Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1324 1325 1326 1327 1328 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Henk de Boer 9 februari 2021 19:31
    quote:

    luchtschip schreef op 9 februari 2021 16:44:

    [...]

    OK, vooropgesteld het is heel goed dat je vader op deze leeftijd nog zelfstandig kan leven. Prijs je daar gelukkig mee en het beste voor hem.

    Het gaat dus om een wooncomplex met ouderen die nog redelijk zelfstandig kunnen zijn.
    Het toedienen van de Corona vaccinatie valt te vergelijken met een bezoek aan het ziekenhuis en dat ligt ook meestal niet om de hoek.

    Naar het ziekenhuis kunnen ze ook wel zelfstandig gaan en anders is er meestal wel familie of kennis die hen er naar toe brengt.
    Het is niet duidelijk of ze per se deze week moeten gaan. Een oproep krijg je toch wel redelijk van te voren. Er ligt nu inderdaad sneeuw en dat zal wel wat problemen opleveren. Maar daar kan een familie of kennis wel steunen met vervoer.
    En wanneer de oproep voor volgende week is dan dooit het al weer.

    En mochten er mensen zijn voor wie deze lange rit (7 km) te ver is, dan is er vast wel een oplossing met de dokter te vinden om aan huis te vaccineren.

    Het punt is dat het vaccin op minus 70 bewaard moet worden en dan is het financieel en praktisch beter dit te concentreren op een centrale plaats.

    Alle mensen die op eigen gelegenheid kunnen komen is meegenomen om de vaccinatie zo snel mogelijk uit te rollen.
    Probleemgevallen kunnen via de huisarts thuis vaccinatie krijgen.

    Je wilde laten zien hoe het gaat met het Pfizer vaccin qua toediening.
    Zo op basis van deze informatie, begrijp ik, best goed.
    Gezien de complexiteit (grote aantallen mensen vaccineren. in korte tijd, doelgericht op doelgroep en met een middel dat op minus 70 (Moderna minus 20) bewaard moet blijven) van de uit te voeren operatie wordt het goed en kordaat aangepakt.

    Niets mis mee en zorgt ervoor dat jouw vader en medebewoners snel beschermd worden.
    Een pluim voor de goede organisatie.
    Door wie wordt u betaald om hier te posten?
  2. forum rang 6 Rowi62 9 februari 2021 20:21
    @luchtschip

    De mensen krijgen een brief met een vast tijdstip. Je vergelijking met een (individueel) ziekenhuisbezoek slaat natuurlijk nergens op. Hier heb je het over 300 mensen van 70-90 jaar die het efficientst en met het minste gevaar op besmetting in de activiteiten ruimte gevaccineerd zouden kunnen worden. Ook de huisarts heeft er niets mee te maken. Dat komt door de Pfizer vereisten inderdaad.

    MIjn stukje was alleen om te laten zien dat net als laatst op Schiphol onze oudste inwoners flink aan de bak moeten om hun spuit te halen. De Jaarbeurs kun je als oudere bijna niet vanaf het station bereiken. Dat is vele honderden meters lopen.



  3. [verwijderd] 9 februari 2021 21:02
    Onafhankelijke wetenschap
    De liberale oppositiepartij FDP eist in de parlementaire commissie alle mails op over de mogelijke beïnvloeding van onafhankelijke wetenschappers: „Als de indruk ontstaat dat wetenschappelijke resultaten door de politiek worden besteld, om het eigen handelen te rechtvaardigen, dan wordt niet alleen de onafhankelijke wetenschap beschadigd, maar ook de op feiten gebaseerde bestrijding van de pandemie”, aldus volksvertegenwoordiger Konstantin Kuhle.

    De leider van de socialisten is van mening dat de regering de bestrijding van de pandemie een slechte dienst heeft bewezen’. „Wetenschap moet de politiek adviseren, en in de crisis oriëntatie en een onafhankelijk oordeel bieden”, stelt Dietmar Bartsch van de Linkspartei. „Dat past niet samen met vooraf bestelde meningen.”

    De vice-voorzitter van de Bondsdag, Wolfgang Kubicki, ging nog een stap verder. Hij vergeleek het gedrag van de regering van de langjarige CDU-voorzitter Merkel met dat van autoritaire staten. „Wie de bevolking bang maakt om politieke maatregelen erdoorheen te jagen, zet de bijl in onze democratie. Het gaat er kennelijk niet meer om om mondige burgers politieke beslissingen, die op feiten zijn gebaseerd, uit te leggen”, aldus Kubicki.
  4. [verwijderd] 9 februari 2021 21:05
    ik heb het hier al eerder geschreven dat de wetenschap de boel belazerd, toen werd ik geband. nu is het groot in het nieuws. die mod van iex is ook zo'n mafketel die alleen maar doorlaat wat hij denkt dat goed is.
  5. forum rang 10 luchtschip 9 februari 2021 21:27
    quote:

    Rowi62 schreef op 9 februari 2021 20:21:

    @luchtschip

    De mensen krijgen een brief met een vast tijdstip. Je vergelijking met een (individueel) ziekenhuisbezoek slaat natuurlijk nergens op. Hier heb je het over 300 mensen van 70-90 jaar die het efficientst en met het minste gevaar op besmetting in de activiteiten ruimte gevaccineerd zouden kunnen worden. Ook de huisarts heeft er niets mee te maken. Dat komt door de Pfizer vereisten inderdaad.

    MIjn stukje was alleen om te laten zien dat net als laatst op Schiphol onze oudste inwoners flink aan de bak moeten om hun spuit te halen. De Jaarbeurs kun je als oudere bijna niet vanaf het station bereiken. Dat is vele honderden meters lopen.

    Wat zit je nu een drama te maken.
    Je zit een hoop stennis te maken en er is helemaal niets aan de hand.
    Je weet dat het vaccin op minus 70 bewaard moet worden dus vanuit een centrale plaats vaccineren heeft de voorkeur.
    Het is niets anders dan wanneer ze naar het ziekenhuis moeten voor een röntgenfoto, of een specialistenbezoek.
    Daar maken we toch ook geen drama van.

    Hier een plattegrond. Naast het centraal Station is de Beatrix hal en pal daarnaast hal 1 waar de vaccinatie plaats vindt.
    Wanneer het mensen betreft die met de trein kunnen reizen kunnen ze ook dit korte stukje overbruggen.
    En parkeerplaats P1 voor auto's ligt pal naast Hal 1 dus met de auto is het ook parkeren naast de deur.

    plattegrond :

    www.utrecht.nl/fileadmin/_processed_/...

    Hal 1 van de Utrechtse Jaarbeurs is de centrale plek voor coronavaccinatie voor de inwoners van Utrecht en omstreken. Inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen van het RIVM, kunnen hier op afspraak terecht voor een vaccinatie.

    De Jaarbeurs is hiervoor 7 dagen per week open van 08.00 uur tot 20.00 uur. De ingang van de vaccinatielocatie is halverwege hal 1 aan de kant van P1.

    De Jaarbeurs is goed bereikbaar:

    Met het openbaar vervoer. De Jaarbeurs ligt naast station Utrecht Centraal. Hier stoppen veel treinen, trams en bussen. Vanaf Utrecht CS loopt u in een paar minuten naar de vaccinatielocatie in hal 1. Volg vanuit de stationshal de borden ‘Jaarbeursplein’. Vanaf het Jaarbeursplein steekt u over naar de entree van het Jaarbeursterrein. Daar volgt u de borden naar de vaccinatielocatie. De tramhalte aan de Graadt van Roggenweg is nog iets dichterbij. Hier stopt vier keer per uur een tram.
    Met de fiets. Op parkeerterrein P3 (naast Kinepolis) is een onbewaakte fietsenstalling.
    Met de regiotaxi of taxi. Komt u met de taxi? Meld u zich dan bij P1 en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar. Lees meer over het reizen met de regiotaxi op de website van de regiotaxi
    Met de Buurt Mobiel. Woont u in Overvecht, Zuilen, Ondiep of Noordoost? Dan kunt u ook met Buurt Mobiel naar de vaccinatielocaties in Utrecht en Houten. Lees meer op de website van Buurt Mobiel.
    Met de auto. Volg vanaf de snelweg de borden Jaarbeurs P1 aan de Graadt van Roggenweg. Vanaf het Westplein op de Graadt van Roggenweg volgt u ook de borden “Covid-19 vaccineren GGD”. Stel de navigatie in op Graadt van Roggenweg Utrecht. U kunt gratis parkeren op P1.

    www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie...

  6. forum rang 6 Ronald Engels 9 februari 2021 22:56
    quote:

    Henk Hesel schreef op 9 februari 2021 19:09:

    Hier nog maar eens een voorbeeld van hoe we voor de gek gehouden worden.

    nos.nl/artikel/2367971-duits-minister...
    ==============================

    Henk Hessel,

    Trieste Overheden en Politici, die zich met dit soort bedrog manipulatie overeind denken te kunnen houden!

    M.v.g.
  7. forum rang 10 voda 10 februari 2021 06:59
    Aantal coronabesmettingen wereldwijd op krap 107 miljoen

    (ABM FN-Dow Jones) Inmiddels zijn er iets meer dan 106,9 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt woensdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van bijna 27,1 miljoen op dinsdag naar bijna 27,2 miljoen vandaag, met meer 468.000 sterfgevallen.

    India volgt op afstand met ruim 10,8 miljoen besmettingen en 155.252 sterfgevallen. Mexico en Brazilië hebben met respectievelijk 168.432 en 233.520 meer doden te betreuren.

    Brazilië heeft circa 9,6 miljoen coronagevallen, terwijl dat aantal in Mexico nu op bijna 1,95 miljoen staat.

    In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk met 3,98 miljoen het hoogste aantal besmettingen. Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland volgen daarna.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.023.779 tegen 1.012.000 miljoen op dinsdag, en in België op 728.334 tegen 726.483 een dag eerder. Het aantal mensen dat overleed in Nederland ligt op 14.629, in België op 21.472. Een dag eerder waren dit er respectievelijk 14.354 en 21.423.

    In China, waar de uitbraak ruim een jaar geleden begon, zijn nu 100.475 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er dinsdag 100.435.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 2,34 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 59,7 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 6 Rowi62 10 februari 2021 08:39
    CNV spreekt ook schande over de rommelige vaccinaties maar doet weer eens niets. Een landelijke staking is nodig. Andere leiding en aanpak en wel zoals de CNV aangeeft. 45000 kappers allleen al die kapot gaan dat zijn toch idiote aantallen.
  9. forum rang 10 voda 10 februari 2021 09:27
    'Trage vaccinatie kost Nederland veel geld'

    Gepubliceerd op 10 februari 2021 09:11 | Views: 702

    DEN BOSCH (ANP) - De trage vaccinatie tegen het coronavirus kost Nederland veel geld. Niet alleen duurt de crisis daardoor langer, maar als andere landen eerder uit de crisis komen gaan grote investeringen sneller daarheen, stelt kredietverzekeraar Euler Hermes op basis van eigen onderzoek. Elke week vertraging ten opzichte van andere landen die verder zijn met vaccineren kost Nederland 900 miljoen euro, aldus de onderzoekers.

    De Europese Unie heeft als doel om tegen de zomer 70 procent van de volwassen bevolking gevaccineerd te hebben. Volgens Euler Hermes ligt het landenblok nu al vijf weken achter op schema en Nederland zit bovendien in de Europese achterhoede. De kosten van de economische vertraging zijn vier keer hoger dan de kosten van het vaccinatieprogramma, stelt Euler Hermes. Het loont dus om extra geld uit te geven om de vaccinatie te versnellen.

    De vaccinatievertraging zorgt er overigens ook voor dat landen geld moeten blijven uittrekken om bedrijven te steunen. Dat leidt op zijn beurt weer tot hogere staatsschulden. Ook neemt de politieke onvrede mogelijk toe als andere landen weer normaal open kunnen, terwijl Europese landen nog in de coronacrisis zitten. Dat kan bij verkiezingen in onder meer Nederland, Frankrijk en Duitsland tot uiting komen.
  10. forum rang 6 Rowi62 10 februari 2021 10:13
    Er zijn er altijd in een crisissituatie die de leider altijd blijven volgen ......... zo het graf in.
  11. forum rang 8 het zwaard 10 februari 2021 11:26
    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.023.779 tegen 1.012.000 miljoen op dinsdag, en in België op 728.334 tegen 726.483 een dag eerder.
    En zeggen dat er in België veel meer wordt getest ? Lopen er in Nl dan meer mensen rond die het schijt aan heel de Corona heeft ?
  12. forum rang 4 Henk Hesel 10 februari 2021 11:47
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 februari 2021 19:45:

    @ Beperktedijkbewaking en @ Henk Hesel, hoe gaat het medisch met jullie ?
    Het gaat goed. Ik heb vorige week vrijdag de eerste operatie aan mijn longen ondergaan. In de Helios Kliniek in Krefeld. Muv wat kleine complicaties is alles goed verlopen.
    In april zal de 2e operatie volgen.
    Dan moet ik weer "schoon" zijn.
  13. forum rang 7 ffff 10 februari 2021 11:57
    GEWELDIG,, Henk !

    Geloof mij: Regelmatig aan jou gedacht..... Juist door het feit dat we hier in de KK niet alleen maar met politiek bezig zijn maar ook met beleggen en dus vermogensbeheer. Tja en als je dan jouw verhaal maanden geleden leest of recent van een andere bedrijvige KK - bezoeker, dan wordt alles weer zo relatief.

    Zojuist uitslag Covid test gekregen die ze gistermiddag gedaan hebben: negatief... Hier in Luxemburg overdrijven ze toch wel wat met dat testen: Dit was al mijn vijfde test. Ze kunnen beter eens opschieten met vaccineren.

    Peter
  14. forum rang 7 ffff 10 februari 2021 12:09
    Ronald Engels,

    Even een vraagje tussendoor. Vroeger vaak in Hulst geschaatst, zoswel op de grachten rondom het stadje maar ook op een grote ijsbaan op ongeveer 3 kilometer buiten Hulst, midden in het weidse Zeeuwse land. Een uitgekookte Zeeuw zette er ook een koek en zopie tent neer.
    Nu is mijn vraag: Is die baan, dus dat is waarschijnlijk een heel groot stuk ondergelopen land, net achter de dijk, weer toegankelijk om te schaatsen. Ik heb wel zin om erheen te gaan dit weekend, maar ik wil natuurlijk ook weer niet voor Jan Klaassen helemaal rijden....

    Peter
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1324 1325 1326 1327 1328 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht