Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNILEVER PLC GB00B10RZP78

Laatste koers (eur)

48,360
  • Verschill

    -0,440 -0,90%
  • Volume

    830.504 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    48,220  
  • Laat

    48,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Unilever 2022

1.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FORT1944 26 januari 2022 18:20
    quote:

    Dividendbeleggertje schreef op 26 januari 2022 16:09:

    ongelooflijk shitbedrijf dit, of waarom staat het aandeel nu bij een AEX van +2% -2%?

    De verhuis naar LONDEN verteerd slecht in NEDERLAND , uit het oog uit het hart , het tij zal wel keren :)
  2. forum rang 7 bezinteergebelegt 27 januari 2022 12:30
    Het Peltz effect raakt langzaam weer uitgewerkt. Na de high op 47,40 oid eergisteren, nu alweer terug naar 45,60.

    Is al weer 3,5% er af.

    Benieuwd of er de komende weken/maanden echt iets gaat gebeuren bij UNI of gewoon weer terug naar 42.

  3. Eduard de Wit 27 januari 2022 22:41
    quote:

    Spaarpotvuller schreef op 27 januari 2022 15:33:

    En er weer uit, maar nu laat ik Unilever de komende tijd links liggen.
    hmmm vreemde vogel die spaarpotvuller.

    Gisteren post je nog dat Unilever overgenomen wordt binnenkort.

    Oja, lees nu ook dat je 3 a 6 maanden zou blijven zitten.

    Spaarvullertje toch, hoe kunnen we jou nu serieus nemen in je volgende berichtjes :))
  4. forum rang 5 NLvalue 28 januari 2022 10:52
    Tijd voor een pooltje:

    Eindkoers 31/12/2022

    NLValue: e 46 +/- 2%

    Peltz gaat pas effect hebben op de bedrijfsresultaten van 2023 - de komende 6-9 maanden gaat UL management vooral bezig zijn met zichzelf
  5. de juiste keus 28 januari 2022 13:52
    hallo Dividendbeleggertje jij zei :
    ongelooflijk shitbedrijf dit, of waarom staat het aandeel nu ?
    Prima om te handelen tussen 45.5 en 46.5 net zoiets als shell een tijdje geleden

    koop nu calls febr. 46 en die gaan er vanmiddag (hopelijk) met winst weer uit
    véél rendement met dit sentiment....toe gewenst !
  6. forum rang 6 Koffiezondersuiker 28 januari 2022 15:52
    Ik zit er nu TL in, vlak voor 15.30 ingestapt en dan gaat er toch nog even 20 eurocent extra af.

    (Zat Philips TL de hele dag, durf het niet te laten staan voor dat bedrag ivm mogelijjk ongunstig nieuws wat
    ik denk te verwachten bij Philips. De kunst is hoe het bedrijf ermee omgaat en ik denk dan steeds: niet goed of -genoeg.
    Heb er ook callspreads op staan maar voor een kleiner bedrag).

    Waardeloze tent, je zou ondertussen toch wel wat mogen verwachten.
    Is dit een vallend mes in aantocht?
  7. forum rang 8 aextracker 29 januari 2022 10:42
    Tussen euro 38 & 41, durf ik ze wel weer op te pakken.
    Jarenlang UNI in porto gehad, maar door het dividend in slaap gesukkeld.

    Vind het inmiddels wel weer richting "interessant om te volgen" wijzigen.
    Hoop dat na Q-1 2022 de benoemde koers-bandbreedte bereikt blijkt te worden.
  8. forum rang 10 voda 29 januari 2022 11:13
    Uur U nadert voor Unilever: jaar van de waarheid voor topman Alan Jope
    Door EDWIN VAN DER SCHOOT

    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    Vijf jaar na de ’bijnadoodervaring’ van een overname door Kraft Heinz is Unilever terug bij af. Aandeelhouders rebelleren, duurzaamheidsprincipes staan ter discussie en Alan Jope reorganiseert. Voor de topman is 2022 het jaar van de waarheid. „Hij moet spelen met de hand die hem toebedeeld is.”

    ’Ik word niet gelukkig van schreeuwers die alsmaar meer groei eisen.” Bob Bolte is met twintig dienstjaren een oude vakbondsrot. Hij volgt nu Unilever, dat deze week een reorganisatie aankondigde: 1500 managers vliegen eruit. Die stap komt na een salvo van kritiek op een overnamebod van €60 miljard op pillen- en tandpastamaker GSK Consumer Healthcare.

    BEKIJK OOK:
    Unilever zet Magnum en Ben & Jerry’s op de schopstoel

    Aandeelhouders mopperden sowieso al langer over de achterblijvende beurskoers. Unilever zou de focus op duurzaamheid overdrijven. „Mayonaise heeft geen diepere betekenis”, sneerde aandeelhouder Terry Smith. Dat Unilever zijn aandeelhouders onlangs nog tegemoet kwam door een eenvoudiger structuur met één hoofdkantoor in Londen aan te nemen, lijkt het concern geen krediet meer op te leveren.

    Voor de FNV-leden binnen Unilever is deze tijd lastig, legt Bolte uit. „Vrienden en familie lezen het allemaal in de krant, zeggen dan, ‘En jij dan?’ Maar dit ligt nu nog op het hoogste niveau. Het lokale Nederlandse management weet nog van niks. Dus het is nu vooral speculeren.”

    Vooral voor de 130 medewerkers van de ijsfabriek, waar de arbeidsvoorwaarden al langer onder druk staan, is dat vervelend. Unilever heeft ijs apart gezet. Analisten concluderen daaruit dat het onderdeel, met merken als Ola, Magnum en Ben & Jerry’s, dezelfde kant op gaat als de margarine, de rookworsten en de thee: in de uitverkoop.

    BEKIJK OOK:
    Analyse: hoofdpijn bij Unilever-topman Alan Jope met onvrede bij beleggers

    Unox
    Bij de bond zijn ze de stakingen uit 2017 nog niet vergeten, toen de 300 werknemers van Unox overgingen naar de slechtere cao bij Zwanenberg. Ook het sluiten van de oude margarinefabriek in Rotterdam - nu in handen van private equity-reus KKR - is een gevolg van de vorige herstructurering.

    Harry Brouwer werkte 38 jaar voor Unilever. In zijn laatste baan in 2020 leidde hij wereldwijd Unilever Food Solutions, dat leveringen aan de horeca doet. Tegenwoordig geeft hij colleges. Brouwer noemt Unilever een ‘fantastisch bedrijf’, juist ómdat het „groei en het belasten van de wereld probeert te ontkoppelen”. De focus op duurzaamheid, geïnitieerd door de vorige ceo, is niet waarom de groei nu misschien achterblijft, zegt hij. „Paul Polman heeft het bedrijf ondernemender gemaakt, drie keer zoveel waard én duurzamer.”

    BEKIJK OOK:
    Analyse: hoofdpijn bij Unilever-topman Alan Jope met onvrede bij beleggers

    Waarom blijft de waardeontwikkeling dan wel achter? Brouwer: „In een steeds sneller veranderende wereld moet een bedrijf ook steeds sneller worden. Dit geldt voor Unilever net als voor andere multinationals, en ook voor familiebedrijven en scale-ups. We zouden de sterke punten van elk van deze organisatievormen moeten combineren. Dit leidt zeker weten tot minder lagen in een organisatie, meer verantwoordelijkheden voor mensen, dichterbij de consument en de klant staan en snellere besluitvorming. Ik denk dat de nieuwe organisatie van Unilever hier op aansluit en ik hoop en wens dat ze dit ver genoeg doorzetten.”

    Tegengas
    Bolte roept grote pensioenfondsen en verzekeraars, die vaak de mond vol hebben over duurzaamheid, op tot tegengas aan activistische beleggers zoals de onlangs gearriveerde Nelson Peltz, of Terry Smith, als die suggereren dat de aandacht voor duurzaamheid ten koste gaat van aandeelhouderswaarde. „We willen de wereld wat beter achterlaten. Dat gaat niet gebeuren als we telkens bedrijven met een achterblijvende beurskoers gaan opjagen.”

    BEKIJK OOK:
    Profiel: gevreesde activist Nelson Peltz zet tanden in Unilever

    Ton van Ooijen vertegenwoordigt zo’n aandeelhouder. Zijn werkgever APG heeft ruim €300 miljoen geïnvesteerd in Unilever. Van Ooijen volgt de sector al tien jaar voor APG en beheert ook belangen in Nestlé en Danone. Hij was ook verrast door het bod op GSK. Maar hij is minder afwijzend dan sommige Britse beleggers. Hij vindt bovendien wél dat de prestaties van Unilever de afgelopen tien jaar voldoende waren, en niet dat de focus op duurzaamheid zijn doel voorbij schiet. „Wij maken ons weinig zorgen over de huidige strategie van Unilever, die goed aansluit bij de opvattingen en verwachtingen van APG als langetermijnbelegger.”

    Wel moet de lat inderdaad omhoog als het gaat om groei en innovatie, denkt Van Ooijen. Hij denkt dat dit „slechts een kwestie van tijd is”, onder meer vanwege Unilevers superieure distributienetwerk in opkomende markten. Het bedrijf gebruikt ’mama- en papa-winkeltjes’ door er ook nog eens gezondheidsartikelen van GSK te verkopen, daar begrijpt APG de logica wel van.

    Aas
    Paul Frentrop zat tot 2020 in het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van Unilever NV, tot dat werd opgeheven. De voormalig hoogleraar corporate governance noemt de positie in de opkomende markten ’een aas’ maar zegt dat topman Alan Jope verder geen briljante hand met kaarten heeft gekregen. Frentrop trekt een vergelijking tussen Unilever en het eveneens onder druk staande en volledig naar Groot Brittannië verhuisde Shell.

    BEKIJK OOK:
    Unilever smakelijker hap met verhuizing uit ons land

    „De marktpositie van Shell is heel sterk,” zegt hij. „Shell heeft een dominante positie in gas opgebouwd ten opzichte van andere oliebedrijven. Unilever heeft niet zo’n sterke marktpositie ten opzichte van concurrenten, in bijvoorbeeld koffie, babyvoeding, luiers of diervoeding.” Het bod op GSK kun je zien als een poging om zijn markt in handen te krijgen, maar ‘leek volgens beleggers op wanhoop.’ „Het management onderneemt nu actie, dat was ook wel nodig.”

    Vijf jaar geleden moest Unilever dus ook al actie ondernemen, toen er in februari 2017 een vijandig overnamebod van Kraft Heinz op de mat viel. Een bod van een bedrijf dat volgens critici wel heel erg op korte termijn winstmaximalisatie gericht was. Toenmalig topman Paul Polman noemde het een ’bijnadoodervaring’. Om zijn duurzaamheidskampioen uit de klauwen van Kraft Heinz te redden, moest hij een en ander in beweging zetten. „Toen was de druk nog veel groter dan nu,” zegt Frentrop. „Maar zowel toen als nu zie je symptomen van hetzelfde strategische manco.”

    www.telegraaf.nl/financieel/956539807...
  9. Questions 31 januari 2022 21:27
    Als je denkt dat UN niet lekker ligt schrijf dan wat Calls Feb 2022. Call 48 levert 0.3 euro op door de vola.
  10. forum rang 7 Dividend Collector 1 februari 2022 08:56
    www.fool.co.uk/2022/01/31/best-britis...

    Alan Oscroft: Unilever
    Unilever (LSE: ULVR) hit the headlines in January with its failed £50bn bid for GlaxoSmithKline’s consumer products business. The share price fell, amid criticism from Terry Smith of Fundsmith, over the company’s record of mediocre returns.

    Meanwhile, American activist investor Nelson Peltz has taken a stake. He has a history of triggering reforms at underperforming business, so can he do the same at Unilever? The company has already announced big cuts in its workforce.

    A clash between investors and board could make this a risky and volatile period to invest in Unilever. For me, it’s a risk worth taking.

    Alan Oscroft owns shares in Unilever
1.420 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht