Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,899
  • Verschill

    +0,000 +0,06%
  • Volume

    4.659.264
  • Bied

    0,898  
  • Laat

    0,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming augustus

6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 313 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 augustus 2021 12:33
    quote:

    tinus schreef op 10 augustus 2021 11:30:

    gister zei iemand dat de markt altijd gelijk heeft. nou is het zo dat de ene markt een advies geeft van 0.60 cent en de andere markt geeft een advies van 3,10. welke markt heeft nu gelijk?
    ze horen en zien allebei hetzelde en toch zit er een wereld van verschil in. is de ene nu zo incompetent of de ander zo slim?
    . is de ene nu zo incompetent of de ander zo slim?

    Ja, de een is zo dom om een torenhoog koersdoel af te geven gebaseerd op bijvoorbeeld Pompe, dat helemaal naar de achtergrond is weg gekwijnd.
    De ander is zo slim, en schreef drie jaar geleden een zeer uitgebreid en gedegen rapport met inhoudelijke onderbouwingen. Dat rapport lijkt werkelijkheid te worden. Ze voorspelden dat de top is geweest rond deze periode. En zo bevestigde ook Pharming, de omzet zal dit jaar ongeveer gelijk liggen met vorig jaar; de groei is er dus uit, zoals de analist van 60 cent voorspelde (en niet 0.60 cent).

    Pharming houdt mooie verhaaltjes hoog en voorziet analisten van grote fantasieën die vaak uitmonden tot onwerkelijkheid. Niet één verwachting wordt werkelijkheid. Pharming presteert niets, geen enkel concreet resultaat.
    Pre-eclampsie blijft behoorlijk stil, onderzoeksresultaten van de COVID trial blijven lang uit, en grote onderzoeken zoals Pompe komen maar niet van de grond.
    Wat wel gebeurt is de groei die eruit is, concurrentie die beduidend flinke stappen maakt, en Pharming die in het nauw gedreven wordt en daardoor de belegger nog probeert warm te houden met fantasieverhalen over een gen-therapie waar een concurrent al vele jaren op voorsprong ligt en een overname wil gaan doen die de toekomst nog enigszins moet redden, maar met het beperkte geld beschikbaar uit zal draaien op een fiasco. Het uitgeven van nieuwe aandelen via de Nasdaq zal ook de nodige koersschade tot gevolg hebben. Goed voorbeeld Biocryst, al hebben die wél een sterk groeiend product op de HAE markt.
  2. forum rang 8 lucas D 11 augustus 2021 12:36
    quote:

    Theo3 schreef op 11 augustus 2021 12:29:

    wilt niet zeggen dat Pharming dag na dag naar beneden wordt gehaald Lucas
    Jazeker wel. Alleen als het niet anders verdraait kan worden staat er een redelijke kop bij een krantenbericht.

    Alle bedrijven die door de pandemie een lagere omzet hebben mogen dat wijten aan de pandemie, wanneer Pharming aangeeft dat een tijdelijk wat lagere omzet te wijten is aan de pandemie, word Pharming er op afgerekend.
    Als enige!

    Pharming beklaagd zich daar al niet meer over, ze laten zien dat ze daar boven staan en gaan gewoon door met waar ze goed in zijn.
  3. [verwijderd] 11 augustus 2021 12:49
    quote:

    lucas D schreef op 11 augustus 2021 12:17:

    [...]

    Ja, en ze hebben niet eerder verkocht omdat ze vertrouwen hebben in Pharming en dat is met wat we nu weten terecht.

    Of komt het door de beleggers die nog steeds beweren dat vertrouwen op de plaats is, terwijl dat volledig onterecht is?
    - Bewering dat er aanhoudende groei zou zijn; de cijfers laten twee zwakke kwartalen zien, onbetrouwbare bewering dus
    - Pharming heeft bevestigd dat 2021 ongeveer gelijk aan 2020 uit komt, daarmee is de bewering van aanhoudende groei onterecht en onbetrouwbaar geweest
    - Grote verhalen over pre-eclampsie. Onbetrouwbaar, erg stil rond het onderzoek
    - Jaren lang grote verhalen over Pompe, onbetrouwbaar want de IND is na jaren nog stééds niet gebeurd
    - Veel verhalen over de eigen pijplijn, de redding richting de toekomst. Onbetrouwbaar, Pharming brengt de deal met Orchard, het zoethoudertje van het kruimelwerkje Leniolisib en een overname naar voren als redmiddel.

    Vertrouwen in een onbetrouwbaar bedrijf; dat gaat je geen winst opleveren. Vraag maar eens aan de gemiddelde belegger.
  4. [verwijderd] 11 augustus 2021 12:52
    quote:

    lucas D schreef op 11 augustus 2021 12:36:

    [...]
    Jazeker wel. Alleen als het niet anders verdraait kan worden staat er een redelijke kop bij een krantenbericht.

    Alle bedrijven die door de pandemie een lagere omzet hebben mogen dat wijten aan de pandemie, wanneer Pharming aangeeft dat een tijdelijk wat lagere omzet te wijten is aan de pandemie, word Pharming er op afgerekend.
    Als enige!

    Pharming beklaagd zich daar al niet meer over, ze laten zien dat ze daar boven staan en gaan gewoon door met waar ze goed in zijn.
    Pharming aangeeft dat een tijdelijk wat lagere omzet te wijten is aan de pandemie, word Pharming er op afgerekend.
    Als enige!


    Terwijl de concurrenten wél groei laten zien. Ik vind dat de belegger voorliegen.

    Pharming beklaagd zich daar al niet meer over, ze laten zien dat ze daar boven staan en gaan gewoon door met waar ze goed in zijn.

    Goed in het hoog houden van het sprookjesboek.
  5. [verwijderd] 11 augustus 2021 12:54
    quote:

    BassieNL schreef op 11 augustus 2021 11:33:

    [...]
    Bij een grote overname, die gepaard gaat met een reverse stocksplit, kunnen de kooltjes worden aangestoken.
    Een reverse stocksplit is killing voor de koers, en dat gaat die overname ook zijn.
    Een omzet generator kost enorm veel geld, tenzij weer een medicijn in vroeg stadium, maar dat stelt de toekomst nog steeds niet zeker.
    Geld voor vlees zal er door de hoge verliezen dus niet zijn.
  6. forum rang 10 voda 11 augustus 2021 12:56
    @ DM, Kan je a.u.b. dat DE MONITOR in kleine letters doen? Het komt zo schreeuwerig over zo.

    Bij voorbaat dank voor je medewerking.
  7. [verwijderd] 11 augustus 2021 13:01
    quote:

    AToon schreef op 11 augustus 2021 11:04:

    heb geen vertrouwen in Pharming, maar kan op korte termijn wel wat winsten mee maken en dat is altijd wel mooi... en daar heb ik wel vertrouwen in...

    Dat hoor ik al vele maanden, op korte termijn winsten maken. Het resultaat: Sterke verliezen.
    Shorters zien ook dat het over en uit is met dit aandeel en Pharming straks enkel nog wat kruimelwerk op kan pakken. Ze breiden op deze lage koers niet voor niets de positie uit.
    Ik zou er niet van op kijken wanneer de voorspellingen van Kempen uit het rapport grotendeels uit gaan komen en ook het koersdoel dit jaar nog gehaald gaat worden. De verliezen worden groter en groter. Verlies inlopen is naïviteit van dit forum.
  8. forum rang 6 Theo3 11 augustus 2021 13:07
    [Modbreak IEX: Gelieve niet over de moderatie te discussiëren, dit bericht is verwijderd.]
  9. Mauke 11 augustus 2021 13:14
    quote:

    Theo3 schreef op 11 augustus 2021 13:07:

    Hee Monitor ze hebben je dagen geleden al gevraagd je naam in kleine letters te schriijven waar haal jij het recht vandaan om gewoon te doen waar jij zin in hebt??? Niet naar Henk of zijn collega luisteren betekent normaal ............
    Hij hoopt dat zijn tussen oplossing geaccepteerd word. Helft groot en een helft klein klein. Ben benieuwd..
  10. forum rang 6 fanaat 11 augustus 2021 13:25
    Heeft Pharming een zware top? Ik persoonlijk denk van wel. Het management telt nu 4 zwaargewichten in geld en het commissariaat liegt er ook niet om. Je vraagt je in gemoede af waar al die duurbetaalde krachten mee bezig zijn als je de koers daarbij in ogenschouw neemt. Bij Pharming is er kennelijk geen verband tussen management en koers. Bij beursgenoteerde fondsen is het eerste aandachtpunt voor beleggers wie trekken er aan de touwtjes bij dit bedrijf en wat is zijn/haar track record. Op basis van management worden keuzes gemaakt. Bij pharming is dit allemaal anders. Het management is kennelijk zwak want grote investeerders blijven uit. Het is dan als kleine belegger verstandig en raadzaam aan de kant te blijven staan of te erkennen dat je belegt in hoop en toeval.
    Dat Pharming zakt is normaal. Cijfers liegen niet en moeten volgens normale maatstaven worden beoordeeld. De cijfers van Pharming zijn bedroevend. Een stagnerende omzet en een dalende winst. De omzet groeit niet langer door verhevigde concurrentie en de winst daalt door sterk oplopende kosten. De kost gaat voor de baat uit gaat alleen op als de baat te verwachten is niet als de toekomstige baten heel misschien op heel lange termijn gaan oplopen. Beleggen is weliswaar op toekomst gericht maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat er een tijdslimiet aan zit. Pharming is in bijna 25 jaar gekomen op een beurskoers van 90 cent. De intrinsieke waarde is met een paar dubbeltjes geteld. Buffers om nog lang te ontwikkelen heeft dit bedrijf echt niet. Wees gewaarschuwd en vertrek.
  11. forum rang 8 lucas D 11 augustus 2021 13:31
    Ik ben even naar het Acacia forum, de koers doet daar nu al wat de koers komende maanden ook hier zal gaan doen.

    Bovendien echt serieuze mensen daar, voel me daar als een vis in het water. hahaha.~)
  12. Mauke 11 augustus 2021 13:33
    quote:

    lucas D schreef op 11 augustus 2021 10:41:

    [...]

    Het lijkt maar zo dat er geen vertrouwen is, het is echter alleen de koers die dat uitstraalt, zelfs degene die hier zeer sceptisch over Pharming zijn hebben er nog alle vertrouwen in dat de koers hersteld.
    Anders hadden ze allang hun aandelen verkocht en hier allang weggeweest, het mag onderbewust zijn maar ze hebben vertrouwen in Pharming.

    Klinkt tegenstrijdig maar het is wat het is.

    note: slechts een goed nieuwsbericht over een van de lopende onderzoeken zal de stemming veranderen.
    Ik denk dat de koers steeds verder wegzakt doordat beleggers zien dat aandelen van andere bedrijven wel mooie rendementen behalen en dan hun aandelen pharming verkopen in de hoop nog even mee te liften op die stijgingen bij andere bedrijven.
    Denk ook dat zodra er goed nieuws komt de koers flink zal stijgen doordat een deel van deze (tijdelijke) verkopers weer terug komt.

    Ik hou ze lekker, ze eten geen brood en heb er vertrouwen in.
  13. forum rang 6 Theo3 11 augustus 2021 13:33
    quote:

    lucas D schreef op 11 augustus 2021 13:31:

    Ik ben even naar het Acacia forum, de koers doet daar nu al wat de koers komende maanden ook hier zal gaan doen.

    Bovendien echt serieuze mensen daar, voel me daar als een vis in het water. hahaha.~)
    en dat is Lucas up of down???
  14. forum rang 10 voda 11 augustus 2021 13:35
    quote:

    Am@eurBelegger schreef op 11 augustus 2021 13:33:

    hmmm.... voel wat groens in de lucht....
    Ik had niet voor niets mijn koersdoel op 0,905 gezet. :-)
  15. forum rang 8 aextracker 11 augustus 2021 13:45
    quote:

    Mauke schreef op 11 augustus 2021 13:33:

    [...]

    Ik denk dat de koers steeds verder wegzakt doordat beleggers zien dat aandelen van andere bedrijven wel mooie rendementen behalen en dan hun aandelen pharming verkopen in de hoop nog even mee te liften op die stijgingen bij andere bedrijven.
    Denk ook dat zodra er goed nieuws komt de koers flink zal stijgen doordat een deel van deze (tijdelijke) verkopers weer terug komt.

    Ik hou ze lekker, ze eten geen brood en heb er vertrouwen in.
    Het gras bij de buren lijkt altijd groener.....

    Afgezien van denken en hopen, zijn ze bij Pharming gewoon de mouwen aan het opstropen voor wat komen gaat.
    LT lijkt de koers momenteel mooi uit te bodemen rond de euro 0.90.
  16. [verwijderd] 11 augustus 2021 13:51
    quote:

    Mauke schreef op 11 augustus 2021 13:33:

    [...]

    Denk ook dat zodra er goed nieuws komt de koers flink zal stijgen doordat een deel van deze (tijdelijke) verkopers weer terug komt.
    En wat als 'het nieuws' betreft dat er voor het cytokinestorm onderzoek nog véél vervolgonderzoek nodig is en dus nog steeds niets valt uit te sluiten en de belegger nog véél langer moet gaan wachten?

    En wat als 'het nieuws' niet positief is?

    Statistisch gezien is de kans op 'goed nieuws' bij een Fase II onderzoek minder dan de helft.
6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 121 122 123 124 125 ... 313 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht