Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 370 371 372 373 374 ... 3179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 maart 2022 07:54
    En weet, generaals, ik ken jullie HBO-opleiding van haver tot gort. Vermoedelijk ben ik vaker officier van piket op de KMA geweest dan jullie. Verplicht bellen met collega's cq lotgenoten in andere kazernes in het weekend, of de Russen er al aankwamen...

    Dan sliep ik in jullie slaapzalen. In m'n uppie, dat wel.
    Het was in de tijd dat Allende in Chili werd afgezet, mede door CIA-bemoeienis. In de officiersmess zei een hogere luchtmachtofficier: "Net goed".
    Ik: "Hoezo, is hij dan in een democratische verkiezing verslagen?"
    De man zweeg verder. Net zoals onze beroeps nu zwijgen. Niet meer CIA-rechts, maar nu het bange/brave/correcte politici nakakelen.

    Het is me al tientallen jaren duidelijk: de topofficier die commandant van een legeronderdeel wil worden, en m.n. de CDS, moet een diplomatieke ja-knikker naar de politiek zijn. Iemand die de taal van Ollongren c.s. spreekt. Van een beroepspolitica met een altijd vlotte babbel, blauwe ogen en een goed figuur, zoals een mede-poster hier ergens schreef.
    Nou, dat zal veel levens in de Oekraine redden!

    Echte militairen lopen niet met hun aanvalsplannen open en bloot slordig onder de arm over het Binnenhof. Echt goede militairen redden mensen in Ruanda (gen.Cammaert) of krijgen een Willemsorde, al pissen ze daarna tegen een lantaarnpaal tijdens carnaval...

  2. forum rang 7 JP Samosa 13 maart 2022 09:23
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 maart 2022 07:48:

    In het begin van de 19e eeuw bombardeerden de Britse en Nederlandse marine samen de Barbarijse zeerovers in Algiers, ook om christelijke slaven te bevrijden. Als dat nog eens zou kunnen!!

    Actuele variant:
    Als we nu eens samen met de Britten en andere Nato-partners een no-fly zone boven Oekraïne zouden instellen! Zelensky en zijn arme volk smeken erom!

    Ik word doodziek van al die correcte politici en even correcte oud-generaals die ons dan een derde wereldoorlog met kernwapens voorspellen. Hoe zo? Putin is echt niet gek.

    Jullie generaals worden geacht de 'deskundigen' te zijn. Maar sorry, van psychologische oorlogsvoering lijken jullie geen verstand te hebben. Ook al wil je geen echte no-fly zone, dreig er in godsnaam mee!

    Ik vrees dat jullie braveriken veel slechter zijn met schaken dan de gemiddelde rus.
    Waarvan akte.
    En voor jullie generaals, de Middendorps en de Kruifs en zo, groet van een ex-docent bij de KMA. Ik heb bewondering voor jullie ijver en discipline, maar ik ken jullie gemiddelde niveau...

    Hoe luider jullie lafaards (regering + generaals) het nooit en te nimmer ingrijpen door westerse landen bepleiten, hoe verder Putin gaat. Jullie zijn erger dan Chamberlain. Die zwaaide tenminste nog met een overeenkomst, al bleek die later niks waard.
    Jullie wijken al bij voorbaat.
    Eens,
    Dreigen met n no fly zone is wel het minste.
    ( zeker als je als fraulein vonLeyden vrijblijvend roept, you are one of us)

  3. grz085 13 maart 2022 09:45
    quote:

    Rentenier schreef op 13 maart 2022 00:30:

    Kleine vraag...
    Stel dat ze iedere inwoner van Oekraine een wapen geven...
    Zouden ze dan de oorlog kunnen winnen?

    Kort antwoord: nee
  4. grz085 13 maart 2022 09:50
    quote:

    Chiddix schreef op 12 maart 2022 22:15:

    [...]

    Ja. Hij zat ernaast. Maar blijven doorvechten zonder enige kans op succes(Marioepol) ben je krankzinnig aan het worden. Zelfde als Hitler in Berlijn(1945).
    De krankzinnige zit in Rusland maar uiteindelijk zal Zelensky buigen om verder bloedvergieten te voorkomen zoals in 1940 de Nederlandse regering deed nar het bombardement op Rotterdam
  5. forum rang 6 Happy 13 maart 2022 09:55
    Oekraïne en straks Moldavië hebben wij al opgegeven. We roepen nog dat we achter ze staan maar helaas moeten wij onze eigen belangen voor laten gaan. Geef de bevolking en hun leider nou geen valse hoop. Zeg het luid en duidelijk dan kunnen ze hun eigen conclusie trekken of ze strijdend ten onder willen gaan of overgeven om meer menselijk leed te besparen.
  6. forum rang 6 Gadus morhua 13 maart 2022 10:28
    quote:

    Happy schreef op 13 maart 2022 09:55:

    Oekraïne en straks Moldavië hebben wij al opgegeven. We roepen nog dat we achter ze staan maar helaas moeten wij onze eigen belangen voor laten gaan. Geef de bevolking en hun leider nou geen valse hoop. Zeg het luid en duidelijk dan kunnen ze hun eigen conclusie trekken of ze strijdend ten onder willen gaan of overgeven om meer menselijk leed te besparen.
    ''Wij'' ?
  7. forum rang 6 Happy 13 maart 2022 10:52
    quote:

    Gadus morhua schreef op 13 maart 2022 10:28:

    [...]

    ''Wij'' ?
    Ja wij! Het westen en daar horen jij en ik ook bij.
    Zit hier lekker in het zonnetje met een bakkie koffie. Vrouw loopt een 10 km nu in Amsterdam.

    Zijn niet actief om Oekraïne te beschermen. En jij?
  8. forum rang 6 Rowi62 13 maart 2022 11:24
    Kunnen we Pechtold niet verplicht erheen sturen?
    Dat is een win win want hier doet hij alleen maar kwaad.
  9. forum rang 8 closer 13 maart 2022 11:30
    quote:

    Rowi62 schreef op 13 maart 2022 11:24:

    Kunnen we Pechtold niet verplicht erheen sturen?
    Dat is een win win want hier doet hij alleen maar kwaad.
    Gepensioneerd zeker, met nog wat oude grieven?
    Pechtold doet niemand kwaad. Probeer het eens met het kwartje van Kok.
  10. forum rang 6 matad 13 maart 2022 11:50
    quote:

    Happy schreef op 13 maart 2022 10:52:

    [...]

    Ja wij! Het westen en daar horen jij en ik ook bij.
    Zit hier lekker in het zonnetje met een bakkie koffie. Vrouw loopt een 10 km nu in Amsterdam.

    Zijn niet actief om Oekraïne te beschermen. En jij?
    Dank zij hun menselijk leed zit jij happy aan de koffie.
  11. forum rang 8 closer 13 maart 2022 11:59
    Collaborateurs
    De Oekraïense president Volodimir Zelenski waarschuwde mogelijke collaborateurs in zijn nachtelijke videoboodschap voor samenwerking met de Russen. Daarbij noemde hij als voorbeeld de burgemeesterswissel in de door Russische troepen bezette stad Melitopol in het zuiden. Voormalig gemeenteraadslid Halyna Danilchenko riep zichzelf volgens lokale media uit tot burgemeester na de ontvoering van haar voorganger door Russische militairen, vrijdag. Ivan Fedorov zou hebben geweigerd samen te werken met de bezetters.

    Volgens het online tijdschrift Ukrajinska Pravda kondigde Danilchenko aan dat ze een ‘comité van volksafgevaardigden’ zou oprichten om de stad te besturen en ‘Melitopol terug te brengen naar de normale staat’, blijkbaar in het belang van de Russen. Ze noemde demonstranten tegen de Russische troepen ‘extremisten’.

    Videoboodschap
    “Iedereen die zich laat verleiden door aanbiedingen van de Russische bezetter, tekent zijn eigen vonnis,” waarschuwde Zelenski in zijn videoboodschap. “Dat vonnis luidt dat ze de ruim 12.000 bezetters volgen die niet op tijd begrepen waarom Oekraïne niet zou mogen worden aangevallen.” Hij zinspeelde op de meer dan 12.000 Russische soldaten die volgens Oekraïense bronnen tot dusver zijn omgekomen in de oorlog. Het cijfer kan niet onafhankelijk worden geverifieerd. Zelenski zei dat Oekraïne niemand zal vergeven, niet zal vergeten en iedereen zal vinden en verantwoordelijk zal houden.

    In de bezette havenstad Cherson zochten Russische soldaten volgens hem naar iemand die ze konden omkopen om een 'Volksrepubliek Cherson' te stichten. Hij beschuldigde de Russen ervan lokale politici te chanteren en afgevaardigden onder druk te zetten. Daarbij herhaalden ze de ‘treurige ervaring van de vorming van pseudo-republieken’, zei de president doelend op onder meer het in 2014 bezette schiereiland Krim.

    Verder lezen: www.parool.nl/cs-b80679a1
  12. forum rang 10 voda 13 maart 2022 12:04
    Russische beurs ook deze week dicht

    Door ABM Financial News op zondag 13 maart 2022
    Views: 1.411

    (ABM FN-Dow Jones) De Russische beurs blijft tot en met 18 maart gesloten. Dit meldde de Russische Centrale Bank dit weekend.

    De beurshandel is al gesloten sinds eind februari.

    Of de beurs van Moskou in de week van 21 maart weer opent, is nog niet bekend. De centrale bank meldt dit later op de eigen website bekend te zullen maken.

    Bron: ABM Financial News
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 13 maart 2022 12:45
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 maart 2022 09:23:

    [...]

    Eens,
    Dreigen met n no fly zone is wel het minste.
    ( zeker als je als fraulein vonLeyden vrijblijvend roept, you are one of us)
    Wij kunnen als Nederland toch gewoon een invasie in Oekraïne plegen. Dat is niet de NAVO. Of als supporters van Vader Abraham, verzin maar iets.
    Maar vertel het niet....
  14. forum rang 7 leek2018 13 maart 2022 12:58
    Opmerkelijk dat er hier nog veel gepost wordt in de waan van de dag. De westelijke leiders willen gewoon niet echt optreden om (nucleaire) escalatie te voorkomen. Economische sancties ten opzichte van Rusland is iets voor de bühne, Hitler en Duitsland hebben het ook 5 jaar volgehouden.
    Men kan veel beter kijken wat de gevolgen in West-Europa zullen gaan zijn als Rusland niet stopt. Een scenario zou kunnen zijn, dat de huidige vluchtelingen niet meer terug gaan en de nu achtergebleven mannen zullen volgen. Daarnaast zullen vele, nu achtergebleven Oekraïners bij een Russich regime ook hier heen willen komen. Hoe zullen al deze vluchtelingen reageren, als na de opluchting dat ze uit Oekraïne weg zijn en de warmhartige opvang al hier, plaats maakt voor het gevoel dat ze eigenlijk in de steek gelaten zijn, toen het werkelijk erop aankwam.
  15. forum rang 6 Happy 13 maart 2022 13:08
    quote:

    matad schreef op 13 maart 2022 11:50:

    [...]

    Dank zij hun menselijk leed zit jij happy aan de koffie.
    Nee dat zie je verkeerd. Dankzij het slappe en niet durven te handelen door NATO. Gemengd gevoel voor ons natuurlijk.
    Blij zijn dat we niet betrokken worden en erg verdrietig omdat we niks doen voor de mensen daar.
  16. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 13 maart 2022 13:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 maart 2022 22:04:

    [...]
    Is dat dezelfde Van Rossem die voorspelde dat Poetin niet zou aanvallen.....???
    Bij van Rossem studeerde in 2006 een 67-jarige man af die vlak voor en na zijn pensionering nog was gaan studeren. Zijn door van Rossem goedgekeurde onderwerp was: de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart. Ik was bij die bul-uitreiking omdat mijn dochter toen ook afstudeerde in de geschiedenis (gelukkig bij een andere hoogleraar).

    In zijn toespraakje naar die man begon van Rossem twee minuten lang dat ruimtevaart-onderwerp af te zeiken, om vervolgens 5 minuten lang door te gaan over totaal iets anders. Een zeikerige en narcistische van-Rossemshow, een schande in die statige Utrechtse aula aan het Domplein. Ik had de indruk dat de grote geesten op de portretten aan de wand de ogen neersloegen uit plaatsvervangende schaamte over zoveel hufterigheid...

  17. forum rang 8 closer 13 maart 2022 13:12
    Veel onzinposts van verwende Nederlanders, je kunt wel merken dat het weekend is.
    In Oekraïne hebben ze geen weekend.
  18. forum rang 7 leek2018 13 maart 2022 13:24
    quote:

    closer schreef op 13 maart 2022 13:12:

    Veel onzinposts van verwende Nederlanders, je kunt wel merken dat het weekend is.
    In Oekraïne hebben ze geen weekend.
    Het is meer frustratie van langs de kant staan, het moeten zien en laten gebeuren, omdat men feitelijk in de tang zit van wat er zou kunnen gebeuren als we daadwerkelijk zouden optreden. Hadden voorheen nucleaire wapens een afschrikkingseffect, nu heeft Poetin er een mogelijk aanvalswapen van gemaakt om zijn zin middels een niet-nucleaire oorlog te krijgen.
  19. forum rang 6 marique 13 maart 2022 13:31
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 13 maart 2022 07:48:

    (...)
    Hoe luider jullie lafaards (regering + generaals) het nooit en te nimmer ingrijpen door westerse landen bepleiten, hoe verder Putin gaat.
    (...)
    Op het eerste gezicht lijkt het een raadsel dat een vrij onbetekenende KGB ambtenaar als Putin het zover heeft weten te schoppen dat hij niet alleen Rusland maar feitelijk ook heel Europa in de houdgreep heeft. Als je er wat dieper over nadenkt zie je een algemeen geldend standaard patroon van lafheid rondom dictators. Niet alleen in kleine kring maar ook in veel ruimer internationaal verband.

    Iedereen begrijpt wel dat een dictator nooit in zijn eentje de baas kan spelen. Hij heeft altijd een kleine groep 'vertrouwelingen' om zich heen. Die figuren zijn overgebleven nadat tegensprekers zijn weggezuiverd. Die overblijvers zijn dus de lafaards, met onder hen enkele sluwe vogels die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een bevoorrechte positie te verkrijgen.

    Zo'n kleine kring vertrouwelingen is niet voldoende voor een effectief dictatoriaal bewind. Daarvoor is nodig een veel bredere kring van meelopers die, al of niet bewust, uitvoering geven aan een beleid van misleiding, gunstverlening en onderdrukking. En de allerbelangrijkste voorwaarde: volledige volgzaamheid van politie- en legerleiding.

    Maar kijk eens verder. Landen met een dictatoriaal regiem worden om politieke redenen door andere landen met fluwelen handschoen aangepakt. Ook daar regeert de lafheid. Krachtdadig optreden tegen een misdadig regiem komt slechts zelden voor. Meestal pas als door niet ingrijpen het eigen belang zodanig is aangetast dat actie onvermijdelijk is geworden. En dan nog vaak te weinig en altijd te laat.

63.566 Posts
Pagina: «« 1 ... 370 371 372 373 374 ... 3179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.381
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.359
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.688
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht