Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,735
  • Verschill

    -0,280 -0,82%
  • Volume

    5.140.595 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    33,700  
  • Laat

    33,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8470 8471 8472 8473 8474 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 12 februari 2022 16:07
    quote:

    Thorgall schreef op 12 februari 2022 13:08:

    [...] Ik wil ook niet in de VS dood gevonden worden. Wrange waarheid is dat iedere dag daar mensen dood langs de weg eindigen. Vies, rot, egoïstisch land is het dat de wereld van de ene oorlog naar de andere sleept. Ik ben blij dat het machtsevenwicht wat meer verspreid raakt over de wereld de laatste decennia.

    Ach ... we kunnen daarover van mening verschillen, maar als u liever landen als China en Rusland prefereert als (militaire) wereldmacht dan is dat u goed recht, net zoals 't een goed recht is hier om vrij je mening te uiten en dat hebben we niet te danken aan ons zelf.

    Men vergeet snel ....

  2. tafon 12 februari 2022 16:15
    Putin, met zijn vriend Trump op de achtergrond, stoken het vuurtje nog wel een tijdje op.
    Voor RD een prima vooruitzicht en wij als eenvoudige toeschouwers, hebben toch geen idee wat er zich achter de schermen afspeelt.
    Ik hoop alleen dat de eenheid van Europa er beter door wordt voordat Trump weer op de zetel plaatsneemt en Europa op een presenteer blaadje aan Puten aanbied
  3. jeroenpeter 12 februari 2022 16:20
    quote:

    Opentop schreef op 12 februari 2022 15:46:

    Dat Oekraïne is wel een groot land. Dat zou ook echt onafhankelijk kunnen zijn. Waarom moeten ze een kant kiezen ? Gevoelsmatig zie ik ze meer op hebben met Rusland. Het was altijd de graanschuur van de USSR. Met het westen hebben ze niet veel op lijkt me. Behalve dat ING/Rabo er als financiers van agri bedrijven inzitten en dat een paar mensen heel heel rijk zijn, zoals in ieder kapitalistisch land.
    Onbewust zult u menen dat zulks ook van toepassing is in communistische landen.
    Dat klopt.
    Mijn idee is dan ook dat de 2 ideologieën elkaar niet veel ontlopen. het eindresultaat is dat er een paar bedrijven zijn die de macht over de keten hebben. De weg naar die macht is verschillend. Bij communisme worden bedrijven aangewezen door de overheid. Bij kapitalisme is het de macht van de sterkste die als enigen overbleven. (daarbij moet niet vergeten worden dat zeker bij BRIC bedrijven de overheid feitelijk een aantal spelers selecteert en die steunt, waardoor ze na verloop van tijd almachtig konden worden).
    U denkt toch niet dat er morgen een nieuwe APPLE kan opstaan, of een 8e of 9e automobiel maker. Zou het mogelijk zijn een rederij te beginnen a la Maersk of CMA/CMG vandaag de dag ? De Guardian deed onderzoek naar de voedselindustrie. Wat blijkt is dat in bijna iedere sector er maximaal 3 spelers zijn die meer dan 75% van de markt hebben.
    De theorie is dat een bedrijf alleen kan bestaan als het goedkoper is. (dat herkent de klant) of wanneer ze een betere kwaliteit levert (dat ziet de klant vaak niet).
    Dus als dat de theorie, is de praktijk vaak anders. Iets wat goedkoper is, wordt vaak in een ander land belast waardoor het niet meer dat voordeel kan leveren.
    In de praktijk zie je dat de consument steeds minder besef heeft over de kwaliteit van het geleverde. Vaak ook omdat het toch niet lang mee moet. Dan zie je dat marketing, veel herhaling, uiteindelijk bepalend is voor het succes. Mede daardoor presteert een bedrijf als Unilever goed. Ze verkopen niets wat echt een goede kwaliteit heeft, maar de marketing laat je toch die spullen aanschaffen. (koop schapruimte, geef promo budget, sponsor TV shows).

    Ik vertaal dat in mijn beleggingen door altijd de top 10 bedrijven te selecteren. Daar zitten vaak geen grote heen en weer uitslagen in, dus geen short term winst, maar zelfs in een heel slecht klimaat, pakt het voor de grootste 10 vaak zelfs beter uit. Overigens denk ik ook dat alles wat AMX en op een kleinere index staat gemanipuleerd wordt. Dat mag niet maar op zeker dat het gebeurt.

    De geschiedenis is niet in 1900 begonnen. Oekraïne heeft van ~1200 tot 1795 in het Grootvorstendom Litouwen een grote mate van onafhankelijkheid gekend. In 1792 is het aangevallen en opgenomen in het Russische rijk. Let wel, de grenzen van het huidige Oekraïne verschillen met elke historische voorganger. Het gebied is lange tijd een speelbal geweest tussen de grootmachten in het westen (Polen en Litouwen) en Rusland. Toen in 1917 het Russische rijk de communistische revolutie doormaakte riep Oekraïne de onafhankelijkheid uit. Tijdens de Russische burgeroorlog is het zowel door de Witten als Roden aangevallen, uiteindelijk werd het veroverd door de Roden en ingelijfd bij de nieuwe Sovjet-Unie. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1990-1991 riep het opnieuw de onafhankelijkheid uit, dit is het land dat we nu kennen. Het westen van het land is eerder gericht op het Westen dan op Rusland. In het oosten van het land zijn gebieden die historisch gezien bij Rusland horen. Vandaar het grensconflict.
    Ik kan mij best vinden in de claim dat delen van Oekraïne eerder bij Rusland horen, maar het overgrote gedeelte, in het westen, heeft niets met Rusland te maken. Zoek maar eens een kaartje op van de verdeling van etnische Russen in Oekraïne.
  4. forum rang 6 Opentop 12 februari 2022 16:27
    interessant ,in die context hoe ziet u dan de Nederlander ? Uiteraard als een westers land, maar is dit meer gelieerd aan de Engelsen, Mediterranen, Scandinaviërs of dan toch meer een kolonie van Duitsland ?
  5. forum rang 6 Daan 008 12 februari 2022 16:34
    quote:

    keecee schreef op 12 februari 2022 14:49:

    [...]

    Shell heeft destijds met het mes op de keel een deel, dacht 50% van hun aandeel in dit project, moeten inleveren bij de Russen. Google maar ff


    Shell 27.5% (minus one share), Gazprom 50% (plus one share), Mitsui 12.5%, Mitsubishi 10%

    www.shell.com/about-us/major-projects...
  6. forum rang 6 Daan 008 12 februari 2022 17:05
    quote:

    Opentop schreef op 12 februari 2022 16:27:

    interessant ,in die context hoe ziet u dan de Nederlander ? Uiteraard als een westers land, maar is dit meer gelieerd aan de Engelsen, Mediterranen, Scandinaviërs of dan toch meer een kolonie van Duitsland ?
    Ik ben ooit een artikel tegen gekomen waarom de opsplitsing van de lage landen is gekomen.
    In het kort samen gevat.
    Brussel was het middelpunt punt van Europa (terug te vinden in Brussel namelijk de koperen lijn in de St-Michiels en St-Goedelekathedraal)
    De oorlogen binnen Europa draaiden steeds over het bewind van Brussel. Oorlogen door zowel Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, enz...)
    De Lage landen waren ondanks de verwoestingen door iedere oorlog binnen de kortste tijd terug opgebouwd en welvarend. En om dit te kunnen verbreken hebben destijds GB, Fr en Duitsland de opsplitsing van de Lage Landen doorgevoerd.
  7. forum rang 8 Wilbar 12 februari 2022 17:13
    quote:

    keecee schreef op 12 februari 2022 14:49:

    [...]

    Shell heeft destijds met het mes op de keel een deel, dacht 50% van hun aandeel in dit project, moeten inleveren bij de Russen. Google maar ff
    Ja, sindsdien is Shell iets voorzichter met projecten op Russisch grondgebied. Daar kan je namelijk nooit een rechtszaak winnen van "de staat" of van Poetin. Of is dat hetzelfde?
  8. forum rang 6 Gadus morhua 12 februari 2022 17:20
    quote:

    Opentop schreef op 12 februari 2022 16:27:

    interessant ,in die context hoe ziet u dan de Nederlander ? Uiteraard als een westers land, maar is dit meer gelieerd aan de Engelsen, Mediterranen, Scandinaviërs of dan toch meer een kolonie van Duitsland ?
    Lijkt me echt een samenraapsel van allerlei soorten landen.
    Dat is ook goed te merken aan de dwarsheid en tegenstellingen, eindeloos onderhandelen over van alles en nog wat. ;) ;)

    (sorry, niet echt serieus antwoord)
  9. forum rang 7 Thorgall 12 februari 2022 18:22
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 12 februari 2022 14:38:

    @Arie Jan, scherp geanalyseerd. Amerikanen beter in vechten? Ze worden er of uitgeschopt, of druipen af nadat ze op oneigenlijke gronden een oorlog zijn gestart. Technologisch liggen ze waarschijnlijk een straatlengte voor op Rusland en China. Putin een dictator? Ja, maar de Russen zijn dit al eeuwen gewend. Je moet dit soort landen niet door Nederlandse ogen beoordelen. En kijk wat voor n welvarende puinhoop wij zelf weten te creëren met ons democratisch bestel.

    Het zou mij (zoals al veel eerder geschreven door mij) hooglijk verbazen als Putin een oorlog gaat beginnen in Ukraine. Veel te riskant, omdat het verloop en de uitkomst niet te voorspellen is. De vergelijking met ‘63 Varkensbaai is een hele goede.
    Rusland (niet alleen Putin) wil geen kans op Nato raketten in Ukraïne. En geef ze eens ongelijk.
    Als er al schermutselingen plaats gaan vinden heeft onze bejaarde Biden met z’n staf daar waarschijnlijk aanleiding toe gegeven. Waarna de Westerse media er alles aan zullen doen Putin als de slechterik neer te zetten.

    ab. Goede analyse. Ook inzake de media. Het eerste positieve bericht van de NOS over Rusland, Putin of China moet ik nog te zien krijgen. Het bewijst dat ze gekleurd zijn. Er moet immers ook positief nieuws te melden zijn. Niet dat ik fan ben van China of Rusland. Als bijvoorbeeld lhbti-er heb je geen leven daar. Maar ik wil graag objectief nieuws. Over die bejaarde Biden die fout na fout maakt hoor je de NOS zelden, terwijl deze in de VS wel zelf over vuur ligt. Maar ja, het is een Democraat, dus vrijwel enkel positief nieuws over hem door de NOS. Dat is sinds mensenheugenis zo. Hij durft zelfs de woorden derde wereldoorlog in zijn mond te nemen. Wel als iets dat hij wil vermijden, maar toch, alleen het noemen al is een brug te ver voor mij.
  10. forum rang 7 Thorgall 12 februari 2022 18:32
    quote:

    bp5ah schreef op 12 februari 2022 16:07:

    [...]
    Ach ... we kunnen daarover van mening verschillen, maar als u liever landen als China en Rusland prefereert als (militaire) wereldmacht dan is dat u goed recht, net zoals 't een goed recht is hier om vrij je mening te uiten en dat hebben we niet te danken aan ons zelf.

    Men vergeet snel ....

    nee ik ben niets vergeten, maar het wil niet zeggen dat de VS nu carte blanche heeft. Ze zijn verkeer oorlogen gestart in de vorige eeuw. China geen enkele. Dus ik weet niet wie ik liever als militaire heerser wil. Niemand eigenlijk. Ik wil een machtsevenwicht. De VS vind ik in ieder geval niet te vertrouwen. Ze hebben de wereld met leugens over kernwapens in Irak in een grote oorlog gestort, ze hebben hun bevriende Europese leiders jarenlang afgeluisterd. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Maar ik ben ambivalent voor wat betreft de VS, ik kom er graag, beleg het liefst in Amerikaanse bedrijven, ik voel me er goed en het zijn alleraardigste mensen die behulpzamer zijn dan menige Nederlander. Maar de VS als wereldmacht is zeer slecht nieuws. Ik geloof Biden nu ook niet als hij al weken zegt dat Rusland ieder moment gaat binnenvallen. Politieke rotte leugens zoals we gewend zijn van dat land.
  11. forum rang 6 Koffiezondersuiker 12 februari 2022 18:37
    quote:

    Thorgall schreef op 12 februari 2022 18:22:

    [...]ab. Goede analyse. Ook inzake de media. Het eerste positieve bericht van de NOS over Rusland, Putin of China moet ik nog te zien krijgen. Het bewijst dat ze gekleurd zijn. Er moet immers ook positief nieuws te melden zijn. Niet dat ik fan ben van China of Rusland. Als bijvoorbeeld lhbti-er heb je geen leven daar. Maar ik wil graag objectief nieuws. Over die bejaarde Biden die fout na fout maakt hoor je de NOS zelden, terwijl deze in de VS wel zelf over vuur ligt. Maar ja, het is een Democraat, dus vrijwel enkel positief nieuws over hem door de NOS. Dat is sinds mensenheugenis zo. Hij durft zelfs de woorden derde wereldoorlog in zijn mond te nemen. Wel als iets dat hij wil vermijden, maar toch, alleen het noemen al is een brug te ver voor mij.
    Verdomme, ik had precies hetzelfde gevoel hierbij gisteren toen ik dat las zoals jij dat nu benoemt. En ik benoemde dat hier gisteren ook wat jij nu zegt. Biden zei gisteren ook: ' Poetin zal het niet wagen, want anders...'.

    Ik vind Biden uitermate ondiplomatiek en zelfs vijandig in zijn meest recente persmomenten. Ik heb hem eigenlijk totaal niet gevolgd sinds hij president vd VS is tot nu toe.

    Trump deed dit soort dingen beter in mijn optiek en dát terwijl die geen enkele politieke ervaring had.

    Biden en Poetin hebben zonet ruim een uur met elkaar gebeld meldt CNN.
  12. JM14 12 februari 2022 18:45
    Wat zal de Shell koers doen de komende week? Met de oorlogsdreiging in Oekraïne. Mss slim om alles van de hand te doen? Graag jullie visie.
  13. forum rang 4 eric_29 12 februari 2022 18:46
    quote:

    Thorgall schreef op 12 februari 2022 18:32:

    [...]nee ik ben niets vergeten, maar het wil niet zeggen dat de VS nu carte blanche heeft. Ze zijn verkeer oorlogen gestart in de vorige eeuw. China geen enkele. Dus ik weet niet wie ik liever als militaire heerser wil. Niemand eigenlijk. Ik wil een machtsevenwicht. De VS vind ik in ieder geval niet te vertrouwen. Ze hebben de wereld met leugens over kernwapens in Irak in een grote oorlog gestort, ze hebben hun bevriende Europese leiders jarenlang afgeluisterd. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Maar ik ben ambivalent voor wat betreft de VS, ik kom er graag, beleg het liefst in Amerikaanse bedrijven, ik voel me er goed en het zijn alleraardigste mensen die behulpzamer zijn dan menige Nederlander. Maar de VS als wereldmacht is zeer slecht nieuws. Ik geloof Biden nu ook niet als hij al weken zegt dat Rusland ieder moment gaat binnenvallen. Politieke rotte leugens zoals we gewend zijn van dat land.
    Kortzichtig. China heeft allerlei eilanden in de West Philippine Sea geannexeerd en gemilitariseerd, ondanks de belofte dit niet te doen. Disputen met de Filipijnen, Thailand, Maleisie, Vietnam. Daarbij uitspraak Strafhof Den Haag, 2016, negerend.

    Grensproblemen zijn er oa. met India, Japan, Taiwan, Vietnam.

    Hong Kong is inmiddels geannexeerd, ondanks afspraken om dit tot 2047 niet te doen.

    Oorlog wordt er indirect doorlopend gevoerd.

    Maar ach, jij hebt wat vrienden in China toch? Vandaar al die diepgravende kennis.

  14. forum rang 6 Koffiezondersuiker 12 februari 2022 18:50
    quote:

    JM14 schreef op 12 februari 2022 18:45:

    Wat zal de Shell koers doen de komende week? Met de oorlogsdreiging in Oekraïne. Mss slim om alles van de hand te doen? Graag jullie visie.
    Wees een vent en durf te wachten hoe groot de problemen evt ook zouden worden, maar ik zou uitgaan dat het voorlopig gaat meevallen. Shell zal door haar omvang niet snel failliet gaan.
  15. tietatovenaar 12 februari 2022 18:56
    quote:

    Thorgall schreef op 12 februari 2022 18:22:

    [...]ab. Goede analyse. Ook inzake de media. Het eerste positieve bericht van de NOS over Rusland, Putin of China moet ik nog te zien krijgen. Het bewijst dat ze gekleurd zijn. Er moet immers ook positief nieuws te melden zijn. Niet dat ik fan ben van China of Rusland. Als bijvoorbeeld lhbti-er heb je geen leven daar. Maar ik wil graag objectief nieuws. Over die bejaarde Biden die fout na fout maakt hoor je de NOS zelden, terwijl deze in de VS wel zelf over vuur ligt. Maar ja, het is een Democraat, dus vrijwel enkel positief nieuws over hem door de NOS. Dat is sinds mensenheugenis zo. Hij durft zelfs de woorden derde wereldoorlog in zijn mond te nemen. Wel als iets dat hij wil vermijden, maar toch, alleen het noemen al is een brug te ver voor mij.
    ik denk niet dat Rusland een straatlengte achterligt in oorlogstechnologie hoor.
    dat wil de westerse media ons wel doen geloven om ons een veilig gevoel te geven maar Rusland is al jaren aan het vernieuwen en ik denk dat ze eerder voor als achter liggen.

    onderstaand artikel uit de telegraaf:
    www.telegraaf.nl/nieuws/1764387220/ru...

    wanneer zouden deze raketten operationeel moeten zijn?: precies begin 2022.

    toeval?
  16. forum rang 9 Ron-tron system 12 februari 2022 19:00
    Ik heb juist met putin gebeld en dinsdag trekt hij een deel van zijn troepen terug oostwaarts wanneer de oefeningen gedaan zijn;)
    Dus relax zou ik zeggen.
  17. Up and down. 12 februari 2022 19:46
    quote:

    Carl 2-8 schreef op 12 februari 2022 19:00:

    Ik heb juist met putin gebeld en dinsdag trekt hij een deel van zijn troepen terug oostwaarts wanneer de oefeningen gedaan zijn;)
    Dus relax zou ik zeggen.
    Laten we het hopen.
    Ik ben zelf niet zo thuis in de optiewereld maar ik neem aan dat puts nu aardig aan de prijs zijn?
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 8470 8471 8472 8473 8474 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht