Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 3186 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. agapim 24 februari 2022 12:05
    quote:

    agapim schreef op 24 februari 2022 11:40:

    [...]

    Wikipedia over Snowden (de achilleshiel van de VS):

    "Op 1 augustus 2013 werd Snowden tijdelijk politiek asiel voor één jaar in Rusland verleend.[8] In juni 2014 werd dit verlengd tot 2020.[9] De Verenigde Staten reageerden teleurgesteld: 'Het besluit ondermijnt de jarenlange samenwerking tussen beide landen bij het handhaven van wetten,' aldus een woordvoerder van het Witte Huis. In oktober 2020 kreeg Snowden een permanent asiel.[10]"

    Ook hier 2014 een sleuteljaar (?)

    .
    Vanaf 2014 is Rusland door de VS "in de ban" gedaan.
    Waarschijnlijk is Ukraïne daar nu het slachtoffer van.

    Rusland laat zich niet ringeloren ...

    .

    .
  2. forum rang 8 closer 24 februari 2022 12:26
    Gelukkig staat IEX niet voor de gemiddelde Nederlander/Belg. Veel vreemde kostgangers hier.
  3. forum rang 8 closer 24 februari 2022 12:35
    Reporter met oost-Europees accent vraagt Stoltenberg:
    "Don't you think it's time for NATO to build anti-Hitler... sorry, anti-Putin coalition?"
  4. forum rang 8 closer 24 februari 2022 12:38
    Christopher Miller @ChristopherJM
    Confirmed by Ukrainian authorities. A large air assault operation with Mi-8 helicopters on Antonov International Airport in Hostomel. Interior Ministry says Russia has seized control. Very dangerous; it’s just 15 minutes west of the capital ring road.
    twitter.com/ChristopherJM/status/1496...
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 februari 2022 12:45
    1991

    De Sovjet-Unie valt uiteen, mede omdat Oekraïne en andere Sovjetstaten zich onafhankelijk verklaren. 'Daar stortte zijn wereld in elkaar', zei voormalig secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer onlangs in het tv-programma Buitenhof over Poetin. De Hoop Scheffer rept over een 'onverwerkt verleden' bij Poetin. 'Hij wil zijn rijk terug. Hij wil terug naar de negentiende eeuw: grootmachten en invloedssferen.'

    1994

    In het Memorandum van Boedapest garanderen Rusland, de VS en het Verenigd Koninkrijk de grenzen van Oekraïne. In ruil geeft Kiev zijn omvangrijke kernwapenarsenaal op. Oekraïne is als erfgenaam van de Sovjet-Unie op dat moment de derde kernmacht ter wereld. Het beschikt dan over 176 intercontinentale raketten en zesduizend kernkoppen. Die geeft het land aan Rusland.

    1997

    Rusland en Oekraïne ondertekenen het ‘Vriendschapsverdrag’. Daarin garanderen ze elkaars grenzen en beloven ze elkaars grondgebied niet binnen te vallen. Na de Russische annexatie van de Krim in 2014 en de activiteiten van pro-Russische separatisten in de regio’s Donetsk en Loehansk, besluit Oekraïne in 2018 het verdrag niet te vernieuwen. Het verloopt in 2019.

    1999

    Polen, Hongarije en Tsjechië treden toe tot de Navo. Is dat niet in strijd met uitspraken van bijvoorbeeld de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Baker? Die zei in 1990 ten tijde van de Duitse hereniging tegen toenmalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov dat de Navo verder 'geen inch' verder zou opschuiven. Maar dit soort westerse geruststellingen zijn nooit vastgelegd in een concrete afspraak. In 2004 treden ook Bulgarije, de Baltische staten, Slowakije, Roemenië en Slovenië tot het bondgenootschap toe, in 2009 Kroatië en Albanië en in 2017 Montenegro.

    2007

    Vladimir Poetin zegt bij de Veiligheidsconferentie in München (MSC) dat de VS 'een éénpolaire wereld' willen scheppen waarin zij de baas zijn. 'Dat is verderfelijk.'

    2008

    Op een Navo-top in Boekarest in april spreekt het militaire bondgenootschap uit dat Oekraïne en Georgië zullen toetreden tot de alliantie. 'Dit gaat niet gebeuren', zegt Poetin een dag later tegen De Hoop Scheffer.

    2008

    Russische militairen vallen in augustus Georgië binnen. Dat land heeft daarvoor Zuid-Ossetië aangevallen, een opstandige Georgische regio die steun krijgt van Rusland. Rusland erkent eind augustus de onafhankelijkheid van dit gebied en de andere opstandige Georgische regio Abchazië. Daarna legert Rusland er troepen.

    2014

    Als de Oekraïense regering eind 2013 besluit om een associatieovereenkomst met de Europese Unie niet te ondertekenen, komt het tot grote protesten in het land. De pro-Russische president Viktor Janoekovitsj tracht de betogingen in Kiev met grof geweld neer te slaan. Meer dan honderd mensen komen om het leven. Janoekovitsj vlucht eind februari 2014 naar Rusland.

    2014

    Russische soldaten zonder militaire insignes bezetten eind februari de Krim. Bij een nepreferendum in maart stemt 96,7% van de kiezers voor aansluiting van het Oekraïense schiereiland bij Rusland. In maart bezetten pro-Russische separatisten overheidsgebouwen in de Oost-Oekraïnese regio's Donetsk en Loehansk. Uiteindelijk vestigen zij met Russische steun twee staatjes. Bij gevechten met het Oekraïense leger rond deze regio's vallen in de periode 2014-2022 14.000 doden. In augustus stort vlucht een passagierstoestel van Malaysian Airlines, vlucht MH17, in het gebied neer, na te zijn getroffen door een Russische BUK-raket. De 298 inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, komen om het leven.

    2014

    Mysterieuze ontploffingen treffen een munitiedepot in Vrbetice, Tsjechië. Er vallen twee doden. In de opslag lag volgens Tsjechische media munitie bestemd voor Oekraïne. In 2021 legt Tsjechië de verantwoordelijkheid voor de ontploffingen bij de Russische geheime dienst GRU. Ook depots in Bulgarije waren doelwit.

    2018

    Russische agenten proberen in het Britse Salisbury de overgelopen Russische inlichtingenofficier Sergej Skripal te vergiftigen. Skripal en zijn dochter belanden in het ziekenhuis. Een Britse vrouw, die in aanraking komt met het voor de Skripals bestemde gif, komt te overlijden.

    2022

    Rusland bouwt eind 2021 een enorme troepenmacht op langs de grens met Oekraïne. Vladimir Poetin ontkent 21 februari in een toespraak het bestaansrecht van Oekraïne. De Russische president erkent daarbij de onafhankelijkheid gebieden die pro-Russische separatisten met Russische steun sinds 2014 in Oost-Oekraïne bezetten. Op 24 februari begint een brede Russische aanval op Oekraïne.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1431088/rusland-en-oek...
  6. forum rang 10 luchtschip 24 februari 2022 12:46
    quote:

    closer schreef op 24 februari 2022 12:26:

    Gelukkig staat IEX niet voor de gemiddelde Nederlander/Belg. Veel vreemde kostgangers hier.
    Er komen een paar radicaal rechtse, het fascisme steunende, forumleden uit hun schuilplek vandaan, nu ze bloed ruiken en de opmars van hun gedachtengoed is begonnen

    De leider van dit gedachtengoed, Vladimir Vladiromowitch Putin, heeft de wapens opgepakt en daar willen ze openlijk steun aan betuigen.

    Afkeer van de Westerse Democratische gedachten en verheerlijking van het gedachtengoed van Putin.

    Afkeer van het globalisme en imperialisme van het democratische Westen en steun aan het globalisme en imperialisme van een meedogenloze dictator, die het volk van zijn land en zijn bezette gebieden onderwerpt en besteelt en het volk leidt tot verpaupering

  7. forum rang 6 NewKidInTown 24 februari 2022 12:50
    quote:

    Chiddix schreef op 24 februari 2022 12:02:

    [...]

    Daar verschillen we van mening over. Het NAVO lidmaatschap is het punt. Poetin is maar een pion. Dit speelt al veel langer in het Kremlin(bron: het Nieuwsblad). China wilde de vorige eeuw geen geallieerden aan hun grens en viel Noord-Korea binnen toen de geallieerden aan de Chinese grens stonden. Is machtspolitiek.
    Laten we afspreken, China mag Noord-Korea, Rusland mag Oekraiene en de USA mag Mexico.
    Geen grootmacht die een andere grootmacht in hun achtertuin hoeft te dulden.

    Hoe dom kun je als Ukraine zijn om de USA tot vlak bij de Russische grens uit te nodigen. Dat was levensgevaarlijk en die provocatie hoeft en zal Moskou niet over z'n kant laten gaan.

    Ukraiene's regering kan beter direct vervangen worden wegens Russische Roulette.
    Rest van de duiding is FRAMING van Westerse zijde.
  8. forum rang 10 luchtschip 24 februari 2022 12:56


    Militair-politiek columnist van de groep "Information Resistance". :

    De Russische bezetters hebben verklaard dat ze naar verluidt "precieze" aanvallen uitvoeren op Oekraïense legerfaciliteiten, en gewone Oekraïners hoeven nergens bang voor te zijn

    Nou ja, het Russische leger is dezelfde duiven van de wereld!

    Appartementenhuis in Charkov en meer

    Oorlogsmisdadigers zullen branden in de hel. Maar eerst worden ze verbrand door de APU!

    video 0:11 minuut

    2 de tweet

    Rusland beschiet het centrum van Uman in de regio Cherkasy.

    video 0:25 minuut

    twitter.com/Andriy_Zas/status/1496740...
  9. Dirk de Dijker 24 februari 2022 12:56
    quote:

    Chiddix schreef op 24 februari 2022 12:02:

    [...]

    Daar verschillen we van mening over. Het NAVO lidmaatschap is het punt. Poetin is maar een pion. Dit speelt al veel langer in het Kremlin(bron: het Nieuwsblad). China wilde de vorige eeuw geen geallieerden aan hun grens en viel Noord-Korea binnen toen de geallieerden aan de Chinese grens stonden. Is machtspolitiek.
    Ja, China is natuurlijk een erg goed land om een voorbeeld aan te nemen..
    'Poetin is maar een pion' Niet mee eens. Zonder Poetin zou de situatie volledig anders zijn. Ik denk ook dat Poetin zelf met jou op dit punt lichtelijk van mening zou verschillen. Waarom vind hij het anders zo belangrijk dat hij al 20 jaar in het zadel zit? Niet omdat hij zich maar een pion vind.
    Poetin en het door hem opgezette regime zijn door en door en door corrupt. Iedere leugen is geoorloofd.
  10. forum rang 10 voda 24 februari 2022 12:57
    Europese banken geraakt door sancties
    Lennart Zandbergen 12:48

    Een filiaal van Raiffeisenbank in Moskou. Foto: Vladimir Gerdo/TASS

    Verschillende Europese banken waren te vinden in de lijsten met grootste verliezers op de Europese beursdag van donderdag. Zij hebben grote blootstellingen in Rusland en beleggers vrezen voor strengere sancties, die de banden tussen de Russische en Europese kapitaalmarkten kunnen limiteren.

    Ook wordt gesproken over het afsnijden van Rusland uit Swift, dat financiële instellingen met elkaar verbindt.

    Maar over hoe de sancties er concreet uit gaan zien is vooral nog veel onduidelijk en onderdeel van onenigheid tussen verschillende EU-lidstaten, zo meldden Amerikaanse media donderdagochtend. Volgens The New York Times zouden onder meer Italië, Oostenrijk en Duitsland geen voorstander zijn van grootschalige sancties op banken.

    Die drie landen hebben via hun banken ook veel Russische blootstellingen. Dat is ook te zien aan hun beurskoersen. De Raiffeisen Bank uit Oostenrijk staat 18% lager, terwijl ook het Italiaanse UniCredit (-12%), het Franse Société Générale (-12%) en in Duitsland Deutsche (-9%) en Commerzbank (-10%) hard geraakt zijn.

    De reden voor Europese banken om activiteiten in Rusland te ontplooien is dat zij daar normaal gesproken veel winst kunnen maken. Voor Russen zijn Westerse banken aantrekkelijk omdat zij betrouwbaarder worden geacht dan Russische concurrenten. De tarieven die klanten moeten betalen kunnen daarom hoger en de spaarrentes die worden verleend lager.

    Veel Amerikaanse banken hadden ook activiteiten in Rusland, maar die schroeven onder meer JPMorgan en Bank of America al terug na de invasie van de Krim in 2014. Uit angst voor nieuwe sancties is Rusland al langer bezig met het terugdringen van zijn afhankelijkheid van westerse financiers. In 2014 leenden Russische bedrijven zo'n €134 mrd per jaar van buitenlandse partijen, in 2021 was dat volgens de Russische centrale bank nog €72 mrd.

    Dat specifiek Riaffeisen zo hard geraakt wordt, is het gevolg van het feit dat de Oostenrijkse bank honderden kantoren in Rusland en Oekraïne uitbaat. Het heeft €18,7 mrd aan activa in Rusland, dat daarmee, na Tsjechië, de grootste markt is. In totaal is Rusland goed voor zo'n 10% van de bankbalans van Raiffeisen.

    Bij zijn vorige week gepubliceerde jaarcijfers maakte Raiffeisen bekend dat het een voorziening van €25 mln nam wegens de onrust rond Oekraïne. Als de verwachte sancties uitgevoerd worden, zal dat veel te weinig zijn. Het bedrijf boekte in Rusland vorig jaar 35% van de winst en 19% van de omzet.

    Een andere grote Europese bank in Rusland is Société Générale, dat een meerderheid van de aandelen heeft in consumentenbank Rosbank. Daarnaast heeft het zelf ook leningen aan Russische bedrijven uitstaan. Relatief gezien heeft Rosbank, dat een marktwaarde van €1 mrd heeft, geen enorm aandeel in de omzet van de Franse bank.

    Naar schattingen van analisten van Morgan Stanley gaat het om slechts 3% van de omzet en 4% van de winst. De gevolgen van sancties 'kunnen we wel opvangen', liet ceo Frédéric Oudéa eerder weten tegenover de Financial Times.

    Ook UniCredit, die nu 8% verliest, heeft blootstellingen in Rusland. De Italiaanse bank kocht in 2005 Bank Austria, dat veel activiteiten uitvoert in het land.

    Voor zover bekend hebben de Nederlandse banken geen grote blootstellingen in Rusland. ING heeft zo'n €5 mrd aan leningen uitstaan in Rusland en Oekraïne, zo liet ceo Steven van Rijswijk eerder weten. Dat is op een portefeuille van in totaal ruim €600 mrd. 'Minder dan 1% van ons totale personeelsbestand werkt in de regio.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1431492/euro...
  11. forum rang 10 luchtschip 24 februari 2022 13:01


    President van Oekraine Volodymyr Zelenski :

    Talked to @POTUS, @OlafScholz, @eucopresident, @AndrzejDuda, @BorisJohnson.

    Urge to stop Putin, war against Ukraine & the world immediately!

    Building an anti-Putin coalition.

    Immediate sanctions, defense & financial support to Ukraine !

    Close the airspace! The world must force Russia into peace

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/149672...
  12. forum rang 7 JdeFL 24 februari 2022 13:06
    Oud-NAVO-baas Willy Claes: “Afrekening in het Kremlin ligt aan de basis van inval in Oekraïne”
    De ware reden waarom Vladimir Poetin net nu zo’n agressieve houding aanneemt tegenover Oekraïne zou wel eens van interne aard kunnen zijn. Dat stelt voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes (83). “Er is in het Kremlin een machtsstrijd aan de gang tussen Stalinisten en oligarchen. En om de aandacht daarvan af te leiden heb je externe vijanden nodig.” Claes is vooral beducht voor een cyberoorlog en meent daarom dat het Westen Poetin op een bepaalde manier tegemoet moet komen.
    joro
    Vandaag om 08:51
    Willy Claes, voormalig vicepremier en tussen 1994 en 1995 secretaris-generaal van de NAVO, was woensdagavond te gast in De Afspraak op Canvas over de Oekraïne-crisis. Vanuit zijn voormalige topfunctie bij de NAVO beschikt hij naar eigen zeggen nog steeds over “enkele aanknooppunten in Brussel en Washington die erg betrouwbaar zijn”.

    Op basis daarvan voorspelde hij dat er wel degelijk een inval zou komen, zoals nu ook blijkt. “Poetin zal eerst vliegtuigen sturen naar de Donbasregio en bombardementen uitvoeren. Daarna komen pas de tanks in actie”, zei Claes woensdagavond nog.

    Hoe ver Poetin zal willen oprukken is ook voor Claes de grote onbekende factor. “Als hij verder wil gaan dan de demarcatielijn van de provincies Donetsk en Loehansk, wat me niet zou verbazen aangezien Poetin heel de regio als onafhankelijk erkent, dan kan ik me niet inbeelden dat de Oekraïners niet zouden reageren.”

    In dat scenario vreest Claes het ergste voor de Oekraïners. “Met alle respect voor de Oekraïners, maar ze dreigen dan verpletterd te worden. Ze zouden op het hart moeten worden gedrukt om alleszins geen offensieve strategie te ontplooien en heel voorzichtig te blijven.” Volgens Claes kunnen ze in feite niet anders doen dan postvatten aan de grens van de ingepalmde provincies en af te wachten.

    Stalinisten vs oligarchen

    Maar wat beoogt Poetin nu in feite en waarom net nu die grote machtsontplooiing? “Ik heb bepaalde indicaties dat zich in het Kremlin een soort afrekening aan het afspelen is”, verrast Claes. “De siloviki, die tot de veiligheidsdiensten behoren en zoals Poetin afstammen van de KGB, willen de volledige macht verwerven volgens de oude Stalinistische principes. Zij willen afrekenen met de oligarchen, die zich rijk gestolen hebben en die zich vandaag lustig amuseren met hun geld in Zwitserland en hun voetbalclubs in Londen en zo meer. En op dit moment helt Poetin naar zijn oude vrienden van de KGB.” (Gva)

    Niet direct mijne vriend, die Claes. En "en meent daarom dat het Westen Poetin op een bepaalde manier tegemoet moet komen", bedoelt ie zoiets als tegemoetkomen aan de maffia om je winkeltje te redden?
  13. forum rang 7 JdeFL 24 februari 2022 13:08
    Artikel ging nog verder onder de foto blijkbaar.

    Oekraïne lijkt in dat verhaal het kind van de rekening. “Een oude Stalinistische waarheid stelt: om interne vijanden te bevechten doe je er goed aan om externe vijanden te hebben, om de aandacht af te kunnen leiden.”

    Cyberoorlog

    Het heeft er dus volgens Claes alle schijn van dat Poetin niet zozeer aanstuurt op een grootschalige oorlog, maar toch op zijn minst op een militaire confrontatie, wat intussen ook blijkt. Zo’n conflict zal volgens nieuwe oorlogsmethoden worden gevoerd, zegt de oud-topman van de NAVO. “We moeten goed beseffen dat we in een stadium zitten waarin gebruik zal worden gemaakt van wapens die steunen op artificiële intelligentie, wapens die de mens niet meer nodig hebben en die we mogelijk niet meer onder controle hebben.” En dat is volgens Claes een zeer onrustwekkende evolutie. Ook ons land zou zeker niet ongevoelig zijn voor cyberaanvallen, met de hoofdzetels van de NAVO en de EU op ons grondgebied.

    Helsinki-akkoorden

    Daarom zit er voor het Westen niets anders op dan te blijven negotiëren met Poetin, meent Claes. Hij ziet een mogelijke strohalm in de herziening van de Helsinki-akkoorden waar in 1975 in het kader van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) afspraken werden gemaakt tussen de verschillende wereldmachten over tal van gebieden, waaronder economie, milieu en mensenrechten. “Als we hem daar ergens in tegemoet kunnen komen, kan dat Poetin een mogelijkheid bieden zich terug te trekken uit Oekraïne zonder gezichtsverlies.” (Gva)
  14. forum rang 5 seance 24 februari 2022 13:12
    wat te denken over herstelbetalingen aan oekraine die aan rusland opgelegd gaan worden, juridisch lijkt rusland geen poot te hebben om op te staan.
  15. Dirk de Dijker 24 februari 2022 13:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 24 februari 2022 12:45:

    1991

    De Sovjet-Unie valt uiteen, mede omdat Oekraïne en andere Sovjetstaten zich onafhankelijk verklaren. 'Daar stortte zijn wereld in elkaar', zei voormalig secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer onlangs in het tv-programma Buitenhof over Poetin. De Hoop Scheffer rept over een 'onverwerkt verleden' bij Poetin. 'Hij wil zijn rijk terug. Hij wil terug naar de negentiende eeuw: grootmachten en invloedssferen.'

    1994

    In het Memorandum van Boedapest garanderen Rusland, de VS en het Verenigd Koninkrijk de grenzen van Oekraïne. In ruil geeft Kiev zijn omvangrijke kernwapenarsenaal op. Oekraïne is als erfgenaam van de Sovjet-Unie op dat moment de derde kernmacht ter wereld. Het beschikt dan over 176 intercontinentale raketten en zesduizend kernkoppen. Die geeft het land aan Rusland.

    1997

    Rusland en Oekraïne ondertekenen het ‘Vriendschapsverdrag’. Daarin garanderen ze elkaars grenzen en beloven ze elkaars grondgebied niet binnen te vallen. Na de Russische annexatie van de Krim in 2014 en de activiteiten van pro-Russische separatisten in de regio’s Donetsk en Loehansk, besluit Oekraïne in 2018 het verdrag niet te vernieuwen. Het verloopt in 2019.

    1999

    Polen, Hongarije en Tsjechië treden toe tot de Navo. Is dat niet in strijd met uitspraken van bijvoorbeeld de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken James Baker? Die zei in 1990 ten tijde van de Duitse hereniging tegen toenmalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov dat de Navo verder 'geen inch' verder zou opschuiven. Maar dit soort westerse geruststellingen zijn nooit vastgelegd in een concrete afspraak. In 2004 treden ook Bulgarije, de Baltische staten, Slowakije, Roemenië en Slovenië tot het bondgenootschap toe, in 2009 Kroatië en Albanië en in 2017 Montenegro.

    2007

    Vladimir Poetin zegt bij de Veiligheidsconferentie in München (MSC) dat de VS 'een éénpolaire wereld' willen scheppen waarin zij de baas zijn. 'Dat is verderfelijk.'

    2008

    Op een Navo-top in Boekarest in april spreekt het militaire bondgenootschap uit dat Oekraïne en Georgië zullen toetreden tot de alliantie. 'Dit gaat niet gebeuren', zegt Poetin een dag later tegen De Hoop Scheffer.

    2008

    Russische militairen vallen in augustus Georgië binnen. Dat land heeft daarvoor Zuid-Ossetië aangevallen, een opstandige Georgische regio die steun krijgt van Rusland. Rusland erkent eind augustus de onafhankelijkheid van dit gebied en de andere opstandige Georgische regio Abchazië. Daarna legert Rusland er troepen.

    2014

    Als de Oekraïense regering eind 2013 besluit om een associatieovereenkomst met de Europese Unie niet te ondertekenen, komt het tot grote protesten in het land. De pro-Russische president Viktor Janoekovitsj tracht de betogingen in Kiev met grof geweld neer te slaan. Meer dan honderd mensen komen om het leven. Janoekovitsj vlucht eind februari 2014 naar Rusland.

    2014

    Russische soldaten zonder militaire insignes bezetten eind februari de Krim. Bij een nepreferendum in maart stemt 96,7% van de kiezers voor aansluiting van het Oekraïense schiereiland bij Rusland. In maart bezetten pro-Russische separatisten overheidsgebouwen in de Oost-Oekraïnese regio's Donetsk en Loehansk. Uiteindelijk vestigen zij met Russische steun twee staatjes. Bij gevechten met het Oekraïense leger rond deze regio's vallen in de periode 2014-2022 14.000 doden. In augustus stort vlucht een passagierstoestel van Malaysian Airlines, vlucht MH17, in het gebied neer, na te zijn getroffen door een Russische BUK-raket. De 298 inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, komen om het leven.

    2014

    Mysterieuze ontploffingen treffen een munitiedepot in Vrbetice, Tsjechië. Er vallen twee doden. In de opslag lag volgens Tsjechische media munitie bestemd voor Oekraïne. In 2021 legt Tsjechië de verantwoordelijkheid voor de ontploffingen bij de Russische geheime dienst GRU. Ook depots in Bulgarije waren doelwit.

    2018

    Russische agenten proberen in het Britse Salisbury de overgelopen Russische inlichtingenofficier Sergej Skripal te vergiftigen. Skripal en zijn dochter belanden in het ziekenhuis. Een Britse vrouw, die in aanraking komt met het voor de Skripals bestemde gif, komt te overlijden.

    2022

    Rusland bouwt eind 2021 een enorme troepenmacht op langs de grens met Oekraïne. Vladimir Poetin ontkent 21 februari in een toespraak het bestaansrecht van Oekraïne. De Russische president erkent daarbij de onafhankelijkheid gebieden die pro-Russische separatisten met Russische steun sinds 2014 in Oost-Oekraïne bezetten. Op 24 februari begint een brede Russische aanval op Oekraïne.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1431088/rusland-en-oek...
    Mooi overzicht. Helaas is er hier in het forum net weer een Poetin jaknikker bijgekomen.
  16. Dirk de Dijker 24 februari 2022 13:20
    quote:

    positieveling schreef op 24 februari 2022 13:05:

    [...]nee, opruimen van de Khazaarse maffia of moet ik zeggen: de khazariche zionistische pedofielen Rothschild's
    nou nou, heel positief klinkt het niet
63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 3186 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.462
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.956
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.489
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.093
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.549
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.872
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.163
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.059
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.674
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht