Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,020
  • Verschill

    +0,005 +0,01%
  • Volume

    1.182.349 Gem. (3M) 7,4M
  • Bied

    34,020  
  • Laat

    34,025  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7002 7003 7004 7005 7006 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Opentop 8 oktober 2021 17:35
    Mooi artikel er staat echer dat de Russsische beperking niet veel met de olie prijs deed. Even verder staat olie is 6 $ minder waard geworden. Ik vind 6 $ nogal fors hoor. Het komt met duppies en stuivers en het zakt met dollars dat is wel zo.
    Voor de koers van Shell hoeft dat niet veel uit te maken, dat is wel wat je kan concluderen uit de update van Shell gisteren. Men deed daar nogal nonchalant over.
    Het is vandaag windstil wellicht heeft dat meer impact.
  2. forum rang 10 bp5ah 8 oktober 2021 17:36
    Standen overkant hier bij slot om 17:35 uur.

    Brent : $83.08 +1.13 +1.38%

    Shell : $46.97 +0.94 +2.04%

    Dow futs : 34,793.30 +38.4 +0.11%
  3. 1337n00b 8 oktober 2021 17:36
    quote:

    bp5ah schreef op 8 oktober 2021 16:39:

    [...]
    Dit gebeurde er in november 2018

    www.prospekt-online.nl/prospekt/prosp...,winning%20van%20olie%20te%20beperken.
    ff de shell koers erbij gepakt - idd gedaalt, kleine 15%, die is echter al gewonnen in de afgelopen 3 weken, dus zouden we ons hier niet al te veel zorgen over moeten maken :)

    ik wel, want wil long :)
  4. forum rang 10 bp5ah 8 oktober 2021 17:37
    quote:

    Opentop schreef op 8 oktober 2021 17:35:

    Mooi artikel er staat echer dat de Russsische beperking niet veel met de olie prijs deed. Even verder staat olie is 6 $ minder waard geworden. Ik vind 6 $ nogal fors hoor. Het komt met duppies en stuivers en het zakt met dollars dat is wel zo.
    Voor de koers van Shell hoeft dat niet veel uit te maken, dat is wel wat je kan concluderen uit de update van Shell gisteren. Men deed daar nogal nonchalant over.
    Het is vandaag windstil wellicht heeft dat meer impact.

    Heeft wel degelijk impact op de koers van Shell.

    Gisteren zakte de olie intraday naar $79.08 en Shell ging mee naar €19,28 low, dat 't weer opveerde kwam door nieuws waardoor olie weer opveerde.
  5. forum rang 4 Opgelet 8 oktober 2021 17:38
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 8 oktober 2021 15:14:

    [...]
    Tja, sommige mensen begrijpen dingen nu eenmaal beter dan iemand die in het kleuterstadium is blijven steken. Die groei die we nu waarnemen is nodig om de tijdelijke vraagpiek naar extra chip-fabrieken vanwege de door corona opgelopen productieachterstanden. En slechts een klein deel van de groei die reeds ingeprijsd is door onnozelaars als jij, die denken dat bomen altijd tot in de hemel zullen groeien.
    Oke, dus de eigen verwachting van ASML is te hoog? ASML geeft altijd lage verwachtingen af, om die vervolgens te overtreffen... Ik krijg het idee dat jij denkt dat ASML wc-papier verkoopt. Consumenten hebben tijdens de pandemie gehamsterd en hebben in de komende maanden minder wc-papier nodig bla bla. ASML gaat een nieuwe generatie EUV-machines uitbrengen, het orderboekje wordt maar deels gevuld door een tijdelijke vraagpiek en over vier jaar zal de winst per aandeel al rond de €30 zijn. Chips zijn zo belangrijk, de inkopers met gaan niet afwachten tot hun huidige machine kapot gaat. En de concurrentie moet mee, want je kunt geen nieuw model uitbrengen die achterloopt. Zonder innovatie maken de reviewers je product af. Die koersdoelen van 700 - 800 euro komen ook niet uit de lucht vallen, dat zijn gewoon de taxaties van wat ASML naar waarschijnlijkheid gaat verdienen. Niets bomen tot aan de hemel. Ik realiseer me dat dit aandeel zomaar naar de 450 euro kan zakken, maar dan koop ik rustig bij omdat ik weet dat ze tegen 2030 en 2035 bergen geld zullen verdienen. Shell kan ook zakken (niet naar de 450 euro, maar wel naar 15). Als je niet tegen deze dalingen kunt, moet je ook niet beleggen. Zo simpel is het. Toch ben ik er heilig van overtuigd dat monopolisten niet kunnen ontbreken in je portefeuille. Google, ASML, Apple en Moody's hebben erg veel rendement opgeleverd, al heb ik van het dividend niets gemerkt. Shell heeft het oké gedaan, maar dat heeft meer te maken met een goed instapmoment. Waarom kies je eigenlijk voor Shell? IShares oil & gas ETF doet het een stuk beter bij hogere energieprijzen. Niet erg veel onderzoek gedaan he;)


  6. forum rang 10 bp5ah 8 oktober 2021 17:40
    quote:

    bp5ah schreef op 8 oktober 2021 17:37:

    [...]

    $6 dollar fors ?

    Kan zo 10% + af op een dag, als ze de geest hebben, andersom ook trouwens ;) ...

    Heeft wel degelijk impact op de koers van Shell.

    Gisteren zakte de olie intraday naar $79.08 en Shell ging mee naar €19,28 low, dat 't weer opveerde kwam door nieuws waardoor olie weer opveerde.
  7. forum rang 6 Opentop 8 oktober 2021 17:48
    Je moet voor de gein eens kijken naar de koers van Shell toen.. met een olie op 85$ deed Shell 29,00 om daarna 13-15% te zakken naar 25,00 , slechts kort want daarna volgde in 2019 herstel naar 29,00
    Van mij mag het wel stijgen tot 25,00
    Het aandeel is nog 5EU te goedkoop
  8. forum rang 4 COUPEJET 8 oktober 2021 18:00
    Even een vraag, is er iemand die een plausibele reden heeft waarom de gasprijs zo enorm stijgt? Okee iedereen begrijpt natuurlijk vraag en aanbod maar waarom ligt dat helemaal scheef in vergelijking met pré corona? Is er minder gas is er meer vraag dan voor corona? Ik denk zelf dat deze situatie wordt gekweekt om ons te kneden om zo snel mogelijk, van het gas af, door de strot te duwen. Een hoge gasprijs is natuurlijk een perfecte voedingsbodem hiervoor. We wonen notabene op een gasbel. Maarja wat huizen aardschokje bestendig imaken is te duur dus dicht die gasbel. Wie begrijpt het nog?
  9. MRTN 8 oktober 2021 18:10
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 8 oktober 2021 13:18:

    [...]
    Waardoor ze kunnen vragen wat ze willen en niet afhankelijk zijn van fluctuerende futureprijzen. Gasleveranciers gaan volgend jaar meer gas inkopen en dus zijn deze recordprijzen van tijdelijke aard. Bij wie ze dat kunnen doen? Amerika, Noorwegen, Rusland, Midden-Oosten, ook Turkije in de toekomst. Ondertussen heeft Shell veel contracten vastgelegd voor een lage prijs. Chips daarentegen moeten steeds geavanceerder worden en dan kom je bij ASML uit. Begrijp me niet verkeerd, het zijn allebei solide bedrijven, dus de vergelijking ondergewaardeerd vs. bubbel is een fools vergelijking. Ken je de quote van Warren B al over pricing power?
    ASML heeft alleen pricing power bij de EUV technologie, wat momenteel een klein deel v/d winst en omzet is. Dit kan nog wel gaan groeien. Echter, EUV is vooral in niche. De tekorten zijn nu vooral ook bij de simpelere chips (normale lithography), waar ASML gewoon concurreert met Nikon en Canon. Daarnaast, de monopoly die ASML zogezegd heeft valt ook reuze mee. Ze kopen bijvoorbeeld belangrijke technologie voor de machines in bij partners (Zeiss) en zo zijn er nog honderden andere suppliers. Je kan ASML eerder zien als een bedrijf die alles in elkaar schroeft en de services omtrent de machines levert.

    Daarnaast is er binnen de markt van chips geen sprake van simpele marktwerking, vooral in de toekomst niet. China en de US willen zelfvoorzienend zijn binnen deze technologie en zullen er alles aan doen zelf supply chains op te zetten. Denk aan technologie zelf ontwikkelen of zelfs hacken. Ook kan je verwachten dat ze zelf spelers gaan subsidiëren en zo aan de marge van ASML gaan vreten.

    Dan de business van ASML zelf, ze verkopen machines die 15/20 jaar mee gaan. TSMC of elke andere klant kan gewoon steeds van chip architectuur wisselen binnen deze machines, denken dat het orderboek zo vol zal blijven en zelfs nog veel groter gaat worden is daarom wishfull thinking.

    Dan hebben we het niet eens over het financiële beleid van ASML zelf. De helft van alle winst gebruiken om aandelen terug te kopen tegen 60 keer de winst. Als je verwacht nog zo veel meer te groeien, dan hadden ze dit echt wel in extra faciliteiten gestopt om die machines in elkaar te schroeven. Nu is het gewoon een dingetje dat de huidige veel te hoge aandelenprijs stut. En qua marge, ASML doet nu maximaal 40% op EUV en de vraag is of dat in de toekomst zo blijft.

    En dat hoeft geen probleem te zijn, zo veel inkopen, maar alleen als je verwacht niet te groeien en dat het idee van de gemiddelde belegger. Tenminste er zit iets van 10x winst groei ingeprijsd.

    En dan nog even die contracten van Shell die volgens jou te laag zijn. De breakeven prijs van Shell zijn integrated gas business zal rond de 5/6 dollar per mmbtu. De contracten op basis van olie doen 10 tot 12 per mmbtu bij een olie prijs van 65 tot 75. Dus alleen daar zit nu al meer marge dan bij ASML zijn EUV machines.

    Dan koopt shell ook eens dezelfde hoeveelheid LNG in tegen dezelfde contracten en heeft de mogelijkheid deze te verkopen tegen spot. dus weer die 10/12 dollar per mmbtu die ze in dit geval betalen aan andere producten en vervolgens tegen JKM spot, wat 36 mmbtu op dit moment is, kunnen verkopen.

    Van dit laatste verwacht ik niet dat het altijd zo rendabel zou blijven in de toekomst. Echter, het is meer als hedge om te kunnen profiteren van hoge spot prijzen.

    En dan nog iets waar we als beleggers op kunnen letten. IDKU LNG (Shell 33%) produceert alleen LNG in de koude maanden in Egypte omdat ze in de zomer al het gas zelf nodig hebben daar (denk airco's). Break even ligt hier rond de 4 mmbtu en zal binnenkort steeds meer gaan verschepen om in januari tot maart op volle capaciteit te gaan draaien en alles tegen spot te gaan verkopen. Alleen die terminal kan de winst al flink stuwen.

    Dus genoeg om naar uit te kijken.

    Groetjes en succes met je ASMLletjes
  10. forum rang 4 alexnr75 8 oktober 2021 18:23
    @Coupejet,

    Ik denk dat er heel weinig gas is vastgelegd. Als zelfs Aldel, die aluminiumsmelter, nu last schijnt te hebben van hoge gasprijzen, dan zijn er veel meer die op dagbasis gas inkochten. Die keuze was tot voor kort de juiste keuze, maar nu even niet.

    Dit schijnt in heel Europa nu op te gaan.

    Al het gas wat contractueel is vastgelegd wordt geleverd. Blijkbaar omdat er niet zoveel vraag was hebben de gasproducenten grootschalig onderhoud ingepland. De oplossing is nu voor velen om langdurige contracten aan te gaan, tot aan 5 jaar toe. Zolang dit beschikbaar is.
  11. forum rang 9 Ron-tron system 8 oktober 2021 18:31
    De koers van shell heeft nu de drempel overschreden om met geleend geld gratis long te gaan daar de leenkost hoger komt te liggen dan het dividend op derivaten.
    0,68eur netto dividend tegenover 3,5% leenkost op 20,25eur.
    Kosten zijn nu 0,708eur per jaar op vastgelopen derivaten.
    Uit deze hoek komt er dus minder steun long.

  12. forum rang 6 Arie Jan 8 oktober 2021 18:50
    quote:

    alexnr75 schreef op 8 oktober 2021 18:23:

    @Coupejet,

    Ik denk dat er heel weinig gas is vastgelegd. Als zelfs Aldel, die aluminiumsmelter, nu last schijnt te hebben van hoge gasprijzen, dan zijn er veel meer die op dagbasis gas inkochten. Die keuze was tot voor kort de juiste keuze, maar nu even niet.

    Dit schijnt in heel Europa nu op te gaan.

    Al het gas wat contractueel is vastgelegd wordt geleverd. Blijkbaar omdat er niet zoveel vraag was hebben de gasproducenten grootschalig onderhoud ingepland. De oplossing is nu voor velen om langdurige contracten aan te gaan, tot aan 5 jaar toe. Zolang dit beschikbaar is.
    noorwegen heeft groot onderhoud aan gas. Die kan niet extra leveren. Hier heeft putin op gewacht. Hij wil graag de contracten rond hebben met de EU van de nordstream. En gebruikt dit moment. Naast de stijgende vraag vanuit Azië. Die gewoon meer willen betalen voor het gas als wij. En de EU heeft te weinig besteld omdat ze dachten dat we wel uit zouden komen.
  13. forum rang 7 Pandjesbaas 8 oktober 2021 18:57
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 8 oktober 2021 17:38:

    [...]
    Oke, dus de eigen verwachting van ASML is te hoog?
    Hoe kom je bij die onzin? Ik vind de koers te hoog. Voor 20 euro zou ik het wel kopen! :-)

    Er komt binnenkort een einde aan Moore's law, en het is zeer de vraag of de EUV machines nog veel verbeterd kunnen worden. Ik durfde er destijds niet in te beleggen omdat ik inside informatie had dat er nog belangrijke onopgeloste problemen waren om de huidige EUV machines werkend te krijgen. En het bedrijf had zwaar ingezet op de ontwikkeling daarvan. Dus als het hele feest niet doorgegaan was... Een te groot risico, naar mijn smaak. Ik maak liever een bescheiden winst-percentage zonder dat er een significant risico op daling is. Dan kan mijn inleg groter zijn, zodat ik uiteindelijk een groter bedrag verdien. Winst is immers percentage x inleg. Als ik wil gokken kan ik net zo goed opties kopen.
  14. forum rang 6 Arie Jan 8 oktober 2021 19:00
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 8 oktober 2021 18:57:

    [...]
    Hoe kom je bij die onzin? Ik vind de koers te hoog. Voor 20 euro zou ik het wel kopen! :-)

    Er komt binnenkort een einde aan Moore's law, en het is zeer de vraag of de EUV machines nog veel verbeterd kunnen worden. Ik durfde er destijds niet in te beleggen omdat ik inside informatie had dat er nog belangrijke onopgeloste problemen waren om de huidige EUV machines werkend te krijgen. En het bedrijf had zwaar ingezet op de ontwikkeling daarvan. Dus als het hele feest niet doorgegaan was... Een te groot risico, naar mijn smaak. Ik maak liever een bescheiden winst-percentage zonder dat er een significant risico op daling is. Dan kan mijn inleg groter zijn, zodat ik uiteindelijk een groter bedrag verdien. Winst is immers percentage x inleg. Als ik wil gokken kan ik net zo goed opties kopen.
    we zijn toch niet vergeten hoe asmi vorig jaar naar de 98 euro zakte. Kan zomaar weer gebeuren. Is echt een diepe val als je boven de 200 bent ingestapt
  15. forum rang 6 Arie Jan 8 oktober 2021 19:03
    quote:

    Carl2-8 schreef op 8 oktober 2021 18:31:

    De koers van shell heeft nu de drempel overschreden om met geleend geld gratis long te gaan daar de leenkost hoger komt te liggen dan het dividend op derivaten.
    0,68eur netto dividend tegenover 3,5% leenkost op 20,25eur.
    Kosten zijn nu 0,708eur per jaar op vastgelopen derivaten.
    Uit deze hoek komt er dus minder steun long.

    is dat ook zo als het dividend over drie weken naar de 0,42 cent gaat?
  16. forum rang 7 Pandjesbaas 8 oktober 2021 19:05
    quote:

    Carl2-8 schreef op 8 oktober 2021 18:31:

    De koers van shell heeft nu de drempel overschreden om met geleend geld gratis long te gaan daar de leenkost hoger komt te liggen dan het dividend op derivaten.
    0,68eur netto dividend tegenover 3,5% leenkost op 20,25eur.
    Kosten zijn nu 0,708eur per jaar op vastgelopen derivaten.
    Uit deze hoek komt er dus minder steun long.

    Maar als het dividend verhoogd zou worden...

    Houd je overigens in dit sommetje er wel rekening mee dat er een soort garantie gegeven is op een jaarlijkse 4% verhoging van het dividend? Bij vaste rente van 3,5% over de lening kan je dus de hoofdsom 4% p.j. laten oplopen om het dividend kostendekkend te houden. M.a.w., je kan bijlenen om de rente te betalen, en dan houd je nog een half procent over ook. Als inkomstenbron naast het dividend.
  17. forum rang 6 Arie Jan 8 oktober 2021 19:06
    quote:

    bp5ah schreef op 8 oktober 2021 17:37:

    [...]
    Heeft wel degelijk impact op de koers van Shell.

    Gisteren zakte de olie intraday naar $79.08 en Shell ging mee naar €19,28 low, dat 't weer opveerde kwam door nieuws waardoor olie weer opveerde.
    wat vind je van de gedachte dat de grote jongens gewoon de daling van de olie gebruiken om opties en twijfelaars uit de markt te drukken? En zelf groter in te stappen. Die mening kreeg ik van de week op mijn bord. Of is het wishfull thinking. ;-)
  18. forum rang 4 COUPEJET 8 oktober 2021 19:16
    Forumleden bedankt voor jullie reacties. Even brainstormen is goed voor de geest en iemands mening horen werkt vaak heel verhelderend. Grt Coupejet ût it mooie heitelân.
  19. forum rang 9 Ron-tron system 8 oktober 2021 19:31
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 8 oktober 2021 19:05:

    [...]
    Maar als het dividend verhoogd zou worden...

    Houd je overigens in dit sommetje er wel rekening mee dat er een soort garantie gegeven is op een jaarlijkse 4% verhoging van het dividend? Bij vaste rente van 3,5% over de lening kan je dus de hoofdsom 4% p.j. laten oplopen om het dividend kostendekkend te houden. M.a.w., je kan bijlenen om de rente te betalen, en dan houd je nog een half procent over ook. Als inkomstenbron naast het dividend.
    Je ontvangt op derivaten maar 85% van het bruto dividend.
    Ik zeg niet dat dit belangrijk is voor de koers maar het was wel veilig om in elke dip long te gaan met de zekerheid dat het dividend de leenkost opvangde moest je vast komen te zitten.
    Full time daghandelaren gingen vlot met 20kst cfd in bij een dip en doen dit niet meer als de leenkost boven het dividend komt te liggen.
    Het was een uitzonderlijke tijd met deze onderwaardering van de koers met meer dan 4% dividend.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7002 7003 7004 7005 7006 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht