Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.537 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 3227 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 februari 2022 08:00
    De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken heeft kritiek op onder meer de VS en Nederland hun ambassadepersoneel uit Kiev terug te trekken(teletekst). Is een verkeerd signaal naar de Oekrainers. De minister uitte ook kritiek op de VS met hun berichtgeving dat deze week Rusland aanvalt.
    De minister van Defensie vertelde Poetin gisteren , dat de legeroefeningen naar wens verlopen. Lavrov legde uit aan de president , dat er nog ruimte en tijd is om verder te onderhandelen maar niet eindeloos. Als je dit zegt blijft de optie open voor een inval?
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 februari 2022 08:54
    Economisch gezien heeft Rusland volgens kenners niets te zoeken in Oekraïne
    14 februari 2022 16:12 Laatste update: 16 uur geleden

    Mocht Rusland binnenkort buurland Oekraïne binnenvallen, dan zal dat in ieder geval niet om economische redenen zijn. Het land is de laatste jaren ontzettend verarmd en stelt economisch gezien heel weinig voor. "Het zal Rusland in het begin zelfs alleen maar geld kosten", zeggen Oekraïnekenners tegen NU.nl.

    De economische relaties tussen Rusland en Oekraïne zijn fors verslechterd sinds de pro-Europese Maidanprotesten in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Tot die tijd was Rusland de belangrijkste handelspartner van Oekraïne, maar dat is ondertussen allang niet meer het geval. Rusland is goed voor 7 procent van de Oekraïense buitenlandse handel, terwijl de Europese Unie 30 procent voor haar rekening neemt.

    Maar verder heeft het land financieel niet ongelooflijk veel te bieden. "In de Donetsbekken-regio zijn wel wat bedrijven, maar die stellen weinig voor in vergelijking met bijvoorbeeld de Russische economie", zegt Laura Starink, jarenlang Ruslandcorrespondent voor NRC en oprichter van de onderzoeksorganisatie Raam op Rusland.

    Volgens Nicolaas Kraft van Ermel, historicus aan de Rijksuniversiteit Groningen, is het een grauwe regio die bulkt van oude industrie zoals mijn- en metaalbedrijven. "Mocht Rusland het land of een deel ervan inlijven, zal dat waarschijnlijk alleen maar geld kosten, net als bij de Krim het geval was."
    Spanningen Oekraïne

    Oekraïne is de graanschuur van Europa

    Waar Oekraïne wel heel goed in is, is graan verbouwen. "Het land staat bekend als de graanschuur van Europa en vroeger als de graanschuur van de Sovjet-Unie", zegt Starink. Oekraïne exporteerde in 2020 zo'n 18 miljoen ton graan, waardoor het wereldwijd de vijfde grootste exporteur van graan is. "De landbouwgrond is er dus uitstekend, maar daar zit Rusland niet per se op te wachten."

    Waar het waarschijnlijk om gaat, is het stimuleren van het nationaal bewustzijn van de inwoners. Oekraïne was tot 1991 onderdeel van de communistische Sovjet-Unie en in de hoofden van veel Russen is het land nog steeds een deel van Rusland, hoewel het al jaren op eigen benen staat. "President Vladimir Poetin wil laten zien dat hij iets te zeggen heeft in Oekraïne en zo zijn inwoners trots geven en zijn populariteit versterken", zegt Kraft van Ermel.

    “De Russische economie is niet veel groter dan die van de Benelux-landen samen.”

    Nicolaas Kraft van Ermel, historicus en Ruslandkenner
    Poetin wil respect afdwingen

    Daarmee leidt Poetin ook meteen de aandacht af van de problemen in eigen land en kan hij een vuist maken tegen Europa. "Met een economie die niet veel groter is dan de Benelux-landen samen stelt Rusland minder voor dan het laat uitschijnen. Daar komt nog eens bij dat corona stevig heeft ingehakt op de economie van het land en de reële lonen er al jaren op achteruit gaan", legt Kraft van Ermel uit.

    Starink ziet nog een ander einddoel. "Rusland wil Oekraïne door steeds te provoceren beetje bij beetje destabiliseren. Daardoor wordt het land een steeds groter risico om mee samen te werken voor westerse landen en wordt het tegen wil en dank in de armen van Rusland gedreven. Zo wil Poetin respect afdwingen naar de rest van de wereld en tonen waartoe hij in staat is."

    Voor de EU is het heel moeilijk om nu een grote mond tegen Rusland op te zetten, want Europa is afhankelijk van Rusland voor de levering van gas. Nu de gasprijzen maar blijven stijgen, is het belangrijk dat Poetin de gaskraan niet zomaar dichtdraait en de prijzen nog meer doet exploderen. Of dat gaat gebeuren als de EU zich in het conflict mengt, is niet duidelijk, maar experts zeiden eerder al tegen NU.nl dat er rekening gehouden moet worden met een scenario waarin een of meerdere pijpleidingen worden uitgeschakeld, met best drastische gevolgen.
  3. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2022 08:58
    quote:

    Chiddix schreef op 15 februari 2022 08:00:

    De minister van Defensie vertelde Poetin gisteren , dat de legeroefeningen naar wens verlopen. Lavrov legde uit aan de president , dat er nog ruimte en tijd is om verder te onderhandelen maar niet eindeloos. Als je dit zegt blijft de optie open voor een inval?
    De hele politiek van troepenopbouw is gericht op een inval in Oekraïne

    Waarschijnlijk hoopte Putin, dat het Westen zou zwichten, of dat enkele landen zich wel naar Putin's wensen zouden voegen.
    Tot Putin's teleurstelling treedt het Westen als een eenheid op en geeft geen krimp.

    De boodschap is duidelijk :

    1 stap te ver over de grens van Oekraine en er volgen onverbiddelijke niets ontziende sancties op Russische personen en entiteiten

    Putin dacht het Westen tegen elkaar uit te spelen door het verdeel en heers principe.
    Putin heeft het tegenovergestelde bewerkstelligd.
    De eenheid en saamhorigheid van het Westen is vele malen sterker geworden

    Putin staat voor het blok.
    Het opvoeren van zijn strijdkrachten heeft het maximale niveau bereikt en er rest alleen nog de volhgende stap : de inval in Oekraine

    Putin weet de consequentie dat er harde sanctie volgt en komt nu bijna met de smeekbede of het Westen toch maar aan zijn eisen wil voldoen.

    Wanneer het Westen zijn poot stijf houdt is de keuze volledig en alleen bij Putin.

    Of hij valt Oekraine binnen, met de consequentie dat de sancties hem, zijn oligarchen en politieke elite in paupers veranderen

    Of hij besluit toch maar wijselijk tot terugtrekking en dan is dat een blamage bij zijn eigen volk, dat miljarden heeft moeten ophoesten voor dit zinloos gebleken machtsvertoon.

    Vandaag stemt de Duma over de twee Oost Oekrainse gebieden in de Donbass.
    Dit geeft Putin een handreiking om te beargumenteren dat hij Oekraine binnenvalt.

    Putin staat voor het blok en het Westen geeft vooralsnog geen krimp.

  4. [verwijderd] 15 februari 2022 09:35
    Aan de eisen van Poetin lijkt niet voldaan te worden. Wel hebben de Amerikanen een voorstel gedaan voor een limiet(uiterste grens) raketten.
    Nu de Russen hun doel niet bereiken wordt gekeken of men de Volksrepublieken in Oekraine(afgescheiden) moet gaan erkennen. Plan B.
  5. vido-revisited 15 februari 2022 11:44
    Gezien de armzalige konvooien die af en toe te zien waren, lijkt mij dat veel Russische soldaten figureerden als schlemielige figuranten. Tijgers met uitgetrokken tandjes en klauwtjes. De promobeelden die Rusland vrijgaf lieten dreigende tanks zien met flitsende schietoefeningen. Windowdressing, Putin is toch weer een sluwere strateeg gebleken dan Biden. Een fraai staaltje van blufpoker. Ga na wat Putin had voor zijn wapengekletter en wat hij gaat krijgen.
  6. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2022 11:55
    quote:

    Chiddix schreef op 15 februari 2022 09:55:

    Rusland gaat deel troepen terughalen aan Oekrainse grens. Beurzen stijgen.
    BBC Breaking News :

    Russia says some of its troops are being pulled out from Ukraine border

    Dus dat betekent :

    Russia says..........

    pbs.twimg.com/media/FLoG4ACXwAEyOXK?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/14935...
  7. [verwijderd] 15 februari 2022 12:12
    quote:

    vido-revisited schreef op 15 februari 2022 11:44:

    Gezien de armzalige konvooien die af en toe te zien waren, lijkt mij dat veel Russische soldaten figureerden als schlemielige figuranten. Tijgers met uitgetrokken tandjes en klauwtjes. De promobeelden die Rusland vrijgaf lieten dreigende tanks zien met flitsende schietoefeningen. Windowdressing,
    De slagkracht is enorm van het Russische leger. Moet je niet onderschatten. Maar oorlog voeren is een kostbare zaak voor een economie zo groot als de Benelux. Dat is weer een groot nadeel. Krijg je dan ook nog sancties over je heen, mag men de voor en tegens wel even afwegen voordat je de Oekraine binnenvalt.
    De Russen hebben hun beste materieel laten zien maar ze hebben ook een groot deel verouderde tanks. Die zijn geen partij voor bv de Abrams of leopardtank. Al weet ik niet wat voor tanks Oekraine heeft.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 februari 2022 12:14
    quote:

    vido-revisited schreef op 15 februari 2022 11:44:

    Gezien de armzalige konvooien die af en toe te zien waren, lijkt mij dat veel Russische soldaten figureerden als schlemielige figuranten. Tijgers met uitgetrokken tandjes en klauwtjes. De promobeelden die Rusland vrijgaf lieten dreigende tanks zien met flitsende schietoefeningen. Windowdressing, Putin is toch weer een sluwere strateeg gebleken dan Biden. Een fraai staaltje van blufpoker. Ga na wat Putin had voor zijn wapengekletter en wat hij gaat krijgen.
    Poetin krijgt helemaal niks voor alle moeite en kosten die hij kwijt is.
  9. forum rang 7 JdeFL 15 februari 2022 12:15
    quote:

    vido-revisited schreef op 15 februari 2022 11:44:

    ....Putin is toch weer een sluwere strateeg gebleken dan Biden. Een fraai staaltje van blufpoker. Ga na wat Putin had voor zijn wapengekletter en wat hij gaat krijgen.
    Hij heeft zich weer eens van zijn meest onbetrouwbare kant laten zien. Het ingedommelde Europa is ineens wakker geschud, en zal uitkijken naar alternatieven voor Russische energie.
  10. forum rang 7 ffff 15 februari 2022 12:26
    quote:

    asti schreef op 14 februari 2022 16:14:

    [...]

    Bill Clinton over Putin:

    '“He is highly intelligent, deeply, deeply patriotic in terms of Russia, but he sees it more in terms of the greatness of the state and the country than what happens to ordinary Russians,” Clinton said Sunday during the Global Education & Skills Forum in Dubai.'

    www.politico.com/story/2014/03/bill-c...
    Merci, Asti !

    Wat een inzet om al die zaken eens goed op een rijtje te zetten. Maar gelukkig ben ik dus niet de enige.

    Ondertussen rollen er al weer wat tanks teruug naar huis en was al die hysterie bij de Westerse bondgenoten toch weer doorgestoken kaart. Wel jammer dat de gas en olie prijzen torenhoog blijven.

    DAAR kunne ze beter aan gaan werken.

    Peter
  11. forum rang 10 luchtschip 15 februari 2022 12:28


    Russian State Duma votes in favour of sending request to President Putin to formally recognise the DNR and LNR in eastern Ukraine.

    twitter.com/pmakela1/status/149353495...

    Petri Makala :

    Does anyone actually believe that Russia is going to withdraw troops around Ukraine at the same time it's recognizing the fake republics in the Eastern Ukraine and possibly annexing them?
  12. forum rang 7 ffff 15 februari 2022 12:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 februari 2022 12:14:

    [...]

    Poetin krijgt helemaal niks voor alle moeite en kosten die hij kwijt is.
    De kosten betalen wij wel........
  13. vido-revisited 15 februari 2022 12:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 februari 2022 12:14:

    [...]

    Poetin krijgt helemaal niks voor alle moeite en kosten die hij kwijt is.
    Die rekent hij wel door in de gasproductie straks aan Europa.
  14. forum rang 4 Kees1 15 februari 2022 12:32
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 februari 2022 12:14:

    [...]

    Poetin krijgt helemaal niks voor alle moeite en kosten die hij kwijt is.
    O jawel. De komende decennia zal niemand in het Westen het in zijn hoofd halen om Oekraine bij de EU of de NAVO te halen.
    Oekraine is gefinlandiseerd in die zin dat het beseft weinig te kunnen ondernemen zonder toestemming van Moskou.
    Voor de Baltische landen, Zweden en Finland geldt dat zij op hun hoede moeten zijn.
    Ik verwacht dat Poetin vandaag binnenhaalt dat Nord Stream II opengaat. Scholz en Poetin zullen dat niet van de daken roepen, maar het gebeurt wel.
  15. forum rang 6 pietje-2005 15 februari 2022 12:42
    Denk niet dat stokoude Joe een idee heeft omtrent het leger van Rusland; dat zal hem (herhaaldelijk) moeten worden ingefluisterd, neem ik aan ?
  16. forum rang 7 ffff 15 februari 2022 12:44
    Over doorrekenene van gas = en elektriciteitskosten ( Ook gedeeltelijk geproduceerd door gascentrales)

    Dat is zo winstgevend dat gistermiddag ENGIE zijn dividend met........ 60 procent verhoogd heeft.

    En dat voor een aandeel dat meestal als een obligatie wordt aangehouden. Van 0,59 naar 0,85 Euro.

    Er wordt dus blijlkbaar heel goed verdiend aan die veel te hoge prijzen. En Overheden vangen indirect via belastingen.....

    Alleen mensen die belegd zijn in deze sectoren zien nog mooie inkomsten, maar 99,5 procent van de bevolking betekent het: BETALEN, INLEVEREN...

    Peter

    Kees, ik v erwacht dat ook en trek dan een fles champagne open! Gisteren op Boerse vor Acht op Duitse zender uitvoerig ingegaan op de aandeelhouders van Nordstream 2 waaronder Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en vooral Duitsland voor 49,9 procent en Gazprom voor 50,1 procent
  17. vido-revisited 15 februari 2022 12:55
    quote:

    Chiddix schreef op 15 februari 2022 12:12:

    [...]

    De slagkracht is enorm van het Russische leger. Moet je niet onderschatten. Maar oorlog voeren is een kostbare zaak voor een economie zo groot als de Benelux. Dat is weer een groot nadeel. Krijg je dan ook nog sancties over je heen, mag men de voor en tegens wel even afwegen voordat je de Oekraine binnenvalt.
    De Russen hebben hun beste materieel laten zien maar ze hebben ook een groot deel verouderde tanks. Die zijn geen partij voor bv de Abrams of leopardtank. Al weet ik niet wat voor tanks Oekraine heeft.
    Het defensiebudget van Rusland is slechts een fractie dan dat van de VS. De hogere gas- en olieprijzen spelen Rusland wel in de kaart om meer geld te genereren voor defensie. En meer dan tweederde van de Russische troepen bestaat uit reservisten. Dat zijn ongeveer twee miljoen soldaten. Ongeveer 800.000 soldaten bestaan uit de parate hap. De VS hebben er anderhalf miljoen paraat.
  18. forum rang 6 pietje-2005 15 februari 2022 12:59
    Ze zouden (allebei) wel hardstikke gek zijn om een oorlog met soldaatjes en wagentjes te gaan voeren, natuurlijk.
    Die mogen pas op het toneel verschijnen als er wat echte wapens zijn gebruikt, en dat is dan met onbegrensde mogelijkheden.
    Zal waarschijnlijk nooit gebeuren.
64.537 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 3227 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.468
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.820
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.467
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.866
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.039
Air France - KLM 1.024 34.408
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.561
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.611
AMG 965 126.851
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.025 318.822
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.331
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.799
ASML 1.762 78.040
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.829
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 04 juni

    1. Werkloosheid mei (Dld)
    2. Vacatures april (VS)
    3. Fabrieksorders april (VS)
  2. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht