Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 1420 1421 1422 1423 1424 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2021 13:10
    quote:

    Rowi62 schreef op 5 april 2021 12:49:

    dit draadje is dood als mensen zichzelf gaan quoten....
    je snapt blijkbaar niet wat de zin er van is. Misschien drie seconden je hersens raadplegen?
  2. forum rang 10 rationeel 5 april 2021 13:12
    Servië blijft met overschot aan vaccins zitten, omdat de eigen bevolking het niet vertrouwt
    Wie het wachten op een coronaprik zat is, boekt een vaccinatiereis naar Servië. Het Balkanland heeft zoveel vaccins (over) dat iedereen die vorige week maar wilde een gratis prik kon halen. Inwoners van buurlanden maakten er massaal gebruik van.

    Thijs Kettenis

    www.pzc.nl/buitenland/servie-blijft-m...

    Kilometerslange files aan de grenzen naar Servië, eindeloze rijen bij de grootste priklocatie in de hoofdstad Belgrado. Volgens de regering hebben 22.000 buitenlanders vorig weekend een coronaprik gehaald in Servië, nadat het land had laten weten dat zij gratis gevaccineerd konden worden met het AstraZeneca-vaccin. Officieel na aanmelding via een website, maar ook wie geen afspraak had, kwam aan de beurt. Wie vanuit de buurlanden binnenkwam, hoefde geen negatieve testuitslag te laten zien of in quarantaine te gaan.

    ,,Ik ben hier met mijn dochter en vrouw omdat er in Sarajevo geen vaccins zijn. Alle drie hebben we ons laten inenten”, zei een inwoner van buurland Bosnië-Herzegovina tegen nieuwsportaal Klix. ,,Ik vertrouw onze regering niet. Ik weet niet wanneer de vaccins bij ons komen”, voegde een landgenote toe. Net als in Noord-Macedonië en Montenegro zijn er in Bosnië nauwelijks prikken voorhanden. Toegezegde leveringen vanuit de EU zijn vertraagd en ook de vaccins van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laten op zich wachten.

    Hoog percentage gevaccineerden
    Een Deense vriend van mij ging een kijkje nemen bij een prikloca­tie. Hij werd aangespro­ken door een medewerker: of hij misschien een Pfi­zer-prik wilde?

    Ralph van der Zijden
    Servië daarentegen maakte gebruik van goede contacten met China en Rusland en regelde daar miljoenen doses vaccins. Maar Belgrado sloot ook deals met Pfizer en AstraZeneca. Daardoor behoort Servië tot de vaccinatiekoplopers: inmiddels heeft het land 2,3 miljoen prikken gezet, op een bevolking van 6,8 miljoen. In Europa halen alleen het Verenigd Koninkrijk en Malta hogere percentages.

    Maar sinds halverwege deze maand stagneert het aantal vaccinaties, en blijft Servië met de prikken zitten. Eind maart zou de houdbaarheid van een partij AstraZeneca-vaccins verlopen, bevestigde premier Ana Brnabic maandag. In plaats van ze weg te gooien, besloot ze inwoners van buurlanden op te roepen. Critici zeggen dat Servië door te strooien met vaccinaties, vooral zijn positie als leider van de niet-EU-landen op de Balkan wil verstevigen.

    Vaccinatietrip naar Belgrado

    Hoe dan ook, veel inwoners van de buurlanden zal het een zorg zijn. De Kamer van Koophandel uit Sarajevo organiseerde een vaccinatietrip naar Belgrado voor vierduizend leden. De bemanning van een vlucht van de Albanese luchtvaartmaatschappij Albawings liet zich op Instagram vastleggen, wachtend in de rij voor een prik. Servische media signaleerden zelfs Turken en Polen bij hal 3 van het beurscomplex in Belgrado, waar de meeste inentingen plaatsvinden.
  3. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 13:15
    quote:

    Rowi62 schreef op 5 april 2021 12:49:

    dit draadje is dood als mensen zichzelf gaan quoten....
    Zo te zien heb je je posting op het verkeerde draadje gezet.

    Voorlopig hagelt en stormt het hier,

    ideaal weer om het virus springlevend te houden.
  4. forum rang 10 rationeel 5 april 2021 13:16
    quote:

    gokker schreef op 5 april 2021 13:10:

    [...]
    je snapt blijkbaar niet wat de zin er van is. Misschien drie seconden je hersens raadplegen?
    Hersenen raadplegen?
  5. forum rang 10 rationeel 5 april 2021 13:17
    quote:

    luchtschip schreef op 5 april 2021 13:15:

    [...]

    Zo te zien heb je je posting op het verkeerde draadje gezet.

    Voorlopig hagelt en stormt het hier,

    ideaal weer om het virus springlevend te houden.
    Hier schijnt de zon.
  6. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 13:34
    quote:

    rationeel schreef op 5 april 2021 13:17:

    [...]

    Hier schijnt de zon.
    Weerplaza,

    Weerbericht: Sneeuw met Pasen!

    Er komen winterse buien aan. De kans op een sneeuwdek wordt steeds groter door de komst van enkele actieve buienclusters.

    Winterse buien
    De winterse buien dienen zich al vroeg aan op tweede paasdag. Tussendoor breekt de zon even fel door en wordt het nog een graad of 6, maar in een bui is het echt een stuk kouder. Tijdens een intensieve hagelbui wordt het misschien wel even wit. Ook de wind blijft stevig doorwaaien met in het Waddengebied een harde tot misschien wel stormachtige wind, kracht 7 tot 8. Tijdens buien komen windstoten voor tot 75 km/u en in het noordelijk kustgebied zijn later op de dag nog zwaardere windstoten mogelijk.

    www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/weer...

    Wees maar voorzichtig, wanneer je naar buiten gaat.
    En doe vooral een mondkapje voor je mond en neus.
    Dan blijf je lekker warm.

    Je hebt zo een kou te pakken.
  7. forum rang 6 Rowi62 5 april 2021 13:37
    quote:

    gokker schreef op 5 april 2021 13:10:

    [...]
    je snapt blijkbaar niet wat de zin er van is. Misschien drie seconden je hersens raadplegen?
    Ja geeft dit draadje jouw leven zin ? Is het zo erg.
  8. [verwijderd] 5 april 2021 13:44
    quote:

    Rowi62 schreef op 5 april 2021 13:37:

    [...]

    Ja geeft dit draadje jouw leven zin ? Is het zo erg.
    Nee hoor. Maar dat dat al die cijfers alleen zin maken wanneer men de verandering gedurende de afgelopen dagen ziet, lijkt me logisch.
  9. Vaak wel 5 april 2021 15:16
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 29 maart 2021 13:38:

    "Er hangt gevaar in de lucht

    De afgelopen week was er een groot webinar georganiseerd door het KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschap) met de titel “There is danger in the air”. Vele wetenschappers deden er aan mee en het ging over aerosolen.

    Het was een interessant webinar, waar ik met gemengde gevoelens naar keek. Enerzijds was het een bevestiging van alles wat ik op dat vlak al ongeveer een jaar geleden concludeerde. Anderzijds kookt je bloed als je beseft hoe er door het RIVM en de Nederlandse overheid met dit onderwerp wordt omgegaan. Roel Coutinho bevestigde aan het eind van het webinar hoe vreemd het was met alle kennis, die in het webinar aan de orde kwam, dat het RIVM nog steeds beweerde dat het niet duidelijk was dat aerosolen een rol speelde bij de overdracht van het Covid-19 virus.

    Precies één jaar geleden vond ik relevante informatie waarin aangetoond werd hoe groot het belang is van aerosolen bij de verspreiding van Covid-19. Dat stuk was gebaseerd op wetenschappelijke artikelen uit Japan en Amerika. Met name door dierproeven met het influenzavirus. Dankzij dierproeven kon daarbij aangetoond worden dat als de luchtvochtigheid te laag is (zoals bij ons in de herfst en de winter) het virus veel langer in de lucht blijft dan bij een wat hogere luchtvochtigheidsgraad.

    Deze bevindingen werden nog versterkt door studies (o.a. van de fameuze WF.Wells, maar ook van het RIVM zelf) dat het inademen van virusdeeltjes, waardoor die dan direct de longen in gaat, een heftiger effect heeft dan als het virus via grotere druppels in de neus of mond terecht komt.

    Dat was nog de fase waarin de WHO en het RIVM expliciet melden dat het virus zich niet door de lucht verspreidde (alleen bij specifieke ziekenhuishandelingen). Dit werd door de WHO breed verspreid en als Van Dissel of de leden van het OMT over aerosolen werden aangesproken, meldden ze dat die vrijwel geen rol speelden.

    Weinigen namen [mijn bevindingen] serieus. Wie dacht ik wel wat ik was? Hoe kon ik iets zeggen wat de inmiddels befaamde wetenschappers als Van Dissel, Koopmans, Voss, Bonten, en noem de OMT leden maar op, onzin vonden?

    Ik ben er zeker van dat door het negeren van die aerosole transmissie grote aantal bewoners van zorginstellingen onnodig slachtoffer zijn geworden van het virus.

    Zelfs toen eind juli uit onderzoek in de zorginstelling van Maassluis de aanwijzingen heel sterk waren dat de besmettingen via de lucht en het ventilatiesysteem hadden plaatsgevonden, werd onder aanvoering van Marion Koopmans heftig ontkend.

    En nog steeds wordt het grote belang van aerosolen bij de verspreiding van het virus door het RIVM en het OMT als klein benoemd. Daardoor zijn de maatregelen in Nederland gericht op 1,5 meter afstand houden en handen (stuk) wassen. Met als gevolg dat veel mensen besmet zijn geraakt, die niet snappen hoe dat dan gebeurd kan zijn, want ze hielden zich toch zo goed aan de basismaatregelen?

    Ik denk dat de volgende sessie van het OMT beter besteed kan worden om dit hele webinar aandachtig te bekijken: www.youtube.com/watch?v=UPtJ7EaY0Bk
    ---------------
    Ten slotte was er [in dat webinar] een paneldiscussie, waar onder andere Roel Coetinho een aantal behartenswaardige opmerkingen plaatst over het gebrek aan voortschrijdend inzicht bij het RIVM.

    Een belangrijk onderwerp is niet aan de orde gekomen bij het webinar. Dat uit onderzoek bij influenza al meerdere keren was gebleken dat het inademen van virusdeeltjes veel sneller leidt tot een infectie dan als de druppel in de neus komt of in de mond. (Wel een factor 20 gevaarlijker).

    Als Van Dissel en de leden van het OMT dit webinar tot zich zouden nemen (en met name de presentaties van Prof. Stone en Prof. Lohse) en je beseft nog niet hoe belangrijk aerosolen zijn bij de verspreiding van Covid-19, dan wil je het gewoon niet zien. Maar dan ben je het niet waard om je erop voor te staan dat je wetenschapper bent. Want je schendt daarbij nogal wat basisregels van de wetenschap.
    ....
    Besef daarbij ook dat zeker 50 jaar lang in de vorige eeuw, tot aan 1985, gedacht werd dat mazelen via grote druppels zich verspreidt. Pas rond 1985 werd breed in de wetenschap geaccepteerd dat mazelen alleen maar via de lucht gaat (aerosolen).

    iedereen die dit webinar van de KNAW bekijkt, zal beseffen hoe groot het belang van aerosolen bij de verspreiding van het virus is. Plus dat men zich realiseert dat de maatregelen waar Van Dissel en Rutte c.s. steeds op hameren, niet adequaat zijn en dus mede een reden zijn waardoor veel mensen onnodig werden en worden besmet.
    "

    uit: maurice.nl/2021/03/28/hoe-kun-je-de-k...

    De Britse gezondheidsspecialist John Cambell meldde ook al vroeg in 2020 dat het Corona virus een aërosolen virus is. En waarom dat zo belangrijk is om te weten. Hij kwam oa met bewijs vanuit het onderzoek naar dat cruiseschip. Ik dacht the Diamond Princess. Alle passagiers moesten in hun hut blijven, eten en drinken werd voor de deur van hun hut gezet etc. En toch liepen de besmettingen op. Het ventilatie systeem bleek de boosdoener. En dit kon niet met droplets plaats hebben gevonden. Dit kon alleen met de zeer lichte aërosolen.
  10. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 15:16
    quote:

    gokker schreef op 5 april 2021 13:10:

    [...]
    je snapt blijkbaar niet wat de zin er van is. Misschien drie seconden je hersens raadplegen?
    Misschien moeten we het in dit perspectief zien.

    Het kabinet heeft de levensloopregeling op 1 januari 2012 afgeschaft. Er is een overgangsregeling die loopt tot 1 januari 2022. Via de levensloopregeling konden werknemers een deel van hun brutosalaris sparen voor onbetaald verlof. Of om eerder te stoppen met werken.

    Iemand heeft nog voor 2012 gebruik gemaakt van deze regeling.
    Zich groen en geel gespaard, door verkregen salaris niet direct uit te geven, maar op zij te zetten voor 1 a 2 jaar verlof.

    Dan komt de dag dat je met verlof gaat vanwege de levensloop regeling.
    Je lacht je collega's uit, want jij hoeft 1 a 2 jaar niet te werken, kunt er op uit gaan wanneer je wilt en onderweg cafe's restaurants en terrasjes aan doen. Je kunt musea bezoeken, naar dierentuinen gaan etc etc

    Twee maanden later komt Rutte met de lock down maatregel en de mededeling dat jouw collega's thuis mogen blijven met behoud van 80% van hun salaris. En jij moet ook thuis blijven want alle cafe's restaurants, terrasjes en musea en dierentuinen etc zijn gesloten.

    Geloof maar, dat dat zuur is.
    Wanneer jij dit mee zou maken zou je waarschijnlijk ook wel alle maatregelen van Rutte de grond in willen boren en dat corona virus bagatelliseren. Laat je collega's maar weer gaan werken en jij genieten van je 1 a 2 jaar levensloop regeling.

    Er is echter nog wel 1 lichtpuntje. Je hebt het gespaarde geld niet kunnen uitgeven dus dat staat nog op de bank.

    Het levert op de bank geen rente op dus ga je beleggen.
    Bestaat de mogelijkheid dat je gaat speculeren en al het geld verliest. Dan is het drama compleet.
    Bestaat de mogelijkheid dat je gaat speculeren en gigantisch rijk wordt. Dan is de euforie compleet na een tijd van ervaringen.
    Bestaat de mogelijkheid dat je het zelfde bedrag behoudt met jaarlijks wat dividend. Dan kun je rustig verder gaan met leven en iets meer welgestelder leven dan wanneer je dit niet had gedaan.

    We moeten maar positief blijven en het leven maar accepteren zoals het is :

    Het leven is een pijpkaneel,
    eenieder zuigt eraan en krijgt zijn deel.
  11. [verwijderd] 5 april 2021 15:17
    Een week voor de kerst vorig jaar had de een het over "een gezamelijke kerst vieren"(Kuipers) en de ander zag "zichzelf weer op de tribune bij Fijnoord zitten"(Gomez)

    Vandaag de dag met Pasen zien ze "een versnelde, afvlakkende piek half april" en "ziekenhuizen die gaan leeglopen"

    Feel good met de feestdagen die de boel weer zal loslaten, ik hoop echt dat het zal doorzetten!

    Maar als medisch figuur met enige importantie kun je de de boel toch beter strak houden om de onmogelijke rit goed uit te zitten?

    Het volk gaat zich er naar gedragen terwijl het misschien nog niet echt kan!
  12. forum rang 10 rationeel 5 april 2021 15:19
    AMSTERDAM - Het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heet voortaan Vaxzevria. Dat meldt het Zweedse geneesmiddelenagentschap op basis van gegevens van het Europese geneesmiddelenbureau EMA.

    Voortaan gaat het vaccin dus door het leven als Vaxzevria en dat gaat onder meer gepaard met een nieuwe verpakking. Het gaat enkel om een naamsverandering, het vaccin zelf blijft hetzelfde.
  13. [verwijderd] 5 april 2021 15:20
    www.parool.nl/wereld/journalisten-fil...

    Heeft KHN hier ook een mening over? click and collect? take away only?

    "Zodra u hier binnenkomt, bestaat Covid-19 niet meer,” maakt een personeelslid meteen duidelijk. De organisator verklapte dat hij deze week ‘met enkele ministers in restaurants gedineerd heeft’. De reportage leidde tot een stortvloed van verontwaardigde reacties"
  14. forum rang 8 het zwaard 5 april 2021 16:57
    Vraagje aan Luchtschip: In België krijgen mensen die gevaccineerd worden met Astra Zenica hun tweede Prik 3 maanden later. Zij met Pfizer na 3 weken hun tweede prik. Hebt u hier een verklaring voor ?
    M.v.g Het zwaard
  15. forum rang 7 leek2018 5 april 2021 17:15
    quote:

    rationeel schreef op 5 april 2021 13:22:

    Nederlandse sterfgeval na AstraZeneca-prik zorgt voor vragen
    Ook in Nederland is iemand overleden aan tromboseklachten die het gevolg zouden kunnen zijn van het AstraZeneca-vaccin, meldt bijwerkingencentrum

    Video

    Als het gebruik van een condoom toch tot een zwangerschap leidt, zijn we toch ook niet zo panisch.
  16. forum rang 10 rationeel 5 april 2021 18:03
    quote:

    leek2018 schreef op 5 april 2021 17:15:

    [...]
    Als het gebruik van een condoom toch tot een zwangerschap leidt, zijn we toch ook niet zo panisch.
    Wel als het jou betreft, maar dan is er nog altijd de toegestane abortus, maar de dood kent geen weg terug naar het leven.

    Als je trouwens de linkjes die ik gegeven heb leest, dan is het niet bij eentje gebleven, maar zijn het inmiddels velen, in de verschilende landen en allemaal op de zelfde manier.

    Dus het verhaal van onderliggende ziektebeelden en te dik of zo, doen hier geen opgeld.
  17. forum rang 10 luchtschip 5 april 2021 18:18
    quote:

    het zwaard schreef op 5 april 2021 16:57:

    Vraagje aan Luchtschip: In België krijgen mensen die gevaccineerd worden met Astra Zenica hun tweede Prik 3 maanden later. Zij met Pfizer na 3 weken hun tweede prik. Hebt u hier een verklaring voor ?
    M.v.g Het zwaard
    De ervaring leert welke termijn het beste effect geeft

    Pfizer/BioNTech :

    Vanaf het begin van de testfasen diende men Pfizer toe en 3 weken later de 2de prik. Gebleken is dat dit een bescherming van 95% opleverde. Niets meer aan doen dus en 3 weken periode is prima.

    AstraZeneca :

    Het AstraZeneca-vaccin beschermt voor 100 procent tegen hospitalisatie en ernstige COVID-19 vanaf 3 weken na de eerste inenting en voor 70-75 procent tegen milde COVID-infecties. De werkzaamheid stijgt tot boven de 80 procent na de tweede prik als die na 12 weken wordt gegeven.

    Uit ervaring en testen is gebleken dat na 12 weken het meest optimale resultaat bereikt wordt bij AstraZeneca

    De Universiteit van Gent zegt het volgende :

    Hoe doeltreffend zijn de vaccins ?

    De Pfizer en Moderna-vaccins zijn mRNA-vaccins, de AstraZeneca- en Janssen-vaccins werken op basis van een virale vector.

    Beide types vaccins stimuleren het immuunsysteem op een zeer gelijkaardige manier. Ze bieden ook allebei quasi volledige bescherming tegen de ernstige vormen van COVID-19, inclusief ziekenhuisopname. Zowel het vaccin van AstraZeneca als dat van Pfizer/Moderna vermindert de kans op een infectie zonder symptomen en heeft dus een impact op de besmettelijkheid en de kans op overdracht van het virus. Voor het Janssen-vaccin is dit gelijklopend. Beide types vaccins zijn veilig en doeltreffend en dragen bij tot de indijking van de coronapandemie.

    COVID-19-infecties komen relatief weinig voor (o.a. dankzij de maatregelen die overheden nemen). Je kan de doeltreffendheid in de groep gevaccineerden enkel aantonen bij een grote groep deelnemers: hoe groter de groep, hoe betrouwbaarder de data.

    Voor de vaccins van Pfizer en Moderna, de twee mRNA-vaccins, werden twee grote klinische studies georganiseerd waardoor de firma's onmiddellijk beschikten over veel data en heel goede cijfers konden voorleggen (94 tot 95 procent bescherming tegen alle vormen van COVID-19). Dat legde de lat zeer hoog voor de andere kandidaat-vaccins.

    AstraZeneca
    Het AstraZeneca-vaccin beschermt voor 100 procent tegen hospitalisatie en ernstige COVID-19 vanaf 3 weken na de eerste inenting en voor 70-75 procent tegen milde COVID-infecties. De werkzaamheid stijgt tot boven de 80 procent na de tweede prik als die na 12 weken wordt gegeven.

    Janssen
    Het Janssen-vaccin zou 76,7 procent beschermen tegen ernstige infectie en hospitalisatie en 66,9 procent tegen milde ziekte vanaf 14 dagen na eenmalige vaccinatie.

    www.uzgent.be/nl/zorgverleners/Pagina...

59.686 Posts
Pagina: «« 1 ... 1420 1421 1422 1423 1424 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.522
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.541
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.607
Allfunds Group 3 1.222
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.156
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.140
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.177
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.693
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht