Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Triodos certificaten handelsbeperking

446 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 21 augustus 2021 09:58

    DUURZAME BANK
    Aandeelhouders Triodos kunnen al anderhalf jaar niet verkopen
    Triodos heeft een probleem met zijn aandeelhoudersstructuur. Aandeelhouders die willen verkopen, vinden geen kopers voor hun aandelen, wat tot frustratie leidt. Triodos zoekt alternatieve oplossingen.
    Stijn Decock
    Zaterdag 21 augustus 2021 om 3.25 uur

    BELGAIMAGE
    De duurzame bank Triodos Bank heeft een ietwat eigenaardige aandeelhoudersstructuur. Het kapitaal, zo’n 1,2 miljard euro, zit in een Nederlandse stichting die aandelencertificaten zonder stemrecht uitgeeft. Die kunnen door klanten en sympathisanten gekocht worden. Bij de 45.000 certificaathouders zitten 7.400 Belgen.

    Triodos organiseert zelf een markt waarop certificaathouders hun aandelen kunnen verkopen ­tegen een prijs die de intrinsieke waarde van de bank vertegenwoordigt, niet de prijs die door vraag en aanbod tot stand komt.

    Die interne markt bij Triodos ligt sinds de coronacrisis stil. Normaal krijgt een certificaathouder een ­dividend van 4 procent. Maar net als andere banken kon Triodos vorig jaar geen dividend uitkeren. In combinatie met de paniek op de financiële markten overtrof het aantal certificaathouders dat wou verkopen daardoor vorig jaar ruimschoots het aantal mensen dat certificaten wou kopen.

    ‘Het is slechts de tweede keer in veertig jaar tijd dat de handel in onze certificaten is opgeschort’
    Lieve Schreurs
    Woordvoerster Triodos België
    Triodos heeft zelf een pot van 36 miljoen euro om aandelen in te kopen, maar die volstond niet om de vrijkomende certificaten te ­kopen. Sinds 18 maart is de handel geschorst. Ook in de komende weken zal er wellicht geen evenwicht komen tussen vraag en aanbod.

    In Nederland, waar de meeste certificaathouders wonen, duiken op blogs verhalen op van mensen die voor 40.000 euro aan Triodos-certificaten erven en die niet kunnen verkopen om de erfenisrechten hierop te betalen.

    ‘Het is slechts de tweede keer in 40 jaar tijd dat de handel in onze certificaten is opgeschort. Een keer gebeurde dat kortstondig in 2019 om technische redenen, nu door de coronacrisis. Maar ervoor werkte het systeem goed’, zegt Lieve Schreurs, woordvoerster van Triodos België. ‘Je hebt drie soorten certificaathouders. Je hebt een grote groep die dit nog altijd als een goede langetermijnbelegging beschouwt en niet wil verkopen. Je hebt andere die “een project” hebben, waarvoor ze geld nodig hebben en de aandelen willen verkopen. En je hebt er die om nog andere redenen nu van hun certificaten af willen’. Triodos hield al webinars met de certificaathouders.

    Op risico’s gewezen
    Schreurs beklemtoont dat met de onderliggende waarde van de certificaten niets aan de hand is. ‘Triodos is en blijft een gezonde en winstgevende bank. Er is alleen een probleem met de liquiditeit van het aandeel. Daarvoor zoeken we oplossingen’, zegt ze.

    Triodos zag in de eerste jaarhelft de winst toenemen tot 27,7 miljoen euro, tegenover 5,7 miljoen euro vorig jaar. Volgens Schreurs is er evenmin een probleem van miscommunicatie. De certificaathouders zijn altijd duidelijk op de risico’s gewezen. ‘Het is nooit als een spaarproduct voorgesteld’.

    Volgens Schreurs is de bank nu meerdere pistes aan het bekijken om nieuwe aandeelhouders aan te trekken. Een beursnotering is er een van, net zoals het aantrekken van (een grote) externe partij of het uitgeven van een obligatielening. ‘Er is nog geen keuze gemaakt’.

    Op 28 september is er een bijzondere algemene vergadering om de pistes voor te leggen. Triodos moet daarbij niet alleen de interne certificatenmarkt reanimeren, het heeft ook extra kapitaal nodig om te kunnen blijven groeien.


    Dieter Telemans

    NewB zoekt klanten

    NewB, de andere duurzame bank in België, wil een campagne ­opstarten om klanten te werven. De bank bezit nu al anderhalf jaar het bankstatuut. Negen maanden geleden werden de eerste bankrekeningen geopend. Ook kredieten en verzekeringsproducten worden aangeboden. Toch wil de bank verder groeien. ‘Vooral in Nederlandstalig België kunnen we extra naamsbekendheid gebruiken’, luidt het in een mededeling. NewB gaat daarom in het najaar een reclamecampagne starten die het zo goedkoop mogelijk wil houden. De bank bespaart op het gebruik van acteurs door alleen gebruik te maken van de (gratis) stem of het gezicht van klanten/coöperanten. In de ­mededeling geeft de ethische bank wel toe dat ze gebruik moet maken van de grote Amerikaanse sociaalnetwerkbedrijven zoals Facebook, alhoewel dat deels tegen de principes indruist. ‘In vergelijking met de grote ­mediakanalen zijn deze ­betaalbaarder en het bereik is groot, wat onze bank ten goede komt’, luidt de uitleg. (sdc)
  2. [verwijderd] 21 augustus 2021 16:04
    Blijft het feit dat er geen aanwijsbare reden is waarom er geen vraag meer is naar die certificaten, iedereen wil er gewoon snel van af.

    Het zal natuurlijk wel zwaar achtergesteld papier zijn, bij SNS ging ook opeens de handel op slot(de rechtzaken tegen de haag lopen nog als ik het goed heb), alle centjes verdwenen.

    ‘Het is nooit als een spaarproduct voorgesteld’.

    Dat betwijfel ik, alle tussenmannetjes zullen het als "duurzaam en risicoloos" in de markt gezet hebben.

    " het heeft ook extra kapitaal nodig om te kunnen blijven groeien"

    Het een komt niet overeen met het ander, er zit ergens een enorme error/default, kan iemand hier uitleggen waar het manco zit?
  3. [verwijderd] 21 augustus 2021 16:19
    " Aandeelhouders die willen verkopen, vinden geen kopers "

    Laat de markt gewoon zijn werk doen, oke de koers zal gaan zakken, maar als het goed gaat zal de koers ook weer stijgen, marktwerking dus.

    Triodoos inschuiven bij Abnomro en het als win-win communiceren(de Italiaanse manier), de een vult de ander aan, "Het had al veel eerder moeten gebeuren"

    Die 1,1 miljard euro uitstaande certificaten is in handen van gegoede middenklasse/hoger segment.
    Ze klagen niet, doen niet moeilijk, hebben geen haast, het zal wel zo wezen gedachtegoed, laat deze keer de certificathouders afschrijven, ze zullen geen krimp geven.
  4. forum rang 9 objectief 21 augustus 2021 17:40
    quote:

    drooglegging schreef op 21 augustus 2021 16:19:

    Die 1,1 miljard euro uitstaande certificaten is in handen van gegoede middenklasse/hoger segment.
    Hoe weet je dat? sinds wanneer moet je bij aankoop van aandelen je inkomen/vermogen opgeven.
  5. [verwijderd] 22 augustus 2021 08:50
    quote:

    objectief schreef op 21 augustus 2021 17:40:

    [...]

    Hoe weet je dat? sinds wanneer moet je bij aankoop van aandelen je inkomen/vermogen opgeven.
    Doe nou niet zo Popie, dat is gewoon het imago van dit groene gebeuren, een BlackRock, JPM of Goldmen Sacks zullen hier echt niet aan beginnen, de groene rendementen blijven helaas ver achter bij de markt.

    De man in de rode broek, de golftas achter in de autobak, De Kakker uit Aerdenhout die ook "een stukje groen" doet om het eigen gemoed te sussen.

    "Links gedraaide yoghurt" als excusses voor het rijden in een Jaguar.
  6. forum rang 9 objectief 22 augustus 2021 09:49
    quote:

    drooglegging schreef op 22 augustus 2021 08:50:

    [...]

    Doe nou niet zo Popie, dat is gewoon het imago van dit groene gebeuren, een BlackRock, JPM of Goldmen Sacks zullen hier echt niet aan beginnen, de groene rendementen blijven helaas ver achter bij de markt.

    Je vertelt weer onzin; zie Adyen dat is de groene favoriet in de AEX met honderden procenten koersstijging.
  7. AIEX 24 augustus 2021 10:13
    Is een campagne van 45.000 beleggers in de certificaten van Triodos denkbaar ? Zou het helpen ? Aandacht van DNB en AFM vragen ?
  8. forum rang 9 objectief 24 augustus 2021 11:11
    quote:

    AIEX schreef op 24 augustus 2021 10:13:

    Is een campagne van 45.000 beleggers in de certificaten van Triodos denkbaar ? Zou het helpen ? Aandacht van DNB en AFM vragen ?
    Wat wil je bereiken? Wat zouden DNB en AFM kunnen doen?
  9. [verwijderd] 24 augustus 2021 13:26
    Op papier dikke buffers, ruime spaaroverschotten, robuuste winstvooruitzichten, ziet er zeer gezond uit allemaal, op papier ja!

    Ze kunnen nu al niet meer 1000 euro per klant af/opkopen, als bank ben je wel heel ver heen hoor!

    Als ze morgen alle certificaten kopen zijn ze leeg/kapot/uit het lood geslagen, er kloppen gewoon dingen niet.

    Wat nog vreemder is: ik begrijp dat er 45k leden zijn, ze geven geen krimp, het interesseert ze geen ene mallemoer of er wel of niet wordt omgeruild, de BV Nederland stort toch wel bij, wel zo handig!

    Triodoos bank is een Toverdoos.

    Het gaat mij om de constructie, het hiaat wat eronder ligt, binnenkort een dodelijk stukje in de media, gij zijt gewaarschuwd.
  10. forum rang 9 objectief 24 augustus 2021 14:06
    quote:

    drooglegging schreef op 24 augustus 2021 13:26:

    Op papier dikke buffers, ruime spaaroverschotten, robuuste winstvooruitzichten, ziet er zeer gezond uit allemaal, op papier ja!

    Dat was dan 100% zeker oud papier en dat is niks waard.
    Bekijk de cijfers opnieuw dan zie je wat anders.
  11. [verwijderd] 24 augustus 2021 14:45
    Financiële kerncijfers
    Totaal beheerd vermogen groeide met 12,3% tot € 22,7 miljard
    Fondsen onder beheer toegenomen met 12,6% tot € 7,2 miljard
    Toevertrouwde middelen stegen met 7,5% tot € 12,6 miljard
    Het balanstotaal is met 12,2% gegroeid tot € 15,6 miljard
    Duurzame leningen behaalden een groei van 6,9% met een goed gespreide portefeuille in heel Europa
    Netto vrijval van de ECL-voorziening met € 1,2 miljoen (juni 2020: netto toevoeging van € 12,6 miljoen)
    Nettowinst van € 27,7 miljoen (eerste halfjaar 2020: € 5,7 miljoen)
    Sterke kapitaalpositie (CET-1 ratio 18,6% en TCR 18,7%)

    En de handel in de eigen certificaten "gaat dit jaar geen doorgang meer vinden"(zie link elders in dit draadje)

    Er zit ergens een enorme informatie achterstand, de wil om er uit te stromen is boven gemiddeld, de wil om op lagere koersen te kopen is onder gemiddeld, De Reden? iemand?

    DSB bank maakt vandaag de dag zeer ruime winsten, de curatorren vreten nog dagelijks uit de rijk gevulde ruif, lekker hoor!
  12. AIEX 25 augustus 2021 12:55
    Mijn mail naar AFM :

    De handel in certificaten van aandelen is ruim 1.5 jaar geleden door de Triodos Bank opgeschort.

    Als gevolg, een bedrag van €1,2 miljard belegd door 45.000 mensen is door Triodos gegijzeld.

    Wat kan AFM in zo een situatie voor de gedupeerde betekenen ?

    Reactie van AFM :

    Triodos heeft op eigen initiatief begin dit jaar de handel stilgelegd. Graag verwijzen wij u naar de informatie op de site van Triodos voor meer informatie. Voor verdere toelichting en specifiek uw situatie moet u dan ook contact opnemen met Triodos.

    Uw informatie is binnen de AFM doorgestuurd naar de afdeling die toezicht houdt op Triodos. Op onze website leest u meer over hoe de AFM een melding verwerkt.
    De AFM kan geen persoonlijk (financieel) advies of bemiddeling bieden. Daarnaast mag de AFM helaas geen terugkoppeling geven over de afhandeling van uw melding.

  13. [verwijderd] 25 augustus 2021 18:45
    Het speelt op geen enkel nivo, het is het nieuwe normaal: als iets daalt springen wij bij of zetten de handel stil, reeds 1,5 jaar is best wel een lange tijd in dit soort situaties.

    Het gaat nu zo goed in Beleggersland dat die 1,1 miljard euro(gedeeld door 45k deelnemers=25k euro, een kwart tonnetje) niet gemist zal worden, een gevalletje inflatie?

    Het onderliggende probleem moet uitgelegd worden: een "gezonde bank" waarbij ze dringen bij de uitgang om afscheid te nemen, dan loopt er toch iets?
  14. forum rang 9 objectief 26 augustus 2021 08:01
    quote:

    drooglegging schreef op 25 augustus 2021 18:45:

    Het onderliggende probleem moet uitgelegd worden: een "gezonde bank" waarbij ze dringen bij de uitgang om afscheid te nemen, dan loopt er toch iets?
    Heb je de certificaten zelf in bezit? Ik zie dat "gezond"' helemaal niet, maar laat me graag overtuigen met cijfers.
  15. barst 1 december 2021 13:38
    Mooi dat IEX gisteren aandacht had voor de langdurige opschorting van de handel in certificaten Triodos. Manhaftig probeert de directie van de bank haar zelfstandigheid te bewaren. Men wil een overname of fusie niet eens overwegen. Inmiddels is er een groep gevormd van ontevreden certificaathouders: triodom.nl , die ook van mening is dat deze optie van aansluiting van Triodos bank bij een grote bank moet worden bekeken, anders gezegd dat zelfstandig blijven van de Triodosbank niet ten koste van alles mag gaan. Aangezien de kostenstructuur van triodos te hoog is, zoals de bank zelf erkent, kan door zo een overname voor beide partijen, dus ook voor Triodos zelf, winst te behalen zijn. Daarbij kan het groene karakter van de bank best behouden blijven.
  16. forum rang 4 shaai 23 december 2021 08:08
    www.trouw.nl/economie/triodos-gaat-na...

    Versluis vreest dat de waarde van de certificaten met 35 procent zal verminderen als zij eenmaal verhandelbaar zijn

    En uit het eerdere IEX stuk:
    . Dit zal forse verliezen opleveren. Triodos zelf houdt het op een "aanzienlijk verlies" en dat laat zich ruwweg vertalen in een stevige daling tussen de 30 - 45%. Behoorlijk zuur voor al die beleggers die genoegen namen met een lager rendement op de Triodos-certificaten vanwege de duurzame doelstellingen van de bank.

    www.bnr.nl/podcast/newsroom/10462777/...

    01:12 Triodos – met Rutger Betlem, FD

    – Certificaathouders van Triodos wacht verlies van 30% tot 45%

  17. [verwijderd] 23 december 2021 09:07
    Maar wat is dan het probleem bij deze bank? andere NL banken hebben toch niet soortgelijke problemen?

    De buffers? gevalletje van fraude? digitale bankrun? iemand?

    -45% rendement als duurzame doelstelling?
  18. forum rang 4 shaai 23 december 2021 09:38
    quote:

    drooglegging schreef op 23 december 2021 09:07:

    Maar wat is dan het probleem bij deze bank? andere NL banken hebben toch niet soortgelijke problemen?

    De buffers? gevalletje van fraude? digitale bankrun? iemand?

    -45% rendement als duurzame doelstelling?
    Vrij weinig, anders dan een laag rendement. (Hoge kosten ook, allicht wegens de aard, en wegens het zijn van een kleine bank)

    En voor de certificaten: het onhoudbaar zijn van een handelen tegen ‘nav/boekwaarde’. Kijk maar naar P/B van andere banken op de beurs. En bij een te hoge prijs is er meer aanbod dan vraag. Waarschijnlijk alles versneld/verergerd doordat tijdens Corona begin er geen dividend kon worden uitgekeerd.
  19. forum rang 6 rene66 24 december 2021 14:50
    Ik vraag mij ook af op welke wijze dit geld nu "verdampt" is. Geen enkele bank in Nederland is sinds de corona crisis failliet gegaan of heeft geld van de overheid gekregen. Wat heeft Triodos nu in hemelsnaam gedaan waardoor de certificaten 30 tot 40% minder waard zouden zijn.

    Triodos spreek over een administratieve korting van 30%, uitsluitend voor fiscale doeleinden. Dit ivm de huidige illiguiditeit van de certificaten. Als Triodos op een fatsoenlijke manier met het geld zou zijn omgegaan, dan lijkt het mij toch niet moeilijk om de certificaten hetzij op de beurs te gaan verhandelen hetzij te verkopen aan derden, beide voor een fatsoenlijke prijs. Als ze zelf uitgaan van een korting bij het op te zetten handelsplatform ( Multilateral Trading Facility) van 30 tot zelfs 40% dan klopt er iets niet.

    Ik heb het idee dat Triodos ergens iets te verbergen heeft, want gevoelsmatig klopt het van geen kant. Het zou een goede zaak zijn indien er een claim stichting komt van een paar slimme jongens die het geld terug gaat halen bij Triodos.

    www.triodos.nl/persberichten/2021/211...
446 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.312
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.895
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.251
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.675
ASML 1.762 76.894
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht