Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1502 1503 1504 1505 1506 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 28 april 2021 18:51

    Braziliaanse GezondheidsRaad wijst gebruik Russische Sputnik V vaccin af.

    Brazil health regulator rejects Russia's Sputnik vaccine

    Dr Angela Rasmussen, Excessively direct virologist. PI @VIDOInterVac Affiliate @georgetown_ghss. `:

    The Sputnik V vaccine Ad5 vector is evidently replication competent. The makers apparently neglected to delete E1, so getting this vaccine means being infected with live adenovirus 5.

    Hence Brazil’s regulator correctly rejected it.

    twitter.com/angie_rasmussen/status/13...

    Anvisa's (Brazilian Health Regulator) five-strong board voted unanimously not to approve the Russian vaccine after technical staff had highlighted "inherent risks" and "serious" defects, citing a lack of information guaranteeing its safety, quality and effectiveness.

    A crucial issue was the presence in the vaccine of the adenovirus that could reproduce, a "serious" defect, according to Anvisa's medicines and biological products manager Gustavo Mendes.

    www.ctvnews.ca/health/coronavirus/bra...

    Simpel uitgelegd.

    een traditioneel vaccin bestaat uit virus deeltjes met een beperkte dosis.
    Het zijn virus deeltjes van een onschuldige variant en bovendien zijn de virus deeltjes niet meer volledig in tact. De virus deeltjes kunnen zich niet meer repliceren.

    Het immuun systeem ziet deze virus deeltjes qua vorm en RNA structuur en gaat anti bodies maken.
    Dit werkt prima en wanneer er een echte infectie komt reageert het immuun systeem onmiddellijk door productie van anti bodies.

    Men heeft nu bij Sputnik V ontdekt dat er toch virus "lichaampjes" in zitten, die zich wel kunnen repliceren.
    Dus de vaccinatie, met beperkte dosis, is dan veranderd in een infectie, met onbeperkte dosis, die zich uit kan breiden doordat de virus lichaampjes zich gaan repliceren.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 28 april 2021 19:43
    quote:

    leonardus65 schreef op 28 april 2021 17:27:

    www.msn.com/nl-be/nieuws/wetenschapen... De veelgebruikte 1,5 meter-regel doet binnenshuis heel weinig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is de conclusie van onderzoekers van de gerenommeerde universiteit Massachusetts Institute of Technology (MIT). Veel belangrijker is het om te kijken naar het dragen van mondmaskers, ventilatie en waarvoor een ruimte wordt gebruikt.
    Op een Engelstalige versie van dit bericht heb ik op 24 april om 11.48 al het volgende commentaar gegeven:

    Dit beweer ik al bijna een jaar. 1,5 m helpt in binnenruimten een beetje om besmetting door grotere druppels (bij direct aanhoesten e.d.) te voorkomen, zeker als er geen mondkapjes gedragen worden.
    Maar op grotere afstand ben je niet veilig als er een 'spreader' in de ruimte is. Door convectie, tocht en turbulentie worden aerosolen met virusdeeltjes in een mum van tijd over de hele ruimte verspreid. Die adem je dan in (waarbij mondkapjes slechts een beperkte bescherming bieden).

  3. Zheng He 28 april 2021 20:37
    We doen het best goed als Nederland: onze besmettingscijfers zijn nu nog steeds hoger dan die van India. En dat is toch best Knap. Derde hoogste van Europa , na Turkije en Zweden.
    Oh ja, we denken ook al weer aan een beroep op de duitse IC-capaciteit doen. (Die sukkels hebben al een stevige lockdown bij Zahl 100, terwijl wij bij 321 aan versoepelingen doen. Nutteloze IC-capaciteit daar.)
  4. [verwijderd] 28 april 2021 21:02
    quote:

    Rowi62 schreef op 28 april 2021 15:24:

    [...]

    Morgen regent het weer hoor. Dan ben jij tenminste weer vrolijk.
    Weer een onzinnige reactie, dat ik denk dat die spatschermen buiten gevaar opleveren en beter weggehaald kunnen worden maakt mij niet ongelukkig. Er moet onderzoek gedaan worden naar hoe men veiliger op een terras kan zitten, met of zonder die schermen.
  5. forum rang 10 voda 29 april 2021 06:56
    Ruim 149 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Aantallen sterfgevallen op meer dan 3,1 miljoen.

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels meer dan 149,2 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, noteerde vandaag op ruim 32,2 miljoen besmettingen en 574.326 sterfgevallen.

    India en Brazilië hebben nu respectievelijk 18,0 miljoen en 14,5 miljoen besmettingen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 5,6 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk zit op meer dan 4,4 miljoen gevallen. Italië heeft 4,0 miljoen besmettingen en Spanje zit op 3,5 miljoen gevallen. Duitsland loopt richting de 3,4 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.506.476 tegen 1.497.806 op woensdag en in België op 982.959 tegen 979.034.

    In China, waar de uitbraak eind 2019 begon, zijn nu 102.446 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er woensdag 102.419.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels 3,1 miljoen mensen aan het virus overleden. Bijna 86,6 miljoen mensen zijn hersteld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 6 Rowi62 29 april 2021 09:17
    HILVERSUM - Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft de avondklok nauwelijks effect gehad. „Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect”, aldus Kuipers bij de RTL-talkshow Beau.

    De OMT volgelingen hier krijgen weer een knal! Of weten ze direct weer waarom het niet werkte? Tieners onder viaduct, criminelen die buiten liepen, te veel hondenuitlaters ....
  7. forum rang 10 voda 29 april 2021 09:27
    Gevaar bij een gevaar?

    Coronamelder verstuurt tijdelijk geen meldingen vanwege mogelijk datalek
    Stijn van Gils 09:14

    Coronamelder, de app die mensen een bericht stuurt als zij in de buurt van een besmet iemand zijn geweest, geeft de komende 48 uur geen waarschuwingen meer door. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid heeft de meldingen laten stopzetten omdat via het besturingssysteem Android mogelijk gegevens kunnen uitlekken, zo schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

    De coronatrackingapp verzorgt een soort preventief bron- en contactonderzoek. Coronamelder houdt automatisch, via bluetooth, bij met bij wie de telefoon in de buurt is geweest. Dat gebeurt via het uitwisselen van codes, die periodiek wisselen. De privacy van gebruiker is daarbij niet in het geding.

    Systeemapps
    Blijkt iemand besmet te zijn, dan kan die persoon met zijn eigen telefoon zijn eigen nummers uploaden. De telefoons die in de buurt zijn geweest controleren vervolgens of deze nummers ook in hun database staan. Is dat het geval, dan krijgt de gebruiker het advies zich te laten testen en in quarantaine te gaan.

    Met het uitwisselen van die nummers ging echter wat mis. Het is de bedoeling dat alleen officiële coronatrackingapps — in Nederland Coronamelder — deze gegevens kunnen inzien. Op telefoons met het Android-besturingssysteem van Google bleken door een fout van dit bedrijf echter ook sommige andere apps de nummers te kunnen achterhalen. Dat kwam omdat de gegevens ook in een logboek werden gepubliceerd.

    Alleen systeemapps, die zijn geïnstalleerd door de telefoonfabrikant, zouden de gegevens kunnen inzien. Deze apps zouden daarmee kunnen achterhalen of iemand besmet is geweest met het coronavirus. Op telefoons van Apple zou het probleem helemaal niet spelen.

    Serieus
    In hoeverre het lek ook is misbruikt, is onbekend. Bovendien zou Google het probleem inmiddels hebben verholpen. Niettemin neemt gezondheidsminister De Jonge het probleem serieus. Hij heeft de problemen gemeld bij privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens en wil de komende 48 uur eerst controleren of het probleem inderdaad is verholpen. In deze periode hebben gebruikers ook de tijd om hun telefoon te updaten.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381996/coron...
  8. [verwijderd] 29 april 2021 09:27
    Ministerie legt waarschuwingen CoronaMelder tijdelijk stil door privacyproblemen

    donderdag 29 april 2021 ,

    Het ministerie van Volksgezondheid heeft de meldingen via de app CoronaMelder minstens 48 uur stilgelegd. Het blijkt dat de codes van CoronaMelder toegankelijk zijn voor apps die Google standaard op een Androidtelefoon zet. Dat is in strijd met de Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19.

    en btw Euro Parlement keurd Vaccine-paspoort goed hahahahahahahah niet te filmen nogmaals er word nu al mee gefraudeerd, gaat alles zich herhalen ???
  9. forum rang 6 Rowi62 29 april 2021 09:33
    Wie denkt dat op elk Turks, Spaans of Italiaans vliegveld de QR code gelezen kan worden is gek! We worden geregeerd door idioten. Dat wordt weer thuisblijven of met de auto.
  10. forum rang 7 leek2018 29 april 2021 09:33
    quote:

    Rowi62 schreef op 29 april 2021 09:17:

    HILVERSUM - Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft de avondklok nauwelijks effect gehad. „Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect”, aldus Kuipers bij de RTL-talkshow Beau.

    De OMT volgelingen hier krijgen weer een knal! Of wete ze direct weer warom het neit werkte? Tieners onder viaduct, criminelen die buiten liepen, te veel hondenuitlaters ....
    Kuipers is niet echt consistent meer in zijn uitspraken. Bij mij komt hij steeds meer over als iemand die de smaak van televisie optredens te pakken heeft.
  11. forum rang 7 jowi 29 april 2021 09:36
    Beste Zheng,

    Met onze mentaliteit en discipline zijn NL-ers vaak het beste jongetje in de klas.
    Allemaal net niet!
  12. Zheng He 29 april 2021 11:03
    quote:

    jowi schreef op 29 april 2021 09:36:

    Beste Zheng,

    Met onze mentaliteit en discipline zijn NL-ers vaak het beste jongetje in de klas.
    Allemaal net niet!
    Waarom Nederlanders vaak zeggen dat ze het Beste jongetje van de klas zijn is mij niet duidelijk. Of ze hebben niet door dat ze bijna het domste jongetje van de klas zijn, of ze hebben niet door dat ze kennelijk op een hele lage vorm van onderwijs zitten.
  13. forum rang 7 ffff 29 april 2021 11:18
    Zheng,

    Oei....... ! Ik denk dat het te maken heeft met de lage vorm van onderwijs. Zo duidelijk waarneembaar in vele quizen........

    Iets anders lezers:

    Zijn er nog mensen gevaccineerd. Graag toch eventjes melden, want dan kan ik mijn KK-onderzoekje verderzetten.

    Peter
  14. forum rang 6 leonardus65 29 april 2021 11:30
    Europees Parlement geeft groen licht voor coronapaspoort
    Europa heeft zojuist een nieuwe stap gezet op weg naar ‘gewone’ zomervakanties. Met een overweldigende meerderheid zette het Europees Parlement het licht op groen voor een coronapaspoort.

    De pas geldt in de hele EU, waardoor we weer vrijuit naar bijvoorbeeld Middellandse Zeelanden kunnen reizen, zonder aanvullende test- of quarantaineverplichtingen. Vooral Zuid-Europese landen drongen hard op het reisdocument aan om hun zwaar geraakte toeristische sector een nieuwe rampzomer te besparen.

    Het parlement stemde met 540 voor, 119 tegen en 31 onthoudingen in met het voorstel van de Europese Commissie, maar stelde wel enkele voorwaarden. Zo moet het systeem voor het parlement na twaalf maanden worden geschrapt. Ook wil het parlement dat coronatests gratis blijven, om discriminatie te vermijden van wie nog niet gevaccineerd is.

    Nu het parlement zijn positie heeft bepaald, is de weg vrij voor de ‘triloog’: de gebruikelijke onderhandelingen tussen raad (lidstaten), commissie en parlement om tot één gezamenlijk standpunt te komen. De verwachting in Brussel is dat dit overleg in juni kan worden afgerond, waarmee – van voorstel tot eindbesluit in krap drie maanden – zo ongeveer een Europees snelheidsrecord wordt gevestigd.

    Commissievoorzitter Ursula von der Leyen is bij met het resultaat. "Dit is een belangrijke stap richting vrij en veilig reizen deze zomer", twittert ze. Het parlement, de lidstaten en de commissie gaan nu onderhandelen over de details van het 'coronacertificaat'. Volgens Von der Leyen moet het systeem eind juni operationeel zijn
  15. forum rang 10 voda 29 april 2021 11:39
    Deksel naar beneden en handen wassen (vooral mannen)
    11:12

    Fijn, de terrassen zijn weer open, uitbaters zijn druk met een loop- en zitlogica die coronaproof zijn voor personeel en gasten. Iedereen op voldoende afstand van elkaar buiten is geen probleem. Maar hoe zit het met het kleine kamertje, vooral als straks massale evenementen en vliegvelden weer op gang komen? Volgens onderzoekers in China en de Verenigde Staten gaat het om een vergeten gezondheidsrisico.

    Het publieke gemak wordt een stuk schoner met betere ventilatie en met deksels op urinoirs en toiletten. Foto: iStock

    Wat weten we inmiddels van de veiligheid van publieke toiletruimten?
    Raak zo min mogelijk aan en was je handen na gebruik, en het liefst ook daarvoor. Dat is het bekende advies, want toiletten zijn vies, al zijn ze niet zo vies als bijvoorbeeld het opklapblad in vliegtuigen. Feit is dat in ontlasting, urine en braaksel ziekteverwekkers kunnen zitten zoals bacteriën en virussen. Denk aan het norovirus, dat buikgriep veroorzaakt, aan ebola en het coronavirus. Hetzelfde geldt voor stilstaand water in het closet. Chinese wetenschappers hebben aan de hand van vloeistofdynamica de effecten van doorspoelen onderzocht. Wat onderzoekers van Yangzhou University betreft zou je in publieke toiletten een mond-neusmasker moeten dragen, vooral heren die gebruikmaken van een urinoir.

    Bij het doorspoelen ontsnapt meer dan 57% aerosole deeltjes uit het urinoir
    Wat gebeurt er dan bij het doortrekken?
    Elke spoelbeurt zorgt voor verspreiding van aerosole deeltjes, die microben bevatten, op oppervlakten die we aanraken en in de lucht. De hoeveelheid die wordt rondgeslingerd bij het doortrekken, hangt af van het ontwerp van het toilet en de kracht het water. De Chinese onderzoekers noteerden dat meer dan 57% ontsnapt uit de porseleinen kom van een urinoir. Deze kleine deeltjes bereiken binnen 5,5 seconden het dijbeen en dus ook handen langszij. Bij een zittoilet bedraagt die tijd 35 seconden. De ‘klimsnelheid’ is dus veel hoger dan bij het doorspoelen van een zittoilet. Bijkomend probleem is dat sommige druppeltjes zo lang in de lucht blijven hangen dat ze een risico kunnen vormen.

    Geen prettig idee in een druk en krap bemeten toiletblok op een festival …
    Na meer dan honderd spoelbeurten in hun laboratorium constateerden ook onderzoekers van het College of Engineering and Computer Science (Florida Atlantic University) een substantiële toename van aerosolen. De druppeltjes werden gedurende 20 seconden of langer na het begin van de spoeling gedetecteerd op een hoogte van maximaal 1,5 meter. Het aantal druppeltjes dat elke spoeltest opleverde, liep op tot in de tienduizenden.

    ‘Zowel het toilet als het urinoir produceerde grote hoeveelheden druppeltjes kleiner dan 3 micrometer, wat een aanzienlijk transmissierisico inhoudt als ze infectieuze micro-organismen bevatten’, aldus Siddhartha Verma, een van de betrokken onderzoekers. Soortgelijke uitkomsten werden ook gevonden door het Fluid Dynamics of Disease Transmission Laboratory van MIT. Onderzoeksleider Nadia Bourouiba laat weten dat de corona-epidemie haar vakgebied een enorme boost heeft gegeven, maar dat nog steeds veel moet worden uitgezocht.

    In de rij voor het toilet in een vliegtuig denk je liever niet aan de hygiëne van de gebruiker voor je
    Maakt het type toilet nog een verschil?

    Vloeistoffysicus Detlef Lohse van Universiteit Twente laat desgevraagd weten: ‘Toiletdeksel erop bij het spoelen en dan is het goed.’ Voor het onderzoek in Florida is gekeken naar de gevolgen van een open toiletspoeling, een overdekte toiletspoeling en urinoirspoeling. Daarbij werd gelet op aerosolconcentratie, het gedrag van druppeltjes van verschillende grootte en de hoogte die druppels bereikten. Urinoirs en dekselloze toiletten scoorden inderdaad het slechtst. Terwijl juist die veel worden gebruikt op drukke plaatsen; op stations en luchthavens, in ziekenhuizen, bij evenementen en in grote horecagelegenheden. Doorspoelen met een deksel erop scheelt enigszins volgens de Amerikaanse onderzoekers, maar echt onder de indruk daarvan waren ze op basis van hun bevindingen niet.

    Ophouden of een boom opzoeken?
    Het is alweer een tijdje geleden dat we in de rij stonden op festivals, in concertzalen en kroegen en in het gangpad van een vliegtuig voor het kleine kamertje, en liever niet dachten aan de hygiëne van de gebruikers voor ons. Maar laten we wel wezen: het publieke gemak was al nooit zo schoon als thuis, en zal, nu de maatschappij weer opengaat, het ook niet zijn. En het gaat meestal goed. Toch? Je staat met zijn allen in de rij in een krappe ruimte waar het meestal ontbreekt aan ramen die open kunnen, en aan goede ventilatie, wat een belangrijke verbetering zou zijn.

    Wat niet helpt is dat Nederlanders notoire niet-handenwassers zijn. Vooral mannen blijkt uit onderzoek van UMC Amsterdam. Vóór corona gaf 50% van de Nederlanders aan niet de handen te wassen na toiletbezoek. Daarmee waren we volgens onderzoeksbureau Gallup International het vieste volkje van Europa. Corona zal dit toch hebben verbeterd? Helaas ... Nu, ruim een jaar na de start van de epidemie, zegt 46% goed zijn of haar handen te wassen, aldus het Opiniepanel van EenVandaag.

    Originele link van het artikel: fd.nl/futures/1381507/deksel-naar-ben...
  16. forum rang 10 voda 29 april 2021 12:37
    Aantal vaccinaties naar beneden bijgesteld
    Van onze redacteur 12:14

    Een nieuwe rekenmethode heeft halverwege april geleid tot een forse overschatting van het aantal gezette vaccinaties tegen corona. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft bij een controle op het systeem ontdekt dat de overschatting neerkomt op 220.000 vaccinaties. Dit heeft een extern onderzoeksbureau nog eens bevestigd.

    Het RIVM bracht de bijstelling donderdagochtend naar buiten. Het probleem zit bij huisartsen en zorginstellingen, zoals ziekenhuizen. Omdat deze twee groepen niet voortdurend exact melden hoeveel vaccinaties ze hebben toegediend, is het RIVM hiervoor overgeschakeld op schattingen, onder andere op basis van het aantal geleverde vaccins.

    In de nieuwe rekenmethode leidde dat tot een foutmarge van 10%. Omdat deze twee groepen rond de 40% van alle vaccinaties toedienen, loopt dat in echte getallen snel op. De GGD meldt wel iedere dag exact hoeveel vaccinaties het toedient.

    Volgens het aangepaste dashboard met coronagegevens zijn er tot en met dinsdag in totaal 5,176 miljoen prikken gezet. Dat zijn eerste en tweede prikken bijeen. De correctie heeft geen invloed op het verloop van het vaccinatieprogramma, aldus het RIVM.

    Daling in gezette prikken verwacht
    Uit het dashboard blijkt verder dat het vaccinatietempo daalt in plaats van versnelt. Twee weken terug was de verwachting voor de volgende week dat er 758.000 vaccinaties zouden worden toegediend. Vorige week waren dat er 730.000 en voor de week tot 2 mei zijn dat er 650.000.

    Dit staat op gespannen voet met de planning om in mei 1,5 miljoen prikken per week toe te dienen, en daarmee ook met het voornemen om begin juli alle volwassenen ten minste één vaccinatie te kunnen hebben toegediend.

    Dit staat nog los van de vraag welk percentage van de volwassen Nederlanders ervoor opteert om niet te worden gevaccineerd. Uit recent onderzoek blijkt dat er vooral in armere wijken weinig animo is voor vaccinatie. Telkens wisselende berichten uit Den Haag over de vaccins van AstraZeneca en Janssen zijn een reden, evenals kennisachterstand over vaccinaties vanwege taalproblemen.

    Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1382002/aanta...
  17. forum rang 10 luchtschip 29 april 2021 13:23
    quote:

    Rowi62 schreef op 29 april 2021 09:17:

    HILVERSUM - Volgens Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, heeft de avondklok nauwelijks effect gehad. „Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect”, aldus Kuipers bij de RTL-talkshow Beau.

    De OMT volgelingen hier krijgen weer een knal! Of weten ze direct weer waarom het niet werkte? Tieners onder viaduct, criminelen die buiten liepen, te veel hondenuitlaters ....
    Mooi stukje Rowi 62.

    En je conclusie :

    De OMT volgelingen hier krijgen weer een knal!

    Wordt het niet eens tijd, dat je stopt met het rancuneus afgeven op het OMT, door korte recalcitrante one liners te plaatsen.

    Kijk voor dat je uit je slof schiet eens iets verder en oordeel dan pas.

    Het RIVM weet niet hoe Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, erbij komt dat de invoering van de avondklok geen effect heeft gehad.

    De ic-expert legde uit dat voor de invoering van de maatregel was berekend dat 10 procent van de opnames voorkomen zou kunnen worden. Het RIVM erkent dat die schatting is uitgesproken en zegt momenteel berekeningen van het exacte effect van de maatregel uit te voeren.

    >> "Die uitkomsten zijn er nu nog niet", aldus de RIVM-woordvoerder.

    Veldepidemioloog Amrish Baidjoe vindt dat Kuipers de uitspraken bij Beau niet had moeten doen. Volgens Baidjoe kan waarschijnlijk niemand de precieze impact van de avondklok duiden en

    >> is Kuipers daar zeker niet geschikt voor, omdat hij geen epidemioloog is.

    Ook OMT-lid en viroloog Marion Koopmans voegt op Twitter een nuance toe aan de uitspraak van Kuipers. Zij legt uit dat de maatregel werd genomen in de tijd dat de Britse virusvariant oprukte.

    Zonder de avondklok was de verspreiding daarvan waarschijnlijk flink toegenomen, met uiteindelijk meer ziekenhuis- en ic-opnames tot gevolg.

    www.nu.nl/coronavirus/6130479/experts...

  18. forum rang 7 jowi 29 april 2021 13:32
    Ik begrijp niet dat sommige OMT hardop denken. Nu Kuijpers, avondklok heeft geen effect gehad.
    3 mnd de avondklok gehad en nu dit. Goed voor het draagvlak van het gevoerde beleid.

    De neuzen een richting op. Er zijn enkele die het virus geïmporteerd hebben en we zullen met z'n allen het virus moeten elimineren.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1502 1503 1504 1505 1506 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.329
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.701
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.267
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.904
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht