Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AB InBev BE0974293251

Laatste koers (eur)

56,160
  • Verschill

    -0,260 -0,46%
  • Volume

    1.750.105 Gem. (3M) 1,3M
  • Bied

    56,000  
  • Laat

    56,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Proost!

5.275 Posts
Pagina: «« 1 ... 187 188 189 190 191 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Buffalo1974 21 februari 2022 17:46
    Je gelooft toch zelf niet dat we snel ook maar in de buurt van EUR 60 komen en wil nog eens zien dat ze met goede resultaten gaan komen...weinig vertrouwen in.
  2. Buffalo1974 21 februari 2022 17:47
    En natuurlijk moeten ze weer bij de slechtst presterende aandelen zijn op de BEL20...iets anders zou een verrassing zijn met dit prutsaandeel.
  3. Ezeltje_Strekje 21 februari 2022 18:14
    quote:

    Buffalo1974 schreef op 21 februari 2022 17:47:

    En natuurlijk moeten ze weer bij de slechtst presterende aandelen zijn op de BEL20...iets anders zou een verrassing zijn met dit prutsaandeel.
    Heb je wat last van Blue Monday?
    Indien je geen vertrouwen meer hebt in een aandeel of het beïnvloedt je gemoedstoestand te hard, kun je beter je positie sluiten lijkt me.
  4. forum rang 4 stockholder 21 februari 2022 19:00
    Welk draadje je ook leest, alle posters zitten te mopperen dat juist hun aandeel het zo slecht doet vandaag.
    Beste "beleggers", het is het marktsentiment.
    Ons aandeel gaat binnenkort adv cijfers bewijzen dat kwaliteit wordt beloond door een mooie koersstijging
  5. forum rang 4 stockholder 21 februari 2022 19:09
    quote:

    Buffalo1974 schreef op 21 februari 2022 19:00:

    Ga geen 15 eur per aandeel opgeven maar als die rommel weer aan 60 eur staat vliegt het eruit.
    betekent dat je ca € 70 hebt betaald. Ik kan mij jouw reactie in dat geval best voorstellen.
    Maar stel dat het aandeel een mooie rit maakt, zal je dan toch niet de neiging hebben om te blijven zitten?
    Men zegt wel eens: snij je verliezen weg en laat je winsten lopen.
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 21 februari 2022 20:44
    quote:

    realist schreef op 21 februari 2022 16:14:

    [quote alias=Lepre Chaun id=14041978 date=202202211523]
    Wat hebben wij te maken met een conflict tussen Rusland en Oekraïne?
    Wordt er minder gedronken?

    [/quote
    Nou, wellicht omdat Rusland en Oekraine gezamenlijk ongeveer een vijfde van de wereld gerstproductie verzorgen. Economische sancties volgen bij een oorlog, grondstoffen worden nog schaarser en daarmee duurder. Heb mijn positie gehalveerd, wacht even de ontwikkelingen af.
    Vreemd ziet niet de prijs stijgen hier , meestal zijn Ze als haantje de voorste .
    in belgie zelfs lager als een week geleden

    www.nieuweoogst.nl/marktprijzen/grane...
    fegra.be/home/agriculturalprices
    www.grondstofprijs.com/tarwe-prijs/
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 21 februari 2022 21:07
    Anheuser-Busch Inbev snijdt in de Duitse portefeuille
    De bierverkoop in Duitsland daalt al decennialang. De marktleider wereldwijd, Anheuser-Busch Inbev, zou op het punt kunnen staan om het premiummerk Beck's te verkopen naast de gerichte verkoop van kleinere merken zoals Hasseröder.

    Frankfurt am Main, 21.02.2022

    Frankfurt

    Hoewel de Duitsers nog steeds als grote bierdrinkers worden beschouwd, daalt de verkoop in Duitsland sinds 1999 onafgebroken. Als men nog verder teruggaat, wordt een drastische daling onthuld: terwijl de consumptie van bier per hoofd van de bevolking in 1980 146 liter was, was het in 2020 slechts 94,6 (vorig jaar: 99,7) liter, volgens Statista. De recente omzetdaling is ook te wijten aan de tijdelijke sluiting van de gastronomie als gevolg van de coronapandemie en talloze afgelaste evenementen zoals volksfeesten. De dalende trend wordt echter bepaald door het feit dat steeds meer consumenten aandacht besteden aan hun gezondheid en dus minder alcohol drinken. Daarnaast wenden jongeren zich steeds vaker tot energiedrankjes en dergelijke in plaats van bier.

    Niet meer dan een volger
    Hoewel Beck's, Franziskaner en Hasseröder drie van de meest populaire merken in Duitsland zijn uit het portfolio van Anheuser-Busch Inbev, komt 's werelds grootste biergroep niet verder dan de status van een volgeling in Duitsland of all places - het land van het Oktoberfest, het Reinheitsgebot en de regio met 's werelds hoogste brouwerijdichtheid (Opper-Franken). AB Inbev neemt daar geen genoegen mee, want het bedrijf streeft naar een dominante positie in elke markt waarin het vertegenwoordigd is. Daarnaast daalt de verkoop van de eigen merken van het bedrijf al jaren. Om die reden heeft de Groep al meermaals geprobeerd haar Duitse portefeuille op te schonen.

    Naast het traditionele merk Beck's, dat in 2001 door het toenmalige Interbrew werd overgenomen voor 3,5 miljard DM (1,8 miljard euro) en internationaal werd verkocht, en brouwerij Franziskaner, die vooral bekend staat om zijn witbier, bezit AB Inbev ook vijf Duitse merken. Löwenbräu, dat in het buitenland vrij bekend is en om deze reden waarschijnlijk in meer dan 70 landen wordt verkocht, heeft in Duitsland lange tijd geen grond onder zijn voeten kunnen krijgen. Hasseröder, een bier afkomstig uit Oost-Duitsland, is al meerdere keren te koop aangeboden vanwege tegenvallende verkoopontwikkeling. In de meeste gevallen mislukte een deal door de te hoge prijsverwachtingen van de groep gevestigd in Leuven, België. De merken Diebels (Altbier uit de Nederrijn) en Haake-Beck (Pils uit de regio Bremen/Weser-Ems) mogen dan in hun thuisregio in trek zijn, verder zijn ze nauwelijks te vinden. Hetzelfde geldt voor de "Münchense Hel" van Spade.

    Vier jaar geleden was AB Inbev al met een groep investeerders akkoord gegaan over de verkoop van de merken Hasseröder en Diebels samen met de brouwerijen, maar omdat de koper – de CK Corporate Finance Group – niet alle contractuele diensten voor het afronden van de transactie medio 2018 had vervuld, mislukte de deal. In tegenstelling tot Hasseröder en Diebels kunnen synergie-effecten worden aangenomen bij Beck's en Haake-Beck (regio Bremen) en Franziskaner, Spaten en Löwenbräu (München), die leiden tot lagere productiekosten.

    Afgelopen najaar werd bekend dat AB Inbev opnieuw op zoek is naar kopers – ditmaal staan naast Hasseröder ook franciscanen en schoppen in de etalage (zie BZ van 6.10.2021). Volgens eerdere schattingen zouden de drie Duitse merken in totaal zo'n 1 miljard euro waard kunnen zijn.

    Beck in de etalage?
    AB Inbev, dat meer dan 500 merken in zijn portfolio heeft, heeft onlangs slechts drie wereldwijde merken gelanceerd: Stella Artois, een inwoner van België, Budweiser, die in 2008 toetrad tot de Groep met de overname van Anheuser-Busch door Inbev, en Corona, Mexico. Beck's, dat jarenlang als vierde merk tot deze kring behoorde, wordt niet meer genoemd. Dat is te verklaren als je informatie uit financiële kringen gelooft dat AB Inbev ook voor Beck's op zoek is naar een koper.

    Een verkoop van Beck's zou een keerpunt zijn. Het zou waarschijnlijk de volledige terugtrekking van AB Inbev uit de op vier na grootste biermarkt ter wereld in gang zetten. In tegenstelling tot zijn kleinere Duitse merken kon de Groep hopen op aantrekkelijke aanbiedingen in de miljarden voor Beck's. Maar het zou geen opportuun moment zijn voor de verkoop: in het pre-coronajaar 2019 werd in Duitsland meer dan 2,5 miljoen hectoliter Beck's bier verkocht. Op basis daarvan zal AB Inbev mogelijke verkooponderhandelingen aangaan. Of geïnteresseerden zich daarbij gaan bemoeien met het oog op de forse omzetverliezen op de biermarkt sindsdien is een andere zaak. Volgens adviesbureau Brand Finance daalde de merkwaarde van Beck alleen al tot mei 2021 met 27% op jaarbasis. Dit leidde tot een afglijding naar de 97e plaats in de ranglijst van de 100 meest waardevolle Duitse merken (vorig jaar: 83). Ter vergelijking: Radeberger, marktleider in Duitsland, staat op de 77e plaats (61e).

    Het is bekend dat AB Inbev geld nodig heeft. Met de overname van de toenmalige nummer 2, de Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller, die in 2016 werd afgerond, heeft de Groep het overgenomen voor zo'n 100 miljard dollar, ook al verkoopt het bedrijf de overname als een succesverhaal. De Belgen verwierven de aartsrivaal op een moment dat de beursgenoteerde brouwerijgroepen op recordniveaus handelden en navenant hoge prijzen moesten worden betaald. De deal werd vooral gefinancierd door obligatie-uitgiften. Sindsdien zit AB Inbev op een schuldenberg die veel moeilijker af te lossen is dan verwacht. Elke operationele zwakte maakt de zorgen van beleggers dieper.

    Ondanks de pandemie wist het bedrijf immers zijn leverage ratio (netto financiële schuld ten opzichte van Ebitda) te verlagen tot 4,4 keer per eind juni 2021. Het feit dat de ratingbureaus AB Inbev nog steeds als investment grade beoordelen, is waarschijnlijk te wijten aan de vrijwillige toezegging van de Groep om de leverage ratio tot twee keer toe te verlagen. Om dit te bereiken, moet je waachijnlijk afscheid nemen van topmerken zoals Beck's.

    www.boersen-zeitung.de/meinung-analys...
  8. forum rang 8 Lepre Chaun 21 februari 2022 21:21
    SAB wil accijnsvermindering - anders kan het gaan het investeren in andere Afrikaanse landen dan SA

    South African Breweries (SAB) roept de regering op om het accijnstarief aan te passen aan de inflatie in de begroting van deze week, en zegt dat het mogelijk naar andere Afrikaanse landen moet kijken voor investeringen als het niet de verlichting en zekerheid krijgt die het zoekt.

    Banda zei dat als SAB niet de verlichting en zekerheid krijgt die het zoekt, het zal moeten nadenken over de vraag of de Zuid-Afrikaanse regering het een investeringsomgeving geeft.

    "En zo niet, zijn er dan andere landen die bereid zijn om ons een bedrijfsomgeving te geven. Mozambique heeft bijvoorbeeld opengestaan voor het opzetten van een brouwerij, door middel van het geven van belastinguitstel en het verminderen van de administratieve rompslomp voor het vestigen van bedrijven, "zei ze.

    www.news24.com/fin24/companies/sab-wa...
  9. forum rang 8 Lepre Chaun 21 februari 2022 21:23
    Anheuser-Busch Inbev SA Sponsor – Consensus geeft potentieel 16,7% opwaarts aan

    Anheuser-Busch Inbev SA Sponsor met tickercode (BUD) heeft nu 7 analisten die het aandeel behandelen met de consensus die een rating van 'Buy' suggereert. Het koersdoel schommelt tussen 87 en 61 en berekent het gemiddelde koersdoel dat we zien op 73,71. Met de vorige sluiting van het aandeel op 63,16 geeft dit nu aan dat er een potentieel opwaarts potentieel is van 16,7%. Er is een 50-daags voortschrijdend gemiddelde van 62,31 terwijl het 200-daags voortschrijdend gemiddelde 63,96 is. De marktkapitalisatie voor het bedrijf is $ 110.479 miljoen.

    www.directorstalkinterviews.com/anheu...
  10. Concojones 21 februari 2022 21:32
    Ik moet zeggen dat ik niet wakker lig van een opstoot in de graanprijs t.g.v. Oekraine, of gelobby over accijnzen in Zuid-Afrika, en of de concullega's het vandaag 1 percent beter deden. Dat van Beck's is wel interessant, bedankt Lepre!

    Voor wie de graanprijs in real time wil opvolgen: tradingeconomics.com/commodity/wheat
  11. Billy 22 februari 2022 00:01
    Koers wordt onder deze omstandigheden toch totaal niet bepaald door ogenblikkelijke kosten of verkoopsvolumen? Vanwaar komt dit idee? Paniek en sentiment zijn nu meester. Later deze week zullen we waarschijnljk ook niet veel vruchten plukken van een vermoedelijk opbeurend Q4 resultaat net zoals het wegvallen van covid maatregelen. Veel, zoniet alles is nu uitgesteld door de oorlogsdreiging en de rente. Als we daarna in een luwte komen, schiet het aandeel door naar 60-65€.
  12. forum rang 8 Lepre Chaun 22 februari 2022 08:28
    Vindt het wel meevallen als ik zo lees hoeveel hectare Pepsico heeft in Oekraine

    PepsiCo wil dat het bedrijf tegen 2030 zeven miljoen hectare landbouwgrond gebruikt om regeneratieve landbouwpraktijken te implementeren, en de agrovoedingsgigant is van plan om het areaal de komende jaren uit te breiden van de huidige 85.000 hectare naar 500.000 hectare.

    zal voorlopig daar dus wel niet doorgaan .En dat zal ook wel zo zijn met ons AB meevallende hectares .

    ua.news/ua/tendentsyy-ustojchyvogo-ra...
  13. forum rang 8 Lepre Chaun 22 februari 2022 14:54
    Zal AB InBev zijn status als favoriet voor 2022 veiligstellen?

    Vastgesteld als een van de favoriete Belgische aandelen van analisten voor 2022, zal AB InBev deze donderdagochtend haar kwartaal- en jaarresultaten onthullen. Laten we alvast een tipje van de sluier oplichten.

    Eind vorig jaar bleek uit een onderzoek onder effectenmakelaars, banken en vakbladen dat AB InBev
    ABI
    -0,26%
    bezette de tweede trede van het podium, achter CFE, maar vóór AvH, in de rangschikking van de favoriete Belgische aandelen van analisten voor 2022 .

    Toegegeven, het jaar is nog jong zoals ze zeggen, maar sinds januari kunnen we niet zeggen dat de actie echt heeft geschenen. Het brokkelde met 3,9% af nadat het in 2021 met 6,7% was gedaald. En over de afgelopen vijf jaar zijn de resultaten nog donkerder: -49%.

    Groei van 4 tot 8%
    Donderdagochtend zouden we in het licht van de kwartaal- en jaarresultaten, en vooral de vooruitzichten die zullen worden aangekondigd, moeten ontdekken of de wereldleider in bier op de goede weg is om het aantrekkelijke beurspad te beginnen dat sommigen voorspellen. Momenteel adviseert 60% van de analisten (d.w.z. 20 van de 33) die het aandeel volgen de aankoop, terwijl het gemiddelde koersdoel van 65,5 euro een potentieel stijgingspotentieel van 21% biedt ten opzichte van de beurskoers.

    Dankzij de beleggersdag die begin december werd georganiseerd , weten we nu al dat de brouwer nu mikt op een interne groei van zijn ebitda van 4 à 8% op middellange termijn . Voor 2021 zou het tussen de 10% en 12% moeten liggen, zoals AB InBev afgelopen oktober heeft aangegeven, met een verwachte omzetgroei die hoger zal zijn dan die van de ebitda.

    Stijging winst per aandeel
    Voor ebitda verwacht de consensus van analisten een stijging van 11,4% en voor inkomsten 14,7%. Voor het lopende boekjaar 2022 gaan de prognoses dus naar respectievelijk 6,6% en 7,5% en voor 2023 naar 7,4% en 5,1%. Van zijn kant wordt de onderliggende nettowinst per aandeel verwacht op 2,88 dollar voor 2021 en op 3,24 dollar en 3,78 dollar voor de twee volgende jaren.

    Wim Hoste, van KBC Securities ("kopen"; 80 euro), verwacht voor het vierde kwartaal een organische EBITDA-groei van 6,2%, boven de consensus (+4%), en 12%, dus in de top van de range, voor de heel het jaar. "Ondanks enige voorzichtigheid op korte termijn met betrekking tot inflatie , blijven we AB InBev waarderen vanwege zijn leiderspositie op de wereldwijde biermarkt, zijn hoge intrinsieke winstgevendheid en zijn groeivooruitzichten op lange termijn in zijn opkomende markten."

    Hoe zit het met het dividend?
    Vorige week Heineken
    HEIA
    -1,45%
    , de nummer twee van de wereld in de sector, publiceerde zijn cijfers voor 2021, die een organische stijging van 4,6% in volumes rapporteerden (+9,4% verwacht volgens de consensus voor AB InBev) en 11,8% van zijn omzet. Voor 2022 heeft de groep gewaarschuwd dat het zijn prijzen zal verhogen om de stijging van zijn kosten (grondstoffen, energie, vracht) te compenseren.

    Wat het dividend van AB InBev betreft , zij eraan herinnerd dat de groep, net als het boekjaar 2020, vorig jaar de traditionele tranche heeft overgeslagen. Het valt nog te bezien of de voor 2020 toegekende coupon van 50 cent wordt verlengd, geamputeerd of verhoogd voor 2021.
    Reactie op 24 februari om 07.00 uur.
  14. Ezeltje_Strekje 22 februari 2022 21:05
    quote:

    Hopende schreef op 22 februari 2022 19:41:

    Tegen vrijdag staan we op 50 € dankzij poetin
    Doe er je voordeel mee zou ik zeggen, als je het zo zeker weet
  15. Billy 23 februari 2022 00:38
    quote:

    Hopende schreef op 22 februari 2022 19:41:

    Tegen vrijdag staan we op 50 € dankzij poetin
    Ik hoop dat we zo diep niet gaan zakken, maar anderzijds denk ik ook niet dat we kunnen verwachten dat het donderdag strak op zal veren door hun Q4 rapportering.

    Dit ziet er naar uit dat het zeker een paar maanden misschien een half jaar gaat duren, en het kan alle richtingen opgaan. Als we hier een uitgang beginnen te zien, is covid gepasseerd en zijn de eerste renteverhogingen er al. Mogelijk is de inflatie door Rusland nog wat aangeslingerd waardoor rente correctie zich nog sneller opdringt.

    Al bij al geen stimulerende context op de korte termijn, op langere termijn denk ik niet dat het structurele damage voor ABI moet betekenen.
  16. forum rang 8 Lepre Chaun 23 februari 2022 08:18
    Vooruitzichten: AB InBev SA-NV (Anheuser-Busch InBev) presenteert cijfers voor het laatste kwartaal

    Beleggers kijken reikhalzend uit naar de balans van AB InBev SA-NV (Anheuser-Busch InBev).

    nodigt u uit op de financiële conferentie op 24 februari 2022 en zal de cijfers presenteren voor het kwartaal eindigend op 31 december 2021.

    Gemiddeld gaan 11 analisten uit van een winst van 0,760 dollar per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd $ 1,08 per aandeel behaald.

    In termen van omzet verwachten 11 analisten een groei van 7,13 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Hier wordt gemiddeld $ 13,68 miljard voorspeld, vergeleken met $ 12,77 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

    Voor het afgelopen fiscale jaar hebben 29 analisten een gemiddelde winst per aandeel van $ 2,85 voorspeld, vergeleken met $ 1,91 per aandeel in de voorgaande periode. Voor de jaaromzet verwachten 25 analisten een gemiddelde van 53,85 miljard dollar, vergeleken met 46,88 miljard dollar in het overeenkomstige vorige fiscale jaar.

    www.finanzen.net/nachricht/aktien/aus...
5.275 Posts
Pagina: «« 1 ... 187 188 189 190 191 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht