Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.346 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JustLong 16 augustus 2021 12:12
    Zsm terugtrekken is precies wat de gemiddelde Amerikaan, met de Trump-aanhang voorop, wil. Dus om nu ineens Biden en de democraten de schuld te geven is een beetje suf.

    Dat gezegd hebbende lijkt er wel een gigantische inschattingsfout te zijn gemaakt. Maar laten we nou niet doen of het onder Trump allemaal beter was gegaan.
  2. forum rang 8 het zwaard 16 augustus 2021 12:53
    De hallucinante kost van de oorlog in Afghanistan: meer dan 800 miljard dollar en duizenden Amerikaanse militairen gesneuveld
    De taliban hebben in een ongeziene snelheid vrijwel heel Afghanistan in handen genomen. Gisteren drongen ze de hoofdstad Kaboel en het presidentieel paleis binnen waarna ze de overwinning uitriepen. Wordt het land terug gekatapulteerd naar 20 jaar geleden, van voor de Amerikaanse invasie? Vaststaat dat de oorlog in Afghanistan die bijna twintig jaar duurde zeker 800 miljard heeft gekost en er duizenden Amerikaanse militairen gesneuveld zijn.

    16-08-21, 12:17 Bron: US News
  3. forum rang 7 hirshi 16 augustus 2021 13:19
    De Amerikaanse president Joe Biden kreeg kritiek omdat hij op vakantie ging terwijl Afghanistan in handen van de Taliban viel.
    Joe Biden wordt op sociale media bespot omdat hij afwezig was. Zowel zijn politieke tegenstanders als politieke commentatoren bespotten hem vanwege zijn incompetentie.

    www.opindia.com/2021/08/us-president-...
  4. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2021 13:24
    quote:

    hirshi schreef op 16 augustus 2021 08:52:

    Trump eist aftreden Biden om situatie in Afghanistan: “Een van de grootste nederlagen in de Amerikaanse geschiedenis”

    Trump heeft als gewone staatsburger helemaal niets te eisen

    Hij mag net als ieder ander staatsburger roepen wat hij wil, en zelfs zeggen dat hij eist.

    Het heeft verder niet veel meer om het lijf dan wanneer een ijs verkoper op Broadway roept dat hij iets eist.

    Waarschijnlijk refereer je aan ons hoogste recht : eisvrij

    Dat recht schrijf je echter als ijsvrij en is geregeld door de Rijksoverheid :

    Wanneer geven scholen ijsvrij?

    Scholen mogen geen ijsvrij geven. IJsvrij is een dag of dagdeel vrij van school als het heftig vriest. Het kan namelijk leiden tot onverwachte opvangproblemen voor ouders.

    Aangepast lesrooster bij heftige vorst
    Als het langere tijd heeft gevroren, kunnen scholen wel voor een aangepast lesrooster kiezen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld met de leerlingen gaan schaatsen. In dat geval is de school verantwoordelijk voor de begeleiding van de leerlingen.

    Dicht bij overmacht
    Een school mag kinderen alleen onverwacht naar huis sturen als er sprake is van overmacht. Bijvoorbeeld als de school niet bereikbaar is vanwege hevige sneeuwval. Of als de verwarming op school niet werkt. De school moet dan (bijvoorbeeld telefonisch) aan de ouders melden dat er die dag géén les wordt gegeven. De school moet er wel voor zorgen dat leerlingen voor wie de ouders géén opvang kunnen regelen, dan op school of elders worden opgevangen.

    Heeft deze informatie u geholpen?
    Ja
    Nee

    www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scho...
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 augustus 2021 13:47
    Waarom geeft het Afghaanse leger zich over zonder amper een schot te lossen?

    De taliban trokken vanochtend de buitenwijken van Kaboel binnen. Daarmee kwam een einde aan een bliksemoffensief waarbij in enkele weken een heel land zonder slag of stoot werd veroverd. Hoe heeft dat zo snel kunnen gebeuren?
    Hans van Zon 15-08-21, 12:25 Laatste update: 15-08-21, 17:52

    De militaire machtsgreep van de taliban in Afghanistan had zeker de laatste week veel weg van kraaltjes rijgen. De ene na de andere provinciehoofdstad viel razendsnel in hun handen. Na Kandahar, hun oude hoofdstad, Herat, en bijvoorbeeld Rarinkot (met Kamp Holland) in Uruzgan, was het dit weekeinde de beurt aan Mazar-e Sharif en Jalalabad en lag de weg open naar hun laatste prooi: de hoofdstad Kaboel.

    In Washington en Europese hoofdsteden hebben ook regeringsleiders en militaire commandanten met verbazing de ontwikkelingen op het slagveld gevolgd. De opmars van de taliban ging zo snel dat de situatie op militaire stafkaarten binnen het uur veranderde. Trekken de extremisten nu op naar Jalalabad? Oh, hebben ze dat al in handen?!

    Maar waarom ging het Afghaanse veiligheidsapparaat in de strijd met de taliban zo snel kopje onder? Vele jaren van training en bewapening, om regeringssoldaten en politieagenten op eigen benen te laten staan, gingen in dagen verloren. In veel provinciesteden werd er nauwelijks een schot gelost. Soldaten sloegen op de vlucht of liepen over. Lokale bestuurders gooiden het op een akkoordje met de taliban. Al het moderne wapentuig kwam onbeschadigd in handen van de taliban.

    Al maanden geen salaris

    Terwijl alles er op papier zo goed uitzag. Alleen de Verenigde Staten hebben sinds 2001 al 83 miljard dollar uitgegeven aan de opbouw van het Afghaanse leger, de luchtmacht, de commandotroepen en de politie. De Afghaanse bestuurders hadden ook genoeg tijd om zich voor te bereiden op het offensief van de taliban.

    De terugtrekking van de internationale strijdmacht kwam dit jaar door interventie van de Amerikaanse president Joe Biden in een stroomversnelling maar de regering in Kaboel kon zich sinds 2014 al instellen op een gevecht op eigen benen. In dat jaar kreeg zij de leiding over de strijd tegen de taliban.

    Westerse instructeurs zagen ook wat ze wilden zien: met de training en de uitrusting zat het wel goed. De soldaten waren gehard, de elitetroepen deden niet onder voor die van andere legers. Maar al snel werd een groot probleem blootgelegd: de aansturing van het veiligheidsapparaat. De centrale regering in Kaboel maakte er een zootje van. Vooral onder president Ashraf Ghani waren de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken bolwerken van corruptie en gebrek aan leiderschap.

    Ghani zei altijd dat hij zijn land goed kende. Misschien in theorie, in de praktijk was het een ramp
    Lynne O’Donnell, Australische journaliste

    Vanuit de departementen werd het moreel onder leger en politie ondermijnd. Zo hebben politieagenten al maanden geen salaris meer gekregen. Een salaris dat toch al mager is in vergelijking met wat strijders van de taliban ontvangen: een soldaat of politieagent zou elke maand 300 dollar aan salaris moeten krijgen, de gemiddelde talib krijgt het dubbele of meer. Ook de bevoorrading vanuit Kaboel was een ramp. In veel gebieden ontbrak het de troepen aan voldoende water en munitie. Wapens werden verkocht op de zwarte markt en kwamen vaak in handen van de taliban.
    Grote sommen uit de staatskas

    De Australische journaliste Lynne O’Donnell die vele jaren in Afghanistan heeft gewerkt, richt haar pijlen vooral op president Ghani. Zij noemt hem ‘een micro-manager’ en ‘een controlfreak’. Ministers, gouverneurs van districten en politiechefs werden in hoge snelheid vervangen waardoor er geen enkele continuïteit in het bestuur was. In de tussentijd verdwenen er grote sommen uit de staatskas. Een deel van het geld werd in dure buitenverblijven in het buitenland gestopt. De president en zijn twee belangrijkste adviseurs, Hamdullah Mohib (veiligheidsbeleid) en Fazal Mahmood Fazli (zijn chef-staf) staan bekend als de ‘republiek van drie man’.

    Veel topbureaucraten hebben een dubbel paspoort, zitten vaak in het buitenland en spreken de twee belangrijkste Afghaanse talen, Dari en Pashtoe, onvoldoende. Volgens Enayat Najafizada, oprichter van een denktank in Kaboel, leidde dit tot een enorme kloof tussen leiders en bevolking. De herverkiezing van Ghani in 2020 ging gepaard met corruptie. ,,Eerlijke verkiezingen geven je legitimiteit maar daarna moet je wel leveren, anders keren mensen zich tegen je. En er wordt al vijf tot zes jaar niet meer geleverd. Er werd verdeeldheid gezaaid, mensen werden voorgetrokken. Ghani zei altijd dat hij zijn land goed kende. Misschien in theorie, in de praktijk was het een ramp’’, aldus Najafizada.

    Dit desastreuze beleid heeft ertoe geleid dat soldaten en agenten toen het er tegen de taliban op aankwam wel konden maar niet wilden. Zij wilden niet voor Ghani en de regering vechten. Zij liepen over of gingen naar huis omdat ze zich zorgen maakten over hun gezin, hun familie. Zij die wel vochten, deden dat omdat ze geen keuze hadden. Door een totaal gebrek aan moreel bleven er van de 300.000 soldaten en agenten (op papier!) een handvol over die wilden vechten en konden de taliban met twee vingers in de neus optrekken naar Kaboel.
  6. forum rang 6 asti 16 augustus 2021 14:02

    Bondskanselier Merkel schijnt inmiddels ook kritiek te hebben geuit op de Amerikaanse regering. Deze wijze mevrouw weet wat wel en geen goed leiderschap is.

    Biden heeft er echt een potje van gemaakt.
  7. forum rang 6 asti 16 augustus 2021 14:20
    In de media wordt bericht dat Biden op vakantie is. Ik heb mijn twijfels over de geloofwaardigheid van deze verhalen. Op vakantie? Nu? Is het geen 'nep nieuws', bedoeld om Biden in kwaad daglicht te stellen?
  8. forum rang 7 hirshi 16 augustus 2021 14:23
    quote:

    closer schreef op 16 augustus 2021 14:05:

    [...]
    Die video is van 5 uur geleden.
    Dus dan is het verzonnen......
    Onderstaand bericht is van 10 minuten geleden...

    Op het internationale vliegveld van Kabul proberen duizenden mensen het land te ontvluchten voor de Taliban. Hordes mensen zijn het asfalt van de landingsbaan opgerend in een poging aan boord van een evacuatievlucht te raken. Volgens getuigen zijn er zeker vijf doden gevallen. NAVO-troepen vuren waarschuwingsschoten af.

    Een tolk die gewerkt heeft voor het Nederlandse leger zegt dat er twee Talibanstrijders voor de ingangspoorten zijn neergeschoten. "Hun lichamen liggen nog voor het hek", schrijft hij in een appje. De man wil anoniem blijven; hij vreest dat de Taliban wraak zullen nemen op hem en zijn gezin, omdat hij heeft samengewerkt met wat zij zien als de vijand.

    Volgens het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vertrekken momenteel geen evacuatievluchten meer, omdat de landingsbaan wordt geblokkeerd. Dit bericht kwam om 12.00 Nederlandse tijd binnen. Het is onduidelijk of het nog steeds actueel is.

    Taliban op het vliegveld
    Strijders van de Taliban hebben de controle overgenomen aan de commerciële kant van het vliegveld. Volgens de Afghaanse luchtvaartautoriteit is daar al het vliegverkeer geschrapt. Aan de militaire kant van het vliegveld, die wordt bewaakt door NAVO-troepen, waren tot voor kort de evacuaties in volle gang.

    Op sociale media staan video's van Afghanen die meerennen met vertrekkende militaire vliegtuigen. In deze video is te zien dat mensen zich vastklampen aan een transportvliegtuig van het leger van de Verenigde Staten:

    nos.nl/collectie/13870/artikel/239408...
  9. [verwijderd] 16 augustus 2021 14:26
    Het voorbeeld wat er kan gebeuren bij een machtsvacuum, de mullahs komen nu stevig in het zadel te zitten, er staat ook nog een rekening open met de VS.

    De hele regio kan geinfecteerd worden door deze radicale figuren.

    De wapenfabrikanten op Wallstreet gaan vanmiddag de lucht in, een beetje doorstroming is meer dan welkom, ff weg van de farmaceuticals, zo werkt het nou eenmaal!
  10. forum rang 8 closer 16 augustus 2021 14:34
    quote:

    hirshi schreef op 16 augustus 2021 14:23:

    [...]

    Dus dan is het verzonnen......
    Onderstaand bericht is van 10 minuten geleden...
    Het is niet verzonnen, maar het bevestigt niet jouw opmerking: "Chaotisch toestanden op het vliegveld van Kabul nemen met het uur toe". Dat de NOS het nu pas post kan ik ook niet helpen, maar die zagen het blijkbaar bij The Guardian, waar dat filmpje ook pas net is geplaatst. Net als het filmpje waar je 2 mensen omlaag ziet vallen, waarschijnlijk van hetzelfde vliegtuig.
  11. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2021 14:42
    quote:

    josti5 schreef op 16 augustus 2021 09:55:

    De Taliban-opmars is identiek aan de IS-opmars.

    Dit muisje krijgt een grote staart voor de geloofwaardigheid van de USA, de 'Democraten' en Biden in het bijzonder, en hoogstwaarschijnlijk het hele Westen.
    De tijd, dat landen zich de les laten lezen door het opgeheven moralistische vingertje van het Westen, opa Joe voorop, is nu écht voorbij.
    Hopelijk krijgen we snel beelden te zien van afschuwelijke martelingen en stenigingen in Afghanistan.
    Natuurlijk verschrikkelijk voor de betrokkenen zelf, maar hopelijk schudt dit vrouwen- en homobewegingen, NGO's wakker, en komen al die slapende Westerse regeringsleiders met hun geleuter over mensenrechten wat meer met hun voeten in de echte wereld te staan.

    Nu 'de Taliban' een officiële partij zijn geworden is het ook interessant om te gaan zien, welke krachten achter die beweging zitten, uit welke landen hun wapens komen.

    Wedje: Biden gaat roepen, dat het allemaal de schuld van Poetin is.

    Er zijn veel tekenen die er op wijzen dat Putin een sterke vinger in de pap heeft

    >> Trump Organization was tot zijn verkiezing als President in 2016 het witwas centrum voor Russische oligarchen ( die belastinggeld in Rusland ontdoken ) en Russische criminelen. Via zijn condo's en casino's konden enorme bedragen worden witgewassen
    >> Putin heeft Trump geholpen de verkiezing van 2016 te winnen ( zie het Mueller rapport )
    >>Trump heeft US troepen op verzoek van Putin teruggetrokken uit Syrie. Echter Trump hield wel. een klein aantal troepen daar om de olie velden te bewaken.
    De olie en gas velden van Syrie leveren direct aan de Russische Staats olie/gas bedrijven. Op kosten van de US belastingbetaler regelde Putin dus de bewaking van zijn olie/gas velden in Syrie. Sterker de US Jan Soldaat, die in dienst trad om de US belangen te behartigen, werd door Trump ingezet om de Russische belangen te verdedigen.

    >>Trump heeft in 2018 onderhandelingen gestart met de Taliban. Waarom met de Taliban en niet met de Afghaanse regering ?
    >>Trump heeft Pakistan in 2018 verzocht Mullah Baradar vrij te laten. Deze zat sinds 2010 gevangen in Pakistan. Trump voerde aan dat hij hem als onderhandelaar namens de Taliban onmisbaar achtte. Waarom ?
    >>Trump is in Februari 2020 een overeenkomst met de Taliban overeengekomen. Trump zal zijn leger binnen 9 1/2 maand uit Afghanistan terugtrekken en een gevangen ruil waarbij 5.000 Taliban gevangenen werden vrijgelaten. Deze sloten zich onmiddellijk aan bij het Taliban verzet tegen het US leger in Afghanistan. Waarom was Trump zo naïef dit te laten gebeuren ?

    >>>Vervolgens kwam de US Presidentsverkiezing in november 2020. Men ging er van uit dat Trump zou winnen. En in zijn tweede termijn de troepen uit Afghanistan zou terugtrekken om de macht aan de Taliban te geven.
    Trump verloor echter. Wist tussen november en januari 2021 nog wel te regelen dat de troepen in Afghanistan werden gereduceerd tot slechts 2.500.

    Biden kreeg daardoor een rampscenario als erfenis en had de keuze uit
    1
    Trump's akkoord met de Taliban respecteren en troepen terugtrekken uit Afghanistan
    2
    Trump's akkoord vernietigen, maar dan zijn 2.500 troepen niet genoeg in Afghanistan en zou hij de legermacht moeten uitbreiden.
    Dan wordt Biden afgestempeld als de President die op oorlog uit is. maar een nog groter punt is de afweging of het de moeite waard is ermee door te gaan.
    20 jaar US aanwezigheid met veel bloedvergieten en bovendien waar veel US dollars naar toe gegaan zijn, heeft bitter weinig opgeleverd. Verder doorgaan is een uitzichtsloze missie.

    Putin komt met een eigen Russische visie omtrent Afghanistan.
    >>Russische troepen zijn Afghanistan binnengevallen en ondervonden zware tegenstand van de Taliban/Mujaheddeen.Na tien jaar in 1989 besloot Rusland zich terug te trekken. Deze oorlog had tot vele levens van soldaten geeist, bovendien liep Rusland financieelleeg op deze operatie.
    >>Rusland lag financieel aan de grond door deze oorlog en daardoor ontstonden in 1992 de afscheiding van de Russische deelstaten, die zelfstandige Republeken werden. Het Russisch Rijk was ten einde.
    >>In 1999 kwam Putin aan de macht.
    >>Putin heeft vervolgens Trump aan de macht geholpen.
    >>Trump heeft Syrie verlaten en nu heeft Putin daar vrij spel
    >>Trump heeft toegegeven Afghanistan te verlaten en over te dragen aan de Taliban
    >>In juni 2021 heeft Putin de Taliban leiders uitgenodigd naar Moskou voor een overleg
    >>Op het moment dat Biden zijn troepen terugtrekt, komt er als vanuit het niets, een enorm Eger aan Taliban strijders met grote wapenuitrusting en voertuigen. Wie regelde dit en waar komen de financiën vandaan ?
    >> Rusland is het enige land dat zijn ambassade personeel niet terugtrekt.

    Rusland is duidelijk actief bezig samen met zijn bondgenoten China, Pakistan en Iran invloed te verkrijgen in Afghanistan. Mogelijkook nog met Saudi Arabie en de Verenigde Arabische Emiraten ( voor de petro dollars ).

    Of het voor Rusland en de andere landen naar wens gaat verlopen zal in de toekomst moeten blijken.
    Afghanistan is een heel moeilijk gecompliceerd land en het is verre van een gelopen race.

    Maar dat Putin een vinger in de pap heeft, daar kan niet aan getwijfeld worden, gezien de vreemde gang van zaken vanuit een Amerikaans standpunt.
  12. forum rang 7 hirshi 16 augustus 2021 15:05
    quote:

    closer schreef op 16 augustus 2021 14:34:

    [...]
    Het is niet verzonnen, maar het bevestigt niet jouw opmerking: "Chaotisch toestanden op het vliegveld van Kabul nemen met het uur toe". Dat de NOS het nu pas post kan ik ook niet helpen, maar die zagen het blijkbaar bij The Guardian, waar dat filmpje ook pas net is geplaatst. Net als het filmpje waar je 2 mensen omlaag ziet vallen, waarschijnlijk van hetzelfde vliegtuig.
    De berichtgeving heb ik overgenomen van andere media. Of een filmpje vijf uur oud is doet verder niet ter zake. Het gaat erom welke de feiten zijn en beelden spreken verder voor zich.

    Doe zelf eens een poging met nieuwsfeiten te komen in plaats van anderen die dat doen te bekritiseren.
  13. forum rang 8 closer 16 augustus 2021 15:16
    quote:

    hirshi schreef op 16 augustus 2021 15:05:

    Doe zelf eens een poging met nieuwsfeiten te komen in plaats van anderen die dat doen te bekritiseren.
    Als ik nieuwe feiten heb, heet van de naald, zal ik dat zeker doen. Niet als het oud nieuws is.
  14. forum rang 7 hirshi 16 augustus 2021 15:27
    Commentaar uit onverdachte hoek (CNN)

    Het debacle van de Amerikaanse nederlaag en de chaotische terugtocht in Afghanistan is een politieke ramp voor Joe Biden, wiens falen om een dringend en ordelijk vertrek te orkestreren een door crises geteisterd presidentschap verder zal doen wankelen en zijn nalatenschap zal bezoedelen.

    "Het is een smet op de integriteit en eer van onze natie dat we zelfs een paar maanden geleden onze verplichting niet nakwamen jegens de mannen en vrouwen, onze Afghaanse bondgenoten die naast ons dienden", zei Jake Wood, een voormalige Amerikaanse marinier en Afghaanse oorlog. veteraan, vertelde CNN's Pamela Brown op zondag. "We zijn hen de speciale immigrantenvisa verschuldigd. We zijn hen veiligheid verschuldigd, net zoveel als we veiligheid verschuldigd zijn aan onze ambassademedewerkers in Kabul.

    Biden bleef maandagochtend in de presidentiële retraite van Camp David in Maryland, onder toenemende druk op hem om de natie toe te spreken over de crisis. Hoge nationale veiligheidsfunctionarissen verschenen in televisienieuwsshows in een kennelijke poging om de indruk tegen te gaan dat de regering zwaar was ingehaald door de gebeurtenissen.
    Nadat er video's waren verschenen van Afghanen die het asfalt op de luchthaven van Kabul overstroomden, gaf plaatsvervangend nationale veiligheidsadviseur Jon Finer toe dat de luchthaven vol zat met "wanhopige" Afghanen die wilden vertrekken, maar drong aan op CNN's "Nieuwe Dag" dat de VS de troepen ter plaatse had " die nodig zijn om stabiliteit en veiligheid naar die luchthaven te brengen."

    Het hele artikel is hier te lezen:

    edition.cnn.com/2021/08/16/politics/a...

  15. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2021 15:32


    Russia says Afghan president fled with cars and helicopter full of cash -

    pbs.twimg.com/media/E86VhNfWEAIP_YG?f...

    twitter.com/Reuters/status/1427242531...

    Russia's embassy in Kabul said on Monday that Afghan President Ashraf Ghani had fled the country with four cars and a helicopter full of cash and had to leave some money behind as it would not all fit in, the RIA news agency reported.

    Ghani, whose current whereabouts are unknown, said he left Afghanistan on Sunday as the Taliban entered Kabul virtually unopposed. He said he wanted to avoid bloodshed

    "Four cars were full of money, they tried to stuff another part of the money into a helicopter, but not all of it fit. And some of the money was left lying on the tarmac,"

    www.reuters.com/world/asia-pacific/ru...

  16. icara 16 augustus 2021 15:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 augustus 2021 11:06:

    [...]

    Totale NONSENS....!!

    De Amerikanen hebben geen enkele belangstelling voor grondstoffen uit Afghanistan, alleen de Chinezen zijn nu bezig met een kopermijn.

    Zover ik weet is er in de laatste ca 20 jaar geen enkele mijn geopend in Afghanistan.

    www.ad.nl/buitenland/afghanistan-open...

6.346 Posts
Pagina: «« 1 ... 178 179 180 181 182 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.381
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.905
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.385
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.060
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.759
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.335
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.377
Allfunds Group 3 1.203
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.266
AMG 965 125.742
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.124
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.621
Arcelor Mittal 2.023 318.609
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.691
ASML 1.762 76.960
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht