [verwijderd] 24 april 2005 23:14
    quote:

    minoes11 schreef:

    [quote=Schouterman]
    [quote=minoes11]
    eindelijk iemand met verstand .en zo is het ,ben uitgestapt op 0,82 en stap wel weer in. maar wanneer is nog de vraagvr gr minoes
    [/quote]

    Dit bericht, althans de strekking ervan, post je volgens mij een keer of tachtig per dag...... ik krijg zo het idee dat je nogal tevreden bent over je verkoopbeslissing.......
    [/quote] hoi schouterman 80x per dag waar ben jij mee bezig,soms veel geld verloren? ik heb ook veel geld verloren en dat komt door mensen die maar over 1,30 lullen en ta schrijven met allerlei lijntjes wat nooit uitkomt natuurlijk komt het op de duur goed met corus maar nu even niet, ben geen volgeling van eric geworden maar tot op heden is hij de enigste die volkomen gelijk heeft gehad .dat wilde ik even kwijt. groet minoes
    Enige Minoes enige.... ik ben de enigste zegt mijn moeder altijd...
  11. smith&jones 25 april 2005 10:51
    Beste K.Bruin,

    Je verhaal mbt de hoogovens met een hoog kostenprofiel lijkt me erg deskundig. Er wordt kennelijk gedisciplineerd gereageerd op fluctuaties in de vraag. Kun je me misschien ook vertellen of er plannen voor upgrading van dit soort installaties bestaan, en zo ja, wat voor kosten daarmee gemoeid zijn?

    bvd,
    S&J
  12. [verwijderd] 25 april 2005 22:26
    Ook Arcelor sluit een oventje.

    Cockerill: sluiting hoogoven luidt einde van tijdperk in
    Deze nacht wordt hoogoven 6 van Cockerill definitief gedoofd. Dit betekent het einde van de staalindustrie in Luik. Er verdwijnen 350 banen, zowel op de hoogovensite als bij de staalfabriek van Chertal. Die ziet haar productie met de helft afnemen. Arcelor die eigenaar is van Cockerill had al aangekondigd dat er geen naakte ontslagen zouden vallen. 300 mensen worden overgeplaatst naar de koudwalserij. De overige 50 arbeiders worden ingezet op de cokes- en energieafdeling. De sluiting van Cockerill heeft wel dramatische gevolgen voor de onderaannemers van het bedrijf. De hoogoven 6 werd bij zijn inhuldiging, nu zo'n 25 jaar geleden, gezien als een wereldprimeur inzake technologie.

    greetz
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.860
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.584
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.896
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.885
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.626
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.666
AMG 965 127.031
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.238
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.850
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 191
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.815
ASML 1.762 78.370
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.836
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
    3. Handelsbalans april (Dld)
    4. Industriële productie april (Dld)
    5. Economische groei Q1 def. (eurozone)
    6. Nio Q1-cijfers
    7. Banengroei en werkloosheid mei (VS) volitaliteit verwacht
    8. Groothandelsvoorraden april (VS)
    9. Consumentenkrediet april (VS)
  2. 10 juni

    1. NL industriële productie april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht