Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1897 1898 1899 1900 1901 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 februari 2021 12:36
    Elfstedentocht levert eens in de zoveel tijd opwinding op en hoop bij velen, en gaat dan uiteindelijk niet door. Indien toch, dan toch niet uit te leggen in combi met bijvoorbeeld de verlengde avondklok en de angst voor de Britse variant.

    Talkshows, M's en Boulevards/Shownieuwsen zijn er elke dag, maar zoveel interessants is er niet elke dag te melden. Eén keer per week zou voldoende moeten zijn.

    Lubach heb ik teruggekeken, maar was vrij matig. Aanvalletje op Rutte, omdat hij de rellers alleen maar tuig noemt en wil straffen, zonder op de onderliggende oorzaken in te willen gaan. Om niet de indruk van vergoelijking te wekken. Inderdaad, dit is kort door de bocht en populistisch (fout populistisch?), maar wat mij betreft wel passend bij de man en zijn manier van politiek bedrijven. Oppervlakkig, maar na 10 jaar niet verrassend. En op naar 4-more-years?
  2. [verwijderd] 9 februari 2021 13:14
    quote:

    Chiddix schreef op 9 februari 2021 12:09:

    [...]

    De Vries kwam zeggen bij Jinek, dat hij wist dat dit zou gebeuren. De kassa rinkelde(2500). Voor de rest wat borrelpraat. Het praatprogramma van Jinek moet wel vol?
    Lees net dat het bestuur van de Elfstedentocht zegt, geen tocht in coronatijd(bron: AD). Maar we hebben de politici nog. Wilders,Baudet en van der Staaij(voorstanders)..
    Petertje maakte zichzelf compleet belachelijk door schofferend te reageren op het betoog van de Eindhovense burgemeester die zei waar het op stond. Hoe durfde die burgemeester, dit is "zijn show", met z'n "Hè, Eva?""

    Jinek doet alles voor de kijkcijfers.
  3. forum rang 10 luchtschip 9 februari 2021 13:30
    quote:

    gokker schreef op 9 februari 2021 12:36:

    [...]

    Het forumlid gebruikte dit getal op een moment dat het zonneklaar was dat het onzin was...
    Het is voor sommigen een hobby om te scoren met aanvallen op het RIVM/OTM.

    Meestal een idee van een subversief sociaal forum/website (a la VirusWaanzin/de Hond Blog etc) geplukt en dan hier gepresenteerd als een eigen vinding, waarmee men de betrouwbaarheid van de wetenschappers in een kwaad daglicht probeert te stellen.

    Het kost alleen een hoop tijd en werk om te laten zien dat de informatie dubieus is.
    En wanneer je hebt aangetoond dat de informatie niet juist is of verkeerd geïnterpreteerd is dan komt er weer een ander met een bizar verhaal op een ander vlak.
  4. forum rang 8 josti5 9 februari 2021 13:39
    quote:

    luchtschip schreef op 9 februari 2021 13:30:

    [...]

    Het is voor sommigen een hobby om te scoren met aanvallen op het RIVM/OTM.

    Meestal een idee van een subversief sociaal forum/website (a la VirusWaanzin/de Hond Blog etc) geplukt en dan hier gepresenteerd als een eigen vinding, waarmee men de betrouwbaarheid van de wetenschappers in een kwaad daglicht probeert te stellen.

    Het kost alleen een hoop tijd en werk om te laten zien dat de informatie dubieus is.
    En wanneer je hebt aangetoond dat de informatie niet juist is of verkeerd geïnterpreteerd is dan komt er weer een ander met een bizar verhaal op een ander vlak.
    Gelukkig hebben 'we' jou nog, om ons tegen al dat forumkwaad te beschermen!
    Welhaast 24/7 paraat en attent!

    :-)
  5. forum rang 7 rene l 9 februari 2021 15:01
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 februari 2021 13:19:

    @René,
    Dan ben ik benieuwd welke aandelen je de grootste koerswinsten toedicht in 2021.

    Als ik het allemaal wist JP dan was ik al multi-miljonair en al jaren geleden terug vertrokken met de boot naar de Bahamas.

    Tja, Corona had ik vorig jaar niet aan zien komen, ik ben toen flink gemangeld met m'n porto en het herstel daarna is weer sneller gegaan dan dat ik kon vermoeden.
    Persoonlijk kijk ik vol verbazing naar de stand van de Aisniks, deze staat hoger dan voordat Corona uitbrak, en er lijkt overduidelijk niks aan de hand.

    Maar onderliggend zie je grote verschillen, de stijging komt eigenlijk slechts op naam van een paar tech fondsen die naar mijn mening een duizelingwekkende k/w verhouding hebben.
    Deze stijging heb ik ook niet aan zien komen en ik zit er helaas ook niet in.

    Andere fondsen staan nog ver verwijderd van de koers ultimo 2019.
    Kijk maar eens naar de banken en verzekeraars.
    Ze staan zeer laag gewaardeerd, maar ja, de dictators uit Brussel hebben verboden om ze dividend uit te laten keren omdat banken in het zuiden van Europa technisch failliet zijn.
    Het blijkt maar weer, we hebben in eigen land niks meer te vertellen.
    En eens in de zoveel tijd komt er wel weer een gevalletje van wit-was fraude naar buiten en dan is er weer een mogelijkheid om Hamers even flink op de hak te nemen.
    Vaak kunnen banken er weinig aan doen en persoonlijk zou ik zeggen, laat de FIOD de echte zware criminelen maar eens aanpakken en ze financieel uitkleden, maar dat kunnen ze niet.
    Min of meer betalen wij altijd de rekening, de weg van de minste weerstand voor onze regering.

    Ahold, Shell en Unilever vind ik relatief goedkoop.
    Ze worden geleid door sterke roergangers met verstand van zaken en laat hun hun gang maar gaan.
    Ze kijken dwars door de korte termijn heen.

    PostNL heb ik ook, al heel veel jaren, net voor de afsplitsing van TNT Express, er werden gouden bergen beloofd.
    Ze hebben eigenlijk geluk dat ze een makkelijke business hebben, pakketjes van de éne naar de andere plek brengen, brieven bezorgen, en dat is het, je kunt er in deze tijden goud geld mee verdienen als je het goed aanpakt.
    Maar dat management, oh, oh, oh, wat een stelletje amateurs, ze maken er een chaos van en het zijn ook zeker niet de meest enerverende types.
    Ik kijk maar eens naar het sorteercentrum bij ons in het dorp, het is daar een ongecontroleerde bende, en dan kom ik langs DHL, daar heerst structuur en er wordt efficient gewerkt.

    Hoe gaat het nu verder met de beurs, ik heb werkelijk geen idee maar heb wel mijn bedenkingen.
    Een negatieve rente, absurd, veroorzaakt door het labiele zuiden, maar wel lekker VRH betalen op je spaartegoeden.
    Oplopende inflatie zou hand in hand moeten gaan met een stijgende spaarrente, maar dat kan niet, want dan ploft de Euro.
    Nou, wat mij betreft, hoe eerder die rotmunt ploft hoe beter.

    De industrie in Europa wordt grotendeels getrokken door de automotive sector.
    En wat lees ik dan, de chips zijn op en fabrieken worden stilgelegd.
    Misschien maar goed ook, mensen rijden nu steeds minder, leascontracten worden niet meer verlengd, en de meeste mensen hebben toch geen geld meer om een nieuwe bollide te kopen.

    Vorige week fietste ik nog langs de Volkswagendealer.
    Het terrein staat nog steeds aardig vol met onverkochte nieuwe ID.3 stekkerbakken die ze niet hebben weten te slijten omdat de subsidie snel op was.
    Hoe het er nu voor staat weet ik niet, er ligt te veel sneeuw om te gaan fietsen maar ik verwacht eigenlijk dat de voorraad nog onveranderd is.

    Wat mij betreft hoef ik ook geen auto met veel chips, autorijden moet ook leuk blijven.
    En zoals mijn opa vroeger ook zei, je moet zo lang mogelijk door blijven rijden als je kunt zonder dat je een gevaar op de weg wordt, het houd je scherp en alert, en het is goed voor je concentratie vermogen.
    En straks alles op de automatische piloot, niks aan toch.
    Kijk ook maar eens naar de reclames op tv, allemaal dezelfde types, naief uitziend, volgzaam, de nieuwe generatie systeem-apen.

    Randstad kwam vandaag ook met mooie cijfers.
    Wat wil je ook, zie eens hoeveel relatief jonge en hoog opgeleide jongens en meisjes ze uitgezonden hebben naar de teststraten voor een karig loon.
    Ik mag het wel niet zeggen, maar bijna zou ik zeggen dat het opgezet is als een soort van Nationaal Werkverschaffings Project om de daadwerkelijke werkeloosheid te verdoezelen.

    De huizen worden steeds onbetaalbaarder en je zou toch zeggen dat BAM daarvan kan profiteren mits onze regering al die domme stikstofregels inslikt.
    Ze hebben sinds kort een nieuwe baas die het ook niet meer pikt dat er verlies geleden wordt op grote projecten.
    Vroeger was het namelijk normaal dat bouwers stelposten en clausules voor onvoorziene verwachtingen opnamen in de contracten met overheden.
    Maar dat mag niet niet meer van Brussel, alles moet openbaar aanbesteed worden en de opdrachtgever is min of meer verplicht om met de goedkoopste aanbieder in zee te gaan.
    Ronduit belachelijk naar mijn mening!

    Musk heeft zich volgeladen met Bitcoin, ik heb mij nooit bezig gehouden met dit soort producten en wil er ook helemaal niks van snappen.
    Is Musk nu geniaal of gek, of een combinatie van beiden.
    Ik weet het niet, maar volgens mij is hij in staat om zichzelf met een raket te lanceren voor een enkele reis naar Mars.

    Nu weer gedonder over de Elfstedentocht, elk normaal fungerend persoon kan toch zien op de weersvoorspellingen dat de temperatuur eind volgende week weer boven de nul noteert en dat deze er helemaal niet zal komen.
    Nou, ik ben toe aan het voorjaar, we hebben dit jaar toch een echte winter gehad, en laat de temperaturen maar lekker stijgen.

    Ook kun je overwegen om Lucas Bols te kopen, altijd is er namelijk wel een reden om naar de fles te grijpen.
    Maar ik zou wel wachten op ongeveer 1 Euro korting.

    Verder gaat het toch fantastisch in Nederland, velen worden aan de praat gehouden met de NOW.
    En ik hoor het nu al om mij heen, bazen komen er juist nu achter dat heel veel kantoorpersoneel eigenlijk niet zo heel veel presteert.
    Waarschijnlijk zal na de herverkiezing van Rutte de kraan heel subtiel dichtgedraaid worden, naar onze vergeven Eurobonds kunnen we ook fluiten, en tegen de zomer krijgen we weer een nieuwe toestroom met vele vakantiegangster uit Donker Afrika die uit zijn op onze doorzonwoningen en zich in rap tempo gaan vermenigvuldigen.
    Waar gaan we het allemaal van betalen en hoe zullen we alles in vredesnaam ooit terugverdienen.

    Eens zal de totale verloedering hard toeslaan in ons ooit zo mooie Nederland en zullen we afdalen tot een 3e wereld land.
  6. [verwijderd] 9 februari 2021 15:27
    quote:

    hosternokke schreef op 9 februari 2021 13:14:

    [...]
    Petertje maakte zichzelf compleet belachelijk door schofferend te reageren op het betoog van de Eindhovense burgemeester die zei waar het op stond. Hoe durfde die burgemeester, dit is "zijn show", met z'n "Hè, Eva?""

    Jinek doet alles voor de kijkcijfers.
    Peter zat tijdens de uitzending op de tweede rij(tijdje terug). De burgervader van Eindhoven uiteraard vlak bij Jinek.
    Maar het boterde niet tussen de heren. Verschil van inzicht over de rellen. Al heeft Peter vanuit zijn ervaring wat meer kennis van raddraaiers en criminelen. Dat weer wel.
  7. [verwijderd] 9 februari 2021 17:40
    quote:

    luchtschip schreef op 9 februari 2021 13:30:

    [...]

    Het is voor sommigen een hobby om te scoren met aanvallen op het RIVM/OTM.

    Meestal een idee van een subversief sociaal forum/website (a la VirusWaanzin/de Hond Blog etc) geplukt en dan hier gepresenteerd als een eigen vinding, waarmee men de betrouwbaarheid van de wetenschappers in een kwaad daglicht probeert te stellen.

    Het kost alleen een hoop tijd en werk om te laten zien dat de informatie dubieus is.
    En wanneer je hebt aangetoond dat de informatie niet juist is of verkeerd geïnterpreteerd is dan komt er weer een ander met een bizar verhaal op een ander vlak.
    Misschien is het RIVM/OMT/CBS/de regering wel "subversief". Dat is althans wel eens voorgekomen in de wereldgeschiedenis....

    Een hoop tijd en werk om te laten zien dat informatie dubieus is? Als je bedoelt "onwaar" (de laatste jaren ook wel aangeduid als "nepnieuws"), dan zou dat toch niet veel moeite moeten kosten. Afgezien daarvan, dat is het punt niet. Het punt is dat angst wordt gewekt door een totaal verkeerde voorstelling van zaken. Op enig moment is 170k besmettingen per dag als doembeeld gepresenteerd. Of het nu door wetenschappers is, of door een medium zoals het AD. Veel eerder was er Rutte, die weliswaar verklaarde maar halve kennis te hebben, maar toch ook verklaarde dat een groot deel van de Nederlanders besmet zou raken. En niet zomaar, maar met dreiging, te weten: na besmetting raakt u ernstig ziek en is er zelfs behoorlijke kans op overlijden, ook voor jonge mensen. En besmet? Dat wordt geconcludeerd uit een positieve PCR-test ("omdat we niks anders hebben"). Totale onzin, en ofwel incompetentie, hetzij kwaadaardig en angstzaaierij.
  8. forum rang 6 NewKidInTown 9 februari 2021 17:57
    quote:

    rene l schreef op 9 februari 2021 15:01:

    ....... en tegen de zomer krijgen we weer een nieuwe toestroom met vele vakantiegangster uit Donker Afrika die uit zijn op onze doorzonwoningen en zich in rap tempo gaan vermenigvuldigen .......
    @Rene,
    ik weet niet of je dit wel mag zeggen, ook al is het feitelijke informatie.

    Het zelfde vraag ik me af bij Baudet:

    "Thierry Baudet en enkele kandidaat-
    Kamerleden van Forum voor Democratie
    hebben vorig jaar in twee appgroepen
    racistische en homofobe opvattingen
    verspreid, schrijft EW Magazine. Het blad
    citeert uitvoerig uit de chats.

    Zo appte Baudet in juli vorig jaar aan
    partijvrienden dat blanken gemiddeld
    een IQ scoren van 110, terwijl Hispanics
    90 en Afro-Amerikanen 75 scoren. Ook
    vroeg hij aan een partijgenoot: "Wil jij
    dat je zus met een neger thuiskomt?"

    Baudet reageert "dat het kartel weer
    dezelfde oude trucjes tevoorschijn
    haalt" en noemt de FvD-afsplitsing JA21
    "ja-knikkers van de judas-alliantie"."

    Wat dat IQ betreft, die zal hij (Baudet) toch niet uit zijn duim gezogen hebben, dat zal toch wetenschappelijk onderzocht zijn ???
    Verder VRAAGT Baudet aan een partijgenoot welk soort toekomstige zwager zijn voorkeur heeft. En een VRAAG, daar kan je toch nooit voor veroordeeld worden, vraag dat maar aan Geert Wilders.......

    www.ewmagazine.nl/nederland/achtergro...

    De commentaren, die grotendeels afkeurend zijn, zijn meer de moeite waard dan het EW Magazine artikel zelf. EW moet oppassen, anders houden ze geen lezer meer over.
  9. forum rang 4 Kees1 9 februari 2021 18:03
    quote:

    luchtschip schreef op 9 februari 2021 13:30:

    [...]

    Het is voor sommigen een hobby om te scoren met aanvallen op het RIVM/OTM.

    Meestal een idee van een subversief sociaal forum/website (a la VirusWaanzin/de Hond Blog etc) geplukt en dan hier gepresenteerd als een eigen vinding, waarmee men de betrouwbaarheid van de wetenschappers in een kwaad daglicht probeert te stellen.

    Het kost alleen een hoop tijd en werk om te laten zien dat de informatie dubieus is.
    En wanneer je hebt aangetoond dat de informatie niet juist is of verkeerd geïnterpreteerd is dan komt er weer een ander met een bizar verhaal op een ander vlak.
    Heb je het onderstaande bericht van vandaag op nos.nl gelezen?
    Hier kan dat even goed spelen. Het WODC gaf destijds ook al 'onafhankelijke' adviezen op bestelling.
    Het virus zou zo langzamerhand eens uit het nieuws gehaald moeten worden. Dan kan er meer ontspannen mee worden omgegaan en kunnen de maatregelen rustig worden afgebouwd.

    Wanneer je geen handen geven, bij milde verschijnselen thuis blijven, handen wassen, enige afstand houden en goed ventileren overhoudt ben je eigenlijk klaar.
    Dat was in het begin ook de teneur.

    Laten we weer gewoon gaan doen.

    Uit: NOS.nl
    Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft begin vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten, om zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken. Dat meldt de krant Die Welt op basis van een uitgelekte mailwisseling.

    Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en ook de betrokken wetenschappers hebben tot nu toe niet gereageerd. Oppositiepartijen eisen opheldering.

    De e-mails dateren van maart en april 2020, toen Duitsland in de eerste lockdown zat. Seehofer maakte zich zorgen over te snelle versoepelingen en gaf zijn staatssecretaris Markus Kerber de opdracht om met een plan te komen om draagvlak te creëren voor strengere maatregelen.

    Kerber stuurde aan verschillende wetenschappers, universiteiten en onderzoeksinstituten een e-mail waarin onder meer werd gevraagd om een worstcasescenario om "mentaal en planmatig" grip op de situatie te krijgen. Dat zou helpen om "maatregelen van preventieve en repressieve aard" te kunnen plannen.

    De wetenschappers leverden volop suggesties, ook voorstellen om "angst en volgzaamheid bij de bevolking" op de agenda te zetten, schrijft Die Welt. Daarvoor zouden bijvoorbeeld campagnes kunnen worden ingezet met beelden van mensen die in ademnood sterven omdat er geen IC-bedden beschikbaar zijn.

    Waarschuwingen voor miljoenen doden
    Opvallend is dat wetenschappers onderling "onderhandelden" over het mogelijke dodental dat genoemd zou moeten worden. Het RKI, het Duitse RIVM, stelde voor met hun inschatting te werken van 0,56 procent van de besmette personen, maar een medewerker van het RWI, een invloedrijk economisch onderzoeksinstituut, pleitte voor het sterftepercentage van 1,2 procent.

    Hij schreef dat ze "vanuit het doel van het model" moesten denken, namelijk "een grote druk om te handelen" te benadrukken en daarom de cijfers "beter slechter dan te goed" moesten voorstellen.

    In het uiteindelijke strategiedocument van het ministerie zijn beide sterftepercentages opgenomen. Voor het worstcasescenario gebruikten ze het percentage dat het RWI voorstelde. Als de regering niet ingrijpt zou 70 procent van de bevolking besmet kunnen raken en de dodentallen in de miljoenen kunnen lopen, waarschuwde Seehofer destijds meermaals.

    Het was de bedoeling dat de e-mails geheim zouden blijven. Ze werden vrijgegeven na maandenlange procedures van een Berlijnse groep juristen, die ze doorstuurde naar Die Welt. In de e-mails zijn namen van wetenschappers onleesbaar gemaakt. Wel duidelijk is dat Lothar Wieler, de baas van het RKI, in de mailwisseling betrokken was. Het RKI wil er niks over zeggen, omdat het om een "intern discussiestuk" zou gaan.

    'Meningen op bestelling'
    Staatssecretaris Kerber heeft al wel gereageerd op het artikel in Die Welt. De e-mails moeten niet gezien worden als een "allesomvattende theoretische verhandeling", zegt hij in Die Welt. Hij zegt dat ze "voor de opgave stonden om een worstcasescenario te verhinderen".

    De oppositie eist opheldering van Seehofer. Het kan niet zo zijn dat de politiek "meningen op bestelling" van de wetenschap krijgt, zegt fractievoorzitter van Die Linke Dietmar Bartsch in Die Welt. Daarmee bewijzen de politiek en de wetenschap elkaar volgens hem een slechte dienst, omdat het vertrouwen in de wetenschap wordt beschadigd.

    De liberale partij FDP wil morgen in de commissie binnenland van de Bondsdag toelichting van het ministerie. FDP-lid Konstantin Kuhle schrijft op Twitter dat het normaal is dat de wetenschap en de politiek ideeën uitwisselen, maar het kan niet zo zijn dat er "op maat gesneden" resultaten worden gepresenteerd, vindt hij.
  10. forum rang 6 NewKidInTown 9 februari 2021 18:08
    quote:

    NewKidInTown schreef op 9 februari 2021 17:57:

    .......Wat dat IQ betreft, die zal hij (Baudet) toch niet uit zijn duim gezogen hebben, dat zal toch wetenschappelijk onderzocht zijn ???
    "
    'IQ-verschillen tussen volkeren zijn wetenschappelijk bewezen'

    07-02-2018 16:10
    Binnenland
    Redactie: Lilit Martirosova

    'IQ-verschillen tussen volkeren zijn wetenschappelijk bewezen'

    De omstreden uitspraken van Yernaz Ramautarsing, in Amsterdam tweede op de lijst van FvD, laten de gemoederen maar niet met rust. In 2016 zei de politicus in een interview met Brandpunt, dat IQ-verschillen tussen verschillende volkeren 'wetenschappelijk bewezen is'. Ook FvD-kamerlid Theo Hiddema zei onlangs iets soortgelijks in een interview met de Telegraaf. Partijleider Thierry Baudet weigert intussen afstand te doen van de uitspraken. Maar in hoeverre klopt het? Martijn Rosdorf zoekt het uit in Feit of Fictie.

    Volgens hoogleraar crossculturele psychologie aan de Universiteit van Tilburg, Fons van de Vijver, is er ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar IQ-verschillen tussen verschillende volkeren. "We weten wel welke landen hoog scoren en welke landen minder hoog scoren op intelligentie, maar we weten niet hoe we dat moeten interpreteren. We hebben heel veel landen vergeleken en dan blijkt dat de kwaliteit van het onderwijs in een land een hele goede voorspeller is van een IQ en dat is nou juist het grote probleem van het vaststellen van het IQ. Alle maten die wij gebruiken worden beinvloedt door een aantal factoren in een omgeving. Bijvoorbeeld: opvoeding of kwaliteit van onderwijs. De interpretie is dus een ingewikkeld verhaal waar we nog steeds niet uit zijn."
    Racistisch

    In het interview met Brandpunt zegt Yernaz Ramautarsing ook het volgende: ‘’Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat zwarte mensen hyperintelligent waren, dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo.” De gemoederen zijn vooral hoog opgelopen, omdat Ramautarsing de link legt tussen zwart zijn, en een lager IQ hebben. Dat gaat dus niet meer over volkeren, maar ras. Hij zou dus racistisch zijn. Jelte Wicherts, hoogleraar methodologie van de sociale en gedragswetenschappen aan de universiteit van Tilburg, legt uit waarom deze uitspraak niet hard te maken is. "Dit is erg moeilijk om te onderzoeken. We snappen eigenlijk veel te weinig over de erfelijkheid van inelligentie om iets hards te kunnen zeggen over verschillen tussen groepen of de rol van genen daarin. In onze westerse maatschappij zijn de IQ-scores in het afgelopen eeuw gigantisch gestegen. Tegelijkertijd is de kwaliteit van ons leven en de kwaliteit van het onderwijs enorm gestegen. We weten dus ook uit deze gegevens dat de effecten van de omgeving gigantisch zijn. Dus je kunt niet zomaar zeggen dat de verschillen die je nu vindt tussen verschillende volkeren, genetisch bepaald zijn."
    Conclusie

    Veel onderzoeken laten volgens beide hoogleraren van de universiteit van Tilburg zien dat er verschillen zijn in IQ tussen verschillende volkeren. Hier zijn echter wel een paar kanttekeningen bij te plaatsen. Zo spelen de omgeving, opvoeding en het krijgen van goed onderwijs een belangrijke rol in de mate van intelligentie, die dus kan toenemen wanneer de omgevingsfacotoren gunstig zijn. De IQ uitslag is volgens hoogleraar Van de Vijver daarom moeilijk te interpreten. Volgens hoogleraar Wechters is er te weinig bewijs om te stellen dat intelligentie (en dus IQ) erfelijk is en dus iets te maken zou hebben met ras. De uitspraak van Yernaz Ramautarsing is volgens Van de Vijver dus 'voorbarig'."

    eenvandaag.avrotros.nl/item/iq-versch...
  11. [verwijderd] 9 februari 2021 20:10
    Belastingdienst wil ’track & trace’-systeem

    ik denk dat iedereen die bij de overheid werkt getrackt en getracet moet worden.

    de tijd dat de ambtenaren de boel in de soep laten draaien moet eens voorgoed achter ons liggen.
  12. forum rang 6 Rowi62 9 februari 2021 20:26
    Hoe zit het eigenlijk met het METOO schandaal van D66? Komt die betreffende klokkenluid dame nog met extra details vlak voor de verkiezingen? Dat risico is levensgroot want ze heeft nog wat namen niet genoemd van prominente D66 mannen.

    Dus is het beter dat Kaag vooraf schoon schip maakt en de resultaten van haar 'onderzoek' snel deelt.
  13. forum rang 6 Rowi62 9 februari 2021 20:32
    Voer voor de complotdenkers in Duitsland:
    source teletekst nu

    "Berlijn wilde corona-angst zaaien"

    De Duitse regering heeft vorig jaar
    samen met verschillende wetenschappers
    aan een strategie gewerkt om de angst
    voor corona te vergroten,om zo begrip
    voor ingrijpende coronamaatregelen te
    kweken.Dat meldt de krant Die Welt.

    Uit mailwisselingen van maart en april
    2020 blijkt dat wetenschappers werd
    gevraagd om 'worstcasescenario's'.Ook
    werd "onderhandeld" over het mogelijke
    dodental dat genoemd zou kunnen worden.

    Er kwamen volop suggesties "om angst en
    volgzaamheid" op de agenda te zetten,
    bijvoorbeeld een campagne met beelden
    van mensen die in ademnood sterven
    omdat er geen IC-bed beschikbaar was.
  14. [verwijderd] 9 februari 2021 22:41
    Ach, dat klimaat toch weer.

    Deze vrieskou komt overigens niet door klimaatverandering. Die komt door het weer.

    Een hittegolf in de zomer komt wél door klimaatverandering. Niet door het weer.
  15. forum rang 5 Ronald Engels 9 februari 2021 23:06
    quote:

    Opus135 schreef op 9 februari 2021 22:41:

    Ach, dat klimaat toch weer.

    Deze vrieskou komt overigens niet door klimaatverandering. Die komt door het weer.

    Een hittegolf in de zomer komt wél door klimaatverandering. Niet door het weer.
    ======================

    Vrieskou en Hittegolven onstaan door weers veranderingen, zoals b.v. vorming stabiele Hogedruk gebieden in de winters en of de zomers en zijn in principe land klimaat phenomenen.

    Klimaat veranderingen zijn er al vele miljoenen jaren en onstaan door onze Almachtige Zon en Cosmic Rays Nucleïation Cloud Seeding en over tienduizenden jaren door de Milankovitch Cycli Variaties, enzv., enzv.

    M.v.g.
  16. [verwijderd] 10 februari 2021 07:28
    Een meerderheid van de TK heeft zoals verwacht de verlenging van de avondklok goedgekeurd. Wilders en Kuzu hadden wat kritische opmerkingen. Neem aan FvD ook.
    Volgens het RIVM moeten we ons opmaken voor een storm(derde golf). Men verwacht de komende tijd een toename van het aantal besmettingsgevallen. Vandaar dat de avondklok nog even doorloopt.
  17. [verwijderd] 10 februari 2021 08:21
    Nederlanders werden gisteren aan herinnerd , dat de verkiezingen eraan komen. De politiek, de media en de praatprogramma s richten hun vizier op een kleine onbeduidende partij in de TK met maar 2 zetels en in de peilingen van EenVandaag,Ipsos en Kantar Public 3 zetels. Zeg 200000 stemmen op 13 miljoen stemgerechtigden.
    Er zijn vrijwel geen stemmen te halen voor andere partijen bij die kleine partij maar men deed alsof men er voordeel uit kon halen. Men stak er veel energie in.
  18. forum rang 7 jowi 10 februari 2021 08:53
    En de zolderkamer communisten bij SP. Hoor je voor de verkiezingen ook niets meer over.

    Toch wel opmerkelijk te noemen dat de journalisten zo weer voor de verkiezingen op rechts oud nieuws ophalen. En hoe zit het met de Mos van Code oranje. Hoor je na de inval en in beslagname ook al niets meer over. Zal op korte termijn zo net voor de verkiezingen ook wel opnieuw in het nieuws komen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    En maar verkondigen dat journalisten nieuws brengen i.p.v. propaganda.

  19. [verwijderd] 10 februari 2021 09:13
    quote:

    jowi schreef op 10 februari 2021 08:53:

    Toch wel opmerkelijk te noemen dat de journalisten zo weer voor de verkiezingen op rechts oud nieuws ophalen. En hoe zit het met de Mos van Code oranje. Hoor je na de inval en in beslagname ook al niets meer over. Zal op korte termijn zo net voor de verkiezingen ook wel opnieuw in het nieuws komen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    En maar verkondigen dat journalisten nieuws brengen i.p.v. propaganda.

    De IQ discussie is inderdaad oud nieuws. Is hier een keer uitgebreid besproken of op een ander draadje.
    Bv Chinezen schijnen een hoog IQ te hebben(105). Nederlanders 101.
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1897 1898 1899 1900 1901 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.916
AB InBev 2 5.359
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.581 49.639
ABO-Group 1 21
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 262
Accsys Technologies 22 9.724
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 173
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 17.424
Aedifica 3 886
Aegon 3.257 321.637
AFC Ajax 537 7.051
Affimed NV 2 6.062
ageas 5.843 109.835
Agfa-Gevaert 13 1.950
Ahold 3.536 74.138
Air France - KLM 1.024 34.646
AIRBUS 1 10
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.903
Alfen 15 21.782
Allfunds Group 3 1.305
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.250
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 367
Altice 106 51.197
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.791
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.824 241.090
AMG 965 130.615
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.599
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 414
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.527
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 357
Arcadis 251 8.665
Arcelor Mittal 2.028 319.718
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 278
arGEN-X 15 9.699
Aroundtown SA 1 210
Arrowhead Research 5 9.468
Ascencio 1 24
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 38.316
ASML 1.763 90.005
ASR Nederland 19 4.380
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 373
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 31 11.922
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 60
Azerion 7 2.866

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 september

    1. Economische groei Q2 2e raming (NL)
    2. Prijzen koopwoningen aug (NL)
    3. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Fra)
    4. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Dld) 42,4 volitaliteit verwacht
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (eur)
    6. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VK)
    7. Chicago Fed-index aug
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (VS)
  2. 24 september

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex sept (Jap)
    2. Reserve Bank of Australia rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht